18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Jens Bøye: Tips til 22. runde i Ligue 1 d. 4. – 5. februar 2023

PSG kom tilbage på sejrshesten i onsdagens runde, mens Marseille snuppede andenpladsen fra Lens. Netop PSG og Marseille – de to ærkefjender – skal dyste mod hinanden i pokal-ottendelsfinalen i den kommende midtuge hvor ni andre Ligue 1-klubber også skal i aktion. Men først denne weekends ligarunde hvor begge tophold møder en formstærk danskerklub…

Foto: Bildbyrån

Disclaimer: Optaktens tip, “Bøyes bud” der fremgår under hver kampanalyse, er skud fra hoften der ikke nødvendigvis holder værdi. Hvis jeg er overbevist om værdien, smider jeg også bettet som eksperttip. Men statistik fører vi skam over Bøyes bud (dog ikke over de medfølgende ciffertip). Seneste rundeoptakt i denne sæson gav et overskud på 3,31 enheder. Det giver en samlet balance på 2,23 og en tilbagebetaling på 101% for i alt 211 tip (flatbetting). Deciderede eksperttip (unitbetting) var der ingen af i seneste runde (kneb med tiden). I alt i denne sæson: 37 eksperttip med balance på +5,49 units (samlet indsats 171 units). Tilbagebetaling 103,2%.

PSG – Toulouse 1 (2-1)

Lørdag d. 4. februar. Kl. 17:00

Danskerklubben Toulouse viser god form og bør have pæne chancer for at kunne følge med fraværsramte PSG.

PSG
(nr 1) vandt 1-3 i Montpellier onsdag. Selv om Neymar manglede, og topscorer Mbappé (efter at have brændt straffe i 10.) blev skadet og udgik i 21., sad pariserne tungt på kampen og kunne såmænd have vundet 0-4.

Det hjalp at verdensmester Messi var anderledes i hopla end i forrige rundes 1-1 hjemme mod Reims hvor PSG tabte point for tredje gang i år. Men modstanderen var også af en noget lavere kaliber. God kamp af midtbanemand Ruiz, i øvrigt – klart bedre end midtbanekollegaer Soler og Vitinha, mens oprydder Danilo gjorde det næsten lige så godt som Ruiz. Og det blot 16-årige midtbane-stortalent Zaïre-Emery kom ind og scorede et flot mål.

Spilfordeler Verratti er stadig i karantæne,. Angriber Mbappé er ukampdygtig (de næste tre uger nok). Samme, sandsynligvis, med midterforsvarer Ramos der også udgik mod Montpellier, og der er fortsat tvivl om kreatør Neymar. Samt om midterforsvarer Kimpembé og forsvarsafløser Mukiele – begge nok stadig ude af stand til at starte og måske også spille (Kimpembé er netop vendt tilbage til normal træning, så MÅSKE er han med i truppen). Venstreback Mendes gjorde derimod comeback mod Montpellier (uden at udmærke sig).

Fraværet af Mbappé og (nok) Neymar betyder mere presvilje i PSGs forreste række, men sandsynligvis mindre kreativitet og målfarlighed. Apropos forsøgte PSG at hente højrefløj Ziyech i Chelsea før transfervinduet smækkede i, men det kiksede.

Bemærk at PSG skal spille pokal-ottendedelsfinale mod ærkefjende og ligatoprival Marseille på onsdag. En god grund til at spare Neymar mod Toulouse.

Toulouse (nr 12) vandt 4-1 over Troyes onsdag og er nu oppe på fem ligakampe i træk uden tab; fire sejre inkl 1-2-gevinsten i Strasbourg i seneste udekamp. Dertil kommer to pokalsejre.

Den sydfranske klub kom bagud tidligt mod Troyes, men fik særdeles fortjent vendt rundt på kampen. God debut til venstreback Suazo, hentet i chilenske Colo Colo. Også glimrende indsatser af de to danske forsvarere, Desler og Nicolaisen. Samt mål for anden kamp i træk af angriber Dallinga, der har scoret seks gange i år; i hopla efter et tungt efterår. Afløser Healey nærmer sig i øvrigt comeback efter skadespause (men er nok ikke klar til denne kamp).

Bemærk at Toulouse skal spille pokal-ottendedelsfinale mod Reims på onsdag.

Bøyes bud: Toulouse +1,75 asian handicap til odds 1,82 – SPIL HER >>*

Troyes – Lyon 2 (0-2)

Lørdag d. 4. februar. Kl. 19:00

Lyon var uheldig mod Brest og bør slå defensivt svage Troyes der nok må undvære topscorer Mama Baldé.

Troyes
(nr 16) tabte 4-1 i Toulouse. Femte kamp i træk uden sejr (fire nederlag inkl en pokalrunde) og en skuffelse efter (heldige) 1-1 hjemme mod stærke Lens.

Champagne-drengene kom foran i 12. minut i Toulouse, men tabte fortjent. Målscorer Mama Baldé blev skadet efter sin straffescoring og udgik i 20. Mangler nok nu.

To nytilkomne, fløjtalent Tibidi og kreatør Adelaide blev skiftet ind og er startkandidater nu. (OPDATERING: Adelaide er ikke; spiller ikke mod Lyon der stadig ejer ham.) Den erfarne defensivmidtbanemand Tardieu mangler fortsat. Fortsat tvivl om venstreback Conté, midterforsvarsafløser Rami, offensivmidtbaneafløser Dingomé og defmidtbaneafløser Palaversa.

Lyon (nr 10) spillede 0-0 mod Brest onsdag. Selvsamme modstander som Les Gones tævede med 2-4 for en god måned siden. Bretonerne er blevet defensivt bedre (med ny træner ved roret), men er der mere i det? Er Lyon er også blevet ringere offensivt?

Nej. Lyon var mere solid end i forrige rundes heldige 0-2-sejr i Ajaccio (Brest spillede dog mere defensivt end korsikanerne gjorde). Men offensiven skabte faktisk også flere chancer. Var blot uheldig med afslutningerne (pragtkamp af Brest-keeperen). Offensiven med Cherki, Barcola og Lacazette spillede en god kamp. Støttet, bl.a.. af den angrebsdygtige højreback Gusto, tilbage fra kontraktsnak med Chelsea (som han skifter til efter sæsonslut).

Midterforsvarer Lukeba er nok kampklar – på bænken mod Brest efter skadespause – og kan erstatte usikre Diomandé. Mulig debut til det nytilkomne fløjtalent Jeffinho fra Botafogo.

Bemærk at Lyon skal spille pokal-ottendedelsfinale mod Lille på onsdag.

Bøyes bud: 2-tallet til odds 1,75 – SPIL HER >>*

Rennes – Lille 1 (1-0)

Lørdag d. 4. februar. Kl. 21:00

Hjemmestærke Rennes kan udnytte at Lille viser tvivlsom form og nok må undvære topscorer David.

Rennes
(nr 5) vandt 3-0 over Strasbourg onsdag og tog dermed den niende hjemmesejr i træk. Anderledes på udebane hvor bretonerne – efter at have undgået tab siden august – har tabt seneste fire kampe (inkl et pokalopgør), inkl lokalkampen i Lorient i forrige runde.

Rennes var dog bedste hold på banen mod Lorient, dvs uheldig, og spillede også glimrende mod Strasbourg. Holdt alsacianerne nede på MEGET få chancer. Producerede ikke selv ret meget, men nok til at fortjene sejren – om end 3-0 var over-effektivt.

Venstrefløj Ekambi, kommet til fra Lyon som erstatning for Rennes-topscorer Terrier (alvorligt skadet 2. januar), fik en fornuftig debut for bretonerne, men blev overstrålet af offensivkollegaerne Gouiri og 17-årige Doué. Angriber Kalimuendo, der har manglet siden PSG-opgøret 15/1, er muligvis klar til comeback nu, men efter nogle blege indsatser scorede kollega/konkurrent Gouri to gange mod Strasbourg.  Men da Ekambi nok står over mod Lyon (der stadig ejer ham) er der sådan set plads til både Kalimuendo og Gouiri. Sidstnævnte kan flyttes over til venstre. OPDATERING: Se venligst bort fra vrøvlet om at Ekambi står over. Det gør han ganske rigtigt mod Lyon, men den kamp spilles først i april. Nu og her er det Lille det gælder, og her må Ekambi altså gerne spille…

Midterforsvarer Wooh er klar efter karantæne, men det kan blive til en bænkplads, for efter nogle kampe med tremandsmidterforsvar fungerede Rennes-spillet bedre med 4-3-3 mod Strasbourg. Nok også fordi den stærke defmidtbanemand Santamaria endelig var startklar efter skadespause.

Højreback Traoré, der blev skadet mod Lorient, mangler stadig, og det gør afløser Assignon også. Men venstreback-afløser Meling gjorde det faktisk godt som højrevikar mod Strasbourg. Rennes har lejet Tottenham-reserve Djed Spence til højrebacken, og han er måske med i truppen nu, men Meling kan få genvalg her. Med i truppen er måske også en anden nytilkommer, fløjtalent Salah.

Lille (nr 6) spillede 0-0 mod Clermont onsdag. Andet skuffende resultat i træk, inkl 1-0-nederlaget i Nice i forrige runde. Men hvor det tab var uheldigt (Schmeichel stod en brandkamp for Nice), producerede Lille, trods meget boldbesiddelse, få chancer mod Clermont. Samtidig var defensiven skrøbelig mod kontraløb, og hvis nogen fortjente sejren, var det sådan set Clermont.

Lille måtte undvære topscorer David (2 mål i 5-1-sejren over Troyes i runden før Nice som han skuffede mod) pga en brækket hånd som han er blevet operereret for, og som nok også holder ham ude her –  medmindre han kan spille med en skinne. Til gengæld er venstrefløj Bamba muligvis startklar; han blev skiftet ind mod Clermont efter skadespause. Det samme gjorde defmidtbanemand André Gomes (men unge Baleba har gjort det glimrende). Højrefløj Ounas er fortsat ukampdygtig, men har glimrende alternativer i Weah og Zhegrova.

Bemærk at Lille skal spille pokal-ottendedelsfinale mod Lyon på onsdag.

Bøyes bud: 1-tallet til odds 2,35 – SPIL HER >>*

Clermont – Monaco X (1-1)

Søndag d. 5. februar. Kl. 13:00

Monaco-offensiven er vældigt god, men defensiven lækker, og Clermont er inde i en god periode med solidt spil.

Clermont
(nr 9) spillede 0-0 mod Lille onsdag. Femte ligarunde i træk uden tab. Anden nullert i streg (efter tre sejre), men Clermont var faktisk bedst både hjemme mod Nantes (boldbesiddelse og flest chancer) og hos Lille. Her forsvarede træner Gastiens tropper sig godt og var farlige på kontra.

Den lille klub fra Auvergne-Rhône-Alpes-regionen har løftet spilkvalitetet markant efter et efterår med tvivlsomt spil og mange heldige resultater. Hvilket nok hænger sammen med at store dele af idealopstillingen blev udskiftet i sommerens transfervindue; det har simpelthen taget tid at spille de mange nye ind.

Det gode spil i seneste par kampe er endda sket trods fortsat fravær af spilfordeler Gastien (trænerens søn, men god) der måtte melde forfald kort før Nantes-opgøret. Pæn chance for at han er klar nu. Den erfarne defensivmidtbanemand Gonalons (starter/afløser) mangler nok fortsat.

Monaco (nr 4) vandt 3-2 over Auxerre onsdag. Sjette ligakamp i træk uden nederlag, inkl seneste udekamps chancerige 1-1 hos Marseille.

Hvor lokalopgøret i Marseille indeholdt færre mål end der egentlig var chancer til, var det omvendt med kampen mod Auxerre. 2-1 havde været et mere rigtigt resultat, men Monaco var den rette vinder. Træner Clément var dog utilfreds med at hans hold ikke kunne opretholde første halvlegs høje tempo og aggressivitet i hele kampen.

Kampens bedste var det 17-årige angrebsstortalent Ben Seghir – hurtig tekniker – der kom på scoringslisten sammen med sine angrebskollegaer Ben Yedder og (indskifter) Embolo. Ben Seghir brillerede også i forrige kamp mod Auxerre, i december – hans debut for Monaco. Men han var også fortrinlig mod Marseille, fx.

Bøyes bud: Clermont +0,75 asian handicap til odds 1,86 – SPIL HER >>*

Ajaccio – Nantes X (1-1)

Søndag d. 5. februar. Kl. 15:00

Ajaccios form ser ud til at pege opad efter dårlig periode, men har kun besejret agterlanterne Angers i år. Nantes tabte senest, men er ellers svær at besejre.

Ajaccio
(nr 17) vandt 1-2 i Angers onsdag og fik dermed endelig en sejr efter fire ligatab i træk.

Gevinsten var dog ikke helt uventet, for efter en spillemæssigt dårlig periode spillede korsikanerne glimrende i det uheldige 0-2-tab mod Lyon i forrige runde, og hvis de skal kunne slå nogen, er det vel agterlanterne Angers. Sejren var da også fuldt fortjent; godt comeback efter heldig Angers-føring.

Ajaccios udlignende mål blev sat ind af den indskiftede angriber Soumano. Blot 17 år og et stort talent; fysisk stærk og koldblodig. Dette var hans kun anden kamp for førsteholdet.

Midtbanemand Marchetti (fremprovokerede rødt kort) samt fløjafløsere Spadanuda og Barreto (flot assist) gjorde comeback efter skadespause. Men der er nyt fravær i midtbanemand Mangani pga skade. Korsikanerne mangler desuden nok stadig midterforsvarer Mayembo, midtbanemand Coutadeur (starter/afløser), venstreback Koné (starter/afløser), samt angribere Touzghar og Hamouma. Een af de to angribere ville nok starte inde hvis klar. Og dog – nu er der jo også Soumano. Samt nytilkomne Djitté, hentet i MLS.

Nantes (nr 13) tabte 0-2 mod Marseille onsdag. Første nederlag i syv ligakampe, men fortjent. Som i runden forinden (0-0 i Clermont) skabte bretonerne for lidt.

Det selv om nytilkommer Mollet startede inde som kreatør i en 4-2-3-1, og ligeledes nytilkomne Delort blev skiftet ind i angrebet. Det bliver sandsynligvis bedre når de er helt spillet ind. En start til Delort kommer dog nok til at vente lidt; han skal lige op i omdrejninger efter at have træningsstrejket i Nice for at gennemtvinge et skifte.

Den erfarne (og langsomme) midterforsvarer Pallois mangler nok stadig (siden 7/1), men Girotto & Castelletto har gjort det fint som makkerpar. Castelletto manglede mod Marseille pga karantæne, og vikar Joao Victor (netop hentet fra Benficas bænk) debuterede med en ujævn indsats og et selvmål. Nu er Castelletto tilbage. Venstreback Merlin er stadig ukampdygtig. Det nytilkomne backtalent Hadjam fik en pæn debut mod Clermont, men mod Marseille var det Merlin-reserve Traoré der fik lov til at starte, og han leverede en ringe indsats. Hadjam er nok tilbage i startopstillingen nu.

Bemærk at Nantes skal spille pokal-ottendedelsfinale mod Angers på onsdag.

Bøyes bud: X’et til odds 3,20 – SPIL HER >>*

Den nye bonus vil være en freebet bonus, hvor spillere får et 500 kr. freebet, første gang de laver et 500 kr. sportsbet | Gælder kun nye spillere og første bet. Gyldigt i 60 dage efter oprettelse. Freebet udløses, hvis bet indsatsen er min. 500 kr. til min. odds 1.80 | Freebet indsats udbetales ikke. Potentielle gevinster udbetales uden omsætningskrav | Gældende regler og vilkår findes på kampagner.nordicbet.dk/betting-bonus | Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk | Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+ Alle regler og vilkår

Auxerre – Reims 2 (1-3)

Søndag d. 5. februar. Kl. 15:00

Reims viser flot form og bør slå defensive svage Auxerre.

Auxerre
(nr 19) tabte 3-2 i Monaco onsdag. Fortjent nederlag selv om oprykkerklubben, efter at være blevet udspillet i første halvleg, kæmpede godt i anden. Det var syvende liganederlag i træk, inkl 0-2 (dog uheldigt) mod Montpellier i seneste hjemmekamp, og Auxerre ligger næstsidst.

Den nytilkomne målmand Radu, erstatning for solgte Costil, leverede en næsten lige så dårlig indsats som i sin debut i forrige runde.

Sandsynligt nyt fravær: offensivmand Perrin der udgik tidligt mod Monaco (indskifter Da Costa var dog god). Midterforsvarer Pellenard er fortsat ukampdygtig (siden sommer). Fortsat skadestvivl om den nytilkomne defensivmidtbanemand Owuso, hentet i belgiske Gent. Men to andre nytilkomne er nok med i truppen: Venstrefløj Dembélé fra Bournemouth og midtbanetalent Massengo (Bristol City); de nåede ikke med mod Monaco

Bemærk at Auxerre skal spille pokal-ottendedelsfinale mod L2-klubben Rodez på onsdag.

Reims (nr 11) vandt 4-2 over Lorient onsdag. 13. ligarunde i træk uden nederlag (otte uafgjorte) til Champagne-klubben der har det 30-årige træner-stortalent Still ved roret, og som i 1-1-kampen hos PSG i forrige runde var resultatet fuldt fortjent.

Reims kom bagud 0-2 på uheldig vis (Lorients xG for kampen var 0,68), men lod sig ikke knække; reducerede kort før pausen og blæste modstanderne af banen i anden halvleg.

Fortsat skadestvivl om angrebsafløser Holm. Den teknisk dygtige offensivmand Maolida (ex-Lyon) er kommet til fra Tyskland og er muligvis med i truppen, men en startplads bliver det næppe til; Reims-offensiven er for velsmurt lige nu. Især centreforward Balogun der scorede hattrick mod Lorient og snuppede Mbappés førsteplads på topscorerlisten i Ligue 1.

Bemærk at Reims skal spille pokal-ottendedelsfinale mod Toulouse på onsdag.

Bøyes bud: 2-tallet til odds 2,10 – SPIL HER >>*

Lorient – Angers 1 (3-1)

Søndag d. 5. februar. Kl. 15:00

Onsdagskamp i benene, men det lugter alligevel af underholdning og mål i dette vestfranske opgør. De to mødtes også for en måned siden hvor Lorient ret heldigt vandt 1-2 i Angers. Siden har Lorient styrket offensiven, og defensiven er skadesramt. Agterlanterne Angers SKAL gå efter sejren for at gå efter den (meget) spinkle chance for at redde sig.

Lorient (nr 7) tabte med 4-2 i Reims onsdag. Fuldt fortjent resultat, og dermed kom bretonerne ned på jorden igen efter forrige rundes ret heldige 2-1-sejr over lokalrival Rennes.

Lorient kom (heldigt) tidligt foran 0-2 i Reims, men blev så blæst af banen. Det skal dog med at forsvarsstyrmand Laporte måtte lade sig udskifte efter 22 minutter med det der lignede en akillesskade. Han blev båret ud og mangler nok nu.

Defensivmidtbanemand Abergel manglede mod Reims og er nok stadig ukampdygtig. Afløser Innocent forsøgte at udfylde rollen, men dumpede (inkl en dum straffesparks-forseelse) i en grad så nytilkomne Makengo blev skiftet ind for ham i 52. Makengo (ex-Nice og -Toulouse) havde en ganske god tid i Udinese og ligner en god handel for Lorient, men skal nok lige bruge lidt tid før han falder til.

Offensiven ser til gengæld potent ud – trods nylige salg af topscorer/angriber Moffi (han manglede også mod Angers for en måned siden) og næsttopscorer/fløj Ouattara. Moffi-reserve Koné scorede mod Reims og ser ud til at være klar til at bære målansvaret, og på kanterne har bretonerne diverse kvikke typer (selv om Cathline nok fortsat er ukampdygtig). Inkl de nytilkomne: lynhurtige Dieng (angriber/fløj) og visionære Faivre (kreatør/kant) der blev skiftet ind mod Reims efter nyligt skifte fra henholdsvis Marseille og Lyon.

Førstekeeper Mvogo, der blev skadet 6/11, mangler stadig. Afløser Mannone (ex-Esbjerg) er erfaren og generelt dygtig og og har leveret en række gode kampe i Mvogos fravær. Med et par undtagelser, og Reims-opgøret var een af disse.

Bemærk at Lorient skal spille pokal-ottendedelsfinale mod Lens på torsdag.

Angers (nr 20) tabte 1-2 til Ajaccio onsdag. Kom (heldigt) foran, men tabte fortjent. Rødt kort i 78. ved 1-1, men var også underlegen forinden.

Det var TRETTENDE liganederlag i træk til de trængte angevinere der har fem point op til næstsidstepladsen og 11 op til redning. Det ligner nedrykning.

Venstreback Doumbia er i skammekrogen (karantæne efter rødt). Førstekeeper Fofana er nok stadig ukampdygtig; afløser Bernardoni har generelt gjort det godt, men virket mindre mur-agtig i seneste runder. Ude er nok også stadig offensivfolk Sima og El Melali (startere/afløsere), samt back-afløser Bamba. Defmidtbanemand/midterforsvarer Amadou er til gengæld nok spilleklar; sad på bænken mod Ajaccio efter skadespause. Midtbanemand/kantspiller Capelle ventes også klar efter karantæne og skadespause.

Klasse-venstrebacken Ghoulam – klubløs efter kontraktslut i Napoli i maj sidste år – skrev under med Angers kort før Ajaccio-opgøret (efter at have trænet med i en måneds tid), men nåede ikke at få forbundets godkendelse og kom ikke med i truppen. Det er han muligvis nu. Samme med angriber Niang, hentet i L2-klubben Metz.

Bemærk at Angers skal spille pokal-ottendedelsfinale mod Nantes på onsdag.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 2,02 – SPIL HER >>*

Strasbourg – Montpellier X (0-0)

Søndag d. 5. februar. Kl. 15:00

To dårlige forsvar, men offensiverne har også problemer.

Strasbourg
(nr 18) tabte 3-0 i Rennes onsdag. Andet fortjente nederlag i træk, inkl 1-2-tabet mod Toulouse i seneste hjemmekamp.

Alsacianerne skabte stort set intet i Rennes. Var nogenlunde solide i forsvaret (mere end mod Toulouse) og var uheldige med at lukke så mange mål ind; svag kamp af målmand Sels der ellers er god. Men fortjent tab.

Den vigtige angriber Gameiro er stadig i karantæne. På midtbanen er der fortsat skadestvivl om Bellegarde der har misset seneste to runder Toulouse; Nytilkomne Sanson gjorde det glimrende på pladsen i første halvleg mod Toulouse, men det kneb med kræfterne i anden halvleg, og han var bleg mod Rennes. Også fortsat tvivl om midterforsvarere Nyamsi og Perrin, samt om venstre wingback-afløser Lienard. Venstre-wingback Delaine er fortsat skadet. Den nytilkomne venstreback/wingback Sobol (Club Brügge) debuterede med en del problemer mod de kvikke Toulouse-kantfolk og havde det også svært mod Rennes.

Den japanske offensiv-midtbanemand Suzuki får evt debut i denne kamp. God dribler.

Montpellier (nr 14) tabte 1-3 hjemme mod PSG onsdag. Skabte meget lidt og kunne såmænd have tabt 0-4, og det mod et fraværsramt pariserhold.

Dermed kom Montpellier hurtigt tilbage på jorden efter forrige rundes heldige 0-2-sejr i Auxerre. En sejr der kom efter fire nederlag i træk (inkl en pokalkamp).

Defmidtbanemand Ferri er nok startklar efter at have misset Auxerre pga sygdom, fulgt af indskiftning mod PSG. Angriberne Wahi og Khazri er tilbage fra (to kampdages) karantæne. Fortsat ude med skade er venstreback Sainte-Luce. Alternativ Maouassa var god mod Auxerre, ringe mod PSG. Men nytilkomne Sylla, rutineret venstreback hentet i Toulouse, er også en mulighed nu.

En anden nytilkommer, den store midterforsvarer Kouyaté, hentet i L2-klubben Metz (men med L1-erfaring), fik en svær debut mod PSG hvor målmand Lecomte var Montpelliers klart bedste.

Bøyes bud: X’et til odds 3,40 – SPIL HER >>*

Brest – Lens X (1-1)

Søndag d. 5. februar. Kl. 17:05

Defensive Brest kan udnytte at dynamiske Lens synes nede i en formbølgedal.

Brest
(nr 15) spillede 0-0 i Lyon onsdag og har nu fået point i seneste fire runder.

Den nye træner Eric Roy – kom til i startjanuar – havde skruet lidt ned for sin defensive indstilling i seneste par runder, inkl 4-0 over Angers i seneste hjemmekamp, men mod Lyon var det tilbage til betonforsvar. Brest skabte meget lidt, men holdt til gengæld tæt. Dog med en del held; trods godt forsvarsspil af Brest havde Lyons veloplagte offensiv chancer til sejr. Men det lever Roy og bretonerne nok med. Især målmand Bizot der leverede en pragtindsats.

Midtbanemand Lees-Melou er klar efter karantæne. Forsvarsstyrmand Chardonnet må nok fortsat stå over pga en skade. Fortsat skadestvivl om offensivmand Del Castillo (starter/afløser), midtbanemand Pereira (starter/afløser) og højreback-afløser Fadiga. Fløjspiller Ellis, hentet i Bordeaux, blev skiftet ind mod Lyon, mens to andre nytikommere, midterforsvarer Escartin og venstreback Locko, stadig afventer debut. Angriber Slimani er sendt til Anderlecht, men havde alligevel tabt sin startplads.

Lens (nr 3) tabte 0-1 til Nice onsdag og blev dermed skubbet væk fra andenpladsen af Marseille.

Det var Lens første nederlag i seneste 11 ligarunder og det første pointtab på hjemmebane i denne sæson efter 10 sejre i træk. Det virker som om holdet er lidt nede i en formbølgedal, for i forrige runde blev det kun 1-1 hos temmelig svage Troyes. Også dér med uvant dårligt spil af Lens.

Selv om Lens var langt fra topformen mod Nice, var 0-1 dog temmelig uheldigt, for bl.a. midtbanefremdriver Fofana (klart bedre end den offday han havde mod Troyes) havde nogle gode chancer, inkl det spark han sendte på overliggeren hen over en chanceløs Kasper Schmeichel (der i øvrigt stod en stærk kamp i Nice-målet).

Tekniker Claude-Maurice stod over mod Nice der ejer ham, men går pga en træningsskade glip af flere kampe; er faktisk ude de næste to-tre måneder pga en meniskskade. Heldigvis for Lens har klubben en decideret embarras de richesses på kreatørposten hvor de også har Costa, nytilkomne Thomasson (mål i sin debut mod Troyes fulgt af startplads og ok indsats mod Nice) og nu sandelig også Fulgini, hentet i tyske Mainz (men med masser af L1-erfaring fra Angers).

Skadestvivl om defmidtbanemand Samed og forsvarsafløser Haidara. Den hurtige højre-wingback Cabot er fortsat skadet (ligesom reservekeeper Farinez), men har en glimrende pladskonkurrent i Frankowski der gør det godt.

Bemærk at Lens skal spille pokal-ottendedelsfinale mod Lorient på torsdag.

Bøyes bud: X’et til odds 3,80 – SPIL HER >>*

Marseille – Nice X (1-1)

Søndag d. 5. februar. Kl. 20:45

Lokalderby på Sydkysten. Nice har forbedret sig markant under ny cheftræner (og Schmeichel viser storform i målet), men nu skal holdet for alvor stå sin prøve mod den høj- og genpressende lokalrival der indtager rækkens andenplads. Spørgsmålet er om Nice-træner Digard spiller offensivt som i sine første kampe eller vælger en defensiv løsning som senest mod Lens. Hans offensiv har i hvert fald fået et ekstra es i form af farlige Moffi. Men det samme har Marseille med Ounahi.

Marseille
(nr 2) vandt 0-2 i Nantes onsdag og kom dermed tilbage på sejrshesten efter forrige rundes 1-1 mod Monaco. Marseille er nu oppe på ni ligakampe i træk uden nederlag; syv sejre. Dertil kommer to pokalsejre.

Fortsat ude med skade er venstre-kreatør Harit, og her synes jeg træner Tudor begår en fejl ved ikke at satse på den erfarne klassespiller Payet (et par gode kampe lige efter Harits udfald) som primær-vikar. I stedet har Tudor mest brugt det defensivt arbejdssomme par Guendouzi og Malinovskyi som kreatører bagved angriber Sanchez. Guendouzi var dog så ringe mod Monaco at han blev flået ud i pausen (men det var ikke Payet der kom ind), og mod Nantes var det fløjspiller Ünder der spillede til højre, Malinovskyi til venstre. De gjorde det nogenlunde, men bedre end Payet? Det mener jeg ikke de er. I hvert fald ikke offensivt.

Men nu har kreationssektoren fået endnu en kapacitet i Ounahi (flot VM for Marokko), hentet i Angers. Han debuterede mod Nantes med sen indskiftning (78.) og kvitterede med et smukt mål. Han blev skiftet ind for angriber Sanches og indtog den forreste plads, men normalt ligger Ounahi lidt længere tilbage på banen.

Angrebet har OGSÅ fået ekstra bredde nu hvor Braga-frontløber Vitinha (12 mål/21 kampe i 22/23) er kommet til. Han kan få debut her, dog nok som indskifter.

Den angrebsivrige højre wingback Clauss er nok startklar; blev skiftet ind mod Nantes efter skadespause. Venstre-wingback Tavares var højrevikar i første halvleg mod Nantes, men gjorde det klart bedre (god assist) da han i anden halvleg blev flyttet over på sin venstreplads. Stadig i karantæne: den hurtige midterforsvarer Bailly (har dog været meget skadet, så er kun noteret for seks ligakampe).

Bemærk at Marseille skal spille pokal-ottendedelsfinale mod ærkefjende og ligatoprival PSG på onsdag.

Nice (nr 8) vandt 0-1 i Lens onsdag. Fjerde runde i træk uden tab (tre sejre) siden Digard overtog trænerposten 11. januar.

Inkl 1-0 hjemme over Lille i forrige runde var det anden heldige sejr i træk til Riviera-drengene, men Nice spillede bedre end mod Lille. Målmand Kasper Schmeichel stod en stærk kamp, men var ikke nødt til at levere samme mirakler som i forrige runde.

Måske fordi Nice – efter at have spillet en offensiv 4-3-3 siden Digard tog over –  stillede defensivt op med tre midterforsvarere, inkl nytilkomne Ndayishimiye (hentet i Tyrkiet). Dertil kom 18-årige Mendy på højre wingback i sin første start for førsteholdet, og med højreback-afløser Lotomba på venstre-wingback hvor han i sagens natur var meget forsigtig; defensivt orienteret. Forsigtig var Mendy også til højre, men han kom mere med frem og lagde såmænd op til kampens enlige mål.

Mens Lotomba spillede venstre-wingback, sad venstrebacks Bard og Bryan begge på bænken. Må have været en træls oplevelse for dem.

Fortsat skadestvivl om højreback/-wingback Atal og højrefløj Pepe der begge missede Lens. Men angriber Moffi, hentet i Lorient hvor han scorede 12 mål, kan meget vel få debut for Nice nu. Ironisk nok mod Marseille der også forsøgte at gafle ham i Lorient, men han ville hellere til Nice.

Bøyes bud: X’et til odds 4,00 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Tips fra Ligue 1

1 kommentar

  1. Lørdagens kampe:

    Troyes-Lyon: Topscorer Mama Baldé er ok, melder Troyes-træner Kisnorbo efter angriberen måtte udgå med en skade efter 20 minutter i onsdagens kamp.

    Rennes-Lille: Lille-topscorer David kan spille med en skinne, meldes det. Han missede onsdagens runde pga en brækket hånd. Hos Rennes er angriber Kalimuendo tilbage efter skadespause, men det er tvivl om kreatør Majer.

Skriv et svar