18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Bøye: Tips til 4. runde i Ligue 1 d. 26. – 28. august 2022

To deciderede lækkerbidskener byder denne runde på i Frankrig: storklubsbraget PSG-Monaco og Middelhavsderbyet Nice-Marseille – begge søndag. Lørdagens dyst mellem Lens og Rennes, to gode hold, ser også interessant ud – men der er diverse andre mulige spilobjekter, inkl fredag hvor et groggy Lille-hold kan få sig en grum overraskelse hvis de tror Ajaccio på Korsika er meget nemmere at håndtere end PSG… Læs de 10 kampanalyser herunder – og bemærk at femte runde spilles allerede onsdag 31. august.

Disclaimer: Optaktens tip, “Bøyes bud” der fremgår under hver kampanalyse, er skud fra hoften der ikke nødvendigvis holder værdi. Hvis jeg er overbevist om værdien, smider jeg også bettet som eksperttip. Men statistik fører vi skam (over Bøyes bud; ikke ciffertippene). Tredje rundeoptakt i denne sæson gav et underskud på 3,65 enheder. Det giver en samlet balance på +3,9 og en tilbagebetaling på 113% for i alt 30 tip (flatbetting). De deciderede eksperttip (unitbetting) gav overskud på 4,75 units for eet tip i tredje runde. Samlet i denne sæson: Syv tip med balance på +5,5 units. Tilbagebetaling 107,50%.

Jens Bøye

Jens Bøye Ligue 1

Jens Bøye

Fredag: Ajaccio – Lille X (1-1)

Lille tørster efter at bruge Ajaccio til at rejse sig efter ydmygelsen mod PSG, men den lille oprykkerklub er ikke nødvendigvis nem at have med at gøre, især hjemme på Korsika.

Ajaccio tabte 2-1 i Rennes, og dermed står de korsikanske oprykkere med blot eet point efter de første tre runder. Men spillet har faktisk været ok; de har godt kunnet være med. Mod Lyon i første runde (2-1-tab efter elendig kampstart, bedre fortsættelse), i 0-0 hjemme mod Lens og så i Bretagne mod Rennes. Stærke modstandere.

I hjemmekampen mod Lens (og i de to andre kampe) lagde Ajaccio afventende ud, med fokus på kompakt defensiv, isprængt hurtige kontraer. Men korsikanerne kan godt skifte gear og blive mere kampstyrende hvis de kommer bagud.

Bemærk: Græsset var i dårlig stand mod Lens (gjorde det nemmere at holde den velkombinerende modstander stangen) og er det nok også nu.

Den målfarlige venstrefløj Spadanuda (hentet i Schweiz) er blevet skiftet ind tre gange. Tid til en start? Det synes jeg. De startende venstrefløje har ikke imponeret. Men jeg har sådan set kaldt på en Spadanuda-start siden sæsonen gik i gang. Træner Pantaloni er åbenbart ligeglad. Men ok, det er ham der har bukserne på. Sorry – dårlig joke. (Pantaloni er italiensk for bukser.)

Lille tabte 1-7 hjemme mod PSG. Lidt uheldigt – det kunne godt være blevet fx 2-4 – men chanceforskellen var markant.

Skidt for moralen at få sådan en lussing. Lille havde ellers fået en glimrende sæsonstart. I hvert fald offensivt. Defensivt var der lakuner, og dem udnyttede de sprudlende parisere altså til UG. Midterforsvaret med Fonte og Alexsandro er tungt, og højreback Diakité er urutineret.

Lille-offensiven blev markant svækket op til kampen hvor kreatør Cabella blev skadet, og centreforward Bayo blev sat af efter en natklubstur. Dertil kom at træner Fonseca forsøgte at gøre højrekanten defensivt stærkere ved at udfylde højrefløjsposten med løbestærke Gudmundsson, egentlig venstreback/wingback. Det virkede ikke rigtigt.

Nu bør Cabella være tilbage, men Bayo? Afhænger af hvor sure Fonseca og ledelsen er. Ret så sure, lader det til. Jeg tror ikke han er med her. David kan udfylde centreforward-pladsen – nok også bedre end Bayo – men han gjorde det godt på højrekanten i de første to kampe. Men dér kan man fx bruge dribleren Zhegrova.

Bøyes bud: X’et til odds 3,25 – SPIL HER >>*


Lørdag: Auxerre – Strasbourg 2 (0-1)

Auxerre er markant svækket i både forsvar og (især) angreb. Oprykkerklubben vandt senest i Montpellier, men det var grumme ufortjent. Efter en stærk 21/22-sæson har Strasbourg fået en skidt start på 22/23, men den dygtige træner Stéphan skal ”bare” gøre spillet mere direkte. Centralforsvaret er tungt, men det problem bør være til at overse uden angribermanglende Auxerre.

Auxerre fik med 1-2 i Montpellier sin første sejr i denne sæson, efter 4-1-tabet i Lille og 2-2 hjemme mod Angers. Men sejren var grumme heldig. Oprykkerklubben blev domineret og burde have været bagud (flotte redninger af målmand Costil) med flere end eet mål før store fejl af Montpellier-forsvaret gav udligning og sejrsmål.

Undervejs fik begge hold to røde kort hver. For Auxerre betyder at det angriber Da Costa (god kamp i Montpellier) og kollega Niang (udvist fem minutter efter indskiftning) misser Strasbourg-opgøret. Det er et problem, for kollega Charbonnier – holdets topscorer i 21/22 med 17 mål; næsttopscorer i Ligue 2 – er fortsat skadet. Højrefløj Sinayoko (mest indskifter) er klar fra karantæne, men det hjælper ikke umiddelbart på angrebsproblemet.

Forsvaret er også svækket: Den langtidsskadede midterforsvarer Pellenard mangler fortsat, og afløser Jeanvier – der havde spillet sig godt op efter tung førsterundekamp – udgik halvvejs i kampen mod Montpellier. Endnu uvist hvor alvorlig hans skade er.

Strasbourg spillede 1-1 hjemme mod Reims. Førte indtil 81. minut, men Reims fik fortjent udlignet. Havde måske endda fortjent sejren. Strasbourg havde bolden meget, men spillede omstændeligt, mens modstanderen var meget mere direkte og farlig med hurtige kontraangreb der bragte det tunge alsasianske centralforsvar i problemer.

Centralforsvarets tyngde er svært at gøre noget ved for træner Stéphan, men han bør kunne gøre spillet mere direkte og målrettet. Det var han god til i sidste sæson. Det kræver dog nok også at kreatør Thomasson genfinder formen. Kollega Bellegarde viste fremgang mod Reims, men vi skal også have Thomasson med, så de gode angribere for alvor kan få noget at arbejde med. Diallo var ringe mod Reims, men så kan store Ajorque komme ind som makker til erfarne og kvikfodede Gameiro.

Strasbourg har tvivl om midterforsvarer Nyamsi der missede Reims, men kæmpens tilstedeværelse ville ikke just gøre forsvaret mindre tungt. Alsace-klubben må nok også stadig undvære højreback Dagba og afløser Pierre-Gabriel, men fleksible Delaine (egl venstreback) er glimrende på pladsen.

Bøyes bud: 2-tallet til odds 2,02 – SPIL HER >>*


Lørdag: Lens – Rennes X (2-2)

To gode hold. Lens imponerede mod Monaco, men kommer her op mod en umiddelbart stærkere midtbane. Rennes-forsvaret er ikke på højde med seneste sæson, men viste fremgang i 3. runde. Ud over X ser et Over-spil interessant ud til 1,8 hos Unibet og NordicBet.

Lens vandt 1-4 i Monaco og er dermed oppe på syv point for de første tre runder. Flot dynamisk indsats af det nordfranske hold der knivskarpt udnyttede at monegaskermidtbanen var svækket. Lens rullede simpelthen hen over fyrstedømmets klub.

Eet af målene blev i øvrigt sat ind af venstre wingback Machado der i det hele taget leverede en god indsats. Jeg kaldte ham ellers holdets svageste led i min optakt til tredje runde…

Fortsat skadestvivl om angriber Buksa (sommertilgang) og målmandsafløser Farinez. Den vigtige midtbanefremdriver Fofana er indtil videre stadig i Lens trods megen salgssnak. Dygtig, men også temmelig dyr.

Rennes fik sin første sejr i denne sæson med 2-1 over Ajaccio. Bretonerne var ikke decideret overlegne – de korsikanske oprykkere havde stor ære af kampen – men spillede klart bedre end i de første to runder (nederlag mod Lorient og 1-1 mod 10 monegaskere).

Angriberne Kalimuendo (god debut efter sommerskifte; var i Lens i sidste sæson) og Terrier var i hopla, lige som defmidtbanemand Santamaria (holdets bedste i denne sæsonstart). Efter en skidt kampstart spillede Badé, der havde fået startchancen i stedet for skuffende Rodon, sig op i midterforsvaret og assisterede sejrsmålet sat ind af makker Theate. Sidstnævnte belgier havde dog igen problemer med at placere sig korrekt i defensiven. Kan koste mod farlige Lens.

Målmand Mandanda, midterforsvarer Omari og kreatør Majer er fortsat ukampdygtige. Efter en dårlig indskiftning mod Monaco, gjorde unge Alemdar det dog glimrende mellem stængerne mod Ajaccio. Midtbaneindskifter Ugochukwu og målmandsreserve Salin har karantæne. Skadestvivl om venstreback-afløser Meling.

Bøyes bud: X’et til odds 3,65 – SPIL HER >>*


Søndag: Nantes – Toulouse 1 (2-1)

Nantes har kun to point, men spillede glimrende og var uheldig i Marseille. Gode chancer mod en oprykker der har fem point, men var heldig senest mod Lorient og har en del skader.

Efter 0-0 i Angers og 1-1 mod Lille tabte Nantes 2-1 i Marseille. Et bittert nederlag, og ikke kun fordi sejrsmålet var et uheldigt og dumt selvmål af den erfarne og normalt koldblodige forsvarer Pallois i 78. – få minutter efter at Marseille var blevet reduceret til 10 mand, og Nantes fortjent havde udlignet til 1-1 på det medfølgende straffe.

Nederlaget var især bittert fordi Nantes-taktikken virkede fint langt hen ad vejen. Defensiven stod glimrende. Havde det svært mod de tekniske lækkerier fra Alexis Sanches samt mod fremstød i Marseilles højreside, men holdt i det store og hele modstanderen fra klare chancer (dog hjulpet af at Marseille stillede uden angriber).

Samtidig højpressede Nantes fint og sendte hurtige kontraangreb afsted, især via den dygtige kreatør Blas (i hopla på trods/grund af han gerne vil væk), og angriber/fløj Simon der brændte kampens to største chancer, må godt nok græmme sig.

Midtbanemand Sissoko mangler nok stadig. Afløser Moutoussamy er en glimrende tekniker, men har ikke Sissokos store erfaring og fysiske tilstedeværelse. Havde det svært mod Marseille.

Toulouse spillede senest 2-2 mod Lorient, og oprykkerklubben er dermed oppe på fem point for de første tre runder. Ikke dårligt.

Efter godt spil i de første to kampe, var pointet mod Lorient var dog temmelig heldigt. Den danske højreback Mikkel Desler havde svært ved at håndtere lynhurtige Laurienté, og bretonerne havde diverse chancer, inkl et brændt straffespark ved 1-1.

Toulouse-offensiven viste dog igen gode ting. Den må fortsat undvære talentet Chaibi der havde en flot træningskampssommer og startede inde i 1. runde, men den erfarne afløser Dejaegere (holdkaptajn) gør det også godt på midtbanen. Angrebsindskifter Healey er også ude nu efter alvorlig knæskade til sidst mod Lorient. Tvivl om den erfarne venstreback Sylla der missede Lorient.

Bøyes bud: 1-tallet til odds 2,50 – SPIL HER >>*

Odds på Ligue 1

*Reklamelink


Søndag: Brest – Montpellier 1 (2-1)

Montpellier mangler 2-3 idealstartere, inkl kreatør Savanier. Brest mangler også nogle folk, men afløserne gør det godt. Bretonerne har spillet godt i seneste to runder og bør vinde denne kamp.

Brest vandt senest 1-3 i Angers. Angevinerne så rødt i 34., men da stod da allerede 0-1, og bretonernes sejr var fuldt fortjent. Effektiv udnyttelse af dødbolde, især. Højpressende Brest kunne dog være kommet bagud efter få minutter hvor Angers-højpres gav en god chance.

Brest har nu fire point efter førsterunde-nederlag på 3-2 i Lens og den fine 1-1 mod Marseille hvor spillet faktisk var til endnu mere.

Efter Marseille-kampen skrev jeg at Brest havde et problem i angrebet efter Satrianos sommerfarvel og uden Mounié, skadet siden sommerferien, men efter ineffektivitet mod Marseille svarede reserven Le Douaron godt igen med to mål mod Angers. Fortsat tvivl om Mounié, om kantafløser Del Castillo samt om højreback Fadiga der har misset de seneste to kampe; afløser Duverne har dog gjort det godt.

Den hurtige offensivkollega Honorat (Brests bedste i 21/22) er pt stadig i klubben trods salgssnak, men han var kun indskifter mod Angers. Offensiven gjorde det glimrende uden ham.

Montpellier tabte senest 1-2 hjemme mod oprykkerklubben Auxerre. En absurd affære med fire røde kort, to til hvert hold, men mere bemærkelsesværdigt: Montpellier dominerede markant og burde have vundet klart – også selv om La Paillade sænkede tempoet efter 1-0-føringen.

Men en fejl af målmand Omlin betød udligning, og fem minutter senere begik midterforsvarer Sakho et straffe den erfarne spiller ikke normalt begår. Til sidst blev kampens helt store spiller, kreatør Savanier, udvist for et dumt frustrationsfrispark, og han mangler derfor mod Brest. Det samme gør defmidtbanemand Fayad; han har dog kompetent erstatning i fx Chotard.

Ude pga skader er nok fortsat venstrefløj Mavididi og midterforsvarer Mendes. Netop midterforsvaret gjorde det bedre mod Auxerre end i de første to runder – Sacko var nemlig rykket ud på højre back hvor han er klart bedre end centralt, og Cozza var god ved siden af Sakho. Men Montpellier har behov for at forstærke midterforsvaret. Det ser klubben da også til at være i færd med; store Jullien hentes nok i Celtic (hvis han altså består lægetjekket). Han når dog næppe at blive klar til denne kamp – bl.a. fordi han pga alvorlig knæskade, der kostede ham hele 2021, ikke har spillet officiel kamp siden december 2020.

Bøyes bud: 1-tallet til odds 2,00 – SPIL HER >>*


Søndag: Lorient – Clermont X (1-1)

Lorient vil helst spille kontrabold, og det får bretonerne næppe lov til som udgangspunkt mod Clermont der gerne højpresser, men så løber hurtigt hjem og står kompakt.

Lorient spillede 2-2 i Toulouse i seneste weekend og har nu fire point for to kampe. Hjemmekampen mod Lyon i anden runde blev aflyst pga græssets elendige tilstand på Stade du Moustoir (sommertørke plus koncert). Næppe blevet meget bedre de sidste to uger, men evt godt nok til at spille på.

Efter den meget forsigtige indstilling i første rundes heldige 0-1-kontrasejr hos lokalrival Rennes, var der mere mod over Lorients spil hos oprykkerklubben Toulouse, og bretonerne havde faktisk fortjent at vinde. Lynhurtige Laurienté var i hopla i offensiven (har ellers meldt at han gerne vil væk; håber på bud) og var med til at kreere diverse chancer. Desværre brændte angriber Moffi straffe. Samtidig åbnede den målrettede stil også for en del chancer i den anden ende, og målmand Mvogo måtte producere gode redninger.

Højreback Silva er nok stadig ukampdygtig, men sommertilgang Kalulu har gjort det glimrende på pladsen. Nytilgang Matsima er muligvis med i truppen, men næppe fra start i midterforsvaret: Sommertilgang Talbi har gjort det flot. Makker Laporte var ringe mod Toulouse, men er erfaren og generelt dygtig.

Clermont vandt 1-0 over Nice og har nu seks point; ganske godt efter førsterunde-lussingen mod PSG på 0-5.

Som i 2-4-sejren i Reims (der første 2-0 indtil rødt kort) i anden runde var Clermont dog vældigt heldig mod Nice. Held og stærkt spil af målmand Diaw.

Riviera-klubben dominerede (trods torsdagskamp i benene) og havde chancerne til at vinde, mens Clermont scorede på en heldig nedfaldsbold i en situatione hvor der var to Clermont-folk mod fem modstandere i Nice-feltet.

Fortsat skadestvivl om højreback Zeffane (sommertilgang) og venstrefløj Rashani.

Bøyes bud: X’et til odds 3,45 – SPIL HER >>*


Søndag: Nice – Marseille 2 (2-3)

Svækkede defensiver, kreative offensiver. Og to hold/trænere der gerne vil fremad, gerne vil presse. Ikke sikkert Marseille-træner Tudor vælger sin bedste offensiv, men potentialet er smukt. Nice har torsdagskamp i benene, men den forventede sejr dér kan give gejst før søndagens Middelhavsderby. Som ingen har lyst til at tabe (og det skal med at der nok er adgang forbudt for Marseilles fans), men de to klubber har ikke desto mindre spillet over 2,5 mål i fem af seneste seks møder.

Nice tabte 1-0 i Clermont i seneste weekend. Stærkt ufortjent efter klar dominans i spil og chancer – Kasper Schmeichel havde meget lidt at lave i Nice-målet og kunne ikke klandres for målet – men skuffende efter to gange 1-1 i de første to runder. Træner Favre har endnu ikke fået Riviera-holdet til at klikke.

Frustrationerne kammede over til sidst mod Clermont hvor Nice fik to mand vist ud.

Det skal med at Nice tre dage inden Clermont-opgøret spillede Conference League i Israel (også dér et uheldigt 1-0-nederlag) og derfor startede uden angriber Delort og venstreback Bard søndag. Denne torsdag er der returkamp mod Maccabi Tel Aviv, og det kan godt trække tænder ud før derbyet mod Marseille. Det bliver dog nok til sejr over israelerne, og det kan måske give noget gejst.

Hvor Nice i hvert fald må undvære de karantæneramte Todibo (stærk midterforsvarer) og Lemina (defmidtbane – mest afløser).

Kasper Dolberg har glimret ved sit fravær i Nice-truppen indtil nu. Den danske angriber er nok på vej væk fra Nice efter en skuffende 21/22-sæson. Fortsat skadestvivl om midtbane-/kant-afløser Boudaoui.

Der er i øvrigt håb i Nice om at kunne hente fløjspillerne Pepe (Arsenal) og Amuzu (Anderlecht), men handlerne trækker ud.

Marseille vandt 2-1 over Nantes og har syv point efter tre runder. Men som i 1-1-kampen i Brest var der diverse spillemæssige problemer.

I defensiven var midterforsvarer Balerdi elendig, og kollega Gigot begik dumt straffe og blev vist ud i 76. Den tredje midterforsvarer Mbemba scorede og havde generelt godt fat i hurtige Simon (der alligevel kom frem til store chancer, men det var ikke Mbembas skyld). Flotte redninger af målmand Lopez, klar efter skade. 6’er Rongier viste igen at han er glimrende på bolden og med overblikket når han har tiden og pladsen, men når han får bolden i små rum, kniber det. Ikke kvik nok på fødderne. Farlige boldtab.

Fremme viste Alexis Sanches (første start efter indskiftnings-debut i 2. runde) sine store evner som falsk nier der gik kreativt med i spillet. Mange flotte detaljer. Desværre havde han reelt kun den dygtige højre wingback Clauss at lege med; offensiv-midtbanefolk Gerson og især Guendouzi (fejlplaceret) havde en dårlig dag. Gerson dog med gode glimt, men angrebet var klart bedre da de to blev skiftet ud til fordel for Payet og angriber Suarez. De to fremtvang (lidt heldigt, men godt) Nantes’ selvmål ved 1-1 og da Marseille var 10 mod 11.

Spørgsmålet er nu om den stædige træner Tudor tager konsekvensen og stiller stærkeste hold fra start (inkl en decideret angriber). Der vil dog stadig mangle en god 6’er – en sådan er der ikke i truppen efter sommersalget af Kamara. Ah ja, og Gigot har karantæne i midterforsvaret. Car kan erstatte, men hvem skal erstatte elendige Balerdi? Det 19-årige sommerindkøb Touré er et stort talent, men har endnu sin debut til gode og var end ikke med i truppen mod Nantes. Kolasinac (egl venstreback, men kan også spille venstremand i tremands-midterforsvar) blev skiftet ind for Balerdi mod Nantes, men er ikke hvad han har været. Trods kun 29. Synes at have mistet gløden.

Marseille håber at gafle Manchester United-reserve Bailly i denne uge og have ham klar til Nice, men lad os se.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 1,97 – SPIL HER >>*


Søndag: Troyes – Angers X (1-1)

Angevinerne har spillet klart bedre end Troyes. Men græsset var elendigt i seneste Troyes-hjemmekamp og er næppe et billardtæppe nu. Et plus for hjemmeholdet der desuden kan nyde godt af Angers’ dårlige dødbolds-organisation. Hmm. Kunne godt ende med pointdeling.

Troyes tabte 4-1 i Lyon, tredje nederlag i tre kampe med samlet målscore 3-10 – inkl 0-3 i hjemmekampen mod oprykker Toulouse. Av. Ikke mange bobler i Champagnen lige nu.

Troyes fulgte pænt med i første halvleg mod Lyon og gik udlignet den tidlige Les Gones-føring, men blev udspillet i anden. Træner Irles’ sæde bliver varmere og varmere.

Han må sandsynligvis igen undvære den skadede danske højreback Andreas Bruus – holdets bedste i de første to runder. Men 20-årige Thierno Baldé var en glimrende vikar på pladsen mod Lyon; kvik på fødderne. Havde endda overskud til at gå med frem og fremprovokere et straffespark kort før pausen. 17-årige Odobert var også glimrende som højrefløj. Helt klart Troyes’ lyspunkt på dagen: Højrekanten.

I angrebet fik forårets bedste Troyes-angriber Ugbo sæsondebut mod Lyon, men ydede en dårlig indsats. Er tydeligvis et stykke fra topformen efter en sommer i uvished (om han skulle tilbage til Genk eller fortsætte i Troyes).

Midterforsvaret har også store problemer. Den unge sommertilgang Porozo var sat af efter dårlige indsatser i de første runder, men afløser Rami var ingen forbedring. Tung og sløv og var skyld i Lyons føringsmål i 3. minut med en skidt-skidt tilbagelægning.

Ude med skader er nok fortsat midterforsvarer Azamoum (været ude længe) og venstreback Conté (afløser Larouci kan være god fremad, men er upålidelig defensivt).

Spørgsmålet er om den nytilkomne offensivmand Lopes (ankom tirsdag) er med fra start. Erfaren trods blot 26 år og en dygtig dribler, men har ikke spillet kamp siden maj og er næppe i særligt brugbar kondition.

Angers tabte 1-3 hjemme i den vestfranske dyst mod Brest. Rødt kort efter 34. minutter spillede ind, men da stod da allerede 0-1, og nederlaget var fuldt fortjent. Angevinerne afgav for mange dødbolde og dækkede dårligt op på dem.

En dårlig organisation der ligner en logisk følge af de ekstremt mange trupændringer der har været i klubben hen over sommeren. Næsten et nyt hold. Spillet var overraskende godt i de første to runder – to uheldige uafgjorte – men Brest formåede altså at flå læbestiften af den angevinske gris. Men måske det var gået anderledes hvis Angers havde scoret på den tidlige chance et godt højpres fremtvang; Capelle brændte dog.

Trøstmålet i 70. blev sat ind af angriber Boufal der nu har gjort to gode indskiftninger i træk efter at have været ude med skade siden april. Offensiven får et et markant boost når han er klar til at starte. Endnu uvist om det er mod Troyes.

Defmidtbanemand Bentaleb er fortsat i karantæne (afløser Mendy var dog glimrende mod Brest) og får nu selskab af højreback Sabanovic.

Bøyes bud: X’et til odds 3,35 – SPIL HER >>*


Søndag: Reims – Lyon X (2-2)

Det direkte Reims-spil så godt ud i seneste runde, og hjemmeholdets kontraspil kan meget vel gøre ondt på offensivt satsende Lyon. Les Gones har stærkt potentiale og to sejre i to kampe, men har faktisk kun har leveret godt spil i halvanden halvleg.

Reims spillede 1-1 i Strasbourg og havde sådan set fortjent at vinde. Lod hjemmeholdet have bolden mest, men stod godt i defensiven og leverede hurtige, direkte kontraangreb der udnyttede modstanderens langsomhed i centralforsvaret. Især stærkt spil af hurtige og teknisk dygtige Balogun i angrebet, og af fløjspiller Ito. To gode sommertilgange.

Klar fremgang for Champagne-klubben efter tunge nederlag i de to første runder. Det forbedrede spil sås dog allerede i anden runde mod Clermont hvor Reims var foran 2-0 indtil et rødt kort stak en kæp i hjulet.

Nu er forsvarer Agbadou tilbage fra karantæne, men får næppe en startplads medmindre midterforsvarer Faes, der vældigt gerne vil væk (men spillede godt mod Strasbourg), sælges i denne uge.

Fortsat skadestvivl om højreback Foket (med Busi og Flips; assist mod Strasbourg, er der glimrende erstatninger) og angrebsafløser Sierhuis. Og kreatør Kebbal kan fortsat være sat af; træner Garcia er vist utilfreds med driblerens arbejdsindsats.

Lyon vandt 4-1 over Troyes og har seks point for to runder (inkl den ustabile 2-1-sejr over Ajaccio i første runde). Andenrunde-opgøret i Lorient blev udsat.

Første halvleg mod Troyes var ikke noget at skrive hjem om (så lad os gøre det kort) – ud over Lacazettes opportunistiske føringsmål i 3. minut og Tagliaficos dumme straffespark kort før pausen – nok bl.a. fordi det var midtbanemand Tolissos første start i lang tid. Men han og holdet spillede sig i dén grad op i anden halvleg. Hvor Tagliafico revancherede sig med en scoring, og højrekantsdribler Tete nettede to gange.

Målmand Lopes har fortsat karantæne, men afløser Riou virker solid. Fortsat skadestvivl om angrebsafløser Dembélé.

Bøyes bud: Reims +0,75 AH til odds 1,93 – SPIL HER >>*


Søndag: PSG – Monaco 1 (4-2)

PSG-offensiven storsprudler og stoppes næppe her selv om Monaco har Fofana tilbage i forhold til ydmygelsen mod Lens. Pariserdefensiven er god, men ikke lige så fantastisk – og Vitinha mangler i denne kamp. Med Ben Yedder & Co har monegaskerne mere at byde på offensivt end Lille, PSGs seneste boksebold.

PSG ydmygede Lille med 1-7-udesejr og er  nu oppe på 4 sejre i 4 kampe (inkl supercuppen), målscore 21-3.

Tre mål af Mbappé mod Lille, det ene otte sekunder efter startfløjt, to af Neymar (Messi leverede også en smuk scoring), og de to har vist lagt straffe-skænderiet fra forrige runde bag sig: Mbappé assisterede eet af Neymars mål; brasilianeren kvitterede med tre oplæg, heraf to til franskmanden. Den erfarne og dygtige træner Galtier bærer nok en del af æren for egoernes samarbejde.

Defensiven var mindre fantastisk – med lidt held havde Lille scoret to; primært pga midterforsvarer Ramos der var stærk til at forudse spillet, men var langsom mand mod mand – men målmand Donnarumma stod godt.

Nu må PSG undvære defmidtbanemand Vitinha, sommertilgangen der har gjort det flot ved siden af spilfordeler Verratti, og det kan give startchancen til beskidte Paredes eller solide, men tunge, Danilo. Den kvikfodede nytilkommer Sanches har vist fine takter som indskifter i seneste to kampe, men er nok for offensivt anlagt.

Monaco tabte 1-4 hjemme mod Lens. En ydmygelse efter en spillemæssigt god start på sæsonen der havde givet 1-2-sejr i Strasbourg, 1-1 mod Rennes trods 10 mod 11 samt en uheldig CL-eliminering mod PSV.

Monegaskerne blev også reduceret til 10 mod Lens, men da stod der allerede 1-3. Problemet var lysende klart: midtbanen. Den manglede nemlig ikke bare sommersalget til Real, Tchouameni, men også karantæneramte Fofana.

Nu er Fofana tilbage – vigtigt – og måske er der også en start til den nyindkøbte Tchouameni-afløser Camara der fik en u-misundelsesværdig debut mod Lens som indskifter i 2. halvleg.

Ny mand i skammekrogen er højreback Vanderson, og der er skadestvivl om alternativ Aguilar der har misset de seneste to runder. Han bør dog have gode chancer for at blive klar til PSG-opgøret.

Bøyes bud: Begge Hold Scorer til odds 1,66 – SPIL HER >>*

Odds på Ligue 1

*Reklamelink

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.


Læs også:

3 kommentarer

  1. Auxerre-Strasbourg: Strasbourg må fortsat undvære midterforsvarer Nyamsi, og kollega Perrin har nu sluttet sig til lazarettet. Dvs at tremandsmidterforsvaret nok består af den unge reserve Doucouré ved siden af erfarne Djiku og Le Marchand.

  2. Ajaccio-Lille: Lille må stadig undvære kreatør Cabella pga skade, og angriber Bayo er fortsat sat af pga natklubsbesøg.

  3. Ser ud til at Lyon må undvære kreatør Paqueta i søndagens udekamp mod Reims: Den brasilianske landsholdsspiller meldes tæt på et skifte til West Ham.

Skriv et svar