18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Jens Bøye: Tips til 25. runde i Ligue 1 d. 8. – 10. marts 2024

Selvironi eller økonomi? Ligue 1 – der af nogle anses som en ”Mickey Mouse-liga” – overvejer at skifte sponsornavn til sommer fra Uber Eats (16 mio euro årligt) til McDonald’s (20 mio). Imens er der stadig fuld gang i 23/24-sæsonen, i denne runde med to subtop-opgør og et bundbrag. Tjek optakten og se alle ni kampanalyser med spilforslag.

IMAGO / ZUMA Wire


Disclaimer: Optaktens spilforslag, ”Bøyes bud”, er skud fra hoften. Hvis overbevist om værdien, smider jeg også bettet som eksperttip. Men statistik fører vi skam over Bøyes bud: 23/24: Seneste optakt gav et underskud på 2,04 units. Samlet for 23 optakter: 216 tip, balance +0,85, tilbagebetaling 100,4% (flatbetting). Bemærk: I denne sæson hentes alle optaktsodds fra sponsoren Expekt. Deciderede eksperttip (unitbetting) i 23/24: Senest var der 1 med overskud på 3,5 units. I alt: 28 franske tip, indsats 130 units, balance +40,89, tilbagebetaling 131,5%. Hold også øje med Dagens Spil (flatbetting) som jeg typisk leverer fre-man; ofte med franske kampe. L1 i DS i 23/24: 30 tip. Balance -4,47.

Nice – Montpellier 2 (1-2)

Fredag d. 8. marts. Kl. 21:00

Med 330 km mellem de to sydfranske byer, er der ikke tale om et lokalderby, men spændende er dette møde alligevel; mellem to klubber der begge hungrer efter sejr. Men mens Nice tilsyneladende ikke kan ændre sin boldvarmende tilgang, har Montpellier været mere fremme i skoene i seneste runder. Dette ligner en kamp som er op til Montpellier: Rammer de balancen og vinder, eller oversatser de og taber?

Nice (5) tabte 2-1 i Toulouse i seneste runde. Femte runde i træk uden sejr – inkl heldige 0-0 mod bundhold Clermont i seneste hjemmekamp – til Rivieradrengene der længe var PSGs nærmeste forfølger.

I efteråret vandt Nice diverse 1-0-sejre, og det forsøgte holdet også at gå efter mod Toulouse efter at være kommet temmelig heldigt foran. Dante & Co udnyttede deres fine teknik til at spille sig uden om det heftige Toulouse-pres. Problemet var at boldbesiddelsen ikke blev udnyttet til at angribe, kun til at trække tiden, og det kostede i den sidste halve time hvor det kneb med kræfterne til at holde Toulouse fra livet. Dumt.

Def-midtbanemand Ndayishimiye (karantæne) er klar efter karantæne. Fortsat skadestvivl om midtbanemand Sanson, der har misset de seneste to runder, samt venstrefløj-afløser Diop og højreback-afløser Rosier.

Bemærk at Nice skal spille pokalkvartfinale mod PSG næste onsdag.

Montpellier (16) spillede 2-2 mod Strasbourg i seneste hjemmekamp og har dermed kun snuppet een sejr (forrige hjemmekamp, mod Metz) i seneste otte runder. Men formen er bedre end som så.

La Paillade tabte 4-1 hos genopstandne Marseille i seneste udekamp, men cifrene var overdrevne (2-1 havde været mere rimeligt), og uafgjort mod Strasbourg var vældigt uheldigt: Montpellier pressede flot og burde have vundet.

Fortsat skadestvivl om midterforsvarer Omeragic og afløser Jullien der begge har misset de seneste to runder.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 2,02 – SPIL HER >>*

Lorient – Lyon 1 (1-0)

Lørdag d. 9. marts. Kl. 17:00

Lorient viser nydelig form – især i en kontraspillende rolle mod spilstyrende hold. Et sådant er Lyon; bare ikke på særlig kompetent vis trods diverse sejre på det seneste. Les Gones tabte senest til Lens og må nok igen undvære topscorer Lacazette.

Lorient (13) vandt 1-2 hos lokalrival Rennes i seneste runde og kom dermed tilbage på sejrssporet efter 0-1-nederlaget til Nantes (en anden lokalrival) i seneste hjemmekamp. Et nederlag der kom efter tre sejre i træk.

Lorient var lidt heldig i Rennes – der producerede flest chancer – men leverede en effektiv indsats. Klart skarpere end mod defensive Nantes. Desuden solid indsats på midtbanen af Bakayoko og Abergel.

Midterforsvarer Talbi, der blev skadet 18/2, mangler stadig. Fortsat ukampdygtige er nok også venstre wingback B. Mendy, højreback-afløser Silva og midtbane-afløser Boisgard.

Lyon (11) tabte 0-3 til Lens i seneste rundes hjemmekamp og kom dermed ned på jorden efter fire ligasejre i træk (inkl 1-2-gevinst i Metz i seneste udekamp). Ikke HELT uventet, for spillet har bestemt ikke været overbevisende trods sejrene.

Det skal også med at Lyon havde en midtugekamp i benene; en pokalkvartfinale mod Strasbourg (vundet via straffesparkskonkurrence) hvor topscorer Lacazette blev skadet.

Lacazette, der var stærkt savnet mod Lens, mangler nok også nu. Desuden nyt fravær i højreback Maitland-Niles; karantæne.

Bøyes bud: Lorient +0,25 asian handicap til odds 1,98 – SPIL HER >>*

Lens – Brest 2 (1-2)

Lørdag d. 9. marts. Kl. 21:00

Interessant subtop-dyst mellem to stærke hold, sidste sæsons sølvvinder mod den nuværende ligatoer. Lens har nok basalt det bedste mandskab, men er svækket i midterforsvaret, og jeg jeg kunne godt se velorganiserede, solide og effektive Brest drille i Nordfrankrig.

Lens (6) vandt 0-3 i Lyon i seneste runde. En god reaktion på forrige rundes uheldige 2-3-hjemmetab mod Monaco.

Flot indsats og særdeles fortjent gevinst (om end Lyon burde have scoret). Bl.a. en god kamp af Frankowski der vikarierede på venstre wingback hvor Machado, Chavez og Haidara alle manglede.

Fortsat skadestvivl om de tre venstrebacks. Nyt fravær i midterforsvarer Medina.

Brest (2) vandt 1-0 over Le Havre i seneste rundes hjemmekamp. Fortjent gevinst mod en velorganiseret modstander. Chancefattig affære, men med bretonerne i det klare førersæde. Superflot aktion (hæl-tunnel ved baglinjen i det lille felt) af Perreira som assist til Lees-Melous mål.

Dermed er Brest uden L1-nederlag siden november: 9-4-0. Kun fem indkasserede mål i de 13 kampe (to af dem i en uheldig uafgjort mod ligaetter PSG). Lige nu: tre sejre i træk, inkl 0-3-gevinsten i Strasbourg i seneste udekamp.

Endnu uvist om angriber Mounié, der blev udvist i 23. runde, er tilbage efter karantæne.

Bøyes bud: Brest +0,25 asian handicap til odds 2,00 – SPIL HER >>*

PSG – Reims X (1-1)

Søndag d. 10. marts. Kl. 13:00

Mbappé og PSG virker mere motiverede i CL (vandt i Spanien denne tirsdag) end i Ligue 1 hvor pariserne har spillet uafgjort i seneste to runder og alligevel fører suverænt. Reims har et glimrende hold og kan meget vel drille i Paris. Medmindre Mbappé dribler videre på sit tirsdagsmomentum.

PSG (1) spillede 0-0 hos ligatreer Monaco i seneste rundes topkamp. Pariserne er nu oppe på 19 tabsløse runder i træk, og de fører stadig ligaen suverænt. Men de har måttet nøjes med uafgjort i seneste to runder, inkl 1-1 mod Rennes i seneste hjemmekamp. Hvor bretonerne endda stillede med et halvt b-hold.

Pariserne var heller ikke just fantastiske mod Monaco der – i en generelt chancerig affære – skabte mest og burde have vundet 2-1 eller 3-2. Skidt af PSG, inkl ligatopscorer Mbappé der (i øvrigt uden at have været den ringeste pariser-offensivmand) blev flået ud i pausen. Angrebsfænomenets status har sandelig ændret sig siden han meldte at han forlader Paris til sommer.

Det KAN (selv om Mbappé plejer at spille alle minutter når uskadet) også have spillet ind at PSG denne tirsdag spillede CL-returkamp mod Real Sociedad i Spanien (efter 2-0-sejr på hjemmebane i februar). Her  vandt pariserne 1-2 på to mål af Mbappé. Motivationen er vist større i CL end i Ligue 1…

Tirsdag måtte PSG undvære offensivmand Asensio, der blev skadet mod Monaco, og han er tvivlsom til Reims-opgøret. Forsvarsstyrmand Marquinhos var tilbage i truppen tirsdag efter at have misset weekendens ligarunde pga en mindre skade, men forblev på bænken. Unge Beraldo ligner en idealstarter i midterforsvaret; har fundet sine fødder efter en tung start i PSG. Ukampdygtige er fortsat midterforsvarerne Skriniar og Kimpembé.

Bemærk at PSG skal spille pokalkvartfinale mod Nice næste onsdag.

Reims (9) tabte 0-1 til Lille i seneste rundes hjemmekamp og snublede dermed efter to glimrende resultater i træk: 1-1 hjemme mod stærke Lens samt fortjent 1-2-sejr i Le Havre.

Men nederlaget mod Lille var uheldigt. I en jævnbyrdig og chancefattig affære tabte Reims kun fordi dommeren og VAR undlod at tildele Reims et åbenlyst straffespark, og fordi den erfarne midterforsvarer Abdelhamid med en dårlig tilbagelægning forærede en friløber til en Lille-angriber. Supersurt. Synd for fanfavoritten Abdelhamid der for nyligt fik at vide at hans kontrakt, der udløber til sommer, IKKE forlænges. Ikke fordi han er dårlig – trods fejlen mod Lille er han typisk blandt holdets bedste – men fordi han har rundet de 36.

Højre back/wingback Foket er klar efter karantæne. Fortsat skadestvivl om midterforsvarer Okumo der missede Lille (hvorfor træner Still ændrede det normale tremands-midterforsvar til tomands).

Bøyes bud: Reims +1,25 asian handicap til odds 1,90 – SPIL HER >>*

Le Havre – Toulouse X (1-1)

Søndag d. 10. marts. Kl. 15:00

Toulouse viser klart mere formstyrke lige nu end Le Havre, men normannerne er generelt solide på eget græs.

Le Havre (15) tabte 1-0 hos ligatoer Brest i seneste runde. De velorganiserede normannere stod ganske godt i forsvaret, men havde for lidt at byde på fremad og tabte fortjent til en stærk modstander.

Det var Le Havres fjerde nederlag i træk, inkl ligeledes fortjente 1-2 mod Reims i seneste hjemmekamp. Normannerne har ellers været gode på eget græs, men lige nu ser formen sløj ud.

Nu har Le Havre nok midtbanemand folk Kuzyaev tilbage efter tre kampdages karantæne. Fortsat skadestvivl om midterforsvarer Youté, der missede Brest samt angrebsafløser Logbo og midtbane-afløser Targhalline. Desuden ny tvivl om midterforsvars-afløser Salmier der afløste Youté fra start mod Brest, men blev skadet og udgik i pausen.

Toulouse (10) vandt 2-1 over Nice i seneste rundes hjemmekamp og tog dermed den tredje flotte skalp i træk, inkl 1-2-gevinsten i Monaco og 3-1 hjemme mod Lille. Dette efter system- og taktikskifte til en 3-4-1-2/3-4-2-1-formation med mere direkte og udfordrende offensivspil.

Toulouse havde problemer i første halvleg mod Nice der udnyttede sin bedre teknik til at holde på bolden – men også uden at gøre ret meget for at få noget ud af boldbesiddelsen, især efter at være kommet heldigt foran. I længden sled det utrættelige Toulouse-boldholderpres Nice ned, og Le TéFéCé viste giftighed med to skarpe scoringer.

Toulouse mangler nok fortsat den målfarlige fløjspiller Aboukhlal, men både målmand Restes og midtbane-profil Sierro (henholdsvis krampe og skrub til sidst mod Nice) skulle være ok.

Bøyes bud: X til odds 3,25 – SPIL HER >>*

Matched freebet op til 600 kr.
18 +. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. Selvudeluk via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Kun for nye spillere Min. indsats på 100 kr til odds 1,80 Maks freebet op til 600 kr. Aktiveres under “mine tilbud” og skal bruges inden 60 dage. Skrill og PaySafeCard indbetalinger er ikke bonusberettigede. Freebet gælder kun som et livebet. Alle regler og vilkår

Metz – Clermont X (0-0)

Søndag d. 10. marts. Kl. 15:00

Metz har momentum efter – endelig! – at have vundet en kamp, men dette bundbrag kan være præget af frygten for at tabe snarere end trangen til at vinde.

Metz (17) vandt 0-2 i Nantes i seneste runde og fik dermed endelig brudt forbandelsen. Det var messinernes første sejr i 11 runder der har kostet ni nederlag inkl 1-2 mod Lyon i seneste hjemmekamp.

Sejren i Nantes var i øvrigt fortjent. Begge hold havde fokus på defensiven, men messinerne var klart skarpest når de vovede sig fremad.

Fortsat skadestvivl om den erfarne midterforsvarer Traoré der er gået glip af seneste to runder. Messinerne må desuden nok stadig undvære den kreative offensivmand Jallow og midtbane-afløser N’Doram.

Clermont (nr 18) tabte 1-5 til Marseille i seneste runde. Sjette runde i streg uden sejr. Efter glimrende 0-0 i Nice i seneste udekamp (hvor Clermont faktisk havde fortjent at vinde) havde bundholdet håbet på mere mod Marseille, men efter en kedelig første time, blev Clermont udspillet til sidst. Dvs da Marseille satte turbo på.

Træner Gastien er presset, men klubben holder indtil videre fast i ham. Har dog hyret en ny assistenttræner, Bichard, og planen er at han overtager cheftjansen til sommer. Men hvem ved, det KAN ske tidligere.

Jernmands-midterforsvarer Caufriez er klar efter karantæne. Det skrev jeg også i seneste optakt, men nu skulle den være god nok; efter to kampdage i skammekrogen. Fortsat skadestvivl om defmidtbanemand Gonalons der missede Marseille og var stærkt savnet.

Bøyes bud: X til odds 3,25 – SPIL HER >>*

Strasbourg – Monaco 2 (1-2)

Søndag d. 10. marts. Kl. 15:00

Formen peger på Monaco.

Strasbourg (12) spillede 2-2 i Montpellier i seneste runde og fik dermed endelig point efter fire L1-nederlag i træk. Men det var syvende runde i streg uden sejr, og det uafgjorte resultat var heldigt: Montpellier var bedst og burde have vundet.

Alt i alt er formen ikke imponerende i Alsace-klubben der ellers gjorde det så godt i december og januar. I seneste midtuge røg alsacianerne desuden ud af pokalen via nederlag (0-0 og straffesparkskonkurrence) i Lyon.

Skadestvivl om fløjspiller Angelo, der missede Montpellier, venstreback Sylla (ude siden 24/2) og angriber Sahi (gået glip af seneste fem kampe).
 
Monaco (3) spillede 0-0 mod ligaetter PSG i seneste rundes hjemmekamp og fulgte dermed nydeligt op på 2-3-sejren i Lens.

Men hvor gevinsten i Lens var temmelig heldig, var monegaskerne uheldige mod PSG (superspil af keeper Donnarumma). I en åben, chancerig affære skabte de flest gode muligheder og burde have vundet 2-1 eller 3-2. I øvrigt i en vældigt modig opstilling og taktik: Fem deciderede offensivfolk på banen fra start i en 4-1-3-2. Samt med andenmålmand Majecki mellem stængerne for anden kamp i træk. Polakken leverede en flot indsats, og han ser ud til at have slået førstemand Kohn af.

Nu er den stærke (og målfarlige) midtbanemand Zakaria tilbage efter karantæne. Ukampdygtige pga skader er fortsat venstre wingback Caio og nok også højre-ditto Vanderson. Desuden stadig tvivl om defmidtbane-afløser Camara, højrekants-afløser Diatta (ofte vikar for Vanderson) samt om Jakobs, Caio-afløser på venstre wingback. Alle gik glip af både Lens og PSG. Men backafløsere Singo til højre og Ouattara til venstre var glimrende mod Lens, fortrinlige mod pariserne.

Bøyes bud: Monaco vinder til odds 2,00 – SPIL HER >>*

Lille – Rennes 2 (1-2)

Søndag d. 10. marts. Kl. 17:00

Rennes (ellers fin form) snublede senest mod lokalrival Lorient, og bretonerne må undvære deres fans hos Lille, men jeg kunne godt se det velkombinerende udehold drille alligevel. Lille er stærk på eget græs, men har en torsdagskamp i benene og var heldig med at vinde i Reims i seneste weekend.

Lille (4) vandt 0-1 i Reims i seneste runde og rejste sig dermed efter forrige rundes 3-1-tab i Toulouse. Mere end dét: Det var første sejr til Les Dogues i seneste seks L1-udekampe.

Så kan Lille nok leve med at gevinsten i Reims var heldig. I en jævnbyrdig og chancefattig affære vandt Les Dogues fordi en Reims-forsvarer forærede angriber David (ellers en dårlig kamp) en friløber med en dårlig tilbagelægning. Og fordi dommeren og VAR så gennem fingre med et åbenlyst straffespark som Reims burde have fået.

På eget græs er Lille anderledes overbevisende: 6-2-0 i seneste otte L1-hjemmekampe og lige nu: Tre store sejre i træk med samlet målscore 10-0.

Kreatør Cabella og offensivafløser Cavaleiro er sandsynligvis kampklare efter skader, men ude er nok fortsat fløjspiller Ounas, den målfarlige højreback Diakité, angrebsafløser Ilic (januar-tilkommer) og midterforsvars-afløser Umtiti.

Bemærk: Lille skal spille ottendedelsfinale i Conference League denne torsdag, hos Sturm Graz. Med returkamp den følgende uge.

Rennes (8) tabte 1-2 til lokalrival (og lillebror) Lorient i seneste runde og fik dermed et hak i tuden efter seks sejre i streg plus flotte 1-1 hos ligaetter PSG.

Rennes skabte flest chancer mod Lorient (bl.a. fordi offensivmand Blas var i hopla), men fik først scoret til allersidst. Ineffektivt på dagen. Det skal med at Rennes havde en torsdagskamp i benene, en pokalkvartfinale (dog hos en fjerdedivisionsklub som blev besejret ret nemt med 1-3).

Venstrefløj D. Doué (ustabil, men god kamp mod Lorient) har karantæne, mens midtbanemand Le Fée fortsat er ukampdygtig.

Bøyes bud: Rennes +0,25 asian handicap til odds 2,04 – SPIL HER >>*

Marseille – Nantes X (1-1)

Søndag d. 10. marts. Kl. 20:45

Nantes snublede mod bundhold Metz, men de defensive og omstillingslurende bretonere kan meget vel foretrække at møde offensive Marseille. Hvis Marseilles genpres fungerer, bliver det en lang dag for Nantes, men hvis ikke (og det skal med at Marseille kan være træt efter EL-opgør torsdag), er lynhurtige Simon & Co klar til at slå kontra.

Marseille (7) vandt 1-5 hos Clermont i seneste runde og fortsatte dermed den optur trænerskiftet fra Gattuso til Gasset satte i gang efter 1-0-tabet i Brest 18. februar (hvilket var sjette L1-runde i træk uden sejr). Siden har Marseille vundet tre kampe (inkl 1 i EL) i træk; tre klare sejre via meget mere direkte og målrettet spil end der var under Gattuso.

Det tog dog tid før man så noget til det gode spil i Clermont. I første halvleg bragte Marseille sig foran, men gjorde ikke mere end absolut nødvendigt. Trillede bolden rundt og trak tiden. Det blev heldigvis punkteret i begyndelsen af anden halvleg hvor Clermont fik udlignet ud af ingenting. Det vækkede Marseille, og resten af kampen var i det tempo man så i de foregående to opgør.

Fortsat tvivl om midterforsvarer Gigot, der missede Clermont, og midtbane-afløser Rongier, ude siden november. Wingback-afløser Murillo (ude siden 21/1) er nok ude resten af sæsonen.

Bemærk at Marseille denne torsdag i EL møder Villarreal (sjovt nok trænet af Marcelino der forlod Marseille i begyndelsen af denne sæson).

Nantes (14) tabte 0-2 til bundhold Metz i seneste runde. Et temmelig chokerende nederlag midt i det der lignede en nydelig formperiode for bretonerne der var 2-0-1 inkl uheldigt tab mod ligaetter PSG i de tre runder op til messiner-opgøret. Inkl 0-1-sejren i Lorient i seneste udekamp.

Hvad gik galt? Uheld (Metz kom foran på et unødvendigt straffespark), men også at den defensive Nantes-træner Gourvennec holdt fast i sin henholdende taktik mod et bundhold der var opsat på at stå kompakt og satse på lange bolde. Nantes havde også fokus på defensiven (hjalp ikke ret meget; usikker), og når det gik fremad var fx Simon alt for ofte alt for alene.

Dermed har Nantes tabt fem L1-hjemmekampe i snor.

Den erfarne midtbanemand Sissoko er tilbage efter karantæne. Angrebs-afløser Ganogo mangler stadig. Det samme gør nok højreback Amian der har misset de seneste tre runder.

Bøyes bud: Nantes +0,25 asian handicap i 1. halvleg til odds 1,86 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Ligue 1 sponsoreres af Expekt.

Tips fra Ligue 1

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar