18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Bøye: Tips til 7. runde i Ligue 1 d. 9. – 11. september 2022

To storklubsdyster byder den kommende weekend på: Marseille-Lille lørdag og Monaco-Lyon søndag, men runden åbner allerede fredag med et sandsynligvis underholdende opgør mellem Lens og Troyes. Herværende optaktsartikel indeholder grundige analyser af alle rundens 10 kampe PLUS en bonus-analyse af denne onsdags udsatte andenrunde-dyst mellem Lorient og Lyon. Bemærk at midtugen også byder på europæiske fodbold med seks franske klubber i ilden.

Disclaimer: Optaktens tip, “Bøyes bud” der fremgår under hver kampanalyse, er skud fra hoften der ikke nødvendigvis holder værdi. Hvis jeg er overbevist om værdien, smider jeg også bettet som eksperttip. Men statistik fører vi skam over Bøyes bud (dog ikke over de medfølgende ciffertip). Sjette rundeoptakt i denne sæson gav et lille underskud på 0,49 enheder. Det giver en samlet balance på +6,89 og en tilbagebetaling på 111,5% for i alt 60 tip (flatbetting). De deciderede eksperttip (unitbetting) var der ingen af i sjette runde. Samlet i denne sæson: 16 tip med balance på +29,65 units (samlet indsats 70 units). Tilbagebetaling 142,5%.

Jens Bøye

Jens Bøye Ligue 1

Jens Bøye

Onsdag: Lorient – Lyon 2 (1-2)

Storklubben Lyon ser ud til at have fundet melodien, men kontrafarlige Lorient kan måske drille på eget (humplede) græs og gøre det til et tæt opgør. Bemærk at der er tale om en udsat kamp fra 2. runde.

Lorient vandt 0-1 i Ajaccio søndag i en chancefattig affære på et dårligt underlag. Græsset og den ret svage modstand (Ajaccio er en ret begrænset oprykker) betød at Lorient-forsvaret var langt mere solidt end i seneste onsdags 5-2-nederlag i Lens. Og nu har bretonerne 10 point for 5 kampe. Ikke dårligt.

Lorient stillede usædvanligt offensivt op mod Ajaccio med kun een decideret defensiv-midtbanemand i en 4-4-2/4-1-3-2. Det gav mange flankeløb og indlæg (til begge hold), men altså ikke ret mange åbne muligheder. Mod Lyon er det nok tilbage til en formation med to defensivfolk på midtbanen – men med pressing og øje for hurtige kontraer.

I øvrigt er dårligt underlag noget Lorient er vant til; hjemmebanen Le Moustoir har også fået kritik for humplet græs i denne sæsonstart.

Ajaccio-opgøret var anden kamp uden dynhurtige og velsparkende offensivmand Laurienté, solgt til Serie A. Et markant tab selv om der er andre fodrappe offensivfolk, inkl unge Le Bris der fik en glimrende L1-debut i Ajaccio-kampen. Og nu også inklusive venstrefløjstalent Cathline og kreatørtalent Aouchiche, hentet i Ligue 2. De må dog næppe spille mod Lyon; en kamp der skulle have været spillet før de kom til Lorient.

Højreback-afløser Silva og midtbane-aføser Boisgard er nok stadig ukampdygtige.

Lyon vandt 5-0 over Angers i lørdagens hjemmekamp. Fjerde gevinst i fire opgør på eget græs i denne sæson. Hidtil eneste udekamp endte 1-1 i Reims, men siden har Les Gones løst problemet på midtbanen efter salget af kreatør Paqueta: Faivre har taget over på stærk vis.

Angers var i øvrigt første modstander i denne sæson som forsøgte sig med højpres mod Lyon, og det overraskede Les Gones. Ret hurtigt fandt de dog ud af at spille sig udenom, og så var der masser af plads at boltre sig på for den farlige offensiv.

Bøyes bud: Lyon vinder med 1 mål til odds 3,90 – SPIL HER >>*


Fredag: Lens – Troyes 1 (4-2

Dynamiske Lens blev bremset i Reims, men har nok fremdriver Fofana tilbage efter skade. Troyes spillede også 1-1 i seneste weekend, men det var præget af tidligt rødt kort. Generelt har det tidligere så defensive hold spillet friskt fremad i denne sæson med mange målrige kampe til følge.

Lens spillede 1-1 i Reims i søndags og blev dermed bremset efter tre flotte sejre i træk og en det hele taget stærk sæsonstart. Pointet var endda lidt heldigt. Rødt i 66., men det lykkedes at score mens man var 10 mod 11. Glimrende kæmpet på en dag hvor det kneb med spillet.

God chance for at det dynamiske hold nu har midtbanefremdriver Fofana tilbage efter to kampes skadespause. Unge Poreba gjorde det flot som afløser i 5-2-sejren over Lorient, men var bleg mod Reims.

Lens stiller desuden nok med hurtige Cabot på højre wingback; han var fremragende som indskifter for en svag Frankowski. Der måske flyttes over til venstre (hvor han ofte gør det bedre); dér har Machado nemlig karantæne, og Haidara var ringe mod Reims.

Angriber Said er fortsat skadet, kollega Buksa nok lige så, men konkurrenterne Openda og Sotoca gør det flot; begge er noteret for fire mål. Said og Buksa ville nok kun være indskiftere hvis klar. Samme med den tvivlsomme kreatør Kakuta; unge Da Costa har slået den gamle af. I øvrigt er Claude-Maurice kommet til fra Nice; endnu en kreativ tekniker.

Troyes spillede 1-1 hjemme mod Rennes i søndags. Godt (og heldigt) kæmpet efter rødt kort i 27., ved 1-0.

Efter en skidt sæsonstart med tre store nederlag i de første tre runder har Champagne-klubben dermed sikret sig syv point i seneste tre runder, inkl seneste onsdags 2-4-sejr i Monaco hvor det var modstanderen der så rødt (og blev straffet af Troyes).

Dog elendig kamp mod Rennes af højre-offensivmand Lopes. Han leverer gode frisparksindlæg, men er tydeligt langt fra god kampform. Det kommer nok, men i mellemtiden er der et stortalent i Odobert der kan sættes ind.

Midterforsvarer Salmier har karantæne nu; afløser er nok erfarne (men langsomme) Rami der var god som indskifter mod Rennes. Kollega Azamoum har været ude med en knæskade i lang tid.

Tvivl om den danske højre-wingback Andreas Bruus – holdets bedste i de første to runder; skadet siden. Men 20-årige Thierno Baldé, kvik på fødderne og lige så angrebsivrig som danskeren, har været en glimrende vikar på pladsen. Samme på venstre-wingback hvor Conté nok stadig er ude, men hvor Yade og Larouci er glimrende alternativer. Begge er gode fremad.

Bøyes bud: Over 3 mål til odds 2,23 – SPIL HER >>*

Se også eksperttippet


Lørdag: PSG – Brest 1 (3-1)

Pariseroffensiven har sprudlet, og Brest har lukket mange mål ind. Men midtugens CL-kamp mod Juventus kan trække tænder ud og betyde turnover hos PSG. En relativt tæt kamp kunne godt ligge i kortene. (Men ok, det kunne en stor parisisk ydmygelse af bretonerne såmænd også…)

PSG vandt 0-3 i Nantes og har dermed åbnet sæsonen med seks sejre i syv kampe (inkl supercuppen) og en målscore på 28-4. Kun Monaco har kunnet stikke en kæp i pariserhjulet med 1-1 hos PSG.

Messi og Mbappé var igen i hopla. Tredjemanden i den magiske angrebstrio, Neymar, blev startsparet. Brasilianeren har vist storform, men fik nogle skrub i seneste weekends sejr i Toulouse, så træner Galtier gav ham en puster – nok med henblik på tirsdagens Champions League-dyst mod Juventus.

Turnover er også en mulighed mod Brest.

Værd at bemærke: Efter at have spillet 3-4-1-2 i sæsonens første seks kampe, skiftede Galtier til tomandsmidterforsvar mod Nantes. Nok fordi Sergio Ramos har vist svagt spil i sæsonstarten. Med ham på bænken var der ingen problemer mod Nantes; dog på en billig baggrund, for bretonerne blev reduceret til 10 mand i 24. minut.

Napoli-spilfordeler Fabian Ruiz nåede ikke med i truppen mod Nantes efter skifte til PSG, men er måske med mod Juventus eller Brest.

Brest spillede 1-1 mod Strasbourg i søndags. Dvs et point efter to klare nederlag i træk (0-7 mod Montpellier og 3-1 hos lokalrival Rennes).

Men eftersom bretonerne var 11 mod 10 i en time, var det ikke just et opmuntrende resultat. Uinspireret offensivspil og en defensiv der ofte var i problemer mod Strasbourgs direkte spil. Brests bedste var målmand Bizot (fantastisk redning kort før tid) og midtbanemand Lees-Melou.

Det er pudsigt, for Brest åbnede ellers sæsonen på god vis, men de seneste tre runder har godt nok været tunge.

Anfører Chardonnet var sat på bænken mod Strasbourg, men kom ind allerede i pausen efter en skidt indsats af unge Dari i midterforsvaret. Fortsat skadestvivl om angriberne Mounié og Le Douaron, kantafløser Del Castillo samt højreback Fadiga.

Bøyes bud: Brest +3 AH til odds 1,87 – SPIL HER >>*


Marseille – Lille 2 (1-2)

Marseille har fået en bedre sæsonstart og ligger nr 2, men Lille har vist fremgang i seneste runder og kan måske udnytte at hjemmeholdet nok har trætte ben efter midtugens CL-dyst i London.

Marseille vandt 0-2 i Auxerre i seneste weekend. Fortjent sejr efter dominans i både spil og chancer, og nydelig optakt til onsdagens Champions League-kamp hos Tottenham Hotspur i London.

Her kan kreatør Payet og midterforsvarer Gigot nok være med efter småskader holdt dem ude mod Auxerre. Den hurtige midterforsvarer Bailly er også en mulighed; fik god debut i seneste onsdags midtuge-runde i L1 (hvor Marseille slog Clermont 1-0) og blev sparet lørdag. Men Marseille har flere brugbare konstellationer i tremandsmidterforsvaret, bl.a. fordi venstremand Kolasinac ser ud til at have genfundet sin soliditet. Han har ikke speed til at spille wingback med stort offensivt ansvar, men midterforsvaret går an.

Angriber/kreatør Alexis Sanchez og højre-offensivmand Guendouzi blev i øvrigt også startsparet lørdag hvor angriber Suarez fik en sjælden start. Mod Tottenham går træner Tudor nok tilbage til sit yndlingssystem med falsk nier (Sanchez), men turnover er en mulighed mod Lille.

Lille vandt 1-3 i Montpellier i seneste weekend. Hjulpet af rødt til hjemmeholdet kort før pausen, ved 1-1, men også før udvisningen dominerede Lille med stærkt højpres.

Der var dog også slinger i valsen; store fejl af den tunge midterforsvarer Fonte (makker Djalo virkede også usikker) og af målmand Jardim. Keeperen var stærk i foråret, men har været ved siden af sig selv i denne sæsonstart.

Skadestvivl om højrefløj Zhegrova der udgik med skade mod Montpellier. Nytilkomne Ounas, også en dygtig dribler, fik dog en glimrende indskiftning; fremprovokerede det røde kort.

Den nytilkomne defensivmidtbanemand André Gomes fik Lille-debut som indskifter mod Montpellier og er et bud på en starter nu. Defensive André og kreative Angel Gomes har dog gjort det nydeligt på midtbanen.

Bøyes bud: Lille +0,5 til odds 1,88 – SPIL HER >>*


Søndag: Strasbourg – Clermont 1 (3-1)

Strasbourg fandt endelig det direkte spil frem i seneste runde. Gentages det her, kan det blive målrigt mod Clermont der var yderst heldig ikke at indkassere i 2-0-sejren over Toulouse.

Strasbourg spillede 1-1 i Brest i søndags og er dermed stadig sejrsløs i denne sæson (fire point i seks runder; fire gange 1-1 samt to snævre nederlag).

Men alsacianerne var 10 mod 11 i en time i Brest og spillede glimrende; velorganiserede og stærke på bolden. Og endelig – for første gang i sæsonen – med hurtigt og direkte spil. Gejstgivende, med andre ord, og måske det holdet har brug for efter en skidt sæsonstart.

Der var dog een undtagelse: defmidtbanemand Prcic der så tidligt rødt og nu har karantæne.

Sommertilgangs-højreback Pierre-Gabriel gjorde det for anden kamp i træk godt som højremand i tremandsmidterforsvaret. Så godt at den lille og fodkvikke spiller meget vel kan have ændret status fra vikar til idealstarter på pladsen. Men lad os se når midterforsvarerne Nyamsi og Perrin er tilbage efter deres skader; endnu uvist om det bliver i denne runde.

Også skadestvivl om venstre-wingback Lienard og pladskonkurrent Delaine der begge missede Brest-opgøret. I stedet vikarierede højre-wingback Dagba til venstre og ydede en habil indsats. Mens midtbane-tekniker Bellegarde var vældigt god som vikar på højre-wingback (hvor reserven Fila også manglede).

De mange fravær var altså ikke et synderligt problem mod Brest. Nu mangler så også Prcic, men han kan nok erstattes af kreative Thomasson , normalstarter (som offensivmidtbanemand) der kun var indskifter mod Brest efter skadestvivl. Det betyder dog så at store Ahoulou skal udfylde pladsen som balancemand. Gode tacklinger, men han har ikke Prcic’ teknik.

Clermont vandt 2-0 over Toulouse i søndags og gentog dermed sommerpausens træningskampssejr over samme modstander.

Som i onsdagens 1-0-nederlag i Marseille stillede Clermont i en 3-4-1-2 (har ellers brugt 4-2-3-1), men spillet gled en del bedre denne gang. Alligevel var sejren ret heldig; Toulouse havde en del gode forsøg; reddet af træværket eller den dygtige keeper Diaw.

Fortsat skadestvivl om højreback Zeffane, sommertilgang der har været ukampdygtig siden sin ankomst. Afløser Bela (egl venstrefløj) har vist stigende formkurve og var glimrende på højre wingback mod Toulouse.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 1,93 – SPIL HER >>*

100 % bonus på op til 1.000 kroner
Min. 18 år. Kun nye spillere. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Min. Indbetaling og indsats er 100 kr. Min. odds 1.8. Aktiveres ved indbetaling via bonuskort og skal bruges indenfor 60 dage. Indbetalinger foretaget med Skrill eller Paysafecard gælder ikke. Matched freebet kan kun benyttes til live spil fra mobilen. Alle regler og vilkår


Ajaccio – Nice X (1-1)

Nice har klart det største potentiale i dette Middelhavs-derby, men de korsikanske oprykkere fra Ajaccio kan måske udnytte at Nice endnu ikke er sammenspillet og desuden har en torsdagskamp i benene. Det humplede underlag taler også for hjemmeholdet.

Ajaccio tabte 0-1 hjemme mod Lorient søndag. Begge hold ville egentlig gerne fremad (anden runde i træk at de ellers defensive korsikanere blæser til angreb), og der var mange flankeløb og indlæg, men det var småt med klare muligheder på det humplede græs.

Oprykkerne fra Korsika har kun eet point efter seks runder. Dét point blev vundet på hjemmebane mod stærke Lens, 0-0, og det kan også være at Ajaccio kan udnytte det lille, intime stadion og det humplede underlag til at drille Nice, men siden Lens-opgøret har korsikanerne nu tabt to hjemmekampe.

Den erfarne og teknisk stærke angriber Hamouma er klar efter karantæne.

Nice tabte 0-1 hjemme mod Monaco søndag. Tæt affære uden ret mange chancer, men det var altså Nice der trak det korte strå i lokalderbyet efter at have stået for dybt for længe. Målet var i øvrigt til dels et resultat af en misforståelse mellem målmand Schmeichel og forsvarer Viti.

Det var et Nice-hold præget af eksperimenter. Sæsonstarten har mest set tomandsmidterforsvar fra Nice, men i seneste onsdags 1-2-sejr i Lille var det med tremandsmidterforsvar, og det gentog træner Favre mod Monaco. Desværre uden succes for den unge nytilkommer Viti til venstre; han var svageste forsvarer. På midtbanen var Thuram for første gang den primære balancemand, med Ramsey som boks til boks, og det løste den talentfulde franskmand ikke ret godt. Han er nok bedst når han ikke har det primære defensivansvar. Endelig spillede den nytilkomne angriber Laborde på venstrekanten. I Rennes (og før det i Montpellier) lå han mest til højre eller centralt.

Men potentialet er fint i Nice (man så en del til det i Lille-opgøret). Bl.a. fordi højrefløj Pepe er hurtig og driblestærk. Desuden: Den i forvejen velekviperede midtbane har nu også fået Ross Barkley! Den tidligere engelske landsholdsspiller (28 år) spillede meget lidt for Chelsea i 21/22, men kan måske finde ny inspiration i det sydfranske.

Desværre blev den hurtige og angrebsdygtige højre-wingback Atal – godt samarbejde med Pepe – skadet mod Monaco. Skaden var dog ikke så alvorligt som først frygtet, men han mangler muligvis nu.

Atal spares i hvert fald nok torsdag hvor Nice spiller Conference League-gruppespilskamp mod Köln. Hvor der er mulig start i venstresiden af offensiven (dvs enten ud med Laborde eller en plads som centreforward) til nytilkomne Diop der Nice-debuterede som indskifter mod Monaco. Kreativ spiller.

Angriber Kasper Dolberg forlod Nice på transfervinduets sidstedag, men havde alligevel ikke figureret i truppen i denne sæson. Men der er kommet en anden dansker til (ud over Kasper Schmeichel) i midterforsvarer Mads Sørensen (Brentford-reserve). Hvis Favre ønsker at fortsætte med tremandsmidterforsvar bør Sørensen næsten få chancen i stedet for Viti.

Fortsat skadestvivl om midtbane-/kant-afløser Boudaoui. Defmidtbane-afløser Lemina er tilbage fra karantæne.

Bøyes bud: X’et til odds 3,30 – SPIL HER >>*


Angers – Montpellier 2 (1-2)

Montpellier har stadig en del fravær, men har dødboldsstærke Savanier tilbage, og udeholdet har demonstreret offensiv speed i seneste runder. Det kan komme til at gøre ondt på Angers der har glimrende spillere, men dårlig organisation, også på dødbolde.

Angers tabte 5-0 i Lyon. Igen var angevinernes dødboldsorganisation dårlig. Der var desuden masser af plads til Lyons farlige offensiv efter Les Gones lige havde vænnet sit til Angers´ højpres og fandt ud af spille sig udenom.

Dermed har Angers tabt fire kampe i træk (efter uafgjort i de første to runder), men træner Baticles er ikke fyringstruet, melder klubformanden. Ville også være urimeligt efter Baticles har måttet se stort set hele seneste sæsons idealopstilling forsvinde i transfervinduet. Det tager tid at indspille et nyt hold.

Montpellier tabte 1-3 mod Lille i seneste weekend. Det mandefaldsramte hold forsøgte at udnytte den offensive speed som gav 0-7-sejr i Brest og 2-0 over Ajaccio, og den gav da også føring mod Lilles ret tunge midterforsvar, men i længden kunne La Paillade ikke stå imod Lilles stærke højpressing. Især ikke efter udvisning halvvejs i kampen af angriber Germain.

Han har karantæne nu. Til gengæld er kreatør Savanier tilbage efter tre kampdage i skammekrogen. Montpellier må fortsat undvære førstekeeper Omlin og andenmålmand Bertaud (den uerfarne reserve Carvalho har dog været habil), samt venstreback Saint-Luce. Skadestvivl om angriber Khazri og midterforsvarer Jullien der missede Lille, samt om midterforsvarer Mendes og venstrefløj Mavididi, begge ude siden start-august.

Bøyes bud: Montpellier +0 AH til odds 2,08 – SPIL HER >>*


Lorient – Nantes X (1-1)

Et Bretagne-derby ingen har lyst til at tabe. Desuden kommer begge hold til at have en midtugekamp i benene. Og underlaget er humplet. Det kan blive en tung match med få mål og god chance for uafgjort.

Ud over krydset kan Under 2,5 mål overvejes: Fås til 1,87 hos Bet365.

Lorient spiller hjemme mod Lyon onsdag i denne uge (udsat kamp fra 2. runde).

I søndags vandt Lorient 0-1 i Ajaccio en chancefattig affære på et dårligt underlag. Græsset og den begrænsede modstand (Ajaccio er en ret begrænset oprykker) betød at Lorient-forsvaret var langt mere solidt end i seneste onsdags 5-2-nederlag i Lens.

I øvrigt er dårligt underlag noget Lorient er vant til; hjemmebanen Le Moustoir har også fået kritik for humplet græs i denne sæsonstart. Og det bliver næppe bedre af to kampe på blot fem dage.

Mulig debut til den sene transfer, det 20-årige venstrefløjtalent Cathline, hentet i Ligue 2-klubben som erstatning for den nyligt solgte profil Laurienté. Desuden har målmand Mvogo fået konkurrence af Monaco-reserve Mannone.

Nantes tabte 0-3 hjemme mod PSG i seneste weekend. Ærgerligt, for efter stigende formkurve, bl.a. fordi sommertilgangs-angribere Mohamed og Guessand blev spillet bedre ind, havde bretonerne nok håb om at kunne forbedre indsatsen i supercuppen før L1-sæsonstart; hvor Nantes tabte 0-4 mod PSG.

Men wingback Fabio dummede sig fælt og blev udvist efter 24. minutter, og så var Nantes chanceløs. Havde dog nok tabt alligevel.

Denne torsdag skal Nantes spille Europa League-gruppespilskamp mod græske Olympiakos. Det kan betyde turnover mod Lorient, men næppe i stort omfang; man vil nødigt tabe et derby. Men måske den nytilkomne angriber Ganago får chancen mod Lorient.

Skadestvivl om den hurtige venstrefløj Simon og venstreback Merlin der begge missede femte og sjette runde. Samt om midtbanemand Sissoko der har været ude siden første runde.

Bøyes bud: X’et til odds 3,35 – SPIL HER >>*


Toulouse – Reims 2 (1-2)

Reims viser bedre form end Toulouse (selv om oprykkeren har fået en ok sæsonstart og blot er 1 point efter udeholdet), og champagne-klubbens pressing og direkte spil ligner gift for den sydfranske danskerklub hvis forsvar har en del problemer med at håndtere højpres.

Toulouse tabte 2-0 i Clermont i søndags og gentog dermed sommerpausens træningskampsnederlag mod samme modstander. Oprykkeren havde lidt bedre styr på Clermonts højpres denne gang og kom frem til en del gode muligheder, men manglede heldet og effektiviteten. Forsvaret så heller ikke godt ud ved de to modstandermål.

Dermed har den sydfranske danskerklub (forsvarerne Desler og Nicolaisen), efter en pæn sæsonstart med fem point i de første tre runder, tabt tre kampe i træk og er gået målløs fra banen i seneste to runder.

Toulouse har nyt fravær i fløjspiller Ratao og må fortsat undvære angrebsindskifter Healey samt nok også stadig undvære talentet Chaibi der havde en flot træningskampssommer og startede inde i 1. runde, men den erfarne afløser Dejaegere (holdkaptajn) gør det også godt som boks til boks-midtbane.

Reims spillede 1-1 hjemme mod Lens i søndags. Der var ærgrelse efter kampen, for Lens så rødt i 66. ved 0-0, og Reims bragte sig foran kort efter. Men alligevel: Glimrende resultat mod en stærk modstander, og Reims spillede godt – udnyttede igen fint offensivfolkenes speed og løbevilje til højpres og direkte omstillinger.

Desuden gjorde unge Agbadou det overraskende godt i midterforsvaret hvor han afløste den solgte profil Faes.

Faktisk har Reims spillet rigtigt godt i denne sæson – bortset fra sæsonpremierens klare nederlag i Marseille. Seks point er et uheldigt udbytte, men champagneklubben er ubesejret i seneste fire runder og vandt 2-4 i Angers i seneste udekamp.

Midtbanemand Cajuste er tilbage fra karantæne. Fortsat skadestvivl om kollegae Matusiwa (men Reims-midtbanen er velekviperet) samt om højreback Foket. Afløser Busi har generelt gjort det godt, men var holdets svageste mod Lens.

Bøyes bud: Reims +0 AH til odds 2,55 – SPIL HER >>*

Se også eksperttippet


Rennes – Auxerre 1 (1-0)

Rennes-offensiven har haft problemer og kan desuden være træt efter torsdagens EL-kamp. Forsvaret har heller ikke just spillet fantastisk, men oprykker Auxerre er fortsat svækket i angrebet.

Rennes spillede 1-1 hos Troyes i søndags. Skuffende efter seneste onsdags 3-1-hjemmesejr over Brest hvor Rennes endelig viste nydeligt spil efter en tung sæsonstart. Især skuffende fordi Rennes var 11 mod 10 i mere end en time mod Troyes.

Defmidtbanemand Santamaria bekræftede sin gode form – og backs Traoré og Truffert var også veloplagte – men dårligt af offensiven hvor kreatører Majer og Tait havde en skidt dag, og nytilkomne Gouri var lige så ringe i angrebet som Terrier. Ellers fremragende teknikere, men det kneb med inspirationen og aggressiviteten. Og der manglede en fysisk stærk centreforward (efter farvel til Laborde og Guirassy). Det er teknisk godt og letbenet, men tyngde er der ikke meget af.

Denne torsdag spiller Rennes Europa League-gruppespilskamp mod Larnaca på Cypern. Det betyder nok noget turnover, men det bliver interessant at se om det primært sker torsdag eller søndag.

Den 17-årige offensiv-indskifter Doué (6 kampe, 1 mål) misser torsdagens kamp pga en eksamen.

Skadestvivl om angriber Kalimuendo (endnu en lille og kvik) der missede Troyes. Fløjspiller Doku (ofte skadet) og midterforsvarer Omari er stadig ukampdygtige, og centralforsvaret virker stadig vakkelvornt med sommertilgang Rodon med usikre indsatser som højremand. Makker Theate, også sommertilgang, har derimod hævet sit spil. Måske får nytilkomne Wooh chancen som højremand torsdag eller mod Auxerre.

Auxerre tabte 0-2 til Marseille. Afgav ikke ret mange chancer, men nederlaget var fortjent. Cirka samme billede som i seneste udekamps 2-1-tab i Lyon.

Ude med skader er fortsat angriber Charbonnier (holdets topscorer med 17 mål i 21/22) samt midterforsvarerne Pellenard og Jeanvier. Pellenard har været ude siden sommerpausen, hans afløser Jeanvier blev skadet i 3. runde. Reserven, 30-årige Coeff, gjorde det godt mod Strasbourg og ditto mod Lyon; knapt så godt mod Marseille. Charbonnier-afløser Da Costa har vist gode ting i et par kampe, men den kvikke angriber har været bleg i seneste to runder.

Bøyes bud: Under 3 mål til odds 1,75 – SPIL HER >>*


Monaco – Lyon X (1-1)

Storklubsopgør mellem to gode hold. Begge med kamp i midtugen før denne dyst.

Monaco vandt 0-1 i lokalderbyet i Nice søndag. Chancefattigt opgør, men monegaskerne kørte en god højpressing og fik en opmuntring efter seneste midtuges 2-4-tab hjemme mod Troyes hvor et rødt kort gjorde det svært.

Monegaskerne kørte turnover i offensiven hvor klasseangriber Ben Yedder fik en startpuster. (Hvad han i øvrigt var utilfreds med.) Selv om afløser Embolo stod for målet i Nice (efter selv at have gaflet bolden i godt højpres) er Yedder nok med fra start i torsdagens Europa League-gruppespilskamp i Beograd mod Røde Stjerne. Evt med Embolo som makker.

Men med henblik på Lyon-kampen er der nok pæn chance for Beograd-turnover på midtbanen hvor Fofana og Camara er stærke, men vel ikke kan spille alle kampe. De skal helst være klar til Lyon-opgøret.

Angrebskollega Volland er fortsat ukampdygtig. Midterforsvarsafløser Maripan er tilbage fra karantæne.

Lyon spiller denne onsdag i Lorient (udsat kamp fra anden runde). Før det vandt Les Gones fire hjemmekampe og spillet 1-1 i Reims.

Kreatør Paqueta blev solgt til West Ham i slutaugust, men Faivre gjorde det flot på pladsen i runde fem og seks.

Bøyes bud: X’et til odds 3,70 – SPIL HER >>*

Odds på Ligue 1

*Reklamelink

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.


Læs også:

3 kommentarer

 1. Nice må undvære midtbanemand Ramsey de næste tre uger.

 2. Midtuge-kampe, indtil videre:

  PSG vandt fortjent 2-1 over Juventus. Men der går rygter om fortsatte problemer mellem Mbappé og Neymar. De var oppe at toppes om et straffespark i august, men faldt ned igen. Troede man. Efter Juve-opgøret er Neymar efter sigende utilfreds med at Mbappé undlod at aflevere bolden i en situation hvor brasilianeren stod helt fri og kunne have gjort det til 3-0.

  Marseille tabte 2-0 i London til Tottenham. Var godt med i første halvleg trods fravær af de to bedste offensivfolk, Alexis Sanchez (karantæne) og Payet (småskadet). Kom ikke frem til ret meget, men mere end hjemmeholdet der blev holdt fuldtstændigt fra fadet. Det ændrede sig dog i anden halvleg efter rødt kort til forsvarer Mbemba for nødbremse.

  Lorient-Lyon endte 3-1 til hjemmeholdet. Særdeles fortjent i en kamp hvor bretonerne var hurtige og knivskarpe på kontra, mens Lyon (bortset fra Tete) virkede inspirationsforladte offensivt og tunge og tøvende i defensiven. Forsvarerne begik en række STORE fejl.

 3. Torsdagens Europa-kampe:

  Nice-Köln: 1-1. Glimrende kamp. På banen. (På tilskuerpladserne var det en hæslig kamp: hooligan-slagsmål.) Højrefløj Pepe og defmidtbanemand Rosario blev startsparet. Den nytilkomne angriber Laborde spillede stærkt i sin anden start for Nice, mens den nytilkomne offensivmand Diop gjorde det ok i sin første start. Reservemålmand Bulka fik chancen og gjorde det godt. Så godt at Kasper Schmeichel (ret usikker på start på sæsonen) måske har mistet sin førsteplads på rangstigen? Måske. Vil vise sig søndag mod Ajaccio. Hvor Riviera-klubbens fan i øvrigt er forment adgang. Forståeligt nok.

  Monaco vandt 0-1 i Beograd over Røde Stjerne. Stillede i cirka stærkeste, dog med Minamino (skuffende sæsonstart) frem for Embolo, men schweizeren kom ind og scorede på straffe. Det stærke makkerpar Fofana og Camara startede på midtbanen; Camara blev dog skiftet ud i 57. Samme med angriber Ben Yedder (også svag sæsonstart).

  Rennes vandt 1-2 over Larnaca på Cypern. Startsparede offensivfolk Terrier og Bourigeaud, mens Kalimuendo fortsat var ukampdygtig (måske klar søndag). Stærk kamp af midterforsvarer Theate der desuden scorede. Svag kamp, igen, af midtbanekreatører Majer og Tait.

  Nantes vandt 2-1 hjemme mod Olympiakos. Tilbage efter skader var venstreback Merlin (start) samt midtbanemand Sissoko og venstrefløj Simon (indskiftere). Glimrende kamp af bretonerne, undtagen den ellers dygtige målmand Lafont der havde en offday.

Skriv et svar