18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Jens Bøye: Tips til 19. runde i Ligue 1 d. 26. – 28. januar 2024

Topkamp i Paris og Middelhavs-storklubsbrag i Marseille. Blot to af godbidderne i denne runde der åbner fredag med en Lyon-Rennes-match der tegner underholdende. Se de ni kampanalyser med spilforslag her.

(Foto: IMAGO / PanoramiC)

Disclaimer: Optaktens spilforslag, ”Bøyes bud”, er skud fra hoften. Hvis overbevist om værdien, smider jeg også bettet som eksperttip. Men statistik fører vi skam over Bøyes bud: 23/24: Seneste optakt gav et underskud på 1,74 units. Samlet for 18 optakter: 162 tip, balance +1,44, tilbagebetaling 100,9% (flatbetting). Bemærk: I denne sæson hentes alle optaktsodds fra sponsoren Expekt. Deciderede eksperttip (unitbetting) i 23/24: 15 franske tip, indsats 69 units, balance +12,23, tilbagebetaling 117,7%. Hold også øje med Dagens Spil (flatbetting) som jeg typisk leverer fre-man; ofte med franske kampe. L1 i DS i 23/24: 23 franske tip. Balance -5,87.

Lyon – Rennes X (2-2)

Fredag d. 26. januar. Kl. 21:00

Det tegner målrigt mellem to hold med svækkede defensiver.

Lyon (16) tabte 3-1 i Le Havre i seneste runde. To røde kort, i 30. og 90., hjalp naturligvis ikke, men Les Gones var allerede bagud 1-0 da den første udvisning faldt, og spillede i det hele taget skidt. Trods Lacazettes reduceringsmål til 2-1 i 54., 10 mand mod 11.

Træls setback for Lyon efter tre L1-sejre i træk (efter en ellers frygtelig sæsonstart), inkl fortjente 1-0 over Nantes i seneste hjemmekamp, og klubledelsen fortryder muligvis at have gjort caretaker Sage, der tog over i november, til permanent cheftræner to dage før Le Havre-opgøret.

Det skal dog med at Sage, der med et snuptag i december gjorde forsvaret meget mere solidt ved at ændre fra tomands- til tremandsmidterforsvar, mod Le Havre var nødt til at gå tilbage til tomands pga forsvarsstyrmand Lovrens fravær.

Les Gones gik dog videre i seneste weekends pokalrunde hvor de vandt 1-2 hos fjerdedivisionsklubben Bergerac. Eet af målene sat ind af det 18-årige offensivtalent Fofana i dennes anden Lyon-kamp efter januarskiftet fra Gent.

Midterforsvarer Car, der blev udvist mod Le Havre og missede pokalen, har stadig karantæne, men kollega O’Brien der led samme skæbne mod Le Havre, er tilbage efter at have afsonet i pokalen. Hvor tredjemanden i midterforsvaret, styrmand Lovren, var tilbage efter karantæne mod Le Havre. Spørgsmålet er så om Sage stiller med Lovren og målfarlige O’Brien i et tomands-midterforsvar, eller om fx reserven Diomandé får lov til at starte i et tremands. Problemet er at Diomandé typisk er elendig når han får chancen… Alternativet er nytilkomne Adryelson (Botafogo) der blev skiftet ind til sidst mod Le Havre og startede inde i pokalen. Sage skal dog være overbevist om at brasilianeren er faldet helt til.

Fløjspiller Nuamah og angrebsindskifter Baldé er meget muligt tilbage i truppen; de blev begge slået ud af CAN i mandags.

Lyon er interesseret i at hente den gamle klasseangriber Benzema (der spillede i Lyon før han tog tuil Real Madrid i sin tid) i Saudi-Arabien, men det ser ikke ud til at lykkes. Økonomien er næppe til det i gastronomiens højborg.

Rennes (10) vandt 2-0 over ligatoer Nice i seneste rundes hjemmekamp. Fortjent gevinst mod en mandefaldsramt modstander, og anden ligasejr sejr i træk (efter en ellers tung tid til sidst i 2023) til de teknisk dygtige og velkombinerende bretonere, inkl 1-3 i Clermont i seneste L1-udekamp.

I seneste weekend sendte Rennes så Marseille ud af pokalen med 1-1 (hjemme) og straffesparkskonkurrence-sejr. Rennes burde have vundet kampen i ordinær spilletid, men midtbanemand Bourigeaud brændte straffe (scorede dog siden i straffekonkurrencen) efter at have nettet på samme mod Nice.

Den erfarne førstekeeper Mandanda sad over i pokalen. Angriber Gouiri ventes tilbage i truppen efter et par uger i lazarettet. Venstreback Assignon er nok startklar efter skadespause og indskiftning i pokalen, men meldes på vej væk. Dvs at startpladsen nok igen går til 21-årige G. Doué. Medmindre han udlejes – hvad der er snak om.

Nyt fravær i midterforsvarer Omari pga karantæne, og pladskonkurrent Wooh er stadig til CAN. Med den kvikfodede midterforsvarer Seidu, der røg ud af CAN mandag, kan meget vel være med. Rennes har netop købt ham i Clermont. Seidu kan i øvrigt også udfylde en højreback og er i det hele taget dygtig. Er dog helt ny i klubben.

Ude er nok fortsat den erfarne klasse-defmidtbanemand Matic som vældigt gerne vil væk fra Rennes.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 1,90 – SPIL HER >>*

Nice – Metz 1 (3-1)

Lørdag d. 27. januar. Kl. 17:00

Nice er styrket i forhold til seneste runde og bør dominere svage Metz. Oprykkerholdet styrkes nok offensivt, men er stadig svækket i forsvaret.

Nice (2) tabte 2-0 i Rennes i seneste runde. Fortjent nederlag og en indsats der var elendig i forhold til forrige rundes 2-0 hjemme over Lens.

Det skal dog med at Nice startede uden seks idealstartere mod Rennes. Riviera-drengene var også svækkede – dog var midterforsvarer Todibo klar efter karantæne – i seneste weekends pokalrunde, men det blev dog til 2-3-sejr hos L2-klubben Bordeaux. To mål af midtbanemand Sanson.

Som i pokalen må Nice undvære angriber & holdtopscorer Moffi der spiller CAN med Nigeria. Men nytilkomne Cho, en talentfuld hurtigløber der fik Nice-debut i pokalen, er et bud som centreforward-starter; i dyst med Guessand der scorede i pokalen.

Fortsat væk pga CAN er også den angrebsivrige højreback Atal og midtbane-afløser Boudaoui, men venstrefløj Boga er muligvis med i truppen efter at være blevet slået ud af CAN i mandags. (OPDATERING: Atal og Boudaoui også slået ud af CAN, tirsdag – så måske med i Nice-truppen.)Med er nok også nytilkomne Rosier, en højreback (med L1-erfaring) hentet i tyrkiske Besiktas. God handel, tror jeg. Hentet er i øvrigt også den erfarne målmand Dupé der overtager Sirigus rolle som opbakning til førstekeeper Bulka.

Midtbanefremdriver Thuram gjorde comeback i pokalen efter godt og vel en måneds skadespause. Han blev skiftet ind og må være startkandidat nu. Har været savnet.

Metz (15) tabte 0-1 til Toulouse i seneste rundes hjemmekamp. Fortjent nederlag i en chancefattig affære hvor messinerne skabte endnu mindre end Toulouse. De så rødt i 72., men var ufarlige både før og efter.

Femte L1-nederlag i træk til oprykkerklubben, og i de fem kampe er Metz kun noteret for det ene – heldige – mål holdet scorede i forrige rundes 3-1-tab i Paris mod PSG, kort før Jul.

Klasseangriber Mikautadze, der tog til Ajax i startseptember, men vendte tilbage til Metz (der til gengæld har afhændet angriber Elisor) i begyndelsen af januar, startede inde mod Toulouse, men var rusten efter et halvt år med liden spilletid i Holland og kunne ikke løfte messinerne. Han skal nok blive bedre i den kommende tid, men spørgsmålet er om det er nok for Metz.

Midterforsvarer Hérelle er nyt fravær pga karantæne, mens midtbanemand Camara stadig er til CAN. Men højreback van den Kerkhof, forsvarsafløser Candé og offensivmand Jallow kan meget vel være tilbage; de røg ud af CAN i begyndelsen af denne uge (Candé mandag, de andre to tirdag). Fortsat skadestvivl om angriber Estupinan (afløser; ude siden 22/10). Candé kan tage Hérelles startplads, og Jallow kan animere offensiven og hjælpe Mikautadze.

Bøyes bud: Nice -1 asian handicap til odds 1,63 – SPIL HER >>*

Marseille – Monaco 2 (1-2)

Lørdag d. 27. januar. Kl. 21:00

Dyst mellem to Middelhavs-storklubber. Monaco kan ikke stille stærkeste, men Marseille er hårdere ramt af fravær (og dårlig form), så formstærke Ben Yedder kan meget vel før monegaskerne til triumf i Velodromen.

Marseille (7) spillede 1-1 hjemme mod Strasbourg i seneste runde og noterede sig dermed for den anden skuffende uafgjorte i træk, inkl 1-1 i Montpellier.

Det blev fulgt op i seneste weekends pokalrunde med endnu en 1-1, i Rennes der så (efter at have brændt straffe i ordinær kamp) vandt straffesparkskonkurrencen. Marseille har i seneste 11 kampe kun tabt een i ordinær spilletid (i EL mod Brighton (14. dec), men har i seneste fire kun vundet een; mod en sekundaklub i forrige pokalrunde.

Det skal med at Marseille er markant mandefaldsramt for tiden. Pga CAN missede kreatører Harit og Ounahi, offensivfolk Sarr og Ndiaye, midterforsvarer Mbemba og midtbaneafløser Gueye kampene mod Strasbourg og Rennes, og de mangler også mod Monaco.

Fortsat ukampdygtig pga en skade er defmidtbanemand Rongier. Der er desuden nyt fravær i midterforsvarer Gigot (karantæne) og sandsynligvis også wingback Murillo der blev skadet mod Rennes. (Det samme blev midtbane-reserve Nadir der er ude resten af sæsonen.) Murillos sandsynlige fravær er problematisk, for Marseille har for nyligt solgt Lodi og mangler dermed en starter på venstre wingback. Pladsen går nok til nytilkomne Garcia, hentet i Young Boys; han fik debut mod Rennes i pokalen. Medmindre glimrende Merlin når at ankomme fra Nantes.

Debut mod Rennes fik den nytilkomne defmidtbanemand Onana også. To andre nytilkomne: den unge angriber Moumbagna og venstrefløj Henrique (sidstnævnte tilbage fra lejeophold).

Monaco (4) tabte 1-3 til Reims i seneste rundes hjemmekamp. Skidt indsats og fortjent nederlag mod en modstander der var mandefaldsramt, men alligevel formåede at flå monegasker-defensiven i stumper og stykker med flot kontrabold.

Monaco (der sluttede 2023 med fortjent 1-2-sejr i Toulouse) havde ellers fået en god start på 2024 med pokalgevinst i Lens (2-2 og straffe-sejr), og pokalen blev da også brugt til at rejse sig efter Reims-nederlaget: I seneste weekend vandt Monaco 1-3 hos L2-klub Rodez. Tre mål af angriber Ben Yedder.

Offensiv-afløser Minamino er stadig til De Asiatiske Mesterskaber, mens venstre-wingback Jacobs, højrekants-afløser Diatta og defmidtbane-afløser Camara stadig er til CAN. Midterforsvarer Singo og midterforsvarsafløser Salisu røg ud af CAN denne mandag og når muligvis med i truppen mod Marseille.

Venstre wingback Caio er fortsat langtidsskadet (samme er nok angrebsafløser Embolo), og da Jacobs stadig mangler pga CAN, er det nok, som mod Lens, Reims og Rodez, unge Ouattara der har startpladsen til venstre. Han har potentiale, men så godt nok skidt ud mod Reims – og han fik ikke meget støtte af tremands-midterforsvaret. Den nytilkomne jernmand Kehrer kæmpede bravt, men ikke kunne gøre ret meget i et skidt spillende forsvar.

Monaco er i øvrigt for nyligt sat til salg af den russiske ejer Rybolovlev der er involveret i en korruptionssag i fyrstedømmet. Så hvis man har en sjat på kistebunden – cirka 250 millioner euro kan såmænd være nok – og hang til at eje en Ligue 1-klub med talentfuld spillertrup, så er det nu man skal slå til.

Bøyes bud: Monaco +0,25 asian handicap til odds 1,79 – SPIL HER >>*

Montpellier – Lille 2 (1-2)

Søndag d. 28. januar. Kl. 13:00

Montpellier må døje med en lukket tribune og en fortsat mandefaldsramt trup. Lille kører glimrende og bør tage sejren.

Montpellier (12) tabte 2-0 i Brest i seneste runde, et nederlag der lige så godt kunne have lydt 4-0.

Første nederlag til La Paillade i seneste fire runder, inkl 1-1 mod Marseille i seneste hjemmekamp. Montpelliers offensive kvaler var igen tydelige, mens forsvaret – efter soliditet i seneste runder – var rystende usikkert.

Denne onsdag gælder det en pokalkamp hos en fjerdedivisionsklub. Her har midterforsvarer Jullien og defmidtbanemand Chotard karantæne. De kan så være med mod Lille.

Venstrebacks Sainte-Luce og Mincarelli er med i pokaltrupen efter skadespause. Kollega Sylla er desuden nok tilbage fra CAN (OPDATERING: Nej, ikke endnu), ikke til pokalen, men til Lille-opgøret, men midterforsvarer Kouyaté samt højrebacks Sacko og Tchato er stadig afsted til CAN, og højrefløjsfænomen Tamari er fortsat til De Asiatiske Mesterskaber.

Skadestvivl om fløjspiller Coulibaly (kom til i December; startede inde mod Brest) der blev skadet mod Brest og misser pokalkampen.

Midterforsvarer Esteve er ombejlet – bl.a. Burnley er interesseret – men er indtil videre stadig i Montpellier.

Lille (5) vandt 3-0 over Lorient i seneste rundes hjemmekamp. Overlegen indsats der tillod bretonerne meget få chancer. Dermed fik Les Dogues revanche for forrige rundes ret uheldige 2-1-tab hos formstærke Strasbourg (jævnbyrdig affære) – deres første nederlag i 13 runder.

I seneste weekens pokalrunde tog Lille endnu en sejr; 0-1 hos en fjerdedivisionsklub. Målet sat ind af offensivmand Haraldsson (ex-FCK) der også nettede i forrige pokalrunde. I ligaen har det knebet for islændingen med at få spilletid og scoringer, men 2024-begyndelsen giver håb om et bedre forår end efterår.

Lille må fortsat undvære den målfarlige højreback Diakité og nok også fløjafløser Cavaleiro. Men pæn chance for at højrefløj-afløser Ounas og defmidtbanemand Bentaleb kan være med efter at have misset de første Lille-kampe i 2024; Algeriet blev slået ud af CAN tirsdag. Midterforsvarer Djalo blev solgt til Juventus forleden, men portugiseren har pga en skade ikke været i aktion for Lille i denne sæson, og midterforsvarskontingentet er pænt bredt, så truppens tab er til at overse. PSG har været ude efter midterforsvars-stortalent Yoro, men Lille har afvist en handel.

Bøyes bud: Lille vinder til odds 1,94 – SPIL HER >>*

Clermont – Strasbourg 2 (0-1)

Søndag d. 28. januar. Kl. 15:00

Clermont vandt i seneste runde, men det var en heldig sejr mod formsvage Nantes. Formstærke Strasbourg vandt i Clermont i seneste weekends pokalrunde og kan meget vel gentage kunststykket i ligaen.

Clermont (nr 17) vandt 1-2 i Nantes i seneste runde og tog dermed sin første sejr i seneste syv runder, inkl fortjente 1-3-tab til Rennes i seneste hjemmekamp. Sejren bevirkede et lille hop fra ligaaens sidsteplads til næstsidstepladsen.

Sejren i Nantes var dog heldig, for Clermont var spillemæssigt underlegen (og var heldig med stillingen 1-1) indtil Nantes så rødt i 73. I 88. faldt sejrsmålet så, ved kantspiller Allevinah.

I seneste weekends pokalrunde røg Clermont ud via 1-3 hjemme mod netop Strasbourg. Her var midterforsvarer Caufriez tilbage efter to kampdages karantæne. Tilbage var også venstrefløj Rashani, efter skadespause. Nu er andenmålmand Ndiaye tilbage efter at have misset pokalkampen, og han starter nok inde i stedet for tredjekeeper Borne. Tilbage er også midterforsvarer Ogier (egentlig afløser, men starter lige nu pga trupsituation) og angriber Kyei; begge blev sparet i pokalen.

Clermont må fortsat undvære to CAN-rejsende: førstemålmand Diaw og back-afløser Bela. Midterforsvarer Seidu – Clermont-defensivens chef og klart bedste spiller – er tilbage fra CAN, men er solgt til Rennes. Markant tab for truppen. Hentet er Lilles offensivreserve Virginius.

Strasbourg (9) spillede 1-1 i Marseille i seneste runde og er dermed oppe på fem runder i streg uden nederlag; heraf tre sejre, inkl (lidt heldige) 2-1 over Lille i seneste hjemmekamp.

Alsacianerne bekræftede deres glimrende form i seneste weekends pokalrunde hvor det blev til 1-3-udesejr over netop Clermont.

Målmand Sels blev sparet i pokalen hvor defmidtbanemand/højreback Doukouré, venstre wingback Delaine og angriber Emegha (alle indskiftet) var tilbage efter skadespause. De er startkandidater nu. Stadig ukampdygtige: angrebsindskifter Mothiba, angrebsreserve Sebas og venstreback-afløser Fila. Forsvarsreserve Sow er nok tilbage fra CAN (Opdatering: Nej, ikke endnu). Venstre wingback-reserve Sobol er sendt på lejeophold. Tvivl om veteranangriber Gameiro der blev skadet til træning denne onsdag.

Bøyes bud: Strasbourg +0 asian handicap til odds 1,86 – SPIL HER >>*

Matched freebet op til 600 kr.
18 +. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. Selvudeluk via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Kun for nye spillere Min. indsats på 100 kr til odds 1,80 Maks freebet op til 600 kr. Aktiveres under “mine tilbud” og skal bruges inden 60 dage. Skrill og PaySafeCard indbetalinger er ikke bonusberettigede. Freebet gælder kun som et livebet. Alle regler og vilkår

Lorient – Le Havre 2 (0-1)

Søndag d. 28. januar. Kl. 15:00

Den formsvage agterlanterne Lorient mangler fem-seks idealstartere plus diverse afløsere. Le Havre tabte seneste udekamp (10 mand mod 11), men er styrket i forhold til seneste rundes flotte 3-1-hjemmesejr over Lyon.

Lorient (18) tabte 3-0 hos Lille i seneste runde. Særdeles fortjent nederlag i en kamp hvor bretonerne var pivåbne i forsvaret og selv kom frem til MEGET lidt.

Dermed er Lorient – nu nede på rækkens sidsteplads – oppe på ni runder i streg uden sejr. Heraf syv tab, inkl nederlag i seneste fire runder. Herunder 4-0 i Brest i forrige runde og 1-2 mod Strasbourg i seneste hjemmekamp. Ind i mellem røg bretonerne desuden ud af pokalen mod en tredjedivisionsklub.

Pga CAN må Lorient fortsat undvære angriber Dieng, målmandsafløser Gomis, midterforsvarsafløser Mendy, venstreback-afløser Yongwa og angrebsindskifter Doucouré. Højreback Kalulu er nok også stadig afsted med Congo DR, men midterforsvarer Talbi risikerer at blive slået ud denne onsdag sammen med Tunesien. I givet fald når han måske med i Lorient-truppen mod Le Havre.

Nyt fravær: Den erfarne defmidtbanemand Bakayoko (karantæne) samt nok midterforsvarsafløser Mouyokolo (startede inde i seneste runde) og angrebsafløser Tosin (startede inde i seneste runde) der begge pådrog sig en skade mod Lille. Sandsynligvis stadig ukampdygtige: venstre wingback B. Mendy, midterforsvarer Laporte og angrebsreserve Grbic.

Uvist om venstreback/wingback Le Goff er tilbage i truppen; han har været ude i kulden de seneste par måneder pga uenighed med træner Le Bris. Men selv uden ham, Mendy og Yongwa, har Lorient en habil afløser til venstrewingback-posten: den fleksible fløjspiller Le Bris (trænerens nevø, men en dygtig fodboldspiller).

Lorient har netop hentet to nye spillere: midtbanetekniker Louza (Watford og tidligere Nantes) samt højreback Katseris (Serie B i Italien). De er helt nye i klubben, men når meget vel med i truppen her. Med den nuværende trupsituation kan Lorient dårligt tillade sig at være tålmodig.

Le Havre (11) vandt 3-1 over Lyon i seneste rundes hjemmekamp. Fortjent gevinst i en match hvor oprykkerklubben spillede bedst både før og efter rødt kort til Lyon i 30.

God reaktion af Le Havre på seneste udekamps 1-0-tab hos Reims hvor det nordfranske hold var 10 mod 11 i 70 minutter.

I seneste weekends pokalrunde vandt Le Havre 0-1 hos en tredjedivisionsklub.

Sandsynligvis stadig skadet: angrebsafløser Logbo. Midtbanemand Ndiaye er tilbage efter tre kampdages karantæne. Desuden god chance for at følgende tre kan være med efter at være blevet elimineret i CAN i begyndelsen af denne uge (mandag/tirsdag): defmidtbanemand Touré, angriber Bayo og offensiv-afløser Ayew. OPDATERING: Bayo og Touré er IKKE CAN-elimineret endnu. De misser altså denne kamp.

Bøyes bud: Le Havre +0 asian handicap til odds 1,85 – SPIL HER >>*

Reims – Nantes X (1-1)

Søndag d. 28. januar. Kl. 15:00

Reims imponerede i Monaco i seneste runde, men røg så ud af pokalen mod en L2-klub. Champagne-drengene er stadig markant mandefaldsramte, og Nantes kan måske drille her (trods fire L1-tab i træk).

Reims (6) vandt 1-3 i Monaco i seneste runde. Stærk kontra-indsats og fortjent sejr.

Det var Champagne-klubbens anden ligasejr i træk, inkl 1-0 over Le Havre i seneste hjemmekamp. Men i seneste weekend røg Reims ud af pokalen hos L2-klubben Sochaux efter 2-2 (to mål af midterforsvarer Agbadou) og straffesparkskonkurrence.

Midtbanemand/højrekantsmand Khadra – banens bedste mod Monaco – blev startsparet (skiftet ind i 59.) i pokalen sammen med keeper Diouf og midtbanemand Munetsi. De to sidstnævnte forblev på bænken. Munetsi var tilbage efter to måneders skadespause og er næppe klar til at starte på banen mod Nantes. Hvilket er problematisk, for kollega Matusiwa er netop blevet solgt til Rennes.

En startplads på midtbanen kunne således være gået til afløser Richardson, men han er stadig til CAN – sammen med midterforsvarer Abdelhamid. Og de vigtige offensivfolk Ito og Nakamura er stadig til De Asiatiske Mesterskaber. Angrebs-afløser O. Diakité og forsvarsafløser I. Diakité er dog muligvis tilbage i truppen efter at være røget ud af CAN henholdsvis mandag og tirsdag. OPDATERING: I. Diaktié er IKKE CAN-elimineret endnu.

Nantes (13) tabte 1-2 til Clermont i seneste rundes hjemmekamp. Ret uheldigt, for bretonerne skabte flere chancer end modstanderen. Men efter rødt kort i 73. måtte Nantes se 1-1 blive til 1-2 i 89.

Det var Nantes’ fjerde L1-nederlag i træk, inkl særdeles fortjente 1-0-tab i Lyon i seneste udekamp. Hvormed Gourvennec er 1-0-4 i Ligue 1 efter han overtog trænertøjlerne fra fyrede Aristuoy i slutnovember. Dertil kom seneste weekends pokalrunde hvor Nantes (efter at have elimineret L2-klubben Pau) tabte 0-1 hjemme mod L2-klubben Laval. Det selv om bretonerne stillede stærkt.

Den nytilkomne angriber Benie Traoré, der blev udvist mod Clermont, har stadig karantæne, men den anden januar-tilkommer, angriber/fløj Kadewere, kan være med; han er startet inde i alle tre Nantes-kampe i 2024 og ligner en god tilgang. Til CAN er fortsat offensivfolk Simon og Mohamed, midterforsvarer Castelletto og midtbane-afløser Moutossamy – medmindre sidstnævnte elimineres sammen med DR Congo denne onsdag. Fortsat skadet: Angriber Ganago.

Muligvis med i truppen: Den nytilkomne højreback Amian, hentet i den italienske Serie B (men med erfaring fra L1).

Venstreback Merlin meldes på vej til Marseille, men en handel er ikke på plads endnu. Nantes har nemlig ikke fundet en erstatning. Det kan være at Haidara fra Lens er svaret, men Nantes venter i givet fald nok til efter denne runde.

Bøyes bud: X til odds 3,60 – SPIL HER >>*

Toulouse – Lens 2 (0-1)

Søndag d. 28. januar. Kl. 17:05

Lens imponerede mod PSG trods (uheldigt) 0-2-tab. Man skal ikke undervurdere Toulouse der godt kan bide fra sig, men holdets eneste sejr i seneste 11 runder er faldet mod svage Metz.

Toulouse (14) vandt 0-1 i Metz i seneste runde. Fortjent gevinst i en chancefattig affære (mod en svag modstander), og den første sejr til Toulouse i seneste 11 runder (inkl 1-2 mod Monaco i seneste hjemmekamp). Hvor Les Violets kun har scoret i alt syv gange.

Det blev til gengæld til ikke færre end tre mål i seneste weekends pokalrunde hvor Toulouse besøgte Rouen. Desværre for Toulouse scorede tredjedivisionsklubben også tre gange, og i straffesparkskonkurrencen trak L1-klubben det korte strå.

Som mod Metz bestod Toulouse-midterforsvaret af danske Nicolaisen og den 18-årige reserve Mawissa, og danskeren har næppe været tilfreds med forsvarets indsats i pokalen. Til gengæld scorede han til 3-3 i 92. En stakket frist, men alligevel…

Målmandsstortalent Restes stod over i pokalen. Midtbanemand Schmidt, skadet 10. december, vendte tilbage i pokalen; blev skiftet ind og er startkandidat nu. Men fortsat skadestvivl om den danske højreback Desler, ude siden 17. december. Fortsat ukampdygtige: den målfarlige fløjspiller Aboukhlal og midtbaneafløser Genreau. Stadig til CAN: midterforsvarer Costa, midterforsvarsafløser Diarra og angrebsindskifter Magri.

Den nytilkomne offensivmand Gboho, hentet i Cercle Brügge, fik Toulouse-debut mod Metz, som indskifter, og startede inde i pokalen hvor han scorede. En anden nytilkommer, fløjspiller Babicka, hentet i Limassol/Cypern, blev skiftet ind i pokalen.

Lens (8) tabte 0-2 til PSG i seneste rundes hjemmekamp. Andet L1-tab i træk for den nordfranske klub der ellers sluttede 2023 med 11 runder i træk uden nederlag.

Men i modsætning til den skuffende indsats i 2-0-tabet i Nice (der var formsvag og mandefaldsramt), spillede Lens faktisk vældigt godt mod PSG, både før og efter rødt kort i 45. Lens burde være kommet foran i 7. minut (brændt straffe) og havde i det hele taget flere chancer end pariserne, også 10 mod 11. Imponerende. Modigt og stærkt kombinationsspil.

Nu har midterforsvarer Gradit karantæne, og afløser Khusanov er stadig til De Asiatiske Mesterskaber, mens en anden afløser, Haidara, stadig er skadet (og i øvrigt måske er vej væk). Det levner to midterforsvarere: Danso og Medina. Sidst det var tilfældet, i en pokalkamp mod Monaco 7. januar (2-2) valgte træner Haise at bruge højre-wingback Aguilar som højremand i tremandsmidterforsvaret, og det ligner også løsningen nu (frem for et skifte til tomands-midterforsvar). Aguilar missede PSG pga en skade, men skulle være ok nu.

Det betyder nok at højrewingback-konkurrent Frankowski der i seneste kampe mest har spillet venstre wingback (hvor Machado fortsat er skadet), nok rykkes over til højre (som mod Monaco). Og venstre wingback? Afløser Maouassa udfyldte rollen mod Monaco og scorede. Men han er nok på vej væk, så januar-tilkommer Chavez kan meget vel få en startplads mod Toulouse.

OPDATERING: Wingback Frankowski har karantæne i denne kamp. Men Haidara meldes tilbage efter skade.

På den bageste midtbane har Lens meget muligt Samed og Mendy tilbage; begge blev elimineret i CAN i begyndelsen af denne uge. Samme med angrebsindskifter Guilavogui (Opdatering: Nej, Guilavogui og Mendy er stadig til CAN. Samed er dog tilbage). Fløjindskifter Cortes spiller stadig U23-mesterskab i Sydamerika.

Bøyes bud: Lens vinder til odds 2,00 – SPIL HER >>*

PSG – Brest 1 (3-2)

Søndag d. 28. januar. Kl. 21:00

Topkamp i Paris hvor formstærke Brest skal forsøge at udfordre førerhold PSG. (De to klubber skal i øvrigt også mødes i pokalen, 7. februar.) Det kan bretonerne måske godt gøre; pariserne var defensivt svage i seneste rundes heldige 0-2-sejr i Lens.

PSG (1) vandt 0-2 i Lens i seneste rundes dyst mellem sølvvinderen og mesterholdet fra 22/23. Det var 13. runde i streg uden parisertab, heraf 11 sejre, inkl 3-1 over Metz i seneste hjemmekamp.

Men overbevisende var PSGs indsats bestemt ikke i Lens der faktisk spillede bedst i første halvleg og burde være kommet foran (brændte bl.a. et straffespark i 7.). Pariserne blev reddet af målmand Donnarumma (og dårlige Lens-afslutninger) samt af venstrefløj Barcolas solo-præstationer. Det unge offensivtalent scorede og fremtvang siden (kort før pausen) en udvisning med en fremragende dribletur. Angriber Mbappé (scorede mål nr 2, i 89.) gjorde det dog også godt. Men forsvaret havde grelle problemer i højresiden, og selv i anden halvleg, 11 mod 10, kneb det for pariserne at sætte sig igennem spillemæssigt.

I seneste weekends pokalrunde vandt PSG 1-4 hos en tredjedivisionsklub. Mens Barcola og Donnarumma fik en puster, scorede Mbappé to.

Defmidtbanemand Ugarte er tilbage i træning efter at have misset pokalkampen pga en skade, Fortsat skadestvivl om angrebsafløser Ramos. Midterforsvarer Skriniar er fortsat skadet (siden startjanuar), men 20-årige Beraldo, hentet i Sao Paolo, spillede 80 min i pokalen. Nok stadig ude: venstreback Mendes og midterforsvarer Kimpembé. (De har ikke kunnet spille i denne sæson.) Fortsat afsted: offensiv-afløser Kang (Asian Cup) og højre wingback Hakimi (CAN). Hakimis afløser Mukiele er nok på vej væk og var ikke med, hverken mod Lens eller i pokalen. I begge kampe udfyldte midtbanereserve Soler rollen som højreback/wingback. Det gik ikke ret godt mod Lens.

Brest (3) vandt 2-0 over Montpellier i seneste rundes hjemmekamp. Suveræn indsats, og sejren burde faktisk have været større. 4-0, fx.

Det var bretonernes fjerde L1-sejr i træk, inkl 4-0 over lokalrival Lorient i 17. rundes Bretagne-derby kort før Jul, og inkl 0-2-gevinst hos Nantes (en anden lokalrival) i seneste udekamp. Syvende runde i træk uden nederlag (fem sejre).

Sideløbende er Brest stadig med i pokalturneringen. I seneste weekends pokalrunde blev det til 1-2-sejr hos en fjerdedivisonsklub. Førstekeeper Bizot sad over.

Som i pokalen og mod Montpellier må Brest undvære FIREMÅLSSKYTTEN fra Lorient-sejren, offensivmand Doumbia. Han er med til De Afrikanske Mesterskaber med Mali.

Ude pga skader er nok fortsat venstreback-afløser Amavi og midtbaneafløser Lebeau. Stadig i karantæne: fløjafløser Camblan.

Bøyes bud: Begge Hold Scorer til odds 1,83 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Ligue 1 sponsoreres af Expekt.

Tips fra Ligue 1

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Matched freebet op til 600 kr.
18 +. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. Selvudeluk via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Kun for nye spillere Min. indsats på 100 kr til odds 1,80 Maks freebet op til 600 kr. Aktiveres under “mine tilbud” og skal bruges inden 60 dage. Skrill og PaySafeCard indbetalinger er ikke bonusberettigede. Freebet gælder kun som et livebet. Alle regler og vilkår

1 Kommentar

Skriv et svar

  1. Jens Bøye

    Jordan røg ud af De Asiatiske Mesterskaber torsdag, så der er en chance for at Tamari kan nå tilbage til Montpellier før søndagens kamp mod Lille. Medmindre han er skadet. Den hurtige og målfarlige højrefløjsdribler sad på bænken hele kampen torsdag. Uvisse årsager.

    OPDATERING: Ovenstående er noget ævl. Jordan er stadig med i Asian Cup; skal spille ottendedelsfinale mandag.