18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Bøye: Tips til 37. runde i Ligue 1 d. 14. maj 2022

Næstsidste runde i den franske L1-sæson spilles lørdag. PSG er for længst mester, og syv andre hold kan hverken rykke ned eller nå en Europa-plads, men mange hold har masser at spille for, og det betyder en række spændende kampe. Fx topopgøret Rennes-Marseille og bunddysten Bordeaux-Lorient. Herunder kan du læse 10 indgående kampanalyser der udpeger interessante spilobjekter.

Disclaimer: Optaktens tip, “Bøyes bud” der fremgår neden under hver kampanalyse, er skud fra hoften der ikke nødvendigvis holder værdi. Hvis jeg er overbevist om værdien, smider jeg også bettet som eksperttip. Men statistik fører vi naturligvis (over Bøyes bud; ikke ciffertippene). Seneste rundeoptakt gav et underskud på 0,06 units, og dermed lyder det samlede resultat på: -8. Dette efter 32 rundeoptakter og i alt 323 Bøye-bud til 1 unit per tip. Dvs en tilbagebetaling på 97,5%.

Jens Bøye

Jens Bøye Ligue 1

Jens Bøye

Bordeaux – Lorient 2 (1-2)

Bundholdet Bordeaux SKAL vinde, mens Lorient (lige over stregen) kan nøjes med uafgjort. Det kan betyde at girondinerne oversatser, og at hjemmeholdets elendige defensiv må indkassere når bretonerne sender hurtige kontrastød.

Bordeaux (nr 20) tabte 4-1 i Angers, byttede plads med agterlanterne Metz og er snublende tæt på direkte nedrykning. Der er fire point op til tredjesidstepladsens playoff mod en L2-klub.

Pinligt for den traditionsrige girondinerklub. Det var tredje nederlag i træk og femte runde i træk uden sejr. Målscoren for de fem kampe: 7-18.

Defensiven var (igen-igen) elendig mod Angers – også målmand Costil – og for anden kamp i træk så det også skidt ud i offensiven der ellers har vist sig frem i en del kampe i foråret. Dog scorede unge og sultne Mara to minutter efter at være blevet skiftet ind. Det kunne godt være man skulle starte med ham på banen; sammen med topscorer Hwang der også startede ude mod Angers. Han kom ind kort før Mara. Sidst de to startede inde, scorede Bordeaux tre mål.

Ukampdygtige er stadig offensivmand Elis og højre wingback Pembélé – deres fravær har gjort højresiden mindre dynamisk og målrettet. Venstreback Mensah gjorde det dog uventet nydeligt som højrevikar mod Angers; viste mod fremad.

Lorient (nr 17) tabte 0-3 til Marseille, bretonernes tredje nederlag i træk (med samlet målscore 1-10). Der er tre point ned til nedrykningsplayoff-pladsen og seks ned til direkte nedrykning.

I modsætning til forrige rundes uheldige 1-2-nederlag mod Reims, var tabet mod Marseille vældigt fortjent. Lorient kom frem til meget lidt og tillod samtidig diverse chancer – og det mod et offensivt svækket Marseille-hold. Selv om Lorient stillede med et femmandsforsvar (efter firemandsforsvar i det meste af foråret) i forsøget på at lukke af.

Kantspillerafløser Diarra er nok stadig ukampdygtig.

Bøyes bud: 2-tallet til odds 2,80 – SPIL HER >>*


Lyon – Nantes 2 (1-2)

Lyon mistede Europa-billetchancen med nederlaget i Metz. Offensiven er formstærk, men defensiven formsvag og mandefaldsramt. Nantes nåede sæsonens mål med seneste weekends pokaltriumf og har en onsdagskamp i benene, men sparede en del idealstartere og kommer med selvtillid og god form. Lyon vil nok kæmpe for sagen i sæsonens sidste hjemmekamp, men det kan give chancer til bretonernes kvikke kontrafase.

Lyon (nr 8) tabte 3-2 hos agterlanternen Metz. Enorm skuffelse for storklubben efter den flotte 0-3-sejr i Marseille. Nu er Les Gones uden chancen for at få en Europa-billet.

Lyon var teknisk bedst i første halvleg mod messinerne, men som så ofte før svigtede defensiven og lukkede to kontramål ind. I pausen, ved 2-1-føring til Metz, foretog træner Bosz fire udskiftninger, men det hjalp ikke det helt store, og i 68. blev Mendes udvist. Alligevel fik angriber Boateng (god lige som offensivkollegaer Ekambi og Tete; derimod var kreatør Paqueta dårlig) udlignet, men Metz udnyttede sit overtal til at score sejrsmålet i overtiden.

Midterforsvarer Denayer er nok stadig ukampdygtig, og afløser Boateng er altså et problem: alt for tung. Derfor blev han flået ud i pausen mod Metz, men defmidtbanemand Mendes der så blev flyttet ned i forsvaret, har karantæne nu. Det ligner en start til Boatengs kollega Da Silva, en anden over-the-hill-veteran (dog ikke så tung som tyskeren).

Der er også et problem på bageste midtbane hvor Caqueret nok stadig er skadet, og hvor Mendes jo også mangler nu.

Nantes (nr 9) vandt pokalturneringen sidste lørdag med finalesejr over Nice på 1-0. Solid defensiv og kvik offensiv.

Dermed var en Europa-billet  hus. Men Nantes var ikke uden motivation i onsdagens hjemmekamp mod Rennes. Det var nemlig et Bretagne-derby. Så selv om Kanariefuglene startsparede fire idealstartere, inkl offensivprofiler Kolo og Simon, så var der masser af gejst. Nok til at gøre comeback efter lokalrivalernes 0-1-føring. Nantes var heldig med at Rennes ikke øgede føringen i første halvleg, og med at udligne efter målmandsfejl, men det var friskt spillet (farlige kontraløb) og godt kæmpet.

Som mod Rennes må Nantes undvære den dygtige midtbanemand Chirivella. Og nogle spillere kan være trætte. Fem mand var med i 90 minutter mod både Nice og Rennes: målmand Lafont, midterforsvarerne Pallois og Castelletto, midtbanemand Moutoussamy og kreatør Blas.

Bøyes bud: Nantes +1 AH til odds 2,30 – SPIL HER >>*
Se også eksperttippet


Metz – Angers 1 (3-2)

Metz SKAL vinde for at forfølge den lille chance for redning; håbet er der efter den flotte sejr over Lyon. Den messinske defensiv er mandefaldsramt og generelt svag, og der bør opstå kontrachancer til Angers der kan spille frit, og som uddelte lussing i seneste runde.

Efter 2-2 i Montpellier chokvandt Metz (nr 19) 3-2 hjemme over Lyon via en fin kontraindsats der udnyttede den dårlige Les Gones-offensiv, samtidig med at det messinske forsvar (bestemt ikke dirkefrit; indkasserede 11  mod 10) var lidt heldigt mod en stærk offensiv. Sejrsmålet blev i øvrigt sat ind af offensivmand Boulaya, indskiftet efter at have været ude i kulden i seneste uger.

Det var Metz’ første sejr i syv runder, og den bragte klubben en tak op i tabellen. Nedrykning er stadig meget sandsynlig, men der er en chance, og den vil messinerne forfølge. Der er tre point op til tredjesidstepladsens playoff mod en L2-klub, og seks point op til direkte redning. Svært med to runder tilbage.

Målmand Oukidja (der har kæmpet med konkurrent Caillard om førstetjansen) er klar efter to kampdages karantæne, mens def-midtbanemand Pajot (målscorer mod Lyon) er ny mand i skammekrogen.

Skadestvivl om midtbanemand Sarr der spillede en flot kamp mod Lyon (men som kan remplaceres af Boulaya). Også tvivl om en række andre; er de tilbage eller fortsat ude? Midterforsvarer Bronn, venstre-wingback Candé, højre-wingback Centonze samt defmidtbanemand Maiga.

Ude er fortsat defmidtbanemand Amadou og backafløser Udol.

Angers (nr 14) vandt 4-1 over bundhold Bordeaux – første sejr i syv runder – og sikrede sig dermed matematisk mod nedrykning. Flot kamp af angevinerne.

Den høje og erfarne (men langsomme) midterforsvarer Thomas er klar efter karantæne, men den stærke venstre-wingback Doumbia er ny mand i skammekrogen. Han kan dog erstattes med habile Ebosse der senest vikarierede for Thomas. Ude med skader er fortsat den driblestærke angriber Boufal, kantspiller/midtbanemand Capelle samt nok den hurtige højre-wingback Cabot.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 1,85 – SPIL HER >>*
Se også eksperttippet


Monaco – Brest 1 (3-1)

Med otte sejre i træk er monegaskerne forårets bedste hold, og de kæmper for en CL-billet. Det bør give sejr mod midterhold Brest. Bretonerne vil dog gerne i top10 og kan true hjemmeholdet via hurtige kontraløb.

Monaco (nr 3/4) vandt 1-2 hos Lille og er dermed stadig tre point efter Marseille der indtager den CL-billetgivende andenplads.

Det var ottende monegaskersejr i træk, men efter en række stærke indsatser, kneb det gevaldigt mod Lille der spillede bedst og faktisk havde fortjent at vinde. Hjemmeholdet var bare ikke effektivt nok, og Monaco havde en fremragende skudtrussel i midtbanemand Tchouameni der klappede to mål ind fra distancen, nr 2 LANGT udefra.

Fløjafløser Martins er fri af karantæne, men er skadestvivlsom.

Efter tre sejre i træk tabte Brest (nr 11) 0-1 mod Strasbourg. Fuldt fortjent mod et udehold der ville og kunne mere.

Bretonerne ligger midt i række uden andet end æren at spille for – men udtrykker ønske om at klemme sig ind i top10. Rammer de dagen, kan deres hurtige kontrafase muligvis drille spilstyrende Monaco.

Fløjafløser Del Castillo har stadig karantæne. Skadestvivl om højrekantsafløser Faussurier.

Bøyes bud: Begge Hold Scorer til odds 1,85 – SPIL HER >>*

Odds på Ligue 1

*Reklamelink


Montpellier – PSG 2 (1-3)

Montpellier er mandefaldsramt uden op mod fem nøglespillere. Midterholdet kæmper trods kun æren at spille for, men det kniber med kvaliteten. PSG er allerede mester og mangler koncentration i forsvaret, men bør – selv uden Neymar – være for stærk her.

Montpellier (nr 13) tabte 2-1 i Clermont og er nu oppe på syv kampe i træk uden sejr (fem nederlag). Holdet har kun æren at spille for, og det rækker åbenbart ikke superlangt. Især ikke når der er en række fravær.

Der kæmpes skam – Les Paillades har præsteret fine comebacks i seneste to kampe. Det har bare ikke givet sejr. I øvrigt et fremragende mål defmidtbanemand Chotard satte ind til 1-1 mod Clermont. Tæmmede et fremlæg med brystet, vippede bolden over sig selv og en modstander og helflugtede kuglen i nettet fra siden af feltet.

Men er motivationen lidt stærkere nu hvor de lokale medier flyder over med minder fra Montpelliers mesterskab fra 2011/12.

Venstreback Oyongo er tilbage fra karantæne. Skadestvivl om en række vigtige folk der manglede mod Clermont: defmidtbanemand Ferri, målmand Omlin, kreatør/midtbanefighter/frisparksspecialist Savanier, kreatørkollega Cabella og angriber Wahi, og de to sidstnævnte må med al sandsynlighed fortsat stå over. Ferri er måske tilbage.

PSG (nr 1) spillede 2-2 mod Troyes i et underholdende opgør. Det var parisernes tredje uafgjorte i træk, og det er tydeligt at mesterskabet er i hus (skete 23/4), og at defensiven er dels dårlig, dels ukoncentreret. Ikke Marquinhos, der var god efter en række kampe under niveau, men det øvrige forsvar. Efter en periode med 3-4-3 brugte træner Pochettino 4-2-3-1 mod Troyes. Det hjalp ikke på den generelle soliditet, men det øgede måske Marquinhos’ fokus.

I offensiven var Di Maria i hopla, Mbappé ok, Messi og Neymar havde en offday. Højreback Hakimi var aktiv fremad.

Nu må PSG undvære Neymar og midterforsvarer Kimpembé pga karantæne. Tilbage/stadig ukampdygtige: angrebsindskifter Icardi, forsvarsafløser Diallo. Stadig ukampdygtige: midtbaneafløser Paredes samt offensivafløser Draxler.

Bøyes bud: PSG -1,5 AH til odds 2,03 – SPIL HER >>*


Nice – Lille 1 (3-1)

Nice tabte pokalfinalen i sidste weekend, men fik hul på den offensive byld med 4-2-sejr onsdag og kæmper for en Europa-billet. Lille har kun æren at spille for. Æren kan såmænd betyde en del efter et par uheldige nederlag, men udeholdet er ramt af fravær.

Nice (nr 4) tabte sidste lørdags pokalfinale mod Nantes med 0-1. Rivieradrengene fortsatte dermed forårets tendens: offensiv impotens.

Men den var pludselig pist væk i onsdagens ligakamp mod bundhold Saint-Étienne. Der førte 0-2 ved pausen efter skidt Nice-forsvarsspil, men i anden halvleg tog Fanden ved hjemmeholdet, og det endte med sejr på 4-2 (burde dog være endt 4-3; helgenklubben brændte STOR chance til sidst). Rart endelig at gense de målfarlige takter Nice viste i efteråret. Mod et elendigt forsvar, javel, men glimrende comeback uanset.

Desværre uden input fra Kasper Dolberg der forblev på bænken i hele kampen efter en række dårlige indsatser.

Dermed har Rivieradrengene stadig en lille chance for en CL-billet og kæmper i hvert fald for en Europa-billet.

Den fremdrivende midtbanemand Thuram har friske ben; han havde karantæne onsdag. Den angrebsdygtige højre-wingback Atal (savnes i høj grad) er fortsat ukampdygtig.

Lille (nr 10) tabte 1-2 til Monaco. Pokkers uheldigt i en kamp hvor Les Dogues tillod få chancer og spillede bedst, men var for forsigtige og ineffektive og måtte indkassere to mål på flotte spark udefra.

De detroniserede mestre har kun æren at spille for efter en skidt sæson. Motivationen virkede dog ok mod Monaco, men som i runden forinden (meget uheldigt 3-0-tab i Troyes; to udvisninger og tre straffespark) var spillet præget af frustration over at tingene ikke helt fungerer som de skal; at slagkraften mangler.

Veteranangriber Yilmaz er tilbage fra karantæne, mens midtbanefremdriver Sanches stadig er i skammekrogen, og han får selskab af defmidtbanemand André og midterforsvarer Botman. Sidstnævnte kan afløses af hurtige Djaló (der forhåbentligt er mere disciplineret end mod Monaco hvor han på venstre back begik et dumt boldtab der kostede mål). Men midtbanen har problemer.

Skadestvivl om defmidtbane-afløser Xeka, ude de seneste fire kampe. Driblekonge Ben Arfa, mest indskifter, er fortsat sat af efter skænderi med Gourvennec. (Ben Arfa beskyldte ham for at være for forsigtig.)

Bøyes bud: Nice -1 AH til odds 2,45 – SPIL HER >>*


Rennes – Marseille X (1-1)

To velkombinerende hold i interessant dyst. Rennes har dog et onsdags-derbynederlag i benene. Marseille har endelig haft en uge til at restituere, men må undvære topscorer & kreatør Payet. Begge klubber skal helst vinde, men det kunne godt ende med pointdeling.

Efter to nemme sejre over bundhold dummede Rennes (nr 5) sig onsdag hvor Bretagne-derbyet i Nantes blev tabt med 2-1. Trods Rennes-føring på 0-1. Nantes var lidt heldig med ikke at indkassere yderligere i første halvleg og med at udligne efter målmandsfejl, men de nykårede pokalmestre spillede fin kontrabold trods startsparing af flere idealstartere, og den svækkede Rennes-defensiv kunne ikke stoppe dem.

Det var skidt for Rennes, og ikke kun fordi et derbynederlag altid er tungt. Nu har bretonerne en meget lille chancen for at nå andenpladsens CL-billet med seks point op til Marseilles andenplads (og Monaco ind i mellem). Men der skal stadig kæmpes – for at få en Europa-billet. Og hvem ved; sejr over Marseille reducerer afstanden til tre point, og så er der spænding i sidste spillerunde.

Midterforsvarer Aguerd er klar efter to kampdages karantæne. Markant forstærkning. Det var førstekeeper Gomis’ onsdagscomeback efter skadespause bestemt ikke; han begik en fejl ved Nantes’ udligning.

Måske med i truppen efter længere skadespause: fløjafløser Kamaldeen og midterforsvarsafløser Badé.

Marseille (nr 2) vandt 0-3 i Lorient. Særdeles fortjent og et nydeligt plaster på såret efter forrige rundes 0-3 i Derby d’Olympique mod Lyon.

Havnebyens drenge var ellers markant svækkede i offensiven uden kreatør/topscorer Payet og angriber Milik, men mod svage Lorient satte de sig alligevel nemt igennem.

Den sydfranske storklub ligger til sølv og CL-billet, men der er kun tre point ned til Monaco, så fokus er nødvendigt. Men Marseille har endelig haft en uge til at restituere – efter mere end en måned med to kampe hver eneste uge.

Payet mangler fortsat, men det ventes at Milik og offensivmand Harit (godt forår) er tilbage i truppen efter skadespause. Samt at midterforsvarer Car, midtbanemand Gerson og angrebsafløser Dieng (starter mod Lorient) alle kan spille efter skrub mod Lorient. Derimod må angrebsafløser Bakambu (starter mod Lorient) nok melde forfald.

Bøyes bud: X’et til odds 3,80 – SPIL HER >>*


Saint-Étienne – Reims 2 (1-2)

Tomme tribuner i Saint-Étiennes sidste hjemmekamp i denne sæson (straf for tilskueruro). Ikke godt når holdet kæmper for livet. Heller ikke godt: forsvaret er pivhamrende ringe. Offensiven er klart bedre – også uden den skadestvivlsomme topscorer Khazri. Men Reims har våbnene til at straffe hjemmeholdet: solid defensiv og giftig offensiv (inkl den tilbagevendte topscorer Ekitike). Spørgsmålet er hvor meget midterholdet gider at kæmpe med kun æren at spille for? Jeg forventer at træner Garcia (ex-Saint-Étienne) sparker sine spillere til at præstere…

Saint-Étienne (nr 18) tabte 4-2 i Nice onsdag og ligger dermed stadig tredjesidst (playoff mod en L2-klub), med tre point op til Lorient og direkte redning, tre point ned til Metz og direkte nedrykning.

Spændende!

Helgenklubbens offensiv viste glimrende takter i Nice, især i første halvleg, men det burde også være blevet til reducering kort før tid. Men defensiven var igen-igen grumme elendig. Hovedrystende dårligt at være foran 0-2 ved pausen og så indkassere fire mål i anden halvleg. I øvrigt mærkeligt at træner Dupraz valgte at holde hurtige Nadé på bænken, holdets bedste midterforsvarer i foråret.

Midtbanemand Gourna og angriber/topscorer Khazri er fri af karantæne. Der er dog skadestvivl om Khazri. Den opspilsstærke højremand i tremandsmidterforsvaret Sacko er nok stadig skadet, og den unge afløser Bakayoko er tvivlsom efter at have misset de seneste runder. Nok stadig tunge Moukoudi der udfylder pladsen. Spørgsmålet er om forsvarsafløser Kolo og midtbaneditto Neyou fortsat er sat af – og om Nadé igen må se til fra bænken.

Reims (nr 12) tabte 1-2 hjemme mod Lens. Fortjent nederlag, og det var til at se at champagnedrengene i runden forinden havde sikret sig mod nedrykning (med heldig sejr i Lorient). Det irriterede dog træner Garcia, så det kan være han skubber holdet til at præstere med mere gejst mod Saint-Étienne (i øvrigt en tidligere arbejdsgiver).

Angriber/topscorer Ekitike (skadet siden februar) fik comeback med nydelig indskiftning mod Lens og starter evt nu. Tvivl om midtbanefolkene Cassama, Cajuste og Berisha der har misset de seneste runder pga skader. Samt om venstre-wingback Konan der har været ude de seneste to kampe af personlige grunde (præcis årsag: ukendt).

Bøyes bud: Reims +0 AH til odds 3,35 – SPIL HER >>*


Strasbourg – Clermont 1 (3-0)

Strasbourg viser god form og kæmper for en Europa-billet. Clermont kæmper mod nedrykning, men udeholdet er markant svækket, især i defensiven. Hjemmeholdet har bl.a. en klar fordel i hovedspillet.

Strasbourg (nr 6) fulgte op på den flotte 3-3-kamp mod PSG med at vinde 0-1 i Brest. Fuldt fortjent (og det endda med en del fravær), og alsacianerne bekræftede deres fine forårsform. Kun eet nederlag siden januar, 24/4 hos Lille, og det var stærkt uheldigt.

Alsacianerne kæmper for en Europa-billet (er to point efter Rennes). De har midterforsvarer Djiku og højre wingback Guilbert tilbage fra karantæne. Midterforsvarer Perrin, der missede Brest pga sygdom, er stadig ude. Tvivl om midtbaneafløser Sissoko.

Clermont (nr 16) vandt 2-1 over Montpellier. Fortjent sejr mod en mandefaldsramt modstander der kun havde æren at spille for.

Dermed er oprykkerklubben matematisk sikret mod direkte nedrykning. Der er desuden fem point ned til tredjesidstepladsen (playoff mod en L2-klub). Næste sæson i L1 er næsten sikret, men det sidste skridt skal lige tages.

Clermont har nyt fravær i midterforsvarer Ogier og må fortsat undvære makkeren, fyrtårnet Hountondju (han savnes!), og offensiv-midtbanemand Berthomier. Ukampdygtig er nok også stadig målmand Desmas der har kæmpet med reaktionsstærke, men usikre, Djoco om startpositionen.

Skadestvivl om midterforsvarsafløser Seidu (starter mod Montpellier), venstrefløj Rashani (mål mod Montpellier) og defmidtbanemand Samed.

Bøyes bud: Strasbourg -1 AH til odds 1,79 – SPIL HER >>*
Se også eksperttippet


Troyes – Lens 2 (1-2)

Dynamiske Lens har stadig en chance for Europa og går efter den. Hjemmeholdet forsøger sandsynligvis at grave sig ned (med kontrastød) for at sikre sig mod nedrykning med eet point, men en svag målmand og et svækket forsvar afgiver nok alligevel en del chancer.

Troyes
(nr 15) spillede 2-2 hos PSG – fuldt fortjent og stærkt comeback efter tidlig 2-0. Andet imponerende resultat i træk inkl 3-0 over mesterhold Lille (om end dét resultat var pivheldigt).

Nu har oprykkerklubben sikret sig matematisk mod direkte nedrykning, og der er seks point (og en klar bedre målscore ned til tredjesidstepladsens playoff mod L2-klub. Champagne-klubben er reelt sikret en ny sæson i L1.

Førstekeeper Gallon har misset de seneste seks kampe og er tvivlsom (afløser Moulin er ringe). Tvivlsomme er også forsvarsstyrmand Rami og venstreback Koné der har misset de seneste par kampe.

Den langtidsskadede midterforsvarer Azamoum er stadig ukampdygtig. Angriber Rodriguez nok stadig sat af pga disciplinproblemer.

Lens
(nr 7) vandt 1-2 i Reims. Sejrsmålet faldt til allersidst, men fuldt fortjent. Dermed er der fire point op til en Europa-billet. Svært, men ikke umuligt for det dynamiske hold der nægter at give op (diverse sene comebacks i denne sæson).

Den erfarne keeper Leca har stadig karantæne. Afløser Farinez så skidt ud ved Nantes’ andet mål i 2-2-kampen i forrige runde og virkede usikker mod Reims.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 1,90 – SPIL HER >>*
Se også eksperttippet

Odds på Ligue 1

*Reklamelink

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

1 kommentar

  1. Brest må undvære den hurtige offensivmand Honorar mod Monaco.

Skriv et svar