18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Jens Bøye: Tips til 13. runde i Ligue 1 d. 24. – 26. november 2023

Runden åbner fredag aften med et brag, topkamp i Paris mellem PSG og Monaco, og slutter søndag aften hvor to Olympique-klubber mødes i gastronomiens højborg: Lyon er vært for Lille. Men ind i mellem er der syv andre interessante opgør i den bedste franske række. Læs alle ni kampanalyser her – og se spilforslagene der har genereret flot overskud i 23/24.

IMAGO / ZUMA Wire

Disclaimer: Optaktens spilforslag, ”Bøyes bud”, er skud fra hoften. Hvis overbevist om værdien, smider jeg også bettet som eksperttip. Men statistik fører vi skam over Bøyes bud: 23/24: Seneste optakt gav et overskud på 3,55 units. Samlet for 12 optakter: 107 tip, balance +11,21, tilbagebetaling 110,5%. Bemærk: I denne sæson hentes alle optaktsodds fra sponsoren Expekt. Deciderede eksperttip (unitbetting) i 23/24: 5 franske tip, indsats 22 units, balance +2,61, tilbagebetaling 111,9%. Hold også øje med Dagens Spil (flatbetting) som jeg typisk leverer fre-man; ofte med franske kampe. L1 i DS i 23/24: 20 franske tip. Balance -5,22.

PSG – Monaco 1 (2-1)

Fredag d. 24. november. Kl. 21:00

Uden forsvarsstyrmand Marquinhos får PSG det ikke nødvendigvis nemt i denne topkamp mod rækkens nr 3, men angrebsfænomenet Mbappé – der blev startsparet af Frankrig i tirsdagens landskamp – plejer at score mod sin gamle klub. Monaco er svækket defensivt og kan næppe stoppe Mbappé der har nettet 12 gange i sine seneste 10 kampe.

PSG (2) vandt 0-3 i Reims i seneste runde. Femte L1-sejr i træk, og pariserne har nu overtaget Nices førsteplads.

Efter en solid defensiv i forrige rundes 3-0-hjemmesejr mod Montpellier, var pariserne vældigt heldige med at undgå modscoring mod Reims der burde have scoret et par gange (FLOTTE redninger af keeper Donnarumma). Men sejren var fortjent nok; PSG skabte mange chancer, og Mbappé scorede hattrick. Angrebsfænomenet leverede dog ikke en fejlfri indsats; træner Enrique vil have ham til at arbejde mere og bedre for holdet, også defensivt. Mbappé blev i øvrigt startsparet for Frankrig (indskiftet i 64.) i tirsdagens landskamp mod Grækenland, efter tre mål mod Gibraltar i lørdags.

Med til historien om de defensive problemer mod Reims hører at defmidtbanemand Ugarte blev sparet efter CL-runden få dage forinden. Det kan også være han spares nu, men pga karantæne i Uruguays onsdagskamp mod Bolivia vender han tidligere end ventet tilbage fra Sydamerika; er nok med i parisernes træning fra i dag, onsdag. Vigtigt, for parisermidtbanen er svækket uden den 17-årige hurtigløber og fremdriver Zaire-Emery der blev skadet i sin franske A-landsholdsdebut i lørdags.

Mens Ugarte nok spiller, må PSG undvære forsvarsstyrmand Marquinhos mod Monaco. Brasilianeren blev skadet i en landskamp mod Argentina natten til onsdag.

Den lynhurtige højreback Hakimi og angriber Muani (han scorede for Frankrig i går, tirsdag) er klar efter karantæne mod Reims, og offensivmand Asensio kan meget vel være spilleklar efter skadespause. Nok stadig ude: venstreback Mendes og midterforsvarer Kimpembé. (De har ikke kunnet spille i denne sæson.) Fortsat tvivl om defensivafløser Danilo.

Monaco (3) spillede 0-0 i Le Havre i seneste runde. Skuffende indsats af den ellers så giftige offensiv, og i den anden ende var monegaskerne heldige med at undgå modscoring; brændt Le Havre-straffe i 96. minut.

Jeg kaldte den offensive indsats skuffende, men faktisk har Ben Yedder & Co – der med 25 mål har scoret næstflest mål i denne L1-sæson, kun overgået af PSG – været blegnæbbede i seneste tre runder, inkl 2-0-tabet (dog ret uheldigt, for defensiven var solid) hos Lille og den lidt heldige 2-0-hjemmesejr over defensive Brest (kunne godt være endt 1-1).

Monaco har nyt fravær i den stærke midtbanemand Fofana. Råder dog over andre gode midtbanespillere i Zakaria og Camara.

Ude er fortsat (siden 22/9) den knæskadede venstre wingback Caio Henrique, blandt holdets bedste i 23/24-sæsonstarten, men afløser Jacobs har generelt gjort det flot.

Tvivl om den erfarne midterforsvarer Maripan der er i chilensk landsholdstjeneste i disse dage; Chile spiller i Ecuador natten til onsdag.

Fortsat skadestvivl om angrebs-afløser Boadu og offensiv-indskifter Ben Seghir. Angrebsafløser Embolo er fortsat ukampdygtig.

Bøyes bud: Mbappé scorer til odds 1,58 – SPIL HER >>*

Clermont – Lens 2 (0-1)

Lørdag d. 25. november. Kl. 17:00

Lens har spillet under 2,5 mål i fem af seneste seks L1-runder, mens Clermont kan sige det samme om fire af seneste fem runder. Sølvvinder Lens er favorit trods udebane og har potentialet til at score mange mål, men skal spille vigtig CL på onsdag. Meget tyder på en målfattig affære i Clermont.

Clermont (nr 17) vandt 1-0 over Lorient i seneste rundes hjemmekamp. Fortjent sejr i en kamp hvor Clermont lod bretonerne komme frem til meget lidt.

Clermont har kun tabt een af seneste fem runder, men Lorient-opgøret var den første af de fem hvor Auvergne-klubben ikke var spillemæssigt underlegen. Inkl den heldige 0-0 hos Strasbourg i forrige runde.

Den dybtliggende spilfordeler Gastien missede Lorient pga en skade og går nok også glip af Lens, men den erfarne midtbanekollega Gonalons kan nok være med efter at have misset Lorient. Samme med venstreback Borges.

Venstrefløj-indskifter Rashani, der missede Lorient pga tidlig landsholdstjeneste, bør kunne være med nu. Skal dog med at han startede inde for Kosova (mod Hviderusland) denne tirsdag.

Bemærk at Clermont skal spille udsat kamp mod Montpellier næste onsdag, dvs fire dage efter Lens-opgøret.

Lens (6) vandt 1-0 hjemme mod Marseille i seneste rundes storbrag mellem sidste sæsons sølv- og bronzevindere.

Sejrsmålet faldt først i 90., men fortjent sejr i et opgør hvor Lens holdt den farlige Marseille-offensiv i skak.

Det var syvende L1-runde i træk uden Lens-tab; fire sejre. Men i seneste udekamp blev det kun 0-0 hos defensive Lorient i en chancefattig affære.

Ind i mellem Lorient- og Marseille-kampene tabte Lens 1-0 hos PSV i CL, og næste CL-kamp – næstsidste grupperunde – spilles onsdag den 29., dvs blot tre dage efter Clermont-opgøret. Det er hos Arsenal som Lens flot besejrede på hjemmebane i oktober. Den nordfranske klub er stadig med i kampen om gruppens andenplads, men skal helst have point i London før sidste rundes hjemmekamp mod gruppe-agterlanterne Sevilla.

Bøyes bud: Under 2,5 mål til odds 1,86 – SPIL HER >>*

Strasbourg – Marseille X (1-1)

Lørdag d. 25. november. Kl. 21:00

Nordøst mod Syd. Målnærighed fra begge hold i seneste runder, og denne kamp kan også meget vel blive målfattig. Marseille har stærke offensivfolk, men er svækket på midtbanen og langt hjemmefra. Så langt at Det Sydfranske Galehus efter opgøret i Alsace såmænd lige så godt kan køre videre nordpå, til Amsterdam hvor der spilles EL næste torsdag.

Strasbourg (15) stod over i seneste runde pga storm i Bretagne (hvor Brest skulle have været vært), men før det spillede alsacianerne 0-0 hjemme mod Clermont. Skuffende resultat mod nr næstsidst, men alsacianerne spillede glimrende og burde have vundet.

Dermed bekræftede Strasbourg at fomen (nok) er på vej opad: Efter tre fortjente nederlag i træk fik de ellers udesvage alsacianere i forrige runde (lidt heldigt resultat, men ok spil) 1-1 hos Rennes.

Midtbanemand Deminguet sad på bænken mod Clermont efter skadestvivl og kan nok spille nu. Det samme kan fløjspiller Bakwa der udgik mod Clermont pga en skade der virkede mere alvorlig end den viste sig at være. Højreback Senaya er nyt fravær pga karantæne, og venstreback Delaine mangler stadig.

Marseille (10) tabte 1-0 i Lens i seneste L1-runde. TREDJE runde i træk uden mål fra Det Sydfranske Galehus, inkl den lidt uheldige 0-0 mod Lille i seneste hjemmekamp. Nederlaget i Lens var derimod fortjent.

Ind i mellem de to L1-kampe vandt Marseille dog 0-2 hos AEK Athen i EL. Næste EL-kamp spilles torsdag 30. november: hjemme mod Ajax.

Trupnyt før Strasbourg-opgøret: Midterforsvarer Balerdi er klar efter karantæne og kan erstatte kollega Gigot der er ny mand i skammekrogen. Fortsat ukampdygtig pga skade: midtbanemand Rongier. Kollega Ounahi, der også gik glip af Lens, er stadig tvivlsom. Marseille kan dog stadig stille en stærk midtbane med folk som Veretout, Kondogbia og Harit.

Bøyes bud: Under 2,5 mål til odds 1,83 – SPIL HER >>*

Nice – Toulouse X (0-0)

Søndag d. 26. november. Kl. 13:00

Man kan ikke anklage Nice for at sprudle; liga-toeren har kun scoret 13 mål i 12 kampe. Defensiven er til gengæld bomstærk (syv rene lagener i træk), men den hurtige midterforsvarer Todibo er tvivlsom nu. Hans fravær kan få Nice til at være ekstra forsigtig. Udesvage Toulouse var heldig hos Lille i seneste runde og må undvære tre markante idealstartere, inkl topscorer Dallinga og næsttopscorer Abiukhlal, men kan måske alligevel drille ligeledes mandefaldsramte Nice.

Nice (2) spillede 0-0 i Montpellier i seneste runde og leverede dermed det SYVENDE rene lagen i træk. På papiret. Den defensive soliditet blev plettet en smule af den ellers stærke målmand Bulka der begik et par grumme fejl og var heldig med to Montpellier-afslutninger der ramte træværket.

Offensivt havde Nice meget mindre at byde på end i forrige rundes 2-0-hjemmesejr over Rennes (fjerde sejr i træk). Riviera-drengene er stadig ubesejrede, men er nu på ligaens andenplads efter diverse runder i top.

Den stærke defmidtbanemand Ndayishimiye er i karantæne for anden kampdag i træk. En midtbane bestående af teknikerne Boudaoui, Sanson og Thuram gjorde det glimrende mod Montpellier, men nu har Boudaoui også karantæne. Den angrebsdygtige højreback Atal er også stadig i skammekrogen, men defmidtbane-afløser Rosario gør det nydeligt på backpladsen. Er ikke så spektakulær fremad; til gengæld er han solid. Mod Lille kan det dog være han skal bruges på midtbanen; og så kan højreback-posten gå til back-afløser Lotomba (der efter skadespause var tilbage i truppen mod Montpellier) – selv om schweizeren typisk er holdets ringeste når han får chancen.

Toulouse (14) spillede 1-1 hos Lille i seneste runde. Godt point efter to liga-nederlag i træk, inkl uheldige 1-2 mod Le Havre i forrige runde, men ret beset var Toulouse yderst heldig med at undgå endnu et tab, for selv om underlaget hos Lille var i elendig stand, var det teknisk stærke hjemmeholdt klart bedst og burde have vundet.

Men det der burde have været Toulouses andet klare udebane-tab i træk (inkl 3-0 i Montpellier) gav altså point. Toulouse er uden sejr i seneste fem runder, men Lille-resultatet er man nok pænt tilfreds med.

Det skal med at Toulouse havde en torsdagskamp i benene – og ikke hvilkensomhelst torsdagskamp… I Europa League vandt Le Tefécé sensationelt 3-2 hjemme mod selveste Liverpool (der to uger forinden havde tævet Toulouse med 5-1 på Anfield).

Toulouse skal også spille EL torsdag den 30. november (hjemme mod belgiske Union St. Gilloise), dvs fire dage efter Nice-kampen.

Midtbanemand Magri og venstreback Suazo havde karantæne mod Lille og kan være med mod Nice. Men angriber Dallinga (målscorer mod Lille) og midtbanemand Schmidt er nye i skammekrogen. Fortsat ukampdygtig (indtil foråret): den målfarlige fløjspiller Aboukhlal.

Bøyes bud: Under 2,5 mål til odds 1,89 – SPIL HER >>*

Lorient – Metz X (0-0)

Søndag d. 26. november. Kl. 15:00

Lorient har nogle spillere tilbage efter skadespause, men forvandler sig næppe pludselig fra målnærig til sprudlende. Metz scorede tre mål i seneste runde, men var over-effektiv.

Lorient (16) tabte 1-0 i Clermont i seneste runde. Tredje runde i træk uden mål – og med meget lille chanceproduktion – af det bretonske hold.

I forrige runde fik Lorient 0-0 mod sølvvinder Lens i en chancefattig affære fra begge sider (dog med Lens som bedste hold), men spørgsmålet er om Lorient nu kan skifte taktik fra forsvarsfokus (med potentiale for kontraløb; hvilket dog ikke lykkedes) til at skabe kampen hjemme mod et oprykkerhold der bør besejres.

Den rutinerede defmidtbanemand Bakayoko og den angrebsstærke venstreback Mendy er tilbage i træning efter skadespause og kan muligvis være med mod Metz. Samme med angriber Dieng (ude siden 2. runde; har været stærkt savnet), mens kollega Tosin (ude de seneste to runder), midtbane-afløsere Boisgard og Kari, samt højreback-afløser Silva  nok stadig mangler.

Metz (11) vandt 3-1 over Nantes i seneste rundes hjemmekamp. Første sejr til messinerne siden september, men tredje pointgivende runde i streg (efter fire fortjente tab i træk), inkl ret heldige 1-1 hos Lyon i seneste udekamp.

Sejren over Nantes var også ret heldig, for bretonerne skabte flere chancer. Men kredit til Metz for – endelig – at være effektiv i front. God kamp af angriber Elisor.

Heldigt, for der er fortsat skadestvivl om angriber Estupinan der har misset de seneste tre runder. Nok stadig ude: midtbane-indskifter Maiga. Muligt nyt fravær: midterforsvarer Hérelle.

Bøyes bud: X til odds 3,50 – SPIL HER >>*

Montpellier – Brest X (0-0)

Søndag d. 26. november. Kl. 15:00

Forsigtige Brest drager nok til Montpellier for at stå kompakt og gå efter uafgjort. Kan meget vel lykkes mod Montpellier der har en farlig offensiv, men har virket impotent i seneste runder.

Montpellier (12) spillede 0-0 hjemme mod Nice i seneste runde. Trods løfter om det modsatte, var Montpelliers ellers så giftige offensiv (med centreforward Adams som undtagelse; to træværks-afslutninger) lige så forsigtig og vag som i forrige rundes 3-0-tab hos PSG, men defensiven gjorde det en del bedre end i Paris.

Før de to kampe blev det 3-0 hjemme mod Toulouse, og Montpellier håber at komme tilbage på sejrssporet mod Brest som Montpellier-træner Der Zakarian var træner for i halvandet år i 2021-22.

Den bomstærke venstre-midterforsvarer Kouyaté er tilbage fra karantæne, og pæne chancer for at fløjafløser Nordin er klar efter skadespause. Heldigt nok, for Fayad, der er startet inde i offensiven i seneste kampe, er tvivlsom efter skade pådraget i U21-landsholdstjeneste. Startpladsen kan dog også gå til erfarne og skudstærke Khazri.

Sandsynligvis stadig ude: venstreback Sylla der blev skadet mod PSG. Men alternativ Sainte-Luce gjorde det fortrinligt mod Nice. Fortsat ude: defmidtbane-afløser Leroy.

Bemærk at Montpellier skal spille udsat kamp mod Clermont 29. november, dvs blot tre dage efter Brest-opgøret.

Brest (8) stod over i seneste runde pga storm i Bretagne, men før det tabte bretonerne 2-0 i Monaco. Forsøgte at forsvare sig og holdt faktisk de farlige monegaskerne nede på relativt få chancer, men nederlaget var fair nok.

Tredje Brest-nederlag i træk, men modstanderne har været grumme stærke: Lille, PSG (2-3-tab hjemme) og så Monaco.

Nyt fravær i midterforsvarer Brassier der blev udvist til sidst i kampen. Fortsat skadestvivl om den erfarne defmidtbanemand Martin der missede Monaco.

Bøyes bud: X til odds 3,50 – SPIL HER >>*

Nantes – Le Havre X (2-2)

Søndag d. 26. november. Kl. 15:00

Nantes producerede mange chancer og begik store forsvarsfejl i seneste runde. Le Havre spillede 0-0 mod storklubben Monaco, men vil måske satse lidt mere fremad i dette opgør. Evt med nytilkomne André Ayew i sin normanner-debut.

Nantes (9) tabte 3-1 i Metz i seneste runde. Tredje nederlag i træk, inkl 4-0-lussing i Lens og 0-1 mod Reims i seneste hjemmekamp.

Hvor de to nederlag var fuldt fortjente, var Nantes mere uheldig i Metz hvor bretonerne – især via hurtige Simon – skabte en del chancer, men manglede effektivitet (hvad de ellers har haft i rigt mål tidligere på sæsonen). Og så kneb det i forsvaret der var bemærkelsesværdigt hullet mod en lidet skræmmende modstander. Især skidt af langsomme Pallois.

Fortsat skadestvivl om midtbanemand Augusto, og nu også om venstreback Merlin.

Le Havre (7) spillede 0-0 mod Monaco i seneste runde. Godt resultat i en jævnbyrdig kamp mod en stærk modstander, men oprykkerholdet ærgrer sig nok efter at have brændt straffe (ved indskifter Grandsir) i 96. minut…

Det var fjerde pointgivende runde i træk af den normanniske oprykkerklub, inkl 1-2-sejren i Toulouse i seneste udekamp. Dog en temmelig heldig sejr.

Nyt fravær i angriber Bayo (karantæne). Fortsat skadestvivl om venstre-wingback Operi, der har misset de seneste tre runder. Men den helt store trupnyhed fra Le Havre er at klubben har hyret den erfarne offensivprofil André Ayew der var klubløs efter kontraktslut i Nottingham i juni. Siden har han kun spillet landskampe for Ghana, så det varer nok lidt før han for alvor kan gøre en forskel i Normandiet, men alligevel et scoop. Ayew er en knalddygtig venstre-offensivmand med næsten 10 års L1-erfaring i bagagen.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 2,10 – SPIL HER >>*

Rennes – Reims 2 (1-2)

Søndag d. 26. november. Kl. 17:05

Rennes har skiftet træner og har to mand klar efter karantæne, men fem L1-runder i træk uden sejr taler et tydeligt sprog: spillet kører ikke som det skal. Det kan den nye (gamle) træner næppe løse med eet slag. Reims tabte senest til PSG, men spillede godt og er en farlig modstander.

Rennes (13) tabte 0-1 til Lyon i seneste runde. Femte runde i træk med pointtab til bretonerne, heraf fire nederlag inkl 2-0 i Nice i forrige runde.

Men efter elendig indsats i Nice (fulgt af 3-1-sejr over Panathinaikos i EL) så Rennes bedre ud mod Lyon; leverede en disciplineret og velorganiseret kamp efter udvisning i femte minut af den unge højreback-reserve Doué.

Indsatsen var dog ikke nok til at redde Genesios trænerjob. Lyon-nederlaget var hans sidste ved Rennes-roret der nu er overtaget af Stéphan der dermed er tilbage i det job han blev fyret fra i 2021 (efter tre år). Selvsamme Stéphan, 42 år, er talentfuld, men i sin korte trænerkarriere er han altså blevet fyret to gange: i Rennes og senest Strasbourg (januar i år).

Tilbage efter karantæne: højreback Assignon (han får dermed sin startplads tilbage fra karantæneramte Doué) og midterforsvarer Omari.

Bemærk at Rennes skal spille EL mod Maccabi Haifa (spilles i Serbien) torsdag d. 30., dvs fire dage efter Reims-opgøret.

Reims (5) tabte 0-3 til PSG i seneste rundes hjemmekamp, men leverede faktisk en god indsats. Fortjent indsats, bevares, for Mbappé & PSG-offensiven var i hopla, men Reims spillede godt med og burde have scoret et par gange; tvang PSG-keeper Donnarumma vil at demonstrere sit store talent.

I seneste hjemmekamp vandt Reims fortjent 0-1 hos Nantes.

Den målfarlige midtbanemand Teuma er klar efter karantæne mod PSG. Fortsat skadestvivl om venstrefløj Nakamura der har misset de seneste fire runder og nok også mangler nu, og nu er der også tvivl om midterforsvarer Okumo der blev skadet mod PSG. Hvis han ikke kan spille, kan Reims-træner Still føle sig tvunget til at ændre formation i forhold til seneste runder; fra tremands- til tomands-midterforsvar.

Bøyes bud: Reims +0,5 asian handicap til odds 1,97 – SPIL HER >>*

Lyon- Lille X (1-1)

Søndag d. 26. november. Kl. 20:45

Lille må bl.a. undvære anfører André, men har spillet klart bedre end Lyon i denne sæson. Les Gones vandt – endelig – i seneste runde, men det var 11 mod 10. Næppe nok til pludselig at forvandle sig til en velsmurt maskine, men måske nok til at kunne drille mandefaldsramte Lille.

Lyon (18) vandt 0-1 i Rennes i seneste runde. Første sejr til Les Gones i denne sæson!

Grosso er dog næppe 100% tilfreds (og ikke bare fordi Lyon stadig er agerer bundprop), for Lyon var 11 mod 10 fra femte minut og havde alligevel kolossale problemer med at sætte sig igennem. Nej, det kniber stadig med spillet hos Les Gones der i seneste hjemmekamp kun fik 1-1 mod oprykker Metz, og i forrige tabte 1-2 til lokalrival Clermont.

Nyt fravær i venstreback Tagliafico der dog har en habil afløser i Henrique.

Lille (4) spillede 1-1 mod Toulouse i seneste rundes hjemmekamp. Skuffende resultat, men Lille spillede godt og burde have vundet klart. Vældigt uheldigt. Men ok; i forrige to runder var Lille heldig med 2-0-sejr over Monaco og 0-0 hos Marseille.

Lille er ubesejret i seneste seks ligarunder, men savner at centreforward David – 0 mål for Lille siden september – genfinder sin gamle effektivitet. Han nettede faktisk for Canada i lørdags (hos Jamaica), så måske er han ved at være der, men til gengæld kommer han (Canada spiller også natten til onsdag) til at have en midtugekamp og lang Atlanterhavs-rejse i benene.

Offensivmand Yazici (delt næsttopscorer) er tilbage efter karantæne, men defmidtbanemand og anfører André (karantæne) er ny mand i skammekrogen. Som mod Marseille og Toulouse må Lille undvære den målfarlige højreback Diakité (såmænd holdets topscorer). Skadestvivl om den unge midterforsvarer Yaro (der scorede mod Toulouse) og offensiv-afløser Haraldsson.

Bemærk at Lille skal spille Conference League torsdag den 30. november (hos slovenske Olimpija), dvs fire dage efter Lyon-opgøret. Les Dogues fører EL-gruppen, men kan stadig nås af forfølgerne.

Bøyes bud: X til odds 3,65 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Ligue 1 sponsoreres af Expekt.

Tips fra Ligue 1

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar