18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Jens Bøye: Tips til 23. runde i Ligue 1 d. 23. – 25. februar 2024

Dramatik i ugens løb med trænerskifte i Marseille og tiltagende snak om samme i Monaco og Clermont. Nu skal Monaco besøge hjemmestærke Lens, mens Marseille er vært for formstærke Montpellier. Tjek denne optakt og se alle ni kampanalyser med spilforslag (pænt overskud i denne sæson).

(Foto: IMAGO / PanoramiC)


Disclaimer: Optaktens spilforslag, ”Bøyes bud”, er skud fra hoften. Hvis overbevist om værdien, smider jeg også bettet som eksperttip. Men statistik fører vi skam over Bøyes bud: 23/24: Seneste optakt gav et overskud på 1,53 units. Samlet for 22 optakter: 198 tip, balance +6,48, tilbagebetaling 103,3% (flatbetting). Bemærk: I denne sæson hentes alle optaktsodds fra sponsoren Expekt. Deciderede eksperttip (unitbetting) i 23/24: Senest var der 3 hvoraf 2 gik hjem med overskud på 4,85 units. I alt: 25 franske tip, indsats 116 units, balance +36,99, tilbagebetaling 132%. Hold også øje med Dagens Spil (flatbetting) som jeg typisk leverer fre-man; ofte med franske kampe. L1 i DS i 23/24: 27 franske tip. Balance -6,10.

Metz – Lyon 2 (0-2)

Fredag d. 23. februar. Kl. 21:00

Lyon har ikke spillet så godt som fire sejre i træk indikerer, men Les Gones har momentum og bør være for stærke for skidt kørende Metz.

Metz (17) tabte 3-0 i Montpellier i seneste runde og er nu oppe på ni runder i streg uden sejr. OTTE af dem har resulteret i nederlag.

Forrige runde gav 1-1 i Marseille, men her var messinerne 11 mod 10 i en time, og alligevel burde de have tabt. Elendig indsats. Også ren elendighed i Montpellier, både defensivt og offensivt. Den ellers kvikke angriber Mikautadze var pivringe og samtidig grumt selvisk. Dårlig kombo.

Messinere må stadig undvære den kreative offensivmand Jallow og midtbane-afløser N’Doram. Desuden tvivl om den  erfarne midterforsvarer Traoré, angriber Lamkel Ze, januartilkommer og een af få der de seneste kampe har vist gåpåmod og fight, samt angrebsindskifter Tetteh.

Lyon (11) vandt 1-0 over ligatoer Nice i seneste rundes hjemmekamp og tog dermed den tredje ligasejr i træk, inkl 1-0 hjemme mod Marseille og 1-2-gevinsten i Montpellier i seneste udekamp.

Faktisk er Lyon – inkl en pokalsejr mod Lille – 4-0-0 i februar efter et aktivt januar-transfervindue der betød goddag til bl.a. midtbanefolk Mangala og Matic samt offensivfolk Benrahma og Orban.

Offensiven sprudlede ikke just mod Nice (selv om fløjspiller Nuamah, ex-FCN, gjorde det godt). Egentlig ikke uventet. Dels fordi indsatsen faktisk var elendig mod Montpellier (og sejren vældigt heldig), dels fordi Nice har en solid defensiv. Men det overraskede lidt at Lyon-defensiven kunne holde tæt (selv om Nice ikke har verdens bedste offensiv), for det var markant mandefaldsramt i midterforsvaret. Det holdt dog også hårdt; Nice havde chancerne til 1 eller 2 mål og burde sådan set have vundet.

Men kampens enlige mål blev sat ind af Lyon-midtbanemand Mangala i dennes første L1-start  for klubben. Glimrende kamp. I modsætning til en anden sen januartilkommer, den driblestærke venstrefløj Benrahma der var interessant i sin debut mod Montpellier, men ringe mod Nice. Det selv om Nice har en akilleshæl på venstre back-pladsen.

Midterforsvarer O´Brien er klar efter karantæne, men den aldrende kollega Lovren (ude siden 4/2) er nok stadig ukampdygtig. Spørgsmålet er om træner Sage kører med tomands-midterforsvar som mod Nice – men med O’Brien i stedet for højreback Mata der vikarierede senest – eller om han, som han gjorde i december og januar, spiller med et tremands-midterforsvar. Hvis Lovren stadig mangler, kan Car og O’Brien spille med Mata som tredjemand. Januar-vinduet så også midterforsvarer Adryelson slutte sig til Lyon, men Sage ser ikke ud til at være tryg ved brasilianeren endnu.

Skadestvivl om midtbanemand Tolisso der gik glip af Nice og nok også misser Metz. Men venstreback-afløser Henrique er tilbage i træning efter skadespause og kan meget vel tage en startplads, for venstreback-starter Tagliafico har karantæne mod Metz.

Bemærk at Lyon skal spille pokalkvartfinale mod Strasbourg på tirsdag.

Bøyes bud: Lyon vinder til odds 1,81 – SPIL HER >>*

Lorient – Nantes X (2-2)

Lørdag d. 24. februar. Kl. 17:00

Fuldt hus til dette Bretagne-derby, og tilskuerne bør få underholdning for alle pengene. Lorient har forbedret sig markant offensivt og halter stadig en del defensivt. Nantes spiller nok med mere mod end mod PSG hvor det mest handlede om at forsvare sig.

Lorient (15) vandt 1-3 i Strasbourg i seneste runde. Tredje sejr i træk til bretonerne der var sejrsløse i 10 runder i streg før 1-2-gevinsten i Metz og 2-0 over Reims i seneste hjemmekamp.

Flot form (efter skidt efterår) for Lorient der forstærkede sig markant i januar. Een af nytilkommerne, kreatør Louza, manglede i Strasbourg, men en anden nytilkommer, angriber Bamba, scorede to gange og har nettet i alle sine fire Lorient-kampe siden han kom til fra Østrig.

Tremands-midterforsvaret ser dog stadig ikke synderligt solidt ud. Bl.a. pga Touré der er tårnhøj, men langsom og ikke helt så teknisk dygtig og afleverinfsskarp som han selv tror han er.

Fortsat ukampdygtige er nok venstre wingback B. Mendy, højreback-afløser Silva og midtbane-afløser Boisgard. Desuden nyt fravær i midterforsvarer Talbi der udgik i 45. mod Strasbourg. Men midterforsvars-afløser F. Mendy er klar efter karantæne, mens kreatør Louza og højre wingback-afløser Katseris er tilbage efter skader holdt dem ude mod Strasbourg.

Nantes (16) tabte 0-2 til PSG i seneste runde og kom dermed ned på jorden efter den effektive indsats i 1-2-sejren i Toulouse. Men faktisk var spillet glimrende mod ligaetteren, og bretonerne burde ret beset have fået uafgjort. 1-1.

I lang tid lykkede det for Nantes at frustrere PSG-offensiven (der dog, det skal med, startede uden Mbappé på banen) med et solidt tremandsmidterforsvar (efter tomandsmidterforsvar mod Toulouse), reelt femmands-forsvar. Og det blev også til en del kontramuligheder.

Alt i alt virker Nantes (skidt januar) klart bedre efter diverse spillere er vendt tilbage fra CAN-deltagelse. Den sidste var venstrefløj Simon der gjorde comeback med indskiftning mod PSG. Den hurtige nigerianer må være startkandidat nu.

Førstekeeper Lafont er tilbage efter at være gået glip af PSG (afløser Descamps gjorde nydeligt). Det samme er midterforsvarer Cömert efter skadespause på fire kampe. Men højreback Amian, der har misset de seneste to runder, mangler stadig. Fløjspiller Coco er dog en glimrende wingback-vikar. Fortsat ukampdygtig: angrebsafløser Ganago.

Endelig er der tvivl om kreatør Mollet der, efter længe at have været fast starter, sad på bænken mod Toulouse og var helt ude af truppen mod PSG. Træner Gourvennec er vist utilfreds med teknikerens form, men måske er der dybere uenighed bag udelukkelsen af Mollet.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 2,10 – SPIL HER >>*

Strasbourg – Brest X (1-1)

Lørdag d. 24. februar. Kl. 21:00

Strasbourg har tabt tre i træk, men har generelt spillet godt i år, og holdet er styrket i forhold til seneste runde. Brest imponerer med rækkens andenplads og er uden tab i seneste 11 runder, men har måtte nøjes med uafgjort i seneste to udekampe.

Strasbourg (10) tabte 1-3 til Lorient i seneste rundes hjemmekamp. Tredje L1-nederlag i træk, og femte runde i streg uden sejr. Ærgerligt for et hold der ellers viste god form i december og januar.

Ekstra ærgerligt: Efter to hæderlige nederlag, 1-2 hjemme mod PSG (hvor Strasbourg faktisk havde fortjent allermindst uafgjort) og 3-1 i Lens (burde have været 2-1), dvs sidste sæsons guld- og sølvvinder, fortjente alsacianerne faktisk at tabe til Lorient der (trods formstærk) bestemt ikke har samme karat som PSG og Lens.

Strasbourg er normalt stærk på eget græs og har ikke tilladt så mange chancer i en hjemmekamp siden oktober. Men Lorient flåede den alsacianske defensiv i stumper og stykker. Det skal dog med at bretonerne blev sat i gang af et fælt drop af Strasbourg-keeper Bellarrouch der tabte bolden for fødderne af en modstander (et skub i ryggen fra holdkammerat Perrin hjalp ikke just). Offensiven virkede derimod ganske godt for modige Strasbourg, og det kunne godt være blevet til to mål af hjemmeholdet.

Nyt fravær i fløjspiller Bakwa der blev udvist til sidst mod Lorient, samt i venstre wingback Delaine (kun indskifter senest efter skadestvivl; nu karantæne). Angriber Sahi der er gået glip af seneste to L1-runder, er tilbage i træning og når måske med i kamptruppen.  Kollega Mothiba (indskifter) er stadig ukampdygtig. Defmidtbanemand Sissoko er klar efter karantæne, og fløjspiller Angelo bør være startklar; efter skadespause blev han skiftet ind mod Lorient. Indskiftet blev også det debuterende defmidtbane-stortalent Santos som Strasbourg har lejet i Chelsea (han var senest lejesvends-bænkevarmet i Nottingham Forest). Han ligner en god tilføjelse, men skal nok lige have lidt tid før han for alvor falder til.

Brest (2) vandt 1-0 over Marseille i seneste rundes hjemmekamp og tog dermed endnu en flot skalp i en imponerende sæson for den lille, men veldrevne bretonerklub. Brest er nu oppe på 11 runder i streg uden nederlag og fik med sejren sat en stopper for en lille ørkenvandring af uafgjorte: tre styk, senest 1-1 hos Clermont.

Sejren over Marseille var særdeles fortjent; bretonerne havde diverse gode chancer, Marseille stort set intet (ud over en situation hvor der måske var straffe). Derfor lod Brest sig ikke ryste da angriber Mounié så rødt i 60. Selv 10 mod 11 havde bretonerne pænt styr på kampen, og de scorede sejrsmålet i 88. ved den erfarne midtbanemand Lees-Melou. Imponerende.

Klassekeeper Bizot har karantæne for anden kamp i træk. Afløser Coudert begik dog ingen fejl mod Marseille (men blev heller ikke presset). Ny i karantæne er angriber Mounié, men der er glimrende alternativer i Le Douaron og Satriano. Midtbanemand Camara er klar efter en kampdag i skammekrogen.

Bøyes bud: X til odds 3,10 – SPIL HER >>*

Lens – Monaco X (1-1)

Søndag d. 25. februar. Kl. 13:00

Subtopkamp. Hjemmestærke Lens er bedre kørende for tiden, men kommer til at have en torsdagskamp i Tyskland i benene. Monaco har en styrket trup i forhold til det uheldige nederlag mod Toulouse.

Lens (6) spillede 1-1 hos Reims i seneste runde. Jævnbyrdig affære. (Om end Lens havde god grund til at beklage sig over at Reims ikke blev ramt af rødt efter et groft frispark).

Stærke Lens havde ellers vundet tre runder i træk (efter et uheldigt tab hjemme mod PSG), inkl 3-1 over Strasbourg i seneste hjemmekamp, men måtte altså nøjes i Reims. Der dog er et glimrende hold, og det skal desuden med at Lens havde en torsdagskamp i benene: 0-0 hjemme mod Freiburg i EL.

Returkamp i Tyskland denne torsdag.

Fortsat skadestvivl om venstreback-afløser Machado.

Monaco (5) tabte 1-2 til Toulouse i seneste runde; antiklimaks i forhold til forrige rundes (dog ret heldige) 2-3-sejr i Nice.

Kampen mod Toulouse var jævnbyrdig, så et ret uheldigt nederlag, men Monacos fans er næppe tilfredse med blot at spille lige op med et bundhold (der dog er formstærkt pt). Men det skal med at monegaskerne var mandefaldsramte.

Tre mand er tilbage efter karantæne: angriber/topscorer Ben Yedder (flot år indtil videre), kreatør Golovin og defensiv-afløser Magassa (der evt kan remplacere Kehrer). Men to nye er havnet i skammekrogen: midterforsvarsjernmand Kehrer og offensiv-afløser Aklioiuche. Ukampdygtige pga skader er fortsat venstre wingback Caio og højre-ditto Vanderson. Desuden tvivl om defmidtbane-afløser Camara (der startede inde mod Toulouse) samt om højrekants-afløser Diatta der ofte er vikar for Vanderson, men som pga en skade gik glip af Toulouse.

Bøyes bud: X til odds 3,60 – SPIL HER >>*

Le Havre – Reims X (1-1)

Søndag d. 25. februar. Kl. 15:00

Le Havre har tabt to i træk, men er ganske stærk på eget græs. Reims har overordnet et bedre hold, men er uden sejr i seneste fire runder.

Le Havre (12) tabte 3-0 hos Lille i seneste runde. Fjerde runde i træk uden sejr, og andet nederlag i træk inkl 0-1 mod Rennes i seneste hjemmekamp.

Hvor tabet mod Rennes var uheldigt – Le Havre er generelt gode på eget græs – tabte normannerne fortjent klart til Lille. Skabte meget lidt og var samtidig rystende åbne i forsvaret – i hvert fald indtil Lille holdt op med at spille målrettet.

Det skal dog med at Le Havre manglede både angriber Bayo og midtbanemand Kuzuayev (sidstnævnte missede også Rennes). De kan være med nu. Nok fortsat ukampdygtige pga skader: angrebsafløser Logbo og midtbane-afløser Targhelline.

Reims (8) spillede 1-1 mod Lens i seneste rundes hjemmekamp og fik dermed bremset derouten; to nederlag i træk, senest 2-0-tabet i Lorient.

Kampen mod Lens var jævnbyrdig – men champagnedrengene bør prise sig lykkelige for at slutte med 11 mand på banen. Midterforsvarer Okumo burde have set rødt for et groft frispark.

Nu er venstreback De Smet klar efter karantæne.

Bøyes bud: X til odds 3,35 – SPIL HER >>*

Matched freebet op til 600 kr.
18 +. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. Selvudeluk via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Kun for nye spillere Min. indsats på 100 kr til odds 1,80 Maks freebet op til 600 kr. Aktiveres under “mine tilbud” og skal bruges inden 60 dage. Skrill og PaySafeCard indbetalinger er ikke bonusberettigede. Freebet gælder kun som et livebet. Alle regler og vilkår

Nice – Clermont 1 (2-0)

Søndag d. 25. februar. Kl. 15:00

Clermont og træner Gastien har ryggen mod muren, og sårede dyr kan være farlige, men uden jernmandsmidterforsvarer Caufriez bør det blive svært for formsvage Clermont at holde distancen i Nice. Riviera-drengene har tabt to i træk (og er gledet een position ned fra rækkens andenplads, men begge på uheldig vis, og truppen er stærkere nu.

Nice (3) tabte 1-0 i Lyon i seneste runde. Og det trods et fraværsramt Lyon-midterforsvar. Skuffende af Nice-offensiven – der dog havde chancerne til at score.

Det var andet NIce-nederlag i træk, inkl 2-3 mod Monaco i seneste hjemmekamp. Dét nederlag var også ufortjent, for selv om Nice var 10 mod 11 fra 54. minut, skabte Ørnene flere chancer end monegaskerne.

Men uheld eller ej (manglende træfsikkerhed spiller også ind), har Nice – efter en ellers flot sæson – kun vundet over bundhold Metz i seneste fem L1-runder. Der har dog også været en pokalsejr i Montpellier.

Forsvarsstyrmand Dante er tilbage fra karantæne. Desuden bør angriber/topscorer Moffi og venstrefløj Boga være startklare. Efter halvanden måneds CAN-deltagelse var de indskiftere mod Lyon.

Tvivl om miftbane-afløser Boudaoui og venstrefløj-afløser Diop der begge missede Lyon. På højreback har Nice sagt farvel angrebsstærke Atal der i oktober dummede sig fælt med en antisemitisk SoMe-post og derefter i lang tid var i karantæne. Han tog så til CAN med Algeriet, og nu er han så draget til tyrkisk fodbold. Personlighedsmæssigt ikke det store tab, men fodboldmæssigt er det trist, for han var en vældigt dygtig spiller (der dog ofte var skadet). På pladsen har Nice nu kun upålidelige Lotomba og januartilkommer Rosier der endnu ikke helt har fundet sine fødder i Riviera-klubben.

Clermont (nr 18) tabte 3-1 i Rennes i seneste runde. Kunne såmænd have tabt endnu større; så underlegne var Central Massif-spillerne i Bretagne. Eneste lyspunkt: Et mål af midterforsvarer Matsima der i slutjanuar blev hentet fra Monacos reservebænk.

Det var fjerde runde i træk uden sejr, og faktisk har Clermont kun vundet een af seneste 11 runder (heldig gevinst i Nantes). Men seneste hjemmekamp gav dog fortjent 1-1 mod stærke Brest.

Træner Gastien, der i denne sæson mest har brugt tremands-midterforsvar, stillede mod både Brest og Rennes i en 4-2-3-1-formation. Men den lykkedes altså kun hjemme mod Brest. Og Gastiens job hænger efter sigende i en tynd tråd.

Nu må Clermont undvære den karantæneramte jernmands-midterforsvarer Caufriez; han slutter sig til fløjindskifter Rashani der afsoner kamp to skammekrogen. Fortsat skadestvivl om offensivmand Virginius der gik glip af Rennes.

Bøyes bud: Nice -1 asian handicap til odds 1,80 – SPIL HER >>*

Toulouse – Lille 2 (1-2)

Søndag d. 25. februar. Kl. 15:00

Toulouse har oppet sig offensivt og kan – trods torsdagskamp i benene – være med til at gøre denne dyst underholdende. Lille (topscorer David i hopla) holdt målet rent i seneste runde, men er nu svækket på den defensive midtbane.

Toulouse (13) vandt 1-2 i Monaco i seneste runde. Lidt heldigt i en jævnbyrdig match, men flot gevinst og et godt svar på to nederlag i træk: 1-2 hjemme mod Nantes i forrige L1-runde og 2-1 hos Benfica i seneste midtuges EL-kamp.

De to nederlag til trods var Toulouse faktisk i glimrende form: Før Nantes-kampen vandt danskerklubben (forsvarerne Desler og Nicolaisen) 2-3 i Reims, og tabet mod Nantes var vældigt uheldigt. Så indsatsen mod Monaco (der, det skal med, var mandefaldsramt) var ikke helt overraskende.

Denne torsdag gælder det returkampen, hjemme, mod Benfica. Med forhåbning om at kunne gøre det onde ved Di Maria & Co.

Venstreback Suazo er tilbage efter karantæne mod Monaco. Mangler fortsat: den målfarlige fløjspiller Aboukhlal.

Lille (4) vandt 3-0 over Le Havre i seneste rundes hjemmekamp og kom dermed tilbage på sejrshesten efter 3-1-nederlaget hos PSG. Ud over ligaetteren, har Lille i seneste 16 runder kun tabt (og det uheldigt) hos Strasbourg.

Som i 4-0-sejren over Clermont i forrige hjemmekamp, holdt LIlle reelt op med at spille målrettet halvvejs i kampen (angriber David afsluttede sit hattrick i 49.). Flot første halvleg i begge tilfælde.

Nu må Les Dogues undvære den stærke defmidtbanemand André samt træner Fonseca der begge har karantæne. Ude er nok fortsat den målfarlige højreback Diakité (ventes ude til slut-februar), men Santos gør det glimrende på pladsen. Nok også stadig ude: angrebsafløser Ilic (januar-tilkommer), midterforsvars-afløser Umtiti og fløjafløser Cavaleiro.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 1,86 – SPIL HER >>*

PSG – Rennes 1 (3-2)

Søndag d. 25. februar. Kl. 17:05

Ligaetter PSG har det med at indkassere. Rent lagen i seneste runde, men det var held, snarere end forstand. Rennes er inde i en glimrende periode (ryger dog nok ud af EL denne torsdag mod Milan) og bør have troen på at kunne nette i Paris.

PSG (1) vandt 0-2 i Nantes i seneste runde og er nu oppe på 17 tabsløse runder i træk, heraf 14 sejre. Inkl 3-1 over formstærke Lille i seneste runde.

Hvor indsatsen mod Lille var virkelig flot, kneb det mere mod Nantes. Både offensivt og defensivt. Det tog en time før et (heldigt) mål prikkede hul i bretonernes solide forsvar. Det pudsige er at i begge kampe startede PSG uden ligatopscorer Mbappé på banen. Han forblev ude mod Lille (efter skadestvivl), mens han mod Nantes kom ind (og scorede på straffe). Men mod Nantes havde pariserne en CL-midtugekamp (2-0-sejr over Real Sociedad; returkamp 5. marts) i benene. Desuden var der fem ændringer i startopstillingen, bl.a. startede højrefløj Dembélé inde mod Lille, mens det var afløser Kang der fik chancen mod Nantes.

Venstreback Mendes er muligvis med i truppen nu; han er tilbage i træning efter lang skadespause. Fortsat ukampdygtige: midterforsvarere Skriniar og Kimpembé.

I øvrigt spændende at se hvordan PSG spiller mod Rennes. Efter lørdagens sejr over Nantes fulgt af en kort dekompressions-session søndag gav træner Enrique ikke færre end tre hviledage til holdet. Pariserne træner altså først fra torsdag. I Neymars tid ville det nok betyde diskotek og fest, men nu betyder det nok simpelthen friske ben og hoveder.

Mbappé starter nok inde – selv om Nantes-kampen var et eksempel på at superstjernens status har ændret sig efter hans melding (i sidste uge) at han forlader Paris denne sommer. Han plejer altid at spille når kampklar, men den nye status betyder nok mindre spilletid resten af sæsonen, i hvert fald i mindre betydningsfulde kampe.

Rennes (7) vandt 3-1 over Clermont i seneste rundes hjemmekamp og tog dermed den SJETTE ligasejr i træk. Og i modsætning til forrige rundes sløve indsats og heldige 0-1-sejr i Le Havre, var gevinsten mod Clermont fuldt fortjent. Sejren burde faktisk have været større; så mange chance skabte de velkombinerende bretonere. Flot indsats, især, af midterforsvarer Omari.

Det sjove: Pga seneste midtuges EL-kamp hos Milan (som vandt 3-0) kørte træner Stéphan turnover i sin 4-4-2-formation mod Clermont. Ud over den karantæneramte angriber Kalimuendo, startsparede han kantspillerne D. Doué og Bourigeaud, venstreback Truffert og højreback G. Doué. Og alligevel – eller måske derfor – spillede Rennes klart bedre end mod både Le Havre og Milan.

Bemærk at Rennes skal spille returkamp mod Milan denne torsdag. Spændende om Stéphan bruger sin idealopstilling her, eller mod PSG… Bretonerne har desuden pokalkvartfinale hos en fjerdedivisionsklub næste torsdag. Hårdt program i disse dage.

Hurtige Kalimuendo er klar efter karantæne, men som Terrier (to mål) og Gouri, to superteknikere, fungerede i front mod Clermont, tror jeg ikke Stéphan piller ved dén duo som ideal-angrebspar. På højreback bør den fodrappe januartilkommer Seidu også have erobret startpladsen fra G. Doué. Men tilbage i ideal-startopstillingen vender nok venstreback Truffer samt højrekant Bourigeaud. Alternativ Blas spillede ellers nydeligt mod Clermont – nok hans bedste kamp for Rennes siden sommerens skifte fra Nantes (mange elendige indsatser) – men han brændte også et straffespark, og han blev piftet af banen af klubbens fans. Varer nok lidt før han igen starter inde. Medmindre…

Bemærk at den fysisk stærke midtbanemand Matusiwa muligvis har karantæne mod PSG. Han fremgår ikke af ligaens officielle suspensionsliste, men en bretonsk lokalavis har talt sig frem til at hans gulkorts-akkumulation betyder at han må stå over. Problematisk, for alternativ Le Fée (teknisk stærk) er fortsat ukampdygtig. Kantspiller Bourigeaud kan dog indtage en midtbaneplads. Dvs ny start til Blas på højrekanten? En mulighed er dog også afløser Salah der fik lov til at starte som venstrekant mod Clermont og gjorde det glimrende. Han er faktisk endnu bedre, i hvert fald mere målfarlig, til højre.

Bøyes bud: Begge Hold Scorer til odds 1,74 – SPIL HER >>*

Marseille – Montpellier 2 (1-2)

Søndag d. 25. februar. Kl. 20:45

170 km mellem de to byer, og et decideret lokalderby er det ikke, men dog en dyst mellem to Middelhavsbyer. Med storklubben Marseille som mest kriseramt lige nu, mens Montpellier-formen har peget opad de seneste par runder. Trænerskifte i Marseille i ugens løb, men gamle Gasset bringer næppe mirakler til Velodromen.

Marseille (9) tabte 1-0 i Brest i seneste runde og er nu oppe på seks runder i træk uden sejr. Inkl seneste hjemmekamps 1-1 mod bundholdet Metz.

Hvor resultatet mod Metz var uheldigt – trods 10 mod 11 i en time var Marseille klart bedst – var det omvendt mod Brest der var suverænt bedste hold på banen trods 10 mod 11 i den sidste halve time. Pinligt af Gattusos tropper.

Det er de så ikke længere: Gattuso er fortid i Marseille der i stedet har hyret erfarne Gasset (der senest blev fyret af Elfenbenskysten midtvejs i De Afrikanske Mesterskaber; Elefanterne gik så, efter skidt gruppespil, hen og vandt turneringen…).

Det skal med at Marseille havde en torsdagskamp i Tyskland i benene: 2-2 mod Shakhatr. Der er returkamp mod ukrainerne denne torsdag.

Her er der skadestvivl om målmand Lopez der missede Brest. Men midtbanemand Veretout er tilbage i træning efter en lille måneds fravær, og midterforsvarer Gigot er klar efter karantæne. Kollega Balerdi har derimod karantæne mod Shakhtar (men har så friske ben mod Montpellier). Ny mand i skammekrogen mod Montpellier er højre wingback Clauss, og afløser Murillo (ude siden 21/1) er fortsat skadestvivlsom. Det samme er midtbanemand Rongier, ude siden november; nok først tilbage i marts.

Montpellier (14) vandt fortjent 3-0 over Metz i seneste rundes hjemmekamp og noterede sig dermed endelig for en sejr (efter fem runder uden). Uventet var det dog ikke. Dels fordi Metz notorisk ikke er ret god. Dels fordi Montpellier også spillede i forrige rundes vældigt uheldige 1-2-nederlag hjemme mod Lyon.

Seneste udekamp blev tabt – fortjent – med 2-1 i Rennes, men det var før Montpellier blev spillemæssigt genfødt via folk tilbage fra skader og CAN, samt via en friskere, mere offensiv spillestil.

Desværre for La Paillade er der nu tvivl om midterforsvarer Omeragic og angriber Nordin. Ude med skade er nok fortsat midterforsvars-afløser Jullien.

Bøyes bud: Montpellier +0,75 asian handicap til odds 1,95 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Ligue 1 sponsoreres af Expekt.

Tips fra Ligue 1

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar