18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Bøye: Tips til 38. runde i Ligue 1 d. 21. maj 2022

Svanesang i den bedste franske fodboldliga der lukker og slukker for sæsonen med lørdagens 10 kampe, inkl Goliath mod David i PSG-Metz samt lokalderbyet Clermont-Lyon. Der er stadig Europa-billetter og nedrykning på spil i diverse opgør, så læs de indgående kampanalyser og klæd dig på før du kaster dig over oddskuponen.

Disclaimer: Optaktens tip, “Bøyes bud” der fremgår under hver kampanalyse, er skud fra hoften der ikke nødvendigvis holder værdi. Hvis jeg er overbevist om værdien, smider jeg også bettet som eksperttip. Men statistik fører vi naturligvis (over Bøyes bud; ikke ciffertippene). Seneste rundeoptakt gav et overskud på 1,13 units, og dermed lyder det samlede resultat på: -6,87. Dette efter 33 rundeoptakter og i alt 333 Bøye-bud til 1 unit per tip. Dvs en tilbagebetaling på 98%.

Jens Bøye

Jens Bøye Ligue 1

Jens Bøye

Angers – Montpellier 1 (2-0)

To midterhold med kun æren at spille for. Det bør veje lidt tungere for hjemmeholdet. Formsvage Montpellier er desuden stadig afbudsramt.

Angers (nr 14) tabte 1-0 hos nedrykningskæmpende Metz i en kedelig affære hvor angevinerne viste meget lidt fremad. De havde sikret sig mod nedrykning runden forinden med en flot indsats, men reagerede altså ikke med friskt spil, derimod med sommerferietendenser.

Det kan dog være at sæsonens sidste hjemmekamp hjælper på motivationen. Det bliver i øvrigt sidste Angers-kamp for to 35-årige veteraner, forsvarsklippe Traoré og midtbanetekniker Mangani. Spørgsmålet er om de får lov til at tage afsked på banen, eller om træner Baticle vælger at give spilletid til dem der satses på i næste sæson. Man håber på det første; de to veteraner har tjent klubben trofast siden 2015.

Den stærke venstre-wingback Doumbia er tilbage fra karantæne. Ude med skader er fortsat den driblestærke angriber Boufal samt nok kantspiller/midtbanemand Capelle og den hurtige højre-wingback Cabot.

Montpellier (nr 13) tabte 0-4 hjemme mod PSG og og er nu oppe på otte kampe i træk uden sejr (seks nederlag).

De mandefaldsramte Paillades forsøgte sig med et kompakt forsvar, men det formåede slet ikke at bremse et pariserhold med Messi og Mbappé i hopla. Målmand Bertaud gjorde det glimrende; ellers var nederlaget blevet endnu større.

Montpellier må sandsynligvis stadig undvære førstemålmand Omlin og kreatør/frisparksspecialist Savanier. Desuden tvivl om den erfarne midterforsvarer Sakho, kreative Cabella og angriber Wahi der alle missede PSG. Endelig har defmidtbanemand Leroy (afløser) karantæne.

Bøyes bud: 1-tallet til odds 2,05 – SPIL HER >>*


Brest – Bordeaux 1 (2-0)

Hvem er mest motiveret i sæsonens sidste runde – hjemmeholdet med fans i ryggen eller et udehold der har en chance for at undgå nedrykning? Lad mig være mere præcis: Har en EKSTREMT lille chance. Jeg tror Bordeaux er moralsk knækket og får tæv af Brest.

Brest (nr 11) tabte 4-2 i Monaco og mistede dermed chancen for at klemme sig ind i top10. Der bør dog stadig være motivation på hjemmebane i sæsonens sidste kamp. Det forlyder i hvert fald fra klubben at holdet ønsker at slutte godt af.

Bretonerne kom foran 0-2 i fyrstedømmet via godt kontraspil, men måtte i længden bøje sig for det overlegne Monaco-hold. Skidt forsvarsspil af Brest der nok fortryder at forsvarsstyrmand Chardonnet og defensivmidtbanemand Belkebla blev startsparet. De starter nok inde her.

Den hurtige fløjspiller Honorat er sandsynligvis klar efter at have misset Monaco pga en mindre skade. Tvivl om afløser Faussurier, men en anden afløser, Del Castillo, er klar efter karantæne.

Bordeaux (nr 20) spillede 0-0 mod Lorient og dømte dermed reelt sig selv til nedrykning og til ekstrem foragt fra tilhængerne. Traditionsklubben har tre point op til tredjesidstepladsen (playoff mod en L2-klub) samt en meget dårligere målscore. 12 mål indhentes ikke på een runde. Ifølge lokalaviser er fokus i klubben da også på næste sæson.

Bordeaux ville mere end Lorient (der kunne sikre sig med eet point), men formåede ikke at skabe særligt mange chancer. En fattig trøst at den elendige defensiv endelig fik et clean sheet efter at have indkasseret 18 mål i fem forrige runder.

Girondinerne må nok fortsat undvære førstekeeper Costil. Ukampdygtige er stadig offensivmand Elis og højre wingback Pembélé. Venstreback-afløser Mensah er nyt fravær; karantæne. Uvist om midtbanemand Onana og angrebsafløser Niang fortsat er sat af.

Bøyes bud: 1-tallet til odds 1,95 – SPIL HER >>*


Clermont – Lyon 2 (1-3)

Lyon har scoret 13 mål i seneste fire kampe og går nok efter at sætte flot punktum for en skuffende sæson. Oprykker Clermont vil fejre at L1-tilværelsen fortsætter og motiveres også af kampens lokalderbystatus, men har stadig et par vigtige fravær.

Efter at have sikret sig en fortsat L1-tilværelse med forrige rundes hjemmesejr over Montpellier, tabte Clermont (nr 16) 1-0 i Strasbourg i en kamp hvor oprykkerklubben kom bagud midtvejs i første halvleg og derefter havde uhyre svært ved at skabe chancer mod et velorganiseret hjemmehold.

Clermont må undvære defmidtbanemand Samed pga karantæne (han missede Strasbourg pga en skade). Midterforsvarer Ogier er klar fra karantæne, men man må fortsat undvære makkeren, fyrtårnet Hountondju (han savnes!), og offensiv-midtbanemand Berthomier. Ukampdygtig er nok også stadig målmand Desmas der har kæmpet med reaktionsstærke, men usikre, Djoco om startpositionen. Skadestvivl om venstrefløj Rashani der missede Strasbourg.

Lyon (nr 8) vandt 3-2 hjemme over Nantes (der havde pokaltriumf og midtugekamp i ben og hoveder). En fattig trøst i en skuffende Les Gones-sæson, men dog en sejr i den sidste hjemmekamp. Og tredje sejr i seneste fire kampe.

Den formstærke offensiv (anført af højrefløj Tete, men selv kreatør Paqueta, eller svageste led længer, var god mod Nantes) går nok også efter at score mål i sidste runde – mens defensiven fortsætter med at være upålidelig. Den gjorde det dog ok mod Nantes efter en uheldig omgang i 3-2-tabet i Metz.

Midterforsvarer Denayer er nok stadig ukampdygtig, og afløserne Boateng og Da Silva er over-the-hill (efter nogle elendige Boateng-kampe var Da Silva dog en del bedre mod Nantes). Den bedste vikar er defmidtbanemand Mendes, men han har karantæne for anden kamp i træk.

Til gengæld råder defmidtbanen nu over energiske Caqueret, indskifter (og oplægger) mod Nantes efter skadespause.

Bøyes bud: 2-tallet til odds 1,90 – SPIL HER >>*


Lens – Monaco 1 (3-2)

To formstærke hold. Ligatoer Monaco jagter CL-billet og er favorit efter ni sejre i træk, men Lens (EL-billetchance) har erfarne Leca tilbage mellem stængerne, vandt i Monaco i efteråret og har en super-entusiastisk hjemmebane. Ettallet frister, men jeg går efter en målrig kamp.

Lens (nr 7) vandt 1-3 i Troyes. Kom bagud og leverede igen-igen et stærkt comeback. Fortjent sejr i en kamp med ret få åbne chancer.

Flot sæsonslutspurt af det dynamiske hold: 5-2-0 i seneste syv kampe (med diverse comebacks og diverse 10 mod 11). Og der er stadig en lille chance for en Europa-billet. Det kræver dog, ud over sejr her, at Strasbourg taber, og at Nice højst får eet point.

Men Lens skal nok kæmpe – om ikke andet så for at få sig en god skalp mod Monaco. Hævn er også en faktor; sidste sæson sørgede Monaco med 0-0 i Lens i sidste runde for at hjemmeholdet gik glip af en EL-billet.

Den erfarne keeper Leca er tilbage fra to kampdages karantæne. Forstærkning. Defensiven er dog stadig til at tale med.

Monaco (nr 2) vandt 4-2 over Brest og overhalede dermed Marseille i kampen om sølvmedalje og CL-billet. De er a point, men monegaskerne har en måldifference der er fire mål bedre. Så de skal ”bare” have samme resultat som Marseille i sidste spillerunde.

Det var NIENDE monegaskersejr i træk, og den var fuldt fortjent via flot offensivbold efter Monaco var kommet bagud med 0-2 via skidt forsvarsspil af midterforsvarer Disasi og højrekantsmand Vanderson.

Bøyes bud: Over 3 mål til odds 1,95 – SPIL HER >>*

Odds på Ligue 1

*Reklamelink


Lille – Rennes 2 (1-3)

Kreative Rennes jagter en CL-billet, men Lille bør også være motiveret for at slutte en tung sæson godt, og offensiven vågnede pludselig i seneste runde. Der bør ikke være meget fedtspil. Om bretonerne vinder 0-1 eller 0-5 er ligegyldigt, så de forsøger måske at køre en eventuel føring sikkert hjem, men det ville ligne dem dårligt ikke at udnytte blottelser hos et satsende hjemmehold.

Lille (nr 10) vandt 1-3 i Nice. Fattig trøst i en generelt dårlig sæson for 20/21-mesterholdet, men dog en sejr efter to nederlag i træk. Og mon ikke der er motivation i sæsonens sidste kamp, især på hjemmebane.

Les Dogues fik prygl af Nice i første halvleg og kunne have været bagud med flere end 1 mål ved pausen. Men da Jonathan David ret heldigt fik udlignet i 52., gik luften ud af hjemmeholdet (træt efter midtugekamp), og Lille sad pludselig på det hele. To mål af angriber/topscorer David der havde været uden scoring siden startmarts. Lidt sent han vågner, men bedre end aldrig.

Midtbanefremdriver Sanches er klar efter karantæne, sammen med defmidtbanemand André og midterforsvarer Botman. Skadestvivl om defmidtbane-afløser Xeka, ude de seneste fem kampe. Driblekonge Ben Arfa, mest indskifter, er fortsat sat af efter skænderi med Gourvennec. (Ben Arfa beskyldte ham, korrekt, for at spille for forsigtigt.)

Rennes (nr 4) vandt 2-0 over ligatoer Marseille. Stærk indsats og meget fortjent sejr som giver bretonerne en lille chance for at nå en CL-billet, enten andenpladsens direkte adgang til gruppespil eller tredjepladsens kval-adgang. Det kræver en sejr her, samtidig med at Monaco og/eller Marseille taber i sidste runde.

Samtidig skal Rennes passe lidt på bagfra. Strasbourg og Nice har to point færre og en meget dårligere målscore. Eet point vil altså sikre fjerdepladsen, men det ville ligne velkombinerende og kreative Rennes dårligt ikke at gå efter den lille CL-chance.

Marseille-kampen: Det hjalp gevaldigt på defensiven at midterforsvarer Aguerd var tilbage efter to kampdages karantæne, og defmidtbanemand Santamaria kunne rykkes op på midtbanen efter at have vikarieret i forsvaret.

Måske med i truppen efter længere skadespause: fløjafløser Kamaldeen.

Bøyes bud: Over 3 mål til odds 1,99 – SPIL HER >>*


Lorient – Troyes X (1-1)

To hold der har forsøgt at fedte sig igennem de seneste runder for at sikre sig fortsat L1-tilværelse. Det lykkedes, og nu spiller de nok mere frit. Jeg tror dog de kan få svært ved at løsrive sig fra den normale spændetrøje.

Efter tre nederlag i træk spillede Lorient (nr 17) 0-0 hos agterlanterne Bordeaux og sikrede sig dermed mod nedrykning. Meget tydeligt at det var dét bretonerne kom efter.

Nu gælder det sæsonens sidste hjemmekamp, så Lorient er forhåbentligt mere fremme i skoene.

Kantspillerafløser Diarra er nok stadig ukampdygtig.

Efter 2-2 hos PSG tabte Troyes (nr 15) 1-3 mod Lens. Kom foran tidligt, men tabte fortjent til en bedre modstander. Afgav ikke ret mange chancer, så tre mål imod var overdrevent, men skabte meget lidt selv.

Dermed er fortsat L1-tilværelse sikret. Stort for oprykkerklubben.

Førstekeeper Gallon var tilbage mod Lens efter seks kampes skadespause. Klar forstærkning i forhold til den dårlige afløser Moulin, men Gallon var ikke helt på dupperne; så skidt ud ved eet af Lens’ mål.

Tvivl om forsvarsstyrmand Rami og venstreback Koné der har misset de seneste par kampe. Den langtidsskadede midterforsvarer Azamoum er stadig ukampdygtig. Angriber Rodriguez nok stadig sat af pga disciplinproblemer.

Bøyes bud: X’et til odds 3,55 – SPIL HER >>*


Marseille – Strasbourg 2 (1-2)

Strasbourg har form og trupnyt på sin side. Ret markant. Storklubben Marseille er trods alt favorit hjemme i Velodromen, men alsacianerne var klart bedst i det omvendte opgør. Tabte uheldigt, men det kan meget vel blive hævnet nu.

Marseille (nr 3) tabte 2-0 i Rennes. Skidt indsats defensivt, ELENDIG offensivt. Faktisk sæsonens ringeste kamp i offensiven. Bl.a. – ikke kun – fordi træner Sampaoli greb det meget forsigtigt an med to deciderede defensivfolk på midtbanen, kun een decideret fløj og nul deciderede angribere.

Dermed blev havnebyens drenge skubbet væk fra andenpladsens direkte CL-billet; Monaco er a point, men har bedre måldifference. Tredjepladsen giver dog adgang til CL-kvalifikationen, så hvis kampen mod Strasbourg er uafgjort kort før tid, tror jeg ikke Marseille vil oversatse. Bagved lurer nemlig Rennes med tre point færre og en meget bedre målscore. Marseille må altså ikke tabe mod alsacianerne.

Men Saliba, holdets bedste midterforsvarer, har karantæne, og Marseille må fortsat undvære kreatør/topscorer Payet. Holdets to vigtigste spillere. Tvivl om angrebsafløser Bakambu, men han er nok tilbage efter skadespause.

Strasbourg (nr 5) vandt 1-0 hjemme over Clermont. Alsacianerne har kun lidt eet nederlag siden januar, 24/4 hos Lille, og det var stærkt uheldigt. Spillet var mindre imponerende end det ofte har været i et flot forår, men det var effektivt. Føring midtvejs i første halvleg, og så blev Clermont holdt fra døren; kom frem til meget lidt.

Dermed indtager Strasbourg ligaens sidste Europa-billetplads, a point med Nice, men med bedre målscore. Nice skal til Reims og er absolut ikke sikker på en sejr dér, så eet point i Marseille kan være nok.

Topscorer Ajorque har kun været indskifter i seneste to kampe. Mærkeligt, især mod Clermont hvor den høje angribers hovedspilsstyrke kunne være kommet til sin ret mod et lavt midterforsvar.

Strasbourg må undvære venstre wingback Lienard pga karantæne, men har glimrende erstatning i Caci. Midterforsvarer Perrin der har misset de seneste to runder pga sygdom, er tilbage (i mellemtiden har Le Marchand, tilbage efter skadespause, dog gjort det godt). Perrin ejes af Marseille, men må godt spille.

Bøyes bud: Strasbourg +0 AH til odds 2,40 – SPIL HER >>*


Nantes – Saint-Étienne 1 (2-1)

Nedrykningskæmpende Saint-Étienne er mest motiveret, mens Nantes lægger sig næppe bare på eget græs hvor fans vil fejre en nydelig sæson, og den kvikke offensiv kan meget vel straffe hvis helgenklubben oversatser. Saint-Étienne håber dog nok at eet point er nok.

Nantes (nr 9) tabte 3-2 i Lyon. Et resultat bretonerne kunne leve med efter forrige weekends pokaltriumf mod Nice samt den følgende midtuge-derbysejr over Rennes.

Den kvikke offensiv gjorde det glimrende mod Les Gones, mens defensiven havde det svært. Forståeligt nok, for forsvarsstyrmand Pallois blev startsparet (sammen med midtbanemand Moutoussamy), og tremandsmidterforsvaret bestod af Castelletto plus to backs.

I sæsonens sidste hjemmekamp vil Nantes nok gerne sige farvel med manér (selv om fans er glade for pokalen og den dertil hørende Europa-billet), så Pallois og Moutoussamy er nok med fra start.

Ukampdygtig er stadig den dygtige midtbanemand Chirivella.

Saint-Étienne (nr 19) tabte 1-2 mod Reims og blev overhalet af Metz der nu indtager tredjesidstepladsen (playoff mod en L2-klub) mens helgenklubben ligger til direkte nedrykning. SE er a point med messinerne, men har en meget dårligere målscore.

Da Metz skal til Paris, er der dog en pæn chance for Saint-Étienne, men det kræver point og helst sejr mod Nantes.

Nederlaget mod Reims var fortjent. SE-offensiven kreerede nydeligt med chancer, men defensiven var igen-igen frygteligt dårlig og kunne ikke dæmme op for udeholdets kontrastød. Især i anden halvleg hvor SE viste tegn på træthed efter at have spillet midtugekamp.

Sacko, den opspilsstærke højremand i tremandsmidterforsvaret, blev skiftet ind mod Reims efter skadespause og er muligvis startklar her. Ville være en markant forstærkning. Spørgsmålet er om forsvarsafløser Kolo og midtbaneditto Neyou fortsat er sat af.

Bøyes bud: Nantes +0 AH til odds 1,97 – SPIL HER >>*


PSG – Metz X (2-2)

Bundholdet Metz kan nok undgå direkte nedrykning med uafgjort og går nok efter at parkere bussen (med lejlighedsvise kontrastød, for pariserdefensiven er langt fra dirkefri). Hos PSG der for længst har sikert sig mesterskabet, har offensiven været i hopla i seneste runder, og Neymar er tilbage, men en del energi er brugt på Qatar-tur og på midtbanemand Gueyes tåbelige homofobi.

PSG (nr 1) vandt 0-4 i Montpellier. Endelig en sejr efter tre uafgjorte i træk til pariserne der for længst har sikret sig mesterskabet.

Messi og Mbappé var i hopla i offensiven, mens den ellers upålidelige defensiv nød godt af at Montpellier var meget mandefaldsramt.

Bemærk at PSG kort efter kampen rejste til Qatar for at deltage i todages arrangement arrangeret af klubbens ejer, Qatar Sports Investment (som staten står bag). Men det der oprindeligt var planlagt som en mini-turnering endte med blot at være en PR-tur.

Den formstærke offensivmand Neymar og midterforsvarer Kimpembé er klar efter karantæne, og højreback Hakimi, der blev startsparet mod Montpellier, er nok også med fra start nu.

Det er midtbanemand Gueye muligvis også. Den homofobiske senegaleser fik lov til at melde afbud til Montpellier-kampen fordi han ikke havde lyst til at spille  med en regnbue på trøjen (del af en L1-kampagne mod homofobi). Den var næppe gået i ret mange andre klubber, men i Qatar-ejede PSG? Jep.

Sandsynligvis stadig ude: angrebsindskifter Icardi, forsvarsafløser Diallo, midtbaneafløser Paredes samt offensivafløser Draxler.

Metz (nr 18) vandt 1-0 hjemme i en chancefattig affære mod Angers (der havde sikret sig mod nedrykning runden forinden). Målet sat ind af den formstærke angriber Lamkel Ze.

Dermed har messinerne, der en lang overgang lignede sikre nedrykkere, vundet to i træk og indtager tredjesidstepladsen, dvs playoff mod en L2-klub. Det kræver dog at Metz holder Saint-Étienne bag sig. Helgenklubben, der skal besøge midterhold Nantes i sidste runde, er a point med Metz, men messinerne har en seks mål bedre måldifference.

Metz har def-midtbanemand Pajot tilbage fra karantæne, mens angriber De Préville er ny mand i skammekrogen. Ukampdygtige er fortsat defmidtbanemand Amadou og backafløser Udol samt nok også højre-wingback Centonze og defmidtbanemand Maiga.

Bøyes bud: Metz +1 AH i første halvleg til odds 1,83 – SPIL HER >>*


Reims – Nice 1 (1-0)

Nice har stadig en EL-chance, men gejsten virker ramt efter skidt sæsonafslutning (inkl pokalfinaletab). Reims har kun æren at spille for, men det rakte til sejr hos nedrykningstruede Saint-Étienne og bør også give en god indsats på hjemmebane.

Reims (nr 12) vandt 1-2 i Saint-Étienne. Fortjent sejr via stærk kontraindsats.

Det lykkedes dermed træner Garcia at sparke til holdet efter en tung indsats i 1-2-tabet hjemme mod Lens; en indsats der kom efter L1-overlevelse blev sikret i runden forinden. Nu gælder det sæsonens sidste runde, og på hjemmebane, så motivationen bør være pæn.

Angriber/topscorer Ekitike (skadet siden februar) blev skiftet ind for anden kamp i træk og var, efter nydelig indsats mod Lens, kampafgørende mod Saint-Étienne. Han bør altså starte nu – men da han nok sælges til sommer, kan det godt være at Garcia vælger at starte med een der satses på i næste sæson.

Tvivl om venstre-wingback Konan samt midtbanefolkene Cassama, Cajuste og Berisha der har misset de seneste runder.

Nice (nr 6) tabte 1-3 hjemme mod Lille og røg ud af Europa-pladserne. Er dog a point med Strasbourg på femtepladsen, så chancen er der stadig.

Riviera-drengene åbnede kampen flot og kunne have ført med flere end det mål Kluivert satte ind i første halvleg, men da Lille heldigt fik udlignet i 52., gik luften ud af hjemmeholdet. Måske pga træthed efter forrige weekends pokalfinaletab mod Nantes samt onsdagens 4-2-comebacksejr over Saint-Étienne. Træthed samt en stor fejl af den ellers dygtige målmand Benitez ved Lille-mål nr 2.

Midt i skuffelsen i Nice var der glæde over at klubbens fans viste sig fra deres bedste side. I pokalfinalen vakte nogle ultras afsky med slagsange rettet mod den afdøde Nantes-angriber Sala, men mod Lille havde mange Nice-fans Sala-trøjer på. Smuk gestus.

DK-angriber Kasper Dolberg har siddet på bænken i seneste to kampe (efter dårlig periode), men som kolllega Goiri spillede mod Nice (skidt), får danskeren måske chancen i sæsonens sidste kamp. Langt fra sikkert, dog: da Gouri blev skiftet ud, var det den unge reserve Guessand der blev skiftet ind, ikke Dolberg.

Den angrebsdygtige højre-wingback Atal (savnes i høj grad) er fortsat ukampdygtig. Tvivl om midtbanefremdriver Thuram der havde karantæne mod Saint-Étienne og missede Lille pga sygdom.

Bøyes bud: 1-tallet til odds 4,20 – SPIL HER >>*

Odds på Ligue 1

*Reklamelink

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.


2 kommentarer

  1. Sidste rundeoptakts “Bøyes bud” gav overskud på 2,44 units, og den samlede sæson gav en tilbagebetaling på 98,7%.

    Meget mere katastrofale var de deciderede eksperttip i 21/22: 88,9%. Langt under bookmakernes teoretiske tilbagebetaling. Det kan vist kun blive bedre i 22/23…

Skriv et svar