18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Jens Bøye: Tips til 22. runde i Ligue 1 d. 16. – 18. februar 2024

PSG er trukket fra i toppen, men ellers er der heftig kamp om placeringerne. I denne runde skal danskerholdet Toulouse (lige over stregen) på en svær opgave hos storklubben Monaco der dog er fraværsramt. Se alle ni kampanalyser med spilforslag i denne optakt.

(Foto: IMAGO / MAXPPP)


Disclaimer: Optaktens spilforslag, ”Bøyes bud”, er skud fra hoften. Hvis overbevist om værdien, smider jeg også bettet som eksperttip. Men statistik fører vi skam over Bøyes bud: 23/24: Seneste optakt gav et underskud på 1,36 units. Samlet for 21 optakter: 189 tip, balance +4,95, tilbagebetaling 102,6% (flatbetting). Bemærk: I denne sæson hentes alle optaktsodds fra sponsoren Expekt. Deciderede eksperttip (unitbetting) i 23/24: Senest var der 2 med overskud på 9,05 units. I alt: 22 franske tip, indsats 103 units, balance +32,14, tilbagebetaling 131,2%. Hold også øje med Dagens Spil (flatbetting) som jeg typisk leverer fre-man; ofte med franske kampe. L1 i DS i 23/24: 26 franske tip. Balance -7,87.

Lyon – Nice X (1-1)

Fredag d. 16. februar. Kl. 21:00

Lyon har momentum. Ligatoer Nice er svær at besejre. Det kunne godt blive en pointdeling mellem to fraværsramte hold. Bemærk dog at det lokale politi kun lader 300 Nice-fans få adgang til stadion.

Lyon (13) vandt 1-2 i Montpellier i seneste runde og tog dermed den anden ligasejr i træk, inkl 1-0 mod Marseille i forrige rundes Derby Olympque på eget græs. Ind i mellem snuppede Les Gones også (med en del turnover) lige en sejr på 2-1 over Lille i pokalen.

Store fremskridt i forhold til det elendige efterår. Men alt er nu alligevel ikke vel i gastronomiens hovedstad. Faktisk spillede Lyon (efter en god indsats mod Marseille) virkelig dårligt i Montpellier, og sejren var hamrende heldig. Midtbanen med Matic, Caqueret og Tolisso var sløv og kunne slet ikke hamle op med Savanier & Co, forsvaret (tomands-midterforsvar som mod Marseille) var usikkert, på højrefløjen blev den ellers dygtige Nuamah pakket ind af Sylla, og i front var Lacazette usynlig.

Dvs indtil han pludselig, ud af ingenting, udlignede i 74. og gav sit hold (ufortjent) optimisme. Fulgt op af et flot skud af Caqueret.

Ud over resultatet, var der et positivt element for Lyon: Benrahma, hentet i West Ham (men i øvrigt med fortid i netop Nice), fik en interessant debut på venstrefløjen hvor hans udfordrende spil gav diverse indlæg (desværre uden kompetent modtagelse) og dødbolde. Plus nogle glimrende afslutninger. Når han for alvor falder til, bør han kunne hjælpe sit hold endnu mere. Samme med den nytilkomne def-midtbanemand Mangala der fik L1-debut som indskifter mod Montpellier.

Midterforsvarer O´Brien (målfarlig, men tung og teknisk svag) har karantæne, og midtbanemand Tolisso er sandsynligvis også nyt fravær; skadet. Der er desuden stadig markant skadestvivl om midterforsvarer Lovren der missede Montpellier. Det kan betyde at højreback Mata må indtage en midterforsvarsplads. Det har han gjort før, men i et tremands-midterforsvar. Endelig mangler fortsat venstreback-afløser Henrique.

Nice (2) tabte 2-3 til lokalrival Monaco i seneste rundes hjemmekamp. Anden runde i træk uden sejr, inkl 0-0 hos ligatreer Brest. Men begge kampe var jævnbyrdige, også hos Monaco – og det selv om Nice her spillede 10 mod 11 fra 54. minut. Selv i undertal var Nice slagkraftig; skabte chancer og fik udlignet før det trods alt blev for meget til sidst.

Så selv om Nice tabte, var der igen tegn på at formen peger opad efter en lille slump (kun sejr over bundhold Metz i seneste fire L1-runder). En bekræftelse af seneste midtuges 1-4-sejr i Montpellier i pokalen. En god sejr på flere måder, i øvrigt, for Nice er sølle 0-3-2 i seneste fem L1-udekampe.

Midterforsvarer Dante har karantæne nu. Men Riviera-drengene har angriber/topscorer Moffi og venstrefløj Boga tilbage fra CAN (finale i søndags). De vendte tilbage til Nice denne torsdag. Kan dog godt være de startspares mod Lyon, for friske er de næppe. Omvendt kan det være at træner Farioli kan bruge at de er oppe i omdrejninger. På centreforward-posten har Nice også Guessand, og han var fortrinlig mod Monaco. Boga er der mere brug for, for pladskonkurrent Diop er nok stadig skadet.

Efter skadestvivl var den vigtige midtbanefremdriver Thuram kun indskifter mod Monaco; han er nok startklar nu. På højreback mangler angrebsstærke Atal nok fortsat (væk siden oktober), men efter skadespause var januartilkommer Rosier indskifter mod Monaco. Bør være startkandidat nu i konkurrence med upålidelige Lotomba.

Bøyes bud: X til odds 3,15 – SPIL HER >>*

Lille – Le Havre 1 (2-0)

Lørdag d. 17. februar. Kl. 17:00

Le Havre er velorganiseret, men en del svagere ude end hjemme og må nok her undvære angriber Bayo (god i seneste runde). Hjemmestærke Lille bør snuppe sejren.

Lille (5) tabte 3-1 hos PSG i seneste runde og led dermed det blot andet nederlag i seneste 15 runder (det første: uheldigt tab i Strasbourg i december). Det nordfranske hold spillede såmænd pænt (undtagen midterforsvarer Alexsandro) i Paris, men var oppe mod en veloplagt ligaetter (der for een gangs skyld leverede en stærk HOLD-indsats), og så er det altså svært for hvem som helst.

I forrige L1-runde var Lille overlegen i 4-0-hjemmesejren over Clermont. Men den følgende midtuge tabte Les Dogues 2-1 i Lyon i pokalen. Ikke den bedste optakt til den svære kamp i Paris blot tre dage senere.

Lille må nok fortsat undvære den målfarlige højreback Diakité (ventes ude til slut-februar) og angrebsafløser Ilic (januar-tilkommer). Stadig tvivl om midterforsvars-afløser Umtiti og fløjafløser Cavaleiro der også missede PSG.

Le Havre (11) tabte 0-1 til Rennes i seneste rundes hjemmekamp. Tredje runde i streg uden sejr, men efter heldige 1-1 i Monaco var normannerne anderledes uheldige mod Rennes. De var velorganiserede og chanceskabende. Burde have fået allermindst uafgjort.

Surt (efter to flotte og fortjente hjemmesejre i træk, mod Nice og Lyon). Men spillemæssigt opmuntrende. Gode var især angriber Bayo og def-midtbanemand Touré, begge tilbage efter mere en måneds fravær pga CAN. Lejesvend Bayo står dog nok over mod Lille som ejer ham.

Klar efter karantæne: midtbanemand Kuzuayev. Nok fortsat ukampdygtige pga skader: angrebsafløser Logbo og midtbane-afløser Targhelline.

Bøyes bud: Lille -1 asian handicap til odds 1,85 – SPIL HER >>*

Nantes – PSG 2 (1-3)

Lørdag d. 17. februar. Kl. 21:00

Nantes tankede gejst i seneste runde og er offensivt styrket med Simon tilbage og Mohamed i hopla. PSG ser ud til have fundet den spillemæssige melodi og bør naturligvis vinde (trods CL-kamp i benene), men hjemmeholdet bør også komme på scoringslisten.

Nantes (12) vandt 1-2 i Toulouse i seneste runde. Chancefattig affære, men bretonerne var effektive på dagen.

Temmelig overraskende, for Nantes mødte frem uden sejr i forrige seks runder (fem tab) og med nul scorede mål i seneste to. Inkl fortjente 0-1 hjemme mod Lens i seneste hjemmekamp.

Forskellen var især angriber Mohamed. Han var tilbage mod Lens efter endt CAN-deltagelse, men virkede bestemt ikke frisk. Det gjorde han derimod mod Toulouse. I øvrigt værd at bemærke at Nantes stillede med midterforsvarere på backpladserne (hvormed langsomme Pallois fik en startplads i midterforsvaret) og en kantspiller (Coco) på midtbanen.

Nu er venstrefløj Simon tilbage fra CAN (Nigeria tabte finalen 11. februar) sammen med midtbane-afløser Moutossamy (bronzekamp med DR Congo den 10. februar). Kan dog godt være han får en puster, for han har spillet mange landskampe i år – men i hans fravær har januartilkommer Kadewere gjort det nydeligt på venstrekanten, senest med et mål mod Toulouse.

Tilbage fra karantæne: den hårdtspillende midtbanemand Augusto. Tvivl om højreback Amian der missede Toulouse. Fortsat skadede: midterforsvarer Cömert (tredje kamp i træk) og angrebsafløser Ganago.

PSG (1) vandt 3-1 over Lille i seneste rundes hjemmekamp og er dermed oppe på 16 tabsløse runder i træk, heraf 13 sejre. Inkl 1-2-gevinsten i Strasbourg i seneste udekamp.

Hvor sejren i Strasbourg var heldig – tredje dårlige PSG-ligaindsats i træk trods manglende nederlag – spillede pariserne godt mod Lille og fortjente at vinde (om end 2-1 nok havde været mere rimeligt). Og det kun tre dage efter en pokalkamp mod drilske Brest (PSG vandt 3-1).

Den stærke indsats var lidt overraskende i betragtning af hvor dårligt PSG havde spillet i forrige runder. Og i betragtning af at PSG startede uden ligatopscorer Mbappé (efter skadestvivl), venstrefløj Barcola og højre wingback Hakimi (sparet efter onsdagens pokalkamp). Ude sad også førstekeeper Donnarumma (Navas fik en sjælden start; havde ikke ret meget at lave) og forsvarsstyrmand Marquinhos.

Sidstnævnte har dog vist så dårlig form i år at hans fravær dårligt kan kaldes en svækkelse, og Danilo og Hernandez var fortrinlige i midterforsvaret. PSGs dårligste på dagen var venstreback Beraldo og centreforward Ramos (han scorede, men på tap-ind). Ramos viste pressing-flid, men deltog dårligt i spillet. Mbappé var altså savnet, men generelt så pariserne vældigt godt ud. Muani og især Dembélé (tilbage efter skadespause) var skarpe på fløjene, og på midtbanen ydede Ruiz (skuffende sæson) en sjældent god indsats. Sammen med Ugarte og Asensio udgjorde han en slagkraftig midtbane i en 4-1-4-1-formation. Muligvis den bedste midtbane-indsats pariserne har leveret i denne sæson. God var i øvrigt også Hakimis afløser på højre back: Mukiele.

I går, onsdag, spillede PSG indledende ottendedelsfinale-kamp i CL mod Real Sociedad og vandt 2-0 i Paris. Tung første halvleg, god anden. Mbappé, Barcola (begge scorede) og Hakimi startede inde. Desuden turnover på midtbanen hvor Vitinha og Emery startede i stedet for Ugarte og Asensio. Og i midterforsvaret startede Marquinhos i stedet for Hernandez. Idealopstillingen er nok en blanding af de to startopstillinger, mod Lille og Real Sociedad. Og det ser ud som om at Enrique, endelig, er ved at have banket et HOLD sammen.

Missede CL-kampen efter lang tids fravær: venstreback Mendes samt midterforsvarere Skriniar og Kimpembé. De to sidstnævnte er ude de næste par måneder, men Mendes er på vej tilbage. Muligvis med i truppen mod Nantes (men det varer nok lidt før han er startklar – selv om pladskonkurrent Beraldi bestemt ikke har overbevist). Samme med offensiv-afløser Kang, tilbage fra De Asiatiske Mesterskaber.

Bøyes bud: Begge Hold Scorer til odds 1,74 – SPIL HER >>*

Strasbourg – Lorient X (2-2)

Søndag d. 18. februar. Kl. 13:00

Strasbourg er modig (og god hjemme), mens Lorient har genfundet gejsten og formen. Det tegner underholdende.

Strasbourg (10) tabte 3-1 i Lens i seneste runde og led dermed det andet L1-nederlag i træk. Men det ville være forkert at se det som et tegn på at den fine alsacianerform nu er for nedadgående.

Forrige rundes 1-2-tab hjemme mod ligaetter PSG var hamrende ufortjent; Strasbourg spillede bedst og burde have vundet. Og i den svære udekamp hos stærke Lens (sidste sæsons sølvvinder og i glimrende form pt) fulgte alsacianerne godt med. Lens var bedst, men i en temmelig tæt (og underholdende) affære. Modigt spil af Strasbourg i begge kampe.

Det skal også med at Strasbourg – i modsætning til Lens – havde en midtuge-pokalkamp i benene (3-1 over Le Havre). Og at alsacianerne faktisk var temmelig fraværsramte.

Sandsynligvis klar efter skade: Veteranangriber Gameiro. Fortsat tvivl om angriber Sahi og højrefløj Angelo der begge gik glip af Lens. Stadig ude er nok angrebsindskifter Mothiba og defensivmand Doukouré. Nyt fravær i defmidtbanemand Sissoko pga karantæne.

Defmidtbane-stortalent Santos, som Strasbourg har lejet i Chelsea (han var senest lejesvend i Nottingham Forest; bænkevarmer) ankom til Alsace 11. februar og er måske med i truppen. Han ligner en god tilføjelse, men skal nok lige have lidt tid før han for alvor falder til.

Lorient (16) vandt 2-0 over Reims i seneste hjemmekamp; anden sejr i træk til bretonerne der var sejrsløse i 10 runder i træk før 1-2-gevinsten i Metz i forrige runde.

Begge sejre: Fortjente. Senest holdt bretonerne farlige Reims nede på temmelig få chancer (et modmål burde det dog være blevet til), samtidig med at de selv skabte en del.

Nu bør højre wingback Kalulu være klar efter CAN-deltagelse (spillede bronzekamp med DR Congo den 10. februar. Kollega Katseris har dog gjort det nydeligt efter sit slutjanuar-skifte fra Serie B i Italien til Lorient.

Den vigtige midtbanemand Louza og fløjtekniker Le Bris (der på seneste har gjort det glimrende som venstre wingback) stod over onsdagens træning, men ventes klar til weekenden. Nyt fravær i midterforsvars-afløser F. Mendy (karantæne). Fortsat ukampdygtige er nok venstre wingback B. Mendy, højreback-afløser Silva og midtbane-afløser Boisgard.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 1,83 – SPIL HER >>*

Monaco – Toulouse X (1-1)

Søndag d. 18. februar. Kl. 15:00

Dyst mellem to syd-klubber (et derby er det dog ikke; 600 km mellem de to byer). Danskerklubben Toulouse kan (trods EL-kamp i benene) muligvis drille hos mandefaldsramte Monaco der senest var vældigt heldig med at vinde i Nice.

Monaco (3) vandt 2-3 hos lokalrival Nice i seneste runde og genfandt dermed sejrssporet efter to L1-uafgjorte (senest uheldigt 1-1 hjemme mod Le Havre) og en pinlig dukkert i pokalen (1-1 og elimineret via straffespark hos en tredjedivisionsklub).

Sejren i Nice var dog heldig; indsatsen var langt fra overbevisende. Nice blev reduceret til 10 mand i 54., ved stillingen 1-2, og formåede alligevel – ud over at udligne i undertal – at skabe lige så mange chancer som monegaskerne.

Spørgsmålet er hvordan træner Hütter reagerer på kampen, for efter mest at have brugt et tremandsmidterforsvar, stillede han mod Nice i en 4-3-3-formation. Han fik en sejr, men er han tilfreds med formationen? Tjah. Måske. Defensiven var faktisk glimrende, bortset fra midterforsvarer Kehrer der havde en offday. Tremandsmidtbanen brillerede, især tomålsskytte Zakaria, og i offensiven var Minamino god som den ene kreatør. Desværre var både kollega Golovin (trods sejrsmål) og centreforward Ben Yedder temmelig blege, men næppe pga formationen.

Nu bør Monaco have midterforsvarer Singo tilbage fra CAN (sluttede 11. februar), men der er tre nye fravær pga karantæne (gul-akkumulation): topscorer Ben Yedder, kreatør Golovin samt defensiv-afløser Magassa. Venstre wingback Caio er fortsat langtidsskadet (men afløser Jakobs var god mod Nice).

Toulouse (14) tabte 1-2 til Nantes i seneste rundes hjemmekamp. Overraskende resultat efter den flotte 2-3-sejr i Reims, men det skal med at Toulouse var vældigt uheldig mod Nantes der havde en xG på 0,5, men altså alligevel formåede at nette to gange.

Men lidt skuffende at Toulouse ikke selv formåede at skabe mere (xG 0,89). Det selv om Le Téfécé, som mod Reims, stillede i en 4-2-3-1 med kun een decideret defensivmand på midtbanen. Stadig med danskerne Desler og Nicolaisen i startopstillingen – som højreback og midterforsvarer.

Bemærk at Toulouse skal spille EL-sekstendedelsfinale hos Benfica denne torsdag. Her mangler midtbanemand Schmidt, og han er så tvivlsom mod Monaco. Hvor venstreback Suazo har karantæne.

Midterforsvarer Costa vendte tilbage fra CAN kort før Nantes-opgøret. Var indskifter og må være startkandidat nu.

Nok fortsat ukampdygtige: den målfarlige fløjspiller Aboukhlal samt midtbaneafløser Genreau og forsvarsafløser Keben.

Bøyes bud: X til odds 4,75 – SPIL HER >>*

Matched freebet op til 600 kr.
18 +. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. Selvudeluk via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Kun for nye spillere Min. indsats på 100 kr til odds 1,80 Maks freebet op til 600 kr. Aktiveres under “mine tilbud” og skal bruges inden 60 dage. Skrill og PaySafeCard indbetalinger er ikke bonusberettigede. Freebet gælder kun som et livebet. Alle regler og vilkår

Montpellier – Metz 1 (3-1)

Søndag d. 18. februar. Kl. 15:00

Montpellier-formen ser skidt ud, men spillet var – endelig – vældigt godt i seneste rundes uheldige nederlag mod Lyon. Metz fik point i Marseille, men det var i overtal og alligevel ufortjent i kujonagtig indsats.

Montpellier (15) tabte 1-2 til Lyon i seneste rundes hjemmekamp og er nu oppe på fem L1-kampe i træk uden sejr. Heraf tre nederlag, inkl 2-1 i Rennes i forrige rundes udekamp. Faktisk har La Paillade kun snuppet een sejr i seneste 11 runder; mod Metz, såmænd.

Lige nu står Montpellier faktisk med tre nederlag i træk: Ud over Rennes og Lyon, var der ind i mellem et 1-4-nederlag mod Nice i pokalen…

MEN: Faktisk var indsatsen mod Lyon Montpelliers bedste i laaang tid, og nederlaget var bunduretfærdigt. Det burde være endt 2-1 til Savanier & Co.

To årsager til Montpelliers pludselige form-hop: For det første: Positivt trupnyt. Midterforsvarer Kouyaté og venstreback Sylla var tilbage fra CAN, og offensivmand Nordin klar efter skade. For det andet: Træner Der Zakarian gav sit hold friere tøjlere end længe, og det medførte en underholdende kamp med Montpellier i førersædet. Kreatør Savanier var i hopla, men de to wingbacks var også fremme i skoene og gav god støtte til de to angribere, Nordin (godt hovedstødsmål) og Adams (der burde have scoret et par gange). Sidstnævnte var holdets dårligste sammen med målmand Lecomte (normalt vældigt god) der så skidt ud ved Lyons udligningsmål.

Nu rå¨der Montpellier over den hurtige højrefløjs-dribler Tamari. Han har været væk siden startjanuar pga De Asiatiske Mesterskaber i Qatar og spillede finale med Jordan i lørdags. Her slog han skulderen, men spillede kampen færdig. Træner Der Zakarian regner med at jordaneren kan spille mod Metz.

Også lidt tvivl om højre wingback Hefti der slog hovedet mod Lyon (er nok ok). Ude med skade er nok fortsat midterforsvars-afløser Jullien.

Metz (17) spillede 1-1 hos Marseille i seneste runde. Endelig et point efter syv L1-nederlag i træk til den messinske oprykker.

Glorværdigt var det dog ikke. Heldigt og pinligt er bedre tilllægsord her. Marseille så rødt i 31. minut og var alligevel holdet med klart mest vilje til at søge målet. Mens Metz holdt fast i et tremands-midterforsvar (der ikke desto mindre var hullet ad H til). Kujonagtigt. Især træner Bölöni der udskiftede angriberne Mikautadze og Lamkel Ze (januartilkommere og holdets to bedste i forrige rundes 1-2-tab hjemme mod Lorient) i 75. stedet for at gå efter sejren. Mikautadze var ellers veloplagt.

Messinere må sandsynligvis stadig undvære den kreative offensivmand Jallow. Desuden tvivl om midtbane-afløser Nguessan der missede Marseille.

Bøyes bud: Montpellier vinder til odds 1,73 – SPIL HER >>*

Rennes – Clermont 1 (2-0)

Søndag d. 18. februar. Kl. 15:00

Rennes var overlegen i udebane-sejren over Clermont i december, og de velkombinerende bretonere bør (trods EL-kamp i benene( også vinde dette møde. De var ikke overbevisende senest mod Le Havre, men tog alligevel femte ligasejr i træk, og Clermont er svagere end normannerne.

Rennes (7) vandt 0-1 i Le Havre i seneste runde. Femte ligasejr i træk til den bretonske klub (dertil kommer pokalen hvor det i seneste midtuge blev 6-1 mod en tredjedivionsklub). Men det var godt nok en heldig gevinst, for normannerne var velorganiserede og skabte flest chancer. Skidt kamp af de unge, talentfulde Rennes-brødre, venstrefløj Desiré Doué og højreback Guela Doué. Sidstnævnte blev remplaceret efter en time af nytilkomne Seidu (hentet i Clermont) der var energisk, men lidt for ilter og tæt på en udvisning.

Men altså endnu en sejr til velkombinerende Rennes der i seneste hjemmekamp fortjent vandt 2-1 over Montpellier.

Bemærk at Rennes skal spille EL-sekstendedelsfinale hos Milan denne torsdag.

Karantæne mod Clermont: angriber Kalimuendo og offensiv-indskifter Yildirim. Rennes mangler desuden stadig den teknisk dygtige midtbanemand Le Fée der blev skadet i seneste midtuges pokalrunde, og som er meldt ude resten af sæsonen. Sandsynligvis også stadig ukampdygtige: forsvarsreserve Belocian og midtbane-ditto Rieder.

Clermont (nr 18) spillede 1-1 mod ligatreer Brest i seneste runde. Fortjent point i en jævnbyrdig affære og en klart bedre indsats i forrige rundes 4-0-lussing hos Lille. Men Clermont ligger stadig sidst.

Træner Gastien, der i denne sæson mest har brugt tremands-midterforsvar, stillede mod Brest i en 4-2-3-1-formation. Det kan han meget vel vælge at fortsætte med.

Clermont må undvære fløjindskifter Rashani pga karantæne. Sandsynligvis stadig ukampdygtig: højreback Konaté.

Bøyes bud: Rennes -1 asian handicap til odds 1,82 – SPIL HER >>*

Reims – Lens X (1-1)

Søndag d. 18. februar. Kl. 17:05

Formen peger på Lens, men den nordfranske klub er generelt en del bedre hjemme end ude, og Reims er en farlig modstander. Lens har desuden en torsdagskamp i benene.

Reims (9) tabte 2-0 i Lorient i seneste runde. Fortjent nederlag, om end champagnedrengene burde have scoret.

Det var andet nederlag i træk til Reims, inkl 2-3 mod Toulouse i seneste hjemmekamp, og tredje runde i træk uden sejr (inkl impotente 0-0 hjemme mod Nantes). Dette efter to sejre i træk, 1-0 hjemme mod Le Havre og den flotte 1-3-kontragevinst i Monaco.

En skidt periode, lige pt, for trænerstortalent Still og hans normalt så velsmurte tropper. Det skal dog med at offensivfolk Ito og Nakamura mod Lorient spillede deres første Reims-kamp i mere end en måned. Dette pga De Asiatiske Mesterskaber der har trukket tænder ud. Ito har desuden en voldtægtssag i Japan hængende over hovedet.

Den nytilkomne venstreback Akieme (hentet i La Liga-klubben Almeria) fik en svær startdebut for Reims efter ellers at have debuteret med en flot indsats (og et mål) som indskifter mod Toulouse. Men han starter nok igen, for pladskonkurrent De Smet har karantæne mod Lens, og kollega Esbrand forlod Reims kort før transfervinduet smækkede i.

Også i problemer mod Lorient (efter assist mod Toulouse): den erfarne midtbanemand Stambouli i dennes anden kamp for Reims efter skiftet fra den tyrkiske liga.

Offensiv-indskifter Diakité er nok tilbage fra De Afrikanske Mesterskaber. Skadede er nok fortsat backafløser Busi og midtbaneafløser Atangana.

Lens (6) vandt 3-1 over Strasbourg i seneste rundes hjemmekamp. En underholdende fodboldkamp mellem to gode hold, men selv om sejren nok var lidt for stor, var Lens trods alt bedst. Eet af målene i øvrigt sat ind af den kvikke angriber Wahi der dermed kom på scoringslisten for første gang siden november.

Tredje sejr i træk til den nordfranske klub, inkl den ligeledes fortjente 0-1-gevinst hos Nantes i seneste udekamp.

Bemærk at Lens skal spille EL-sekstendedelsfinale mod Freiburg denne torsdag.

Fortsat skadestvivl om venstreback-afløser Machado.

Bøyes bud: X til odds 3,30 – SPIL HER >>*

Brest – Marseille X (2-2)

Søndag d. 18. februar. Kl. 20:45

Brest er med i toppen efter en stærk sæson, mens storklubben Marseille vansmægter i midten af rækken. Stærk indsats senest, i undertal mod Metz, men sejr blev det ikke til, så Gattusos tropper må være opsatte på gevinst her (trods torsdagskamp i benene). Brest er generelt pænt solid (har dog været heldig), men må undvære klassekeeper Bizot.

Brest (4) spillede 1-1 i Clermont i seneste runde og er nu oppe på 10 runder i træk uden nederlag, heraf seks sejre. Men det var tredje uafgjorte i træk.

Efter 2-2 hos ligaetter PSG (efter bagud 2-0) og 0-0 hjemme mod ligatoer Nice, ser 1-1 mod et bundhold ikke synderligt godt ud. Kampen var overraskende jævnbyrdig. Jeg havde forventet at de velspillende bretonere ville sætte sig på Clermont, men Brest lodt sig muligvis overraske af at Clermont stillede i en 4-2-3-1-formation i stedet for med det normale tremands-midterforsvar. Det skal dog også med at Brest få dage forinden havde spillet (og tabt) pokalkamp i Paris.

Klassekeeper Bizot blev udvist til sidst mod Clermont og har karantæne nu. Det samme har midtbanemand Camara. Til gengæld er midterforsvarer Brassier tilbage fra en tur i skammekrogen., og angriber Satriano er nok klar efter at have misset Clermont pga en skade. Ude pga skader er nok fortsat venstreback-afløser Amavi og midtbaneafløser Lebeau.

Marseille (8) spillede 1-1 mod Metz i seneste rundes hjemmekamp og er nu oppe på fem runder i træk uden sejr. Inkl 1-0-nederlaget hos Lyon i seneste udekamp.

Ironisk nok var den uafgjorte kamp mod dårlige Metz Marseilles bedste indsats i de seneste fem runder. Midterforsvarer Gigot så rødt for en nødbremse i 31., og ALLIGEVEL burde Marseille have vundet klart. Havde bolden mest og skabte mange flere chancer end overtals-messinerne.

Værd at bemærke er bl.a. at den nytilkomne angriber Moumbagna, hentet i norske Bødø, leverede en flot debut, om end han burde have scoret flere end det ene mål det trods alt blev til fra hans fødder. Også godt (især offensivt) af venstreback Merlin i dennes anden kamp for Marseille.

Godt kæmpet og spillet. Men de fanatiske tilhængere (der ind i mellem tyr til voldelige overfald på klubbens spillere) fokuserer nok på pointtabet. Klubledelsen er heller ikke tilfreds. Træner Gattusos sæde er varmt efterhånden.

Bemærk at Marseille skal spille EL-sekstendedelsfinale mod ukrainske Shakhtar (i Tyskland) denne torsdag, dvs tre dage før Brest-opgøret. Her mangler defmidtbanemand Onana (ikke med på Marseilles EL-liste), men pladskonkurrent Kondogbia er tilbage efter skadespause. Fløjspiller Sarr har desuden karantæne i EL, dvs har friske ben mod Brest.

Mod Brest må Marseille undvære den karantæneramte midterforsvarer Gigot. Men han kan nok erstattes med kollega Mbemba hvis CAN-deltagelse sluttede med DR Congos bronzekamp den 10. februar. Han er med i truppen mod Shakhtar, men starter nok ude i dén kamp.

Fortsat skadestvivl om midtbanemand Veretout (27/1) og back-afløser Murillo (21/1). Midtbanemand Rongier (4/11) er næppe klar endnu.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 2,08 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Ligue 1 sponsoreres af Expekt.

Tips fra Ligue 1

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

4 Kommentarer

Skriv et svar

 1. Jens Bøye

  Nopes. PSG uden Mbappé og Dembélé fra start. Tung første halvleg.

 2. Jens Bøye

  Nantes-PSG i dag, lørdag: Nantes uden førstemålmand Lafont. PSG ventes at stille i stærkeste: Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Danilo Pereira, Hernandez – Zaïre-Emery, Ugarte, Asensio – Dembélé, Mbappé, Barcola

 3. Jens Bøye

  Nantes-PSG i dag, lørdag: Nantes uden førstemålmand Lafont. PSG ventes at stille i stærkeste:

 4. Jens Bøye

  Mbappé har (endelig) meldt klart ud: Han forlader PSG til sommer. Og drager til Real Madrid? Måske. Adressen er ikke meldt ud endnu.