18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Bøye: Tips til 9. runde i Ligue 1 d. 1. – 3. oktober 2021

Denne runde i Frankrigs bedste række byder på lokalderby mellem ærkerivalerne Saint-Étienne og Lyon, mens Lille og Marseille skal krydse klinger i interessant storklubsdyst. Læs tiptankerne om alle rundens 10 opgør og kom gerne med kommentarer og spørgsmål.

Husk at optaktens tip (“Bøyes bud”) er skud fra hoften der ikke nødvendigvis holder værdi. Hvis jeg er overbevist om værdien, smider jeg dem også som eksperttip. Men statistik skal der da føres (over Bøyes bud; ikke ciffertippene). Efter et underskud på 1,4 units i seneste rundeoptakt, lyder det samlede resultat på: -0,7. Dette efter fire rundeoptakter og i alt 40 Bøye-bud til 1 unit per tip.

Jens Bøye

Jens Bøye Ligue 1

Jens Bøye

Lens – Reims X (2-2)

Efter det uheldige 0-1-tab hjemme mod Strasbourg (sæsonens første), kom dynamiske Lens flot tilbage på sejrssporet med 2-3-triumf i Marseille. Fortjent. Højpres, mod og moral (foran 2-2, blev hentet, men god slutspurt). Ekstra flot i betragtning af at højre wingback Clauss og kreatør Kakuta – markante folk – ikke var 100% klar og derfor startede på bænken. De kom ind, og mon ikke de er startklar mod Reims. Hvor midterforsvarer Danso desuden er tilbage fra karantæne. Det vil sige at de tre svageste mod Marseille kan bænkes: afløserne Machado, da Costa og Wooh.

Efter en overforsigtig indsats (som træner Garcia fortrød) i 2-1-tabet hos Lille, imponerede Reims mod formstærke Nantes og vandt 3-1. Hjulpet, bevares, af nogle mærkelige bretonske taktikdispositioner, men champagnedrengene demonstrerede igen deres offensive talentmasse.

Angrebstrioen, alle sommertilgange, van Bergen, Ekitike og Kebbal, har gjort det flot mens etablerede spillere som Zeneli, Touré og Cafaro har været ude med skader (det er Zeneli stadig; tvivl om de andre to, samt om midtbanemand Berisha). Men mod både Lille og Nantes var van Bergen og Ekitike ikke 100% klar. Mod Nantes startede Ekitike ude, mens van Bergen startede inde, men kun holdt en halvleg. Men afløser Flips kom ind og gjorde det fremragende. Og Ekitike? Blev skiftet ind og scorede to hurtige mål.

Nu har de en lille uge til at komme helt til hægterne. Tremandsmidterforsvaret må dog undvære Gravillon der har karantæne.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 2,18 – SPIL HER >>*

Se også eksperttippet til kampen


Montpellier – Strasbourg X (1-1)

Efter en frisk september-måned havde Montpellier håbet på at kunne score i Paris i lørdags, men den ellers så kække offensiv blev holdt i skak og gav knapt nok PSG-keeper Navas sved på panden. Savanier & Co prøvede skam, men det blev kun til to gode afslutninger. Det positive er at den slags kan ske for selv den bedste. PSG-forsvaret har været usikkert i denne sæson, men i denne kamp var Marquinhos & Co fremragende.

Montpellier-forsvaret havde også en svær dag – hvilket var mere ventet. Målmand Omlin holdt dog scoren nede på 2-0. Nu er den erfarne midterforsvarer Sakho nok klar efter den skade der har holdt ham ude i seneste tre runder; til gengæld må man nok undvære makker Thuler der blev skadet mod PSG. Dvs nok ny start til purunge Esteve – der egentlig har gjort det ok, men har problemer mod hurtige modstandere.

Efter to sejre i træk måtte Strasbourg strække gevær lørdag mod Lille: 1-2. Alsacianerne åbnede kampen på usikker vis og kom fortjent bagud med 0-2. I den sidste halve time tog Fanden ved hjemmeholdet der pressede Lille bagud, reducerede og var på vej mod udligning – indtil kreatør Thomasson blev udvist i 79. Så var der lukket for det varme vand.

Nu har Thomasson karantæne, men til gengæld kan Strasbourg starte med højreback Guilbert og angriber Ajorque, to vigtige spillere der blev startsparet mod Lille.

Bøyes bud: X’et til odds 3,75 – SPIL HER >>*


Nice – Brest 1 (2-1)

Efter det ret uheldige nederlag i Lorient, genfandt Nice effektiviteten lørdag med 0-3-sejr i Saint-Étienne. Angriberne Gouri (efter to brændte straffespark i seneste to runder) og Delort kom begge på scoringslisten. Og nu er Kasper Dolberg muligvis klar efter skade; dvs konkurrence i front. Derimod er fløjspillere Kluivert og Boudaoui nok stadig ukampdygtige, men Nice har andre dygtige kantspillere. Stengs og Kamara (han er egentlig venstreback-reserve) gjorde det godt lørdag.

Højreback Atal har karantæne, men kan remplaceres uden problemer af Lotomba. Det kan dog godt være at den hurtige Brest-offensiv kan volde problemer for den langsomme Nice-forsvarsstyrmand Dante.

Brest leder stadig efter sæsonens første sejr efter 1-2-nederlaget mod Metz. Bretonerne dominerede spillet og havde sådan set chancerne til sejr, men manglede effektivitet i front og var samtidig skrøbelige mod kontraer. Bl.a. fordi kreatør Faivre havde en dårlig dag og havde nogle farlige boldtab.

Nu må midterforsvaret undvære Brassier (karantæne), og den oplagte afløser Duverne skal muligvis bruges på venstreback. Her var normalstarter Uronen tilbage mod Metz efter tre kampdages skadespause, men noget tyder på at finnen ikke var helt klar; han blev udskiftet i pausen.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 1,72 – SPIL HER >>*


Rennes – PSG 2 (1-2)

Rennes kunne ikke følge op på tennisciffer-sejren over Clermont med en gevinst hos Bordeaux. 1-1. Spillet var igen godt, og chancerne blev produceret, men i modsætning til forrige runde blev de brændt.

I midterforsvaret var Omari usikker, og det kunne godt være at dyrt indkøbte Badé skulle have sin startplads tilbage. Ude er fortsat højrefløj Doku og nok også offensiv-midtbanemand Majer. De kunne ellers give den allerede stærke offensiv ekstra dimensioner.

Bemærk: Rennes spiller Conference League-gruppespilskamp hos Vitesse (Holland) denne torsdag. Et hårdt program; PSG-opgøret bliver Rennes’ kamp nr syv på blot 22 dage. Spørgsmålet er hvordan der stilles op i Holland.

PSG snuppede med lørdagens 2-0 over Montpellier ligasejr nr otte i træk og har dermed maksimumpoint. Mere bemærkelsesværdigt: Det var pariserforsvarets klart bedste kamp hidtil; Marquinhos & Co lukkede næsten totalt af for den farlige Montpellier-offensiv. PSGs offensiv sprudlede ikke just, men kom frem til en del chancer. Og det uden Messi og Verratti.

De to vendte tilbage i normal træning mandag og kan meget vel komme i spil i tirsdagens CL-brag mod Man City. Og mod Rennes? Ja, hvis deres knægener ikke dukker op igen, så er det bestemt en mulighed. Messi spiller normalt hvis han er klar. Men turnover kan sagtens ske efter City-kampen. Rennes-opgøret bliver PSGs kamp nr syv på blot 23 dage. Truppen er dog bred, og pt er det eneste fravær Sergio Ramos.

Bøyes bud: 2-tallet til odds 1,74 – SPIL HER >>*


Angers – Metz X (1-1)

Efter den flotte sæsonstart med en hvirvelende offensiv har Angers nu haft fire tunge kampe i træk; der dog kun har givet eet nederlag. Søndag blev det 1-1 i Troyes. Den tunge centraldefensiv var på hælene flere gange. Højre wingback Cabot var aktiv, men makker Capelle i meget mindre grad. Kreatør Fulgini var bleg, og han og midtbanen formåede slet ikke at sætte den lynhurtige frontløber Cho i scene.

Nu kan offensiven dog måske være bedre; driblekonge Boufal bør være startklar. Efter en skade var han indskifter mod Troyes. Afløser Ounahi viste lovende takter, men måske bør han afløse Fulgini, ikke Boufal. Det sker dog næppe; Fulgini er en vigtig spiller – sidst sæsons klart bedste Angers-mand.

Metz fik endelig en sejr søndag – efter syv runder uden; heraf de seneste fire med nederlag. 1-2 endte det i Brest. Det var ikke fordi spillet var særligt godt; messinerne blev domineret, men kunne lukrere på hjemmeholdets dårlige/uheldige afslutninger og dumme midtbaneboldtab.

Men sejren bør give noget gejst, og vigtigt var det også at højreback/wingback Centonze – vældigt vigtig for holdet, både defensivt og offensivt – genfandt noget form efter en længere bølgedal.

Metz må nu undvære midterforsvarer Kouyaté pga karantæne, men får til gengæld kollega Bronn (og træner Antonetti) tilbage fra samme. Ude er nok fortsat venstre back/wingback Delaine.

Bøyes bud: X’et til odds 3,40 – SPIL HER >>*


Lorient – Clermont 1 (2-1)

Efter at have slået Monaco, Lille og Nice på hjemmebane, var defensivt solide og kontrafarlige Lorient lørdag tæt på endnu en stor skalp i Lyon hvor det endte 1-1 (fremragende frisparksmål af Laurienté). Det skal dog med at Lyon så rødt efter 14. minutter og alligevel formåede at dominere spil og chancer. Så egentlig ikke superflatterende for Lorient.

Hjemmeholdet får midterforsvarer Jenz tilbage fra karantæne, men må sende den hårdtarbejdende midtbanemand Abergel den anden vej. Ude med skader er nok fortsat midterforsvarer Morel (hvis plads sommertilgang Jenz har snuppet) og angrebsafløser Grbic.

Clermont rejste sig spillemæssigt efter 6-0-lussingen i Rennes (hvor oprykkerklubben stillede med mange reserver) ved at dominere kampen mod Monaco: Mest boldbesiddelse og klart flere chancer. Den fortjente føring blev dog ikke udbygget; i stedet vandt et skidt spillende, men uhyre effektivt, Monaco-hold 1-3.

Clermont-defensiven er ikke ret god, det må man konstatere, men offensiven er interessant. Mod Lorient risikerer de dog at løbe panden mod muren.

Bøyes bud: 1-tal til odds 2,45 – SPIL HER >>*


Monaco – Bordeaux 1 (2-1)

Med syv point i seneste tre ligakampe er Monaco ved at rette op på en elendig sæsonstart. Spillet overbeviser stadig ikke; søndagens 1-3-sejr hos oprykker Clermont var decideret heldig. Skidt spil i midterforsvar og på midtbane. Men effektiviteten i front er blevet klart bedre. Nok især fordi Ben Yedder har genfundet formen.

Bemærk: Monaco spiller Europa-League-gruppespilskamp hos Real Sociedad (Spanien) denne torsdag. Et hårdt program; Bordeaux-opgøret bliver Monacos kamp nr syv på blot 22 dage.

Bordeaux har fået point i seneste tre runder, senest 1-1 hos Rennes hvor girondinerne fik udlignet kort før tid efter godt pres. Men havde målmand Costil ikke stået en brandkamp, ville et comeback ikke have været muligt. Defensiven var næsten lige så elendig som i forrige rundes 3-3 i Montpellier. Styrmand Mexer var bedre end sidst, men kun personligt; han formåede igen ikke at organisere sine medspillere.

Det KAN være at den egentlige forsvarsstyrmand Koscielny bliver klar efter tre kampes skadespause, men han må sandsynligvis vente endnu en runde. Det samme med midtbane-kapacitet Onana (holdets klart bedste mod Montpellier) der missede Rennes. Ude er stadig midterforsvarer Baysse og angriber Maja. Men offensiven kan faktisk styrkes. Fløjspiller Elis var på bænken mod Rennes efter skadespause og kan få spilletid nu. Den netop tilknyttede angriber Niang (høj klasse hvis han kommer op i omdrejninger) kan også komme i spil; kondition og form er dog nok et stykke fra det ideelle.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 1,66 – SPIL HER >>*


Nantes – Troyes 1 (2-0)

Højt at flyve, dybt at falde for Nantes der tog til Reims med to klare sejre i træk (og godt spil i en længere periode, inkl nogle uheldige nederlag), men måtte drage hjem fra Champagne-land med en flad fornemmelse og et 3-1-nederlag.

Den ellers dygtige træner Kombouaré har næppe sovet godt. Han åbnede kampen i en uvant 4-3-3-formation der ikke lykkedes. Da Nantes ufortjent havde udlignet til 1-1 (på en solopræstation af Simon) valgte han, nok fordi han lugtede blod, at gå tilbage til den normale 4-4-2, men gjorde det ved at erstatte midtbanemand Cyprien med fløjtalent Geubbels, en sen transfer der helt tydeligt er langt fra kampformen. Kombouaré burde have indsat fløjspiller Bukari eller angriber Coulibaly. Mærkeligt. Men altså: Nantes kan gøre det klart bedre, også taktisk.

Troyes spillede 1-1 mod Angers i en tæt kamp; fremskridt efter 3-1-nederlaget i Lyon. Men det i forvejen fraværsplagede oprykkerhold blev igen ramt, af skade og udvisning (til sidst).

Udvisningen ramte midterforsvarer Giraudon der nu må se til fra skammekrogen – i selskab med backafløser Biancone der mod Angers vikarierede som midterforsvarer (og gjorde det godt; hans presspil blev til en assist), men som nu skal afsone karantæne pga for mange gule kort. I forvejen manglede Troyes midterforsvarer Azamoum (alvorligt skadet sidste onsdag), og kollega Sandler er tvivlsom efter at have misset Angers-kampen. Tvivlsomme (næppe i kondition og form) er de sene midterforsvars-transfers Rami og Brown (sidstnævnte døjer desuden med en skade). Det efterlader holdet (der normalt spiller med tremands-midterforsvar) med tre midterforsvarere, Salmier, El Hajjam samt reserven Mutombo der ikke har været udtaget til kamptruppen siden august.

Troyes har også tvivl om def-midtbanemand Tardieu og offensivmand Dingomé (begge skadet siden 19/9), samt om angriber Touzghar der blev skadet mod Angers. Ah ja, og så er der venstreback Larouci, midtbanemand Metinho og angriber Suk der alle har været ukampdygtige siden sommerferien.

Bøyes bud: 1-tallet til odds 1,88 – SPIL HER >>*

Se også eksperttippet til kampen


Lille – Marseille X (1-1)

Det kan sagtens blive til pointdeling mellem to store klubber der begge har et hårdt program.

Seneste uge var god for Lille vandt 2-1 over Reims onsdag og med de samme cifre i Strasbourg lørdag. I begge kampe indledte de forsvarende mestre på stærk vis, og i begge kampe gik de gevaldigt ned i kadence til sidst i kampen, men formåede at holde fast.

Tirsdag gælder det en Champions League-gruppespilskamp i Salzburg (Østrig) – og så Marseille på søndag. Marseille-opgøret bliver Lilles kamp nr syv på blot 24 dage.

Angriber Yilmaz blev sparet søndag med henblik på Salzburg. Han kan vel så også spille mod Marseille, men det er også tænkeligt at angrebsparret bliver som mod Strasbourg: David og Weah. De gjorde det godt.

Venstrefløj Bamba og midtbanemand Sanches har været ude i et stykke tid, men er tilbage i træning og er i spil til Salzburg-kampen og/eller mod Marseille.

Marseille er gået ned i kadence efter en flot sæsonstart: svag offensiv i 0-0 i Angers sidste onsdag og elendig defensiv i søndagens 2-3-tab mod Lens; sæsonens første nederlag.

Her var offensiven klart bedre end i Angers hvor højrefløj Ünder blev startsparet og kreatør Payet var skadet. De var begge gode mod Lens; især Payet (to mål). Desværre valgte Sampaoli, som i diverse andre kampe, at stille uden centreforward. Offensiven kan altså blive endnu stærkere. Fx ved at skubbe hurtige Dieng (venstrekant mod Lens) derind. Klasseangriber Milik er måske tilbage i truppen efter langvarig skade, men er næppe i form til at starte.

Defensiven kan også gøres bedre – ved at balancemand Kamara, som forventet, bliver klar efter den skade der holdt ham ude mod Lens. Der vil dog nok stadig være problemer. Sådan vil det nok være hvis Sampaoli vil holde fast i sin dynamiske, fremadrettede spillestil. Han kan håbe at Lille i mindre grad end Lens formår at udnytte kantpladsen mod Marseilles tremands-forsvar. Og at målmand Lopez er mindre usikker. Alternativt må erfarne Mandanda i spil igen.

Bemærk: Marseille spiller Europa League-gruppespilskamp mod Galatasaray denne torsdag. Lille-opgøret bliver Marseilles kamp nr syv på blot 23 dage.

Bøyes bud: X’et til odds 3,35 – SPIL HER >>*


Saint-Étienne – Lyon X (2-2)

Et lokalderby som stærke Lyon burde trække sig sejrrigt ud af – men Les Gones trækkes med skader, karantæne samt en torsdagskamp.

Saint-Étienne har fået sin værste sæsonstart siden 1988. 0 sejre og blot tre point i otte kampe. Senest 0-3 hjemme mod Nice hvor absolut intet fungerede. Nu vender førstekeeper Green tilbage fra karantæne, men den hurtige højreback Macon er fortsat skadet.

Kan lokalderbyet mod Lyon anspore helgenklubben? Truppen har skam potentiale – der er både talent og rutine. Dog mest af det første. Således havde tremands-midterforsvaret mod Nice en gennemsnitsalder på 21 år.

Lyon fik kun 1-1 hjemme mod Lorient lørdag, men Les Gones var 10 mod 11 i 75 minutter og formåede alligevel at være mest på bolden og producere flest chancer. En stærk indsats (især af kreatør/delt topscorer Paqueta). Undtagen af def-midtbanemand Caqueret der er i en form-bølgedal. Træner Bosz burde overveje at bruge Mendes i stedet for.

En stærk indsats, men også en indsats der trak tænder ud. Ikke det mest praktiske i et hårdt program der inkluderer torsdagens Europa-League-gruppespilskamp mod Brøndby. Og så søndagens lokalderby mod ærkerival Saint-Étienne. SE-opgøret bliver Lyons kamp nr syv på blot 22 dage. Så turnover mod Brøndby er absolut en mulighed.

Søndag må Lyon undvære venstreback Emerson (karantæne). Ude er fortsat angriber/topscorer  Dembélé (samt fløjafløser Kadewere og midtbane-ditto Adelaide). Der er desuden to nye skadesfravær: midterforsvarer Denayer og angriber Slimani der begge udgik mod Lorient. Det gjorde midterforsvarer Boateng også, men skaden var ikke alvorlig. Han er muligvis tvivlsom til BIF-kampen, men han bør kunne spille søndag. Derudover tvivl om højreback-afløser Gusto.

Mens offensiven ikke er helt ilde stedt uden Dembélé og Slimani (tredjevalget på centreforwardposten, Ekambi, stod for målet mod Lorient), ser det værre ud i midterforsvaret hvor afløserne Diomandé og Lukeba er unge, grønne og ustabile. Der er også erfarne Da Silva, men han har fået en skidt sæsonstart; tung og utimet.

Bøyes bud: X’et til odds 4,20 – SPIL HER >>*

100 % bonus op til 500 kr. / Freebet op til 1.000 kr.

Vælg mellem to velkomsttilbud: 100 % indbetalingsbonus (bonuskode = MAXSPORT) eller 100 % freebet (bonuskode = MAX1000). Indbetalingsbonus – min. 100 kr., max. 500 kr. – krediteres straks, og skal omsættes 10x til min. odds 1,50 inden for 60 dage. Freebet – min. 50 kr., max. 1.000 kr. – krediteres efter omsætning af indbetaling x10 på akkumulatorer (3 el. 4 valg) til min. odds 3,50 inden for 90 dage. Freebet gælder i 7 dage. 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25).

*Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

12 kommentarer

 1. Mht Rennes-PSG: PSG spiller i aften mod Man City i Champions League. Forventet opstilling: 4-3-3: Donnarumma/Navas – Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Mendes/Diallo – Herrera, Paredes/Verratti, Gueye – Messi, Mbappé, Neymar

  Bemærk at offensivmand Di Maria har karantæne i CL; han har med andre ord friske ben når pariserne drager til Rennes på søndag.

 2. PSG vandt flot 2-0 over Man City. Som mod Montpellier en flot defensiv indsats, især af Marquinhos, men modstanderen var naturligvis meget bedre end Montpellier, så målmand Donnarumma måtte også vise sit værd flere gange.
  Midtbanen også i hopla, inkl den fremragende spilfordeler Verratti, tilbage efter skadespause. Offensiven havde det sværere (i en kamp hvor City trykkede PSG i bund), især Mbappé der dog lagde op til mål nr 2. Sat ind af Messi, også tilbage efter skade. Hans første mål i PSG-trøjen. Han forblev på banen i hele kampen, og det skulle ikke undre mig hvis han også spiller mod Rennes (selv om Di Maria har friske ben). Hvis hans knæ er helt ok. Verratti fik 78 minutter og er også i spil, men der er mange midtbanefolk at tage af; Paredes starter evt mod Rennes.

  Pochettino foretog i øvrigt kun to udskiftninger mod City.

 3. PSG-Rennes: Rennes vandt også sin europæiske midtugekamp: 1-2 hos Vitesse, i Conference League. Lidt mere ydmyge omgivelser samt en ditto modstander. Men spillet var godt. Ikke i første halvleg, men i anden halveg efter pause-indskiftning af fløjspiller Sulemana der var blevet startsparet. Han kom ind for Bourigeaud og bibragte speed og gåpåmod (og scoring). Det var der også i den anden side hvor purunge Tchouana fik sin allerførste start for Rennes og gjorde det fortrinligt; fremprovokerede straffe til Rennes’ mål nr 1 og leverede assist til mål nr 2.

  Jeg tvivler dog på at træner Genesio tør stille med to udfordrende fløje mod PSG; det bliver nok Sulemana til venstre samt erfarne og mere defensive Bourigeaud til højre. Men det kunne være sjovt.

  Rennes var i øvrigt 10 mod 11 de sidste 25 minutter. Lad os se om bretonerne har kræfter til at yde modstand søndag.

 4. Monaco-Bordeaux: Monaco spillede 1-1 hos Real Sociedad i torsdagens Europa League-gruppespilsrunde. Solidt defensivt, tyndt offensivt – men det skal med at monegaskerne sparede Ben Yedder og Martins, samt startsparede Volland (ind i 65.). Så en offensiv et stykke fra det optimale.

 5. Lille-Marseille: Onsdag skuffede Lille i Salzburg (Champions League) hvor Yilmaz (bortset fra et frispark som den østrigske målmand droppede i mål) & Co spillede skidt og ikke formåede at udnytte de mange huller der var i hjemmeholdets mandefaldsramte og usikre defensiv – og hvor det tunge forsvar ikke kunne modstå kvikfodede Adeyemi & Co.

  Torsdag var det Marseilles tur til at spille europæisk; en hjemmekamp mod Galatasaray i Europa League. Her gjorde den franske klub det bedre, i hvert fald spillemæssigt: holdt tyrkerne fra de store chancer og producerede selv pænt med muligheder. Men resultatet skuffede: 0-0.

  Midterforsvarer Balerdi blev sparet, og venstrefløj Konrad blev sparet (sidstnævnte skiftet ind i 79.). Sparet blev også den vigtige balancemand Kamara. Han var med i truppen efter at have misset Lens-kampen i seneste weekend, men forblev på bænken. Han er nok med fra start mod Lille.

  Er angriber Milik med fra start? Tjah. Polakken, der blev skadet i maj, fik endelig comeback torsdag aften hvor han blev skiftet ind i 61. Men er han klar til at starte mod Lille? Det vil vise sig. Marseille har i hvert fald brug for en frontløber. Der er sådan set unge Dieng, men ham bruger træner Sampaoli mest ude på venstrefløjen. Mod Galatasaray var det kreatør Payet der lå i front. Dvs som falsk nier, for han kan ikke lade være med at falde tilbage og tage del i det opbyggende spil. Hvilket også er ok normalt (bortset fra at der så ofte mangler nogen i feltet), men det var ikke mod Galatasaray, for dér lå nemlig Harit som kreatør. For mange kokke. Marseille burde stadig have vundet, men det er på tide, synes jeg, at Sampaoli forstår at Payet skal ligge som kreatør, og at der skal være en ægte angriber i front. Dieng eller Milik.

 6. I øvrigt: Marseille-midtbanemand Guendouzi spillede en god kamp mod Galatasaray. Han har ellers været i vælten i ugens løb efter et skænderi med medspiller Gerson under sidste weekends kamp (nederlag) mod Lens. Den unge franskmand har notorisk et vanskeligt temperament (bare spørg i Arsenal) som har bragt ham i vanskeligheder diverse gange, men her formåede han altså at svare igen på konstruktiv vis.

 7. Saint-Étienne – Lyon: Lyon vandt 3-0 over Brøndby i torsdagens Europa League-gruppespilsrunde. Danskerne (der manglede Uhre i front) holdt stand indtil 64. minut, men måtte bøje sig mod de overlegne Les Gones. Der i øvrigt stillede stærkt op; ude over de skadede var det kun midtbanemand Guimaraes der blev sparet.

  Spørgsmålet er nu om de skadede midterforsvarere Boateng og Denayer, samt den ditto angriber Slimani (alle tre missede Brøndby-opgøret), når at blive klar til søndagens lokalderby. Ude er i hvert fald stadig angriber Dembélé, og venstreback Emerson er nyt fravær pga karantæne.

  Medmindre han er træt, ligner det dog ingen svækkelse hvis Ekambi fortsat skal løfte det primære målansvar i fraværet af Dembélé og Slimani: Han scorede mod Lorient i seneste weekend og nettede to mod Lyon. På scoringslisten torsdag kom også kreatør Aouar der ellers har haft en tung sæsonstart. Målet kan løfte ham.

 8. Nice-Brest: Dolberg er tilbage for hjemmeholdet der må undvære højreback Atal og fortsat er uden fløjspiller Kluivert. Hos Brest har midterforsvarer Brassier karantæne. Hans plads tages nok af Duverne. Venstreback Uronen er vist klar. Nyt fravær er venstrekant Del Castillo (skidt kamp sidst), men hans plads kan tages af Cardona.

  Montpellier-Strasbourg: Hjemmeholdet har den erfarne midterforsvarer Sakho tilbage, mens kollega Thuler er nyt fravær. Hos Strasbourg har kreatør Thomasson karantæne, og spørgsmålet er hvordan træner Stephan vil gribe det an. Vil han spille med tre angribere, med Ajorque og Diallo i front med Gameiro som 10’er bagved (det gik ikke ret godt sidst det blev prøvet), eller vil han gøre midtbanen mere solid, fx med kropsstærke Sissoko (der kom ind og scorede i seneste weekend)?

 9. Lille-Marseille: Midtbanedynamo Sanches er tilbage i Lilles kamptrup efter halvanden måneds skadespause. Han starter dog næppe. Det gør derimod meget muligt venstrefløj Bamba der, efter skadespause, gjorde comeback med indskiftning i midtugens CL-kamp i Østrig. Marseille må undvære kreatør Payet; markant svækkelse.

 10. Rennes-PSG om en lille time. Opstillinger herunder:

  Bemærk at Rennes spiller med en “skæv” 4-4-2 hvor Sulemana på venstrefløj nok er noget mere udfordrende end højrekant Bourigeaud (god sparketeknik, men langsom). Og at PSG stiller stærkt op! Bortset fra en 4-4-2-2-formation med Icardi og Mbappé i front, er dagens 4-2-3-1 nok den mest potente. Et skifte fra tirsdagens 4-3-3 mod Man City; offensivmand Di Maria ind i stedet for midtbanemand Herrera (og med Navas i stedet for Donnarumma i mål):

  Rennes : Gomis – Traoré, Omari, Aguerd, Meling – Bourigeaud, Martin, Tait, Sulemana – Laborde, Terrier

  Paris SG : Navas – Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Mendes – Verratti, Gueye – Di Maria, Messi, Neymar – Mbappé

Skriv et svar