18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Jens Bøye: Tips til 21. runde i Ligue 1 d. 1. februar 2023

PSG er i dårlig form og tabte point i weekenden, men forfølgerne kunne heller ikke finde ud af at vinde. Nu gælder det en midtugerunde hvor pariserne bør slå Montpellier, mens ligatoer Lens møder danskerklubben Nice i en spændende dyst. Læs alle 10 kampanalyser i følgende optakt.

Foto: Scanpix

Disclaimer: Optaktens tip, “Bøyes bud” der fremgår under hver kampanalyse, er skud fra hoften der ikke nødvendigvis holder værdi. Hvis jeg er overbevist om værdien, smider jeg også bettet som eksperttip. Men statistik fører vi skam over Bøyes bud (dog ikke over de medfølgende ciffertip). Seneste rundeoptakt i denne sæson gav et underskud på 0,77 enheder. Det giver en samlet balance på -1,08 og en tilbagebetaling på 99,5% for i alt 201 tip (flatbetting). Deciderede eksperttip (unitbetting) var der 1 af i seneste runde; det gik hjem til odds 1,92 med et overskud på 4,6 units. I alt i denne sæson: 37 eksperttip med balance på +5,49 units (samlet indsats 171 units). Tilbagebetaling 103,2%.

Angers – Ajaccio 2 (0-1)

Onsdag d. 1. februar, kl. 19:00

To fraværsramte bundhold der begge er inde i en nederlagsstime, men Ajaccio synes i bedre spilform end agterlanterne Angers.

Angers (nr 20) tabte 4-0 i Brest søndag. Tolvte liganederlag i træk til de trængte angevinere der har fem point op til næstsidstepladsen og 10 op til redning.

Nederlaget var overdrevent stort – burde snarere have lydt 2-1 – men fortjent. Ganske som 1-2-tabet mod Clermont i seneste hjemmekamp var det.

Førstekeeper Fofana mangler nok stadig. Afløser Bernardoni har generelt gjort det godt, men så skidt ud ved Brests andet mål. Ude er nok også stadig  midtbanemand/kantspiller Capelle, offensivfolk Sima og El Melali, samt back-afløser Bamba. Defmidtbanemand/midterforsvarer Amadou og venstreback-afløser Chetti skulle dog være tilbage efter skadespause.

Kreatør Ounahi blev solgt før Brest-kampen, og Marokko-landsmand Boufal (venstrefløj) følger nok snart efter. Han var udeladt af truppen mod Brest og er nok heller ikke med mod Ajaccio. Angers har dermed mistet sine to bedste offensivfolk.

Klasse-venstrebacken Ghoulam – klubløs efter kontraktslut i Napoli i maj sidste år – har endelig skrevet under med Angers efter at have trænet med i en måneds tid. Men det er endnu ikke godkendt af forbundet, og det er tvivlsomt om det når at komme på plads før denne kamp.

Ajaccio (nr 18) tabte 0-2 til Lyon søndag. Fjerde ligatab i træk (inkl 7-1-lussingen i Monaco i forrige runde), men efter tre elendige indsatser spillede de korsikanske oprykkere (undtagen højreback Youssouf) faktisk glimrende mod Lyon og burde i hvert fald have fået uafgjort.

Bedst var kreatør Belaili, tilbage efter at have misset pokalrunden i forrige weekend hvor Ajaccio blev elimineret i Toulouse. Venstreback Diallo var også tilbage efter skade og gjorde det ok. Hvorimod den hurtige angriber El-Idrissy, også han klar efter skade, skuffede.

Nok stadig ude: midterforsvarer Mayembo, angribere Touzghar og Hamouma (een af dem ville nok starte inde hvis klar), midtbanefolk Marchetti og Coutadeur (i hvert fald een af de to ville nok starte hvis klar), samt venstreback Koné (starter/afløser). Plus fløjindskiftere Barreto og Spadanuda.

Bøyes bud: Ajaccio +0,25 asian handicap til odds 1,96 – SPIL HER >>*

Lille – Clermont 1 (2-0)

Onsdag 1. februar, kl. 19:00

Lille vandt stort i seneste hjemmekamp, var uheldig med at tabe i Nice og bør slå ret begrænsede Clermont der er inde i en god tabsløs stime, men nok må undvære den vigtige spilfordeler Gastien.

Lille (nr 7) tabte 1-0 i Nice i lørdags. Trist resultat efter forrige rundes 5-1-hjemmesejr over Troyes, men faktisk leverede Lille-offensiven endnu en glimrende indsats. Bortset fra det med effektiviteten: Masser af brændte chancer. Desværre for den nordfranske klub stod en vis Kasper Schmeichel i vejen med en brandkamp i Nice-målet.

Defensivmidtbanemand Baleba er klar efter karantæne og kan få sin startplads tilbage; den unge midterforsvarsreserve Yoro udfyldte pladsen mod Nice (og gjorde det såmænd nogenlunde). Tvivl om Baleba-makker Benjamin André der meldte afbud kort før Nice-opgøret, og fortsat tvivl om Baleba-konkurrent André Gomes. Balebas makker kan derfor blive den erfarne afløser Martin, indskifter mod Nice efter skadespause.
 
Højrefløj Ounas blev skadet mod Troyes og misser de næste par måneder. Der er dog glimrende alternativer i Weah og Zhegrova. Weah fik startchancen mod Nice og leverede en pæn indsats. Venstrefløj Bamba mangler nok også stadig, men også her er der god erstatning i den fiffige kreatør Cabella. Han brændte dog nogle store muligheder mod Nice.

Clermont (nr 8) spillede 0-0 mod Nantes søndag. Fjerde ligarunde i træk uden tab, men pointtab efter tre sejre i streg. Clermont var dog klart bedst; holdt stort set Nantes fra chancer og havde med lidt held scoret i hvert fald eet mål selv. Mere end en kraftindsats af Clermont-forsvaret handlede det dog nok om at Nantes-offensiven havde en rædderlig dag på kontoret.

Tvivl om spilfordeler Gastien der måtte melde forfald kort før Nantes-opgøret. Den erfarne defensivmidtbanemand Gonalons (starter/afløser) mangler nok fortsat. I deres fravær kneb det for Magnin og afløser Khaoui at sætte sig igennem på midtbanen.

Bøyes bud: Lille -1 asian handicap til odds 1,82 – SPIL HER >>*

Nantes – Marseille 2 (0-2)

Onsdag 1. februar, kl. 19:00

Marseille spiller godt og bør vinde denne udekamp. Nantes er uden tab i seks ligarunder i træk, men spillede elendigt senest.

Nantes (nr 13) spillede 0-0 i Clermont søndag og er nu oppe på seks ligakampe i træk uden nederlag, inkl den uheldige nullert mod Lyon i seneste hjemmekamp. Ind i mellem var det 0-3-sejren i Montpellier.

Mod Lyon fungerede chanceproduktionen godt, men effektiviteten kiksede. Omvendt mod Montpellier. Mod Clermont var Nantes solid defensivt, men kom stort set ikke frem til noget. Elendig kamp af offensiven.

Det betyder muligvis en startplads til kreative og skudstærke Mollet, nytilkommen offensivmand der blev skiftet ind mod Clermont i sin første ligakamp for Nantes (efter debut med en time i forrige weekends pokalrunde mod en amatørklub). Det kan dog godt være at han stadig ikke er klar til en hel kamp; da Mollet kom til Nantes, havde han ikke spillet siden november (for Schalke).

Spørgsmålet er om Mollets gamle Montpellier-holdkammerat, angriber Delort, er klar. Han er netop skiftet til Nantes fra Nice – hvor han træningsstrejkede for at gennemtvinge et skifte. Kan godt være han er med i truppen mod Marseille, men han starter næppe inde endnu.

Den erfarne (og langsomme) midterforsvarer Pallois mangler stadig (siden 7/1), men Girotto & Castelletto ser ud til at klare paragrafferne på fin vis (nu er Victor desuden kommet til fra Benficas bænk). Det samme på venstre back hvor normalstarter Merlin nok stadig mangler, men hvor nytilkomne Hadjam fik en nydelig debut mod Clermont.

Marseille (nr 3) spillede 1-1 mod Monaco i lørdagens sydlige storklubs-lokalderby. Livlig kamp der måske burde være endte 2-2 snarere end 1-1, men uafgjort var et fair resultat.

Det var Marseilles ottende ligakamp i træk uden nederlag (seks sejre). Dertil kommer to pokalsejre. På udebane har klubben vundet tre i træk.

Stadig i karantæne: den hurtige midterforsvarer Bailly (har dog været meget skadet, så er kun noteret for seks ligakampe). Fortsat ude med skade er venstre-kreatør Harit, og her synes jeg træner Tudor begår en fejl ved ikke at bruge den erfarne klassespiller Payet som primær-vikar. I stedet har han i seneste par kampe brugt det defensivt arbejdssomme par Guendouzi og Malinovskyi som kreatør-makkerpar bagved angriber Sanchez. Guendouzi var så ringe mod Monaco at han blev flået ud i pausen, men ind kom skam ikke Payet, derimod midterforsvarer Balerdi. Hmm. Payet kom først ind til allersidst – i stedet for en bleg Malinovskyi.

Nu har offensiven i øvrigt fået endnu en kapacitet, i Ounahi (flot VM for Marokko), hentet i Angers. Han starter dog næppe her, men får måske en indskiftning.

Den vigtige højre wingback Clauss er nok klar efter at have misset seneste fire kampe pga en skade. Det vil sige at fløjspiller Ünder, glimrende vikar på wingbacken i seneste kampe, også er til rådighed i offensiven. Tilbage er nok også førstekeeper Lopez der missede Monaco (hvor afløser Blanco dog gjorde det rigtig godt).

Bøyes bud: 2-tallet til odds 1,78 – SPIL HER >>*

Reims – Lorient X (1-1)

Onsdag d. 1. februar, kl. 19:00

To gode hold, men begge er bedst på kontra, så det risikerer at blive en skyttegravskrig.

Reims (nr 11) spillede 1-1 hos PSG søndag. Flot resultat mod ligaens tophold – og fuldt fortjent. Reims var velorganiseret og modig og var faktisk bedst i første halvleg. Kom bagud i 51., men udnyttede så at PSG så rødt i 59. Udligningen faldt først i 95. minut, men var helt på sin plads.

Det var 12. ligarunde i træk uden Reims-nederlag, heraf otte uafgjorte inkl 0-0 mod Nice i seneste hjemmekamp. Her spillede Reims det også godt.

Fortsat tvivl om angrebsafløser Holm.

Lorient (nr 6) vandt 2-1 over lokalrival Rennes i fredags og revanchere sig dermed for forrige rundes 3-1-tab i Marseille.

Lokalderby-triumfen var ret heldig – det burde snarere være endt 1-2 – men Lorient fortjener respekt for at præstere så godt efter salget af både topscorer Moffi og næsttopscorer Ouattara. Førstnævntes afløser Koné er fysisk stærk og fylder meget, men har ikke helt Moffis fart og skarphed foran mål. Til gengæld ligner det hurtige og driblestærke stortalent Le Bris – tilbage efter skadespause – en fuldgod erstatning for Ouattara på fløjen.

Også værd at bemærke: Efter et par kampe med to defensive midtbanefolk i en 4-2-3-1, vendte træner Le Bris (jep, onkel til fløjtalentet) tilbage til 4-1-4-1 mod Rennes. Eller rettere, stadig en 4-2-3-1, men med spilfordeler Le Fée, klar efter skade, på den bageste midtbane (ved siden af oprydder Abergel), med masser af lyst og evne til at bidrage fremad. Forsvarsstyrmand Laporte var også tilbage efter skade.

Tvivl om fløjspiller Cathline der missede Rennes, men Diarra og Le Bris gjorde det flot på kanterne. Førstekeeper Mvogo, der blev skadet 6/11, mangler stadig. Men afløser Mannone (ex-Esbjerg) er erfaren og generelt dygtig og og har leveret en række gode kampe i Mvogos fravær (eneste undtagelse: mod Marseille).

Midtbanemand Makengo er netop kommet til fra Udinese og når muligvis med i truppen. Samme med kreatør Faivre, hentet fra Lyons bænk, og angriber/fløj Dieng, hentet fra Marseilles ditto (dog med mere spilletid en Faivre). Vældigt gode tilkommere, men det varer nok lidt før de kan gøre en positiv forskel.

Bøyes bud: Under 2,5 mål til odds 1,93 – SPIL HER >>*

Toulouse – Troyes 1 (2-1)

Onsdag d. 1. februar, kl. 19:00

Toulouse viser glimrende form. Udesvage Troyes fik senest uafgjort hjemme mod ligatoer Lens, men spillede ikke ret godt. Ud over ettallet kunnet et Over-spil evt være en idé. Odds – pt cirka 1,68 for Over 2,5 – virker dog lidt lave.

Toulouse (nr 12) vandt 1-2 i Strasbourg søndag. Kom bagud efter en kæmpefejl af midterforsvarer Rouault (overraskende klar efter skade), men gjorde fortjent comeback. Lod sig dog stresse unødigt i 11 minutters overtid af et Strasbourg-hold der på det tidspunkt var 10 mod 11 (udvisning i 90.).

Dermed er Toulouse oppe på fire ligakampe i træk uden nederlag; tre sejre (dertil kommer to pokalsejr). I seneste liga-hjemmekamp blev det dog kun 1-1 (uheldigt) mod defensive Brest.

Midtbanemand Dejaegere er klar efter karantæne. Venstreback Sylla er ved at blive solgt og var mod Strasbourg afløst af 22-årige Diarra. På den plads råder Toulouse dog nu også over interessante Suazo, anfører for Colo Colo, hentet kort før Strasbourg-opgøret hvor han blev skiftet ind til allersidst.

Troyes (nr 15) spillede 1-1 mod ligatoer Lens i lørdags. Ret heldigt, for trods dårligt spil på dagen var Lens bedst og havde fortjent at vinde. Men point blev det altså til for Troyes der fokuserede på at lukke af (og for een gangs skyld lykkedes ret godt med det). Velkomment point efter tre nederlag i træk, inkl eet i pokalen. I seneste udekamp fik Troyes tæv med 5-1 hos Lille.

Træner Kisnorbo, der kom til VM-pausen (og åbnede med fire point i de første to kampe) har mest spillet 4-2-3-1, men mod Lens valgte han et tremandsmidterforsvar og en 3-4-2-1. Med Andreas Bruus – egentlig højre wingback – som højre-kreatør. Ikke den mest oplagte plads til danskeren, men han gjorde det såmænd (med meget defensivfokus) bedre end kreatør Lopes der havde en offday som venstremand (han er bedst centralt eller til højre).

Den erfarne defensivmidtbanemand Tardieu mangler fortsat. Han var savnet mod Lens hvor Chavalerin gjorde det godt, men makker Kouamé var helt vækl. Angrebsindskifter Ripart er klar efter karantæne. Muligvis med i truppen: venstrefløjtalent Tibidi, hentet i den østrigske liga. Næppe med: Kreatør Adeläide, hentet på Lyons bænk; han døjer med en skade.

Bøyes bud: 1-tallet til odds 1,77 – SPIL HER >>*

Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder hos bet365.
SpilXperten anbefaler
  • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Reklamelink | +18 år | Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder hos bet365 | Min. indbetaling 50 kr. Væddemålskreditter kan bruges efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling | Undtagelser for min. odds/væddemål og betalingsmetode gælder | Gevinster er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Tidsbegrænsninger og regler gælder* | StopSpillet | ROFUS.nu | Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Spil ansvarligt. Alle regler og vilkår

Lens – Nice X (2-2)

Onsdag d. 1. februar, kl. 21:00

Lens vil fremad, især på eget græs. Typisk graver modstanderen sig ned, men det gør Nice næppe; mere offensiv efter nyligt trænerskifte. Det tegner underholdende.

Lens (nr 2) spillede 1-1 i Troyes i lørdags. Ret uheldigt; Lens havde chancerne til at vinde mod en begrænset modstander. Men det var spillemæssigt langt fra hvad Lens normalt præsterer. Midtbanefremdriver Fofana havde en offday, offensiv og midterforsvar ditto.

Men Lens er nu ubesejret i seneste 10 ligakampe (syv sejre). Dertil kommer to pokalsejre. På hjemmebane har Lens vundet rub og stub i denne sæson; 10 sejre i træk. Senest dog kun 1-0 (uheldigt) over oprykker Auxerre.

Målet mod Troyes blev i øvrigt sat ind af den nytilkomne kreatør Thomasson, et kvarter efter han var blevet skiftet ind. Nu mangler pladskonkurrent Claude-Maurice (fordi han ejes af Nice) der startede inde mod Troyes, og spørgsmålet er så hvem der får startchancen mod Nice, Thomasson eller normalstarter Costa.

Den hurtige højre-wingback Cabot er fortsat skadet (ligesom reservekeeper Farinez), men har en glimrende pladskonkurrent i Frankowski der gør det godt.

Nice (nr 10) vandt 1-0 over Lille i lørdags. Yderst heldig sejr i en kamp hvor Lille havde klart flest chancer. Nice-redningsmand? Målmand Kasper Schmeichel der stod en forrygende kamp.

Også en glimrende indsats af den unge fløjspiller Bouanani der fik sin første L1-start pga Pepes afbud kort før kampstart. Nu er der tvivl om Pepe, men åbenbart er Nice nydeligt ekviperet på højrekantspladsen. Det har knebet mere på centreforward-posten hvor Laborde (kreativ, men scorer ikke så mange mål) var ene mand efter Delorts afgang til Nantes, men nu er Lorient-topscorer Moffi kommet til for 30 mio euro! Start eller bænk?

Den angrebsivrige højreback Atal er nok startklar; han blev skiftet ind mod Lille efter skadespause.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 2,20 – SPIL HER >>*

Lyon – Brest X (1-1)

Onsdag d. 1. februar, kl. 21:00

Lyon var heldig med at vinde over Ajaccio; spillede ikke ret godt. Les Gones kan godt få problemer mod kontrastærke Brest.

Lyon (nr 9) vandt 0-2 hos Ajaccio søndag. Velkommen sejr efter 1-2-nederlaget hjemme mod Strasbourg i forrige runde. Men hvor dét tab var drønuheldigt, var Les Gones heldige på Korsika.

Den defensive rygrad var god: målmand Lopes, forsvarsstyrmand Lovren (det passede ham bedre med et tomandsmidterforsvar) og defensivmidtbanemand Lepenant. Venstrefløj Barcola gjorde det også glimrende, og centreforward Lacazette kunne være sin indsats bekendt. Men ellers var Lyon-indsatsen dårlig. Især Lovrens midterforsvarsmakker Diomandé som spillede i stedet den skadede idealstarter Lukeba.

Lukeba er fortsat skadestvivlsom. Men den angrebsstærke højreback Gusto er nok tilbage. Han missede Ajaccio-kampen pga kontraktforhandlinger med Chelsea. London-klubben har købt ham nu, men han lejes af Lyon i foråret.

Højrefløj Tete – fraværende mod Ajaccio – er også blevet solgt, og han forlader Lyon nu. Til er til gengæld kommet en anden brasilianske fløj, Jeffinho fra Botofogo. Endnu uvist om han når med i truppen mod Brest.

Brest (nr 16) vandt 4-0 over agterlanterne Angers søndag. Overeffektiv gevinst (skulle nok snarere have lydt 2-1), men fortjent sejr. Hvormed bretonerne har fået point i seneste tre runder.

Nydelig start til den nye træner Eric Roy der kom til i start-januar. Skal dog med at 1-1 i Toulouse i seneste liga-udekamp var heldig, og derefter tabte Brest 3-1 i Lens i pokalen.

Efter at have lagt defensivt ud i sine første kampe, var Roy mere offensiv mod Angers, og det gav pote. Initiativet var stadig overladt til modstanderen, men Angers sendte mange direkte kontraløb afsted hvor mange mand gik med frem.

Forsvarsstyrmand Chardonnet, skadet mod Toulouse, må nok fortsat stå over. Fortsat skadestvivl om offensivmand Del Castillo (starter/afløser), midtbanemand Pereira (starter/afløser) og højreback-afløser Fadiga.

Brest ser ud til at leje fløjspiller Ellis i L2-klubben Bordeaux. Uvist om det når at falde på plads før Lyon-kampen, men hurtige Honorat og målfarlige Le Douaron gjorde det godt på kanterne mod Angers.

Bøyes bud: Brest +1 asian handicap til odds 2,05 – SPIL HER >>*

Monaco – Auxerre 1 (3-1)

Onsdag d. 1. februar, kl. 21:00

Offensivt stærke Monaco bør komme til en del chancer mod defensivt svage Auxerre. I den anden ende har det også knebet for oprykkerholdet, men Monaco har lukket mål ind i 5 af 6 seneste ligakampe.

Monaco (nr 4) spillede 1-1 i Marseille i i lørdagens sydlige storklubs-lokalderby. Livlig kamp der måske burde være endte 2-2 snarere end 1-1, men uafgjort var et fair resultat.

Femte ligakamp i træk uden nederlag, og seneste hjemmekamp gav 7-1-sejr over Ajaccio. Men effektiviteten var langt fra lige så uhyggelig mod Marseille. Stortalent Ben Seghir gjorde stort set hvad han havde lyst til, men mål gav det ikke. Angrebskollega Ben Yedder – tre mål mod Ajaccio – var ikke nær så god, og indskifter Embolo havde en dårlig dag.

Midtbaneoprydder Camara er klar efter karantæne. Tvivl om angrebsafløser Volland der missede Marseille.

Auxerre (nr 19) tabte 0-2 mod Montpellier i søndagens hjemmekamp. Det var oprykkerklubbens sjette nederlag i træk. Bortset fra en pokalsejr i forrige weekend.

Efter en del dårlige liga-indsatser, spillede Auxerre faktisk nydeligt mod Montpellier; afgav få chancer og tilspillede sig selv en del. Men effektiviteten var helt skæv, inkl et brændt straffe. Det kneb også i målet hvor Radu, hentet i Serie A-klubben Cremonese som erstatning for den solgte klassekeeper Costil, fik en skidt debut.

Midterforsvarer Pellenard er fortsat ukampdygtig (siden sommer). Tvivl om den nytilkomne defensivmidtbanemand Owuso, hentet i belgiske Gent. Eventuelt med i truppen: Det nytilkomne midtbanetalent Massengo (Bristol City).

Bøyes bud: Over 3 mål til odds 1,92 – SPIL HER >>*

Montpellier – PSG 2 (1-3)

Onsdag d. 1. februar, kl. 21:00

PSG er i dårlig form og tabte senest fortjent point mod Reims. Men Montpellier er ikke lige så velorganiseret som Reims; er desuden svækket offensivt. Vandt heldig i weekenden, men har ellers lukket mange mål ind og tabt mange kampe på det seneste.

Montpellier (nr 14) vandt 0-2 i Auxerre søndag. Endelig en sejr efter fire nederlag i træk (inkl en pokalkamp), herunder 6-1-lussing i Nice og 0-3 hjemme mod Nantes.

Det var en heldig sejr, mildt sagt. Ret beset havde Montpellier fortjent at tabe; producerede få chancer og tillod en del (inkl et brændt straffe). Men det lever den sydfranske klub nok fint med. Især venstrefløj Mavididi der scorede begge mål, og klassemålmand Lecomte der stod en brandkamp i sit comeback for klubben han forlod i 2019.

Defmidtbanemand Ferri er nok klar efter at have misset Auxerre pga sygdom. Angriberne Wahi og Khazri har fortsat karantæne – og de savnes. Mavididi var god søndag, men højrefløj Nordin og centreforward Germain var blege. Fortsat ude med skade er venstreback Sainte-Luce, men alternativ Maouassa var god mod Auxerre. Den store midterforsvarer Kouyaté, hentet i L2-klubben Metz (men med L1-erfaring) får muligvis debut her, men Jullien og Esteve var ok søndag.

PSG (nr 1) måtte nøjes med 1-1 hjemme mod Reims søndag. Fortjent pointtab mod en velorganiseret og modig modstander der tog kampen op og producerede næsten lige så mange chancer som PSG. xG: 1,64-1,45. Reims udlignede i 95. minut, men det var absolut fortjent. Det skal med at PSG var 10 mod 11 i de sidste 35 minutter, men Reims var også godt med 11 mod 11 – ja, var faktisk bedste hold på banen i 1. halvleg.

Det var parisernes tredje pointtab (to nederlag) i årets fire ligarunder. Med Mbappé og Hakimi tilbage i startopstillingen skabte PSG (selv om Mbappé skuffede mod langsomme Foket) mere end i det blegnæbbede 1-0-tab i Rennes (parisisk xG 0,55) i forrige runde, men tillod også mere. Som Reims-forsvarer Abdelhamid sagde efter kampen: ”Det er nemt at spille bolden op bagfra eftersom de tre i front ikke forsvarer…” De tre er naturligvis Mbappé, Neymar og Messi… Da Messi og Mbappé desuden gjorde det skidt offensivt (Neymar derimod god), var det tunge forhold for pariserne.

Spilfordeler Verratti, indskiftet efter skadespause (siden 1/1), blev udvist og har karantæne nu. Fortsat skadestvivl om venstreback Mendes, midterforsvarer Kimpembé og forsvarsafløser Mukiele.

Bøyes bud: PSG -1,5 asian handicap til odds 1,87 – SPIL HER >>*

Rennes – Strasbourg 1 (2-0)

Onsdag d. 1. februar, kl. 21:00

Strasbourg er skidt kørende og må nu undvære den snu topscorer Gameiro. Rennes viser heller ikke just pragtform, men det kombinations- og hjemmestærke hold bør udnytte hjemmebanefordelen – og tilgangen af Ekambi – og sikre sig en sejr.

Rennes (nr 5) tabte 2-1 i Lorient i fredags. Tungt nederlag mod en lokalrival der stillede uden både sin topscorer og sin næsttopscorer. Ret uheldigt, for Rennes havde flest og bedst chancer (og Lorient havde reelt kun chancer til eet mål), men stadig et pinligt nederlag. Ihukommende at Rennes for få kampe siden mere eller mindre holdt PSG fra chancer, er det altså skidt at indkassere to mål mod et offensivt svækket Lorient-hold… Som mod PSG stillede Rennes (normalt 4-4-2 eller t-3-3) med et tremandsmidterforsvar, men midterforsvaret, venstre-wingback Truffert og midtbanen havde svært ved at håndtere Lorients kontraspeed.

Det var Rennes’ tredje nederlag – alle på udebane – i seneste fem ligakampe. Dertil kommer pokal-elimineringen i Marseille. På hjemmebane ser det meget bedre ud med OTTE sejre i træk, senest 1-0 over PSG.

Angriber Kalimuendo har manglet siden PSG-opgøret og mangler nok stadig. Ude er også venstrekantsangriber/topscorer Terrier (siden 2/1), men Rennes er lykkedes med at hente en god erstatning i erfarne og dygtige Ekambi. Han kan meget vel få debut her.

Den stærke defmidtbanemand Santamaria er nok ved at være startklar; han er blevet skiftet ind to gange efter en længere skadespause.

OPDATERING: Den stærke højreback Traoré må undvære de næste runder – nok først tilbage i marts – pga en skade. Samtidg er afløser Assignon tvivlsom; missede Lorient-kampen. Så Rennes har valgt at leje Tottenham-højrebackreserve Djed Spence.

Strasbourg (nr 17) tabte 1-2 til Toulouse søndag. Godt kæmpet, men det kneb spillemæssigt, og nederlaget var fortjent nok. Dette efter to heldige ligarunder i træk; 2-2 mod Lens og 1-2-sejr i Lyon. Forsvaret var igen hullet, mens offensiven var effektiv.

Men nu mangler angriber Gameiro – udvist i 90. efter at have scoret i første halvleg. Stort tab. Diallo og Mathiba er ganske gode angribere, fysisk stærke, men de har ikke Gameiros erfaring, antrit og snuhed.

På midtbanen er der fortsat skadestvivl om Bellegarde der missede Toulouse; nytilkomne Sanson gjorde det dog glimrende på pladsen, men det kneb med kræfterne i anden halvleg. Også tvivl om midterforsvarer Nyamsi der missede Toulouse. Venstre-wingback Delaine er fortsat skadet. Nytilkomne Sobol (Club Brügge) debuterede – med en del problemer mod de kvikke Toulouse-kantfolk.

Den japanske offensiv-midtbanemand Suzuki får evt debut i denne kamp. God dribler.

Bøyes bud: Rennes -1 asian handicap til odds 1,96 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Tips fra Ligue 1

2 kommentarer

  1. Afbud fra Neymar til PSGs onsdagskamp i Montpellier. Pariserne vinder nok alligevel, men chancen er nok blevet en del mindre. Neymar var PSG-offensivens klart bedste i weekenden mod Reims.

  2. Rennes har med øjeblikkelig virkning (men uvist om han når med i onsdagens kamp mod Strasbourg) lejet højrebacktalent Djed Spence fra Tottenhams bænk. Rennes må nemlig undvære højreback Traoré i diverse kampe, og afløser Assignon døjer også med en skade.

Skriv et svar