18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Jens Bøye: Tips til 27. runde i Ligue 1 d. 29. – 31. marts 2024

Tilbage til hverdagen i Frankrig efter landskampsperioden. Og dog. Le Classique – braget søndag aften mellem arvefjenderne Marseille og PSG – gør denne runde bemærkelsesværdig. Ah ja, og klubberne er rasende på ligaens dommere pga fejlkendelser og VAR-rod. Nå, men: Tjek de ni kampanalyser med dertilhørende spilforslag i denne optakt. Diverse opgør lugter af pointdeling.

(Foto: IMAGO / PanoramiC)

Disclaimer: Optaktens spilforslag, ”Bøyes bud”, er skud fra hoften. Hvis overbevist om værdien, smider jeg også bettet som eksperttip. Men statistik fører vi skam over Bøyes bud: 23/24: Seneste optakt gav et underskud på 4,11 units. Samlet for 26 optakter: 234 tip, balance -4,82, tilbagebetaling 97,9% (flatbetting). Bemærk: I denne sæson hentes alle optaktsodds fra sponsoren Expekt. Deciderede eksperttip (unitbetting) i 23/24: 28 franske tip, indsats 130 units, balance +40,89, tilbagebetaling 131,5%. Hold også øje med Dagens Spil (flatbetting) som jeg typisk leverer fre-man; ofte med franske kampe. L1 i DS i 23/24: 35 tip. Balance -5,5.

Lille – Lens X (1-1)

Fredag d. 29. marts. Kl. 21:00

Nordfransk derby. Lens har nok den bedste trup, men Lille er eet point foran i tabellen og er stærk på eget græs.

Lille (4) spillede 1-1 hos ligatoer Brest i seneste runde, før landskampsperioden. Jævnbyrdig affære mellem to stærke mandskaber.

Det var Lilles anden pointdeling i træk, inkl 2-2 mod ligeledes dygtige Rennes i seneste hjemmekamp. Hvormed Les Dogues er 6-3-0 i seneste ni L1-kampe på eget græs, og de har kun lidt EET L1-tab hjemme siden 2022.

Ukampdygtige er fortsat angrebsafløser Ilic (januar-tilkommer) og midterforsvars-afløser Umtiti.

Lens (6) tabte 1-3 til Nice i seneste rundes hjemmekamp; før landskampsperioden.

Overraskende tab efter to gode kampe og resultater i træk; 0-3-sejr i Lyon og 1-0 hjemme over ligatoer Brest. Men faktisk spillede Lens også glimrende mod Nice og burde have fået mere ud af det. Desværre for den nordfranske klub havde defensiven en ekstrem offday; begik tre store fejl der alle forærede Nice et mål. Skidt af Medina, Mendy og Khusanov… De to første med vanvittige boldtab, sidstnævnte med et unødvendigt straffespark (omklamring) i en hjørnesparkssituation.

Khusanov blev skiftet ind for en skadet Gradit, og sidstnævnte midterforsvarer er tvivlsom nu. Mens Khusanov har karantæne… Dvs at der muligvis er et hul i midterforsvaret. Fortsat ukampdygtig er nok venstre wingback Machado, men Frankowski gør det fortrinligt som vikar.

Bøyes bud: X til odds 3,40 – SPIL HER >>*

Metz – Monaco X (1-1)

Lørdag d. 30. marts. Kl. 17:00

Monegaskerne har klart den bedste trup, men er svækket i forsvaret og på midtbanen. Metz har også skadesproblemer, men kan evt drille med kompakt defensiv og giftige kontraløb.

Metz (17) tabte 2-1 i Reims i seneste runde og fik dermed bremset sit momentum efter to sejre i træk, hjemme mod bundholdskollega Clermont og en fin kontragevinst i Nantes.

Mod Reims var messinerne underlegne og tabte fortjent. Spørgsmålet er nu om det kompakt stående og kontratruende Metz-hold kan drille Monaco. Måske, men trupnyt er ikke gunstigt.

Tvivl om højreback Colin der blev skadet i Reims. Ude er fortsat venstre-angriber Lamkel Ze (og angrebsindskifter Tetteh) der missede Reims. Det skal desuden med at angriber/topscorer Mikautadze tirsdag aften spillede playoff-landskamp i Georgien mod Grækenland og var med til at fejre triumfen der medfører en EM-billet til det lille kaukaserland. Mikautadze var kun med i de sidste 55 minutter (plus straffesparkskonkurrence hvor han i øvrigt brændte), men det er en halvlang tur hjem til Metz fra Tbilisi.

Monaco (3) spillede 2-2 mod Lorient i seneste rundes hjemmekamp og er dermed 2-2-0 i seneste fire runder: to udesejre (senest fortjent 0-1-gevinst i Strasbourg) og to hjemmebane-uafgjorte.

0-0 hjemme mod PSG i startmarts var uheldigt, og det var pointdelingen mod Lorient også; monegaskerne spillede igen godt og burde have vundet klart. Men indkasserede et selvmål i første minut samt et hovedstød (ved ex-monegasker Bayakyoko) i 95. På et tidspunkt hvor begge hold var reduceret til 10 mand.

Det betyder at midtbanemand Zakaria har karantæne, og da afløser Camara nok stadig er ukampdygtig, ligner det en start til den 20-årige reserve Magassa. Han har mest spillet i midterforsvaret i denne sæson (er faktisk noteret for 14 starter), men kan også udfylde en position på den defensive midtbane. Kan dog ikke tilbyde Zakaris fremdrift og målfarlighed.

Det kan dog også være at Magassa skal bruges i midterforsvaret; dvs at midtbanen bliver temmelig offensiv, for så kan en plads gå til fx kreative Akliouche. I midterforsvaret er der nemlig et nyt fravær i erfarne Maripan (skadet i landskamp for Chile), og alternativ Salisu er stadig skadet. Og så må Monaco enten ty til en purung andetholdsspiller eller bruge Magassa selv om denne mest er vant til tremandsmidterforsvar; for tiden bruger træner Hütter mest 4-2-3-1.

Endelig må Monaco fortsat undvære venstreback/-wingback Caio (siden september; ude er også stadig angrebsafløser Embolo), og der er nyt fravær i afløser Ouattara. Den primære Caio-afløser er dog Jakobs, og han skulle være klar.

Bøyes bud: X til odds 4,20 – SPIL HER >>*

Lyon – Reims X (1-1)

Lørdag d. 30. marts. Kl. 21:00

Interessant kamp i midten af tabellen. Lyon har taget seks sejre i seneste syv runder, men Reims har også et godt hold.

Lyon (10) vandt 2-3 i Toulouse og er nu noteret for seks sejre i seneste syv runder og to gevinster i træk (inkl 0-2 i Lorient) siden 0-3-nederlaget mod stærke Lens i seneste hjemmekamp.

Efter en flot indsats i Lorient – nok Lyons bedste præstation i denne sæson – var Les Gones mere heldige i Toulouse: Tæt kamp der blev afgjort via gode indskiftninger der ændrede 2-1 til 2-3. Arkitekt: driblekonge Cherki der blev skiftet ind, scorede og assisterede.

Det kan give ham en startplads mod Reims, især hvis venstrefløj Benrahma, der missede Toulouse, fortsat er ukampdygtig (også stadig tvivl om midtbaneafløser Mangala). Fløjstarter mod Toulouse var allrounder Maitland-Niles, men ham er der brug for på højre back hvor Mata har karantæne nu.

Angriber/topscorer Lacazette udgik i pausen mod Toulouse (efter at have scoret), var utilpas pga sygdom, men er tilbage i træning og burde være klar til at spille mod Reims.

Bemærk at Lyon skal spille pokalsemifinale mod L2-klubben Valenciennes på tirsdag.

Reims (9) vandt 2-1 over Metz i seneste rundes hjemmekamp. Fortjent gevinst. Opmuntrende efter forrige hjemmekamps (ret uheldige) 0-1-tab mod Lille, men overrraskende var det ikke ikke, for ind i mellem spillede Champagne-drengene en god kamp og fik fortjent 2-2 i Paris hos ligaetter PSG.

Fortsat skadestvivl om den målfarlige midtbanemand Teuma der missede Metz samt to landskampe for Malta, samt om defmidtbanemand Stambouli der også gik glip af Metz. 18-årige Atangana gjorde det aldeles glimrende ved siden af erfarne Munetsi på den bageste midtbane, mens Khadra havde flere problemer som 10’er i 4-2-3-formationen.

Nyt fravær i venstreback De Smet, men der er en god afløser i Akieme der i januar blev hentet i spanske Almeria hvor han var fast starter.

Bøyes bud: X til odds 3,55 – SPIL HER >>*

Lorient – Brest X (1-1)

Søndag d. 31. marts. Kl. 13:00

Ligatoer Brest er favorit, men har tabt lidt kadence i seneste par runder. Lorient fik senest uafgjort hos stærke Monaco og har taget nogle gode skalpe i februar og marts. På udebane, men der er udsolgt til dette Bretagne-derby (18.970 tilskuere heraf 700 Brest-fans), og det bør animere Lorient.

Lorient (15) spillede 2-2 i Monaco i seneste runde. Fjerde imponerende udebane-resultat i træk, inkl sejre i Metz, Strasbourg og Rennes. Bretonerne var dog vældigt heldige med at få noget med hjem fra Monaco der spillede klart bedst og burde have vundet. Men Lorient fik udlignet til allersidst ved Bakayoko (ex-Monaco). Hvor begge hold i øvrigt spillede 10 mand.

Nu skal bretonerne så forsøge at tage udebane-successen med sig hjem hvor de har tabt de seneste to kampe på eget græs, senest 0-2 (særdeles fortjent) mod Lyon der endda manglede topscorer Lacazette.

I seneste runder har træner Le Bris brugt en fysisk stærk midtbane bestående af oprydderne Abergel og Bakayoko. Det har kostet på kreativitetskontoen (selv om Bakayoko altså scorede mod Monaco), og jeg savner at han går tilbage til at bruge kreatør Louza, een af de primæransvarlige for Lorients tre sejre i træk i februar.

Fortsat tvivl om midterforsvarer Talbi der gik glip af Monaco, men kollega Touré er tilbage efter karantæne. Ny i skammekrogen er angrebsindskifter Talbi (fik tyve minutter før han blev udvist mod Monaco).

Venstre wingback B. Mendy (skadet siden januar) er tilbage i træning, men endnu ikke i normal holdtræning, så han når næppe med i kamptruppen. Men teknisk stærke Le Bris (trænerens nevø, men ikke en nepo-baby) gør det generelt glimrende som vikar på pladsen.

Brest (2) spillede 1-1 mod Lille i seneste rundes hjemmekamp. Som forrige rundes uheldige 1-0-tab i Lens var det en tæt affære mellem to gode hold, men denne gang lykkedes det bretonerne at få point, og de indtager dermed stadig ligaens andenplads, eet point foran Monaco.

Efter tre sejre i træk i februar/startmarts (og en generelt fremragende sæson) er 1 point i 2 runder skuffende for det solide og velorganiserede bretonerhold (med den kvikke offensiv), men Lens og Lille er stærke modstandere, og Brest-indsatsen var glimrende i begge kampe.

Desværre for bretonerne må de nu undvære deres måske allervigtigste spiller, midtbanemand Lees-Melou, kåret som ligaens bedste i februar. Han har karantæne.

Bøyes bud: X til odds 3,40 – SPIL HER >>*

Clermont – Toulouse X (2-2)

Søndag d. 31. marts. Kl. 15:00

Agterlanterne Clermont ser ud til at fundet nøglen til mere direkte spil, og denne match mod Toulouse, der også gerne spiller målrettet (og er svækket på den defensive midtbane) tegner underholdende.

Agterlanterne Clermont (nr 18) vandt 2-1 over Le Havre i seneste rundes hjemmekamp og tog dermed den første sejr i seneste ni opgør.

Bemærkelsesværdigt, især fordi Clermont blev reduceret til 10 i 30. minut – da der stod 1-0. Kort før pausen fik Le Havre udlignet, men lidt senere, stadig i første halvlegs tillægstid, fik Clermont scoret igen. I 66. så Le Havre også rødt, men alligevel godt kæmpet af Central Massif-holdet. Der pludselig tror på redning nu; der er trods alt ”kun” fem point op.

Clermont spillede mere direkte og effektivt end længe. Årsag? Nok at træner Gastien forsøgte sig med en ny taktik. I år har han 4-2-3-1 med en stor angriber i front. Mod Le Havre gav han centreforward-rollen til en lille og hurtig fløjspiller – hvormed der var fire kvikke offensivfolk i startopstillingen. Det hjalp.

Nu har venstrefløj Rashani karantæne (udvist for protester; SÅ dumt), men han kan erstattes af fx Boutobbi, så Clermont har samme struktur som mod Le Havre. Værre er at den dybtliggende spilfordeler Gastien også har karantæne. Han kan erstattes med Gonalons, rutineret oprydder, men han har ikke samme spilfordeler-evner. Magnin er en anden – mere fremadrettet – mulighed, men han er skadestvivlsom.

Højreback Konaté mangler for anden kamp i træk, men afløser Zeffane er erfaren og gjorde det glimrende mod Le Havre. Fortsat tvivl om midterforsvarsafløser Caufriez.

Toulouse (11) tabte 2-3 til Lyon i seneste runde, før landskampsperioden. Tæt kamp og ret uheldigt nederlag, men gode indskiftninger gav Les Gones et løft til sidst hvor de gjorde 2-1 til 2-3.

Det var andet nederlag i træk til Toulouse, inkl 1-0-tabet i Le Havre i seneste udekamp – et nederlag der til gengæld var fuldt fortjent, for Le Téfècé skabte meget lidt. De producerede mere mod Lyon – omend ikke så meget som de gjorde i de tre flotte sejre i træk i februar og start-marts; i Monaco samt hjemme mod Lille og Nice.

Nu må Toulouse, pga karantæne, undvære defmidtbanemand Spierings og fløjspiller Donnum. Sidstnævnte fravær ligner ikke en svækkelse, for den målfarlige fløj Aboukhlal gjorde comeback – som indskifter – mod Lyon (efter fem måneders skadespause) og kan meget vel være startklar nu.

Midtbanen har derimod måske et problem. I Schmidt og Casseres har Toulouse gode boks til boks-folk der begge er mere kreative end Spierings (og dermed kunne give holdet et look a la dét der triumferede mod Monaco, Lille og Nice), men tyskeren døjer med depression og har misset de seneste to runder, og venezuelaneren har været i landsholdstjeneste i Sydamerika. Hans seneste landskamp (indskiftet; 45 min) var dog i søndags, så der burde være tid til at flyve hjem til Toulouse og komme sig over det medfølgende jetlag.

Ukampdygtig er nok fortsat midterforsvarsafløser Diarra, men tremandsmidterforsvaret med Costa, unge Mawissa og danske Nicolaisen gør det glimrende. Til gengæld ser en anden dansker, Desler, ud til at have tabt sin startplads på højre back til hurtige Kamanzi.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 1,90 – SPIL HER >>*

Matched freebet op til 600 kr.
18 +. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. Selvudeluk via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Kun for nye spillere Min. indsats på 100 kr til odds 1,80 Maks freebet op til 600 kr. Aktiveres under “mine tilbud” og skal bruges inden 60 dage. Skrill og PaySafeCard indbetalinger er ikke bonusberettigede. Freebet gælder kun som et livebet. Alle regler og vilkår

Le Havre – Montpellier X (1-1)

Søndag d. 31. marts. Kl. 15:00

Montpellier fik senest tæv af PSG, men det kan ske. Ellers var formen nydelig før landskampsperioden, Le Havre er et glimrende hjemmehold, men kan få svært ved at udspiller Savanier & Co.

Le Havre (13) tabte 2-1 i Clermont i seneste runde. Fortjent nederlag. Skuffende indsats mod rækkens bundhold, især fordi Clermont formåede at gøre 1-1 til 2-1 trods 10 mand mod 11 efter rødt kort i 30. Et rødt kort der i øvrigt (dumme protester) var en sand gave til Le Havre. Der også så rødt, i 66., men normannerne burde have fået mere ud af overtals-scenariet i 36 minutter.

Det kneb desværre, inkl skænderi mellem angriber Bayo og venstreback Operi. Le Havre havde svært ved at holde styr på Clermonts offensiv der overraskede ved at bestå af fire kvikke teknikere.

Det skal dog med at Le Havre generelt er klart svagere ude end hjemme hvor det senest blev fortjent 1-0 mod Toulouse.

Normannerne må undvære den karantæneramte midtbanemand Targhalline. Desuden skadestvivl om højreback Sangante.

Montpellier (14) tabte 2-6 til PSG i seneste rundes hjemmekamp. Træls lussing i en ellers glimrende periode; det sydfranske hold kom fra en 1-2-sejr i Nice og havde håbet på et godt resultat mod et pariserhold der havde spillet uafgjort i tre L1-runder i træk. Desværre for Montpellier var Mbappé & Co i spillelyst på dagen, og så er det svært at hamle op.

Nyt fravær i den karantæneramte angriber Khazri. Men højreback Hefti, venstreback Sylla og defmidtbanemand Chotard meldes at have gode chancer for at være kampklare efter at have misset PSG pga skader.

Bøyes bud: X til odds 3,30 – SPIL HER >>*

Nice – Nantes X (1-1)

Søndag d. 31. marts. Kl. 15:00

Nantes har tabt tre i træk og må undvære sine fans i denne udekamp mod Nice der senest vandt hos hjemmestærke Lens. MEN… Nice er fraværsramt, og Nantes får evt et løft af nyligt trænerskifte.

Nice (5) vandt 1-3 i Lens i seneste runde, før landskampsperioden. Første sejr i seks runder til Riviera-drengene, og så endda mod sidste sæsons hjemmestærke sølvvinder. Overraskende. Men også superheldigt.

Nice mødte op uden selvtillid efter de dårlige resultater (inkl 1-2-tab mod Montpellier i seneste hjemmekamp), med intern uro (træner Farioli upopulær i spillertruppen), samt efter et klart midtuge-pokalnederlag hos PSG. Og spillede da heller ikke ret godt, men fik praktisk talt foræret sejren af en Lens-defensiv der begik tre kæmpestore, målkostende fejl. Nice skal dog have kredit for effektivitet og for at lægge godt pres på Lens’ bageste række – især den hurtige offensivmand Cho.

Spørgsmålet er nu om Nice nu kan holde fast i den offensive opportunisme og samtidig finde tilbage til efterårets defensive soliditet.

Mod Nantes må Riviera-drengene pga karantæne undvære den vigtige midtbanefremdriver Thuram og defmidtbanemand Rosario. Sidstnævnte har en oplagt afløser i Ndayishimiye, men Burundi-manden, der ellers længe var fast starter, har været ude af truppen siden slutfebruar og mangler stadig. OPDATERING: Desuden nyt fravær i Sanson, hvormed Nie må klare sig uden alle tre midtbanestartere (inkl Thuram og Rosario) fra Lens-kampen.

Fortsat tvivl om venstreback Bard der missede Lens (men afløser Perraud gjorde det godt); samme med midtbane-afløser Boudaoui (kunne ellers erstatte Thuram). Sandsynligvis stadig ukampdygtige: venstrefløj-afløser Diop og højreback-afløser Rosier.

Nantes (16) tabte 1-3 til Strasbourg i seneste rundes hjemmekamp. Skidt indsats og tredje nederlag i træk til bretonerne der ellers viste pæn form i februar med to udesejre og et uheldigt nederlag hjemme mod ligaetter PSG.

Den dårlige indsats mod Strasbourg fik klubejer Kita til at fyre træner Gourvennec og erstatte ham med Kombouaré der dermed vender tilbage til den post han blev fyret fra i maj sidste år. Nantes er et galehus… Nå, men som Gourvennec er Kombouaré defensivt anlagt, men han er vældigt erfaren og dygtig til at få sine spillere til at præstere. I hvert fald for en stund. Imens er Kita i øvrigt sigtet for skattesvig. Glade tider i Bretagne.

Desperate Gourvennec forsøgte sig mod Strasbourg med en højreback på venstreback-pladsen og en midterforsvarer på højre back. Mon ikke Kombouaré retter op på dét, dvs med Amian spillende til højre, ikke til venstre (hvor Cozza kan spille). Spørgsmålet er så hvad der gøres for at animere offensiven: Får den formsvage kreatør Mollet endnu en chance? Desværre for Nantes blev den lynhurtige venstrefløj Simon – offensivens bedste – alvorligt skadet for Nigeria forleden, og han misser nok resten af sæsonen.

I det mindste kan den bageste midtbane få lidt mere gods og tyngde, for hårdttacklende Augusto er klar efter karantæne. Angrebs-afløser Ganogo mangler stadig.

Bøyes bud: X til odds 3,55 – SPIL HER >>*

Strasbourg – Rennes 1 (2-1)

Søndag d. 31. marts. Kl. 17:05

Det er svært at spille imod velkombinerende Rennes, men bretonerne risikerer at være markant fraværsramte her, og Strasbourg genfandt sit gode spil (fra december/januar) i seneste runde. Patrick Vieras Alsace-mandskab er ganske hjemmestærkt og kan meget vel tage en overr

Strasbourg (12) vandt 1-3 i Nantes i seneste runde, før landskampsperioden. Flot indsats og fortjent sejr. Den første til alsacianerne i ni runder! Heraf fem nederlag, inkl 0-1 mod Monaco i seneste hjemmekamp.

Årsag til den pludselige opblomstring efter lang tids deroute? To elementer: Den supererfarne angriber Gameiro var tilbage i startopstillingen (et mål og god kamp i en hængende position bagved tomålsskytte Emegha). Og defensivmidtbane-stortalent Santos fik sin første start og kvitterede med en stærk præstation.

To mand er tilbage efter karantæne: midtbanefolk Sissoko og Mwanga, men de bør starte ude; startopstillingen mod Nantes bør få genvalg.

Dvs, hvis målmand Bellaarouche er klar. Den unge keeper (der viser talent, men generelt har haft det svært siden han overtog startpladsen ved januarsalget af erfarne Sels) er skadestvivlsom. Det kan betyde at den rutinerede afløser Dreyer får lov at starte.

Fortsat skadestvivl om defensivmand Doucouré, fløjspiller Angelo, venstreback Sylla og angriber Sahi. Med indsatsen i Nantes i hu, savnes de dog kun i bredden.

Rennes (8) vandt 2-0 over Marseille i seneste runde. Chancefattig affære, og to mål var over-effektivt, men fortjent gevinst mod et hold der ganske vist havde en torsdagskamp i EL i benene, men som viste stor formstyrke i L1. De teknisk stærke bretonere spillede taktisk klogt, stod godt på banen og holdt den farlige Marseille-offensiv nede på meget få chancer.

Inkl 2-2 hos hjemmestærke Lille i seneste udekamp har Rennes kun tabt to kampe siden december; hos Milan i EL (15. februar) samt ret uheldigt 1-2 mod lokalrival Lorient i forrige hjemmekamp.

Den gode periode har nu fået klubledelsen til at skrive under på kontraktforlængelse med træner Stéphan der blev hyret i november, i første omgang på en sæsonkontrakt. Nu er han ansat frem til 2026.

I øvrigt bemærkelsesværdigt at Rennes-defensiven var så solid mod Marseille, for forsvarsstyrmand Theate manglede pga en skade. Den er den elegante og hovedstødsstærke (trods lav højde) forsvarer kommet sig over nu; han spillede 71 minutter for Belgien i tirsdagens landskamp hos England. Til gengæld er der to nye fravær pga karantæne: offensivmand Blas (nydelig form, endelig) og venstreback Truffert. Stadig ukampdygtig: midtbanetekniker Le Fée.

Den formstærke offensivdribler Gouiri forlod den algeriske landsholdslejr og drog tilbage til Rennes den 23. marts (efter at have scoret for sit landshold dagen forinden) pga et ”familie-problem”. Den præcise årsag er ukendt, og endnu uvist om han spiller mod Strasbourg. Hvis ikke, er der tale om en markant svækkelse.

Bemærk at Rennes skal spille pokalsemifinale mod PSG på onsdag.

Bøyes bud: Strasbourg +0,25 asian handicap til odds 1,81 – SPIL HER >>*

Marseille – PSG 2 (1-2)

Søndag d. 31. marts. Kl. 20:45

Le Classique: Derby mellem to arvefjender; Frankrigs to største klubber. PSG-fans er forment adgang, men ligaens førerhold viste klassen i seneste runde (efter et slump med tre uafgjorte i træk) og er nok også motiveret mod Marseille. Den sydfranske klub har vist godt spil under Gasset, men er markant mandefaldsramt her.

Marseille (7) tabte 2-0 i Rennes i seneste runde, før landskampsperioden. Skidt indsats af Det Sydfranske Galehus der producerede få chancer. I den anden var Rennes heldig med at score to, men den bretonske sejr var rimelig nok.

Det skal med at Marseille havde en EL-torsdagskamp i benen før Rennes-opgøret; en EL-kamp der blev tabt med 3-1 hos Villarreal. Dermed har den sydfranske klub, der ellers var 5-0-0 efter Gasset overtog trænerposten oven på fyringen af Gattuso, tabt to kampe i træk. Men nu gælder det en kamp i Velodromen hvor Marseille har vundet fire i træk, senest 2-0 over Nantes, og det håbes at holdet nu kan vende tilbage til det direkte, målrettede spil som Gasset stod for i slutfebruar og startmarts.

Midterforsvarer Balerdi og defmidtbane-afløser Onana er nok klar efter at have misset Rennes. Men midterforsvarer Gigot mangler nok stadig (det samme gør defmidtbane-afløser Rongier), og der er nyt fravær i afløser Meité, samt sandsynlige nye fravær i højreback Clauss, defmidtbanemand Gueye, fløjspiller Sarr og venstreback-afløser Garcia.

Clauss’ ventede fravær er især et problem, for alternativ Murillo er fortsat ukampdygtig, og nu mangler også Meité, midterforsvareren der også kan spille højreback.

PSG (1) vandt 2-6 i Montpellier i seneste runde. Kom foran 0-2 i løbet af 22 minuttter, blev indhentet kort før pausen og flåede så hjemmeholdet i stumper og stykker i anden halvleg. Tre mål af Mbappé.

Pariserne er nu oppe på 21 tabsløse runder i træk, men efter tre motivationstynde uafgjorte i streg, var det godt at se dem tage en L1-kamp mere eller mindre alvorligt.

Mbappé var målløs i Frankrigs to kampe i landskampsperioden (assisterede dog mod Chile tirsdag), men offensivkollega Kolo Muani scorede og assisterede for Les Bleus tirsdag. Det kan kaste en startplads af sig mod Marseille, for kolllega Barcola er nyt fravær hos PSG.

Fortsat tvivl om offensivmand Asensio og forsvarsstyrmand Marquinhos (begge ude siden 5/3). Ukampdygtige er fortsat de langtidsskadede midterforsvarere Skriniar og Kimpembé. Unge Beraldo har dog generelt været en glimrende afløser (gjort det klart bedre i midterforsvaret end på venstre back hvor han spillede et par kampe i februar) og kan igen – hvis Marquinhos ikke bliver klar – danne makkerpar med Danilo eller Hernandez. Brasilianske Berado har spillet to landskampe for nyligt, senest 90 minutter tirsdag, men det foregik i Europa.

Bemærk at PSG skal spille pokalsemifinale hos Rennes på onsdag. Og CL-kvartfinale mod Barcelona den 10. april. Men Marseille er en modstander der normalt motiveret pariserne…

Bøyes bud: PSG vinder til odds 2,07 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Ligue 1 sponsoreres af Expekt.

Tips fra Ligue 1

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar