18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Bøye: Tips til 35. runde i Ligue 1 d. 29. april – 1. maj 2022

Madame Marianne har været i omgængeligt lune de seneste runder. Lad os se om vi kan holde salontonen i denne runde, sæsonens fjerdesidste, som bl.a. byder på Derby des Olympiques mellem Marseille og Lyon (søndag), og så skal de nykårede mestre fra PSG en tur til Alsace og besøge formstærke Strasbourg (fredag). Der er også motivationsovervejelser i andre opgør, så læs de grundige kampanalyser herunder.

Disclaimer: Optaktens tip, “Bøyes bud” der fremgår neden under hver kampanalyse, er skud fra hoften der ikke nødvendigvis holder værdi. Hvis jeg er overbevist om værdien, smider jeg også bettet som eksperttip. Men statistik fører vi naturligvis (over Bøyes bud; ikke ciffertippene). Seneste rundeoptakt gav et overskud på 5,21 units (inkl tre tip der gik galt via scoringer kort før tid), og dermed lyder det samlede resultat på: -6,45. Dette efter 30 rundeoptakter og i alt 303 Bøye-bud til 1 unit per tip. Dvs en tilbagebetaling på 98%.

Jens Bøye

Jens Bøye Ligue 1

Jens Bøye

Strasbourg – PSG X (1-1)

Strasbourg – formstærk trods uheldigt tab hos Lille – har motivationen på sin side; spiller for Europa, mens PSG blev mesterkåret i seneste runde trods lunken uafgjort. Har pariserne fået armene ned og champagnen ud af kroppen? Det tror jeg, og PSG er næppe ligeglad med resultatet i Alsace (bange for at gøre pariserultras endnu mere sure) men formen er bestemt ikke i top. Messi dog i hopla.

Strasbourg (nr 6) tabte 1-0 hos Lille og gled dermed to pladser ned i tabellen. Men med blot eet point op til en Europabillet-plads er alsacianerne i høj grad stadig med i kampen.

Det var Strasbourgs første nederlag siden januar, men jeg vil stadig kalde alsacianerne formstærke. De var nemlig decideret uheldige. Spillede bedst og kreerede flere chancer end Lille (hvis målmand stod en flot kamp).

Venstreback Lienard er nok tilbage efter at have misset Lille pga sygdom. Skadestvivl om def-midtbaneafløser Ahoulou der også missede Lille. Angrebsindskifter Waris har misset de seneste fire kampe og mangler nok stadig.

PSG (nr 1) spillede 1-1 hjemme mod Lens og vandt dermed mesterskabet fire runder før tid. Trods en sæson med tvivlsomt pariserspil i mange kampe.

Midt i glæden var der en ærgrelse hos klubbens fans der stadig er sure over CL-fadæsen mod Real og som selvfølgelig forventede en hjemmesejr mod Lens. Især når modstanderen så rødt i 57. PSG bragte sig foran i 68., men blev, trods overtal, indhentet til sidst af modige Lens. Pinligt.

Messi bekræftede sin fine form (og scorede), men Mbappé havde en offday; har ellers haft en fremragende periode. Også svage: midterforsvarer Ramos og venstre-wingback Mendes.

Nu er spørgsmålet hvor meget motivation der er på pariserholdet i de sidste fire runder.

Nok stadig ude: angrebsindskifter Icardi, forsvarsafløser Diallo og midtbaneditto Herrera. Stadig ukampdygtige: midtbaneafløser Paredes samt offensivafløser Draxler. Offensivreserve Michut er klar efter karantæne.

Bøyes bud: X’et til odds 3,60 – SPIL HER >>*


Lens – Nantes 1 (2-0)

Lens har genfundet formen, spiller for Europa-billet og har motivationen på sin side mod midterholdet Nantes der vandt derbyet mod Bordeaux, men som har 8/5-pokalfinalen i tankerne. Bretonerne må undvære vigtige spillere pga karantæne, har et par skadestvivl og turnover er absolut en mulighed.

Efter tre sejre i træk spillede Lens (nr 7) 1-1 i Paris hos PSG. Flot indsats af det nordfranske hold der viste mod fra start og ikke lod sig knække da forsvarer Danso blev udvist i 57., og PSG bragte sig foran i 68. Indskifter Jean – overraskende tilbage efter skadespause – udlignede i 88.

Sjældent at se et fransk hold udligne i undertal mod PSG. Men det var sådan set set fortjent på en dag hvor Lens holdt angrebsfænoment Mbappé i skak (Messi kunne de dog ikke holde styr på), og Fofana & Co blæste fremad når de fik chancen.

Lens har stadig en reel chance for at nå en Europa-billet; der er tre point op.

Nu har midterforsvarer Danso karantæne, og der er skadestvivl om midterforsvarer Medina (og defmidtbane-afløser Berg) der missede PSG. Men afløser Wooh var vældigt god mod PSG, både i forsvaret og på offensive dødbolde, og den ledige plads i tremandsmidterforsvaret, hvis Medina ikke bliver klar, kan udfyldes af Haidara.

Efter det fortjente 3-2-nederlag i Marseille (der burde have vundet større) vandt Nantes (nr 10) 5-3 over Bordeaux i Derby d’Atlantique. Godt comeback efter elendig første halvleg der endte 0-2, men også heldigt. Bordeaux havde flere chancer og brændte straffe der kunne have gjort det til 4-4 i 87.

Kort historie: Veloplagt offensiv og elendig defensiv hos begge hold. Bortset fra Nantes-keeper Lafont der reddede straffe og var uden skyld i girondinernes tre mål.

Nantes har syv point på til en Europaplads i ligaen (og skal overhale fem hold). Det sker næppe, så fokus er nu nok på pokalfinalen mod Nice 8. maj.

Bretonerne må undvære kreatør Blas, defensivmand Girotto (to meget markante folk) og backen Fabio (starter/afløser) der alle kar karantæne, men fløjafløser Coco er tilbage fra skammekrogen.

Tvivl om midtbanemand Chirivella (ude seneste to kampe) og forsvarsstyrmand Pallois (missede Bordeaux). Træner Kombouaré taler om at undgå skader frem mod pokalfinalen, så det kan godt være at de to også står over mod Lens. På den anden side skal han bruge en makker til Castelletto i midterforsvaret. Det er normalt midtbanemand Girottto der tager over når Pallois eller Castelletto ikke kan spille.

Bøyes bud: Lens -0,75 AH til odds 1,90 – SPIL HER >>*

Se også eksperttippet


Rennes – Saint-Étienne 1 (3-2)

Begge hold har brug for en sejr, Rennes i subtoppen, SE i bunden, og begge har vist glimrende offensiv, tvivlsom defensiv i seneste runder. Rennes med rent lagen i seneste runde, men nu har forsvarsstyrmand Aguerd karantæne, og afløser Badé er nok skadet.

Rennes (nr 3) tævede lokalrival Lorient med 5-0. Velkommen sejr efter to nederlag i træk mod subtoprivalerne Monaco og Strasbourg. Dermed har bretonerne stadig en chance for at nå Marseille og en CL-billet. Chancen er dog ret lille; der er seks point op.

Er Lorient-lussingen tegn på at velkombinerende Rennes er tilbage i den storform holdet viste fra februar ind i april? Måske, men det skal med at Lorient var en nem modstander på en dag hvor lillebror – normalt kontrafarlig – stillede meget forsigtigt op og overlod alt initiativ til Rennes. Det ændrede sig lidt i løbet af kampen, men så begyndte Rennes så også at vise defensive svaghedstegn og fik en mand vist ud for nødbremse. Det var ved 3-0, så de fik lige puttet to kontramål ind trods undertal: ikke dårligt. Men det skal med at sejren var over-effektiv, for at sige det mildt. 1,75-0,53 sagde xG…

Nu har midterforsvarer Aguerd karantæne. Problematisk. Afløser Badé missede Lorient og er skadestvivlsom. Han er desuden ustabil, og Aguerds unge makker Omari falder typisk meget i niveau når Aguerd ikke er der til at skabe ro. Defmidtbanemand Santamaria kan meget vel blive Omaris makker mod Saint-Étienne – som mod Strasbourg for nyligt. Det gik ikke særligt godt.

Førstekeeper Gomis mangler stadig, men den unge andenmålmand Alemdar har generelt gjort det glimrende.

Tvivl om fløjspillerne Doku og Kamaldeen (Doku er nok den der er tættest på comeback) der begge har misset de seneste mange kampe, men selv om de to speed-driblere er blandt verdens største offensivtalenter, så er de faktisk ikke idealstartere i Rennes-offensiven der synes at fungere aldeles glimrende uden deciderede fløje. De kunne dog give holdet en ekstra jokerdimension.

Saint-Étienne (nr 18) tabte 1-4 mod Monaco. Der er dermed stadig fire point ned til girondinerne der ligger til direkte nedrykning – men nu er der to point op til tredjesidstepladsens playoff mod en L2-klub.

Tilhængerne af traditionsklubben er rasende. Så rasende at de to gange afbrød kampen mod Monaco. Det kommer til at koste Saint-Étienne.

Offensiven gjorde det glimrende, men defensiven havde endnu en tung dag (17 indkasserede mål i seneste fem runder). Især venstresiden med Kolo og Silva. De fik heller ikke ret meget hjælp af defensiv-midtbanen. Forsvarets højreside gjorde det bedre, med Nadé og den tilbagevendte højreback Macon.

Den opspilsstærke højremand i tremandsmidterforsvaret Sacko er nok stadig skadet, og den unge afløser Bakayoko, der missede Monaco (efter god kamp mod Brest), er tvivlsom. Nadé udfyldte pladsen mod Monaco og gjorde det pænt, men manglede så til venstre hvor Kolo agerede kegle.

Bøyes bud: Over 3 mål til odds 2,00 – SPIL HER >>*


Troyes – Lille X (1-1)

Lille skal vinde for at forfølge en lille chance for en Europa-billet, men formen taler ikke for pragtspil. Troyes kan bruge et point i kampen mod nedrykning og har en pænt solid defensiv. Hvis førstekeeper Gallon er tilbage, kan hjemmeholdet meget vel holder Lille stangen. Hvis ikke, kan det blive svært.

Efter det uheldige 0-1-nederlag mod Clermont tabte Troyes (nr 16) 1-0 i Nice. Oprykkerklubben er blot to point over nedrykningsplayoff-pladsen.

Nice-målet blev scoret i overtiden, men nederlaget var fortjent nok i en kamp hvor Troyes ikke bød på ret meget fremad. Men forsvar var til gengæld igen pænt solidt. Med een undtagelse: målmand Moulin. Een flot redning, men usikker i luftspillet, usikker i udspillet.

Førstekeeper Gallon har misset de seneste fire kampe og er tvivlsom til Lille. Det samme er venstre-wingback Conté og angrebsafløser Mothiba der begge blev skadet mod Nice.

Fortsat ude pga karantæne er angrebsafløser Baldé, mens midterforsvarer Salmier og den langtidsskadede kollega Azamoum stadig er ukampdygtige. Angriber Rodriguez nok stadig sat af pga disciplinproblemer.

Lille (nr 9) vandt 1-0 over Strasbourg og har dermed stadig en lille chance for at nå en Europa-billet: seks point op (og fire hold der skal overhales).

Sejren kom efter to kampe i træk med nederlag og dårligt spil. Men spillet var stadig dårligt – sejren vældigt ufortjent. Strasbourg havde de fleste chancer, men held samt gode redninger af målmand Jardim holdt Lille inde i kampen, og så scorede højreback Celik til sidst efter en Strasbourg-forsvarer kom til at forlænge en høj bold.

Det primære problem for Lille var offensiven og midtbanen. Strasbourg-chancerne til trods gjorde forsvaret det nydeligt, inkl midterforsvarer Botman, tilbage efter halvanden måneds skadespause.

Forsvarsafløser Djalo er tilbage fra karantæne. Skadestvivl om venstrefløj Bamba, der missede Strasbourg, og defmidtbane-afløser Xeka, ude de seneste to kampe. Driblekonge Ben Arfa (mest indskifter) er fortsat sat af efter skænderi med Gourvennec.

Bøyes bud: X’et til odds 3,35 – SPIL HER >>*

Odds på Ligue 1

*Reklamelink


Brest – Clermont 1 (2-1)

Clermont har mere at spille for, men Brest en bedre skadessituation (dog tvivl om vigtige Honorat), og bretonerne ser ud til at nyde at kunne spille frit.

Brest (nr 11) vandt 0-1 hos Metz, anden sejr i træk, og er dermed matematisk sikret mod nedrykning. Kan spille frit.

God indsats, offensivt såvel som defensivt – selv om træner Der Zakarian kørte turnover og stillede med sådan cirka syv reserver. Desuden 4-3-1-2 hvor det var 4-4-2 i forrige rundes sejr over Lyon. Baggrunden var dog billig – en desperat agterlanterne uden balance.

Offensivafløser Belaili var – meget usædvanligt for den hyppigt floppende januartilkommer – banens bedste. Den algieriske kreatør er en helt anden spillertype end hurtige Honorat – normalt holdets bedste offensivmand, men skadet mod Metz – men denne gang virkede hans driblinger og afleveringer.

Nu er spørgsmålet om Honorat bliver klar til Clermont. Også tvivl om angrebsafløser Le Douaron.

Efter den heldige 0-1-sejren i Troyes spillede Clermont (nr 17) 2-2 mod Angers og fik dermed lidt ekstra luft ned til stregen. Der er to point ned til playoff-pladsen og seks ned til direkte nedrykning.

Flot kæmpet af Clermont der var bagud 0-2 ved pausen efter skidt forsvarsspil, men fortjent gjorde comeback i kampens sidste 20 minutter; det udlignende mål scoret efter rødt til Angers.

Defensiven må stadig undvære forsvarsfyrtårn Hountondju (han savnes!), men afløser Seidu er tilbage fra karantæne og kan erstatte kollega Billong der gjorde det skidt mod Angers. Venstreback-posten kan også forstærkes. Efter skadespause var N’Simba indskifter mod Angers og kan nok starte nu.

Målmand Desmas (kæmper med reaktionsstærke, men usikre, Djoco om startpositionen) er nok stadig ukampdygtig. Ude er fortsat offensiv-midtbanemand Berthomier.

Bøyes bud: 1-tallet til odds 2,18 – SPIL HER >>*


Lorient – Reims X (1-1)

Lorient har mere at spille for, er mere truet af nedrykning, men eet point kan leves med, og formen er ret svag. Reims virker solid, men offensiven spag.

Lorient (nr 15) tabte 5-0 hos lokalrival Rennes. Der er stadig tre point ned til nedrykningsplayoff-pladsen og syv ned til direkte nedrykning.

Men bretonerne har vundet seneste to hjemmekampe (var dog senest heldig mod agterlanterne Metz) og kan gøre det bedre end mod Rennes hvor en overforsigtigt opstilling uden de sædvanlige hurtige kontrafolk overlod alt initiativ til den kombinationsstærke modstander.

Det ændrede sig lidt da kvikke Laurienté kom ind – det var ham der fremtvang en Rennes-udvisning. Men da stod der allerede 3-0, og Lorient formåede i øvrigt ikke at udnytte overtallet; lukkede tværtimod to kontrascoringer ind.

Nu stiller Lorient nok med en stærkere offensiv, men defensiven risikerer at være svækket: balancemand Innocente blev skadet mod Rennes og er tvivlsom. Ude er nok stadig offensivafløser Diarra og forsvarsafløser Morel.

Reims (nr 13) tabte 0-1 til Marseille og fik dermed ikke fulgt op på 2-1-sejren over Lille. Champagneklubben har dog ni point ned til playoff-nedrykningspladsen, så er reelt sikret. Kan spille mere eller mindre frit.

Som Lille-opgøret var Marseille-kampen chancefattig, og Reims ærgrer sig over at have indkasseret et mål i 83. efter en solid indsats. Det skal dog med Marseille startsparede bl.a. kreatørerne Payet og Gerson og blev klart farligere efter de kom ind i pausen. Netop de to stod for målet.

Mens forsvaret virker pænt solidt, kunne man godt ønske sig noget mere spræl i Reims-offensiven. Det er ikke meget de har skabt i senere runder.

Desværre er angriber/topscorer Ekitike (ude siden februar) nok fortsat ukampdygtig. Tvivl om midtbanemand Cajuste der missede Marseille. Men kollega Munetsi bør være startklar; han var kun indskifter mod Marseille efter tvivl.

Bøyes bud: X’et til odds 3,35 – SPIL HER >>*


Monaco – Angers 1 (1-0)

Monaco spiller for EU-billet og viser stærk form, men må undvære nogle vigtige folk. Angers mangler to angribere og graver sig nok ned i håb om et point til nedryknings-bufferen.

Monaco (nr 4) vandt 1-4 i Saint-Étienne og a point med Rennes på tredjepladsen. Sjette monegaskersejr i træk og stærk indsats af hele holdet, undtagen højrefløjspiller Martins der blev flået ud i pausen. I stedet tog Vanderson (back i 1H) pladsen og fortsatte sit gode spil. Erfarne Sidibé kom ind på backen. Han og venstreback Caio havde visse problemer mod SE-offensiven, men var habile.

Nu må Monaco pga karantæne undvære midtbanemand Tchoumani, højrekantsmand Vanderson – to meget markante spillere, defensivt men nok endnu mere i angrebsopbygningen – og midterforsvarer Disasi. Sidstnævnte kan erstattes med erfarne Maripan.

Tvivl om højreback Aguilar der missede SE. Kantafløser Diatta og midtbaneafløser Fabregas er nok fortsat ukampdygtige.

Angers (nr 14) spillede 2-2 i Clermont. Det var femte sejrsløse runde i træk, men nu er der trods alt lidt mere luft – fire point i stedet for tre – ned til nedryknings-playoffpladsen.

Angevinerne ærgrer sig dog, for de var foran 0-2 ved pausen, men blev indhentet i kampens sidste tyve minutter. Det udlignende mål sat ind efter rødt kort til Angers-angriber Cho (målscorer).

Nu har den unge hurtigløber karantæne, og den vestfranske klub må også, som mod Clermont, undvære sin bedste offensivmand, driblestærke Boufal. Angriber Bahoken bør dog være klar efter skadespause, lige som højre wingback-afløser Pereira. Vigtigt, for den hurtige og fremdrivende højre wingback Cabot er nok stadig ukampdygtig, og reserven Bamba der har udfyldt pladsen i seneste kampe, er ikke ret god.

Midtbanemand Capelle er tvivlsom efter at være blevet skadet mod Clermont. Ind kom i stedet unge Mendy uden at gøre det ret godt.

Bøyes bud: Under 3 mål til odds 1,73 – SPIL HER >>*


Montpellier – Metz 1 (2-0)

Syd mod Nordøst. To hold i dårlig form, men mest dystert ser det ud for agterlanterne Metz der er tæt på at være nedrykningsdømt, og træneren lyder opgivende. Dertil kommer karantæner og skader. Montpellier-defensiven har skrantet, men offensiven viste tænder i seneste runde.

Montpellier (nr 12) tabte 5-2 i Lyon og har dermed lidt fire nederlag i fem runder i april. 1 point kom i seneste hjemmekamps 0-0 mod Reims.

Offensiven mod Lyon var mere veloplagt end længe – især Savanier og den nytilkomne medkreatør Cabella (han er endnu lidt rusten efter en vinter uden kampe, men visionerne er der). Men defensiven så virkelig skidt ud mod de teknisk dygtige og veloplagte Lyon-offensivfolk.

”Spillerne er ikke gået på ferie,” sagde træner Dall’Oglio, og der var da også moral til at vende Lyons tidlige 2-0-føring til 2-2 før pausen, men det kneb med tilbageløbene i anden halvleg.

Venstreback Ristic er tilbage fra karantæne; det bør hjælpe lidt. Offensiven kan også styrkes; angriber/kantspiller Mavivid var kun indskifter pga træthed & formsvaghed. Han har nok friskere ben mod Metz.

Metz (nr 20) tabte 0-1 hjemme mod Brest. Der er syv point op til tredjesidstepladsens playoff mod en L2-klub og ni op til direkte redning. Det ser meget tungt ud med fire runder tilbage. Træner Antonetti virker da også opgivende i sine udtalelser, og klubben er begyndt at planlægge for tiden efter L1.

Det var agterlanternens andet bundgysermustwin-nederlag i træk (og 13. runde i træk uden sejr), men i modsætning til forrige rundes uheldige 1-0-tab i Lorient, var indsatsen ikke god (offensiven var ok; forsvaret dårlig). Desuden løb messinerne ind i to røde til sidt. Frustrationskort.

Det betyder karantæne til målmand Oukidja (der for nyligt vendte tilbage som førstekeeper efter konkurrent Caillards dårlige spil) og midterforsvarer Jemerson.

Der er også skaderne: Mod Brest manglede midterforsvarerne Bronn (vigtig) og Kana-Biyik, venstre-wingback Candé samt defmidtbanefolkene Amadou og Maiga. Endnu uvist om nogle af disse bliver klar mod Montpellier. En lille trøst: højre wingback Centonze var indskifter mod Brest efter fire måneders skadespause; kan nok starte nu.

Bøyes bud: Montpellier -1 AH til odds 2,35 – SPIL HER >>*


Bordeaux – Nice X (2-2)

Mens girondiner-offensiven er i hopla, er bundholdets defensiv så elendig at selv den formsvage Nice-offensiv bør få hul på bylden. Riviera-drengene har pokalfinale ugen efter, så der kan forekomme turnover og temponedtrækning, men der er også en ligaplacering at tænke på.

Bordeaux (nr 19) tabte 5-3 i Nantes i Derby d’Atlantique. Der er fire point op til Saint-Étienne der indtager playoff-pladsen og syv op til direkte redning. Det ser ikke godt ud for girondinerne, men der er stadig håb om at nå helgenklubben.

Nederlaget var ret uheldigt – girondinerne producerede flere chancer end derby-rivalen og brændte et straffe der kunne have gjort det til 4-4 i 87. Men kampen kan opsummeres således: To veloplagte offensiver, to elendige defensiver.

Det selv om Bordeaux-træner Guion forsøgte at tætne forsvaret ved at smide den erfarne def-midtbanemand Guilavogui derned. Han og den endnu tungere Marcelo kunne ikke følge med de kvikke Nantes-angribere, og  venstremanden i tremandsmidterforsvaret, unge Ahmedhodzic, havde det også svært.

Målmand Costil var ikke direkte skyld i de fem mål, men den rutinerede keeper formåede ikke at organisere sit forsvar og har næppe indyndet sig hos tilhængerne. Costil gjorde comeback (fordi alternativ Poussin havde begået en række drops) efter en række kampe på bænken pga dramatisk skænderi med klubbens ultras.

Midterforsvarer Gregersen (bænk mod Nantes) har karantæne. Ukampdygtige er stadig offensivmand Elis og højre wingback Pembélé – deres fravær har gjort højresiden mindre dynamisk og målrettet. Afløser Kwateng scorede faktisk mod Nantes, men var ikke meget bevendt defensivt.

Efter 1-0-tabet hos lokalrival Monaco vandt Nice (nr 5) 1-0 over defensive Troyes og indtager dermed ligaens sidste Europabillet-plads, eet point foran Strasbourg. En plads Riviera-drengene gerne vil holde fast i – for hvad nu hvis pokalfinalen mod Nantes 8. maj tabes?

På den anden side skulle man nødigt have skader før pokalfinalen… Træner Galtier har et dilemma.

Sejren over Troyes var fortjent selv om målet først blev scoret i overtiden, men spillet overbeviste bestemt ikke. Midterforsvaret var solidt, målmand Benitez god, def-midtbanemand Rosario ok, men ellers… Backs bibragte med meget lidt. I angrebet konkurrerede Dolberg og Delort om at tage flest dårlige beslutninger (Delort leverede dog en god assist der nær gav mål).

Dermed fortsatte den dårlige form for Riviera-drengene der var så gode tidligere på sæsonen, men nu virker rådvilde og ukreative.

Den angrebsdygtige højre-wingback Atal (savnes i høj grad) er fortsat ukampdygtig. Tvivl om defmidtbanemand Schneiderlin.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 1,82 – SPIL HER >>*


Marseille – Lyon 2 (1-2)

Derby des Olympiques mellem to klubber der virkelig ikke bryder sig om hinanden. Marseille er pænt formstærk, men har en god buffer i toppen og en Conference League-semifinale at tænke på, så stiller/spiller muligvis ikke for 100% her, trods derby. Lyon har skader, men kan alligevel stille stærkt, og offensiven er i hopla.

Marseille (nr 2) vandt 0-1 i et chancefattigt opgør i Reims. Anden sejr i træk efter 2-1-nederlaget i Paris. Nu har PSG sat sig matematisk på mesterskabet, men Marseille sidder på den anden CL-billet med seks point ned til nr 3 (og 13 ned til Lyon). God buffer med fire runder tilbage.

Den offensive indsats mod Reims imponerede ikke, bortset fra de sidste 20 minutter, men Marseille startsparede forsvarer Car samt offensivfolk Gerson og Payet. De to sidstnævnte kreerede gode ting da de kom ind og stod for målet i 83. Målscorer Gerson blev kåret som kampens spiller trods kun 45 min på banen.

Den sydfranske storklub vil naturligvis gerne vil holde fast i førnævnte forspring, men en modstander som Lyon kan motivere uanset. Først skal Marseille dog lige spille en vældigt vigtig Conference League-semifinalekamp i Feyenoord. Det sker denne torsdag (med returkamp i Frankrig en uge senere).

Payet, Gerson & Co starter sandsynligvis mod Feyenoord. Gør de det også mod Lyon? Hvis de føler sig friske, så gør de nok, men der skal næppe meget til før træner Sampaoli startsparer nogle nøglespillere. Derby eller ej.

Tvivl om angrebsafløser Bakambu der missede Reims. Ude er fortsat midterforsvarsafløser Balerdi samt nok midterforsvarsreserve Alvaro og fløjafløser Konrad.

Lyon (nr 8) vandt 5-2 over Montpellier, god sejr efter det uheldige 2-1-tab i Brest, og dermed har Les Gones stadig en lille chance for en Europa-billet.

Motivation skal der nok være, Europa-chance eller ej. Marseille og Lyon er to klubber der hader hinanden. Lyons ultras, ”les Bad Gones”, går dog en schizofren tid i møde. De afskyr Marseille, men de er drønsure på Lyon-holdet efter en generelt dårlig sæson (var bl.a. efter offensivmand Ekambi mod Montpellier – selv om han scorede).

Offensiven viser ellers god form (kreerede også meget i Brest). Selv kreatør Paqueta var i hopla mod Montpellier efter længere formbølgedal. Forsvaret er dog stadig problematisk.

Førstekeeper Lopes har misset Lyons seneste fire kampe og mangler muligvis stadig; afløser Pollersbeck har dog gjort det nydeligt.

Tvivl om midtbanemand Ndombele, højreback Dubois og midterforsvarer Denayer der har misset de seneste kampe. Primært Denayer der savnes. Også fordi der nu er tvivl om midterforsvarsafløser Da Silva der udgik mod Montpellier i første halvleg, ved 2-0. Kort efter stod der 2-2. Da Silva er ikke fantastisk, men han er klart mere solid end den tunge reserve Boateng.

Højrekantsmand/offensiv-midtbanemand Faivre er nok tilbage efter at have misset Montpellier, og defmidtbanemand Caqueret er nok tilbage efter en måneds skadespause. Spørgsmålet er om træner Bosz vil bruge ham sammen med kollega Mendes og dermed fravige de seneste kampes offensive formation, eller starte med kun een af dem på midtbanen. Mendes kan også bruges i midterforsvaret hvor han var en stærk vikar tidligere på foråret. Dette ligner den oplagte løsning på midterforsvarsproblemet – samtidig med at Bosz kan holde fast i den velfungerende 4-3-3-formation, blot med Caqueret på midtbanen.

Offensiv-afløser Cherki og midterforsvars-afløser Diomandé er fortsat ude.

Bøyes bud: Lyon +0 AH i 1. halvleg til odds 2,20 – SPIL HER >>*

Odds på Ligue 1

*Reklamelink

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.


Skriv et svar