18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Jens Bøye: Tips til 26. runde i Ligue 1 d. 3. – 5. marts 2023

PSG udspillede Marseille i søndags og øgede forspringet i toppen, mens den formstærke danskerklub Nice med stærk udesejr sørgede for at Monaco ikke overhalede Marseille. Nice åbner den kommende runde med en fredagskamp mod oprykker Auxerre, og weekenden byder på derby i Nordfrankrig mellem Lens og Lille. Spændende! Læs alle 10 kampanalyser her.

Foto: Scanpix

Disclaimer: Optaktens tip, “Bøyes bud” der fremgår under hver kampanalyse, er skud fra hoften der ikke nødvendigvis holder værdi. Hvis jeg er overbevist om værdien, smider jeg også bettet som eksperttip. Men statistik fører vi skam over Bøyes bud (dog ikke over de medfølgende ciffertip). Seneste rundeoptakt gav et underskud på 1,18 enheder. Det giver en samlet balance på 6,32 og en tilbagebetaling på 102,5% for i alt 251 tip (flatbetting). Bemærk at fra og med 10/2 er alle optaktsodds hentet fra sponsoren Bet365 (20 tip, overskud 3,13). Deciderede eksperttip (unitbetting) var der ingen af i seneste L1-runde. I alt i denne sæson: 41 franske eksperttip med balance på -6,71 units (samlet indsats 192 units). Tilbagebetaling 96,5%.

Nice – Auxerre 1 (1-0)

Fredag d. 3. marts. Kl. 21:00

I denne dyst mellem to formstærke hold har Nice (trods nogle fravær) så mange flere strenge at spille på end den ret begrænsede oprykker Auxerre, at det bør blive til hjemmesejr. Kasper Schmeichel og de andre Riviera-drenge har Europa-kamp i næste uge, men har seks dage til at restituere, så træner Digard kører næppe turnover i denne ligakamp. Men odds for hjemmesejr er ret lave. Mere interessant er måske et sats på en målfattig affære. Auxerre kommer nok med en defensiv indstilling, og Nice har primært brilleret mod offensive modstandere.

Så kom angriber Moffi i gang for Nice (nr 7)! Efter tre forkølede indsatser scorede januartilkommeren to og assisterede eet mål i seneste rundes 0-3-sejr hos lokalrival Monaco. Oplæggere til hans to smukke scoringer (stort set identiske; højt fremlæg, tæmmet med katepoten og halvflugtet ind med venstre fod) var midterforsvarer Dante og midtbanemand Thuram. Sidstnævnte kom selv på scoringslisten til sidst.

Det var overeffektivt, ja, men superflot. Og sejren var fortjent. Hvor der var en del held i de nylige udesejre over Lens og Marseille, samt i seneste hjemmekamps 0-0 mod formstærke Reims, så spillede Nice virkelig godt mod Monaco. Monegaskerne kom ikke frem til ret meget. Måske fordi de var trætte efter EL-strabadser, men det er Nice nok ligeglad med. Det var ottende runde i træk uden tab siden Digard overtog trænerposten 11. januar, og femte sejr i seneste seks kampe.

Digard har mest brugt en 4-3-3-formation, men ind i mellem bruger han 5-3-2, og det var den han tyede til mod Monaco.

Midtbanemand Ramsey blev skadet og udgik efter 35 minutter (ind kom Rosario; mindre kapabel teknisk, men hårdtarbejdende) og er tvivlsom nu; dog med gode chancer for at kunne være med. Højreback/-wingback Atal og højrefløj Pepe – to udfordrende hurtigløbere – har begge misset seneste fem runder. Pepe er stadig ukampdygtig, men Atal er måske i spil; vendte tilbage til normal træning før Monaco-kampen. Afløser Lotomba har dog gjort det godt på det seneste. Det kniber mere på fløjen hvor Laborde, efter flot kamp mod Marseille, var middelmådig mod Ajaccio og Reims. Han var dog glimrende mod Monaco. Der er også tvivl om venstre wingback Bard og afløser Bryan der begge missede Monaco (Bard misser nok også Auxerre, mens Bryan nok er tilbage), men den 18-årige reserve Amraoui gjorde det godt mod Monaco.

Bemærk at Nice 9. marts, dvs torsdag i næste uge, skal spille Conference League-ottendedelsfinale mod Sheriff Tiraspol. Det er seks dage efter Auxerre, så der bør være tid til at restituere.

Auxerre (nr 16) vandt 0-1 i Lorient i seneste runde og bekræftede den nydelige form; anden sejr i træk (inkl fortjent 2-1 over Lyon) og fjerde runde i streg med point.

Defensiven var igen solid. Offensiven skabte til gengæld ikke alverden, og sejren var ret heldig.

Nyt fravær i offensivmand Sakhi (normalstarter, men bænkevarmer senest). Tvivl om angriber Costa og midtbaneafløser Owuso der begge missede Lorient. Midterforsvarer Pellenard er fortsat langtidsskadet, men i seneste to kampe har et tremandsmidterforsvar gjort det vældigt godt: Jubal som ankermand med den store januar-tilkommer Touré til venstre og den fleksible midtbanemand Raveloson til højre. Midterforsvarer Jeanvier var tilbage efter skade, men forblev på bænken mod Lorient. Og dér forbliver han nok, for Raveloson ser ud til at trives i forsvaret. Madagaskar-manden scorede i øvrigt sejrsmålet på frispark mod Lorient. Han gled idet han sparkede, hvilket nok forvirrede målmanden en del…

Bøyes bud: Under 2,5 mål til odds 1,90 – SPIL HER >>*

Lens – Lille X (1-1)

Lørdag d. 4. marts. Kl. 17:00

Nordfransk lokalderby der samtidig er en subtopkamp, for Lille har kæmpet sig op efter skidt sæsonstart. Hjemmestærke Lens er favorit, men hvis Lille-spillet kører, er det tale om en formidabel modstander. Lille kan i øvrigt meget vel udnytte at Lens har en midtugekamp i benene.

Lens (nr 4) spillede 1-1 i Montpellier i seneste runde og fortsatte dermed rækken af uheldige udebane-resultater. Som i 3-1-hjemmesejren over Nantes i forrige runde spillede Lens (især offensivmand Fulgini, målscorer) godt og fortjente at vinde, men det blev til sjette uheldige udebane-pointtab i træk.

Bemærk at Lens skal spille pokalkvartfinale i Nantes denne onsdag. Her er den kreative offensivmand Thomasson stærkt tvivlsom.

Ukampdygtige er stadig (siden startfebruar) angriber Said (starter/indskifter) og kreatør Claude-Maurice (starter/indskifter). Højre wingback Cabot er fortsat langtidsskadet. Der er dog en god erstatning i Frankowski.

Lille (nr 6) vandt 2-1 over Brest i seneste runde og kom dermed tilbage på sejrshesten efter det uheldige 4-3-nederlag hos PSG i Paris; et tab der fulgte to flotte sejre i træk, 1-3-gevinst i Rennes og 2-0 over Strasbourg.

Lille Kom tidligt bagud mod Brest på et selvmål, men var totalt spilstyrende mod en defensiv modstander og vandt fortjent via to mål i anden halveg. En intens atmosfære præget af tidsudtrækning. I lang tid fra Brests side og til sidst fra Lille side.

Selv om sejren var fortjent, er det værd at bemærke at Lille-offensiven skuffede efter en række kampe med flot spil. Og ikke bare fordi begge mål blev sat ind af forsvarere. David & Co var en skygge af sig selv. Den eneste offensivmand der leverede en hæderlig indsats var højrefløjsdribler Zhegrova.

Træner Fonseca blev udvist og har karantæne nu. Væk er også højreback Diakité der udgik med skade kort efter at have scoret mod Brest. Desuden fortsat tvivl om forsvarsstyrmand Fonte der gik glip af Brest; han meldes dog med gode chancer for at kunne spille mod Lens. Mod Brest var det ventet at afløseren ville være purunge Yoro, men han startede op bænken – nok pga en dårlig start på 2023 med en række målkostende fejl. Afløser var i stedet Alexsandro der generelt har leveret skidt når han har fået chancen siden sommerskifte til Lille, men mod Brest var han god og scorede endda. Makker Djalo (normalstarter), der lagde ud med et uheldigt selvmål, var derimod usikker.

Venstreback Ismaily mangler stadig, men fløjspiller Weah gør det godt som backvikar – så godt at han holder Ismailys normale reserve Gudmundsson på bænken. Højrefløj Ounas er også fortsat ukampdygtig, men må siges at have glimrende afløsere. Nu er Weah optaget andetsteds, men så er der driblestærke Zhegrova – eller den fleksible venstrefløj Bamba.

Bøyes bud: X’et til odds 3,25 – SPIL HER >>*

PSG – Nantes 1 (3-1)

Lørdag d. 4. marts. Kl. 21:00

Man skal ikke forvente en topindsats fra hverken PSG (CL-kamp i næste uge) eller Nantes (pokalkamp i benene), men Mbappé lader sig næppe standse. PSG-defensiven så meget bedre ud i seneste runde end længe, men Nantes har hurtige offensivfolk der kan gøre ondt.

PSG (nr 1) vandt 0-3 i Marseille i seneste ligarunde; anden sejr i træk (inkl 4-3 over Lille i Paris) efter de tre famøse nederlag i streg: 2-1 pokaltab i Marseille, 3-1 i Monaco i L1 samt 0-1 mod Bayern i CL.

Hvor sejren over Lille var heldig (dårligt forsvarsspil), var hævnen over Marseille fuldt fortjent. Mbappé, der havde manglet i pokalkampen, var tilbage og som mod Lille demonstrerede han sin verdenssklasse. Med Messi som fremragende oplægger (og målscorer på Mbappés assist). Men midtbanen (inkl Vitinha efter svær periode) og defensiven fungerede også. Stærkt spil af forsvarsstyrmand Marquinhos (klar efter skade), især, men der var også plads til en mirakelredning af målmand Donnarumma.

Midterforsvarer Kimpembé blev skadet (alvorligt; misser resten af sæsonen), men Danilo kom ind og gjorde det godt som venstremand i tremandsmidterforsvaret. Tvivl om kreatør Neymar og højreback Hakimi der missede Marseille. Det gik fint uden, men nu har spilfordeler Verratti karantæne, så Neymar kunne være god at have tilbage. Hakimi? Afløser Mukiele gjorde det godt mod Marseille. Vigtigt for PSG, for bortset fra marokkanerens skadesproblemer, er han nu under voldtægtsmistanke…

Bemærk at PSG på næste onsdag, dvs fire dage efter Nantes-opgøret, skal spille CL-returkamp hos Bayern (der vandt 0-1 i Paris for tre uger siden). Det kan godt spille ind.

Nantes (nr 13) tabte 0-1 til Bretagne-rival Rennes i seneste runde. Altid træls at tabe et prominent lokalderby, og her var det endda Nantes’ tredje nederlag i træk, inkl forrige ligarundes 3-1-tab i Lens samt midtugens 0-3-lussing mod Juventus i Europa League (efter flot 1-1 i Torino).

Men man skal passe på med at stemple Nantes som formsvag. Bretonerne var i menneskehænder mod hjemmestærke Lens (også pga EL-træthed og -fokus) samt mod et Juve-hold i hopla, men spillet var faktisk rigtig godt mod Rennes. xG 2,96-1,14. Desværre for Nantes havde angriberne de skæve afslutningsstøvler på, og Rennes-keeper Mandanda stod en brandkamp.

Snarere end formen, er det trætheden der ligner et problem. Nantes skal nemlig spille pokalkvartfinale mod Lens denne onsdag.

Tvivl om midterforsvarer Pallois der missede Rennes. Girotto og Castelletto udgør et glimrende makkerpar, men træner Kombouaré vil gerne have muligheden for at spille med tre midterforsvarere, og januartilkommer Victor virker ikke helt oppe på dupperne endnu. Nok fortsat ukampdygtig: venstreback/-wingback Merlin (ude siden midtjanuar), men afløser Hadjam er habil.

Bøyes bud: Begge Hold Scorer til odds 1,95 – SPIL HER >>*

Troyes – Monaco 2 (1-3)

Søndag d. 5. marts. Kl. 13:00

Der skrives fransk fodboldhistorie med denne kamp der dømmes af en kvindetrio. Hidtil har kampdommer Frappart, den første kvindedommer i Ligue 1, haft mandlige linjevogtere, men her får hun Manuela Nicolosi og Élodie Coppola som assistenter. De skal styre opgøret mellem formsvage og defensivt elendige Troyes, der må undvære sin topscorer, og Monaco der efter en god periode tabte mod Nice, men det pga træthed og turnover. Nu kører monegaskerne nok på. Skal dog passe lidt på Troyes-kreatør Lopes, ex-monegasker…

Troyes (nr 19) tabte 2-1 i Ajaccio i seneste runde. Kom foran i 23., men blev fortjent indhentet og overhalet i 62. og 68. I 76. blev målscorer Mama Baldé desuden udvist…

Det var niende kamp i træk uden tab; otte nederlag inkl 0-1 mod Montpellier i seneste hjemmekamp. I det mindste skabte Troyes mere mod Ajaccio end i den impotente indsats mod Montpellier, men defensiven var igen elendig.

Og nu er offensivens vigtigste mand så ude pga karantæne: angriber/topscorer Mama Baldé. Det samme er defmidtbane-afløser Goumé. Fortsat tvivl om spilfordeler Adelaide (januartilkommer) og højre wingback Thierno Baldé (starter/afløser; konkurrent til danske Bruus) der missede Ajaccio. Stadig ude: defmidtbanemand Tardieu. Venstre wingback-reserve Yadé er tilbage fra karantæne.

Monaco (nr 3) tabte 0-3 til lokalrival Nice i seneste rundes derby på sydkysten. Efter torsdagens EL-hjemmetab mod Leverkusen (hvormed monegaskerne røg ud trods sejr i Tyskland i indledende kamp) valgte træner Clément at stille i en uvant 3-1-4-2-formation og med turnover: startsparet blev venstreback Caio, venstrekreatør Golovin og angriber/topscorer Ben Yedder.

Det viste sig IKKE at være en god idé, for Nice var klart bedst og var foran 0-3 ved pausen. Holdt Monaco nede på få chancer og skabte selv en del (om end 0-3 var i overkanten).

Det var Monacos første nederlag i seneste 10 ligarunder. Og det kom efter fire sejre i træk, inkl fortjent 3-1 over PSG og 1-2 hos Brest i seneste udekamp.

Ud over at man må formode at Ben Yedder, Golovin og Caio starter inde denne gang, kan Monaco være yderligere forstærket. Midterforsvarer Maripan samt højrebacks Aguilar og Vanderson kan meget vel være klar til at spille efter skadespause.

Bøyes bud: Monaco -1 asian handicap til odds 1,85 – SPIL HER >>*

Montpellier – Angers 1 (2-1)

Søndag d. 5. marts. Kl. 15:00

Den skal Montpellier vinde. Holdet er inde i en gejstfuld og pointgivende periode efter trænerskifte, og kreatør Savanier er tilbage efter karantæne (hvor Montpellier heldigt fik 1-1 mod stærke Lens). Angers kæmper egentligt glimrende for et hold der er mere eller mindre dømt til nedrykning, men har tabt 15 af seneste 17.

Montpellier (nr 14) spillede 1-1 hjemme mod Lens i seneste runde. Var spille- og chancemæssigt underlegen, men fik uafgjort. Pga held, men også pga storspil af målmand Lecomte. Det hjalp dog også at Montpellier, efter at have lagt ud i en 3-4-2-1-formation i anden halvleg gik over til tomandsmidterforsvar.

Det var tredje pointgivende kamp i træk efter Der Zakarian overtog trænertjansen. Efter to fortjente sejre i træk kneb det som sagt med spillet, men det skal med at kreatør og indpisker Savanier havde karantæne.

Savanier er tilbage nu. Det samme er muligvis defmidtbanemand Leroy, der missede Lens pga en skade, men afløser Chotard leverede såmænd en knaldgod indsats; holdets næstbedste (efter Lecomte). Venstrekant Maouassa gjorde det også godt (og scorede).

Ligesom Leroy, er der tvivl om angriber Wahi der missede Lens. Det gik nogenlunde for frontlinjen der bestod af kantspillere Maouassa og Nordin samt en falsk nier i form af erfarne og presstærke Khazri, men Wahis speed og giftighed i front savnes nok alligevel. Men god chance for at han kan være med nu.

Fortsat ude med skade er venstreback Sainte-Luce. Her råder Montpellier dog over januar-tilkommer Sylla der generelt gør det glimrende (var dog svag mod Lens).

Angers (nr 20) tabte tabte 1-3 til Lyon i seneste runde. 17. ligarunde i træk uden sejr. 15 af dem har givet nederlag, inkl forrige rundes 2-1-tab i Strasbourg.

Angevinerne spillede egentlig nydeligt mod (fraværsramte) Lyon; var næsten jævnbyrdige med Les Gones og havde med lidt held fået 1-1. Men heldet følger jo sjældent bundholdene…

Med 13 runder tilbage har angevinerne 11 point op til en ikke-nedrykningsplads. Løbet er nok kørt. ”Vi har godt og vel en fod i Ligue 2,” sagde offensivtalent Abdelli efter nederlaget mod Lyon.

Midterforsvarer Blazic er tilbage fra karantæne. Skadestvivl om venstreback Ghoulam der udgik mod Lyon. Fortsat langtidsskadet: den hurtige angriber Diony.

Bøyes bud: 1-tallet til odds 1,80 – SPIL HER >>*

Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder hos bet365.
SpilXperten anbefaler
  • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Reklamelink | +18 år | Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder hos bet365 | Min. indbetaling 50 kr. Væddemålskreditter kan bruges efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling | Undtagelser for min. odds/væddemål og betalingsmetode gælder | Gevinster er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Tidsbegrænsninger og regler gælder* | StopSpillet | ROFUS.nu | Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Spil ansvarligt. Alle regler og vilkår

Reims – Ajaccio 1 (3-0)

Søndag d. 5. marts. Kl. 15:00

Reims viser stor formstyrke. Efter en svag periode vandt Ajaccio i seneste runde, men det var hjemme mod svage Troyes. Reims’ organisation og stærke offensiv bør være for meget for det korsikanske bundhold.

Reims (nr 10) vandt 3-0 over Toulouse (ellers formstærk) og fulgte dermed godt op på 4-0 over lokalrival Troyes og (uheldige) 0-0 hos stærke Nice.

Champagneklubben er nu ubesejret i seneste 17 ligarunder. Imponerende af den unge træner Still og hans velorganiserede og giftige mandskab.

Ligatopscorer Balogun gik målløs fra banen for anden runde i træk (brændte straffe i Nice). Hovedperson var højrefløj Ito der scorede og leverede to assists.

Midterforsvarer Agbadou mangler fortsat, men 19-årige Keita har gjort det flot i seneste to kampe. Den norsk-danske angrebsafløser Holm (søn af David) var tilbage i truppen mod Toulouse efter skadespause, men kom ikke i kamp.

Ajaccio (nr 17) vandt 2-1 over Troyes i seneste runde. Kom bagud, men fik fortjent vendt rundt på tingene.

God gevinst efter tre nederlag i træk, og endelig en kamp hvor den korsikanske offensiv (med et par vigtige spillere tilbage efter skade/karantæne) viste tænder. Dog en ret billig baggrund – Troyes er defensivt elendig – og det skal med at Ajaccio kun har slået to hold i seneste ni kampe: agterlanterne Angers og nu Troyes der ligger næstsidst.

Fortsat skadestvivl om midtbanemand Mangani, venstreback Koné (afløser), angriber Touzghar (starter/indskifter).

Bøyes bud: Reims -1 asian handicap til odds 2,10 – SPIL HER >>*

Strasbourg – Brest 1 (1-0)

Søndag d. 5. marts. Kl. 15:00

Strasbourg så skidt ud i Clermont, men er temmelig hjemmestærk, og det kan være nok mod skidt kørende Brest.

Strasbourg (nr 15) spillede 1-1 i Clermont i seneste runde. Alsacianerne skabte temmelig lidt ud over det mål den formstærke angriber Diallo satte ind, og målmand Sels måtte rage kastanjerne ud af ilden flere gange. Heldigt point.

Strasbourg havde fortjent vundet 2-1 hjemme over agterlanterne Angers i forrige runde (anden hjemmesejr i træk), men formåede altså ikke at tage momentum med på udebane mod et ellers fraværssvækket Clermont-hold. Bl.a. fordi wingbacks Guilbert og Sobol havde en elendig dag på kontoret.

Defensiv-midtbanemand Aholou er klar efter tre kampdages karantæne. Fortsat skadestvivl om midtbane-tekniker Bellegarde der har misset seneste fem runder (samt om midtbaneafløser Diarra). Bellegardes afløser, januar-tilkommer Sanson, har været svingende i sine indsatser, var stærk mod Angers; mere middelmådig mod Clermont. Midterforsvarer Nyamsi mangler nok stadig, men her er Strasbourg pænt dækket ind. Venstre-wingback Delaine er fortsat skadet. Januartilkommer Sobol har vist stigende formkurve; eller rettere, det gjorde han før Clermont hvor han var holdets svageste.

Brest (nr 18) tabte 2-1 hos Lille i seneste runde. Kom foran tidligt på et Lille-selvmål, men blev – trods busparkering og ekstrem tidsudtrækning (som dommeren ikke i tilstrækkelig grad kvitterede for med tillægstid) – indhentet og overhalet. Fuldt fortjent.

Det var tredje fortjente nederlag i træk efter point i fem runder i streg (med to heldige resultater til sidst i den tabsløse række). Med andre ord har den defensivt orienterede træner Le Roy, der tog over i januar, en del problemer.

Angriber Le Douaron har scoret tre gange i seneste seks kampe, men formåede ikke at komme på tavlen mod Lille hvor han leverede en bleg indsats.

Midtbanemand Camara blev udvist til allersidst og har karantæne nu. Skadestvivl om højreback Lala (Brests bedste mod Lille sammen med midtbanemand Magnettie) og venstreback Duverne (starter/afløser; indskifter mod Lille hvor januartilkommer Locko startede). Også tvivl om forsvarsstyrmand Chardonnet, skadespause de seneste fem uger, samt om afløser Hérelle (starter i Chardonnets fravær) og offensivmand Del Castillo der begge missede Brest.

Ude er nok fortsat den hurtige fløjspiller Honorat, midtbanemand Pereira (starter/afløser) og angriber Mounié (starter/indskifter). Endelig er veteranangriber Rémy (ex-Chelsea og -Marseille; klubløs siden sommeren 2022) stadig ikke kampklar.

Bøyes bud: 1-tallet til odds 2,00 – SPIL HER >>*

Toulouse – Clermont X (1-1)

Søndag d. 5. marts. Kl. 15:00

Toulouse var godt kørende, men fik klø hos stærke Reims. Nu har danskerklubben en onsdagskamp i benene og kan få svært ved at udspille Clermont der ganske vist stadig er fraværsramt, men som er velorganiseret a la Reims (dog uden champagnedrengenes offensive oomph).

Toulouse (nr 11) tabte 3-0 i Reims i seneste ligarunde. Andet nederlag I træk, inkl det uheldige 2-3-tab hjemme mod Marseille – en kamp der fulgte to sejre i træk.

Reims-kampen var Toulouse første dårlige indsats i år efter en række stærke indsatser. Det ellers så dynamiske hold skabte meget lidt og var samtidig gavmild i de bageste rækker. (Hvilket er mindre usædvanligt.) Dette mod en velorganiseret og formstærk modstander, men alligevel: Skuffende.

Var det pga denne onsdags pokalkvartfinale mod L2-klubben Rodez? Måske lå den i baghovedet, men træner Montanier sparede ingen idealstartere; stillede i stærkeste mod Reims. Inkl de danske forsvarere Desler og Nicolaisen.

Fløjspiller Ratao er med i pokaltruppen, men er skadestvivlsom. Udeladt af pokaltruppen er midterforsvarer Roualt, men han bliver nok klar til weekenden. Nok fortsat ude: angrebsafløser Healey.

Clermont (nr 12) spillede 1-1 hjemme mod Strasbourg i seneste runde. Uheldigt; havde faktisk fortjent at vinde efter en glimrende indsats, især defensivt, men midt i skuffelsen bør der være plads til glæde. Pointet kom efter tre nederlag i træk; tre kampe med dårligt spil.

Men nu må Clermont undvære midterforsvarer Wieteska pga karantæne. Skidt, især fordi de to kollegaer i holdets ideal-tremandsmidterforsvar, hurtige Seidu og hårdttacklende Caufriez, fortsat er ukampdygtige pga skader. Samme med den dybtliggende spilfordeler Gastien.

Bøyes bud: X’et til odds 3,60 – SPIL HER >>*

Lyon – Lorient 1 (2-1)

Søndag d. 5. marts. Kl. 17:05

Lorient-offensiven er ustabil, men holdets hurtigløbere bør komme frem til muligheder mod Lyons langsomme forsvarsstyrmand Lovren. I den anden er Lacazette muligvis klar efter skade, men selv uden bør Cherki & Co kunne score mod defensivt svækkede Lorient.

Lyon (nr 9) vandt 1-3 i Angers i seneste ligarunde og fik dermed leveret en reaktion på den elendige indsats og 2-1-tabet i Auxerre der fulgte fem kampe i træk uden tab, inkl ret heldige 2-1 over Lens i seneste hjemmekamp.

Spillet imponerede dog ikke mod Angers, og selv om Les Gones var en tand bedre end den suveræne agterlanterne, kunne Angers med lidt held have fået 1-1. Tre Lyon-mål (det sidste sat ind i overtiden) var vældigt over-effektivt.

Skidt kamp, især af forsvarsstyrmand Lovren og angriber Dembélé. Sidstnævnte er normalt afløser, men startede inde i Lazazettes fortsatte fravær. Kreatør Cherki var også bleg. God var derimod målmand Lopes samt forsvarerne Lukeba og – for een gangs skyld –Diomandé (på en uvandt placering som højreback).

I går, tirsdag, spillede Lyon pokalkvartfinale mod L2-klubben Grenoble og vandt 2-1 via en stærk første halvleg (usikker anden halvleg). Målene sat ind af den unge offensivmand Barcola og den spritnye fløj Jeffinho (placeret til venstre) i dennes første start siden skiftet fra Botafogo.

Brasilianeren blev imidlertid også skadet og er tvivlsom til Lorient-kampen. Fortsat skadestvivl om angriber/topscorer Lacazette, der har misset de seneste fire kampe, samt om kreatør-afløser Aouar og midterforsvarsreserve Boateng. Midtbanemand Tolisso gjorde comeback som indskifter i pokalkampen efter at have misset Angers.

Ude er fortsat højreback Gusto. Talentfulde Kumpedi er generelt en glimrende afløser (i hvert fald defensivt), men havde en dårlig dag mod Auxerre, så midterforsvarsafløser Diomandé fik chancen mod Angers og greb den. Heller ikke han har dog Gustos offensive oomph.

Lorient (nr 8) tabte 0-1 mod Auxerre i seneste runde. Tæt og temmelig chancefattig kamp som ret uheldigt blev tabt da Auxerre scorede på et frispark hvor sparkeren gled…

Uheldigt tab, ja, men skuffende at Lorient-offensiven var så tandløs runden efter at have vundet 3-0 over Ajaccio. En gevinst der tydede på nye vinde for den bretonske klub efter fire kampe i træk med sløjt angrebsspil og uden sejr. Med andre ord: Lorient der i januar udskiftede meget af sin offensiv, er ustabil…

Det skal dog med at underlaget var svært at spille på. Græsset har set bedre dage…

Forsvarsstyrmand Laporte (skadet 1/2) mangler stadig, men unge Meité gør det pænt som vikar. Førstekeeper Mvogo, der blev skadet 6/11, mangler også fortsat. Afløser Mannone (ex-Esbjerg) er rutineret og generelt dygtig, men har haft et par fejlfyldte kampe.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 1,73 – SPIL HER >>*

Rennes – Marseille X (2-2)

Søndag d. 5. marts. Kl. 20:45

Rennes (nr 5) er nødt til at gå efter sejren hvor bretonerne vil blande sig i toppen og reducere det forspring Marseille (nr 2) har til forfølgerne. Hjemmeholdets målmand Mandanda står nok en brandkamp mod sin gamle klub, men Marseille må være opsat på at rejse sig efter lussingen mod PSG. Det lugter af mål.

Rennes (nr 5) vandt 0-1 i det bretonske lokalderby i Nantes i seneste runde og kom dermed op på to ligasejre i træk, inkl 2-0 hjemme over (fraværsramte) Clermont.

Ind i mellem røg Rennes ud af Europa League mod Shakhtar- Bretonerne vandt 1-0 hjemme, men havde tabt 2-1 ude. Dvs forlænget spilletid der endte 1-1, dvs  2-1 i kampen og samlet 3-3. I straffesparkskonkurrencen havde ukrainerne mest is i maven.

Sejren i Nantes var et plaster på EL-såret, men det bør bekymre træner Genesio at det kneb lidt med spillet. xG sagde 2,96-1,14 til velspillende Nantes der burde have vundet kampen. Heldigvis for Rennes stod målmand Mandanda en fremragende kamp. Forsvaret kæmpede også godt (inkl midterforsvarer Theate, tilbage efter nogle kampe på bænken), mens det kneb for kreatør Majer og offensivmidtbane-reserve Salah der havde fået chancen på venstrefløj. Derimod gjorde højrefløj Doku (også god mod Shakhtar) det supergodt, inkl et smukt mål. Angriber Kalimuendo ydede et godt arbejde og tilbød sig meget, men midtbanen gav ham ikke ret meget konstruktivt at sætte tænderne i.

Rennes må nok fortsat undvære højreback Traoré og afløser Assignon, men januartilkommer Spence gør det godt. Ude er fortsat venstrefløj/topscorer Terrier, og her kniber det med at finde en fuldgod erstatning. Januartilkommer Ekambi er ustabil. En mulighed er dog at bruge Doku til venstre.

Marseille (nr 2) tabte 0-3 til PSG i seneste ligarunde og har nu seks point op til de førende parisere. Rædderlig indsats (kun angriber Sanches og offensiv-midtbanemand Guendouzi kunne, via fight, være deres indsats bekendt); langt fra det stærke spil den sydfranske klub viste for tre uger siden da det blev 2-1 over netop PSG i pokalen.

Der var dog en forskel: Mbappé. Den lynhurtige angriber var skadet da pokalkampen blev spillet, men var tilbage i ligakampen. Han og Messi flåede Marseille-forsvaret i stumper og stykker.

Dermed har Marseille tabt to af seneste fire ligarunder (inkl 1-3 mod Nice), og da 2-3-sejren i Toulouse i seneste udekamp var vældigt heldig, tyder en del på at formen ikke er i top lige nu.

Denne onsdag gælder det en pokalkvartfinale mod en L2-klub, og den må man formode Marseille vinder, dårlig form eller ej. Og turnover eller ej. (Der stilles nok med en del reserver.)

Her er midterforsvarer Mbemba tilbage fra karantæne (afløser Bailly havde det svært mod PSG; er hurtig, men kunne alligevel ikke følge med Mbappé). Tvivl om kollega Gigot der missede PSG, samt om midtbanemand Rongier der sammen med Gigot går glip af pokalkampen. Stadig ude er venstre-kreatør Harit, men Tudor har rigeligt med muligheder til pladsen, inkl den erfarne klassespiller Payet. Desværre bruger Tudor mest januartilkommer Malinovskyi eller slideren Guendouzi. Begge er gode til arbejde defensivt, og deres løbearbejde er også meget værd offensivt, men Payets kreativitet har de slet, slet ikke. Bemærk at højrefløj Ünder har karantæne mod Rennes, hvilket taler for at Guendouzi ligger til højre.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 1,73 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Ligue 1 sponsoreres af bet365.

Tips fra Ligue 1

Skriv et svar