18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Jens Bøye: Tips til 12. runde i Ligue 1 d. 10. – 12. november 2023

Storm i Bretagne betyder aflysning af Brest-Strasbourg, men rundens øvrige otte kampe ser ud til at blive spillet. Inkl fredagens syddyst mellem Montpellier og ligaetter Nice samt storklubsmødet søndag aften mellem Lens og Marseille, sidste sæsons nr 2 og 3. Læs kampanalyserne – og se spilforslagene – i denne optakt.

IMAGO / AOP.Press

Disclaimer: Optaktens spilforslag, ”Bøyes bud”, er skud fra hoften. Hvis overbevist om værdien, smider jeg også bettet som eksperttip. Men statistik fører vi skam over Bøyes bud: 23/24: Seneste optakt gav et overskud på 0,24 units. Samlet for 11 optakter: 99 tip, balance +7,66, tilbagebetaling 107,7%. Bemærk: I denne sæson hentes alle optaktsodds fra sponsoren Expekt. Deciderede eksperttip (unitbetting) i 23/24: 5 franske tip, indsats 22 units, balance +2,61, tilbagebetaling 111,9%. Hold også øje med Dagens Spil (flatbetting) som jeg typisk leverer fre-man; ofte med franske kampe. L1 i DS i 23/24: 19 franske tip. Balance -4,22.

Montpellier – Nice 2 (1-2)

Fredag d. 10. november. Kl. 21:00

Montpellier er en farlig modstander, især på eget græs, men ligaetter Nice har været så solid i sæsonstarten og gjorde det så flot i seneste runde mod Rennes at Riviera-drengene bør være ret klare favoritter i denne syddyst.

Montpellier (13) tabte 3-0 i Paris i seneste runde. Hvad der kan ske mod Frankrigs suverænt rigeste klub (og forsvarende mesterhold), men lidt skuffende af den ellers giftige Montpellier-offensiv skabte så lidt på Parc des Princes.

Helt anderledes end seneste hjemmekamps 3-0 over Toulouse.

Nu har den bomstærke venstre-midterforsvarer Kouyaté karantæne. Makker Omeragic er til gengæld tilbage i træning efter at have misset de seneste to kampe. Schweizeren kan i princippet danne makkerpar med store Jullien (fast starter i seneste sæson, men mistede sin startplads i august), men det ville betyde et midterforsvar bestående af to højrebenede. Mere sandsynligt er det at den unge afløser Esteve starter inde som han gjorde mod Toulouse og PSG. Han er nemlig venstrebenet. Dvs at der var to venstrebenede i midterforsvaret i seneste to runder, men med Omeragic tilbage giver det mening med en højrebenet til højre, en venstrebenet til venstre.

Nyt fravær i venstreback Sylla der blev skadet mod PSG. Han afløses nok af alternativ Sainte-Luce der for nyligt blev klar efter skadespause. Fløjafløser Nordin er fortsat ukampdygtig. Tvivl om defmidtbane-afløser Leroy.

Bemærk at nedre part af en af fire tribuner er lukket i denne hjemmekamp.

Nice (1) vandt 2-0 over Rennes i seneste rundes hjemmekamp. Suveræn indsats og yderst fortjent sejr. Selv da Riviera-drengene blev reduceret til 10 i 75. minut, havde de styr på kampen og tillod meget lidt. I 85. så Rennes så også rødt.

Det var fjerde Nice-gevinst i træk, med 2-0 en kærkommen forandring efter tre 1-0-sejre i streg (inkl hos Clermont i seneste udekamp). Riviera-drengene er fortsat ubesejrede i denne sæson og fører fortjent ligaen. Defensiven har været supersolid, og mod Rennes viste den ellers lidt nære offensiv også tænder.

Nyt fravær i defmidtbanemand Ndayishimiye (karantæne). Den angrebsdygtige højreback Atal er stadig i skammekrogen. Defmidtbane-afløser Rosario gør det dog nydeligt på backpladsen. Er ikke så spektakulær fremad; til gengæld er han solid. Måske bruges han på midtbanen denne gang – nu hvor Ndayishimiye mangler – og så skal der findes en anden højreback. Atal-afløser Lotomba (ofte ringe) er tilbage efter skade, men spørgsmålet er om han er startklar. Evt kan en venstreback flyttes derover. Men det virker mere logisk at holde fast i Rosario som back og stille med en teknisk fremragende midtbane bestående af Thuram, Boudaoui og Sanson. Sidstnævnte startede ude senest.

Bøyes bud: Nice -0,25 asian handicap til odds 1,82 – SPIL HER >>*

Reims – PSG X (2-2)

Lørdag d. 11. november. Kl. 17:00

PSG slog farlige Montpellier 3-0, men er nu på udebane og har et CL-nederlag i benene. Velspillende Reims bør have gode chancer for at drille trods fraværet af målfarlige Teuma.

Reims (4) vandt 0-1 i Nantes i seneste runde. Cifrene burde nok have lydt 1-2 eller 2-3, men sejren var fortjent.

Det  var champagne-drengenes anden sejr i træk, inkl ligeledes fortjente 1-0 over Lorient i seneste hjemmekamp. Der dog var anderledes chancefattig end opgøret hos offensive Nantes.

Træner Still er tilbage fra karantæne, men den målfarlige midtbanemand Teuma er ny mand i skammekrogen. Fortsat skadestvivl om midtbanekollega Matusiwa og venstrefløj Nakamura der har misset de seneste tre runder.

PSG (2) vandt 3-0 over Montpellier i seneste rundes hjemmekamp. Lidt større cifre end der egentlig var chancer til, men særdeles fortjent sejr i et opgør hvor pariserforsvaret var solidt og tillod meget lidt mod en ellers giftig modstander.

Dermed har PSG vundet de seneste fire L1-runder, inkl den anderledes åbne 2-3-gevinst hos Brest i seneste udekamp (hvor pariserne startsparede et par defensivprofiler).

Denne tirsdag løb PSG dog ind i et nederlag i CL, hos Milan der vandt 2-1 trods tidlig pariserføring. Ikke uproblematisk, for dermed har Mbappé & Co kun seks point efter de første fire CL-gruppespilsrunder.

Bemærk i øvrigt at PSG stillede med to balancefolk på midtbanen mod Milan; kun een mod Montpellier. Indstillingen var dog også offensiv i CL-opgøret.

Mod Reims må PSG undvære to karantæneramte: højreback Hakimi (vigtig) og angriber Muani (starter/indskifter). Offensivmand Asensio, skadet i startsept, er muligvis tilbage i truppen nu, men er næppe klar til at starte. Stadig ude: venstreback Mendes og midterforsvarer Kimpembé. (De har ikke kunnet spille i denne sæson.)

Bøyes bud: Reims +1 asian handicap til odds 1,86 – SPIL HER >>*

Le Havre – Monaco X (2-2)

Lørdag d. 11. november. Kl. 21:00

Monegaskerne er stærke, men er pt en del mindre skræmmende ude end hjemme. Le Havre var senest heldig med at vinde i Toulouse, men de velorganiserede oprykkere er uden tab i seneste tre runder. Evt basis for et overraskende kryds her.

Le Havre (7) vandt 1-2 i Toulouse i seneste weekend; et comeback med to sene mål. Tredje pointgivende runde i træk til den normanniske oprykkerklub, inkl 0-0 hjemme mod Lens og 0-0 i Metz.

Sejren i Toulouse var grumme heldig, men det lever normannerne nok med. De var over-effektive, men hellere dét end den manglende effektivitet i Metz hvor Le Havre burde have vundet.

Midterforsvarer Sangante er klar efter karantæne. Fortsat skadestvivl om venstre-wingback Operi, der har misset de seneste to runder.

Monaco (3) vandt 2-0 over Brest i seneste runde – fortjent sejr, omend lidt for stor – og kom dermed tilbage på sejrssporet efter det stærkt uheldige 2-0-nederlag hos Lille; et tab der kom efter tre sejre i træk.

Det er dog værd at gøre opmærksom på monegaskerne seneste to udekampe: en heldig 1-3-sejr i Reims samt altså nederlaget hos Lille.

Sommerindkøbet Salisu (midterforsvar), skadet siden sin ankomst, er endelig ved at være klar. Er muligvis med i truppen nu. Monaco må fortsat (siden 22/9) undvære den knæskadede venstre wingback Caio Henrique, blandt holdets bedste i 23/24, men afløser Jacobs har generelt gjort det flot.

Skadestvivl om højre-wingback Vanderson der er gået glip af seneste fire kampe, men fløjspiller Diatta har vist sig at være en glimrende wingback-vikar. Også tvivl om offensiv-indskifter Ben Seghir. Angrebsafløser Embolo er fortsat ukampdygtig.

Bøyes bud: X til odds 3,90 – SPIL HER >>*

Brest – Strasbourg

Søndag d. 12. november. Kl. 13:00

KAMP UDSAT pga storm i området.

Clermont – Lorient X (0-0)

Søndag d. 12. november. Kl. 15:00

Clermont har kun vundet een af 10 kampe, men Lorient (to gevinster ud af 11) er heller ikke ligefrem sprudlende.

Clermont (nr 17) spillede 0-0 i Strasbourg i seneste runde. Temmelig heldigt, for alsacianerne havde klart flere chancer.

Det var femte kamp i træk med Clermont som den spillemæssigt underlegne, men faktisk har kun een af de fem opgør givet nederlag: seneste hjemmekamps 0-1 mod Nice. De fem kampe inkluderer bl.a. point hjemme mod PSG og sejr hos Lyon. Men trods de pæne (og heldige) resultater på det seneste er Clermont stadig næstsidst.

Nu er den fodkvikke midterforsvarer Seidu tilbage fra karantæne. Men offensivmand Rashani er nyt fravær.

Lorient (15) spillede 0-0 mod Lens i seneste runde. Chancefattig affære, med sølvvinder Lens som bedst spillende, mens bretonerne fokuserede på at forsvare sig mod en stærk modstander. Fik desværre sendt for få kontraløb afsted; noget Lorient ellers er god til.

Inkl det fortjente 1-0-tab i Reims i seneste udekamp er Lorient dermed uden scoring (og med lille chanceproduktion) i seneste to runder, og seneste otte runder har kun budt på een sejr; heldig 2-1 hjemme mod lokalrival Rennes.

Sandsynligt nyt fravær: den rutinerede defmidtbanemand Bakayoko. Desuden tvivl om den tårnhøje midterforsvarer Touré der missede tirsdagens træning.

Fortsat tvivl om angriber Dieng (ude siden 2. runde; han savnes) og kollega Tosin (missede Lens). Mens sidstnævnte nok stadig er ukampdygtig, er Dieng tilbage i normal træning og indlemmes muligvis i truppen til denne kamp; han starter dog næppe inde efter den relativt lange skadespause.

Nok stadig ude: venstre-wingback Benjamin Mendy. Han har misset de seneste fire runder, men fløjspiller Yongwa har generelt gjort det glimrende som vikar på pladsen som venstre wingback; så godt at den erfarne venstreback Le Goff er blevet holdt på bænken.

Bøyes bud: X til odds 3,50 – SPIL HER >>*

Lille – Toulouse 1 (1-0)

Søndag d. 12. november. Kl. 15:00

Lille har været heldig i en del kampe, men bliver ved med at levere resultater. Les Dogues er dog markant svækket i offensiven i denne kamp. Toulouse kan godt bide fra sig, men har tabt seneste to runder og må undvære tre idealstartere i dette opgør. Det kunne godt blive en målfattig affære.

Lille (5) spillede 0-0 i Marseille i seneste runde og føjede dermed endnu et heldigt resultat til en efterhånden lang række af slagsen. Opgøret var chancefattigt, men Marseille var bedst og burde nok have vundet en smal 1-0-sejr.

Lille var endnu mere heldig i forrige rundes 2-0-hjemmesejr over Monaco. Men held eller ej: Den nordfranske klub er nu oppe på seks L1-runder i træk uden nederlag. Trods alt ikke ALLE seks der har været heldige; forrige hjemmekamp gav en fortjent 1-0-sejr over Brest.

Bemærk at Lille skal spille Conference League denne torsdag; hos Slovan Bratislava. Les Dogues slog slovakkerne 2-1 hjemme i midtugen før Monaco-kampen.

Som mod Marseille må Lille, mod både Slovan og Toulouse, undvære den målfarlige højreback Diakité (såmænd holdets topscorer). Med mod Slovan, men karantæneramt mod Toulouse: offensivmand Yazici (delt næsttopscorer). Bemærk desuden at angriber (og normaltopscorer) David døjer med dårlig form for tiden.

Toulouse (14) tabte 1-2 til Le Havre i seneste rundes hjemmekamp. Det sydfranske hold førte 1-0 og havde tilsyneladende fint styr på tingene (burde dog have scoret flere mål), men blev overrumplet til sidst, inkl et mål in 96.

Uheldigt og surt. Hvormed Toulouse er uden sejr i seneste fire runder, og de seneste to har givet tab; inkl 3-0-nederlaget i Montpellier i seneste udekamp. Eneste trøst: Spillet mod Le Havre var klart bedre end mod Montpellier.

Denne torsdag skal den sydfranske danskerklub (forsvarerne Desler og Nicolaisen) spille EL mod Liverpool (som slog Toulouse 5-1 hjemme den 26. oktober).

Midtbanemand Magri og venstreback Suazo kan spille mod den engelske klub (det samme kan midterforsvarer Costa efter karantæne i 1. møde), men misser Lille pga karantæne. Def-midtbanemand Spierings har friske ben mod Lille; han er ikke med i EL-truppen.

Fortsat ukampdygtig (indtil foråret): den målfarlige fløjspiller Aboukhlal.

Bøyes bud: Under 2,75 mål til odds 1,94 – SPIL HER >>*

Metz – Nantes 2 (1-2)

Søndag d. 12. november. Kl. 15:00

Metz-offensiven viste lovende takter i seneste runde, og Nantes-angrebet ER giftigt – trods 0 mål i seneste to runder.

Metz (16) spillede 1-1 hos Lyon i seneste runde og har nu fået point i to runder i træk, inkl 0-0 hjemme mod Le Havre. Dette efter fire fortjente nederlag i træk.

Mens pointt mod Le Havre var temmelig heldigt, var det mere fair mod Lyon. Metz afgav igen-igen en del chancer og kunne have indkasseret flere mål. Men uden var være fantastisk var offensiven bedre end længe. Godt spil, især, af målscorer Jallow, fløjspilleren der med succes var flyttet til en plads som hængende angriber.

Sandsynligt nyt fravær i førstekeeper Oukidja der udgik med skade med Lyon, men afløser Dietsch kom ind og leverede en brandkamp. Fortsat skadestvivl om angriber Estupinan der har misset de seneste to runder. Nok stadig ude: midtbane-indskifter Maiga.

Nantes (8) tabte 0-1 til Reims i seneste hjemmekamp. Fortjent tab. Det andet af slagsen i træk, inkl 4-0-lussingen i Lens i seneste udekamp.

En formbølgedal der følger en ellers stærk periode hvor Nantes spillede godt, med frisk offensiv, og vandt to kampe i træk. Bretonerne burde dog have scoret mod Reims – kreerede chancer – men samtidig var forsvaret svagt og burde have indkasseret endnu flere mål.

Kreatør Mollet er klar efter karantæne, men fortsat skadestvivl om midterforsvarer Duverne og midtbanemand Augusto.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 1,87 – SPIL HER >>*

Rennes – Lyon 2 (1-2)

Søndag d. 12. november. Kl. 17:05

To kriseramte hold. Lyon har gjort det dårligst, men Rennes er svækket i defensiven og har torsdagskamp i benene. Det kan give Les Gones chancen for endelig at få en sejr.

Rennes (11) tabte 2-0 i Nice i seneste runde. Elendig indsats og fortjent nederlag i en kamp hvor bretonerne skabte meget lidt, selv efter Nice-rødt i 75. I 85. så Rennes så også rødt.

Det var fjerde runde i træk med pointtab til Rennes, inkl 1-1 mod udesvage Strasbourg i seneste hjemmekamp. Det ellers så kombinationsstærke bretonerhold ser ud til at være i en formbølgedal.

I hvert fald i L1. 26. oktober blev det til 1-2-sejr hos Panathinaikos i EL. Hjemmekampen mod grækerne skal spilles denne torsdag.

Skadestvivl om den erfarne klassemålmand Mandanda. Midterforsvarer Omari kan spille EL, men går glip af Lyon efter sin udvisning til sidst mod Nice. Han har dog spillet så skidt at fraværet ikke nødvendigvis svækker. Højreback Assignon er også i skammekrogen mod Lyon.

Lyon (18) spillede 1-1 mod den svage oprykker Metz i seneste rundes hjemmekamp. Dvs endnu en skuffelse for Les Gones der er 0-2-3 siden Grosso overtog trænerposten i midt-september (inkl det meget fortjente 2-0-tab i Reims i seneste udekamp) og uden sejr i hele 23/24, dvs i 10 kampe. Pinligt for storklubben fra Frankrigs gastronomi-hovedstad.

Lyon havde chancerne til sejr mod Metz, men angriberne Lacazette og Baldé havde en skidt dag. Samtidig var Les Gones-forsvaret igen usikkert (den formsvage styrmand Lovren var sat af, men afløser Diomandé var også ringe), og klassekeeper Lopes måtte på spektakulær vis rage kastanjerne ud af ilden et par gange. Lopes var holdets bedste sammen med midtbanemand Alvero der stod for holdets enlige scoring. På oplæg fra den indskiftede kreatør Cherki.

Nu er den målfarlige midtbanemand Tolisso klar efter karantæne.

Bøyes bud: Lyon +0,75 asian handicap til odds 1,89 – SPIL HER >>*

Lens – Marseille 1 (2-1)

Søndag d. 12. november. Kl. 20:45

Begge hold med midtugekamp i benene, men Lens har mere restitutionstid. Spillede desuden fremragende i seneste hjemmekamp, mens Marseille har fraværsproblemer.

Lens (10) spillede 0-0 i Lorient i seneste runde. Sølvvinderen producerede mere (især kreatør Fulgini var god) end bretonerne og burde måske have snuppet en 0-1-sejr, men affæren var overordnet chancefattig. Bemærkelsesværdigt efter Lens’ sprudlen og 4-0-sejr i forrige rundes hjemmekamp mod Nantes, men det skal med at Lens mod Lorient nok havde et halvt øje rettet mod denne onsdags CL-kamp hos PSV i Holland. Fx fik den L1-uerfarne angrebsafløser Guilavogui lov til at starte inde i Bretagne.

Mod PSV var det fodkvikke Wahi der startede inde i front. Lens fik ikke scoret og tabte 1-0, men kreerede skam chancer, og cifrene burde snarere have været 2-1 eller 2-2.

Angrebskonkurrent Said er nok stadig ukampdygtig.

Marseille (9) spillede 0-0 mod Lille i seneste rundes hjemmekamp. Havde, uden at sprudle, flest muligheder i en chancefattig kamp, men fik altså ikke revancheret det uheldige 1-0-nederlag hos Middelhavs-rival Nice i forrige L1-kamp.

Dermed er Gattuso 2-2-2 siden han overtog trænertøjlerne i Det Sydfranske Galehus i slut-september. Inkl to EL-kampe. Denne torsdag gælder det en EL-udekamp mod græske AEK Athen som Marseille slog 3-1 hjemme den 26. oktober.

Her er der tvivl om angriber Aubameyang der missede træningen denne onsdag. Helt sikkert ude er midtbanemand Rongier der blev knæskadet mod Lille og er ude indtil det nye år. Nok stadig ude: den kreative midtbanemand Ounahi der missede Lille. Men midterforsvarer Balerdi er klar efter karantæne.

Bøyes bud: Lens -0,25 asian handicap til odds 1,95 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Ligue 1 sponsoreres af Expekt.

Tips fra Ligue 1

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar