18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Jens Bøye: Tips til 20. runde i Ligue 1 d. 2. – 4. februar 2024

Ligaetter PSG åbner fredag mod ganske velkørende, men truptynde, Strasbourg, men rundens mest interessante opgør er søndagens brag mellem rækkens nr 3 og 2, Brest og Nice. Efterfulgt af Derby Olympique mellem Lyon og Marseille. Se de ni kampanalyser med spilforslag her (bemærk: flot overskud i seneste runde).

(Foto: IMAGO / PanoramiC)

Disclaimer: Optaktens spilforslag, ”Bøyes bud”, er skud fra hoften. Hvis overbevist om værdien, smider jeg også bettet som eksperttip. Men statistik fører vi skam over Bøyes bud: 23/24: Seneste optakt gav et overskud på 4,73 units. Samlet for 19 optakter: 171 tip, balance +6,17, tilbagebetaling 103,6% (flatbetting). Bemærk: I denne sæson hentes alle optaktsodds fra sponsoren Expekt. Deciderede eksperttip (unitbetting) i 23/24: 17 franske tip, indsats 79 units, balance +17,28, tilbagebetaling 121,9%. Hold også øje med Dagens Spil (flatbetting) som jeg typisk leverer fre-man; ofte med franske kampe. L1 i DS i 23/24: 23 franske tip. Balance -5,87.

Strasbourg – PSG 2 (0-2)

Fredag d. 2. februar. Kl. 21:00

Ligaetter PSG uden formstærke Barcola i offensiven, men så træder Mbappé nok i karakter. Asensio desuden i hopla. Midterholdet Strasbourg har gjort det godt i seneste par måneder, men truppen er ret tynd, og det begynder at kunne ses.

Strasbourg (10) spillede 1-1 i Clermont i seneste runde og er dermed oppe på seks runder i streg uden nederlag; tre sejre inkl (lidt heldige) 2-1 over Lille i seneste hjemmekamp.

Alsacianerne bekræftede deres glimrende form i forrige weekends pokalrunde hvor det blev til 1-3-udesejr over netop Clermont. I ligamødet en uge senere åbnede Strasbourg også på glimrende vis og kom fortjent foran, men kræfterne slap op i anden halvleg, og uafgjort var et fair resultat.

Veteranangriber Gameiro og defensivmand Doukouré måtte melde forfald pga skader, og det gjorde nok truppen lidt for tynd. Ude sad desuden midterforsvarskæmpe Nyamsi pga salgsplaner, og nu er han så draget videre (til Moskva af alle steder; temmelig tonedøvt). Til er kommet det 18-årige offensivtalent Ouotro, men det er svært at forestille sig at han allerede nu kan spille en positiv rolle i Alsace. På vej er også Chelsea-defmidtbanestortalent Andrey Santos, men han når næppe med i kamptruppen mod PSG.

Fortsat skadestvivl om Gameiro (ex-PSG) og Doukouré. Stadig ukampdygtige: angrebsindskifter Mothiba, angrebsreserve Sebas og venstreback-afløser Fila.

Bemærk at Strasbourg skal spille pokal næste onsdag, hjemme mod Le Havre.

PSG (1) spillede 2-2 mod Brest i seneste rundes hjemmekamp. Brest er ligaens nr 3, men alligevel et chok – især fordi pariserne bragte sig foran 2-0 i løbet af de første 45 minutter og så ud til at have styr på sagerne. Det havde de ikke. Brest scorede et heldigt reduceringsmål i 55. og tvang så simpelthen PSG tilbage og udlignede i 80.

Det skal med at PSG ikke stillede i stærkeste; startsparede forsvarsstyrmand Marquinhos og defmidtbanemand Ugarte. Desuden fik den nytilkomne venstreback Beraldi en skidt L1-debut.

PSG er ubesejret i seneste 14 runder, heraf 11 sejre inkl 0-2-gevinsten i Lens i seneste udekamp. Men dén sejr var heldig, så spillemæssigt overbeviser formen bestemt ikke pt.

Nu må pariserne så undvære deres formstærkeste spiller, venstrefløj Barcola der blev udvist til sidst mod Brest (medmindre PSG får held med at appellere dommen). Efter bl.a. at have assisteret Asensios flotte mål.

Midterforsvarer Skriniar er fortsat skadet (siden startjanuar). Nok stadig ude: venstreback Mendes og midterforsvarer Kimpembé. (De har ikke kunnet spille i denne sæson.) Offensiv-afløser Kang er stadig afsted til Asian Cup, men højre wingback Hakimi blev slået ud af CAN tirsdag og når måske med o parisertruppen til denne kamp (kan også få en puster). Hakimis afløser Mukiele er nok på vej væk. Mod Lens udfyldte midtbanereserve Soler rollen som højreback/wingback på skidt vis. Det gik bedre med den hurtige midtbanemand Zaire-Emery på backpladsen mod Brest.

Bemærk at PSG skal spille pokalkamp på onsdag (mod Brest, sjovt nok).

Bøyes bud: PSG -1 asian handicap til odds 1,86 – SPIL HER >>*

Rennes – Montellier 1 (2-0)

Lørdag d. 3. februar. Kl. 17:00

Montpellier er svækket i midterforsvaret (og fortsat i offensiven) og kan næppe bremse velkørende Rennes.

Rennes (9) vandt 2-3 i Lyon i seneste runde. Tredje ligasejr sejr i træk (efter en ellers tung tid til sidst i 2023) til de teknisk dygtige og velkombinerende bretonere, inkl 2-0 over Nice i seneste hjemmekamp.

Bemærk: På tirsdag skal Rennes spille pokalkamp hos tredjedivisionsklubben Sochaux der i seneste runde eliminerede L1-klubben Reims.

Den driblestærke offensivmand Gouiri var tilbage i truppen mod Lyon efter skadespause, men forblev på bænken mens unge D. Doué ydede en flot indsats og scorede på venstrekanten (kun overgået af kollega Terrier på den anden kant; to mål). Brormand G. Doué spillede højreback på glimrende vis, mens normalstarter Assignon – muligvis på vej væk – så til fra bænken.

Midterforsvarer Omari er klar efter karantæne, og pladskonkurrent Wooh er nok tilbage fra CAN (blev elimineret i lørdags). Der er også den kvikfodede midterforsvarer Seidu (der også kan tage en højreback), hentet i Clermont. Han nåede ikke med mod Lyon, men er nok med nu. Det vil sige at træner Stéphan råder over tre ekstra midterforsvarere i forhold til seneste runde. Ikke dårligt, selv om den unge reserve Belocian gjorde det hæderligt mod Lyon (var dog Rennes’ svageste forsvarer).

Den erfarne defmidtbanemand Matic er draget afsted (til Lyon) nu, men han spillede alligevel ikke i januar (strejkede), og afløser Santamaria var fortrinlig senest. Der er desuden Matusiwa, hentet i Reims; han fik Rennes-debut med indskiftning mod Lyon.

Montpellier (12) spillede 0-0 mod Lille i seneste rundes hjemmekamp. Umiddelbart et glimrende resultat mod en stærk modstander, men La Paillade var 11 mod 10 i 45 minutter og burde altså have fået mere ud af det. Skabte bare ikke ret mange chancer.

Endnu en bekræftelse af at offensiven har trange kår for tiden i Montpellier. Anden runde i streg uden scoring – inkl 2-0-nederlaget i Brest i seneste udekamp – og Savanier & Co har kun nettet i alt fire gange (og kun snuppet een sejr, mod svage Metz) i seneste 10 runder.

Mål scorede Montpellier dog i seneste pokalrunde – i forrige weekend – hvor det blev til 0-4-sejr hos en fjerdedivisionsklub, og det betyder pokalkamp hjemme mod Nice næste onsdag. Men først skal Rennes-opgøret altså overståes og helst overleves.

Den hurtige højrefløjs-dribler Tamari – holdets næsttopscorer sammen med kreatør Savanier – er stadig afsted til De Asiatiske Mesterskaber, men afløser Nordin skulle være ok selv om han udgik med skade i 45. mod Lille.

Venstreback Sylla og højreback-afløser Tchato blev CAN-elimineret i sidste uge. De nåede ikke med i truppen mod Lille, men skulle være tilbage nu. Men midterforsvarer Kouyaté og højreback Sacko er stadig afsted til CAN.

Midterforsvarer Esteve er med al sandsynlighed fortid i Montpellier; Burnley ser ud til snuppe ham. Uden ham og Kouyaté er der et hul i venstresiden af tremands-midterforsvaret.

Bøyes bud: Rennes -0,75 asian handicap til odds 1,85 – SPIL HER >>*

Nantes – Lens X (1-1)

Lørdag d. 3. februar. Kl. 21:00

Begge hold mangler en del idealstartere, og det kunne godt ende med uafgjort. Lens er bedst, men Nantes har fordel af hjemmebane.

Nantes (13) spillede 0-0 i Reims i seneste runde. Velkomment point efter fire nederlag i træk (inkl uheldige 1-2 mod Clermont i seneste hjemmekamp) og faktisk fortjent. Bretonerne havde faktisk lidt flere chancer end Reims. Der dog var mandefaldsramt.

Det var Nantes dog også. Nu er angriber Mohamed og midterforsvarer Castelletto nok tilbage fra CAN. Markant forstærkning.

Angriber Benie Traoré, januartilgangen der blev udvist i sin første Nantes-ligakamp, har stadig karantæne. Til CAN er fortsat venstrefløj Simon og midtbane-afløser Moutossamy. Fortsat skadet: Angriber Ganago. Ny skade: midterforsvarer Cömert.

Venstreback Merlin, der i sidste uge var udeladt af truppen, er nu solgt til Marseille. Nantes har endnu ikke hentet en erstatning, men skulle være tæt på at gafle Onyemaechi i Boavista. Men i tide til at være med mod Lens? Mod Reims var det den fleksible midterforsvarer Duverne der tog sig af venstrebacken.

Lens (8) vandt 0-2 i Toulouse i seneste runde og rejste sig dermed efter to ligatab i træk (efter 11 runder i streg uden nederlag), inkl 0-2 mod PSG i seneste hjemmekamp.

Hvor Lens faktisk spillede godt og havde fortjent bedre mod PSG, kneb det spillemæssigt i Toulouse, og sejren var vældigt heldig. Toulouse brændte diverse gode chancer, inkl et straffespark.

Lens-træner Haise forsøgte sig med et nyt system. Normalt spiller han 3-4-2-1, men mod Toulouse var det snarere en 5-3-2. Det virkede ikke ret godt: Angriberne var usynlige. Men sejren kan få Haise til at insistere.

Wingback Frankowski er klar efter karantæne, men midterforsvarer Gradit er stadig i skammekrogen, og hans afløser Khusanov er stadig til De Asiatiske Mesterskaber. Wingback Aguilar udfyldte dog på flot vis en midterforsvarsrolle mod Toulouse og gør det nok igen her. Udgik til sidst med en skulderskade, men det skulle ikke være alvorligt. Med Frankowski kan offensivmand Sotoca – habil højre wingback mod Toulouse – igen rykkes længere frem på banen.

På venstre wingback mangler Machado nok stadig, men nytilkomne Chavez gjorde det nydeligt mod Toulouse. Alternativt er der Haidara der efter skadespause gjorde comeback med indskiftning mod Toulouse.

På den bageste midtbane var der også et comeback; Samed var tilbage fra CAN og blev skiftet ind til sidst. Er startkandidat nu, selv om Diouf og El Aynaoui gjorde det flot. Tilbage kan desuden være kollega Mendy, CAN-elimineret tirsdag.

Bøyes bud: X til odds 3,45 – SPIL HER >>*

Monaco – Le Havre X (2-2)

Søndag d. 4. februar. Kl. 13:00

Monaco med svækket forsvar og topscorer Ben Yedder i hopla. Det bør blive målrigt mod Le Havre der spillede 3-3 i seneste runde.

Monaco (4) spillede 2-2 i Marseille i seneste runde. Anden runde i træk uden sejr, inkl 1-3-tabet mod Reims i seneste hjemmekamp, og andet nederlag i seneste fire runder (1-1-2). Men monegaskerne var vældigt tilfredse med resultatet i Marseille – og med god grund. De blev reduceret til 10 mand i 11. ved stillingen 0-1 og til ni mand i 86. ved 2-2.

Imponerende bedrift. Der skulle naturligvis held til – for Marseille havde chancerne, mens Monaco scorede to ud af stort set ingenting – men huleme også godt kæmpet.

Eet af Monacos mål blev naturligvis sat ind af angriber Ben Yedder der har nettet (otte kasser) i seneste fem kampe. Mod Marseille måtte han undvære makker Balogun, og denne er også skadestvivlsom nu. Mens angrebsreserve Boadu (og hans agent) er raget uklar med klubledelsen. Han vil gerne udlejes, Monaco vil gerne beholde ham.

Ude pga karantæne er midterforsvarer Maripan og midtbanemand Zakaria. Problematisk, for sidstnævntes afløser på midtbanen, Camara, er fortsat til CAN, mens reserven Matazzo fortsat er skadestvivlsom. I midterforsvaret var Salisu med mod Marseille efter endt CAN-deltagelse, og der er også den hårdttacklende januar-tilkommer Kehrer, men uden erfarne Maripan går den sidste plads i tremandsmidterforsvaret nok til den lidet brugte reserve Matsima. Ikke optimalt.

Offensiv-afløser Minamino er desuden stadig til De Asiatiske Mesterskaber, og venstre wingback Caio er fortsat langtidsskadet (samme er nok angrebsafløser Embolo). Men venstre wingback-afløser Jakovs og fløjafløser Diatta er muligvis med efter at være blevet CAN-elimineret mandag.

Bemærk at Monaco skal spille pokalkamp hos tredjedivisionsklubben Rouen på næste torsdag.

Le Havre (11) spillede 3-3 i Lorient i seneste rundes målbrag. Ret heldigt point, for ellers formsvage Lorient var bedst, mens det kneb for Le Havre med at leve op til forrige rundes flotte indsats i 3-1-hjemmesejren mod Lyon. Begge hold var overeffektive i Lorient-Le Havre, men især normannerne der fik hjælp fra uventet side: Offensiv-veteran André Ayew.

Ghaneseren (klub- og kampløs siden Nottingham Forest-kontraktslut i maj) sluttede sig til Lorient i november, men var længe rusten og ude af stand til at bidrage med ret meget godt. Fik rødt kort i sin Lorient-debut og er stadig ikke startet inde (fem indskiftninger) for Normandiet-klubben. Men det meste af januar tilbragte han med Ghana til CAN, og selv om det mildt sagt ikke gik ret godt for hverken ham eller landsholdet, hentede han altså god kamptræning, og det gav pote da han blev, efter CAN-eliminering, blev skiftet ind til de sidste 25 minutter mod Lorient. TO mål scorede han – og reddede Le Havre…

Mon ikke han får lov at starte inde nu? Alt efter hvordan træner Elsner blander kortene, for han skal også tænke på pokalrunden i næste uge hvor Le Havre onsdag skal spille i Strasbourg.

Fortsat skadestvivl om forsvarer Salmier og angrebsafløser Logbo. Defmidtbanemand Touré og angriber Bayo er stadig til CAN.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 1,74 – SPIL HER >>*

Lille – Clermont 1 (3-1)

Søndag d. 4. februar. Kl. 15:00

Lille viser glimrende form og kan styrkes markant på midtbanen. Bør slå begrænsede Clermont trods denne fire point i seneste to runder.

Lille (5) spillede 0-0 hos Montpellier i seneste runde og har dermed kun tabt een ud af seneste 13 runder (uheldigt 2-1-nederlag i Strasbourg), men pointtabet mod en uskræmmende modstander var skuffende efter 3-0 over Lorient i seneste hjemmekamp.

I betragtning af at Lille var 10 mod 11 i halvdelen af kampen (igen en flot indsats af keeper Chevalier), var det dog nok til at leve med. Den unge midtbanemand Bouaddi spillede en skidt kamp og blev udvist. To gule kort for at hive fat i modstandere der havde uddriblet ham. Dumt.

Han startede dog nok kun inde fordi normalstarter Bentaleb blev startsparet efter CAN-deltagelse. Nu er dygtige Bentaleb nok startklar.

I venstresiden af offensiven manglede både kreative Cabella og alternativ Caveiro (tvivlsomme nu), men i stedet for at starte med Haraldsson (ex-FCK), der ellers havde gjort det godt i pokalen, valgte træner Fonseca at starte med teknisk tvivlsomme, men defensivt arbejdssomme, Gudmundsson. Besynderlig disposition. Nu har Lille så forstærket venstrefløjs-bredden med talentfulde Morais fra Portugal, men spørgsmålet er om han når med i truppen til denne kamp. Måske, men han starter næppe inde.

Lille, der fortsat må undvære den målfarlige højreback Diakité, skal spille pokalkamp hos Lyon næste onsdag.

Clermont (nr 17) spillede 1-1 hjemme mod Strasbourg i seneste runde og tog dermed point for anden runde i streg (efter 0-2-4 i seneste seks), inkl den heldige 1-2-sejr i Nantes.

Ind i mellem de to ligarunder røg Clermont ud af pokalen med 1-3 hjemme mod netop Strasbourg, og ligamødet mellem de to hold åbnede også på tung vis for Clermont (forsvar i problemer uden solgte Seidu) der fortjent kom bagud. Men i anden halvleg udnyttede det fightende Massif Central-hold at alsacianerne løb tør for kræfter.

Desværre for Clermont er der nu skadestvivl om angriber Nicholson der stod for det udlignende mål mod Strasbourg. Men der skulle være pæne chancer for at han bliver klar.

Fortsat ude er højreback Konaté og den nytilkomne fløjspiller Virginius. Men Clermont kan meget vel have førstemålmand Diaw tilbage i truppen; han blev CAN-elimineret med Senegal i mandags. Afsted er stadig back-afløser Bela.

Bøyes bud: Lille -1 asian handicap til odds 1,66 – SPIL HER >>*

Matched freebet op til 600 kr.
18 +. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. Selvudeluk via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Kun for nye spillere Min. indsats på 100 kr til odds 1,80 Maks freebet op til 600 kr. Aktiveres under “mine tilbud” og skal bruges inden 60 dage. Skrill og PaySafeCard indbetalinger er ikke bonusberettigede. Freebet gælder kun som et livebet. Alle regler og vilkår

Metz – Lorient 2 (0-1)

Søndag d. 4. februar. Kl. 15:00

Med nytikomne Louza som dirigent viste Lorient lovende offensivspil i seneste runde. Det kneb mere i forsvaret, men her er modstanderen offensivt svage Metz.

Metz (15) tabte 1-0 i Nice i seneste runde og pådrog sig dermed endnu et fortjent nederlag. Sjette i træk, inkl 0-1 mod Toulouse i seneste hjemmekamp. I de seks kampe er messinerne kun noteret for eet mål.

Mens Metz-Toulouse var chancefattig (især, men ikke kun, fra messinernes side), tillod Metz mange chancer mod Nice, men godt spil af keeper Oukidja holdt nederlaget nede på eet mål.

Klasseangriber Mikautadze, der tog til Ajax i startseptember, men vendte tilbage til Metz i januar, startede inde mod både Toulouse og Nice, men er tydeligt rusten efter et halvt år med liden spilletid i Holland.

Midterforsvarer Hérelle har karantæne for anden kamp i træk, og offensivmand Jallow, der gik glip af Nice pga en skade, er ude indtil slutningen af februar, men midtbanemand Camara er muligvis med efter at være blevet elimineret i CAN mandag. Fortsat skadestvivl om og angrebsafløser Estupinan (ude siden 22/10).

Lorient (18) spillede 3-3 mod Le Havre i seneste rundes hjemmekamp. 10. runde i træk uden sejr, men endelig et point efter fire L1-nederlag i streg (de sidste to uden at score).

Målmæssigt var det et brag af en kamp, men begge hold var over-effektive. SÅ gode var offensiverne bestemt ikke. Det burde snarere være endt 1-1 eller måske 2-2. Eller evt 2-1 til Lorient der faktisk skabte mest. Og det var overraskende efter en lang tung periode for den bretonske klub.

Defensivt har Lorient tydeligvis stadig et problem (selv om forsvarsstyrmand Laporte var tilbage efter skadespause), men offensivt ser det lovende ud.

Lorients små offensiv-teknikere har længe haft svært ved at sætte kombinationer sammen – især i fraværet af højrekants-kreatør Faivre, efterårets bedste Lorient-offensivmand og holdets topscorer der sad ude med en skade i januar. Der var vist også noget uenighed mellem ham og træner Le Bris. Men altså: Han har manglet, og nu er han helt væk; draget til Bournemouth.

Alligevel var der mod Le Havre mere glid over Lorient-offensiven end længe. Primært fordi den nytilkomne midtbanemand Louza med sin teknik og sit overblik gav en ekstra dimension. Fremragende debut der blev kronet med en scoring og en assist. En anden nytilkommer, angriber Bamba (indskiftet), debuterede også med en scoring. Der var desuden debut til Katseris på højre wingback og midtbanemand Adjei der henholdsvis startede inde og blev skiftet ind.

Seneste nytilkommer er fløjtalent Bouanani fra Nices reservebænk. Han er dog spritny, og bestemt ikke sikkert at han når med i truppen i denne omgang.

Offensiv fremgang til trods er Lorient nok glad for at få angriber Dieng tilbage fra CAN. Han og Senegal blev elimineret mandag, og der bør være pæn chance at han er med i truppen mod Metz sammen med landsmændene, midterforsvarer F. Mendy og målmandsafløser Gomis. Med bør være venstre wingback Yongwa der blev CAN-elimineret i lørdags.

Til CAN er dog stadig højre wingback Kalulu og angrebsindskifter Doucouré. Mens venstre wingbacks B. Mendy og Le Goff samt angrebsafløser Tosin nok stadig er skadede. Men den erfarne defmidtbanemand Bakayoko er klar efter karantæne.

Bøyes bud: Lorient +0,25 asian handicap til odds 1,85 – SPIL HER >>*

Reims – Toulouse X (1-1)

Søndag d. 4. februar. Kl. 15:00

Reims har en del problemer uden sine japanske offensivfolk, og Toulouse der styrkes i forhold til nederlaget mod Lens, kan måske drille her.

Reims (6) måtte nøjes med 0-0 mod Nantes i seneste rundes hjemmekamp og fik dermed armene ned efter to sejre i træk, 1-0 hjemme mod Le Havre og den flotte 1-3-gevinst i Monaco.

Indsatsen mod Nantes kunne slet ikke leve op til kampen i Monaco, men det skal med at Reims fik lov at spille kontra hos satsende Monaco; ikke mod mere forsigtige Nantes. Og så kneb det med den decimerede trup.

Reims må stadig undvære offensivfolk Ito og Nakamura pga De Asiatiske Mesterskaber, men der er håb om at forsvarsstyrmand Abdelhamid og Richardson kan være med, i hvert fald i truppen, efter at være blevet CAN-elimineret med Marokko tirsdag.

Toulouse (14) tabte 0-2 til Lens i seneste runde og fik dermed IKKE fulgt op på 0-1-sejren i Metz; den første gevinst i 11 runder. Men Toulouse gjorde at bravt forsøg mod en stærk modstander og burde faktisk have vundet; havde chancerne (inkl et straffespark).

Uheldigt. Men også en bekræftelse af holdets problem med at score. I ligaen. I forrige weekends pokalrunde scorede Toulouse såmænd tre mål. Dog mod en tredjedivisionsklub, og Toulouse røg alligevel ud.

Nu er angrebsafløser Magri tilbage fra CAN og kan måske animere offensiven. En anden startkandidat er den nytilkomne fløjspiller Babicka der debuterede for Toulouse med en glimrende indskiftning mod Lens. Midtbanen kan styrkes med dygtige Spierings der ikke måtte spille mod Lens (som ejer ham).

Den stærke midterforsvarer Costa er stadig til CAN (sammen med midterforsvarsafløser Diarra). Den 18-årige reserve Mawissa gjorde det dog godt mod Lens, men makkeren, danske Nicolaisen, var til gengæld ringe. Det samme var højreback Kamanzi, så danske Desler, der blev skiftet ind og dermed gjorde comeback efter skadespause, får nok sin startplads tilbage nu.

Fortsat ukampdygtige: den målfarlige fløjspiller Aboukhlal og midtbaneafløser Genreau.

Bøyes bud: X til odds 3,85 – SPIL HER >>*

Brest – Nice X (1-1)

Søndag d. 4. februar. Kl. 17:05

Topkamp mellem to stærke hold. Nice har haft problemer på udebane på det seneste, men fik styrket holdet med tilbagevendte Thuram i seneste rundes hjemmesejr, og nu er truppen nok styrket yderligere.

Brest (3) spillede 2-2 mod PSG i Paris i seneste runde. En smule heldigt i forhold til antallet af chancer (PSG burde nok have vundet 2-1), men flot indsats. Især i betragtning af at PSG var foran 2-0. Bretonerne blev simpelthen ved med at kæmpe og var ikke bange for at presse på. Tvang faktisk pariserne tilbage efter et heldigt reduceringsmål.

Dermed er Brest ubesejret i seneste otte L1-runder, heraf seks sejre inkl 2-0 (burde have været 4-0) over Montpellier i seneste hjemmekamp. Sideløbende er Brest stadig med i pokalturneringen hvor det næste onsdag gælder endnu en match mod PSG i Paris.

Bretonerne skabte meget lidt i 0-0-udekampen mod Nice i oktober, men har forbedret sig markant siden. Træner Roy har banket et hold sammen der er solidt defensivt og giftigt fremad – og som først og fremmest tror på sig selv. 4-3-3-formationen arbejder hårdt for at lukke af og rydde op, men både de fodkvikke backs og midtbanen går også gerne med frem. Truppen er desuden overraskende bred. Det udlignende mål mod PSG? Scoret af Pereia, asssisteret af Satriano. To indskiftere.

Som i januar må Brest undvære FIREMÅLSSKYTTEN fra Lorient-sejren 20. december, offensivmand Doumbia. Han er til De Afrikanske Mesterskaber med Mali.

Ude pga skader er nok fortsat venstreback-afløser Amavi og midtbaneafløser Lebeau. Tilbage efter tre kampdages karantæne: fløjafløser Camblan.

Nice (2) vandt 1-0 over Metz i seneste rundes hjemmekamp og rejste sig dermed efter det fortjente 2-0-nederlag i Rennes. Stærk indsats mod Metz der kom frem til meget lidt, samtidig med at Nice skabte diverse gode chancer og burde have scoret flere mål. Nydelig kamp af midtbane-fremdriver Thuram, klar efter skadespause. Han bliver endnu bedre når helt oppe i omdrejninger.

Det skal med at Metz er temmelig svag, men i forrige hjemmekamp vandt Nice også: 2-0 over stærke Lens. Nu skal Riviera-drengene så også bare genfinde efterårets melodi på udebane hvor de lige nu har tabt tre kampe i træk.

De testes mod stærke Rennes, og på onsdag skal de på endnu en udebane-opgave, i pokalen mod Montpellier.

Nice må stadig undvære angriber/holdtopscorer Moffi der spiller CAN med Nigeria. Men den angrebsstærke højreback Atal er nok tilbage i truppen mod Rennes. Pga en masse karantænedage og så CAN med Algeriet har han ikke spillet for Nice siden oktober, og han har været savnet. Han var sådan set tilbage fra CAN før Metz-opgøret, men fik lov til at tage en puster. Samme med venstrefløj Boga, mens midtbane-afløser Boudaoui var med i truppen mod Metz og blev skiftet ind.

En mulighed på højre back er også nytilkomne Rosier.

Bøyes bud: X til odds 3,20 – SPIL HER >>*

Lyon – Marseille X (2-2)

Søndag d. 4. februar. Kl. 20:45

Lyon kan stabilisere det vakkelvorne forsvar med Car, klar efter karantæne, men dette Derby Olympique lugter alligevel pænt af mål mod Marseille der senest spillede 2-2, og som kan styrkes markant offensivt.

Lyon (16) tabte 2-3 til Rennes i seneste rundes hjemmekamp. Andet målrige nederlag i træk, inkl ligeledes fortjente 3-1 i Le Havre. Dette efter tre L1-sejre i træk (efter en ellers frygtelig sæsonstart).

I december sadlede træner Sage om fra tomands- til tremandsmidterforsvar, og det hjalp gevaldigt på soliditeten, men han har ikke kunnet stille med alle tre midterforsvars-idealstartere, Lovren, Car og O’Brien, i seneste to runder, og det har givet grumme problemer. Samtidig havde klassekeeper Lopes en usædvanligt dårlig dag mod Rennes.

Nu er Car klar efter to kampdages karantæne, og der er håb om at defensiven igen kan lukke af. Også fordi der er mulighed for debut til den erfarne klasse-defensivmidtbanemand Matic, hentet i Rennes.

Bemærk at Lyon på onsdag skal spille pokalkamp mod Lille.

Marseille (7) spillede 2-2 mod Monaco i seneste rundes hjemmekamp (og Middelhavs-derby) og noterede sig dermed for den tredje skuffende uafgjorte i træk, inkl 1-1 hjemme mod Strasbourg og 1-1 i Montpellier.

Monaco er umiddelbart af en klart stærkere kaliber end de to forrige modstandere, men pga røde kort var Marseille altså 11 mod 10 fra 11. og 11 mod ni fra 86. På den baggrund er uafgjort ekstremt skuffende. Chancerne blev sådan set skabt, men de fleste blev også brændt. Inkl til allersidst hvor angriber Vitinha havde en KÆMPEstor mulighed. Samtidig scorede Monaco ud af ingenting…

Det skal med at Marseille har været markant mandefaldsramt. Nu er kreatører Harit og Ounahi, offensivfolk Sarr og Ndiaye, samt midtbaneafløser Gueye alle elimineret i CAN (mens midterforsvarer Mbemba stadig er afsted). Det skete mandag/tirsdag, så der er pæn chance for at de kan nå med i truppen mod Lyon. De har dog spillet mange landskampe på kort tid, så det kan godt være de skal have en startpuster. Lad os se, for der skal findes en ny starter i offensiven i stedet for uheldige Vitinha som nu er sendt til Genoa på lejeophold.

Fortsat ukampdygtig pga en skade er nok defmidtbanemand Rongier. Tvivl om den angrebsstærke højreback Clauss der udgik med skade mod Monaco, og om afløser Murillo der missede seneste runde. Midterforsvarer Gigot er dog klar efter karantæne.

På venstre wingback, hvor Marseille for nyligt solgte Lodi, fik nytilkomne Garcia en nydelig L1-debut mod Monaco, og der er nu konkurrence fra glimrende Merlin, hentet i Nantes.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 1,81 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Ligue 1 sponsoreres af Expekt.

Tips fra Ligue 1

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

4 Kommentarer

Skriv et svar

 1. Jens Bøye

  PSG – i forvejen uden karantæneramte Barcola i offensiven – må også undvære den lynhurtige højrefløj Dembélé pga skade. Han var dog kun indskifter i seneste runde; i stedet startede Kolko Muani inde (og scorede). Strasbourg også svækket: I en chok-overraskelse valgte den alsacianske klub at sælge klassekeeper Sels kort før transfervinduet smækkede i.

 2. Jens Bøye

  PSG – i forvejen uden karantæneramte Barcola i offensiven – må også undvære den lynhurtige højrefløj Dembélé pga skade. Han var dog kun indskifter i seneste runde; i stedet startede Kolko Muaniu inde (og scirede).

 3. Jens Bøye

  Hov, det skal med at Lyon-Marseille (søndag aften), Derby Olympique, spilles uden Marseille-fans. Politi-dekret

 4. Jens Bøye

  Lyon henter defmidtbanemand Mangala i Nottingham Forest (leje). God tilgang. Han og Matic forstærker den nødlidende Les Gones-midtbane markant. Han når dog næppe med i trppen mod Marseille.