18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Jens Bøye: Tips til 16. runde i Ligue 1 d. 15. – 17. december 2023

Den kriseramte storklub Lyon rører på sig i bunden af rækken; tog senest en sejr over danskerklubben Toulouse og skal nu til Monaco for at se om det bare var en enlig svale. Se alle rundens ni kampanalyser, med spilforslag, i denne optakt – og bemærk at næste runde, den sidste i år, allerede spilles næste onsdag.

IMAGO / PanoramiC

Disclaimer: Optaktens tip, “Bøyes bud” der fremgår under hver kampanalyse, er skud fra hoften der ikke nødvendigvis holder værdi. Hvis jeg er oDisclaimer: Optaktens spilforslag, ”Bøyes bud”, er skud fra hoften. Hvis overbevist om værdien, smider jeg også bettet som eksperttip. Men statistik fører vi skam over Bøyes bud: 23/24: Seneste optakt gav et underskud på 0,17 units. Samlet for 15 optakter: 135 tip, balance +4,6, tilbagebetaling 103,4% (flatbetting). Bemærk: I denne sæson hentes alle optaktsodds fra sponsoren Expekt. Deciderede eksperttip (unitbetting) i 23/24: 9 franske tip, indsats 41 units, balance +11,13, tilbagebetaling 127%. Hold også øje med Dagens Spil (flatbetting) som jeg typisk leverer fre-man; ofte med franske kampe. L1 i DS i 23/24: 22 franske tip. Balance -6,72.erbevist om værdien, smider jeg også bettet som eksperttip. Men statistik fører vi skam over Bøyes bud (dog ikke over de medfølgende ciffertip).

Monaco – Lyon X (1-1)

Fredag d. 15. december. Kl. 21:00

Lyon ligger stadig sidst, men tankede selvtillid med sejren over Toulouse, og interim-manager Sage vælger nok samme taktik her; tremandsmidterforsvar og en opportunistisk offensiv med Lacazette i hopla. Midtbanen er stadig ikke topklasse og kunne meget vel, under normale omstændigheder, få ørerne alvorligt i maskinen mod stærke Monaco, men monegaskerne må undvære kreatør Golovin og to andre idealstartere.

Monaco (3) vandt 1-2 i Rennes i seneste runde; anden sejr i træk inkl 2-0 over Montpellier i seneste hjemmekamp.

Hvor gevinsten mod Montpellier var særdeles fortjent, var monegaskerne temmelig heldige hos velkombinerende Rennes. Var på hælene, men kom foran på effektiv vis og formåede endda at kontra-øge til 0-2 efter udvisning af målscorer Vanderson. Det holdt hårdt til sidst, men sejren kom i hus.

Nu har højre wingback Vanderson og kreatør Golovin karantæne. To vigtige spillere. Ude er fortsat (siden 22/9) den knæskadede venstre wingback Caio Henrique, blandt holdets bedste i 23/24-sæsonstarten. Afløser Jacobs har dog generelt gjort det godt. Fortsat skadestvivl om midtbane-afløser Matazo, angrebs-afløser Boadu og offensiv-indskifter Ben Seghir. Angrebsafløser Embolo er stadig ukampdygtig.

Lyon (18) vandt 3-0 over Toulouse i seneste rundes hjemmekamp. Les Gones’ blot anden sejr i denne sæson! Og sejr nr 1 siden Grosso blev fyret, og ungdomsafdelings-direktør Sage overtog cheftræner-ansvaret (på interim-basis).

Sage åbnede sin konto med to nederlag, 3-2 (lidt uheldigt) i Lens og 3-0 i Marseille. Men mod Toulouse var der gevinst. Efter elendig defensiv i de forrige kampe valgte Sage at stille med et tremands-midterforsvar, og det hjalp på soliditeten (om end Toulouse burde have nettet; brændte straffespark), samtidig med at det gav offensiven friere hænder; behøvede ikke være så bange for at tabe bolden. Midtbanen (selv med Tolisso tilbage mod Toulouse efter skade) er fortsat middelmådig, men ellers ser det bedre ud i Lyon nu.

Det skal dog med at Toulouse i sagens natur er af en anden, lavere, kaliber end Lens og Marseillle…

Les Gones må kun undvære defmidtbane-reserve Lepenant og målmandsditto Riou.

Bøyes bud: Lyon +1 asian handicap til odds 1,85 – SPIL HER >>*

Le Havre – Nice X (1-1)

Lørdag d. 16. december. Kl. 17:00

Nice kom tilbage på sejrssporet i seneste runde, men overbeviste bestemt ikke og er stadig uden to vigtige spillere. Le Havre har tabt to i træk, men været uheldig. Oprykkerholdet spiller glimrende fodbold og kan meget vel drille ligatoeren her.

Le Havre (11) tabte 2-1 i Strasbourg i seneste runde. Andet nederlag i træk (efter fem pointgivende runder) inkl 0-2 mod PSG i seneste hjemmekamp.

Men Le Havre kunne have fået point i begge opgør. Var 11 mod 10 parisere og havde diverse store scoringschancer. Mod Strasbourg var det en jævnbyrdig kamp, og normannerne var uheldige med at indkassere i 97.

Nice (2) vandt 2-1 over Reims i seneste rundes hjemmekamp og kom dermed hurtigt tilbage på sejrssporet efter 1-0-tabet i Nantes i seneste udekamp; sæsonens første nederlag til de solide Riviera-drenge.

Sejren over Reims var dog temmelig heldig. Nice lagde stærkt ud mod en overforsigtig modstander og kom fortjent foran, men da Reims først åbnede for spillet, kom Nice på hælene, og Champagne-klubbens udligning var fuldt fortjent. Nice tog alligevel sejren i 82., men det pga et groteskt drop af Reims-målmanden.

På højrebacken mangler Nice stadig hurtige og angrebsstærke Atal pga karantæne, og som mod Reims mangler midtbanedremdriver Thuram pga en skade. Han blev mod Reims erstattet med defmidtbanemand Rosario, men det gik ikke ret godt. Træner Farioli overvejer nok nu at bruge tekniker Boudaoui fra start på midtbanen og skubbe Rosario ned (påny; har han gjort ok i en del kampe) som højreback-vikar i stedet for ofte elendige Lotomba.

Bøyes bud: X til odds 3,30 – SPIL HER >>*

Lens – Reims X (1-1)

Lørdag d. 16. december. Kl. 21:00

Reims er løbet ind i en del nederlag på det seneste, men har faktisk spillet glimrende; har været uheldig. Her er modstanderen hjemmestærke Lens, og Reims må undvære sine fans (forment adgang på stadion), men andre omstændigheder er gunstige for Champagne-klubben: Lens har en CL-midtugekampi benene og er mandefaldsramt.

Lens
(7) spillede 0-0 i Montpellier i seneste runde. Tiende ligarunde i træk uden nederlag, men lidt skuffende at det – efter tre L1-sejre i træk (inkl 3-2, dog ret så heldigt, over Lyon i seneste hjemmekamp) – ikke blev til gevinst mod et mandefaldsramt og formsvagt Montpellier-hold. Lens var bedst og burde have scoret, men kunne såmænd også have indkasseret. Overbevisende var det ikke.

Til gengæld sluttede Lens CL-gruppespillet af på stærk vis denne tirsdag med 2-1-sejr over Sevilla. Det medførte en tredjeplads og dermed en billet til EL-slutkampene i det nye år.

Desværre pådrog det nordfranske hold sig nogle skader mod Sevilla, og midterforsvarer Gradit og defmidtbane-afløser Mendy ser ud til at gå glip af Reims. Ude er helt sikkert midterforsvarer Medina (banens bedste mod Montpellier) og (for anden ligakamp i træk) offensivmand Sotoca; begge pga karantæne.

Reims (8) tabte 2-1 i Nice i seneste runde og har dermed tabt tre af seneste fire runder; med 2-1 over Strasbourg i seneste hjemmekamp som enlige lyspunkt.

Men Reims-spillet har faktisk været glimrende; holdet har simpelthen været grumme uheldigt. Var det mod PSG (nederlag fortjent, men 0-3 burde have været 2-3), var det hos Rennes (3-1-tab der burde have givet mindst uafgjort) og var det mod Nice.

Her åbnede Reims alt for forsigtigt og kom fortjent bagud, men så mandede Stills velorganiserede og dynamiske tropper sig op og viste hvad de kan (undtagen danske Daramy der havde en offday). Stærkt spil, diverse store chancer og fortjent udligning. Men i 82. droppede målmand Diouf (ellers en dygtig keeper) fælt og forærede sejren til Nice. Surt.

Midtbanemand Munetsi er fortsat ukampdygtig. Fortsat tvivl om den angrebsstærke venstreback Esbrand der har misset de seneste tre kampe. Samt om højreback-afløser Busi der gik glip af Nice.

Bøyes bud: Reims +0,75 asian handicap til odds 1,79 – SPIL HER >>*

Nantes – Brest X (0-0)

Søndag d. 17. december. Kl. 13:00

Et Bretagne-derby der tegner chancefattigt. Nantes har for nyligt skiftet træner til defensive Gourvennec, og Brest har været offensivt spag i seneste par kampe.

Nantes (9) tabte 2-1 i seneste rundes udekamp hos ligaetter PSG og fik altså ikke fulgt op på forrige rundes flotte (og lidt heldige) 1-0-sejr over ligatoer Nice. Et hæderligt nederlag i Paris er dog til at leve med for bretonerne og for Gourvennec der nu er 1-0-1 efter at have fået trænertøjlerne.

Gourvennec er defensivt orienteret, og det lykkedes hans hold at holde PSG nede på relatvit få chancer. Parisersejren var dog fortjent, og Nantes ret heldig med at komme på scoringstavlen.

Angriber Ganago er fortsat ukampdygtig. Stadig ude er nok også højreback-afløser Centonze.

Brest (5) vandt 0-1 i Metz i seneste runde. Fjerde runde i streg med point til bretonerne. (Eter tre nederlag i træk mod top4-mandskaber.)

Spillet var dog slet ikke så godt som i forrige rundes 3-0 hjemme mod Clermont. Kampen i Metz var chancefattig, og messinerne spillede faktisk bedst. Brest producerede meget lidt og var heldige med at vinde.

Ind i mellem de to kampe spillede Brest – i midtugen – udsat opgør mod Strasbourg: 1-1. Også dén kamp temmelig chancefattig. Et hårdt program, med andre ord.

Umiddelbart må Brest kun undvære den fortsat skadede venstreback-afløser Amavi.

Bøyes bud: Under 2,5 mål til odds 1,72 – SPIL HER >>*

Lorient – Strasbourg 2 (1-2)

Søndag d. 17. december. Kl. 15:00

Strasbourg har forbedret spillet og virker svær at slå for tiden. Lorient uden sejr i seneste seks runder og med skadestvivl.

Lorient (16) tabte 2-4 til Marseille i seneste rundes hjemmekamp. Hvormed bretonerne er oppe på seks runder i streg uden sejr.

Forsvaret blev flået i stumper og stykker af Marseille, både i åbent spil og på dødbolde. (Dog også en formstærk modstander.) Men offensiven viste glimrende ting; med kvikke Dieng tilbage i front efter skadespause, og med en anden gammel Marseille-mand, venstre wingback Mendy, som venstrekantsmand. Godt initiativ af træner Le Bris. Mendy scorede endda.

Men nu har Lorient skadestvivl om venstrekantsmand Mendy. Defmidtbanemand Bakayoko, der missede Marseille, mangler nok stadig.

Strasbourg (10) vandt 2-1 over Le Havre i seneste rundes hjemmekamp. Første sejr til alsacianerne i seneste otte runder, men anden runde i streg med point, inkl 1-1 hos Brest i seneste udekamp.

Før Brest-pointet tabte Strasbourg uheldigt med 2-1 i Reims. Alsacianernes form har virket opadgående, men sejren over Le Havre var temmelig heldig. Opgøret var jævnbyrdigt og stod 1-1 indtil 97. minut.

Tvivl om midterforsvarer Nyamsi der missede Le Havre. Det gjorde defmidtbanemand/højreback Doukouré også, og han bliver heller ikke klar til Lorient, meldes det fra Strasbourg.

Bøyes bud: Strasbourg +0,25 asian handicap til odds 1,78 – SPIL HER >>*

Matched freebet op til 600 kr.
18 +. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. Selvudeluk via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Kun for nye spillere Min. indsats på 100 kr til odds 1,80 Maks freebet op til 600 kr. Aktiveres under “mine tilbud” og skal bruges inden 60 dage. Skrill og PaySafeCard indbetalinger er ikke bonusberettigede. Freebet gælder kun som et livebet. Alle regler og vilkår

Metz – Montpellier X (1-1)

Søndag d. 17. december. Kl. 15:00

Det kan blive 0-0, men det kan også blive 3-3. Svært at forudsige med disse to hold. Begge uden sejr i seneste runder. Metz med færre skadesproblemer, men truppen er til gengæld nok mindre tynd end Montpelliers.

Metz (12) tabte 0-1 til Brest i seneste rundes hjemmekamp. Andet nederlag i træk inkl 2-0 (burde have været 3-2) hos Lille i seneste udekamp. Dette efter fire runder i streg uden tab, inkl to målrige sejre over Nantes og Lorient (3-1 og 2-3).

Chanceproduktionen og effektiviteten fra de to sejre (og chanceproduktionen mod Lille) var ingen steder at se mod Brest; chancefattig affære. Men Metz kan alligevel ærge sig, for i en sløj kamp spillede messinerne mindst ringe, og bretonerne havde stort set ingen chancer.

Fortsat skadestvivl om angriber Estupinan (starter/afløser; ude side 22/10).

Montpellier (14) spillede 0-0 mod Lens i seneste rundes hjemmekamp. Sjette runde i streg uden sejr, men efter dårligt spil og fortjent 2-0-tab i Monaco i seneste udekamp, var eet point mod sidste sæsons sølvvinder Lens ganske godt. Lens spillede bedst, men mandefaldsramte Montpellier fulgte overraskende godt med.

Nu er der tvivl om den driblestærke højrefløj Tamari der blev skadet mod Lens. Fortsat skadestvivl om venstrebacks Sylla og Sainte-Luce, fløjene Khazri og Nordin, samt midtbane-afløser Leroy. Samt tvivl om den nytilkomne fløjspiller Coulibaly der lige skal op i omdrejninger efter et halvt år uden klub.

Men defmidtbanemand Ferri der var indskifter mod Lens efter at have misset Monaco, er nok startklar nu. Midterforsvarer Kouyaté er fortsat i karantæne, men kollegaerne Omeragic, Esteve og (tilbagevendte) Jullien gjorde det glimrende i en tremands-kæde mod Lens.

Bøyes bud: X til odds 3,35 – SPIL HER >>*

Toulouse – Rennes 2 (0-1)

Søndag d. 17. december. Kl. 15:00

Begge med torsdagskamp i benene, men Rennes har en bred trup og kan nok bedre håndtere det hårde program. Begge også uden sejr i seneste ligarunder, men Rennes har spillet bedre; har været uheldig.

Toulouse (15) tabte 3-0 i Lyon i seneste weekend. Fortjent nederlag (om end Le Téfécé burde have scoret, fx på det straffespark Dallinga brændte).

OTTENDE L1-runde i træk uden sejr til den sydfranske klub, inkl 1-1 mod Lorient i seneste hjemmekamp.

Denne torsdag skal Toulouse spille sidste EL-grupperunde hos LASK i Østrig. Uafgjort er nok til at sikre sig gruppens andenplads.

Her kan højrefløj Dønnum være med, men han har karantæne mod Rennes. Skadestvivl om den danske højreback Desler der missede Lyon. Fortsat ukampdygtig: den målfarlige fløjspiller Aboukhlal.

Rennes (13) tabte 1-2 til Monaco i seneste rundes hjemmekamp. Andet nederlag i træk inkl 2-0 i Marseille.

De velkombinerende bretonere har dog været temmelig uheldige. Spillede næsten lige op med Marseille og var faktisk bedste hold på banen mod Monaco og havde fortjent bedre. Men monegaskerne var effektive og fik endda scoret på kontra efter at være blevet reduceret til 10 mand i 74.  

Denne torsdag skal Rennes spille sidste EL-grupperunde mod Villarreal. Uafgjort er nok til at sikre gruppens førsteplads.

Midterforsvarer Wooh og defmidtbanemand Matic er klar efter karantæne mod Monaco.

Bøyes bud: Rennes -0,25 asian handicap til odds 1,89 – SPIL HER >>*

Marseille – Clermont X (1-1)

Søndag d. 17. december. Kl. 17:05

Marseille viser stærk form og er naturligvis klar favorit hjemme mod begrænsede Clermont der døjer med at score (og vinde). Men Clermont holdt senest Lille stangen, styrkes med tre mand tilbage efter karantæne og kan måske drille hjemmeholdet der har en torsdagskamp i benene og har en del fravær.

Marseille (6) vandt 2-4 i Lorient i seneste runde. FJERDE sejr i træk (inkl 3-0 over Lyon i seneste hjemmekamp fire dage før Lorient-opgøret) til Gattusos drenge der virkelig ser ud til at have fundet melodien – anført af angriber Aubameyang der har scoret (syv mål) i seneste fire kampe.

Fire mål i Lorient var en smule over-effektivt, men sejren var fortjent nok. Som mod Lyon stillede Gattuso med en 3-5-2 (med to kreatører på midtbanen), og den sparker altså cule. Pardon my French.

Denne torsdag skal Marseille spille sidste EL-runde hos Brighton; kampen om gruppens førsteplads. En plads franskmændene kan sikre sig med uafgjort i England.

Fløjspiller Ndiaye kan være med mod Brighton, men er stadig i karantæne i Ligue 1 (virker dog ikke synderligt savnet). Højre wingback Clauss har også karantæne mod Clermont, men har en glimrende afløser i Murillo. Defensiv-midtbanemand Rongier er fortsat ukampdygtig; det samme er nok fløjafløser Correa. Tvivl om def-midtbanemand Kondogbia der missede Lyon og Lorient, truppen er bred.

Bemærk at et ultra-tribuneafsnit lukkes mod Clermont; straf for uroligheder.

Clermont (nr 17) spillede 0-0 mod Lille i seneste rundes hjemmekamp. Fair resultat i en chancefattig og kedelig affære. Ret overraskende, for Clermont (i forvejen ikke just et klassehold) var mandefaldsramt.

Det var fjerde runde i træk uden sejr, og Clermont er kun noteret for 1 mål i alt i de fire kampe. Men eet point mod stærke Lille var et kærkomment resultat for Clermont efter at have tabt 3-0 i Brest i seneste udekamp.

Tre spillere er tilbage efter karantæne: defmidtbanemand Gonalons samt midterforsvarerne Caufriez og Konaté. Bemærk også at den dybtliggende spilfordeler Gastien var tilbage mod Lille efter at have misset fire runder i træk pga en skade. Vigtig spiller. Tvivl om midterforsvarsafløser Ogier der gik glip af Lille.

Bøyes bud: Clermont +1,25 asian handicap til odds 1,85 – SPIL HER >>*

Lille – PSG X (1-1)

Søndag d. 17. december. Kl. 20:45

Midtugekamp i benene for begge mandskabers vedkommende. PSGs trup er bredere, og ligaetteren er favorit, trods udebane, men Lille har et glimrende forsvar.

Lille (4) spillede 0-0 i Clermont i seneste runde og er dermed ubesejret i seneste ni ligarunder, inkl 2-0 over Metz i seneste hjemmekamp. Men skuffende at Les Dogues ikke kunne præstere bedre end en sløj indsats og en chancefattig affære hos begrænsede Clermont.

Denne torsdag skal Lille spille Conference League, sidste grupperunde, hjemme mod færøske Klakvik. Les Dogues fører EL-gruppen og er sikret avancement. De skal nok have tre point for at holde Slovan Bratislava bag sig, men mon ikke en del idealstartere får en startpuster mod færingene.

PSG (1) vandt 2-1 over Nantes i seneste rundes hjemmekamp og noterede sig dermed for den OTTENDE ligasejr i træk, inkl 0-2-gevinsten (trods 10 mod 11) i Le Havre i seneste udekamp.

Pariserne (inkl en usædvanligt anonym Mbappé) sprudlede ikke just mod Nantes, der stod glimrende, men sejren var fortjent mod en modstander der skabte meget lidt (og ikke burde have scoret).

Denne onsdag skal PSG spille sidste CL-grupperunde, hos Dortmund. En sejr i Tyskland betyder fransk gruppe-førsteplads, mens uafgjort kan medføre en rutsjetur ned til tredjepladsen (for så kan Newcastle overhale).

Skal blive interessant at se om førstemålmand Donnarumma spiller mod Dortmund. Italieneren har karantæne i L1 – missede Nantes og går også glip af Lille – og afløser Tenas gør det glimrende.

Fløjspiller Dembélé har karantæne mod Dortmund som også misses af den influenza-ramte angrebsafløser Ramos. Forsvarsstyrmand Marquinhos var tilbage mod Nantes efter skadespause. Virkede lidt rusten, men det får han nok hurtigt banket af. Fortsat ude: den hurtige midtbanemand Zaire-Emery (der savnes; Soler fik chancen mod Nantes og skuffede igen-igen). OPDATERING: Zaire-Emery er tilbage; med i onsdagens CL-kamp i Dortmund.

Nok stadig ude: venstreback Mendes og midterforsvarer Kimpembé. (De har ikke kunnet spille i denne sæson.) Tvivl om midtbane-afløser Ruiz.

Bøyes bud: Under 3 mål (asian) til odds 1,75 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Ligue 1 sponsoreres af Expekt.

Tips fra Ligue 1

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

1 Kommentar

Skriv et svar

  1. Jens Bøye

    Lille-PSG (søndag): Lille-midtbanemand André klager over banens tilstand før braget mod pariserne.