18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Bøye: Tips til 33. runde i Ligue 1 d. 20. april 2022

Efter søndagens arvefjendedyst i Paris, ser vi frem mod onsdagens fulde runde, sjettesidste i denne sæson. Runden rummer bl.a subtopkampene Monaco-Nice (der også er et lokalderby) og Strasbourg-Rennes, og der er bundgyserne Bordeaux-StÉtienne og Lorient-Metz. Læs de grundige kampanalyser herunder.

Disclaimer: Optaktens tip, “Bøyes bud” der fremgår nedenunder hver kampanalyse, er skud fra hoften der ikke nødvendigvis holder værdi. Hvis jeg er overbevist om værdien, smider jeg også bettet som eksperttip. Men statistik fører vi naturligvis (over Bøyes bud; ikke ciffertippene). Seneste rundeoptakt gav et overskud på 1,55 units, og dermed lyder det samlede resultat på: -14,06. Dette efter 28 rundeoptakter og i alt 283 Bøye-bud til 1 unit per tip. Dvs en tilbagebetaling på 95%.

Jens Bøye

Jens Bøye Ligue 1

Jens Bøye

Bordeaux – Saint-Étienne 2 (1-2)

Bordeaux er næstsidst. Med sejr her kan girondinerne reducere afstanden op til SE til 1 point, men det kan blive svært mod en helgenklub der så godt ud i lørdagens sejr over Brest. Bl.a. med gode dødbolde der kan gøre ondt på et girondinerhold som fik stortæv af Lyon søndag, virker uorganiseret og har målmandsproblemer.

Bordeaux (nr 19) tabte 6-1 I Lyon. Et grumt skud for boven for girondinerne der ellers (endelig) havde vist god moral i de forrige to runder med 0-0 i undertal hos Lille og 3-1 i bundgyseren mod Metz.

Bordeaux blev udspillet af et ellers fraværsramt Lyon-hold.

Den rutinerede klassekeeper Costil, der har været oppe at toppes med klubbens fans, må nok fortsat se andenmålmand Poussin vogte stængerne. Det er problematisk, for Poussin er bestemt ikke sikkerheden selv. Han havde et par redninger, men leverede også drops mod Lyon.

Midtbanemand Ignatenko er tilbage fra karantæne. Ny mand i skammekrogen er angriber/topscorer Hwang. Men måske giver det en startplads til unge Mara der var energisk da han blev skiftet ind mod Lyon. Fremtvang straffe og scorede selv på sparket; havde også andre forsøg.

Tvivl om midterforsvarerne Gregersen og Marcelo. Nordmanden missede Lyon, brasilianeren de seneste to runder.

Ukampdygtige er stadig offensivmand Elis og højre wingback Pembélé – deres fravær har gjort højresiden meget mindre dynamisk og målrettet.

Saint-Étienne (nr 17) vandt 2-1 hjemme over Brest. God sejr efter to klare nederlag i træk. Begge helgenklubbens mål blev sat ind efter hjørnespark – fortrinlige kombinationer – men SE skabte også chancer i åbent spil. Samtidig forblev bretonerne temmelig ufarlige.

Efter forsøg med først midtbanemand Camara og så den tunge forsvarer Moukoudi som højremand i tremandsmidterforsvaret, lykkedes det endelig træner Dupraz at finde en god vikar for skadede Sacko: unge Bakayoko.

Samtidig nød Camara – klar efter 1 kamps intern karantæne for slagsmål – tydeligt at være tilbage på midtbanen. Han scorede begge sit holds mål. Det var desuden godt for holdet at tunge Kolo var sat af, så venstrewingback-pladsen i stedet gik til mere kvikfodede Silva. Endelig hjalp det at have topscorer Khazri tilbage i angrebet efter skadespause.

Nu har midterforsvars-midtermand Mangala karantæne, og spørgsmålet er om tjansen går til Kolo eller Moukoudi. Pladsen bør passe begge bedre end på flanken hvor speed er vigtigere.

Midtbanemand Neyou er klar efter karantæne, men får næppe en startplads.

Kvikfodede Sacko, højremand i tremandsmidterforsvaret, er fortsat skadet.  Det samme med angriber Crivelli, januartilkommeren der kun nåede nogle få minutter før han blev skadet. Højreback Macon, angriber Hamouma (starter/indskifter) og midtbaneafløser Mouffek har været ude i et stykke tid og er det nok stadig.

Bøyes bud: Saint-Étienne +0 AH til odds 2,18 – SPIL HER >>*

Se også eksperttippet


Lorient – Metz X (1-1)

Med hurtige angribere burde Lorient egentlig kunne straffe at agterlanterne Metz er nødt til at gå efter sejren, men bretonerne kan være markant svækket ligesom i weekendens nederlag i Nice.

Lorient (nr 16) tabte 2-1 i Nice og fik dermed ikke fulgt op på den flotte 6-2-sejr over Saint-Étienne.

Fortjent nederlag. Nice-spillet var sterilt, men Lorient-defensiven usikker, og offensiven skabte meget lidt ud over et flot solomål af Laurienté.

Lorient var dog markant svækket uden forsvarsstyrmand Laporte og sin nok bedste offensivmand Le Fée. Desuden var den formstærke angriber Koné kun indskifter efter skadestvivl.

Spørgsmålet er om Laporte og Le Fée når at blive klar.

Metz (nr 20) spillede 1-1 hjemme mod Clermont. Ikke et fantastisk resultat for den sejrshungrende agterlanterne efter tre nederlag i træk, men messinerne var i undertal i 50 minutter, så de er nok pænt tilfredse med eet point. Clermont brændte en del chancer i anden halvleg, men godt kæmpet af Metz.

Træner Antonetti er nu endelig ude af sin lange karantæne (7 kampdage), men angriber Niane er ny mand i skammekrogen. Det er dog nok til at overleve; han var næppe startet inde hvis målscoreren i forrige runde Lamke Zé ikke havde været skadestvivlsom. Lamke Zé bør være startklar nu.

Skadestvivl om højreback Centonze og def-midtbanemand Maiga der begge har været ude i et stykke tid, samt om venstreback Candé der missede Clermont.

Bøyes bud: X’et til odds 3,70 – SPIL HER >>*


Monaco – Nice 1 (3-1)

Med sejr i dette lokalderby kan Monaco overhale Nice i subtoppen. Begge klubber vandt i seneste runde, men monegaskerne viser bedre form og har to dages ekstra restitution. Nice mangler desuden to vigtige spillere.

Monaco (nr 6) vandt 2-3 i Rennes i fredags, fjerde sejr i træk. Flot gevinst mod ligaens nr 3 der var 6-1-0 i seneste 7 runder og havde scoret masser af mål. Over-effektivt, men stadig en farlig offensiv.

Rennes kom da også frem til noget mod Monaco, via godt højpres og genpres – men monegaskerne holdt de klare chancer nede på et fåtal; var faktisk en del farligere selv på gode kontraangreb. Kompakt defensivt, men med mange glimt af pres der gav bolderobringer langt fremme på banen og giftige omstillinger.

Monaco kom bagud allerede i 3. minut (kort efter at have brændt en stor chance), men lod sig ikke gå på. Udlignede kort efter og kontradræbte så Rennes i anden halvleg.

Angriber/topscorer Ben Yedder (1 mål mod Rennes) udgik med det der muligvis var en skade eller optræk til en skade. Men det var vist bare krampe. Burde han være kommet sig over for længst inden onsdagens kamp.

Fløjspiller Martin (starter/afløser) er nok tilbage efter sygdom. Ukampdygtig er nok stadig midterforsvarsafløser Maripan. Langtidsskadede: kantafløser Diatta og midtbaneafløser Fabregas.

Nice (nr 4) vandt 2-1 over Lorient søndag. En kærkommen sejr efter det pinlige 3-0-nederlag i Lens der var 10 mod 11 i meget af kampen (Nice var uheldig i første halvleg, elendig i anden).

Men selv om sejren var fortjent mod et svækket Lorient-hold (der skabte meget lidt bortset et solomål), var Nice-indsatsen ikke særligt god. Sterilt spil. Bedste mand var angriber Delort der scorede 2, 1 på straffe. DK-angriber Dolberg gjorde det nydeligt da han blev skiftet ind, og et positivt samarbejde med Delort taler for at de to starter inde i front mod Monaco.

Forsvarsstyrmand Dante har stadig karantæne, men defensivmidtbanemand Lemina er tilbage. Højre wingback Atal blev skadet mod Lens og misser nok resten af sæsonen.

Bøyes bud: 1-tallet til odds 1,90 – SPIL HER >>*

Se også eksperttippet


Reims – Lille 1 (1-0)

Reims mangler stadig topscorer Ekitike, men fik nogle andre vigtige folk tilbage søndag, og nu er midterforsvarer Abdelhamid klar fra karantæne. Lille har en ekstra restitutionsdag, men så skidt ud lørdag og har karantæne- og skadesproblemer.

Reims (nr 13) spillede 0-0 i Montpellier søndag. Der var en del chancer til begge hold, men uafgjort var rimeligt nok. Godt for Champagnedrengene at komme på pointtavlen igen efter to nederlag i træk, inkl en velspillet 2-3-kamp mod stærke Rennes.

Venstremanden i tremandsmidterforsvaret Abdelhamid er tilbage fra karantæne. Og højremand Gravillon er muligvis startklar efter at være blevet indskiftet søndag oven på næsten tre måneders skadespause.

Fløjspiller Zeneli blev også skiftet ind efter skadespause (1 måned). Både han og Gravillon gjorde det godt.

Ukampdygtig er fortsat angriber/topscorer Ekitike samt nok også angrebskollegaerne Touré og Donis (sidstnævnte er afløser).

Lille (nr 9) tabte 1-2 hjemme i lokalderbyet mod Lens i lørdags. Surt nederlag. Ikke bare fordi det var første tab for Les Dogues i 9 runder, men fordi lokalrivalen var klart bedst. Og det på et stadion hvor udeholdets fans var forment adgang.

Den normalt så solide Lille-defensiv (7 rene lagener i seneste 9 runder) havde det svært mod Lens’ højpres og kvikke omstillinger.

Uden at være fantastisk så offensiven bedre ud end i seneste runder (hvor det bl.a. blev 0-0 mod Bordeaux trods 11 mod 10), bl.a. fordi træner Gourvennec endelig startede med den driblestærke og satsende højrefløj Zhegrova. Kosova-talentet er selvisk, men han sætter fut i tingene.

Nu har Lille to mand i karantæne. Den ene er veteranangriber Yilmaz der også gik glip af Lens-kampen (pga sygdom). Den anden er midterforsvarsafløser Djalo. Dennes fravær kan være et markant problem, for han har i seneste tre kampe vikarieret for skadede Botman. Hollænderen når måske/måske ikke at blive klar til onsdag. Hvis ikke, hvem spiller så? Defmidtbanemand Xeka har før vikarieret i forsvaret, men også han er skadestvivlsom. Midtbane-afløser Onana kan ende med at få tjansen.

Den hurtige og gennembrudsstærke venstreback Gudmundsson blev også skadet mod Lens og er tvivlsom. Driblekonge Ben Arfa (mest indskifter) er fortsat sat af efter skænderi med Gourvennec.

Bøyes bud: Reims +0,25 AH til odds 2,05 – SPIL HER >>*

Odds på Ligue 1

*Reklamelink


Troyes – Clermont X (2-2)

Troyes-træner gav sit hold friere tøjler end normalt i weekenden, og jeg forventer også sejrsjagt i denne oprykkerdyst. Clermont er typisk målrettet og er svækket i defensiven. Begge hold har i øvrigt målmandsproblemer.

Oprykker Troyes (nr 15) har rebet sejlene efter to store udebane-nederlag i midt-februar. Efter fem runder i træk uden tab (tre sejre og to uafgjorte), tabte champagnedrengene 2-1 i Monaco i forrige runde, men søndag blev det 1-1 mod Strasbourg, og alsacianerne er formstærke og i top6 ganske som monegaskerne.

Det var dog temmelig heldigt, for Strasbourg havde chancerne til sejr. Troyes havde også muligheder, men ikke så mange.

De pænt mange chancer kom nok til dels fordi træner Irles havde givet sit hold friere tøjler end normalt, men også fordi andenmålmand Moulin ikke just udstrålede sikkerhed.

Førstekeeper Gallon har misset de seneste to kampe og er tvivlsom til onsdag. Men den erfarne midterforsvarer Rami bør være startklar. Han sad på bænken mod Strasbourg efter skadespause.

Også tvivl om angriber Mothiba, ude de seneste to kampe. Fortsat ude er midterforsvarer Salmier samt den langtidsskadede kollega Azamoum. Angriber Rodriguez nok stadig sat af pga disciplinproblemer.

Clermont (nr 18) spillede 1-1 i Metz søndag. Fint med et point efter fem nederlag i træk, men det burde være blevet til sejr.

Metz så rødt kort før pausen, ved 1-1, og Clermont pressede på i anden halvleg, men uden at score trods en STOR chance til angriber Bayo og en afslutning på overliggeren af venstrefløj Allevinah.

Bayo startede ude og virkede ikke helt ligevægtig da han kom ind. Måske fordi han tidligere på ugen havde fået en dom på to års fængsel, dog betinget, for et spritkørsels-biluheld i efteråret.

Midterforsvars-afløser Seidu er nyt fravær pga karantæne.

Målmand Desmas blev skadet halvvejs mod Metz og mangler nok nu. Afløser Djoco har gode reflekser, men er generelt usikker. Forsvarsfyrtårn Hountondju og offensiv-midtbanemand Berthomier mangler stadig. Tvivl om venstreback venstreback Nsimba og venstrefløj Rashani der har misset de seneste par kampe.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 2,15 – SPIL HER >>*


Angers – PSG 2 (0-3)

PSG må undvære formstærke Neymar, men Messi og Mbappé er også i hopla. Angers motiverer nok mindre end arvefjende Marseille, men M & M er målglade og kan lugte blod mod et angevinsk hold i dårlig form (bortset fra keeper Mandrea og angriber Boufal) og svækket uden Cabot og nok også Pereira og Bahoken.

Angers (nr 14) spillede 1-1 i Nantes. I modsætning til forrige rundes 1-1 hjemme mod Lille var det ikke en chancefattig affære. Eller, det var det for angevinerne der kom frem til meget lidt (ud over Boufals lækre mål). Nantes havde masser af chancer og burde have scoret 3-4 mål.

Held og fremragende spil af målmand Mandrea gav Angers et point.

Nu har Angers den dygtige venstre wingback Doumbia tilbage fra karantæne. Men der er tvivl på den anden side hvor hurtige og fremdrivende Cabot har været ude siden slutfebruar, og afløser Pereira missede Nantes. Reserven Bamba havde det svært i kampen.

Angriber Bahoken missede også Nantes og er ligeledes tvivlsom.

PSG (nr 1) vandt 2-1 i søndagens Le Classique mod Marseille. Dermed er der 15 point ned til ærkefjenden, og det formøbles næppe i de resterende seks runder.

Det var en fortjent sejr selv om det afgørende mål blev sat ind på straffespark dømt (korrekt, men heldigt) for tilfældig hands – efter smukt åbningsmål af Neymar på lækkert Verratti-oplæg og udligning på tilfældig hjørnesparksscoring (ved de to åbningsmål så målmændene, Lopez og Donnarumma i øvrigt skidt ud).

Marseille skabte meget lidt. Pga manglende mod – femmandsforsvar og falsk nier – og fordi pariserne var taktisk godt sat op på dagen. PSG åbnede med højpres og godt genpres (mest fra backs og midtbane, men selv defensivt dovne Messi, Mbappé og Neymar ydede såmænd lidt løbearbejde) og Marseille havde svært ved at få bolden ud af egen zone. Når pariserne i perioder løftede foden fra speederen og trak sig tilbage, spillede Marseille bolden fint rundt, men kom ikke frem til noget særligt.

PSG må nu undvære Neymar pga karantæne. Stadig ukampdygtige: reserver Diallo, Herrera og Draxler, samt midtbaneafløser Paredes.

Bøyes bud: PSG -1 AH til odds 1,65 – SPIL HER >>*


Brest – Lyon 2 (1-2)

Lyon tankede selvtillid med tennisciffer-sejr søndag. Brest spillede lørdag, dvs ekstra restitution (og Lyon-programmet har været hårdt længe), men gjorde det skidt. Formen er dårlig. Lyon har problemer i midterforsvaret, men det har bretonerne også, og Les Gones-offensiven ser dødbringende ud.

Brest (nr 12) tabte 2-1 i Saint-Étienne i lørdags. Fortjent. Bretonerne havde det svært på dødbolde (begge mål faldt efter hjørnespark) og i åbent spil. Indsatsen var temmelig dårlig – som i forrige to runder der gav heldig sejr i Montpellier og ditto uafgjort mod Nantes. Denne gang var der bare ingen heldige point til Brest.

Måske fordi bretonerne lod sig narre af Saint-Étienne til at have meget boldbesiddelse i stedet for at fokusere på deres styrker som er hurtige omstillinger.

Den dygtige angriber, Satriano, er klar efter karantæne og kan styrke en offensiv der, bortset fra hurtige Honorat, var virkelig ringe mod SE. Men midterforsvaret er svækket: Hérelle er ny mand i karantæne, og makker Chardonnet (anfører) er tvivlsom efter at være blevet skadet mod SE.

Lyon (nr 8) vandt søndag 6-1 hjemme over Bordeaux. Dermed er der fire point op til en Europa-billet. Svært med seks runder tilbage, men ikke umuligt.

Billig baggrund – et bundhold – men interessant at storsejren kom i et hårdt program (det var kamp nr 5 på blot 15 dage; inkl EL-opgør), efter en periode hvor offensiven havde haft det svært, og i en situation med markante fravær.

Måske skyldes det gode spil at Lyon-træner Bosz skiftede system fra 4-2-3-1 til 4-1-2-3. Kreative Paqueta, normalt i en central 10’er-rolle, nu på venstresiden af den offensive midtbane (med licens til at bevæge sig hvorsomhelst), var i hvert fald pludselig ude af den formbølgedal han har befundet sig i de seneste kampe. Så vidt jeg husker var det også på venstre midtbane han excellerede for Milan i sin tid. Det samme med Faivre der har spillet højrekant siden han kom til Lyon i januar – med gode og dårlige indsatser, på det seneste mest dårlige. Mod Bordeaux var han ved siden af Paqueta på den offensive midtbane og gjorde det godt.

Førstekeeper Lopes har misset Lyons seneste to kampe og er tvivlsom nu; afløser Pollersbeck var dog glimrende mod Bordeaux. Midtbane-spilfordeler Ndombele missede Bordeaux og er også tvivlsom.

Defensiv-midtbanemand Caqueret er nok fortsat ukampdygtig. Kollega Mendes gjorde det dog godt i rollen som enlig balancemand mod Bordeaux.

Men hvad så med midterforsvaret? Det formstærke stortalent Lukeba gør det godt til venstre, men på højrepladsen er der problemer. Denayer havde netop generobret en startplads efter skadespause og formopbygning, men måtte melde afbud kort før Bordeaux. Tilbage nu eller stadig ude? Kollegaerne Boateng og Da Silva er over-the-hill. Da Silva fik startpladsen søndag og kvitterede med at begå et klodset straffespark til sidst (skal dog siges at hans indsats indtil da havde været glimrende, men igen – baggrunden var billig). Kollega Diomandé er stadig skadet. Midtbanemand Mendes har på god vis vikarieret i forsvaret i foråret, men ham er der brug for på midtbanen. Medmindre Bosz tør satse med Ndombele (bedst med en balancemakker) i rollen som balancemand – hvis Ndombele altså er klar.

Ukampdygtig er fortsat offensiv-afløser Cherki. Tvivl om kollega Kadewere der missede Bordeaux.

Bøyes bud: 2-tallet til odds 1,85 – SPIL HER >>*


Lens – Montpellier 1 (2-0)

Lens ser ud til have genfundet formen, mens Montpellier skranter. Hjemmeholdet har desuden en Europa-billet at kæmpe for; Montpellier reelt kun æren.

Lens (nr 7) vandt 1-2 hos lokalrival Lille i lørdags. Anden gode sejr i træk; i forrige runde blev det 3-0 over Nice trods 10 mod 11 i meget af kampen. Mod Lille måtte Lens klare sig uden fans der var forment adgang.

Mens Les Lensois var heldige i første halvleg mod Nice, så de godt ud fra start mod Lille med solid defensiv og farlige kontrangreb.

Det er pudsigt, for op til Nice-kampen, efter en række tunge indsatser, havde jeg stort set afskrevet Lens for resten af sæsonen. Det ellers så dynamiske hold virkede træt, udbrændt – og virkede ikke til at have det store at spille for i midten af tabellen.

Nu har Lens pludselig fundet ny inspiration og nye kræfter. Og har faktisk en reel chance for at nå en Europa-billet; der er tre point op.

Def-midtbanemand Doucouré (oplægger og målscorer mod Nice) er tilbage efter karantæne og tager med al sandsynlighed sin startplads tilbage fra norske Berg der var solid men uprangende mod Lille.

Venstre wingback Haidara er fortsat i karantæne, men afløser Frankowski er mere målfarlig og scorede mod Lille. Offensivafløser Jean er fortsat skadet.

Montpellier (nr 11) spillede 0-0 hjemme mod Reims søndag. En del chancer til begge hold, men uafgjort var fair. Et point var kærkomment efter to nederlag i træk, men ikke et optimalt resultat på hjemmebane, og det er bekymrende at den ellers giftige offensiv er gået målløs fra banen i to kampe i træk. Omend der blev skabt en del mere end i 2-0-nederlaget i Marseille.

Mon træner Dall’Oglio nu overvejer at starte med den dygtige kreatør Cabella (nyhyret efter ophævelse af kontrakt med russisk klub)? Trods kampløs siden november viste Cabella nydelige ting da han blev skiftet ind til den sidste halve time mod Marseille, og han fik en ny indskiftning mod Reims.

Førstekeeper Omlin er tilbage efter karantæne (afløser Bertaud var dog god mod Reims), men venstreback Ristic befinder sig stadig i skammekrogen. Afløser Cozza gjorde det ok mod Marseille, men var blandt holdets svageste mod Reims.

Bøyes bud: 1-tallet til odds 1,90 – SPIL HER >>*


Marseille – Nantes 1 (3-2)

Nantes-fans er forment adgang, men hjemmeholdets fans skal nok skabe stemning, og kampen bør blive underholdende. Marseille var defensiv mod PSG, men er nu på hjemmebane og vil have en sejr. Midterholdet Nantes har kun æren at spille for, men offensiven sprudlede i weekendens drønuheldige 1-1 mod Angers.

Marseille (nr 2) tabte 2-1 til ærkefjenden PSG i søndagens topkamp i Paris. Der er nu 15 point op til pariserne og stadig tre point ned til nr 3. Nederlaget kom efter fire Marseille-sejre i træk, senest 2-0 hjemme over Montpellier.

Parisernes sejrsmål blev sat ind på et straffespark dømt for hands. Korrekt, men uheldigt; tilfældig situation. Men nederlaget var fuldt fortjent.

Desværre vovede træner Sampaoli ikke at udfordre PSG. Femmandsforsvar, to defensivmidtbanefolk og falsk nier. Når PSG ikke med højpres og genpres tvang Marseille tilbage, fik det sydfranske hold lov til at spille bolden pænt rundt, men uden at komme frem til ret meget. Marseilles mål til 1-1 blev sat ind efter hjørnespark og fejl af PSG-målmanden. I den anden ende forsøgte Marseille at være solid og kompakt, men stod ikke superlavt: taktikken var lagt an på at fange pariserne på offside. Det skete da også som oftest, men ind i mellem kiksede det (fem mand er mange hvis en offside-linje skal holdes), og så slog PSG til.

Målmand Lopez så i øvrigt skidt ud ved PSGs første mål, og man kan undre sig over hvorfor Mandanda var bænket efter tre gode kampe. Lopez er bedre med fødderne, men det var ikke fordi Marseille mod PSG havde ret meget lejlighed til at lade målmanden stå langt uden for feltet og agere ekstra boldfordeler.

Spørgsmålet er om angriber Milik (stærkt forår) når at blive klar til onsdag efter fem kampes skadespause.

Ude er fortsat midterforsvarsafløser Balerdi samt nok midterforsvarsreserve Alvaro og fløjafløser Konrad.

Nantes (nr 10) spillede 1-1 hjemme mod Angers søndag. Vildt uheldigt; Nantes burde have scoret 3-4 mål på sine 24 afslutninger. Mens Angers’ xG-tal lød på 0,42.

Kanariefuglene var også uheldige i forrige rundes 1-1 i Brest, men Angers-opgøret var på et andet groteskhedsniveau.

Midterforsvarer Castelletto har karantæne. Det vil vise sig om træner Kombouaré simpelthen flytter den fleksible midtbanemand Girotto ned i forsvaret eller derudover går fra to til tre midterforsvarere; den tredje er så nok den fleksible back Appiah.

Tvivl om backen Fabio og midtbanemand Chirivella der begge blev skadet mod Angers. Sidstnævnte bliver næppe klar til Marseille, men Fabio har pæne chancer.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 1,95 – SPIL HER >>*


Strasbourg – Rennes X (2-2)

Strasbourg kan indhente Rennes i subtoppen med sejr og støttes af en stærk hjemmebane. Rennes har til gengæld 2 dages ekstra restitution. Alsacianerne kan forstærkes offensivt. Rennes-offensiven er yderst velkombinerende. Forsvaret styrkes måske, men bretonerne har lukket en del mål ind uanset.

Strasbourg (nr 5) spillede 1-1 i Troyes og er dermed 7-7-1 i år og uden nederlag siden januar.

Efter 1-1 hjemme mod storklubben Lyon havde alsacianerne håbet på sejr hos oprykkerklubben i Champagnedistriktet og kom da også fortjent foran, men Troyes fik udlignet kort før tid (ligesom Lyon gjorde). Strasbourg havde chancerne til sejr, men fik dem ikke omsat til mål.

Offensiven kan dog se stærkere ud mod Rennes. Kreatør Thomasson var indskifter mod Troyes efter fem kampes skadespause og er muligvis startklar nu. En anden kreativ herre, Bellegarde, var også kun indskifter mod Troyes, muligvis pga træthed, og er også en kandidat.

Tvivl om angrebsindskifter Waris der har misset de seneste to kampe. Midterforsvarer Le Marchand er tilbage i træning efter lang skadespause og nærmer sig kampklarhed, men forsvaret har gjort det godt uden ham.

Rennes (nr 3) tabte 2-3 hjemme mod Monaco i fredags og blev dermed bremset efter 6-1-0 i seneste syv runder kulminerende med 2-3-sejren i Reims.

Offensiven var velsmurt som sædvanligt – og ligeledes over-effektiv som sædvanligt. Bretonerne har scoret 26 mål i seneste otte kampe. Har produceret mange chancer, men ikke SÅ mange.

Trods gode kombinationer – og stærkt høj- og genpres – kneb det mod den solide monegaskerdefensiv, og samtidig var den svækkede defensiv skrøbelig mod Monacos lejlighedsvise højpres samt de gode kontraløb fyrsteklubbens sendte afsted.

Nu er midterforsvarer Aguerd nok klar efter sygdom, så Rennes ikke igen er nødt til at bruge midtbanemand Santamaria i forsvaret (hvor afløser Badé nok fortsat er ukampdygtig). Det bør også hjælpe unge Omari der har haft en flot sæson i midterforsvaret, men som så skidt ud mod Monaco uden mere erfarne Aguerd ved sin side.

Førstekeeper Gomis mangler stadig, men fraset en enkelt udspilsfejl så den unge andenmålmand Alemdar ok ud mod Monaco. Ikke som i forrige runde hvor han kostede to mål mod Reims. Det var dog også en offday; generelt har han gjort det godt som Gomis-vikar.

Tvivl om fløjspillerne Doku og Kamaldeen (Doku er nok den der er tættest på comeback) der begge har misset de seneste mange kampe, men selv om de to speed-driblere er blandt verdens største offensivtalenter, så er de faktisk ikke idealstartere i Rennes-offensiven der synes at fungere aldeles glimrende uden deciderede fløje.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 1,95 – SPIL HER >>*

Odds på Ligue 1

*Reklamelink

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

2 kommentarer

  1. Brest-Lyon: Lyon er stadig meget fraværsramt. Angrebsafløser Kadewere er tilbage efter sygdom, men midterforsvarsafløser Boateng er nyt fravær. Stadig ude: målmand Lopes, højreback Dubois, midterforsvarer Denayer, midterforsvarsafløser Diomandé, midtbanefolk Caqueret og Ndombele, offensivafløser Cherki.

    Men altså, Lyon kan i princippet stille samme hold som mod Bordeaux søndag, og det gik jo meget godt… Og Brest mangler også folk, selv om angriber Satriano er tilbage: Midterforsvarer Hérelle i karantæne, samt skadestvivl om makker (og anfører) Chardonnet, kreatør Belaili og fløjspiller Honorat. Sidstnævnte er bretonernes bedste offensivmand.

  2. Angers-PSG: PSG må undvære ikke bare Neymar (karantæne), også Messi, Verratti og midterforsvarer Kimpembé.

Skriv et svar