18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Jens Bøye: Tips til 26. runde i Ligue 1 d. 15. – 17. marts 2024

Denne runde åbner med fredagens match mellem danskerklubben Toulouse og genopstandne Lyon. Lørdag er der subtop-dyst mellem Lens og Nice, og søndag ditto mellem Brest og Lille. Tjek denne optakt og se alle ni kampanalyser med spilforslag.

Jens Bøye. 26. runde i Ligue 1 2024.

(Foto: IMAGO / PanoramiC)

Disclaimer: Optaktens spilforslag, ”Bøyes bud”, er skud fra hoften. Hvis overbevist om værdien, smider jeg også bettet som eksperttip. Men statistik fører vi skam over Bøyes bud: 23/24: Seneste optakt gav et underskud på 1,56 units. Samlet for 25 optakter: 225 tip, balance -0,71, tilbagebetaling 99,7% (flatbetting). Bemærk: I denne sæson hentes alle optaktsodds fra sponsoren Expekt. Deciderede eksperttip (unitbetting) i 23/24: 28 franske tip, indsats 130 units, balance +40,89, tilbagebetaling 131,5%. Hold også øje med Dagens Spil (flatbetting) som jeg typisk leverer fre-man; ofte med franske kampe. L1 i DS i 23/24: 32 tip. Balance -4,43.

Toulouse – Lyon 2 (1-2)

Fredag d. 15. marts. Kl. 21:00

Catch-22 i Toulouse der gjorde det godt i februar og startmarts med en offensiv indstilling, men senest fejlede fælt i Le Havre med en mere defensiv opstilling. Tør træner Martinez være offensiv mod genopstandne Lyon der har taget fem sejre i seneste seks kampe og spillede virkelig godt i seneste runde? Les Gones har topscorer Lacazette tilbage efter skadespause og bør have gode chancer mod Toulouse der har skadestvivl om sine to danske forsvarere.

Toulouse (11) tabte 1-0 i Le Havre i seneste runde. Sløv indsats og fortjent nederlag i en match hvor Le Téfècé skabte meget lidt.

Mærkeligt, for Toulouse viste ellers god form med tre dynamiske sejre i træk senest fortjente 2-1 hjemme mod Nice. Men måske skal forklaringen findes i at træner Martinez mod Le Havre gik tilbage til den gamle model med to deciderede defensivfolk på midtbanen i en 3-4-2-1-formation. I februar og startmarts havde han ellers forsøgt sig – med succes – med en mere en mere kreativ og offensiv midtbane.

Desværre blev den danske venstre-midterforsvarer Nicolaisen skadet, og han er tvivlsom til Lyon-kampen. Også tvivl om højreback og landsmand Desler, ude siden 22/. Ukampdygtig er nok fortsat den målfarlige fløjspiller Aboukhlal, der stadig genoptræner efter den alvorlige skade han pådrog sig i september.

Lyon (10) vandt 0-2 i Lorient i seneste runde og kom dermed tilbage på sejrssporet efter 0-3-nederlaget mod Lyon i seneste hjemmekamp; et tab der kom efter fire ligasejre i træk. Heraf en del heldige.

Sejren i Lorient var bestemt ikke heldig; særdeles fortjent. God indsats af Les Gones. Overraskende god, for selv om de via gode januar-transfers forbedrede sig markant og hentede diverse sejre, kneb det med at overbevise spillemæssigt. Indsatsen i Lorient er muligvis et tegn på at det begynder at hænge sammen i Lyon, men lad os se om stabilitet indfinder sig over de næste runder.

Mod Lorient (og mod Lens) måtte Lyon endda klare sig uden angriber & topscorer Lacazette. Nu er han tilbage i træning efter sin skadespause og får med al sandsynlighed sin startplads tilbage, selv om afløser Baldé scorede. Tilbage er også højreback Maitland-Niles efter afsonet karantæne.

Bøyes bud: Lyon +0 asian handicap til odds 1,93 – SPIL HER >>*

Nantes – Strasbourg 1 (1-0)

Lørdag d. 16. marts. Kl. 17:00

To hold i dårlig form, men klar trupnyt-fordel til Nantes mod Strasbourg der mangler en bunke idealstartere.

Nantes (16) tabte 2-0 i Marseille i seneste runde. Andet nederlag i træk inkl 0-2 hjemme mod bundholdet Metz (FEMTE hjemmetab i træk). To dårlige indsatser og fortjente tab til bretonerne der ellers viste pæn form i februar med to udesejre og et uheldigt nederlag hjemme mod ligaetter PSG.

Bevares, Marseille viste flot form op til opgøret, men den sydfranske storklub havde en torsdagskamp i benene, kørte lidt turnover og var langt fra så sprudlende som ellers. Alligevel var Nantes klart underlegen, især i første halvleg hvor de defensive bretonere skabte meget lidt. Bedre i anden halvleg – med en mere offensiv indstilling – men det var for sent og for lidt. De burde dog have fået et straffespark.

Lidt positivt var der dog: Højreback Amian, tilbage efter skadespause, ydede en glimrende indsats. Men venstrekollega Cozza blev skadet og er tvivlsom nu. Angrebs-afløser Ganogo mangler stadig.

Strasbourg (14) tabte 0-1 til Monaco i seneste runde. Ottende runde i streg uden sejr til alsacianerne der er langt fra den form de viste i december og januar. Seneste udekamp gav 2-2 i Montpellier, men det var mere held end forstand; Strasbourg burde have tabt.

Angrebsveteran Gameiro er tilbage i træning efter at have misset Monaco, men to nye fravær pga karantæne: midtbanefolk Sissoko og Mwanga. Desuden skadestvivl om angriber Emegha og defensivmand Doucouré der missede træningen denne onsdag. Ude er sandsynligvis stadig fløjspiller Angelo (gået glip af seneste to runder), venstreback Sylla (24/2) og angriber Sahi (2/2).

Bøyes bud: Nantes -0,25 asian handicap til odds 2,02 – SPIL HER >>*

Lens – Nice 1 (2-1)

Lørdag d. 16. marts. Kl. 21:00

Lens viser glimrende form i modsætning til Nice er er langt fra det niveau Riviera-klubben lagde for dagen i efteråret.

Lens (5) vandt 1-0 over Brest i seneste runde. Ret heldigt, for i en jævnbyrdig affære spillede bretonerne glimrende og burde have fået uafgjort. Men en fin sejr mod ligaens nr 2, og anden gode Lens-sejr i træk inkl den særdeles fortjente 0-3-gevinst i Lyon.

Midterforsvarsjernmand Medina er tilbage efter karantæne. Sandsynligvis stadig ukampdygtige: venstre wingbacks Machado, Chavez og Haidara, men den fleksible højre wingback Frankowski gør det flot til venstre.

Nice (6) tabte 1-2 til Montpellier i seneste rundes hjemmekamp. Femte runde i træk uden sejr inkl 2-1-nederlaget i Toulouse i seneste udekamp. Riviera-drengene, der længe var PSGs nærmeste forfølger, har store problemer med at leve op til efterårets solide præstationer (mange 1-0-sejre og ligaens bedste forsvar).

Tabet mod Montpellier var lidt uheldigt, for det besøgende hold skabte ikke ret mange chancer, men målmand Bulka og venstreback Bard havde en skidt dag i Nice-forsvaret, og resten af holdet demonstrerede den samme sygdom som de har lidt af hele sæsonen: overdrevent boldvarmeri og ineffektivitet når bolden endelig kommer ind i feltet.

Bemærk at Nice spillede pokalkvartfinale hos PSG denne onsdag; tabte 3-1. Her fik målmand Bulka en blodnæse, men spillede videre. Er nok ok til at spille mod Lens. (OPDATERING: Bulka meldes tvivlsom.) Fortsat skadestvivl om def-midtbanemand Ndayishimiye der gik glip af Montpellier (efter at have afsonet karantæne mod Toulouse) og PSG. Fortsat ukampdygtige: afløser Diop og højreback-afløser Rosier.

Bøyes bud: Lens vinder til odds 2,06 – SPIL HER >>*

Brest – Lille 1 (2-1)

Søndag d. 17. marts. Kl. 13:00

Ligatoer Brest virker mere solid end Lille der har giftige spillere, men haft store problemer på udebane i 2024.

Brest (2) tabte 1-0 i Lens i seneste runde og led dermed det første L1-nederlag siden november, dvs i 14 runder (9-4-1) hvor bretonerne kun har indkasseret i alt seks mål. Seneste hjemmekamp: fortjent 1-0 over Le Havre.

Brest var også solid i Lens – sidste sæsons sølvvinder og et stærkt hjemmehold – og burde have fået uafgjort, 0-0 eller 1-1. Var faktisk en tand bedre end Lens. Uheldigt tab.

Lille (4) spillede 2-2 mod Rennes i seneste rundes hjemmekamp. Var bagud 0-2 indtil 84., så godt kæmpet til sidst, men Les Dogues havde næppe fået point hvis bretonernes forsvarsstyrmand ikke var blevet skadet i 57. Lille er ellers stærk på eget græs: 6-3-0 i seneste ni hjemmekampe og tre store sejre op til Rennes-opgøret.

Anden runde i træk med markant Lille-held, inkl seneste udekamps ufortjente 0-1-sejr i Reims. (Første sejr til Les Dogues i seks L1-udekampe.)

Det skal dog med at Lille før Rennes havde en EL-torsdagskamp i benene. Klubben skal også spille denne torsdag, hjemme mod Sturm Graz, men det ligner en formssag efter 0-3-sejr i Østrig.

Ukampdygtige er nok fortsat fløjspiller Ounas (alternativ Zhegrova er ustabil), den målfarlige højreback Diakité, angrebsafløser Ilic (januar-tilkommer) og midterforsvars-afløser Umtiti.

Bøyes bud: Brest +0 asian handicap til odds 1,87 – SPIL HER >>*

Clermont – Le Havre 2 (0-1)

Søndag d. 17. marts. Kl. 15:00

Le Havre er mindre gode ude end hjemme, men de velorganiserede normannere bør have gode chancer hos rækkens suveræne agterlanterne.

Agterlanterne Clermont (nr 18) tabte 1-0 i Metz i seneste rundes bundbrag. Nervøs affære, men messinerne var mere effektive end ofte impotente Clermont. Der nu har seks point op til Metz. Nedrykning truer.

Det var syvende runde i streg uden sejr, inkl pinlige 1-5 mod Marseille i seneste hjemmekamp.

Fortsat skadestvivl om defmidtbanemand Gonalons der har misset de seneste to runder og savnes.

Le Havre (12) vandt 1-0 over Toulouse i seneste runde. God, solid indsats og fortjent sejr mod en formstærk modstander som normannerne holdt nede på meget få chancer.

Tre point der faldt på tørt sted for Le Havre der havde tabt fire ligakampe i træk, senest 1-0 hos Brest.

Mod Toulouse gjorde det helt klart en forskel at have midtbanefolk Kuzyaev og Targhelline samt midterforsvarer Youté tilbage efter karantæne og skader.

Bøyes bud: Le Havre +0 asian handicap til odds 2,10 – SPIL HER >>*

Spil dig til 1.000kr. freebet nu!
18+ | Kun for nye spillere bosat i Danmark | Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS | Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk | Min. indbetaling og indsats på 100 kr til odds 1,80 for at få dit freebet. Maks freebet op til 1,000 kr. F.eks. Lav en indsats på 1,000 kr. og få et freebet på 1.000 kr. Bonus aktiveres ved indbetaling under “min tilbud” og skal bruges inden 60 dage. Indbetalinger foretaget gennem Skrill eller PaySafeCard berettiger ikke til bonussen. Matched freebet kan kun bruges til live spil fra mobilen. Alle regler og vilkår

Monaco – Lorient 1 (3-1)

Søndag d. 17. marts. Kl. 15:00

Muligvis naivt af mig at forvente, men Lorient er nødt til at indse at nøglen til gode resultater ikke ligger i en pindsvinetaktik. Bretonerne er bedst når de udnytter deres offensivfolks speed og teknik. Kontrafodbold er fint, men der skal være tyngde og mod i omstillingerne (som der var mod Rennes i seneste udekamp). Lad os se hvad træner Le Bris vælger mod stærke og satsende Monaco, men det kan blive underholdende.

Monaco (3) vandt 0-1 i Strasbourg i seneste runde og er dermed 2-1-0 i seneste tre runder, inkl uheldige 0-0 mod ligaetter i seneste hjemmekamp, en match hvor monegaskerne spillede flot og burde have vundet.

Indsatsen var knapt så imponerende i Strasbourg, men fortjent sejr der kom i stand efter indskiftning af offensivtalenterne Akliouche og Ben Seghir der henholdsvis assisterede og scorede.

Ukampdygtig er fortsat venstre wingback Caio (habile afløsere i Jakobs og unge Ouattara). Stadig tvivl om midterforsvarer Salisu (ude siden 25/2), defmidtbane-afløser Camara og højrekants-afløser Diatta.

Lorient (15) tabte 0-2 til Lyon i seneste runde. Fortjent nederlag i en kamp hvor Les Gones var klart bedst mod et offensivt spagt bretoner-hold. Skuffende af Lorient mod et ustabilt Lyon-hold uden topscorer Lacazette.

Og ekstra skuffende at det kom runden efter Lorient flotte (om end lidt heldige) 1-2-sejr hos lokalrival Rennes. På den anden side var det andet hjemme-nederlag i træk, inkl 0-1 mod Nantes.

I seneste runder har træner Le Bris brugt en fysisk stærk midtbane bestående af oprydderne Abergel og Bakayoko. Det har kostet på kreativitetskontoen, og jeg savner at han går tilbage til at bruge kreatør Louza, een af de primæransvarlige for Lorients tre sejre i træk i februar.

Venstre wingback B. Mendy (skadet siden januar) er tilbage i træning og når muligvis med i truppen. Er dog næppe startklar endnu, men teknisk stærke Le Bris (trænerens nevø, men ikke en nepo-baby) gør det generelt glimrende som vikar på pladsen.

Nyt fravær i midterforsvarer Touré (karantæne), og kollega Talbi, der blev skadet 18/2, mangler stadig. Fortsat ukampdygtige er også højreback-afløser Silva og midtbane-afløser Boisgard.

Bøyes bud: Over 3 mål (asian) til odds 1,96 – SPIL HER >>*

Reims – Metz 1 (1-0)

Søndag d. 17. marts. Kl. 15:00

Bundhold Metz har hanket op i forsvaret. I angrebet er Mikautadze farlig, men ofte meget alene. Reims viser nydelig form, men træner Still går mere op i god organisation end i at sprudle.

Reims (9) spillede 2-2 hos ligaetter PSG i seneste runde. Modig indsats og fortjent point. PSG stillede ikke i stærkeste (og er ikke synderligt L1-motiveret), men alligevel: Flot af Champagne-klubben. Især centreforward Diakité der leverede sin hidtil bedste indsats for Reims med en assist (efter at have snuppet bolden fra Hakimi) og et mål.

Dermed rejste Reims sig fra det uheldige 0-1-nederlag mod Lille i seneste hjemmekamp og bekræftede den glimrende form. Før Lille blev det 1-1 hjemme mod stærke Lens samt fortjent 1-2-sejr i Le Havre.

Fortsat skadestvivl om midterforsvarer Okumo der missede Lille og PSG (hvorfor træner Still i begge kampe ændrede det normale tremands-midterforsvar til tomands).

Metz (17) vandt 1-0 hjemme mod Clermont i seneste rundes bundbrag. Nervøs affære, men messinerne var mere effektive.

Det var anden sejr i træk til messinerne, inkl den fortjente 0-2-gevinst i Nantes, og de er nu seks point foran Clermont og har blot to point op til stregen.

Fortsat skadestvivl om den erfarne midterforsvarer Traoré der er gået glip af seneste tre runder. Messinerne må desuden nok stadig undvære den kreative offensivmand Jallow (siden december) og midtbane-afløser N’Doram.

Bøyes bud: Under 2,5 mål til odds 1,80 – SPIL HER >>*

Rennes – Marseille X (2-2)

Søndag d. 17. marts. Kl. 17:05

To gode og formstærke offensiver. Rennes med tvivl i forsvaret.

Rennes (8) spillede 2-2 hos Lille i seneste runde. Ikke et dårligt resultat (mod en hjemmestærk modstander) efter forrige rundes uheldige 1-2-tab hjemme mod lokalrival Lorient. (Et nederlag der kom efter seks sejre i streg plus flotte 1-1 hos ligaetter PSG.) Men bretonerne ærgrede sig efter kampen. Der stod nemlig 0-2 indtil 84. minut, og udligningen faldt i 92.

Det var næppe sket hvis forsvarsstyrmand Theate ikke var blevet skadet og udskiftet i 57. Endnu uvist om den dygtige belgier bliver klar til Marseille. Til gengæld bør makker Omari være spilleklar efter at have misset Marseille pga en mindre skade. Tilbage efter karantæne: venstrefløj-afløser D. Doué. Stadig ukampdygtig: midtbanetekniker Le Fée.

Marseille (7) vandt 2-0 over Nantes i seneste runde og er nu oppe på fem sejre i fem kampe siden trænerskiftet fra Gattuso til Gasset i midt-februar.

De fem kampe har en samlet målscore på 18-3, inkl 1-5-gevinsten i Clermont i seneste L1-udekamp, så sejren over Nantes var temmelig usprudlende i forhold til de øvrige opgør. Det skal dog med at Marseille havde en torsdagskamp i benene og kørte lidt turnover. Ikke desto mindre var den sydfranske klub klart bedst, og sejren var fortjent.

Denne torsdag gælder det EL-returkamp hos spanske Villarreal, men det ligner en formssag efter 4-0-hjemmesejren sidste torsdag.

Fortsat tvivl om midterforsvarer Gigot, der har misset de seneste tre kampe, og midtbane-afløser Rongier, ude siden november. Wingback-afløser Murillo (ude siden 21/1) er nok ude resten af sæsonen.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 1,83 – SPIL HER >>*

Montpellier – PSG X (1-1)

Søndag d. 17. marts. Kl. 20:45

PSG har højt topniveau (senest demonstreret i pokalen denne onsdag), men har afgivet point i seneste tre ligarunder og tager næppe heller denne opgave 100% alvorligt. Montpellier viser pæn form og kan måske drille.

Montpellier (13) vandt 1-2 i Nice i seneste runde og bekræftede dermed den nydelige form man har kunne se siden start-februar hvor fem kampe har indeholdt to nederlag, men 1-2 mod Lyon burde have været en sejr, og 4-1-tab i Marseille burde have været 2-1-tab. I seneste hjemmekamp var Montpellier også uheldig med 2-2 mod Strasbourg.

Sejren i Nice var derimod ret heldig, for Montpellier producerede ret få chancer. Fløjspiller Tamari havde en offday. Men stærkt forsvarsspil (især Kouyaté), og som altid fremragende dødbolde af kreatør Savanier.

Midterforsvarer Sagnan er klar efter karantæne, hvilket kan få træner Der Zakarian til at gå tilbage til et tremands-midterforsvar. Skadestvivl om højreback Hefti der udgik tidligt mod Nice. Afløser Tchato var dog en glimrende vikar.

PSG (1) spillede 2-2 mod Reims i seneste rundes hjemmekamp. Pariserne er nu oppe på 20 tabsløse runder i træk, og de fører stadig ligaen suverænt. Men de har måttet nøjes med uafgjort i seneste tre runder, inkl 1-1 hjemme mod Rennes, der stillede med et halvt b-hold, og heldige 0-0 hos Monaco.

Mod Reims kneb det også for pariserne, og det uafgjorte resultat var rimeligt. De startede med ligatopscorer Mbappé, den lynhurtigre højrefløj Dembélé, midtbanemand Vitinha samt førstekeeper Donnarumma på bænken. I øvrigt: højreback Hakimi forærede et mål væk ved at miste bolden ved egen baglinje. Helt skørt.

Men at pariserne stadig ved hvordan man spiller fodbold, viste de denne onsdag hvor det blev 3-1 over Nice i pokalkvartfinalen. Flot indsats, inkl et tidligt mål af ligatopscorer Mbappé.

Fortsat tvivl om offensivmand Asensio (ude siden 5/3), mens forsvarsstyrmand Marquinhos (også ude siden 5/3) meldes ude indtil slutmarts. Unge Beraldo har generelt været en glimrende afløser (gjort det klart bedre i midterforsvaret end på venstre back hvor han spillede et par kampe i februar), men han så skidt ud ved den ene Reims-scoring. Scorede til gengæld mod Nice. Ukampdygtige er fortsat de langtidsskadede midterforsvarere Skriniar og Kimpembé.

Bøyes bud: Montpellier +1 asian handicap til odds 1,90 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Ligue 1 sponsoreres af Expekt.

Tips fra Ligue 1

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar