18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Jens Bøye: Tips til 15. runde i Ligue 1 d. 8. – 10. december 2023

PSG var 10 mod 11 i 80 minutter i Le Havre, men vandt alligevel og fører med fire point foran Nice der tabte for første gang. Til Nantes (med ny træner) der nu møder PSG… Vi har analyser af, og spilforslag til, alle ni L1-kampe i denne optakt. PLUS en kort bonus-analyse af denne torsdags kamp (udsat fra 12. runde) mellem Brest og Strasbourg.

IMAGO / PanoramiC

Disclaimer: Optaktens spilforslag, ”Bøyes bud”, er skud fra hoften. Hvis overbevist om værdien, smider jeg også bettet som eksperttip. Men statistik fører vi skam over Bøyes bud: 23/24: Seneste optakt gav et underskud på 1,14 units. Samlet for 14 optakter: 125 tip, balance +4,77, tilbagebetaling 103,8% (flatbetting). Bemærk: I denne sæson hentes alle optaktsodds fra sponsoren Expekt. Deciderede eksperttip (unitbetting) i 23/24: 8 franske tip, indsats 37 units, balance +6,81. Hold også øje med Dagens Spil (flatbetting) som jeg typisk leverer fre-man; ofte med franske kampe. L1 i DS i 23/24: 20 franske tip. Balance -5,22.

Brest – Strasbourg X (1-1)

Torsdag d. 7. december. Kl. 20:30

Udsat kamp fra 12. runde.

Brest har to sejre i træk (efter 3 nederlag i streg; alle mod top4-hold), senest 3-0 over Clermont, og er favorit mod Strasbourg der er uden sejr i seneste syv runder. Men pas lidt på, for Strasbourg spillede faktisk lige op med stærke Reims i seneste weekends udekamp; var uheldig med at tabe 2-1.

Trupnyt: Brest har træner Roy tilbage efter karantæne, men må undvære den erfarne midtbanemand Lees-Melou, mens Strasbourg må klare sig uden den bomstærke midterforsvarer Nyamsi.

Bøyes bud: X til odds 3,55 – SPIL HER >>*

Montpellier – Lens 2 (1-2)

Fredag d. 8. december. Kl. 21:00

Det kører ikke pt for Montpellier der fortsat er svækket på venstre back og nu også må undvære midterforsvarer Kouyaté. Lens var lidt heldig i 3-2-sejren over Lyon (niende L1-runde i streg uden tab), har en CL-kamp tirsdag og må undvære fans hos Montpellier, men har en dynamisk offensiv der kan gøre ondt på hjemmeholdet.

Montpellier (13) tabte 2-0 i Monaco i seneste runde. Fortjent nederlag i en kamp hvor Montpellier havde det svært, også før udvisning af midterforsvarer Kouyaté i 69.

Det var femte kamp i træk uden sejr til Montpellier, inkl seneste midtuges (dog ret uheldige) 1-1 mod Clermont.

Træner Der Zakarian er klar efter karantæne, men midterforsvarer Kouyaté er ny mand i skammekrogen. Defmidtbanemand Ferri er muligvis tilbage efter at have misset Monaco. Tvivl om venstrefløj Khazri, skadet mod Monaco. Fortsat ude: venstrebacks Sylla og Sainte-Luce, midtbane-afløser Leroy, samt fløj-afløser Nordin der alle missede Monaco.

Ingen debut i denne omgang til den nytilkomne fløj Coulibaly, klubløs siden sommerfarvel til Stuttgart. Lidt af et scoop for Montpellier, for selv om den 22-årige fremdriver havde en tung 22/23-sæson i Tyskland (efter et par lovende sæsoner), er han et stort talent med masser af potentiale. Udfordrende, stor, stærk, hurtig. Er dog nok lidt rusten efter nul kampe det sidste halve års tid, og klar mod Lens er han altså ikke.

Lens (6) vandt 3-2 over Lyon i seneste rundes hjemmekamp. God reaktion på 6-0-lussingen den nordfranske klub fik af Arsenal i CL få dage forinden. Niende L1-runde i træk uden Lens-nederlag, og tredje sejr i streg (inkl 0-3-triumf i Clermont i seneste udekamp).

Gevinsten mod Lyon var dog temmelig heldig. De to hold producerede lige mange chancer, og to af Lens-målene var temmeligt tilfældige: en stort forsvarsfejl samt et uheldigt selvmål. Lens så desuden rødt i 90., men holdt fast i sin føring.

Bemærk at Lens skal spille sidste CL-grupperunde på tirsdag, hjemme mod Sevilla. Chancen for en CL-ottendedelsfinale er forpasset, men Lens kan stadig gå videre til EL-slutkampene. Det kræver blot uafgjort mod spanierne.

Angriber Wahi er tilbage mod Montpellier efter karantæne mod Lyon, men pladskonkurrent Said scorede mod Les Gones. Ude pga karantæne: Offensivmand Sotoca.

Bøyes bud: Lens -0,25 aisan handicap til odds 2,02 – SPIL HER >>*

Rennes – Monaco 2 (1-2)

Lørdag d. 9. december. Kl. 17:00

Rennes har et godt hold, men tabte fortjent i Marseille og er svækket i forsvaret og på midtbanen. Ligatreer Monaco er uden sejr i seneste tre udekampe (inkl uheldighed mod Lille og PSG), men viser generelt godt spil; inkl rækkens næstbedste offensiv.

Rennes (12) tabte 2-0 i Marseille i seneste runde.

Lidt uheldigt, i hvert fald at nederlaget blev på to mål, for bretonerne spillede sådan næsten set lige op med det sydfranske hold, men de producerede for lidt og manglede effektiviteten fra forrige rundes (temmelig heldige) 3-1 over Reims samt torsdagens 0-3-sejr (i Budapest) over Maccabi Haifa i EL. Og var uheldige med en elendig indsats af midterforsvarer Wooh der begik et dumt straffespark i 8. og i 61. blev udvist for en overilet stempling. Seks minutter blev Marseille også reduceret til 10., men i mellemtiden havde Det Sydfranske Galehus gjort 1-0 til 2-0.

Stéphan, der fik trænertjansen efter farvel til Genesio (efter 0-1-tabet mod Lyon 12. nov), er dermed 1-0-1 i L1 efter sin tilbagevenden til Rennes hvor han også var cheftræner i 2018-2021.

Bemærk at Rennes skal spille sidste EL-grupperunde mod Villarreal næste torsdag. Uafgjort er nok til at sikre gruppens førsteplads.

Mod Monaco må Rennes undvære midterforsvarer Wooh (afløser Omari har også tendens til at dumme sig; gjorde det dog nydeligt som indskifter mod Marseille) og den erfarne defensiv-midtbanemand Matic pga karantæne. Skadestvivl om midterforsvarer Theate der udgik (efter godt spil) i første halvleg mod Marseille.

Monaco (3) vandt 2-0 over Montpellier i seneste rundes hjemmekamp og kom dermed tilbage på sejrssporet efter 5-2-tabet i Paris. Et nederlag der var fortjent, men cifrene var overdrevne.

Fortjent gevinst mod Montpellier. Der så rødt i 69., men da førte Monaco 1-0 efter en overbevisende indsats.

Ude er fortsat (siden 22/9) den knæskadede venstre wingback Caio Henrique, blandt holdets bedste i 23/24-sæsonstarten. Afløser Jacobs har generelt gjort det godt, havde det svært mod PSGs lynhurtige og udfordrende Dembélé og Hakimi, men var tilbage med godt spil mod Montpellier. Fortsat skadestvivl om angrebs-afløser Boadu og offensiv-indskifter Ben Seghir. Angrebsafløser Embolo er stadig ukampdygtig.

Bøyes bud: Monaco +0 asian handicap til odds 2,08 – SPIL HER >>*

PSG – Nantes 1 (3-1)

Lørdag d. 9. december. Kl. 21:00

10 parisere holdt målet rent mod Le Havre, men burde have indkasseret, og generelt er PSG-forsvaret til at tale med. Nantes kommer nok primært til Paris for at stå kompakt og forsvare sig, men demonstrerede hurtige kontraangreb i 1-0-sejren over Nice (der også burde have nettet). Det kunne godt kaste en scoring af sig på Parc des Princes.

PSG (1) vandt 0-2 i Le Havre i seneste runde og noterede sig dermed for den syvende ligasejr i træk.

Det holdt dog hårdt, for målmand Donnarumma så rødt efter 10. minutter. 10 parisere fik dermed en langt hårdere dag på kontoret end ventet og afgav naturligvis en række chancer, men andenmålmand Tenas var fortrinlig, og i den anden ende var PSG giftig med lynhurtige kontraløb og flotte mål af Mbappé og Vitinha.

Donnarumma har karantæne mod Nantes, men Tenas ligner en fuldgod erstatning. Fortsat tvivl om forsvarsstyrmand Marquinhos der missede Le Havre. Fortsat ude: den hurtige midtbanemand Zaire-Emery. Nok stadig ude: venstreback Mendes og midterforsvarer Kimpembé. (De har ikke kunnet spille i denne sæson.)

Bemærk at PSG næste onsdag skal spille vigtig CL-kamp, sidste grupperunde, hos Dortmund. En sejr i Tyskland betyder fransk gruppe-førsteplads, mens uafgjort kan medføre en tredjeplads (for så kan Newcastle overhale).

Nantes (9) fik en flot start på tilværelsen uden den fyrede træner Aristuoy (der sluttede med 0-1-3 i sine sidste fire kampe; senest 0-0 hjemme mod 10 Le Havre-mand). Den nye mand ved roret, erfarne Gourvennec, åbnede sin Nantes-konto med 1-0 (hjemme) over ligatoer Nice.

Gourvennec er kendt for at have fokus på defensiven, og det bar kampen præg af (Nice med masser af boldbesiddelse), men der skete nu alligevel en del offensivt. Nice tilspillede sig diverse chancer – FLOTTE redninger af Nantes-keeper Lafont – og i den anden ende var de kvikke Nantes-offensivfolk med hurtige, direkte kontraløb dygtige til at udnytte at den bundsolide, men temmelig tunge, Nice-defensiv har en akilleshæl i løbeduellerne.

Venstreback Merlin er tilbage efter at have de seneste to runder (mod Le Havre var den erfarne midtbanemand Sissoko en glimrende vikar på backposten; mod Nice – hvor Sissoko var på midtbanen – var det midterforsvarer/venstreback Duverne der tog sig af den; med en del besvær). Angriber Ganago, der blev skadet mod Le Havre, er ude resten af sæsonen. Fortsat ude er også højreback-afløser Centonze.

Bøyes bud: Begge hold scorer til odds 1,94 – SPIL HER >>*

Nice – Reims 2 (1-2)

Søndag d. 10. december. Kl. 13:00

Nantes viste vejen mod solide Nice: løbedueller kan ryste det tunge forsvar. Reims har en kvik offensiv der kan gøre det samme.

Nice (2) tabte 1-0 i Nantes i seneste runde. Sæsonens første nederlag til Riviera-drengene der mødte op med ikke færre end otte rene lagener i træk! Inkl 1-0 over Toulouse i seneste hjemmekamp.

Forsvaret var igen generelt solidt, men havde alligevel en del problemer mod den kvikke Nantes-offensiv. Dante & Co havde det svært i løbeduellerne.

Offensiven var igen pænt hittepåsom, men igen lidet effektiv foran mål. Angriber Moffi var decideret uheldig.

vandt 1-0 over Toulouse i seneste rundes hjemmekamp. OTTENDE rene lagen i træk af ligatoeren.

På højrebacken mangler hurtige og angrebsstærke Atal stadig pga karantæne. Afløser Lotomba er ofte ringe, så den primær vikar er defmidtbane-afløser Rosario der generelt gør det godt, men havde det svært mod Nantes’ lynhurtige venstrefløj Simon. Fortsat skadestvivl om venstrefløj-afløser Diop.

Reims (5) vandt 2-1 over Strasbourg i seneste rundes hjemmekamp og kom dermed tilbage på sejrssporet efter to nederlag i træk, mod PSG samt hos Rennes.

Hvor champagne-drengene var uheldige mod PSG (tab var ok, men 0-3 burde have lydt 2-3) og mod Rennes (3-1-tab der burde have givet mindst uafgjort), var de bestemt ikke uheldige mod Strasbourg der spillede uventet godt og nok burde have snuppet et point.

Men godt spil af især DK-offensivmand Daramy der diverse gange brød igennem Strasbourgs højre forsvarsside og leverede en assist.

Midtbanemand Munetsi, der blev skadet mod Rennes, er ude indtil januar. Fortsat tvivl om den angrebsstærke venstreback Esbrand der har misset de seneste to kampe.

Bøyes bud: Reims +0,5 asian handicap til odds 2,02 – SPIL HER >>*

Clermont – Lille 2 (0-2)

Søndag d. 10. december. Kl. 15:00

Begrænsede Clermont er mandefaldsramt og bremser næppe velkørende Lille.

Clermont (nr 17) tabte 3-0 i Brest i seneste runde, få dage efter at have spillet (heldigt) 1-1 i Montpellier.

Nederlaget i Brest var fortjent (om end lidt for stort) og tredje kamp i træk uden sejr til Clermont, inkl 0-3 mod Lens i seneste hjemmekamp.

Træner Gastien og den hurtige midterforsvarer Seidu er klar efter to kampdages karantæne. Men tre nye i skammekrogen: defmidtbanemand Gonalons samt midterforsvarerne Caufriez og Konaté. Tvivl om den dybtliggende spilfordeler Gastien der har misset de seneste fire kampe pga en skade, samt om midterforsvarer Ogier, skadet mod Montpellier.

Lille (4) vandt 2-0 over Metz i seneste rundes hjemmekamp. Glimrende sejr over et oprykkerhold der mødte med to sejre i træk, og Lille er nu ubesejret i seneste otte ligarunder, inkl 0-2-gevinst i Lyon i seneste udekamp.

Selv om sejren var fortjent, burde den dog have lydt 3-2 snarere end 2-0. Det holdt dog hårdere end som så mod Metz der bl.a. brændte TO straffespark. Superspil af Lille-keeper Chevalier der også stod en brandkamp mod Lyon. Det skal dog med at Lille havde en torsdagskamp i benene (0-2-sejr hos Olimpija i Conference League).

Den målfarlige højreback Diakité og venstreback Ismaily var tilbage efter skadespause, men forblev på bænken mod Metz.

Bemærk at Lille også skal spille Conference League næste torsdag, hjemme mod færøske Klakvik; sidste grupperunde. Les Dogues fører EL-gruppen og er sikret avancement, men har nok brug for at vinde for at holde Slovan Bratislave bag sig.

Bøyes bud: Lille -0,75 asian handicap til odds 1,96 – SPIL HER >>*

Metz – Brest X (1-1)

Søndag d. 10. december. Kl. 15:00

Brest spiller generelt bedre end Metz, men har en torsdagskamp i benene. Messinerne har oppet sig i offensiven og kan meget vel snuppe point.

Metz (11) tabte 2-0 hos Lille i seneste runde og kom dermed ned på jorden efter fire runder i træk uden tab, senest to målrige sejre over Nantes og Lorient (3-1 og 2-3).

Lille fortjente sejren, men den burde have lydt 3-2. Som i de to forrige runder var messinerne defensivt svage, men samtidig chanceskabende; uheldigt at det ikke blev til et par mål. Metz brændte TO straffespark…

Fortsat skadestvivl om højreback Collin, ude siden 12/11, og angriber Estupinan (starter/afløser; ude side 22/10).

Brest (7) vandt 3-0 over Clermont i seneste rundes hjemmekamp. Lidt for store cifre, men fortjent sejr mod et begrænset og træt Clermont-hold der havde en midtuge-kamp i benene.

Det var bretonernes anden sejr i træk, inkl 1-3-gevinsten i Montpellier. Efter tre nederlag i træk mod top4-mandskaber.

Bemærk at Brest denne torsdag spiller hjemmekamp mod Strasbourg – et udsat opgør fra runde 12. Her har den erfarne og snu midtbanemand Lees-Melou karantæne; dvs at han er tilbage mod Metz.

Bøyes bud: X til odds 3,35 – SPIL HER >>*

Strasbourg – Le Havre X (1-1)

Søndag d. 10. december. Kl. 15:00

Strasbourg har vist opadgående form i seneste runder trods lang tid uden sejr, men alsacianerne har en torsdagskamp i benene. Le Havre har kun tabt (uheldigt) til PSG i seneste seks runder.

Strasbourg (15) tabte 2-1 i Reims i seneste runde. Syvende runde i streg uden sejr til den alsacianske klub, inkl 1-1 mod Marseille i seneste hjemmekamp.

Men faktisk var indsatsen af Patrick Vieira-trænede Strasbourg bedre end forventet; alsacianerne spillede på overraskende vis lige op med stærke Reims og havde fortjent uafgjort.

Bemærk at Strasbourg denne torsdag skal spille udsat kamp i Brest.

Til Le Havre-opgøret er der tvivl om midterforsvarer Nyamsi der blev skadet mod Reims og misser Brest-kampen.

Le Havre (10) tabte 0-2 til PSG i seneste rundes hjemmekamp. Dvs et nederlag efter fem pointgivende runder i træk (inkl heldige 0-0 mod Nantes i seneste udekamp).

Ikke helt uventet at de normanniske oprykkere tabte mod mesterholdet og ligaetteren, men faktisk var Le Havre vældigt tæt på en triumf. Efter rødt til PSG-målmanden i 8., havde normannerne diverse store chancer, men brændte dem på den indskiftede parisiske reservemålmand. I den anden ende var det – trods overtal – svært for Le Havre at dæmme op de hurtige pariser-kontraangreb.

Offensivmand Ayew, den klubløse veteran der blev hyret af normannerklubben i forrige uge, er klar efter karantæne. Han blev skiftet ind mod Nantes og udvist få minutter senere, i 66.

Bøyes bud: X til odds 3,40 – SPIL HER >>*

Lyon – Toulouse X (1-1)

Søndag d. 10. december. Kl. 17:05

Lyon bør kunne gøre det bedre end den pinlige sidsteplads indikerer, men der er store problemer på holdet. Toulouse spiller ofte uafgjort (hveranden runde, i snit) og kan måske nappe point her.

Lyon (18) er i krise. Fyrede træner Grosso (kun een sejr juli-november) efter 0-2-tabet mod Lille 26. november, men har ikke fået det ønskede saltvandsindsprøjtnings-resultat. Siden ungdomsafdelings-direktør Sage overtog cheftræner-ansvaret (på interim-basis), har Les Gones tabt yderligere to i træk: I seneste weekend blev det til 3-2-tab i Lens og denne onsdag – i en udsat kamp fra runde 10 – blev det til en 3-0-lussing i Marseille.

Her var cifrene lidt overdrevne – SÅ mange klare chancer afgav det svage Lyon-forsvar trods alt ikke – men nederlaget var yderst fortjent. Tynd indsats af Lyon-offensiven der så en del bedre ud mod Lens.

Sage har i sine to første kampe vist driblekonge Cherki tillid ved at lade ham starte som 10’er. Jeg tror han ville være bedre ude på en fløj hvor han kan sætte en mand eller to. Centralt varmer han bolden for meget – og slår op i banen (og ser appellerende på dommeren) når han taber bolden. Det kostede et mål mod Marseille. Det primære problem i Lyon er dog det sløve forsvar og den middelmådige bageste midtbane.

Tvivl om den målfarlige midtbanemand Tolisso der missede Lens og Marseille, og om venstreback Tagliafico der gik glip af sidstnævnte.

Toulouse (14) spillede 1-1 mod Lorient i seneste rundes hjemmekamp. SYVENDE L1-runde i træk uden sejr til den sydfranske klub, inkl 1-0-nederlaget i Nice i seneste udekamp.

Skulle der have været en sejrherre i Lorient-opgøret, ville Toulouse dog have været den rette: Producerede flest muligheder i en chancefattig affære og var foran indtil Lorient udlignede i overtiden. Toulouse-målet sat ind af holdtopscorer Dallinga, 10 minutter efter indskiftning. Han (der havde karantæne mod Nice) blev startsparet efter at være startet inde i torsdagens EL-opgør mod Saint-Gilloise (0-0).

Sidste EL-grupperunde spilles næste torsdag hvor Toulouse skal besøge LASK i Østrig. Uafgjort er nok til at sikre sig gruppens andenplads.

Skadestvivl om den danske højreback Desler. Fortsat ukampdygtig: den målfarlige fløjspiller Aboukhlal.

Bøyes bud: X til odds 3,75 – SPIL HER >>*

Lorient – Marseille 2 (1-2)

Søndag d. 10. december. Kl. 20:45

Med Dieng (ex-Marseille) tilbage ser Lorient-offensiven klart farligere ud (i hvert fald hvis kreatør Faivre bliver klar). Marseille har scoret frit i seneste tre kampe. Forsvaret har lukket af i seneste to runder, men begge kampe var på hjemmebane.

Lorient (16) spillede 1-1 hos Toulouse i seneste runde og dermed oppe på fem runder i streg uden sejr – men fik i det mindste et point efter to nederlag i træk, inkl fortjente 2-3 mod Metz i seneste hjemmekamp.

Pointet i Toulouse var ret heldigt. Toulouse var bedst i en chancefattig affære og var foran indtil Lorient udlignede i overtiden ved den indskiftede angriber Dieng, nyligt tilbage efter skadespause.

Mon ikke Dieng er startkandidat nu; især når modstanderen er hans gamle klub. Den hurtige angriber var i Marseille indtil januar i år.

Tvivl om offensivmand Faivre og defmidtbanemand Bakayoko; to vigtige spillere.

Marseille (8) har fundet melodien, ser det ud til. Gattuso (kom til i september) fik en slingrende start som træner i Det Sydfranske Galehus, men efter tre sejre i træk ser det virkelig godt ud i Marseille.

I forrige midtuge blev det 4-3 hjemme mod Ajax i EL (hjulpet af rødt til Ajax i 63. minut). I seneste weekend blev det 2-0 hjemme mod Rennes. Cifrene var lidt overdrevne, men glimrende spil af Det Sydfranske Galehus der dermed fik sin første sejr i fem L1-runder. Flot-flot solo-mål af Ounahi. Dette var mens Marseille (i seks minutter) var 11 mod 10, men stærkt driblet og sparket ind af offensiv-midtbanemanden.

Og denne onsdag blev det så – i en kamp udsat fra runde 10 – 3-0 hjemme mod Lyon. Overbevisende indsats og fortjent gevinst (omend en smule overeffektiv). Gattuso – kendt for at være en stærk motivator snarere end en snu taktiker – har endda demonstreret strategisk snilde og fleksibilitet. Spillede 4-2-3-1 mod Rennes, 3-5-2 mod Lyon. Begge med succes; begge præget af intenst pres og genpres, samt nydelig organisation. En smule problemer på midtbanen når modstanderen sætter turbo på i hurtige løb, men så er forsvaret dygtigt til at bakke op.

Marseille skal spille sidste EL-runde næste torsdag (d. 14.), hos Brighton; kampen om gruppens førsteplads. En plads franskmændene kan sikre sig med uafgjort i England.

Fløjspiller Ndiaye er stadig i karantæne. Defensiv-midtbanemand Rongier er fortsat ukampdygtig; det samme er nok fløjafløser Correa. Tvivl om def-midtbanemand Kondogbia der missede Lyon – men truppen er bred.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 1,80 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Ligue 1 sponsoreres af Expekt.

Tips fra Ligue 1

25. feb.
Units 5/10
Tippet til 1.88

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar