18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Bøye: Tips til 6. runde i Ligue 1 d. 17. – 19. september 2021

Det er derbytid i Frankrig hvor sjette spillerunde i Ligue 1 byder på ikke færre end fire intense lokalopgør samt en spændende storklubsdyst mellem PSG og Lyon. Læs optakten til rundens 10 kampe herunder – og husk at flere af holdene spiller europæisk i midtugen, så hold øje med den løbende opdatering i kommentarsporet. Spæd meget gerne til med spørgsmål og input!

Jens Bøye

Jens Bøye Ligue 1

Jens Bøye

Strasbourg – Metz 1 (2-0)

Derby i Nordøst hvor alsacianske Strasbourg tager imod rivalen Metz fra Lorraine. Med Alsace-mandskabet i umiddelbart bedste forfatning.

Strasbourg har kun fire point, men seneste hjemmekamp blev vundet med 3-1 over Brest, og siden er forsvaret blevet styrket af solide transfers. Det blev alligevel til 3-1-tab i Lyon, men det var bunduheldigt at indkassere tre mål i en kamp hvor Les Gones reelt kun havde chancer til eet. I den anden ende producerede Strasbourg mulighederne, men især Gameiro var ineffektiv på dagen.

Nu har Strasbourg tvivl om venstreback Caci OG om afløser Lienard, men mon ikke i hvert fald den ene bliver klar. Hvis ikke kan venstrebenede Le Marchand flyttes derud, og hans plads i midterforsvaret tages af den sene transfer Nyamsi.

Metz har spillet skidt i sæsonstarten, bortset fra den uheldige 3-3 mod Lille i premieren. Senest skabte messinerne meget lidt i 0-2-nederlaget mod Troyes, og defensiven var bl.a. plaget af dårlige placeringer af tremands-midterforsvarets venstremand Udol. Defensivmidtbanen er tung, og de ellers så stærke wingbacks virker langt fra topformen, især Centonze til højre.

Offensiven savner sidste sæsons stærke kreatør Boulaya og angriber/fløj Nguette; de er på vej tilbage, men når næppe at blive startklar til denne kamp. Til gengæld starter den teknisk dygtige angriber De Préville måske; den sene transfer viste et par fine ting da han blev skiftet ind mod Troyes.

Bøyes bud: 1-tal til odds 1,85 – SPIL HER >>*


Lens – Lille X (2-2)

Lokalderby i Nordfrankrig hvor mesterhold Lille er stærkest på papiret, men Lens har klart den største fanskare og har fået en bedre sæsonstart.

Lens har ni point og er stadig ubesejret. Senest 2-3-sejr i Bordeaux. Efter en flot første halvleg, afgav Lens for meget initiativ i anden halvleg og så en 0-2-føring blive til 2-2, men en straffescoring i overtiden gav en trods alt meget fortjent sejr. Det skal bemærkes at Lens igen – det skete også mod Lorient i august – viste defensive svagheder.

Nu er angriber Ganago nok tilbage, men en start er tvivlsom (afløser Kalimuendo gjorde det dog nydeligt mod Bordeaux). Tilbage efter karantæne er defensivmidtbanemand Doucouré.

Lille har fået en tung sæsonstart og har blot fem point. Senest fortjent 2-1-tab i Lorient. hvor målmand Grbic flere gange måtte redde kastanjerne ud af ilden for en tung defensiv. Den formstærke angriber David, der blev startsparet pga landsholdstræthed, starter nok inde denne gang – medmindre han skades denne tirsdag hvor Lille møder Wolfsburg i første runde i CL-gruppespillet.

En kamp der kan trække tænder ud for Lille der stadig må undvære offensivfolk Bamba og Weah, samt midtbanemand Sanches. Tvivl om højreback Celik der missede Lorient, men måske gør han comeback mod Wolfsburg.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 2,20 – SPIL HER >>*


Saint-Étienne – Bordeaux X (1-1)

Efter tre uafgjorte i træk, har Saint-Étienne tabt de seneste to runder. Senest 2-0 i Montpellier. Den hurtige højreback Macon, der havde en rædselsfuld kamp (efter en forkortet træningsuge pga et skrub) og blev flået ud i pausen, bør dog være bedre nu. I offensiven var der en del dårlige beslutninger, især af Nordin og Bouanga, men angrebet kan se bedre ud i denne kamp hvor den sene transfer Ramirez bør starte inde. Han viste speed og gåpåmod da han blev skiftet ind mod Montpellier. Midterforsvarer Sow er muligvis stadig ukampdygtig, men afløser Nadé gør det nydeligt.

Bordeaux fortsatte en skidt sæsonstart med 2-3-nederlag mod Lens. Der er dog visse positive tegn. Efter en elendig første halvleg, var girondinerne klart bedre i anden (og gjorde 0-2 til 2-2 før straffescoring i overtiden) efter indskiftning af midtbanemand Adli og fløjspiller Dilrosun (sen transfer). De bør starte nu. Også værd at bemærke: Midtbanemand Onana (sen transfer) fik en glimrende debut. Højreback Kwateng er klar fra karantæne (Pembélé gjorde det dog godt på pladsen).

Venstrefløj Kalu er nok tilbage i truppen efter corona-betinget isolation, men Dilrosun bør snuppe pladsen. Stadig ude: venstreback Mensah (afløser Mangas gjorde det pænt), midtbanemand Sissoko, midterforsvarer Baysse, fløjspiller Elis, samt angriber Maja. Sidstnævnte savnes.

Bøyes bud: X-et odds 3,50 – SPIL HER >>*


Nice – Monaco X (2-2)

Lokalderby på den franske Riviera. Nice har fået en klart bedre sæsonstart end storklubben Monaco, men der har været visse defensive lakuner som Ben Yedder & Co måske kan udnytte.

Nice er ubesejret og vandt senest 0-2 i Nantes. Bretonerne burde dog være kommet foran; Nice-forsvaret var hullet; kun pragtredninger af målmand Benitez holdt målet rent. Men i den anden ende excellerede offensiven, og Dolberg både scorede det første mål og var involveret i mål nr to. I en flot kombination med angrebskollega Gouiri (satte sidste fod på) og den nytilkomne konkurrent Delort der netop var blevet skiftet ind.

Spørgsmålet er hvordan træner Galtier griber det an. Han går næppe væk fra sit 4-4-2-system, så hvis alle tre klasseangribere skal starte, er løsningen måske at lægge driblestærke Gouiri ud på en fløj (hvor han før har spillet). Her har man dog i forvejen flere gode folk, inkl Kluivert der nok er tilbage efter en skade. Tilbage fra karantæne er højreback Lotomba, mens pladskonkurrent (og idealstarter) Atal nok stadig er ukampdygtig.

Monaco har gjort det elendigt og har kun fire point. Senest fortjent 0-2-tab mod Marseille. Vi ved dog at monegaskerne kan gøre det meget bedre, og mod Nice bør de være forstærket af comebacks fra højreback Sidibé, midterforsvarer Maripan og kreative Golovin. Monaco kommer til at have en torsdagskamp i benene (Europa League-gruppespilsopgør mod Sturm Graz), men mon ikke træner Kovac har et øje rettet mod derbyet mod Nice…

Bøyes bud: X’et til odds 3,50 – SPIL HER >>*

Få 100 % i velkomstbonus op til 500 kroner

18+. Regler og vilkår gælder. Til nye spillere ved indbetaling på min. 100 kroner. Maks. bonusbeløb: 500 kroner. Indbetaling + bonus skal gennemspilles 5x på sport (min. odds 1.50) inden for 60 dage.


Angers – Nantes (2-2)

Lokalderby i Vestfrankrig hvor Angers har fået den bedste sæsonstart, men Nantes har spillet bedre end de få point fortæller.

Angers indtager rækkens andenplads med 11 point og er stadig ubesejret. Senest var 1-1 i Brest dog vældigt heldigt. Midtbanen havde en dårlig dag, og så lå det tunge centerforsvar blottet mod modstandernes hurtige offensivfolk. Målmand Bernardoni reddede sit hold flere gange. Den ellers dynamiske og kvikke Angers-offensiv var også bleg på dagen; fik alt for få gode bolde at arbejde med. Der var ellers muligheder mod et højtstående forsvar.

Nantes har tabt tre kampe i træk. Efter to smalle og ret uheldige tab mod Rennes og Lyon, blev det senest 0-2 mod Nice. Her var Nantes decideret uheldig med ikke at score; Bukari, Blas og Simon spillede godt og kreerede gode muligheder. Desværre havde angriber Kolo en dårlig dag.

Det havde den ellers solide defensiv også, og mod Angers skal den langsomme centerforsvarer Pallois passe på mod lynhurtige Cho. Pallois skal nok vinde alle luftduellerne, men hvis og når de løber om kap, kommer det til at se skidt ud. Nantes har også et problem på venstreback hvor hverken Fabio (helst højreback) eller Traoré er i god form. Tvivl om højreback Appiah (men Corchia er også god) og om den nytilkomne fløjspiller Geubbels.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 2,30 – SPIL HER >>*


Clermont – Brest X (1-1)

Efter en flot sæsonstart med otte point i fire runder, tabte Clermont 4-0 i Paris. Det friske oprykkerhold var faktisk bedst i de første 20 minutter, godt pres gjorde det svært for PSG der blev trykket tilbage, men Clermont blev nok lidt overmodig og blev straffet af de effektive parisere. Nu er oprykkerklubbens topscorere Bayo (ikke klar mod PSG efter landskampe) og Rashani (kun indskifter mod PSG efter landskampe) nok startklar. Dermed har de noget som Brests seneste modstander, Angers, ikke havde: en rigtig centreforward (Bayo).

Brest har kun tre point, men havde fortjent sejren mod Angers. Uheldig 1-1 efter flot indsats; der manglede blot effektivitet fremme. Bedste mand var kreatør Faivre der nok genvandt Brest-hjerterne efter sin transfer-pinlighed. (Han nægtede at spille fjerde runde fordi han ville til Milan.) God debut til Angoumé på defensivmidtbanen og ok ditto til fløjspiller del Castillo. Nu råder Brest nok over angriber Mounié der i dén grad var savnet mod Angers. Tvivl om venstreback Uronen, men vikar Duverne gjorde det ganske godt mod Angers.

Bøyes bud: X’et til odds 3,75 – SPIL HER >>*


Reims – Lorient X (1-1)

Reims har kun tabt een kamp (mod PSG) i fem runder og vandt senest 0-2 i Rennes. Her gjorde champagne-byens offensivkæde det virkelig flot – og det er værd at bemærke at den bestod af tre sommertransfers. Midtbanen – også med en sommertransfer – trådte også i karakter. Tremandsmidterforsvaret var ikke helt solidt, men heldigvis for holdet var Rennes-offensiven spag (og uheldig; mål annulleret for tynd offside). Reims er stadig uden offensivmand Zeneli samt muligvis kollegaerne Touré og Cafaro. Gode navne, men indsatsen mod Rennes tyder på at de kan undværes.

Lorient har også kun tabt een gang (3-1 i Montpellier) og scorede sig senest en flot 2-1-sejr over Lille. Kompakt forsvar og hurtige kontraer. Venstre midterforsvarer Morel er stadig ukampdygtig. Afløser Fontaine er derimod nok tilbage, men nytilkomne Jenz fik en glimrende debut mod Lille, så han holder nok fast i pladsen. Tilbage er nok også midtbanemand Le Fée, men også han kan få svært ved at erobre en startplads.

Bøyes bud: X-et til odds 3,35 – SPIL HER >>*


Troyes – Montpellier X (1-1)

Efter eet point i fire runder hvor oprykkerholdet spillede med højt forsvar og offensivt mod, foretog Troyes et taktikskifte op til femte runde: lavstående defensiv, henholdende spil, usatsende offensiv. Det gav pote med en (heldigt stor) 0-2-sejr i Metz. God debut til offensivmand Rodrigues og især midtbanemand Chavalerin. Angriber Ripart, der blev skadet kort før sæsonstart, er muligvis stadig ude, men Rodrigues gjorde det fint. Nok stadig ukampdygtige: venstrebacks Larouci og Koné, midtbanetekniker Metinho samt de nytilkomne midterforsvarere Rami og Brown.

Montpellier ser ud til at klare sig efter tabet af topscorerne Delort og Laborde. Efter 2-1-nederlaget hos Lille, var der i 2-0-sejren over Saint-Étienne klart bedre balance med hurtige Mavididi på venstre fløj (angriber mod Lille) og nytilkomne Germain i front. Mavididi leverede mål og assist, Germain mål. Også flot kamp af kreatør Savanier; kun unge Wahi var dårlig på højrefløj. Forsvaret gjorde det godt, inkl rutinerede Sakho der ser ud til at have fundet melodien efter nogle usikre indsatser.

Nu vender højreback Sambia og kreatør Mollet tilbage fra karantæne, men spørgsmålet er om der er plads til sidstnævnte. På højrefløj, måske, men han er bedst centralt. Men så skal Savanier rykkes tilbage på midtbanen, og det er næsten synd. Ude er nok stadig målmand Omlin, men unge Berthaud gør det ok.

Bøyes bud: Under 2,5 mål til odds 2,05 – SPIL HER >>*


Marseille – Rennes 1 (3-1)

Marseille fortsatte de flotte takter med 0-2-sejr i Monaco. Og det trods diverse fravær/startsparede (pga landsholdstræthed), inkl holdets bedste oplægger de la Fuente på venstrekanten. Afløser Dieng leverede en pragtindsats med to mål og to træværksafslutninger. Nu bør de la Fuente og midtbanemand Gerson (også flot sæsonstart) være startklare, men er der plads til dem? Truppen bugner med kvalitet. Også i mål hvor den supererfarne franske landsholdstoer Mandanda mod Monaco måtte se sommertilgang Lopez starte og levere en god indsats.

Een plads mangler noget: Centreforward-pladsen. Men her har først Payet og senest nytilkomne Harit gjort det flot som falsk nier. Den ægte centreforward (og klasseangriber) Milik er snart tilbage fra skade – er måske med i truppen her – men det varer nok lidt før han er i topform. Så det ligner endnu en start til Harit – Payet er nemlig nok stadig ukampdygtig.

Marseille kommer til at have en torsdagskamp (Europa League) i benene, endda i Moskva. Men det gør Rennes også – i Conference League. Dog på hjemmebane mod Tottenham.

Efter en pæn sæsonstart har bretonerne tabt de seneste to runder i Ligue 1. Senest 0-2 mod Reims hvor for lidt blev skabt, og hvor midterforsvar og backs havde det svært mod en kvik offensiv. Offensiven fik alt for lidt at arbejde med, og efter Terriers tidlige skade var fløjene uden fart. Sulemana var med i truppen, men blev først skiftet ind midtvejs i anden halvleg. Nu bør Sulemana starte inde på venstrekanten. I den anden side mangler nytilkommer Laborde lynspeed, men han er snu og særdeles hovedstødsstærk.

I forhold til Reims-kampen kan Rennes styrke midterforsvaret markant med Badé, klar fra karantæne. Tilbage er måske, men måske ikke, førstekeeper Gomis, venstreback Meling og kreatør Majer (sen transfer). Ude er stadig højrefløj Doku, og Terrier mangler nok også.

Bøyes bud: 1-tallet til odds 1,95 – SPIL HER >>*


PSG – Lyon 1 (4-2)

Storklubsdyst i Paris hvor Frankrigs politiske hovedstad tager imod klubben fra landets gastronomiske ditto. Ingen af de to klubber har været i nærheden af topformen, men pariserne virker mere solide og effektive.

PSG har åbnet sæsonen med lutter sejre, senest 4-0 over oprykker Clermont. Som i de øvrige kampe var pariserne i perioder trykket i bund, men slog kontra med dødsensfarlig speed og effektivitet. Og det trods en opstilling langt fra den ideelle.

Messi, Neymar, Paredes og Navas blev alle sparet. Spørgsmålet er om de er med mod Lyon, eller om de spiller onsdagens CL-kamp i Brügge og så spares påny i ligaen. Før eller siden bliver det sjovt at en angrebstrio bestående af Messi, Mbappé og Neymar. Mod Lyon kan Di Maria blande sig; også han blev sparet mod Clermont, og han har karantæne i CL. Det samme har midtbanemand Gueye. Tvivl om spilfordeler Verratti der missede Clermont og også går glip af CL-opgøret. Ude er nok fortsat midterforsvarer Ramos (sommertilgang) og venstreback Bernat.

Lyon har også fået banket en stjernespækket trup sammen, inkl de sene transfers Shaqiri og Boateng. Efter en tung sæsonstart er det blevet til to sejre i træk, senest 3-0 over Strasbourg i en kamp hvor Shaqiri fik en nydelig debut på højrekanten. Boateng blev skiftet ind, men gjorde sig primært bemærket ved at få gult for nødbremse på en hurtigere modstander.

I det hele taget var Lyon heldig med ikke at indkassere mål, og i den anden ende var der reelt kun chancer til een scoring. Men en sejr er en sejr, og det skal med at den dygtige kreatør Paqueta blev startsparet. Tilbage fra karantæne er midterforsvarer Da Silva, men også han er temmelig langsom, så umiddelbart har Lyon et stort problem over for lynhurtige Mbappé. Højreback Dubois er tvivlsom, men den unge reserve Gusto gjorde det godt mod Strasbourg. Ude er fortsat højrefløj Kadewere, men med tilgangen af Shaqiri gør det næppe det store.

Bemærk i øvrigt: Lyon spiller EL-gruppespilskamp mod Rangers i Glasgow denne torsdag. I modsætning til de første udmeldinger er brasilianerne Paqueta og Guimaraes med i truppen der tager til Skotland, men Shaqiri er ikke. Han er ikke fuldt vaccineret og ville skulle gå i syv dages isolation ved hjemkomst fra Skotland, så Lyon har valgt at holde ham hjemme. Han har altså friske ben når Lyon spiller mod PSG. OPDATERING: Shaqiri ER med i Skotland.

Bøyes bud: Over 3,5 mål til odds 2,10 – SPIL HER >>*

Odds på Ligue 1

*Reklamelink

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

16 kommentarer

 1. Bemærk i øvrigt: Lyon spiller EL-gruppespilskamp mod Rangers i Glasgow denne torsdag. I modsætning til de første udmeldinger er brasilianerne Paqueta og Guimaraes med i truppen der tager til Skotland, men Shaqiri er ikke. Han er ikke fuldt vaccineret endnu og ville skulle gå i syv dages isolation ved hjemkomst fra Skotland, så Lyon har valgt at holde ham hjemme. Han har altså friske ben når Lyon spiller mod PSG.

 2. Lyon-angriber Dembélé tager heller ikke til Skotland; han er skadet og må regnes som tvivlsom til opgøret i Paris.

 3. Korrektion: Shaqiri er med i Lyons Glasgow-trup. Han har nemlig haft coronavirus; dvs at han ikke behøver gå i karantæne efter tur til Skotland.

 4. Lens-Lille: Lille gjorde det uventet godt mod Wolfsburg i tirsdagens CL-opgør og var uheldig ikke at vinde. Der var især skydetelt i de sidste 30 minutter efter rødt til Ulve-forsvarer Brooks, men også før var Lille klart bedst. Højreback Celik i øvrigt med i 90 minutter.

 5. PSG-Lyon: PSG måtte nøjes med 1-1 mod Club Brügge i onsdagens CL-kamp i Belgien. Et kæmpechok var det næppe at den magiske angrebstrio Messi, Mbappé & Neymar (sidstnævnte langt fra topformen) ikke ligefrem skabte mirakler i deres første kamp sammen, men der er en del pressekritik af d’herrers defensive arbejde. Det var dog ikke kun angrebstrioen der havde problemer; midtbanefolkene Paredes og Wijnaldum var temmelig elendige. Wijnaldum pga en skade han pådrog sig i de nylige landskampe, melder Pochettino, så hollænderen er måske tvivlsom til Lyon-opgøret.

  Skadestvivlsom er også Mbappé.

 6. Saint-Étienne – Bordeaux: Udeholdet har tvivl om venstreback Mangas (syg).

 7. Marseille-Rennes: Begge klubber var i europæisk aktion i går, og begge spillede uafgjort.

  Marseille 1-1 i Moskva hos Lokomotiv. Marseille var klart bedst længe, men manglede tyngde i feltet. Kom foran i 58. på straffe hvor russerne samtidig fik rødt, men hjemmeholdet fik udlignet til sidst trods 10 mod 11. Skuffende af Marseille. Dårlig kamp af målmand Lopez (så Mandanda får nok sin startplads tilbage), den falske nier Harit og venstrefløj Dieng. Sidstnævnte hurtigløber var den store åbenbaring i sejren mod Monaco i seneste weekend, men kunne ikke gentage det i Moskva.

  Rennes spillede 2-2 mod Tottenham der stillede med et reservepræget hold der efter sigende ikke spillede for 100%. Rennes kæmpede derimod (og spillede ret hårdt). Mål af midtbanemand Tait og af den nytilkomne angriber/højrekant Laborde. Førstekeeper Gomis og venstreback Meling var med i truppen efter at have misset Reims-kampen, men startede på bænken (Meling kom ind til sidst).

 8. Nice-Monaco: Monaco spillede EL-gruppespilskamp i går; vandt 1-0 over Sturm Graz. Fortjent sejr i dårlig kamp mod dårlig modstander. Monaco startsparede midterforsvarer Badiashile, venstre-wingback Caio, midtbanemand Fofana, angriber Ben Yedder samt offensivfolk Golovin og Diop. Målet sat ind af reservefløj Diatta (oplæg: den indskiftede Golovin).

 9. PSG-Lyon: Lyon vandt 0-2 i Glasgow i gårsdagens EL-gruppespilskamp mod Rangers. Slimani startede i front i stedet for skadede Dembélé og fremtvang et skotsk selvmål. Tidligere i kampen havde Ekambi (endelig en god kamp af ham) scoret et fint mål. Shaqiri var indskifter; fik de sidste 20 minutter. Boateng startede inde og spillede 65 min.

 10. Troyes-Montpellier: Udeholdet må undvære den erfarne midterforsvarer Sakho i søndagens kamp. Det taler naturligvis imod det under-spil optakten taler om.

 11. Forventede opstillinger til aftenens Nordøst-derby mellem Strasbourg og Metz:

  Strasbourg: 3-5-2: Sels – Djiku, Nyamsi, Le Marchand – Guilbert, Thomasson, Prcic, Bellegarde, Liénard – Diallo, Ajorque

  (Venstreback Caci er med i truppen trods skadet mod Lyon, men starter næppe. I angrebet ventes Diallo at få chancen i stedet for Gameiro der brændte fælt mod Lyon.)

  Metz : 3-5-2: Oukidja – Bronn, Kouyaté, Udol – Centonze, Maïga, Pajot, Sarr, Delaine – Niane, De Préville

  (Den sene angrebstransfer De Préville ventes at starte efter en glimrende indskiftning i seneste weekend)

 12. Saint-Étienne – Bordeaux: Hjemmeholdet har midterforsvarer Sow tilbage efter skadespause, men har til gengæld nyt fravær i højreback Macon.

 13. PSG-Lyon: Positive meldinger vedr Lyon-angriber Dembélé, der efter en god sæsonstart gik glip af torsdagens EL-kamp i Glasgow pga en skade. Han ventes klar til kamp mod PSG på søndag.

 14. Mht Saint-Étienne – Bordeaux (i dag kl 21):

  Hjemmeholdet ventes at skifte til tremandsmidterforsvar i denne kamp. Og i fraværet af Macon, er det sandsynligvis venstrefløj Bouanga der tager pladsen som højre wingback. Det har han gjort før, men ideelt er det ikke. Til gengæld forventet start til den nye angriber Ramirez (indskiftning i seneste weekend). Hos Bordeaux ser venstreback Mangas ud til at blive klar efter sygdomstvivl.

  Forventede opstillinger:

  St Etienne : Green – Sow, Moukoudi, Nadé – Bouanga, Gourna-Douath, Neyou, Kolodziejczak – Hamouma, Ramirez, Khazri

  Bordeaux : Costil – Kwateng, Gregersen, Koscielny, Mangas – Onana, Otavio – Oudin, Adli, Dilrosun – Hwang

Skriv et svar