18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Jens Bøye: Tips til 20. runde i Ligue 1 d. 27. – 29. januar 2023

Efter en pokalrunde (og diverse spillertransfers) er den bedste fodboldrække i Frankrig klar til at tage hul på anden halvdel af ligasæsonen; dvs de sidste 19 runder. Det sker med to fascinerende lokalderbies – fredagens Bretagnebrag mellem Lorient og Rennes (lugter af få mål) samt lørdagens Middelhavsmøde mellem Marseille og Monaco (mange mål…). Læs alle 10 kampanalyser herunder og bemærk at næste runde allerede spilles onsdag den 1. februar. (Optakten ligger klar på mandag.)

Foto: Scanpix

Disclaimer: Optaktens tip, “Bøyes bud” der fremgår under hver kampanalyse, er skud fra hoften der ikke nødvendigvis holder værdi. Hvis jeg er overbevist om værdien, smider jeg også bettet som eksperttip. Men statistik fører vi skam over Bøyes bud (dog ikke over de medfølgende ciffertip). Seneste rundeoptakt gav et overskud på 1,5 enheder. Det giver en samlet balance på -0,31 og en tilbagebetaling på 99,8% for i alt 191 tip (flatbetting). Deciderede eksperttip (unitbetting) var der eet af i seneste L1-runde, og det gik galt med et underskud på 4 units. I alt i denne sæson: 36 franske eksperttip med balance på +0,89 units (samlet indsats 166 units). Tilbagebetaling 100,5%.

Lorient – Rennes X (1-1)

Fredag den 27. januar, kl 21:00

Dette bretonske lokalderby lugter af få mål. Interessant matchup mellem kontrastærke Lorient og boldbesiddende og velkombinerende Rennes, men begge hold er markant svækket offensivt. De er også svækket defensivt, men ikke i samme grad.

Lorient (nr 7) tabte 3-1 i Marseille i seneste runde. Fortjent nederlag i en kamp hvor bretonerne heldigt kom foran (ved holdtopscorer Moffi), men generelt skabte temmelig lidt.

Ærgerligt efter forriges rundes (heldige, men også flotte) 2-2 mod Monaco hvor Lorient efter lang tids skranten endelig viste det friske offensivspil som de imponerede med i sæsonstarten. Og nu får de nok sværere ved at gentage det spil: Den hurtige fløjspiller Ouattara – Lorients næsttopscorer – er solgt til Bournemouth. Der er også snak om salg af angriber/topscorer Moffi, og Lorient-fans er nervøse for at et stort januar-udsalg vil svække klubbens forårschancer. Nervøsiteten bunder bl.a. i at den amerikanske forretningsmand Bill Foley for nyligt har købt en anpart i klubben.

Moffi og diverse andre idealstartere blev sparet i 21/1-pokalkampen hos L2-klubben Bastia: Et reservepræget Lorient-hold gik videre via 1-1 (målet sat ind af Moffi-afløser Koné) og straffesparkskonkurrence-sejr.

Forsvarsstyrmand Laporte mangler stadig pga en skade (OPDATERING: Laporte er tilbage!). Afløser Matsima er talentfuld, men var elendig mod Marseille. Førstekeeper Mvogo, der blev skadet 6/11, mangler også stadig. Afløser Mannone (ex-Esbjerg) er erfaren og generelt dygtig og og har leveret en række gode kampe i Mvogos fravær, men også han dumpede mod Marseille. Tog dog revance i pokalen. Tvivl om kanttalent Le Bris der har misset de seneste fire runder, samt om defensivmidtbanemand Abergel, skadet i Marseille.

Rennes (nr 5) vandt 1-0 over PSG i seneste ligarunde. Flot resultat og faktisk fortjent. Bretonerne kom ikke frem til ret mange chancer, men fortjente at score og holdt samtidig pariserstjernerne næsten totalt fra fadet. PSG havde en xG på 0,55. Uhørt lavt!

Værd at bemærke at Rennes – der ellers havde undgået nederlag siden august – mødte op til PSG-opgøret med 2 nederlag (begge på udebane) i seneste 3 kampe. Bevares, PSG manglede Verratti og startede uden Mbappé og Hakimi, men de kom ind i 55., og der var også Messi og Neymar. Rennes havde selv markante fravær, men spillede alligevel godt. Nok bl.a. fordi træner Genesio i dagens anledning ændrede den sædvanlige 4-4-2/4-3-3 til en 3-4-3.

Det gjorde han også i pokalkampen mod Marseille 20. januar, men her blev det til 1-0-tab. Dvs endnu et udebane-nederlag. Fortjent: Rennes kom frem til meget lidt. Var dog også markant fraværsramt.

Midterforsvarer Omari og kantspiller/midtbanemand Bourigeaud var klar efter at have misset PSG pga karantæne. Men førstekeeper Mandanda og angriber Kalimuendo var nye fravær. Førstnævnte er tvivlsom nu, mens Kalimuendo nok er ude indtil midtfebruar.

Ude er også stadig – siden 2. januar – venstrekantsangriber/topscorer Terrier. Han savnes. Genesio har forsøgt sig med både hurtige Doku og tekniske Gouiri som venstrestarter, men uden ret meget succes. Derfor forsøger Rennes lige nu ivrigt at gafle venstrefløj/angriber Ekambi i Lyon. Det kan godt være det lykkes før Lorient-opgøret.

Defmidtbanemand Santamaria, skadet 11/9, comeback med 20 minutters indskiftning mod Marseille, er muligvis startklar. Har også været savnet. I hans fravær har erfarne Xeka og unge Ugochukwu kæmpet om startpladsen, og ingen af dem har formået at overbevise på stabil vis. Xeka manglede mod både PSG og Marseille (og er tvivlsom nu). Ugochukwu gjorde det dog fortrinligt mod PSG, glimrende i pokalen.

Bøyes bud: Under 2,5 mål til odds 2,04 – SPIL HER >>*

Troyes – Lens 2 (1-3)

Lørdag den 28. januar, kl 17:00

Dynamiske Lens ruller derudad og scorer mange mål (med få, uheldige, undtagelser). Troyes har tabt to i træk og vil nok prøve at spille på kontra (har gode våben i bl.a. Lopes og Baldé), men forsvaret er svagt.

Troyes (nr 14) tabte 5-1 hos Lille i seneste pokalrunde. Endnu et fortjent nederlag efter 0-2 mod Marseille i seneste hjemmekamp. Dermed har det knebet en del for nytilkomne Kisnorbo der ellers fik en god start med fire point i de to første kampe.

Champagnedistriktsklubben spillede ikke pokal i seneste weekend, så Kisnorbo har haft god til at justere på tingene. Spørgsmålet er om det er nok.

Venstrefløjs-stortalent Odobert er er nok startklar; indskifter mod Lille efter at have misset Marseille. Men den erfarne defensivmidtbanemand Tardieu er nyt fravær pga en knæskade, og fortsat tvivl om afløsere Agoumé og Palaversa. Troyes har de hyppige startere Chavalerin og Kouamé, men det begynder at se tyndt ud på midtbanen. Angrebsindskifter Ripart har karantæne.

Lens (nr 2) vandt 1-0 over Auxerre i seneste ligarunde. Yderst fortjent sejr der burde have lydt 2-0 – især fordi Auxerre var 10 mod 11 i de sidste 40 minutter. Det var Lens’ niende ligarunde i træk uden tab (syv sejre), men seneste liga-udekamp gav kun eet point: 2-2 (meget uheldigt) mod Strasbourg.

Til gengæld vandt Lens 1-3 i seneste weekends pokal-udekamp mod Brest. Effektiv indsats. Eet af målene sat ind af den nytilkomne kreative offensivmand Thomasson der skal konkurrere med Da Costa og Claude-Maurice (samt angriber Sotoca) om kreatørtjanserne.

Den hurtige højre-wingback Cabot er fortsat skadet (ligesom reservekeeper Farinez), men har en glimrende pladskonkurrent i Frankowski.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 1,93 – SPIL HER >>*

Marseille – Monaco 1 (3-2)

Lørdag den 28. januar, kl 21:00

Lokalderby mellem to formstærke Middelhavs-storklubber. Marseille er god til at bremse modstandernes kontraløb med stærkt genpres (og Monaco er svækket på midtbanen), men med Ben Yedder tilbage i form har monegaskerne en vældigt giftig offensiv.

Marseille (nr 3) vandt 3-1 over Lorient i seneste runde. Sjette ligasejr i træk og fuldt fortjent – om end cifrene nok burde have været 1-0 eller 2-0. Det Sydfranske Galehus leverede vanen tro et stærkt pres- og genpres og holdt Lorient nede på få chancer. Bretonerne kom alligevel foran, men effektive Marseille gjorde stærkt comeback.

20. januar snuppede Marseille endnu en sejr – i pokalturneringen hvor det blev 1-0 over Rennes.

Den målfarlige venstre-wingback Tavares gjorde (flot) comeback mod Rennes efter tre kampdages karantæne og får nok også sin liga-startplads tilbage selv om afløser Kolasinac har gjort det godt (scorede sågar mod Lorient). Kolasinac kan også bruges i midterforsvaret; spillede dér mod Rennes. Bemærk dog: Kolasinac’ hus blev udsat for indbrud forleden; præger ham måske. (Det tror jeg dog ikke; det er trods alt The Tank vi taler om; manden der ene mand skræmte to røvere væk da de overfaldt ham og Özil i London).

Stadig i karantæne: midterforsvarer Bailly. Fortsat ude med skade er venstre-kreatør Harit, men konkurrent Payet (gode kampe i Harits fravær) er nok startklar efter indskiftning mod Lorient ovenpå kort skadespause og 90 minutters bænk mod Rennes (hvor Guendouzi og nytilkomne Malinovskyi indtog kreatørpladserne; Guendouzi scorede). Tvivl om den vigtige højre wingback Clauss (meget angrebsglad) der har misset seneste to ligarunder + Rennes. Efter svag indsats af reserven Kaboré i forrige runde fik fløjspiller Ünder chancen på wingbacken mod Lorient og Rennes og gjorde det henholdsvis flot og ok.

Malinovsky, den nytilkomne offensivmand, fik sin første start mod Lorient og leverede en dårlig indsats. Det gik meget bedre mod Rennes.

Monaco (nr 4) vandt 7-1 over Ajaccio i seneste ligarunde. Flot storsejr der faldt på et tørt sted efter den ret uheldige 2-2 i Lorient.

Tre mål af Ben Yedder, angriberen & topscoreren der var tilbage i startopstillingen efter en række kampe som indskifter. Han kan dog stadig være på vej mod et salg. I givet fald har Monaco dog stadig makker Embolo (startsparet mod Ajaccio, men kom ind og scorede to) og stortalent Ben Seghir.

Monaco spillede ikke pokal i seneste weekend (røg ud mod et tredjedivisionshold i forrige runde), så træner Clément har haft tid til at finde den rigtige afløser for midtbaneoprydder Camara der har karantæne mod Marseille. Det kunne blive unge Matazo.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 1,79 – SPIL HER >>*

Nice – Lille X (2-2)

Søndag den 29. januar, kl 13:00

Nice spiller mere offensivt efter nyligt trænerskifte, så det tegner underholdende mod Lille der trænes af offensive Fonseca.

Nice (nr 10) spillede 0-0 hos Reims i seneste ligarunde. Chancefattig kamp med formstærke Reims i førersædet, så et fornuftigt resultat for Riviera-klubben. Der dermed står med fire point i to runder – inkl 6-1-sejren over Montpellier i seneste hjemmekamp – efter assistent Didier Digard overtog trænerposten fra fyrede Favre (efter en række dårlige resultater).

Som mod Montpellier stillede Digard i en positiv 4-2-3-1-formation uden decideret midtbaneoprydder, men det var ikke nemt at skabe noget mod velorganiserede Reims.

Den angrebsivrige højreback Atal er nok stadig ukampdygtig. Han ville ellers pynte; afløser Lotomba er typisk holdets ringeste. Angrebsindskifter Delort er begyndt at trænestrejke for at gennemtvinge et skifte til Nantes og er næppe med i truppen.

Lille (nr 6) vandt 5-1 over Troyes i seneste runde. Flot spil og meget fortjent sejr – og det trods en del fravær. Det var Lilles sjette runde i træk uden nederlag og en velkommen sejr efter to uheldige uafgjorte kampe i streg.

Angrebsafløser Bayo fik en sjælden start (i en 4-2-2-formation; normalt spiller Lille 4-2-3-1) og kvitterede med to mål. Angrebsmakker David nettede også to gange.

4-4-2 med Bayo og David i front blev også brugt i 22/1-pokalkamp mod L2-klubben. De scorede ikke, men Lille vandt 2-0.

Forsvarsstyrmand Fonte vendte tilbage tilbage efter skadespause og spillede 90 minutter. Men venstrefløj Bamba og venstreback Ismaily manglede fortsat og er tvivlsomme nu.

Defensivmidtbanemand Baleba (normalt reserve, men starter i seneste ligakampe) har karantæne. Erfarne André Gomes (normalstarter) kan dog tage pladsen. Han har misset de seneste par ligakampe pga en skade, men skulle være klar nu. Var indskifter i pokalkampen. Højrefløj Ounas blev skadet mod Troyes og misser de næste par måneder. Der er dog glimrende alternativer i Weah og Zhegrova. Weah skal dog muligvis bruges på venstreback hvis Ismaily stadig mangler. Afløser Gudmundsson er nemlig stadig ukampdygtig.

Transfernyt: Lille har gaflet den erfarne klassekeeper Costil i Auxerre. Han er nok udset en startplads i stedet for talentfulde Chevalier, men jeg tror ikke det sker allerede i denne kamp.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 2,18 – SPIL HER >>*

Auxerre – Montpellier 1 (2-1)

Søndag den 29. januar, kl 15:00

To hold med nederlagsstimer i ligaen, men Auxerre tankede gejst i seneste weekends pokalrunde og kan meget vel udnytte at Montpellier er markant fraværsramt.

Auxerre (nr 19) tabte 1-0 i Lens i seneste ligarunde. Oprykkerholdet så rødt i 65., men var aldrig i nærheden af point; burde faktisk have tabt 2-0. Det var Auxerres femte nederlag i træk, inkl den ydmygende 0-5-lussing mod Toulouse i seneste hjemmekamp.

I seneste weekends pokalrunde tankede Auxerre dog gejst med 0-4-sejr hos L2-klubben Niort. Her stod andenmålmand Leon, og det gør han nok også nu. Førstekeeper Costil er nemlig blevet solgt. Costil er en klassekeeper, men Leon er nu også ret god. Ikke ret meget L1-erfaring trods 30 år, men var Auxerres førstekeeper i L2 i 2020-2022 (indtil Costil kom til sidste sommer).

Tvivl om venstreback Mensah der missede Lens og pokalkampen. Da afløser Joly er draget til en anden klub, har midtbanemand Raveloson vikarieret på backpladsen. Midterforsvarer Touré afsonede sin karantæne – efter sin udvisning mod Lens – i pokalkampen. Kollega Pellenard er fortsat ukampdygtig (siden sommer). Angriber Niang havde også karantæne i pokalkampen og kan spille nu. Mulighed for debut til defensivmidtbanemand Owuso, hentet i belgiske Gent.

Montpellier (nr 15) tabte 0-3 til Nantes i seneste ligarunde. Tredje nederlag i træk (fire inkl eet i pokalen, i startjanuar, mod en L2-klub) og anden grumme lussing i træk, inkl 6-1-tabet i Nice.

Faktisk var Montpellier uheldig mod Nantes. Blev ramt af to udvisninger, een i 42. ved 0-0, een i 67. ved 0-1, og formåede alligevel at være solid i forsvaret. Men uheld eller ej: Det ser skidt ud lige nu, og træner Pitau – der selv tog over da Dall’Oglio blev fyret i oktober – må hænge i en tynd tråd.

Montpellier var af gode grunde ikke i aktion i seneste weekends pokalrunde, men jeg tvivler på at Pitau har udrettet mirakler med truppen i pausen. Han har ikke haft ret meget at arbejde med:

Førstekeeper Omlin er blevet solgt til Gladbach, og da afløser Bertaud stadig er skadet, er det nok Kamara (KAN være god, kan også være det modsatte) der indtager pladsen mellem stængerne (omend der arbejdes på at hente klassekeeper Lecomte tilbage til klubben). Angriberne Wahi og Khazri har karantæne. Venstreback Sainte-Luce er stadig skadet. Interessant nytilkommer er dog den store midterforsvarer Kouyaté fra L2-klubben Metz (men med L1-erfaring).

Bøyes bud: Auxerre +0 asian handicap til odds 1,81 – SPIL HER >>*

Den nye bonus vil være en freebet bonus, hvor spillere får et 500 kr. freebet, første gang de laver et 500 kr. sportsbet | Gælder kun nye spillere og første bet. Gyldigt i 60 dage efter oprettelse. Freebet udløses, hvis bet indsatsen er min. 500 kr. til min. odds 1.80 | Freebet indsats udbetales ikke. Potentielle gevinster udbetales uden omsætningskrav | Gældende regler og vilkår findes på kampagner.nordicbet.dk/betting-bonus | Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk | Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+ Alle regler og vilkår

Brest – Angers X (1-1)

Søndag den 29. januar, kl 15:00

Angers har tabt 11 ligakampe i træk, men kan måske godt snuppe point her i denne vestfranske dyst mod Brest der også har svært ved at vinde for tiden.

Brest (nr 17) spillede 1-1 i Toulouse i seneste ligarunde. Dvs point for anden runde i træk, inkl 0-0 hjemme mod Lille, og en nydelig start til den nye træner Eric Roy der kom til i start-januar.

Som mod Lille spillede Brest defensivt og holdt modstanderen nede på ret få chancer. Men var også – som mod Lille – heldig. Bretonerne skabte meget lidt selv, mens modstanderen trods alt skabte mere og burde have vundet.

Offensiven så klart bedre ud i 22/1-pokalkampen mod stærke Lens; til gengæld kneb det for bretonerne med at holde stand i forsvaret. 1-3 tabte de. Alle mål sat ind i 1. halvleg. Reservekeeper Blazquez, der fik en sjælden start, så i øvrigt skidt ud

Forsvarsstyrmand Chardonnet, skadet mod Toulouse, må fortsat stå over.  Men kollega Dari er klar (var med i pokalen) efter at have misset Toulouse pga sygdom. Brest har netop hentet det 19-årige midterforsvarstalent Escartin i en sekundaklub, men han er næppe klar til L1-bold endnu. Fortsat skadestvivl om offensivmand Del Castillo (ude siden 1/1) og midtbanemand Pereira (starter/afløser – ude siden 11/1). Også tvivl om højreback Fadiga, skadet kort før pokalkampen. Nytilkomne Lala – dygtig spiller – er dog nok nr 1 på højrebacken. Nu oppe på fire Brest-kampe, to fra start.

Den gamle klasseangriber Loic Remy – klubløs siden april sidste år – er i øvrigt begyndt at træne med i Brest. Dog lang fra sikkert at det munder ud i en aftale mellem den 36-årige og bretonerklubben.

Angers (nr 20) tabte 1-2 til Clermont i seneste ligarunde. Ellevte liganederlag i træk til de trængte angevinere der har fem point op til næstsidstepladsen og syv op til redning.

Efter nogle fornuftige indsatser (trods tab) omkring Jul og Nytår har angevinerne ikke skabt ret meget i seneste to runder (inkl 2-0-nederlag i Paris), og nederlaget mod Clermont var fuldt fortjent.

21. januar fik Angers endelig en sejr, men det var i en pokalkamp hos en amatørklub. En 0-1-sejr der næppe har givet masser af gejst.

Førstekeeper Fofana mangler nok stadig (men afløser Bernardoni har gjort det godt). Samme med defmidtbanemand/midterforsvarer Amadou. Midtbanemand/kantspiller Capelle har karantæne. Til gengæld er højrebacks Sabanovic og Valery tilbage efter skader.

Kreatør Ounahi gjorde comeback mod Clermont efter flot VM-indsats for Marokko, efterfølgende ferie samt skadespause. Han blev skiftet ind og var overraskende livlig. Spørgsmålet er dog om han stadig er i Angers når Brest-kampen oprinder; salgssrygterne florerer. Også om venstrefløj (og Ounahis landsholdskammerat) Boufal.

Bøyes bud: X’et til odds 3,55 – SPIL HER >>*

Clermont – Nantes X (1-1)

Søndag den 29. januar, kl 15:00

Clermont viser god form, men Nantes er uden tab i år. Bretonerne bør have gode chancer for point trods et par markante fravær.

Clermont (nr 8) vandt 1-2 i Angers i seneste ligarunde. Tredje ligasejr i træk – og alle sejrene, også mod storklubberne Lyon og Rennes, har været fortjente. En grel modsætning til efteråret hvor Clermont ofte spillede dårligt og var heldig med at få point. Nu kører kontraspillet derudad.

Clermont spillede ikke pokal i seneste weekend (røg ud mod en amatørklub i forrige runde, så ikke ALT er fryd og gammen), så nu handler det om at genfinde den gejst og effektivitet holdet viste i Ligue 1 før pausen. Der blev dog, for at holde fast i rytmen, spillet en træningskamp mod L2-klub Saint-Étienne, og den vandt Clermont med 2-1.

Den erfarne defensivmidtbanemand Gonalons (starter/afløser) mangler nok fortsat.

Nantes (nr 13) vandt 0-3 i Montpellier i seneste ligarunde. Lidt heldigt, for hjemmeholdet så rødt to gange (ved 0-0 og 0-1) og holdt alligevel bretonerne nede på ret få chancer.

Men en sejr blev det til, og Nantes er dermed uden nederlag i seneste fem ligarunder, inkl den uheldige nullert mod Lyon i seneste hjemmekamp.

Nantes gik også videre i seneste weekends pokalrunde. Dog på uglorværdi vis: 0-0 og straffesparkskonkurrence-sejr hos en amatørklub. Men det skal med at bretonerne kørte turnover; stillede kun med 4 idealstartere. Gav i øvrigt debut til to nytilkomne, kreatør Mollet og venstreback-talentet Hadjam (offensiv back hentet i L2-klubben Paris FC).

Hadjam kan såmænd også få en start mod Clermont. Normalstarter Merlin er fortsat ukampdygtig, og reserven Traoré er tvivlsom. En mulighed er dog også højreback-afløser Corchia der blev skiftet ind for Traoré mod Montpellier. Den erfarne (og langsomme) midterforsvarer Pallois mangler stadig (siden 7/1), men Girotto & Castelletto ser ud til at klare paragrafferne på fin vis.

Bøyes bud: X’et til odds 3,50 – SPIL HER >>*

Strasbourg – Toulouse 2 (1-2)

Søndag den 29. januar, kl 15:00

Strasbourg – stadig uden hjemmesejr i denne sæson – er fraværsramt og får det næppe nemt mod formstærke Toulouse. Alsacianerne har løftet sig efter nyligt trænerskifte med fire point i to seneste ligarunder, men var heldige i begge kampe og er yderligere svækkede nu.

Strasbourg (nr 16) vandt 1-2 i Lyon i seneste ligarunde (14. januar) og har dermed fået fire point siden assistent Le Scornet overtog ansvaret fra den fyrede træner Stéphan. Den gode start har nu givet Le Scornet – først udnævnt som caretaker – officiel status som cheftræner.

Alsacianerne var godt nok drønheldige – endnu mere end i 2-2-hjemmekampen mod Lens – men det lever de nok med. Spillet halter stadig, og forsvaret er stadig hullet som en si (selv om Le Scornet har stillet i en 5-3-2) – men effektiviteten i front er pludselig i top.

Strasbourg spillede ikke pokal i seneste weekend, dvs masser af restitutionstid . Men der er stadig fraværsproblemer, faktisk værre end før: Venstre-wingback Delaine er fortsat skadet; det samme er nok højre-dittoer Dagba og Fila. Desuden er højreback Pierre-Gabriel netop blevet solgt til Mainz. Til højre er der dog talentfulde Doucouré, og nu er den erfarne lejesvend Guilbert desuden hentet fra Aston Villas bænk (ligesom han blev det i 21/22). Men til venstre er der umiddelbart kun langsomme Lienard, så Strasbourg er på jagt, pt efter Sobol fra Club Brügge.

Desuden er midtbanetekniker Bellegarde (især vigtig efter det nylige salg af kreatør Thomasson) nyt fravær pga en skade. Ah ja, og den tårnhøje angriber Ajorque er også solgt (til Mainz). Uden mål siden september, og han startede lige så ofte på bænken (gjorde han fx mod Lyon) som på banen i de første kampe i 2023, men alligevel et tab.

Endelig er midterforsvarer Djiku (uden at være hurtig nok den mindst langsomme af Strasbourgs tunge centerforsvarere) er muligvis på vej til Sevilla. Men Strasbourg har lejet den dynamiske og målfarlige midtbanemand Sanson (ex-Marseille) i Aston Villa. Han spillede meget lidt i Birmingham-klubben, men var god da han sidst var i Ligue 1. Til er også kommet en japansk U-landsholdssspiller i offensiv-midtbanemand Suzuki. God dribler. Der er brug for dem efter Thomassons salg og Bellegardes skade, men spørgsmålet er om de kan gå lige ind i startopstillingen?

Toulouse (nr 12) spillede 1-1 mod Brest i seneste ligarunde. Uheldigt. Formstærke Toulouse burde have vundet og sikret sig en tredje sejr i træk, inkl gevinsterne mod oprykkerkollegaerne Ajaccio og Auxerre.

Dette efter fire fortjente nederlag i træk, dog mod stærke modstandere: Lens, Monaco, Rennes, Marseille.

Toulouse demonstrerede igen den fine form i 21/1-pokalkampen hjemme mod Ajaccio som igen måtte drage hjem til Korsika med et 2-0-nederlag. Toulouse sparede en del idealstartere (men Ajaccio var også langt fra idealopstillingen). Eet af målene sat ind af fløjspiller Aboukhlal der dermed scorede for tredje kamp i træk og dermed virkelig ser ud til at have genfundet sin form efter flot VM-indsats for Marokko og efterfølgende ferie og formdyk.

Midtbanemand Dejaegerer har karantæne nu, men kan erstattes med talentfulde Chaibi. Den danske højreback Desler er tilbage efter skadespause siden november; blev indskiftet i pokalkampen og er måske startklar nu. Hvis ikke: Afløser Keben der har misset de seneste fire kampe, mangler nok stadig, men venstreback Sylla har gjort det nydeligt som højrevikar. Toulouse har desuden hentet den norske højreback Kamanzi der har fået lov at starte i klubbens to pokalkampe her i januar.

Yderligere tre nye er kommet til: venstreback Suazo, angriber Hamulic og midtbanemand Sierro. De nåede ikke med i pokalkampen i seneste weekend, men er måske med i truppen nu. Med er næppe midterforsvarer Roualt; knæskadet under træning 20. januar. Dvs at træner Montanier skal finde en ny fast makker til danske Rasmus Nicolaisen (der i øvrigt ser ud til at have løftet sit spil efter et tungt efterår). Det kunne fx være 21-årige Logan Costa der startede inde ved siden af danskeren i pokalkampen. Der er dog håb om Roualts skade ikke er så alvorlig.

Bøyes bud: Toulouse +0,25 asian handicap til odds 1,92 – SPIL HER >>*

Ajaccio – Lyon 2 (0-2)

Søndag den 29. januar, kl 17:05

Man skal nok ikke satse en hel masse på sejr til ustabile Lyon, men Les Gones var grumt uheldige i seneste ligarunde og bør vinde på Korsika mod formsvage og skadessvækkede Ajaccio.

Ajaccio (nr 18) tabte 7-1 i Monaco i seneste ligarunde. Tredje ligatab i træk og tredje elendige indsats i streg af korsikanerne.

Dertil kom pokalkampen hos Toulouse 21. januar hvor et meget mandefaldsramt Ajaccio-hold tabte 2-0.

Nok stadig ude: angriber El Idrissy samt forsvarerne Mayembo og Diallo der alle blev skadet mod Monaco. Ligeledes nok stadig ude: angribere Touzghar og Hamouma (een af dem ville nok starte inde hvis klar), midtbanefolk Marchetti og Coutadeur, samt venstreback Koné. Samt fløjindskiftere Barreto og Spadanuda. Alle seks missede Monaco og pokalkampen. Også tvivl om kreatør Belaili der missede pokalkampen. Det kan dog være at nogle af dem når at blive klar.

Lyon (nr 9) tabte 1-2 til Strasbourg i seneste ligarunde. Uheldigt resultat i en kamp hvor Les Gones dominerede alsacianerne og ”vandt” 2,46-1,06 i xG.

Spil og chanceproduktion var med andre ord klart bedre end i den triste (og heldige) 0-0 i Nantes i seneste udekamp, men effektiviteten? Ak og ve.

I forsvaret kneb det i øvrigt for nytilkomne Lovren (efter en god indsats mod Nantes). Som midtermand i et tremandsmidterforsvar blev kroaten ofte fanget for højt oppe på banen og kom til at se meget langsom ud i løbeduellerne.

21. januar spillede Lyon pokalkamp hos amatørklub og vandt 0-3. Her spillede Les Gones med tomands-midterforsvar: 4-4-1-1 med driblestærke Cherki bagved angriber Lacazette der scorede hattrick. Desuden to fløje, samt en midtbane med een oprydder (Mendes), een boks til boks-mand (Tolisso). Offensivt, med andre ord. Dog mod en overkommelig modstander. Lad os se om Blanc gør det samme mod Ajaccio.

Venstrefløj Ekambi var ikke med i pokalkampen (posten udfyldt af talentfulde Barcola). Han meldes på vej til Rennes. Højre wingback/back Gusto (hurtig og offensivt dygtig) missede pokalkampen, men er nok klar nu. Hvis ikke, er reserven Kumpedi et stort talent der har gjort det godt. Kreatør-afløser Adeläide ser ud til at forlade Lyon.

Bøyes bud: Lyon -0,5 asian handicap til odds 1,81 – SPIL HER >>*

PSG – Reims 1 (2-1)

Søndag den 29. januar, kl 20:45

Ligaetter PSG har skrantet i ligaen siden VM-pausen og kan godt få svært ved at udspille velorganiserede og kontrafarlige Reims. Mbappé (fem mål i pokalkamp mandag) kan næppe holdes en hel kamp på Parc des Princes, men Champagnedrengene har også hurtige angribere der kan gøre det onde ved Ramos & Co.

PSG (nr 1) tabte 1-0 i Rennes i seneste ligarunde. Andet nederlag i seneste tre ligakampe til de ellers ubesejrede parisere, og som tabet i Lens var det fuldt fortjent. PSG-forsvaret gjorde det nogenlunde, men offensiven var elendig med en uhørt lav xG på 0,55.

Det skal med at angriber/topscorer Mbappé og højre wingback Hakimi startede ude efter skadespause (kom ind i 55., men pariserspillet kom aldrig op i omdrejninger), men det forklarer ikke den dårlige indsats fra Messi og især Neymar. Samt fra Mbappé-afløser Ekitike der ellers havde scoret i tre kampe i træk.

Nå, men nu er Mabppé og Hakimi startklar. Spørgsmålet er om kreatør Verratti (også han var savnet mod Rennes) er kommet sig over sin skade.

I mandagens pokalkamp hos en amatørklub vandt PSG 0-7. Formation: 4-4-2 efter tremandsmidterforsvar mod Rennes. Fem kasser af Mbappé. Een af Neymar der desuden leverede to assists. Hakimi blev startsparet, mens Messi, midterforsvarer Marquinhos og målmand Donnarumma sad helt over. Venstreback Mendes var tilbage efter skadespause og spillede en halvleg. 90 minutter til midtbaneafløser Sanches der bibragte fremdrift.

Mangler nok stadig: midterforsvarer Kimpembé. Tvivl om Verratti.

Reims (nr 11) spillede 0-0 mod Nice i seneste ligarunde. Chancefattig kamp, men Reims skabte mest og havde nok fortjent at vinde.

Det var 11. ligarunde i træk uden Reims-nederlag (syv uafgjorte), inkl de gode resultater i Jule- og Nytårsrunderne: 3-1-hjemmesejr over Rennes (stærk kontrabold) og 1-1 hos Lille.

21. januar vandt Reims en pokalkamp hos et fjerdedivisionshold med 0-3. Eet af målene sat ind af angrebsindskifter Adeline, tilbage efter skadespause. Fortsat tvivl om angrebsafløser Holm.

Bøyes bud: Begge Hold Scorer til odds 2,00 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Tips fra Ligue 1

Skriv et svar