18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Bøye: Tips til 34. runde i Ligue 1 d. 23. – 24. april 2022

Onsdagens runde er veloverstået, så lad os drible hurtigt videre til weekendens ditto, femtesidste i denne sæson. Rundens 10 opgør rummer bl.a. Derby d’Atalantique mellem Nantes og Bordeaux samt bretonerderbyet Rennes-Lorient. Der er også interessant dyst i Paris hvor PSG kan sikre sig mesterskabet, men formstærke Lens lægger sig næppe bare ned. Læs de grundige kampanalyser herunder og se om du kan lure spilobjekter med værdi.

Disclaimer: Optaktens tip, “Bøyes bud” der fremgår nedenunder hver kampanalyse, er skud fra hoften der ikke nødvendigvis holder værdi. Hvis jeg er overbevist om værdien, smider jeg også bettet som eksperttip. Men statistik fører vi naturligvis (over Bøyes bud; ikke ciffertippene). Seneste rundeoptakt gav et overskud på 2,4 units, og dermed lyder det samlede resultat på: -11,66. Dette efter 29 rundeoptakter og i alt 293 Bøye-bud til 1 unit per tip. Dvs en tilbagebetaling på 96%.

Jens Bøye

Jens Bøye Ligue 1

Jens Bøye

Lyon – Montpellier X (2-2)

To hold der kan spille frit (Lyon med LILLE chance for Europa, men så skal der sejre til). Lyon-offensiven scorede kun 1 i Brest, men kreerede igen mange chancer. Les Gones har fortsat en del fravær, men især defensiven er ramt. Montpellier er målløs i seneste tre kampe, men bør motiveres af modstanderen og sparede vigtige offensivfolk onsdag. Det lugter af mål.

Lyon (nr 8) tabte 2-1 i Brest onsdag og har dermed syv point op til en Europa-placering. Det henter Les Gones næppe. Men det ville ligne træner Bosz og holdet dårligt ikke at forsøge – de blæser nok til angreb.

Nederlaget i Bretagne var grumme uheldigt. Les Gones var ikke så sprudlende som i sidste weekends 6-1 over Bordeaux, men producerede diverse chancer og burde have vundet. Også udtur at Brest kom foran på et tvivlsomt dømt straffe.

Kreatør Paqueta var igen bleg (kort opblussen i forrige runde efter længere tids formbølgedal), men ellers viste offensiven gode ting. Bortset fra afslutningerne.

Førstekeeper Lopes har misset Lyons seneste tre kampe og mangler stadig; afløser Pollersbeck har dog gjort det nydeligt. Med al sandsynlighed er defmidtbanemand Caqueret også stadig ukampdygtig; han er uventet hurtigt tilbage i træning efter en meniskskade pådraget i slutmarts, men smides næppe allerede i kamp lørdag.

Træner Bosz – klar efter sygdom holdt ham væk mod Brest – melder at han forventer at 1 eller 2 af dem, der missede Brest, kan spille lørdag. Det vil nok sige blandt disse: venstrefløj Ekambi, midtbanemand Ndombele, højreback Dubois, midterforsvarer Denayer og midterforsvarsafløser Boateng. Ekambi nok med de bedste chancer for at blive klar.

Offensiv-afløser Cherki er fortsat ude.

Montpellier (nr 11) tabte 2-0 i Lens onsdag. Fortjent nederlag i en kamp hvor Les Paillades i lang tid kom frem til stort set ingenting.

Den ringeste indsats i en tung april måned der nu har budt på tre nederlag og en uafgjort (0-0 hjemme mod Reims i forrige runde). Midterplaceringen betyder at Montpellier reelt kun har æren at spille for. Det bør dog også veje en del mod en storklub som Lyon.

Det skal med at Montpellier startsparede vigtige folk mod Lens, nemlig kreatør Savanier, defmidtbanemand Ferri og den hurtige angriber Wahi. De er nok med fra start lørdag. Savanier stod for de bedste forsøg onsdag, med nogle gode langskud, da han blev skiftet ind.

Kreatør Cabella gjorde det dog nydeligt i sin første start siden han for nogle runder siden blev hyret (efter kontraktophævelse i russisk klub), så måske bør der være plads til både ham og Savanier.

Venstreback Ristic er stadig i karantæne. Afløser Oyongo var ringe mod Lens.

Bøyes bud: Begge hold scorer til odds 1,70 – SPIL HER >>*

Se også eksperttippet


Saint-Étienne – Monaco 2 (1-3)

Saint-Étienne kæmper mod nedrykning, Monaco for Europa-billet. Helgenklubben fighter godt, men forsvaret – frygteligt dårligt mod Bordeaux – er svækket trods Mangalas genkomst. Monaco viser god form og bør vinde. Medmindre Ben Yedder igen brænder kæmpechancer…

Efter 2-1-hjemmesejren over Brest spillede Saint-Étienne (nr 18) onsdag 2-2 i Bordeaux og har dermed stadig fire point ned til girondinerne der ligger til direkte nedrykning – men helgenklubben blev overhalet af Clermont og indtager nu tredjesidstepladsen der betyder playoff mod en L2-klub.

I en nervøs affære hvor spillerne flere gange gerådede i masse-skærmydsler, havde Saint-Étienne det svært i første halvleg og kom tidligt bagud 2-0. Offensivmand Bouanga trak dog sit hold op og reducerede 10 minutter før pausen, og i anden halvleg, efter indskiftning af topscorer Khazri i pausen, var SE spillemæssigt klart bedst og fik fortjent udlignet ved hurtige Nordin der desuden ramte overliggeren.

Samtidig var forsvaret dog elendigt mod Bordeaux’ mange lange bolde; ofte fik en enlig angriber tilspillet sig gode chancer mod TRE forsvarere. Især midterforsvarerne Moukoudi (pause-indskiftet for skadede Bakayoko der ellers gjorde det godt) og Kolo havde det svært.

I første halvleg var der også store problemer på venstre wingback med Trauco der fik startchancen fordi Silva, stærk til venstre mod Brest, var placeret som højre-wingback (hvor Thioub var holdets svageste mod Brest). Et eksperiment der ikke gik ret godt. Silva var ok defensivt, men ikke offensivt. Thioub var dog endnu mere forsigtig da han kom ind i pausen (hvor Trauco udgik).

Nu er den erfarne forsvarsstyrmand Mangala tilbage fra karantæne, og det bør hjælpe på soliditeten. Der er dog stadig et problem på højreposten i tremandsmidterforsvaret hvor Sacko stadig er skadet, og den unge afløser Bakayoko nok også er ukampdygtig nu. Store Moukoudi kan spille pladsen, men er tung og dårlig til at forudse spillet. Desuden en dårlig opspiller.

Højreback Macon (savnes pt; Thioub har generelt gjort det godt, men virker formsvag nu), angriber Hamouma (starter/indskifter) og midtbaneafløser Mouffek har været ude i et stykke tid og er det nok stadig. Ukampdygtig er stadig angriber Crivelli (januartilkommeren nåede kun nogle få minutter før han blev alvorligt skadet).

Monaco (nr 5) vandt 1-0 over lokalrival Nice onsdag. Femte sejr i træk og anden sejr i træk over en subtopkollega, inkl forriges rundes flotte 2-3-gevinst i Rennes.

Sejren over Nice var endnu mere fortjent end sejren i Rennes. Monaco sad tungt på lokalrivalen i første halvleg og burde have scoret flere end målet der faldt lige før pausen. I anden halvleg havde Nice mere spil, men uden at blive synderligt farlig.

Stærk kamp, især, af midtbanemand Tchouameni og kreatør (samt på dagen målscorer) Golovin, men helt holdet gjorde det glimrende. Topscorer Ben Yedder var dog usædvanligt ineffektiv foran mål; brændte store chancer.

Monaco mangler fortsat kantafløser Diatta og midtbaneafløser Fabregas.

Bøyes bud: 2-tallet til odds 1,83 – SPIL HER >>*


PSG – Lens 1 (3-1)

PSG vil nok gerne servere mesterskabet til de parisiske fans med en flot sejr, og formstærke Mbappé har igen Messi og Neymar som legekammerater efter de to missede 0-3-sejren i Angers. Dér var forsvaret solidt trods Kimpembés skade, men nu er PSG oppe mod kontra- og formstærke Lens.

PSG (nr 1) vandt 0-3 i Angers, er 15 point foran Marseille og kan sikre sig mesterskabet med point mod Lens.

PSGs tremandsmidterforsvar lukkede godt af. Også Sergio Ramos der ellers virkede langt fra topformen da han for et par runder siden gjorde comeback efter skade. Han åbnede lidt usikkert mod Angers, men fandt så sig selv. Scorede endda.

Offensiven manglede Neymar og Messi, men Di Maria trådte til og gjorde det fortrinligt, mens Mbappé igen viste sin flotte form. Fremragende åbningsmål efter 1-2 med Hakimi.

Nu er ligeledes formstærke Neymar tilbage fra karantæne, og Messi klar efter skade. Tvivl om spilfordeler Verratti, midterforsvarer Kimpembé samt angrebsafløser Icardi der alle missede Angers. Nok stadig ude: forsvarsafløser Diallo og midtbaneditto Herrera. Stadig ukampdygtige: midtbaneafløser Paredes samt offensivafløser Draxler.

Offensivreserve Michut, der fik tyve minutter på banen før han blev vist ud i overtiden mod Angers, har karantæne. Medmindre PSG lykkes med at appellere. Det var nemlig et justitsmord. Han ramte en modstander med strakte ben, men det fordi han selv blev slagtet bagfra. Knægten kunne intet gøre i situationen. Vanvid at dommeren tyede til rødt; VAR-klippene – som han konsulterede – var tydelige.

Lens (nr 7) vandt 2-0 over Montpellier som blev holdt totalt fra fadet bortset fra nogle langskud til sidst som målmand Farinez håndterede på fin vis.

Det var tredje gode Lens-sejr i træk efter 3-0 over Nice trods 10 mod 11 i meget af kampen samt 1-2-gevinst hos lokalrival Lille.

Det er pudsigt, for op til Nice-kampen, efter en række tunge indsatser, havde jeg stort set afskrevet Lens for resten af sæsonen. Det ellers så dynamiske hold virkede træt, udbrændt – og virkede ikke til at have det store at spille for i midten af tabellen.

Nu har Lens pludselig fundet ny inspiration og energi. Og har en reel chance for at nå en Europa-billet; der er tre point op.

Venstre wingback Haidara er tilbage fra karantæne. Defmidtbanemand Doucouré udgik til sidst mod Montpellier, men det var nok bare krampe; han er nok ok. Skadestvivl om afløser Berg.

Også tvivl om midterforsvarer Medina (afløser Wooh var stærk) og kreatør Kakuta (har været bænket i april hvor afløser Costa har brillieret) der begge missede Montpellier.

Offensivafløser Jean er fortsat skadet.

Bøyes bud: Begge hold scorer til odds 1,80 – SPIL HER >>*


Rennes – Lorient 1 (2-0)

Rennes bør sætte sig på dette lokalderby mod lillebror Lorient. Rennes-formen er dykket efter pragtperiode, men det er stadig et teknisk fremragende og velkombinerende hold. Kan gøre ondt på Lorient der kan være kontrafarlig, men som spillede febrilsk og leverede mange tekniske fejl i onsdagens drønheldige sejr over agterlanterne Metz.

Rennes (nr 3) tabte 2-1 i Strasbourg i en velspillet fodboldkamp hvor hjemmeholdet var bedst. Det var andet Rennes-nederlag i træk, inkl sidste fredags 2-3 hjemme mod Monaco. Dette efter 6-1-0 fra februar ind i april.

Bretonerne er stadig velkombinerende, men den offensive form er ikke længere helt oppe at ringe. Samtidig var Rennes altså over-effektive i den flotte periode – producerede mange chancer, men scorede flere mål end de reelt havde chancer til. Topscorer Terrier var dog igen på pletten med en god scoring.

Defensiven har også tabt kadence. Har indkasseret i seneste seks runder og syv mål i alt i seneste tre kampe. Der var pivåbent mod både Monaco og Strasbourg. I begge kampe har Rennes haft bolden mest og været skrøbelige mod omstillinger.

Førstekeeper Gomis mangler stadig, men den unge andenmålmand Alemdar gjorde det godt mod Strasbourg. Havde det ikke været for ham (og ved to lejligheder træværket), var endnu flere mål gået ind.

Lidt tvivl om angriber Laborde der fik et skrub mod Strasborg; er nok ok. Mere tvivl om fløjspillerne Doku og Kamaldeen (Doku er nok den der er tættest på comeback) der begge har misset de seneste mange kampe, men selv om de to speed-driblere er blandt verdens største offensivtalenter, så er de faktisk ikke idealstartere i Rennes-offensiven der synes at fungere aldeles glimrende uden deciderede fløje. De kunne dog give holdet en ekstra jokerdimension.

Lorient (nr 15) vandt 1-0 over agterlanterne Metz og har dermed tre point ned til nedrykningsplayoff-pladsen og syv ned til direkte nedrykning.

Det var anden hjemmesejr i træk (mens seneste to udekampe er tabt), men spillet kunne slet ikke sammenlignes med den flotte 6-2-sejr over Saint-Étienne. Selv om forsvarsstyrmand Laporte og kreative Le Fée var tilbage i forhold til 2-1-tabet i Nice, virkede Lorient febrilsk, begik mange fejl og tillod diverse chancer. Det rene lagen skyldtes held og gode redninger af målmand Dreyer.

Sejren – via et 95.-minutmål af indskifter Ouattara – var vældigt ufortjent.

Lorient mangler nok stadig offensivafløser Diarra og forsvarsafløser Morel. Defensivmidtbane-afløser Monconduit er nok tilbage efter at have misset Metz.

Bøyes bud: Rennes -1,25 til odds 2,04 – SPIL HER >>*

Odds på Ligue 1

*Reklamelink


Clermont – Angers X (1-1)

To fraværsramte hold der begge kan bruge et point i kampen for at holde sig over stregen.

Clermont (nr 17) vandt 0-1 hos medoprykker Troyes og fik dermed lidt luft ned til stregen. Der er 1 point ned til playoff-pladsen og fem ned til direkte nedrykning.

Sejren til fraværsramte Clermont var dog heldig, for Troyes spillede bedst og tilspillede sig store chancer. Målmand Djoco leverede flotte redninger (han udstråler dog stadig ikke just sikkerhed). Træværket hjalp også til.

I 70. så forsvarer Seidu rødt, men 15 minutter senere dummede Troyes sig også og blev reduceret til 10. Det udnyttede angriber/topscorer Bayo – tilbage i startopstillingen efter bænk i sidste weekend – til at score et flot solomål kort før tid.

Forsvarsafløser Seidu er nyt fravær pga karantæne. Højreback Zedadka, der blev startsparet mod Troyes, kan få sin plads tilbage, men defensiven må stadig undvære forsvarsfyrtårn Hountondju og nok også venstreback Nsimba. Til gengæld er defmidtbanemand Gastien klar efter karantæne.

Målmand Desmas (kæmper med Djoco om startpositionen) er nok også stadig ukampdygtig. Ude er fortsat offensiv-midtbanemand Berthomier, mens der er tvivl om venstrefløj Rashani der har misset de seneste kampe.

Angers (nr 14) tabte 0-3 mod PSG. Et tungt forår med kun to sejre og nul i seneste fire runder har bragt angevinerne i en unødvendigt penibel situation med blot tre point ned til nedryknings-playoffpladsen.

Angers Kom frem til temmelig lidt mod PSG – som i den heldige 1-1 i Nantes i forrige runde. Stod til gengæld bedre i forsvaret end mod Nantes og holdt antallet af store pariserchance nede, men Mbappé & Co var for effektive.

Nu må angevinerne undvære deres bedste offensivmand, driblestærke Boufal der blev skadet tidligt i kampen mod PSG. Der er desuden tvivl om den teknisk dygtige midtbanemand Ounahi.

Den hurtige og fremdrivende højre wingback Cabot er stadig ukampdygtig, men der er håb om at afløser Pereira kan spille efter at have misset seneste to kampe. Det samme med angriber Bahoken. De to trænede torsdag – dog for sig selv, endnu ikke med resten af holdet.

Bøyes bud: X’et til odds 3,35 – SPIL HER >>*


Metz – Brest 2 (1-2)

Metz sidder sandsynligvis fast i nedrykningsdyndet; redningschancen er meget lille. Messinerne vil nok prøve, men hjemmeholdets sejrsdesperation bør give plads til de kontrafarlige bretonere. Hold dog øje med om den vigtige Brest-fløj Honorat bliver klar.

Metz
(nr 20) tabte 1-0 i Lorient i en bundgyser der skulle vindes. Det gik messinerne da også efter, og det med stærkt spil (især angriber Lamké Ze var i hopla) der burde have givet en sejr, men uheld, dårlige afslutninger samt gode redninger af Lorient-keeperen bremsede agterlanternen. Og så scorede Lorient et mål i 95. minut…

Hjerteskærende for Metz der nu har syv point op til en playoff-plads. Direkte nedrykning bliver uhyre svært at undgå med fem runder tilbage – der skal en række sejre til mens andre hold skal snuble. Messinerne vil nok kæmpe for sagen, men de er uden sejr siden 16. januar.

Tvivl om defensivmidtbanmand Amadou der blev skadet mod Lorient, om  den vigtige midterforsvarer Bronn der missede Lorient, samt om venstreback Candé, ude i seneste to kampe. Højreback Centonze og def-midtbanemand Maiga har begge været ude i et stykke tid og er det nok stadig.

Angrebsafløser Niane er nok stadig i karantæne.

Brest (nr 12) vandt 2-1 over Lyon og er dermed reelt sikret mod nedrykning (11 point ned).

God sejr efter det fortjente 2-1-tab  i Saint-Étienne. Selv om indsatsen var klart bedre denne gang (også mod dødbolde som var akilleshælen mod SE), var sejren dog heldig. Les Gones producerede en række chancer og burde have vundet, mens Brest bl.a. scorede på et tvivlsomt straffe.

Men Brests 4-4-2-formation virkede glimrende med kvikke Satriano og hovedspilsstærke og erfarne Mounié i front (første gang den konstellation prøves fra start), samt Faussurier og hurtige Honorar på fløjene. Faussurier er normalt højreback-reserve, men har pludselig fået chancen som højrekant og grebet den med dynamisk spil.

Det hjalp dog nok også at Brest, i modsætning til mod Saint-Étienne, kunne spille på kontra mod satsende Lyon.

Nu styrkes Brest-defensiven af midterforsvarer Hérelle, klar efter karantæne. Uden at være decideret ringe var afløser forsvarets dårligste mod Lyon. Men der er tvivl om den vigtige fløjspiller Honorat der udgik med skade mod Lyon (han var også tvivlsom før opgøret). Også tvivl om angrebsafløser Le Douaron der missede Lyon.

Bøyes bud: 2-tallet til odds 2,45 – SPIL HER >>*


Nantes – Bordeaux X (2-2)

Nedrykningstruede Bordeaux – god offensivt, dårlig defensivt onsdag – er nok mere motiveret end Nantes der vil undgå skader før pokalfinalen om to uger. Men det er trods alt hjemmebane og Derby de l’Atlantique, så bretonerne stiller nok med topscorer Kolo der blev sparet onsdag, mens den småskadede forsvarsstyrmand Pallois nok får en puster. Det bør blive målrigt.

Bemærk desuden at Bet365 har odds 4,75 for 2tallet – markant højere end det øvrige marked.

Nantes (nr 10) tabte 3-2 i Marseille og burde have tabt større. Tilspillede sig få klare chancer og gjorde det skidt i forsvaret.

De to mål til trods skuffende efter den flotte offensive indsats i den stærkt uheldige 1-1-hjemmekamp mod Angers (der fulgte efter en uheldig 1-1 i Brest). Det skal dog med at angriber/topscorer Kolo blev sparet i Marseille.

Nu er Nantes reelt uden chance for at nå en Europaplads i ligaen, og nedrykning er heller ikke et tema. Fuldt fokus på 8. maj-pokalfinalen mod Nice? Der er stadig to uger til finalen i Paris, så mon ikke bretonerne her og nu kan bruge lidt energi på derbyet mod Bordeaux. Men det er ikke et lokalderb, så forvent ikke en indsats på 110%.

Midterforsvarer Castelletto er tilbage fra karantæne, mens fløjafløser Coco er ny mand i skammekrogen. Tvivl om midtbanemand Chirivella der missede Marseille – og om forsvarsstyrmand Pallois der blev skadet onsdag. Han spares nok søndag. Træner Kombouaré taler om at undgå skader frem mod pokalfinalen.

Bordeaux (nr 19) spillede 2-2 mod Saint-Étienne onsdag. Meget bedre end seneste weekends ydmygende 6-1-nederlag i Lyon, men det uafgjorte resultat betyder at girondinerne, der ligger til direkte nedrykning, stadig har fire point op til helgenklubben der indtager playoff-pladsen.

God første halvleg af Bordeaux, inkl midtbanen hvor fysisk stærke Onana og Ignatenko satte sig igennem, men Saint-Étienne var teknisk og spillemæssigt overlegen i anden halvleg og fik fortjent udlignet girondinernes tidlige 2-0-føring. Bordeaux benyttede sig mest af lange bolde – typisk frem til angriber Niang, alene mod tre forsvarere – men de var også vældigt effektive mod et rystende usikkert SE-forsvar.

Bordeaux’ rutinerede klassekeeper Costil, der har været oppe at toppes med klubbens fans, må nok fortsat se andenmålmand Poussin vogte stængerne. Det er problematisk, for Poussin er dårlig. Han leverede drops mod Lyon og så også skidt ud mod Saint-Étienne.

Angriber/topscorer Hwang er tilbage fra karantæne. Men den unge afløser Mara – kvik på fødderne ligesom Hwang – gjorde det flot mod Saint-Étienne. Er der mon plads til begge mod Nantes? Kollega Niang gjorde det også godt mod SE; stærkt targetman-arbejde. Endelig var teknisk dygtige og hurtige Dilrosun god i en 10’er-rolle.

Tvivl om midterforsvarer Marcelo der har misset de seneste runder. Han er erfaren, men endnu langsommere end kollega Gregersen der pga manglende speed var svageste led i tremands-midterforsvaret mod Saint-Étienne.

Ukampdygtige er stadig offensivmand Elis og højre wingback Pembélé – deres fravær har gjort højresiden mindre dynamisk og målrettet. Wingback-afløser Lacoux gjorde det dog glimrende onsdag.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 1,97 – SPIL HER >>*


Nice – Troyes X (1-1)

Subtopholdet har det bedste mandskab, men formen er ringe (og pokalfinalen vinker forude). Nedrykningstruede Troyes viser faktisk klart bedre form trods et uheldigt nederlag onsdag.

Nice (nr 6) tabte onsdag 1-0 hos lokalrival Monaco og rutsjede to pladser ned i tabellen. Hvormed de er uden for de europæiske pladser. Med to point op er der stadig chancer (og endnu ingen grund til udelukkende at fokusere på 8. maj-pokalfinalen mod Nantes), men det er ikke længe siden at Nice lå til en CL-billet. Dét løb er kørt.

Særdeles fortjent nederlag på en dag hvor Nice kom frem til temmelig lidt og samtidig tillod diverse chancer. Burde have tabt større.

Dermed fortsatte den dårlige form for Riviera-drengene der var så gode tidligere på sæsonen, men nu virker rådvilde og ukreative. Seneste hjemmekamp blev vundet, men det på uoverbevisende vis mod et svækket Lorient-hold.

Nu får Nice forsvarsstyrmand Dante tilbage efter to kampes karantæne, og det hjælper nok i defensiven (selv om afløser Daniliuc har gjort det ok), men der er problemer i offensiven hvor Delort kæmper og afslutter, men Gouiri og Dolberg er formsvage. Der var dog et lyspunkt onsdag hvor unge Brahimi fik startchancen (i stedet for endnu en formsvag stjerne: Kluivert) og gjorde det flot med gode, hurtige løb.

Den angrebsdygtige højre-wingback Atal (savnes) er fortsat ukampdygtig.

Troyes (nr 16) tabte 0-1 i onsdagens oprykkerdyst mod Clermont og er dermed blot eet point foran selvsamme modstander og to point over nedrykningsplayoff-pladsen.

Surt nederlag mod en fraværsramt modstander.

Champagnedrengene fortsatte ellers tendensen de har vist siden midtfebruar, dvs et solidt forsvar. Samtidig gjorde offensiven det nydeligt og tilspillede sig nogle store chancer. De blev brændt, men efter Clermont så rødt i 70., lå det til hjemmesejr. Dog kun i 15 minutter, for så så Troyes også rødt, og kort før tid scorede Clermont-angriber Bayo et flot mål.

Førstekeeper Gallon har misset de seneste tre kampe og er tvivlsom til weekenden. Afløser Moulin havde ikke meget at lave mod Clermont, men var usikker i de forrige to kampe.

Angrebsafløser Baldé har karantæne. Fortsat ude er midterforsvarer Salmier samt den langtidsskadede kollega Azamoum. Angriber Rodriguez nok stadig sat af pga disciplinproblemer.

Bøyes bud: X’et til odds 4,00 – SPIL HER >>*


Lille – Strasbourg 2 (1-2)

Les Dogues skuffede deres fans med 1-2-tabet mod lokalrival Lens i seneste hjemmekamp og bekræftede den dårlige form i onsdagens nederlag i Reims. Topscorer David starter nok efter startsparing onsdag, men defensiven er stadig svækket. Strasbourg viser god form og har som subtophold meget mere at spille for end de detroniserede mestre.

Lille (nr 9) tabte 2-1 i Reims onsdag i en chancefattig affære hvor hjemmeholdet var mere effektivt. Lille-midtbanefremdriver Sanches scorede på flot langskud, men ellers kneb det med at komme frem til gode chancer. Selv om den driblestærke højrefløj Zhegrova kæmpede fint.

Dermed står det forsvarende mesterhold med meget små chancer for at tilspille sig en Europa-billet. Der er fire pladser og otte point op.

Det var Les Dogues’ andet nederlag i træk (inkl 1-2 hjemme mod lokalrival Lens) efter otte runder i snor uden tab. Og målmand Jardim virkede usikker efter ellers at have stået godt i foråret.

Angriber/topscorer David blev startsparet og starter nok inde nu. Desuden er kollega Yilmaz klar efter karantæne. Men defensiven er stadig svækket.

Midterforsvarer Botman har været ukampdygtig siden midtmarts og når næppe at blive klar. Kollega Djalo har vikarieret på glimrende vis for hollænderen, men har karantæne for anden kampdag i træk. Mod Reims var den fleksible defensivmidtbanemand Xeka udset som ny vikar, men brasilianeren måtte melde afbud pga skade. Han er tvivlsom nu, så det kan meget vel blive en ny forsvarsstart til defmidtbanekollega André. Ikke idéelt. André er en erfaren og dygtig midtbanemand, men lille og uvant med at spille i midterforsvaret. Det gik ikke ret godt mod Reims. Til gengæld gjorde afløser Onana det nydeligt som makker til Sanches på midtbanen.

Driblekonge Ben Arfa (mest indskifter) er fortsat sat af efter skænderi med Gourvennec.

Strasbourg (nr 4) vandt 2-1 over Rennes onsdag og er dermed 8-7-1 i år og uden nederlag siden januar. Det har givet en plads i subtoppen hvor der spilles om Europa-billetter.

Alsacianerne – med kreatør Thomasson tilbage efter skadespause og kollega Bellegarde efter træthed – spillede en virkelig god kamp og kunne have vundet større over Rennes. Især var den sidste halve time imponerende (efter Rennes ufortjent havde udlignet Strasbourgs tidlige åbningsmål). Defensiven holdt de kombinationsstærke bretonere i skak, og offensiven kreerede diverse chancer på gode omstillinger.

Tvivl om venstreback Lienard der blev skadet onsdag; afløser Caci er dog også god. Angrebsindskifter Waris har misset de seneste tre kampe og mangler nok stadig. Men angriber Gameiro, der kun var indskifter onsdag efter skadestvivl, kan nok starte inde nu.

Bøyes bud: Strasbourg +0,25 AH til odds 2,00 – SPIL HER >>*

Se også eksperttippet


Reims – Marseille X (1-1)

Marseille har en stor buffer i kampen om sølv og CL-billet, og det får evt holdet til at sænke kadencen en smule her hvor der også skal tænkes på Conference League-semifinalen næste torsdag. Reims viser god form, mangler stadig topscorer Ekitike, men har andre kontrastærke folk.

Reims (nr 13) vandt 2-1 over Lille onsdag i en chancefattig affære hvor hjemmeholdet var en tand bedre og mere effektivt. Reims scorede efter dødbold samt (i overtiden) på langskud sat ind af forsvarer Abdelhamid. Lille havde udlignet på langskud.

God sejr efter sidste søndags lidt mere chancerige, men ineffektive 0-0 i Montpellier (der kom efter to nederlag i træk).

Reims stillede i en 3-5-2 uden deciderede angribere, derimod med små, hurtige og driblestærke Kebbal og Zeneli i front. De gjorde det glimrende, især Zeneli.

Ukampdygtig er fortsat angriber/topscorer Ekitike (ude siden februar).

Marseille (nr 2) rejste sig efter sidste søndags 2-1-nederlag i Paris ved at vinde 3-2 over Nantes onsdag.

Særdeles fortjent sejr der burde have været større. Nantes kreerede få chancer; fik nogle heldige mål (hjulpet af lejlighedsvist dårligt Marseille-forsvarsspil). Tilspillede sig dog en STOR chance som Marseille-keeper Lopez reddede på flot vis. Men derudover fortsatte spanieren det usikre spil han viste mod PSG. Kreatørerne Payet, Harit og Gerson bekræftede derimod deres fine form.

Nu har Marseille seks point ned til nr 3 og ligger dermed godt til sølvmedalje og CL-billet. Og så har der endda været energi til også at fokusere på Conference League hvor den sydfranske klub torsdagen efter Reims-kampen skal spille første semifinalekamp mod Feyenoord (returopgør 5. maj).

Angriber Milik (stærkt forår) blev skiftet ind mod Nantes efter skadespause og starter evt inde mod Reime. Alternativ Bakambu var offensivens svageste onsdag.

Tvivl om højrefløj Ünder der missede Nantes (men så gjorde Harit det godt på pladsen). Ude er fortsat midterforsvarsafløser Balerdi samt nok midterforsvarsreserve Alvaro og fløjafløser Konrad.

Bøyes bud: Reims +0,5 til odds 1,88 – SPIL HER >>*

Odds på Ligue 1

*Reklamelink

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

2 kommentarer

  1. Brest må desværre undvære den hurtige og skudstærke fløjspiller Honorar i søndagskampen i Metz.

  2. Rennes-Lorient kl 13 (om ti minutter): Bretonerderby med høje odds for Under, synes jeg. U1,25 i 1H til 1,87 Bet365, 1,88 Unibet.

    Rennes har stærk offensiv, men nok et stykke fra topform og start uden angriber Laborde (Guirassy dog også god). Lorient normalt kontrafarlig via speed, men

    Lorient starter i dag i en 4-3-2-1 med tre defensive midtbanefolk, og de to kreatører Boisgard og Le Fée er ganske vist dygtige teknikere, men de har slet ikke samme fart som fx Laurienté (bænk i dag). Koné i front er dog hurtig og kropsstærk.

    EDIT: Den holdt desværre ikke længe. Som ventet og håbet ret tung start, men pludselig Rennes 2-0 efter mål i 17. og 19. Nr 1 smuk sparketeknik af Bourigeaud efter heldig ripost. Lorients offside-fælde dumpede fælt ved scoring nr 2

Skriv et svar