18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Bøye: Tips til 9. runde i Ligue 1 d. 30. september – 2. oktober 2022

Landskampene er ved at være forbi, og det er tid til en ny runde i den bedste franske fodboldrække. En runde som åbnes fredag af Angers-Marseille, ruller videre lørdag, hvor danskerklubben Nice skal til Paris, og lukker søndag aften med dynamitkampen Lens-Lyon. I alt er der 10 opgør som vi varmer op til med 10 grundige kampanalyser i nedenstående optakt.

Disclaimer: Optaktens tip, “Bøyes bud” der fremgår under hver kampanalyse, er skud fra hoften der ikke nødvendigvis holder værdi. Hvis jeg er overbevist om værdien, smider jeg også bettet som eksperttip. Men statistik fører vi skam over Bøyes bud (dog ikke over de medfølgende ciffertip). Ottende rundeoptakt i denne sæson gav et underskud på 3,18 enheder. Det giver en samlet balance på -5,42 og en tilbagebetaling på 93% for i alt 81 tip (flatbetting). De deciderede eksperttip (unitbetting) gav et lille underskud i 8. runde hvor to tip med samlet indsats på 10 units indbragte 9,8. I alt i denne sæson: 18 eksperttip med balance på +15,9 units (samlet indsats 81 units). Tilbagebetaling 119,5%.

Jens Bøye

Jens Bøye Ligue 1

Jens Bøye

Fredag: Angers – Marseille X (1-1)

Angers har oppet sig efter en tung sæsonstart og virker ganske farlig anført af de teknisk dygtige marokkanere Boufal og Ounahi. Ligatoer Marseille er ubesejret i L1-sæsonens otte runder, men mangler vigtige Tavares og kører nok derudover en del turnover pga træthed efter landskampe og pga vigtig CL-kamp på tirsdag.

Angers (nr 14) vandt 0-1 i Nice i 8. runde, hjulpet af rødt til hjemmeholdet i første minut, men glimrende kamp af angevinerne. Inkl solid defensiv i den sidste halve time efter de også var blevet reduceret til 10 mand. Godt spil, desuden, af den 22-årige keeper Fofana efter usikker indsats i kampen forinden.

Det var Angers’ anden sejr i træk efter en skidt sæsonstart, inkl 2-1 hjemme over Montpellier. Efter de mange sommerændringer er holdet blevet mere sammenspillet (der er dog stadig organisationsproblemer), og kreatører som Ounahi og Boufal er trådt i karaktér.

Boufal blev udvist mod Nice for to gule (nr 2: forkert dømt), men har fået sin suspension annulleret. Fortsat skadestvivl om højreback Sabanovic, men den sene transfer Valéry har gjort det nydeligt på pladsen i seneste par kampe. Nyt fravær: angrebsindskifter Diony.

Marseille (nr 2) spillede 1-1 hjemme mod Rennes i 8. runde; en kamp præget af træthed efter europæiske midtugekamp, samt af forsigtighed/respekt. Ærgerligt, for begge forsvar har været til at tale med.

Dermed er Marseille stadig ubesejret i L1 i denne sæson; har derimod tabt begge sine CL-kampe. Den sydfranske klub skal i øvrigt spille CL, hjemme mod Sporting, tirsdag den 4. oktober, dvs fire dage efter Angers. Een eller anden form for turnover mod Angers er absolut en mulighed.

Skadestvivl om midterforsvarerne Bailly og Gigot der missede Rennes. Afløsere var Balerdi og Kolasinac, og hvor Balerdi endelig leverede en god indsats, kneb det for bosnieren. Gigot bør dog blive klar, og måske også Bailly (der dog nok spares til CL). Samme med kollega Mbemba der undlader at spille landskampe for DR Congo pga en mindre skade, men ventes klar til Angers. Venstre wingback Tavares har karantæne og afløses nok af Kolasinac (selv om han ikke har speeden til at gøre en god offensiv indsats) – medmindre bosnieren skal bruges som centralforsvarer. Træner Tudor har i øvrigt også karantæne.

Angriber Alexis Sanchez har chilensk landsholdstjeneste med kampe 23/9 og 27/9, men der spilles i Spanien og Østrig, så ingen jetlag.

Bøyes bud: Angers +0,75 asian handicap til odds 1,82 – SPIL HER >>*

Se også eksperttippet


Lørdag: Strasbourg – Rennes 2 (0-2)

Rennes viste opadgående form før landskampspausen, mens Strasbourgs sæsonstart har været rædderlig. Der er kommet nyt græs på banen i Alsace, men det kan meget vel gavne de velkombinerende bretonere mere end det fortsat mandefaldsramte hjemmehold (om end nogle folk gør comeback).

Strasbourg (nr 18) tabte 2-1 i Montpellier i 8. runde. Lidt uheldigt, for alsacierne havde udnyttet hjemmeholdets passivitet i anden halvleg til at udligne kort før tid, for så at blive overvundet i overtiden af et tåbeligt straffespark. Begået af midtbanemand Bellegard, ellers alsacianernes bedste spiller på dagen.

Men ret beset et fortjent nederlag, for Strasbourg var spillemæssigt underlegen. Efter en elendig sæsonstart var der i runde 6 og 7 tegn på alsacianerne var ved at genfinde sidste sæsons direkte spil, men det så man ikke rigtigt noget til mod Montpellier. Og igen var angriberne – bortset fra Diallos udligning – håbløst ineffektive.

Træner Stéphan (i øvrigt ex-Rennes) er talentfuld, men han har virket rådvild i denne sæsonstart.

Nu er den teknisk dygtige defmidtbanemand Prcic tilbage efter to kampdages karantæne, og forsvarer Le Marchand tilbage efter een. Prsic bør kunne gøre midtbanen en del bedre. Desuden er midterforsvarer Nyamsi, højre wingback Dagba og måske også venstre-wingback Delaine (alternativ Lienard er for sløv) tilbage efter skade. Men nok stadig ude: kreatør Thomasson og angriber Ajorque. Nye på lazarettet: højre-wingback Pierre-Gabriel (kæmper med Dagba om første-status) og angrebs-indskifter Mothiba.

Bemærk i øvrigt at der lægges nyt græs på Stade de la Meinau i landskampspausen. Det kan være det inspirerer alsacianerne.

Rennes (nr 6) spillede 1-1 i Marseille i 8. runde og er uden nederlag siden august.

Den velkombinerende og evigt løbende offensiv havde scoret ni mål i tre kampe op til Marseille-opgøret, men det opgør var tydeligt præget af at begge hold havde en midtugekamp i benene, samt af forsigtighed/respekt. Ærgerligt. I perioder højpressede Rennes og omstillede med mange mand, og det førte til føringsmålet mod et pres-skrøbeligt Marseille-forsvar. Det burde bretonerne have satset mere på.

Rennes må, som mod Marseille, undvære defensivmidtbanemand Santamaria – sæsonstartens bedste Rennes-spiller. Efter en usikker indsats mod Auxerre var den unge afløser Ugochukwu ganske god mod Marseille, men nu er erfarne Xeka kommet til klubben som joker. Han kan meget vel få en startplads allerede nu.

Angriber Kalimuendo og fløjspiller Doku var indskiftere mod Marseille efter skadespause og banker på til en plads i startopstillingen – mens offensivmidtbanemand Doué (starter/afløser) har karantæne (men kan afløses af Majer, tilbage i form). Banker på gør også fløjspiller Kamaldeen der viste flotte ting offensivt før Marseille-kampen, men måtte nøjes med en jokerrolle pga sine defensive mangler. Han kommer dog nok i aktion for Ghana denne tirsdag, så kan være træt i weekenden.

Det skal bemærkes at Rennes skal spille EL-kamp torsdag i næste uge, men det er trods alt fem dage efter Strasbourg-kampen.

Midterforsvarer Omari, ukampdygtig siden sommerpausen, nærmer sig sit comeback. Han har været savnet, men afløser Rodon valgte efter en tung sæsonstart (efter skifte fra Tottenhams reservebænk) endelig at finde storspillet frem mod Marseille hvor han puttede Alexis Sanchez i lommen.

Bøyes bud: 2-tallet til odds 2,45 – SPIL HER >>*


PSG – Nice 1 (3-1)

PSG kører nok turnover, men det kan give chancen til sultne offensivfolk som Sarabia og Ekitike. Nice holder næppe målet rent – uanset om Schmeicel vogter stængerne eller bænken. Men der bør også opstå chancer til farlige Delort & Laborde i den anden ende; PSG-forsvaret har en del huller.

PSG (nr 1) vandt 0-1 i Lyon i 8. runde. Sjette sejr i træk inkl to CL-gevinster.

Mod Lyon var der israelsk midtugekamp i benene, men træner Galtier valgte kun at startspare midtbanemand Vitinha; glimrende debut til Fabian Ruiz, i hvert fald indtil han løb tør for kræfter. (Dertil kom dog at højre wingback Hakimi var med efter at være blevet sparet i Israel.)

Men der var alligevel energi til at skabe mange chancer mod et ellers velspillende Lyon-forsvar, der fx pakkede Mbappé godt og grundigt ind, men de blev også brændt (mod en fantomkeeper) – undtagen Messis fine scoring på Neymars oplæg.

Samtidig var forsvaret åbent selv om Marquinhos og Kimpembé-afløser Danilo gjorde det godt. Wingbacks efterlod huller, og tredjemidterforsvarer Ramos var igen ret ringe. Med lidt held kunne Lyon have snuppet uafgjort. Det ville dog have været grumme uretfærdigt.

Midterforsvarer Kimpembé er fortsat ukampdygtig. Fortsat tvivl om midtbaneafløser Sanches og nu også om spilfordeler Verratti der udgik mod Lyon missede Italiens landskampe. Med Vitinha, Ruiz og Soler må man dog sige at PSG er velekviperet på midtbanen.

Bemærk at Messi er i argentinsk landsholdstjeneste med kampe i USA 24/9 og 28/9, dvs lang rejse. Han er desuden tvivlsom pga sygdom. Neymar og midterforsvarer Marquinhos er i brasiliansk landsholdstjeneste 23/9 og 27/9 men Brasiliens kampe spilles i Frankrig i denne omgang.

Turnover er bestemt en mulighed mod Nice – pga landskampene, men også fordi PSG har CL-kamp mod Benfica på onsdag.

Nice (nr 13) tabte 0-1 til Angers i 8. runde i en kamp der var præget af Riviera-holdets træthed efter Europa-torsdagskamp samt af udvisningen af forsvarer Todibo i FØRSTE minut (hårdt dømt). Nice var 10 mod 10 i den sidste halve time efter rødt til Angers, men det kneb med kræfterne.

Godt spil af unge Bulka i målet, og det ser ud som om at Kasper Schmeichel ikke længere er nr 1 i Nice-hierakiet. Elendigt spil, derimod, af de to backs, Lotomba og Bard. Heldigvis for Nice kan begge bænkes i næste runde. Til højre er Atal klar efter skade (startede inde i ConfLeague-kampen og blev indskiftet mod Angers), og til venstre er der Bryan der scorede i Europa-kampen.

Midterforsvarer Todibo har karantæne. Skadestvivl om midtbanemand Ramsey, ude siden 4/9.

Bemærk at Nice skal spille Conference League-kamp torsdag i næste uge.

Bøyes bud: Begge hold scorer til odds 1,95 – SPIL HER >>*


Søndag: Lorient – Lille X (2-2)

Selv om underlaget ikke er det bedste, lugter det pænt af mål her mellem to hold der (med nye trænere) spiller klart mere offensivt end i 21/22.

Lorient (nr 3) vandt 1-3 i Auxerre i 8. runde. Særdeles fortjent.

Det var bretonernes fjerde sejr i træk, og holdet er som forvandlet i denne sæson under den nye træner, Le Bris der får sine spillere til at arbejde hårdt, presse og søge målet med hurtigt, direkte spil. De to backs er forbavsende offensive i 4-2-3-1-formationen. Det kan koste i defensiven – seks af Lorients otte kampe har haft mål fra begge hold og er gået over 2,5 mål – men med seks sejre og en flot tredjeplads, er det gået meget godt alligevel.

Bemærk at græsset på Le Moustoir er temmelig dårligt. Lorient har alligevel vundet 3/3 hjemmekampe, senest 3-1 over Lyon og 3-2 over Nantes.

Fortsat skadestvivl om højreback-afløser Silva og midtbane-aføser Boisgard. Nyt fravær: offensivmidtbane-afløser Aouchiche.

Lille (nr 7) vandt 2-1 over oprykker Toulouse i 8. runde. Dermed fortsatte Les Dogues mønstret der nu har været der i seks runder i træk: nederlag fulgt af sejr… Dvs tid til tab nu.

Lille skabte ikke mange chancer mod et solidt Toulouse-forsvar, men viste skarpe glimt. Klassemål af angriber David og højrefløj Younas. Den unge målmand Chevalier var igen god. Midterforsvaret med 38-årige og langsomme Fonte og den blot 16-årige Yoro gjorde det generelt nydeligt, men kostede modstandermålet; Yoro med fejlaflevering, Fonte med kikset clearing.

Nu er midterforsvarer Djalo klar efter karantæne og får nok sin startplads tilbage fra ungersvend Yoro. Fortsat skadestvivl om kreatør Cabella (han savnes) og højrefløj Zhegrova.

Angriber David er i canadisk landsholdstjeneste med kampe 23/9 og 27/9, men begge kampe spilles i Europa, Østrig og Slovakiet, så nul jetlag.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 1,81 – SPIL HER >>*

100 % bonus på op til 1.000 kroner
Min. 18 år. Kun nye spillere. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Min. Indbetaling og indsats er 100 kr. Min. odds 1.8. Aktiveres ved indbetaling via bonuskort og skal bruges indenfor 60 dage. Indbetalinger foretaget med Skrill eller Paysafecard gælder ikke. Matched freebet kan kun benyttes til live spil fra mobilen. Alle regler og vilkår


Ajaccio – Clermont 1 (1-0)

To klubber med tung sæsonstart, men Ajaccio kan meget vel udnytte hjemmebanefordelen.

Ajaccio (nr 20) vandt 0-1 i Brest i 8. runde. Endelig en sejr til den korsikanske oprykkerklub.

Det var ikke fordi korsikanerne skabte ret meget, men de udnyttede at Brest-forsvaret tabte koncentrationen en enkelt gang. I den anden ende havde Ajaccio-defensiven godt fat i en uinspireret modstander.

Fortsat skadestvivl om venstrefløj Spadanuda, der missede Brest, og midterforsvarer Mayembo, ude siden 3. runde.  Desuden tvivl om målmand Leroy der udgik efter ni minutter mod Brest. 20-årige Quilichini fik en glimrende L1-debut da han blev kastet for løverne i Brest, men det kan være at knægten i højere grad mærker presset på hjemmebane hvor familie og venner er på lægterne. Det ventes dog at Leroy bliver klar til kamp mod Clermont.

Clermont (nr 11) tabte 1-3 hjemme mod Troyes i 8. runde. Fortjent nederlag. Clermont har ikke spillet ret godt i denne sæsonstart – en del heldige point – og gjorde det heller ikke denne gang.

Bemærkelsesværdigt at holdet, der i sidste sæson var dygtigt til at højpresse, nu virker meget skrøbeligt over for selvsamme. Nok pga de mange sommerudskiftninger i truppen.

Fortsat skadestvivl om fløjspiller Allevinah, der missede Troyes, og om højreback Zeffane, sommertilgang der har været ukampdygtig siden sin ankomst. Nu er der desuden tvivl om højrewingback-afløser Bela der blev skadet mod Troyes.

Bøyes bud: 1-tallet til odds 2,22 – SPIL HER >>*


Auxerre – Brest X (0-0)

Auxerre er fortsat svækket i både forsvar og angreb, men møder her impotente Brest.

Auxerre (nr 16) tabte 1-3 hjemme mod Lorient i 8. runde. Meget fortjent; nederlaget kunne sagtens have været større.

Det var oprykkerklubbens fjerde nederlag i træk, inkl to på hjemmebane. Og anden kamp i træk med vældigt hullet forsvar.

Ude med skader er fortsat angriber Charbonnier (holdets topscorer med 17 mål i 21/22), samt midterforsvarer Pellenard. Begge savnes. Pellenards afløser Jeanvier, ude siden 3. runde, er MÅSKE klar efter sin skade.

Brest (nr 19) tabte 0-1 hjemme mod Ajaccio i 8. runde. Samme cifre som i 7. rundes nederlag hos PSG, men hvor indsatsen i Paris var al ære værd, så det meget skidt ud mod de korsikanske oprykkere der drog til Bretagne uden sejre i bagagen.

Bretonerne var uinspirerede og tandløse i offensiven. Forsvaret havde ret godt fat i modstanderen (men altså, Ajaccio havde kun scoret tre gange i syv kampe), men var ukoncentrerede ved målet.

Det var femte kamp i træk uden sejr til Brest, men i det mindste har forsvaret, der lukkede 10 mål ind i to kampe i slut-august, kun lukket i alt tre mål ind i seneste tre runder.

Offensivt er der behov for eet eller andet, men forhåbentligt er angriber Mounié (indskifter mod Ajaccio efter skadespause) oppe på dupperne efter landskampspausen; han var ikke med Benin, blev i Brest. Kollega Le Douaron kan også være tilbage efter skade. Højreback Fadiga udgik med hjernerystelse efter en halv time mod Ajaccio og går glip af Senegals landskampe, men er nok klar til kamp mod Auxerre. Kreatør-afløser Belaili er på vej væk; er træt af livet i Bretagne og får nok kontrakten ophævet.

Bøyes bud: 0-0 til odds 13,00 – SPIL HER >>*


Toulouse – Montpellier 2 (1-2)

Montpellier er ustabil, men på en god dag bør Savanier & Co have gode chancer i denne sydkamp mod dansker- og oprykkerklub Toulouse.

Toulouse (nr 12) tabte 2-1 hos Lille i 8. runde. Som i 7. rundes 1-0-hjemmesejr over Reims valgte træner Montanier (normalt 4-3-3) en formation med tre midterforsvarere, og forsvaret var igen ganske solid. Lille-offensiven var dog for stærk i længden.

Toulouses mål kom efter stærkt højpres, men man kunne godt have ønsket sig lidt mere offensivt mod og forsøg på at udnytte at Lille stillede med et midterforsvarsmakkerpar bestående af en 16-årig og en (langsom) 38-årig.

Hjemmeholdet må nok fortsat undvære den dygtige fløjspiller Ratao (og angrebsindskifter Healey).

Montpellier (nr 9) vandt 2-1 over Strasbourg i 8. runde. En sejr der var både heldig og fortjent…

La Paillade dominerede fra start og kom fortjent foran. Bakkede for meget i anden halvleg, og det blev straffet kort før tid af ellers ufarlige Strasbourg, men i overtiden fik Montpellier et heldigt straffespark som den dygtige spilfordeler Savanier hamrede i kassen.

Spørgsmålet er hvilken Montpellier-udgave der drager til Toulouse. Den der spillede uorganiseret i seneste udekamps 2-1-tab i Angers, eller den udgave der udnyttede sin offensive speed og scorede på alt i forrige udekamps 0-7-gevinst i Brest?

Ude med skade er fortsat venstreback Saint-Luce (savnes offensivt) og nok også stadig midterforsvarer Mendes (været ude i lang tid). Tvivl om venstrefløj Mavididi (ude siden 2. runde) og afløser Maouassa (skadet i 7.), men tekniker Khazri gjorde det glimrende på kanten mod Strasbourg, med hurtige Wahi i front. Også tvivl om den erfarne midterforsvarer Sakho der missede 8. runde, men her var unge Estéve fortrinlig ved siden af store Jullien.

Bøyes bud: Montpellier +0 asian handicap til odds 2,60 – SPIL HER >>*


Troyes – Reims 1 (2-1)

Troyes trak det længste strå i begge Champagne-derbies i 21/22 og står også med gode chancer mod lokalrivalen denne gang. Reims højpresser gerne, men bør have sværere ved det her hvor midtbanen er markant svækket. Danskerklubben Troyes så desuden klart bedre ud op til landskampspausen. Momentum kan være slået i stykker af pausen, men Reims har vigtigere folk i landsholdstjeneste.

Troyes (nr 10) vandt 1-3 i Clermont i 8. runde. Udnyttede på flot vis hjemmeholdets skrøbelighed mod højpres.

To oplæg af purunge Odobert på venstrekanten. På højrekanten var den danske wingback Andreas Bruus tilbage, men allerede i 3. minut mistede han og holdet højre-kreatør Lopes. Ind kom dog så løbestærke Ripart og leverede en god indsats.

Nu er der skadestvivl om Lopes og Bruus-afløser Thierno Baldé. Samt om den erfarne midterforsvarer Rami (startede ude mod Clermont). Kollega Azamoum har været ude med en knæskade i lang tid og er det nok stadig. Venstre wingback Yade har karantæne, men i Conté og Larouci er der glimrende alternativer.

Angrebsindskifter Ugbo er i canadisk landsholdstjeneste med kampe 22. og 27. september (dog i Europa). Heldigvis for Troyes er angrebskollega M. Baldé i hopla; scorede to mål i Clermont. Midterforsvarerne Palmer-Brown og Porozo har kampe for henholdsvis USA og Ecuador, men de spilles også i Europa. Offensivmand Odobert og venstre wingback Larouci har kampe for Frankrigs U19 og U21.

Reims (nr 17) tabte 0-3 hjemme mod Monaco i 8. runde. Andet nederlag i træk, inkl 1-0 i Toulouse.

Reims åbnede ellers virkelig godt med stærkt høj- og genpres. Næsten et kvarter inde i kampen fandt monegaskerne ud af at spille sig uden om, og de tvang Reims tilbage, men der stod 0-0 indtil et mærkeligt rødt kort til Reims-venstrewingback Locko i 22. Han ramte en modstander med knopperne efter at have sparket en bold væk. Frispark, måske, og gult kort, men ikke med vilje og bestemt ikke rødt.

Elendig kamp af venstre-kreatør Zeneli, og Reims har et problem på posten; i forrige runde var det Doumbia der faldt igennem.

Locko fik egentlig karantæne efter sin udvisning, men hans suspension er blevet annulleret; disciplinærkomitéen kunne godt se at dommeren var ude at blæse… Derimod er højre wingback Busi samt midtbanefolk Munetsi og Lopy nye i skammekrogen pga gule kort-akkumulation. Men højrewingback-alternativ Flips er tilbage fra karantæne, og endnu en pladskonkurrent, Foket, er måske klar efter skade (vendte tilbage til træning 22/9). Derudover fortsat skadestvivl om defmidtbanemand Matusiwa der nok først er tilbage efter Troyes-kampen. Midtbanen kan altså være meget svækket; der mangler mindst to og sandsynligvis tre mand.

Midtbanekollega Cajuste er i øvrigt i svensk landsholdstjeneste med kampe 24/9 og 28/9, dvs kan være træt. Samme med angriber Balogun, engelske U21-kampe 22/9 og 27/9, og offensivmand Zeneli (Kosova 24/9 og 27/9). Desuden angriber Ito for Japan 23/9 og 27/9; kampene spilles dog i Europa.

Bøyes bud: Troyes +0 AH til odds 1,82 – SPIL HER >>*

Se også eksperttippet


Monaco – Nantes 1 (2-1)

Monaco dominerer nok denne kamp, men bretonerne har en farlig offensiv der bør kunne bide fra sig.

Monaco (nr 5) vandt 0-3 i Reims i 8. runde. Ret heldigt. Efter en elendig kampstart hvor monegaskerne led under Reims’ høj- og genpres, fik de bedre fat efter et kvarter, men der skulle et rødt kort til i 22. før de for alvor kunne sætte sig igennem. Inkl mål af normaltopscorer Ben Yedder der ellers har haft en dårlig sæsonstart.

Det var tredje ligasejr i træk, men nok meget godt at Monaco kunne spille 11 mod 10, for der var noget træthed efter torsdagens uheldige 0-1-tab mod Ferencvaros i Europa League. Midtbanemand Camara blev startsparet, og afløser Matazo var holdets ringeste.

Angriber Volland er nok fortsat ukampdygtig. Tvivl om højreback Aguilar der blev skadet mod Reims (alternativ Vanderson er dog også god), og midterforsvarer Maripan der missede Reims.

Monaco skal spille EL-kamp torsdag i næste uge, hjemme mod Trabzonsport, og kører nok turnover mod Nantes, men næppe i stort omfang. Det samme gælder Nantes der skal til Freiburg.

Nantes (nr 15) spillede 0-0 hjemme mod Lens i 8. runde. Fjerde L1-runde i træk uden sejr, men et resultat bretonerne nok er fint tilfredse med, for Lens har spillet fremragende i sæsonstarten, og Nantes havde en torsdagskamp i Aserbajdsjan i benene…

Især bemærkelsesværdigt at Nantes-midterforsvaret, der ellers har set skidt ud, var solidt mod Lens. Selv efter erfarne Pallois blev skadet og udgik i 55. Angrebet gjorde ikke meget væsen af sig, men man ved at de kan; Blas, Simon, Guessand, Mohamad og Ganago har speed og teknik.

Wingback Fabio er klar efter karantæne og kan evt erstatte Appiah (svag mod Lens), mens kollega Traoré (afløser) stadig er ukampdygtig. Det samme er kollega Centonze, hentet som joker, men hurtigt skadet. Desuden skadestvivl om midterforsvarer Pallois. Midtbane-afløser Moutoussamy i karantæne.

Bøyes bud: Begge hold scorer til odds 1,75 – SPIL HER >>*


Lens – Lyon 1 (3-2)

Lyon spiller forhåbentligt med to angribere her, og så bør der være basis for en underholdende kamp mod dynamiske Lens.

Lens (nr 4) spillede 0-0 i Nantes i 8. runde, chancefattig affære, og er dermed stadig ubesejret i denne sæson. Men skuffende at det dynamiske hold, der havde scoret 16 mål i syv kampe, i dén grad lod sig trække ned i tempo af det trætte hjemmehold der havde spillet EL-kamp i Aserbajdsjan tre dage forinden.

Usædvanligt dårlig kamp af midtbanefremdriver Fofana, højre wingback Cabot, kreatør Da Costa og angriber Openda. Angrebskollega Sotoca var derimod god.

Venstre wingback Machado er tilbage efter karantæne, og spørgsmålet er så om træner Haise skal flytte fleksible Frankowski – glimrende til venstre mod Nantes – over til højre. Angriber Said er nok fortsat skadet, men er alligevel kun tredjevalg efter Openda og Sotoca. Fortsat ude er midterforsvarer Gradit, men afløser Haidara var fortrinlig mod Nantes. Midterforsvarer Medina er sluppet fri i en sag om hustruvold; retten mente ikke der var tilstrækkeligt med beviser.

Lyon (nr 6) tabte 0-1 hjemme til PSG i 8. runde. Tredje nederlag i træk og andet storklubs-nederlag i træk (inkl 2-1-tabet i Monaco).

Fortjent nederlag i en kamp hvor midterforsvaret faktisk gjorde det godt – især Mendes der fik revanche for en skidt sæsonstart ved at putte Mbappé i lommen – men PSG alligevel kom frem til diverse store chancer. Som målmand Lopes tog sig af – undtagen ved målet hvor han ikke kunne gøre noget ved Messis afslutning. Backs kæmpede også, og især venstremand Tagliafico bød sig også til fremad.

Men skidt kamp af midtbanen og offensiven (undtagen angriber Lacazette).

Interessant at se om træner Bosz – normalt 4-3-3 – nu holder fast i den 4-4-2-formation han brugte mod PSG. Det håber jeg. Store Dembélé var bleg mod PSG, men han og kvikke Lacazette bør kunne terrorisere de fleste forsvar.

Midtbanemand Tolisso udgik efter een halvleg mod PSG, men skaden er ikke alvorlig; han bør være kampklar mod Lens.

Bøyes bud: Over 3 mål til odds 1,97 – SPIL HER >>*

Odds på Ligue 1

*Reklamelink

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.


Læs også:

Skriv et svar