18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Bøye: Tips til 7. runde i Ligue 1 d. 22. september 2021

Midtugerunde i det franske hvor PSG stadig leder efter topformen, men immervæk har maksimumpoint. Nu skal Messi & Co op mod formsvage Metz. Læs om dén og de ni andre kampe der spilles onsdag aften – og kom gerne med input/spørgsmål.

Bemærk at jeg i disse rundeoptakter krydrer mine kamptanker med et resultatbud. Det er skud fra hoften der ikke nødvendigvis holder værdi (hvis jeg er overbevist om værdien, smider jeg dem også som eksperttip), men helt ubrugelige er de næppe. Ser man på resultaterne og oddsene (da indsats ikke er angivet, siger vi 1 unit per tip, dvs i alt 10 units), gav min første rundeoptakt underskud: -1,63. I min anden rundeoptakt sagde overskriften august i stedet for september, men bortset fra dén forvirring: SYV af ti resultater sad lige i skabet og gav stort overskud: +8,75. Hertil kom at tre ciffertip ramte plet til odds 7,0, 7,5 og 13,75. Saftige skud fra hoften.

Jens Bøye

Jens Bøye Ligue 1

Jens Bøye

Lille – Reims X (1-1)

Lille fortsatte den dårlige L1-sæsonstart med søndagens 1-0-tab hos lokalrival Lens. Anden kamp i træk hvor Les Dogues måtte gå målløse fra banen – inkl seneste midtuges 0-0 mod Wolfsburg i CL. Igen var der chancer, men de blev ikke omsat. Bekymrende for mesterholdet der fortsat må undvære midtbanemand Sanches og venstrefløj Bamba. Midtbanemand Xeka er nyt fravær, og fraværene på midtbanen kan betyde første start til sommertilgangen fra HSV, 20-årige Onana.

Reims (der kun har tabt til PSG) gik også skuffede fra banen søndag hvor det blev 0-0 mod Lorient trods dominans. Offensiven er skadesramt – Zeneli, Touré, Cafaro, Hornby, Doumbia… – men i deres fravær dribler tre sommertilgange lystigt afsted og spiller virkelig godt: Ekitike, Kebbal og von Bergen. Efter forrige weekends flotte 0-2-sejr i Rennes lykkedes det dem blot ikke at omsætte chancer til mål mod Lorient. Vil det lykkes mod Lilles tunge centerforsvar og svækkede midtbane? Kan bestemt ikke afvises.

Bøyes bud: X’et til odds 3,85 – SPIL HER >>*


Monaco – Saint-Étienne 1 (2-1)

Monaco spillede klart bedre end i forrige weekends 0-2 mod Marseille og burde have vundet over lokalrival Nice søndag (selv om Nice brændte straffe), men fik kun 2-2. Tre dage efter 1-0-sejren over Sturm Graz i Europa League.

Det ser ud som om at monegaskerne er mest effektive når de stiller i en 3-4-3-formation.

Sådan forsøgte Saint-Étienne også at stille op i søndagens 1-2-nederlag mod Bordeaux, men midterforsvarer Sow måtte udgå med skade halvvejs. Ind kom midtbanemand Camara, og det styrkede midtbanen, men svækkede forsvaret. Sow er tvivlsom til onsdagens opgør, og det er et problem, for kollega Moukoudi virker særdeles formsvag. Der er også tvivl om den hurtige højreback Macon der missede Bordeaux.

I front var Khazri stærk mod Bordeux, men kollegaerne Hamouma og Ramirez (hans første start) var elendige.

Saint-Étienne står i øvrigt over for et salg: En cambodiansk prins skulle være interesseret i at overtage klubben.

Bøyes bud: 1-tallet til odds 1,53 – SPIL HER >>*


Montpellier – Bordeaux 2 (1-2)

Trods salget af Delort og Laborde har Montpellier en interessant offensiv, med den rutinerede tilgang Germain, hurtigløber Mavididi og skudstærke Savanier. Men midterforsvaret er markant svækket. I søndagens 1-1-opgør i Troyes blev Thuler udvist i 79., så han har karantæne nu. Normalmakker Sakho missede Troyes og mangler nok også nu. Da kollega Mendes fortsat er skadet, har truppen umiddelbart kun een midterforsvarer tilbage: 19-årige Esteve…

Bordeaux mangler nok også en midterforsvarer: Koscielny der blev skadet kort før lørdagens kamp i Saint-Étienne (ja, faktisk to – for kollega Baysse har været skadet i et stykke tid). Men klubben har diverse andre kapable centerforsvarere, og lørdagen gav en fortjent 1-2-sejr. Opmuntring efter to nederlag i træk. Truppen der rummer mange sommertilgange, begynder at se sammenspillet ud.

Bøyes bud: 2-tallet til odds 4,00 – SPIL HER >>*

Se også eksperttippet til kampen


Nantes – Brest 1 (2-1)

Bretonerdyst. Decideret lokalderby er det dog ikke (der er 300 km mellem de to byer). Et sådant havde Nantes derimod søndag hvor det blev til 1-4-udesejr over lokalrival Angers. Flot indsats og ditto resultat efter tre nederlag i træk hvor Nantes, i de seneste to af disse, sådan set havde spillet glimrende; blot været ineffektive foran mål. Det blev der sandelig lavet om på mod Angers.

Nantes har tvivl om midterforsvarer Castelletto der måtte melde forfald kort før søndagens kamp (Girotto er dog en habil afløser), og om backen Fabio der blev skadet mod Angers. Også han har glimrende alternativer; jeg vil faktisk mene at Corchia er klart bedre end Fabio til højre, og Traoré er bedre til venstre. Nantes-midterforsvarer Pallois er dog langsom, og det kan koste mod de hurtige Brest-offensivfolk. Han havde styr på hurtigløber Cho mod Angers, men Brest har flere kvikfodede trusler.

Brest fik dog kun 1-1 i Clermont søndag trods 11 mod 10 i 40 minutter. Skuffende. Det samme med 1-1 hjemme mod Angers i forrige runde (her spillede Brest dog bedre end mod Clermont). I begge kampe savnede angrebet fysisk stærke og hovedstødsdygtige Mounié i front, og spørgsmålet er om han er klar til Nantes. Der er også tvivl om venstreback Uronen, men her har Duverne gjort det nydeligt som vikar.

Bøyes bud: 1-tallet til odds 2,05 – SPIL HER >>*

Odds på Ligue 1

*Reklamelink


Rennes – Clermont X (1-1)

I torsdags kæmpede Rennes flot og fik 2-2 mod Tottenham i Conference League, men der var ikke meget gejst over søndagens 2-0-nederlag i Marseille. Og meget lidt offensivt gåpåmod – hvilket hang sammen med at holdet, som i forvejen måtte undvære højrefløj Doku og fløj/angriber Terrier, måtte starte med Sulemana på bænken pga en mindre skade. Det betød en 4-4-2-formation uden fløje. Kompakt, men ikke nok til at holde farlige Marseille fra fadet, og alt for ukreativt. Den sene kreatør-transfer, Majer, manglede også.

Nu er spørgsmålet om hurtige og driblestærke Sulemana (skiftet ind mod Marseille) kan starte inde – og om Majer og/eller Terrier evt er tilbage. Hvis ikke, ser det igen tungt og impotent ud – selv om angriberne er dygtige Guirassy og Laborde.

Oprykker Clermont har fået en glimrende sæsonstart med kun eet nederlag (4-0 i Paris mod effektive PSG; Clermont spillede ellers godt), og i søndags blev det 1-1 mod Brest trods rødt til defensiv-midtbanemand Gastien.

Men nu mangler Gastien så fra start, og det kan være et problem, for kollega Magnin er fortsat ukampdygtig. Clermont har dog en farlig offensiv, især venstrefløj Rashani og angriber Bayo, der kan true Rennes’ ikke altid helt sikre defensiv.

Bøyes bud: X’et til odds 3,60 – SPIL HER >>*


Angers – Marseille 2 (0-2)

To hold der har formået at forvirre en del modstandere i denne sæson. Angers med en 3-4-3-formation med meget aktive wingbacks og en driblestærk offensiv. Marseille med en svær-at-sætte-på-formel 3-3-3-1-opstilling der hele tiden udfordrer og presser på.

Men Angers har tabt kadence – dårlig indsats i seneste to runder, inklusive søndagens 1-4-nederlag mod lokalrival Nantes – og pludselig er de svage punkter, inkl et tungt centerforsvar meget tydelige. Derimod er Marseille stadig velkørende. Søndag blev det 2-0 over Rennes. Nu er angriber Milik måske klar efter skade, men han starter næppe inde; lynhurtige Dieng gjorde det flot som centreforward søndag.

Det er værd at bemærke at Marseille er mere defensivt solid nu end i de første spillerunder – hvor fløjene de la Fuente og Ünder på papiret var wingbacks, men reelt bare angreb; ikke forsvarede. Siden er Lirola kommet ind som højre sikring, og Guendouzi har fået flere venstre-forsvarsfunktioner – hvilket giver de la Fuente og Ünder total frihed fremad.

Bøyes bud: 2-tallet til odds 2,20 – SPIL HER >>*

Se også eksperttippet til kampen


Lens – Strasbourg 1 (2-1)

To klubber der møder med masser af gejst efter tilfredsstillende sejre over lokalrivaler. Lens vandt 1-0 hjemme over mesterholdet Lille i et nordfransk derby, mens Strasbourg uddelte tæv med 3-0 i Alsace-Lorraine-derbyet mod Metz.

Lens var mindre fremadrettet og sprudlende end normalt – havde fokus på at lukke ned for Yilmaz & Co (desværre for undertegnedes Over-spil). Jeg forventer mere gang i gaden nu.

Strasbourg bør også have selvtillid. Især angriber Diallo der åbnede sæsonen som reserve for den erfarne sommertilgang Gameiro, men fik startchancen mod sin tidligere klub Metz og kvitterede med to stærke scoringer.

Der er dog skadestvivl om selvsamme Diallo og midtbanetekniker Bellegarde, men det skulle ikke være alvorligt.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 1,90 – SPIL HER >>*


Lorient – Nice 2 (1-2)

Lorient blev udspillet i Reims i søndags; kreerede næsten ingenting og kunne, trods kompakt forsvar, slet ikke følge med de hurtige og driblestærke champagnedrenge. MEN via held og gode redninger (af en ellers usikker Nardi) lykkedes det såmænd at få 0-0, og dermed har Lorient stadig kun tabt een gang i de første seks runder.

Problemet for Lorient, der må undvære den solide defensiv-midtbanemand Lemoine, er at Nice også har en kvikfodet og teknisk dygtig offensiv, og den er mere effektiv end Reims’. Riviera-drengene er oppe på 12 scoringer i fem runder (den afbrudte kamp mod Marseille tæller ikke med; omspilles i oktober) og spillede i søndags 2-2 mod lokalrival Monaco. Nice var spillemæssigt underlegen, men kunne såmænd have stjålet sejren hvis Gouiri ikke havde brændt straffe kort før tid.

Lorient kan ikke mønstre Monacos spil, men bretonerne kan være kontrafarlige, og her skal den langsomme Nice-forsvarsstyrmand Dante passe på.

I den anden ende har Nice tvivl om DK-angriber Kasper Dolberg der udgik med en knæskade mod Monaco. Men hvis han ikke bliver klar, er der et glimrende alternativ: Delort der kom ind søndag og scorede et godt hovedstødsmål. Nice har også tvivl om højreback Lotomba, og pladskonkurrent Atal, netop vendt tilbage efter skade, var langt fra oppe i omdrejninger da han blev skiftet ind søndag. Nice må desuden undvære def-midtbanemand Lamina, men her er der glimrende dækning.

Bøyes bud: 2-tallet til odds 2,30 – SPIL HER >>*


Lyon – Troyes 1 (1-0)

Lyon er både opmuntret og skuffet. Søndag spillede Les Gones flot lige op med PSG i Paris, men det blev ikke til point. Neymar & Co vendte 0-1 til 2-1 med sejrsmål i 93. minut. Surt.

Det skal revancheres mod Troyes. Hvis der altså er kræfter til det; Lyon spillede også i torsdags (EL hos Rangers, fin 0-2-sejr), så dette bliver tredje kamp på syv dage og fjerde kamp på 11 dage. Ikke uvæsentligt, for de sene transfers Boateng (især) og Shaqiri er helt tydeligt endnu ikke i fuld kondition. De virker meget trætte i anden halvleg.

Også værd at bemærke: Troyes vil naturligvis pakke sig meget mere end PSG gjorde. I seneste hjemmekamp kreerede Lyon meget lidt mod Strasbourg og var slet og ret drønheldig med at vinde 3-1.

Spørgsmålet er om Lyon har angriber Dembélé (stærk sæsonstart) tilbage efter den skade der holdt ham væk fra både Rangers og PSG. Det samme med højreback Dubois. Den unge afløser Gusto gjorde det langt hen ad vejen godt mod PSG, men han begik et dumt straffespark.

Oprykker Troyes åbnede sæsonen med blot 1 point i fire kampe, men sadlede så om fra naiv angrebsbold til kynisk kompakthed og har siden fået fire point i to runder. Senest søndagens 1-1 hjemme mod Montpellier i et chancefattigt opgør hvor Troyes næsten lukkede totalt af (Montpelliers xG: 0,25). Næsten. For i 87. minut lykkedes det Montpellier, 10 mod 11 siden rødt i 79., at udligne hjemmeholdets føring. Træls for Troyes, men overordnet bekræftede kampen nok at man har gang i en mere holdbar spilfilosofi end i sæsonstarten.

Troyes har tvivl om midterforsvarer Salmier og offensivindskifter Baldé der begge missede søndagens opgør.

Bøyes bud: X’et til odds 5,00 – SPIL HER >>*


Metz – PSG 2 (0-3)

0 sejre og lige nu to nederlag i træk, senest 3-0 hos lokalrival Strasbourg. Det kører ikke for Metz. Messinernes bedste våben er de to kvikke wingbacks Centonze og Delaine, men førstnævnte virker ude af form, og sidstnævnte har skadesproblemer. Han missede Strasbourg og er tvivlsom nu.

Det kan være at kreatør Boulaya (vigtig i sidste sæson, savnet i denne) og angriber/fløj Nguette er tilbage efter skadespause, men formen rækker næppe til at gøre en forskel.

PSG kører bestemt ikke heller for fuld kraft – senest var pariserne heldige med at vinde 2-1 over Lyon der udgjorde et markant problem med højpres, solid defensiv og farlige omstillinger. Men det blev alligevel til en sejr, og PSG har maksimumpoint efter seks runder.

Den sene tilgang Messi spillede sin bedste kamp hidtil for PSG; kreerede diverse gode oplæg og havde selv en række nærgående forsøg. Han burde have scoret. Men i anden halvleg kneb det med kræfterne, og han blev udskiftet. Det var han bestemt ikke tilfreds med.

Også værd at bemærke: PSG stillede med en 4-2-3-1-formation med Messi som central-kreatør, Di Maria til højre, Neymar til venstre og Mbappé i front. Det virkede kun til dels. Messi var god, Neymar i mindre grad, men han var aktiv, men Di Maria var bleg, og Mbappé gik ganske godt med i Messi-sammenspillet, men kom sjældent i afslutningsposition. Det var meget bedre da PSG skiftede til 4-4-2/4-2-2-2 med Mbappé og Icardi i front. Så mit ydmyge forslag til PSG-træner Pochettino: Smid Di Maria på bænken fra start og stil med Messi og Neymar bagved Mbappé og Icardi.

PSG må nok stadig undvære spilfordeler Verratti, men Herrera (mindre teknisk, men mere målfarlig og fysisk stærk) gør det nydeligt i fraværet, og Messi skaber meget mere fremdrift end der plejede at være på PSG-holdet.

Bøyes bud: PSG scorer over 2,5 mål til odds 1,85 – SPIL HER >>*

Se også eksperttippet til kampen

Odds på Ligue 1

*Reklamelink

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

5 kommentarer

 1. Lyon-Troyes: Pga dopingtest blev det sent om natten før Lyon kunne drage hjem fra Paris.

 2. Så er den foreløbige straf faldet for weekendens tilskueruroligheder under det nordfranske derby mellem Lens og Lille: Lens skal spille to hjemmekampe, inkl onsdag mod Strasbourg, uden tilskuere (det KAN blive til flere). Lille må indtil videre (endelig længde ikke fastsat endnu) undvære fans i udekampe.

 3. Lyon-Troyes: Hjemmeholdet har angriber Dembélé tilbage i truppen.

  Monaco – Saint-Étienne: Hjemmeholdet må undvære midterforsvarer Maripan.

  Lens-Strasbourg: Udeholdet har nyt fravær i midtbanetekniker Bellegarde. Til gengæld er def-midtbanemand Sissoko klar efter skade.

  Nantes-Brest: Udeholdet har angriber Mounié tilbage efter skade.

  Rennes-Clermont: Hjemmeholdet har offensivmand Terrier tilbage efter skade.

 4. Lyon-Troyes: Hjemmeholdet nok med Dembélé og højreback Dubois, begge klar efter skader, med fra start. Troyes nok med startdebut til sentransfer Sandler (han fik 12 minutter i seneste runde) i midterforsvaret.

  Forventede opstillinger:

  Lyon : Lopes – Dubois, Boateng, Denayer, Emerson – Guimaraes, Caqueret – Shaqiri, Paqueta, Aouar – Dembélé

  Troyes : Gallon – El-Hajjam, Azamoum, Giraudon, Sandler, Biancone – Rodrigues, Chambost, Tardieu, Chavalerin – Touzghar

 5. Monaco – Saint-Étienne:

  Udeholdet stadig uden højreback Macon; stiller nok igen med venstrefløj Bouanga som højre wingback. Til gengæld skulle midterforsvarer Sow være klar. Forventede opstillinger:

  Monaco : Nübel – Sidibé, Disasi, Badiashile, Caio Henrique – Fofana, Tchouameni – Gelson Martins, Golovin, Volland – Ben Yedder

  St Etienne : Green – Sow, Moukoudi, Kolodziejczak – Bouanga, Camara, Gourna-Douath, Trauco – Hamouma, Ramirez, Khazri

Skriv et svar