18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Bøye: Tips til 32. runde i Ligue 1 d. 15. – 17. april 2022

Hadets Kamp på søndag i Paris hvor PSG er vært for Marseille. Topopgør, ja, men først og fremmest arvefjendedyst. Ud over Le Classique byder runden på subtopkamp mellem Rennes og Monaco (fredag), nordfransk lokalderby mellem Lille og Lens (lørdag), bundgyser mellem Metz og Clermont (søndag) samt seks andre opgør. Diverse interessante spilobjekter. Læs de grundige kampanalyser herunder. Og bemærk at der er ny, fuld runde allerede næste onsdag. Masser af fransk frisson her hvor sæsonen nærmer sig sidste bakkespurt.

Disclaimer: Optaktens tip, “Bøyes bud” der fremgår nedenunder hver kampanalyse, er skud fra hoften der ikke nødvendigvis holder værdi. Hvis jeg er overbevist om værdien, smider jeg også bettet som eksperttip. Men statistik fører vi naturligvis (over Bøyes bud; ikke ciffertippene). Seneste rundeoptakt gav et overskud på 4,98 units, og dermed lyder det samlede resultat på: -15,61. Dette efter 27 rundeoptakter og i alt 273 Bøye-bud til 1 unit per tip. Dvs en tilbagebetaling på 94%.

Jens Bøye

Jens Bøye Ligue 1

Jens Bøye

Rennes – Monaco 2 (1-2)

Med sejr i dette subtopopgør kan Monaco halvere Rennes’ forspring og bringe sig ind i Europa-zonen. Og chancen ser pæn ud. Monegaskerne er solide, og i front er Ben Yedder og Volland giftige. Hjemmestærke Rennes har sigte på en CL-plads, er ubesejret siden startfebruar og har en velkombinerende offensiv. Men bretonerne har vist svaghedstegn mod pres i seneste runder, og andenkeeper Alemdar kostede et mål i seneste weekend.

Rennes (nr 3) vandt 2-3 i Reims og er dermed oppe på seks sejre (+ 1 uafgjort) i seneste syv runder.

Spillet var dog ikke så overbevisende som vi ofte har set fra de velkombinerende bretonere. Offensiven var velsmurt i den første time hvor det blev 0-3 (dog hjulpet af to målmandsfejl), to mål af højrekant Bourigead, men så blev Rennes blæst bagud af et blodlugtende hjemmehold der faktisk kunne og burde have fået mindst uafgjort (brændte straffe).

Bekymrende for Rennes der også var i problemer da Nice satte turbo på i forrige rundes 1-1.

Ved Reims’ første mål så andenkeeper Alemdar meget skidt ud, og han havde flere clearinger der skabte farlige situationer (til gengæld reddede han et straffespark). Han har ellers gjort det godt som vikar for den fortsat skadede førstekeeper Gomis.

Skadestvivl om fløjspillerne Doku og Kamaldeen der begge har misset de seneste kampe, men selv om de to speed-driblere er blandt verdens største offensivtalenter, så er de faktisk ikke idealstartere i Rennes der synes at fungere aldeles glimrende uden deciderede fløje. Også stadig ude/evt tilbage: midterforsvarsafløser Badé.

Monaco (nr 6) vandt 2-1 over Troyes, tredje sejr i træk.

Chancefattig affære med smukke mål. For Monegaskerne: Frisparksperle af Caio og feltnedtagning + nettagsafslutning af Volland. Sidstnævnte tilbage efter sygdom. Angrebsmakker & topscorer Ben Yedder fik ikke scoret, men var et par gange tæt på at komme til afslutning efter gode løb.

Defensiven tillod igen få klare chancer – der var dog een som Troyes var meget tæt på at omsætte til udligning.

Tvivl om midterforsvarsafløser Maripan. Stadig ukampdygtige: kantafløser Diatta og midtbaneafløser Fabregas.

Bøyes bud: Monaco +0 AH til odds 2,60 – SPIL HER >>*

Saint-Étienne – Brest 2 (1-2)

Midterholdet Brest har reelt kun æren at spille for, mangler en vigtig angriber, og formen er ikke prangende (dog ubesejret i seneste to), men nedrykningstruede Saint-Étienne virker febrilsk og groggy efter et ellers godt forår har forvandlet sig til et mareridt. Helgenklubben er stadig fraværsramt (hvor markant vides endnu ikke) og risikerer at løbe ind i et kontranederlag mod de hurtige bretonere.

Saint-Étienne (nr 18) tabte 6-2 i Lorient. Andet klare nederlag i træk, inkl 2-4 hjemme mod Marseille.

Helgenklubben kunne ellers have overhalet Lorient i bunden og åbnede da også friskt og effektiv med tidlig 2-0-føring – hjulpet af skidt bretonsk forsvarsspil. Men så var det Saint-Étiennes tur til at være ekstremt gavmild i forsvaret der var pivåbent. Især i venstresiden hvor først wingback Kolo og så indskifter Trauco agerede træningskegler for en kvik Lorient-offensiv. Men højresiden var næsten lige så ringe.

Midtbanemand Neyou så rødt kort efter sin indskiftning (og har karantæne nu), men da stod der allerede 4-2. Det kniber både spille- og gejstmæssigt for tiden i helgenklubben der ellers fik en god start på foråret.

Kvikfodede Sacko, højremand i tremandsmidterforsvaret, er fortsat skadet – og han savnes. Afløser på pladsen mod Marseille var midtbanemand Camara, og det gik skidt. Mod Lorient gik startpladsen til midterforsvars-afløser Moukoudi, men som SE-spillet er lagt an, skal det helst være en der er god til at føre bolden fremad. Det er store Moukoudi ikke. Defensivt er han normalt mere solid, men ikke mod Lorient hvor han slet ikke kunne følge med. Nu er Camara (bedre fremad, dårligere defensivt) tilbage efter intern karantæne for slagsmål med en reservemålmand, så nu kan træner Dupraz i det mindste vælge. Mellem pest og kolera.

Angriber/topscorer Khazri missede Marseille og Lorient  og savnes virkelig også. Dupraz håber tuneseren bliver klar til Brest. Kollega Crivelli var udset en start mod Lorient – januartilkommerens første for SE i givet fald – men blev skadet under opvarmning og misser nok resten af sæsonen. Surt for Crivelli der missede februar og marts og debuterede med 20 minutters indskiftning mod Marseille. Og surt for Saint-Étienne.

Højreback Macon og angriber Hamouma (starter/indskifter) har været ude i et stykke tid og er det nok stadig.

Brest (nr 12) spillede 1-1 mod lokalrival Nantes. Spillet var halvskidt som i forrige rundes heldige 1-2-sejr i Montpellier, og Brest kom bagud og fik først udlignet efter invasion af utilfredse fans. Næppe fordi det motiverede Brest, men det kan meget vel have slået Nantes ud af rytmen; det tog et kvarter at genoptage opgøret.

Nu må Brest undvære sin bedste angriber, Satriano, der er i karantæne. Tvivl om den skadede højreback Pierre-Gabriel der har misset de seneste seks kampe (afløser Duverne gør det dog pænt).

Bøyes bud: Brest +0 AH til odds 2,33 – SPIL HER >>*

Lille – Lens 1 (1-0)

Det ligner et kedeligt lokalderby i Nordfrankrig. Og ikke bare fordi politiet har meldt adgang forbudt for Lens’ fans. Lille har brug for sejr for at bevare håbet om en Europa-billet, men det kan ikke ses på træner Gourvennecs forsigtige spil. Lens vandt klart over Nice trods i undertal, og den heroiske sejr har vakt et lille Europa-håb, men holdet var heldigt mod Nice, har generelt virket træt den seneste lange tid, og nu mangler Doucouré, oplægger og målscorer i seneste runde.

Med 1-1 i Angers er Lille (nr 7) ubesejret i seneste otte ligakampe: 4-4-0 med den bemærkelsesværdige målscore målscore 8-1. Målmand Jardim måtte indkassere et mål efter syv rene lagener i træk, men holdets defensiv var igen solid.

Offensiven svigtede dog – som i forrige rundes 0-0 mod Bordeaux’ 10 mand. Ikke godt nok for sidste sæsons mesterhold der kæmper for at nå på til Europa-billetterne.

Før eller siden er træner Gourvennec altså nødt til at løsne op og satse noget mere. Fx ved at lade højrekantsdribler Zhegrova starte inde. Han blev skiftet ind mod Angers og scorede.

Offensiv-afløser Weah er tilbage fra karantæne. Midterforsvarer Botman er muligvis klar efter skadespause (afløser Djalo har dog gjort det nydeligt). Men driblekonge Ben Arfa (mest indskifter) er sat af som han var mod Angers – efter skænderi med Gourvennec umiddelbart efter Bordeaux-kampen.

Lens (nr 8) vandt 3-0 over Nice i en bemærkelsesværdig kamp. Les Lensois har spillet skidt og virket trætte i dette forår og manglede et par markante folk. Holdet blev da også udspillet i første halvleg hvor Nice burde have bragt sig foran.

Nice var overlegen både før og efter Lens så rødt i 17. minut (efter to gange gult til Haidara). Men formåede ikke at score på den særdeles veloplagte Lens-keeper Leca.

I pausen skete der tre afgørende ting. Lens-træner Haise udskiftede den blege angriber Ganago med – ikke en defensivmand, men en anden angriber, hurtige Kalimuendo. Samtidig besluttede Lens sig for at gribe tyren ved hornene og være mere modig, trods i undertal. Og Nice kom ud til anden halvleg med en sløset attitude…

I løbet af 10 minutter  stod der 2-0, ved Kalimuendo efter lækker Doucouré-assist og ved Doucouré på flot langskud. Defensiv-midtbanemand Doucouré der normalt rydder op…

Så fik Nice – mere og mere frustreret – også rødt kort, i midten af halvlegen, og Lens lukkede festen med et kontramål (Kalimuendo).

Nu må Lens, pga karantæne, undvære ikke bare venstre wingback Haidara, men også Doucouré – kampens spiller mod Nice. Han afløses nok af kedelige Berg der typisk spiller med livrem og seler.

Mod Nice manglede Lens kreatør Kakuta og midterforsvarer Wooh (mest afløser, men holdets bedste i forrige rundes nederlag i Strasbourg). Endnu uvist om de er klar til næste kamp. Offensivafløser Jean er fortsat skadet.

Bøyes bud: Under 2,5 mål (“Antal mål – Asian”) til odds 1,84 – SPIL HER >>*

Nice – Lorient X (2-2)

Europa-søgende Nice dummede sig fælt mod Lens og er nødt til at søge sejren, og det kan koste i defensiven hvor Dante og Lemina mangler. Lorient får nok balancemand Innocente tilbage, men han kan næppe tætne alle huller i det hold der lukkede 5 mål ind mod PSG og så slog Saint-Étienne 6-2.

Efter  3 kampe med nydeligt spil (dog tendens til overforsigtighed), men lunkne resultater (to point i alt) dummede Nice (nr 5) sig fælt med 3-0-nederlag i Lens. Mod et hjemmehold der var formsvagt, træt og fraværsramt. OG som så rødt efter 17. minutter. Mens Nice havde masser at spille for.

Hvad gik galt? Uheld og dårlig attitude. Nice var overlegen i 1H både før og efter Lens så rødt i 17. minut (efter to gange gult til Haidara), men formåede ikke at score på den særdeles veloplagte Lens-keeper Leca.

I pausen skete to afgørende ting. Lens-træner Haise besluttede sig Lens sig for at gribe tyren ved hornene og være mere modig, trods i undertal. Og Nice kom ud til anden halvleg med en sløset attitude…

I løbet af 10 minutter  stod der 2-0. Så fik Nice – mere og mere frustreret – også rødt kort, og Lens lukkede festen med et kontramål. Dvs, der var lige lidt mere pinlighed for Nice der fik endnu et rødt kort til sidst.

Nu har forsvarsstyrmand Dante og defensivmidtbanemand Lemina karantæne. Andet nyt fravær er højre wingback Atal (også vigtig) der blev skadet mod Lens. Skadestvivl om DK-angriber Dolberg der var udtaget til truppen mod Lens, men måtte melde forfald, samt om defensivmidtbane-afløser Schneiderlin der har misset seneste par kampe.

Lorient (nr 16) vandt 6-2 over Saint-Étienne og rejste sig dermed med manér efter 5-1-lussingen i Paris.

I den vigtige bunddyst hvor SE med sejr kunne have overhalet Lorient, kom helgenklubben foran 2-0 tidligt i kampen (fejl ved begge mål af Lorient-venstreback Le Goff; målmand Dreyer så også skidt ud ved nr 2), men blev så overløbet af en kvik bretoneroffensiv.

Nu har bretonerne nok den vigtige balancemand Innocente tilbage efter karantæne og skade (to kampe). Innocente havde næppe forhindret et nederlag mod PSG, men måske var der gået færre mål ind.

Lidt tvivl om forsvarsstyrmand Laporte, angriber Koné og offensivmand Le Fée (de to sidstnævnte var holdets bedste mod SE), men de ventes at blive klar. Nok fortsat ukampdygtig: offensivafløser Diarra.

Bøyes bud: Begge Hold Scorer til odds 2,00 – SPIL HER >>*

Odds på Ligue 1

*Reklamelink

Metz – Clermont X (2-2)

Bundgyser hvor Clermont (fjerdesidst) måske kan kontra-udnytte at agterlanterne Metz i den grad har brug for sejr. Udeholdet er dog fraværsramt og som messinerne i dårlig form.

Metz (nr 20) tabte 3-1 i Bordeaux. Tredje fortjente nederlag i træk, og nu ligger Lorraine-klubben sidst (overhalet af netop Bordeaux).

Messinerne kom foran ved den nytilkomne angriber Lamkel Zé i dennes anden kamp for klubben, men i anden halvleg blev de udspillet af girondinerne. Ironisk nok skete den primære udspilning efter tidlig udskiftning af oplægger De Préville (allerede i pausen) og målscorer Zé (i 56). Pga skader/optræk til skader? Det stod og står ikke klart, heller ikke for klubbens fans. Jeg forventer dog at se dem fra start i denne kamp.

Træner Antonetti er stadig i karantæne (afsoner syvende og sidste kampdag i en straf han fik for dårlig opførsel under en kamp i februar), men det er naturligvis ham der styrer tropperne via telefon, så det er ham Metz-fans kritiserer.

Ud over De Préville og Zé er der skadestvivl om højreback Centonze og def-midtbanemand Maiga der begge har været ude i et stykke tid.

Clermont (nr 17) har tabt fem runder i træk, senest en 1-6-lussing mod PSG. Oprykkerklubben havde diverse fravær, og det kostede dyrt mod veloplagte Mbappé, Messi & Neymar.

Træner Gastien forsøgte sig med et skifte på målmandspladsen hvor Djoco havde begået diverse drops i seneste runder, men alternativ Desmas var ikke meget bevendt mod pariserne.

Forsvarsfyrtårn Hountondju mangler stadig pga en brækket arm der nok holder ham ude til sommer, og afløser Seidu er nyt fravær pga karantæne. Offensiv-midtbanemand Berthomier er også nyt fravær, pga skade. Tvivl om venstreback venstreback Nsimba der missede PSG. Ude er nok stadig venstrefløj Rashani. Til gengæld er def-midtbanemand Samed tilbage fra karantæne.

Angriber/topscorer Bayo har lige fået en dom på to måneders betinget fængsel for sidste efterårs fadæse hvor han, alkoholpåvirket, var involveret i et biluheld og flygtede fra åstedet. Jeg tror dog ikke det får Clermont til at sætte ham af. Klubben gav ham intern karantæne (et par kampe) dengang og tænker nok at det er tilstrækkelig straf.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 2,25 – SPIL HER >>*

Montpellier – Reims 1 (3-2)

Montpellier-offensiven var usynlig i Marseille, men er normalt kreativ og tørster nok efter at gøre det bedre på eget græs. Reims er svækket i defensiven. Mangler også folk i offensiven, men scorede alligevel to mod Rennes. Efterårets Reims-Montpellier endte i øvrigt 3-3.

Montpellier (nr 11) tabte 2-0 i Marseille. I modsætning til forrige rundes 1-2-nederlag hjemme mod Brest var der intet uheldigt over tabet; Montpellier blev simpelthen udspillet.

Defensivt var det en nogenlunde indsats mod en overmagt, men offensiven var ringe. Bekymrende at normalt kreative Savanier & Co formåede at skabe så lidt (xG 0,48). Mon træner Dall’Oglio nu overvejer at starte med den dygtige kreatør Cabella (nyhyret efter ophævelse af kontrakt med russisk klub)? Næppe. Trods kampløs siden november viste Cabella nydelige ting da han blev skiftet ind til den sidste halve time mod Marseille, men kampformen er langt fra i top efter så lang en pause.

Førstekeeper Omlin blev udvist for nødbremse til sidst og har karantæne nu (afløser Bertaud er habil, men har ikke samme klasse som schweizeren). Venstreback Ristic er stadig i karantæne. Afløser Cozza gjorde det dog ok mod Marseille.

Tvivl om defmidtbanemand Chotard, der missede Marseille pga en skade, men afløser Leroy gjorde det godt; var holdets bedste.

Reims (nr 13) tabte 2-3 mod Rennes, andet nederlag i træk efter seks runder i snor uden tab.

Men champagnedrengene havde stor ære af opgøret mod de formstærke og velkombinerende bretonere. Dvs, ikke målmand Rajkovic der så skidt ud ved to af målene, og heller ikke højreback Foket der blev overløbet ved mål nr 3. Men holdet som sådan viste god moral ved at kæmpe sig tilbage fra 0-3 og være meget tæt på at få uafgjort. Brændte straffe og andre gode chancer.

Pga karantæne må Reims undvære venstremanden i tremandsmidterforsvaret Abdelhamid. Det er et problem, især fordi højremand Gravillon nok fortsat er ukampdygtig. Han har været ude siden januar; nærmer sig nok tilbagekomst, men er næppe i form til at starte inde. Dermed er nok kun Faes tilbage af idealstarterne i midterforsvaret.

Ukampdygtig er fortsat angriber/topscorer Ekitike, fløjspiller Zeneli og nok også angrebskollega Touré – om end sidstnævnte, ligesom Gravillon, MÅSKE er tilbage. Tvivl om angrebsafløser Donis der missede Rennes.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 2,20 – SPIL HER >>*

Nantes – Angers X (1-1)

Angers tager nok til Nantes i dette vestfranske opgør for at hente et point der danner yderligere buffer ned til nedrykningsstregen. Nantes har nydeligt topniveau, men chancen for en Europa-billet via ligaen er lille, og et øje er nok rettet mod pokalfinalen mod Nice i maj.

Nantes (nr 9) spillede 1-1 i Brest. Spillet var ikke lige så godt som i forrige rundes 2-3-sejr i Clermont (der fulgt en tung periode) men Nantes kom foran og blev først indhentet efter kampafbrydelse pga tilskuerinvasion. Et kvarters pause der tilsyneladende ødelagde koncentrationen og rytmen.

Angriber/topscorer Kolo Muani var i hopla, men den øvrige offensiv gjorde ikke meget væsen af sig.

Nu er forsvarsstyrmand Pallois nok tilbage efter skadespause. Skadestvivl om midtbanemand Moutoussamy og backafløser Traoré der har misset de seneste to kampe.

Angers (nr 14) spillede 1-1 hjemme mod Lille i en chancefattig affære. Ikke helt dumt for et hold der havde tabt otte gange i seneste ni runder. Ud over driblestærke Boufal og venstre wingback Doumbia var offensiven ikke så skarp som i 3-2-nederlaget i Lyon, men defensiven var solid.

Nu har Doumbia karantæne. Ebosse er en habil afløser, men ikke så god fremad. Der er også svækkelse på højre wingback hvor hurtige og fremdrivende Cabot nok stadig er ukampdygtig, og hvor afløser Pereira er tvivlsom efter at være blevet skadet mod Lille.

Bøyes bud: X’et til odds 3,50 – SPIL HER >>*

Troyes – Strasbourg 2 (1-2)

Oprykker Troyes har været pænt solid siden midt-februar, men kan være temmelig fraværsramt (om end de MÅSKE får et par vigtige folk tilbage). Strasbourg styrkes nok og spiller for Europa-billetter.

Oprykker Troyes (nr 15) har rebet sejlene efter to store udebane-nederlag i midt-februar. Men efter fem runder i træk uden tab (tre sejre og to uafgjorte), tabte champagnedrengene 2-1 i Monaco.

Defensiven var igen pænt solid, og det trods et par markante fravær, men andenmålmand Moulin måtte give fortabt over for et monegaskisk zik-zak-frispark. Angriber Ugbo fik udlignet udefra i en situation hvor det ellers agtpågivende Monaco-forsvar var lidt uopmærksomt, men hjemmeholdet hentede sejren via endnu et smukt mål.

Tvivl om førstekeeper Gallon og forsvarsstyrmand Rami der missede Monaco. Nyt fravær i midterforsvarer Salmier. Fortsat langtidsskadet: kollega Azamoum. Angriber Rodriguez stadig sat af pga disciplinproblemer.

Strasbourg (nr 4) spillede 1-1 mod Lyon og er dermed 7-6-1 i år og uden nederlag siden januar.

Alsacianerne åbnede godt og kom fortjent foran, men blev presset i bund til sidst, og det var fair nok at Lyon fik udlignet.

Nu skulle kreatør Thomasson (ude de seneste fem runder) og defmidtbanemand Prsic (to runder) være kampklare; de var tilbage i normal træning tirsdag. Markant forstærkning, i givet fald.

Tvivl om angrebsindskifter Waris der missede Lyon. Midterforsvarer Le Marchand er tilbage i træning efter lang skadespause, men er næppe kampklar endnu. Forsvaret har dog gjort det godt uden ham.

Bøyes bud: 2-tallet til odds 2,08 – SPIL HER >>*

Lyon – Bordeaux 1 (3-2)

Lyon er klar favorit i dette gastronomi-derby (mad versus vin) mod bundholdet Bordeaux, men Les Gones har defensive problemer og spiller EL-kvartfinale denne torsdag. Girondinerne har også defensive tvivl – mens offensiven så godt ud i seneste runde. Begge hold har brug for en sejr, og det bør kunne ses.

Lyon (nr 10) spillede 1-1 i Strasbourg via sen udligning. Som i forrige rundes 3-2-sejr over Angers var defensiven usikker, og flere mål kunne sagtens være gået ind. Offensiven var ikke så skarp som mod Angers, men spillede sig op efter en tung start, og uafgjort var fortjent.

Desværre fortsatte kreatør Paquet sin formbølgedal, og den nytilkomne højrekantsmand Tete skuffede i sin første start efter to gode indskiftninger.

Denne torsdag spiller Lyon Europa League-kvartfinalereturkamp mod West Ham (det blev 1-1 i London sidste torsdag).

Her må Lyon nok undvære midtbanefolk Ndombele og Aouar der begge blev skadet mod Strasbourg (efter skidt indsats). Det samme med førstekeeper Lopes.

Defensiv-midtbanemand Caqueret er fortsat ukampdygtig. Kollega Mendes er derimod tilbage efter skade. Han har i foråret vikarieret (med succes) i midterforsvaret, men med så mange skadede midtbanefolk, er han nok nødt til at spille på midtbanen. Med hvem som makker i Lyons sædvanlige 4-2-3-1-formation? Tekniker Adelaide virker som det oplagte valg. Han er først for nyligt vendt tilbage efter lang skadespause, men har spillet fint i et par indskiftninger.

Men hvad så med midterforsvaret? Det formstærke stortalent Lukeba blev sparet mod Strasbourg, men får nok sin venstreplads tilbage – mod både West Ham og Bordeaux. Højrepladsen: Boateng var ringe mod Angers og West Ham i sidste uge, Denayer og Da Silva dannede et elendigt makkerpar mod Strasbourg. Kollega Diomandé er stadig skadet.

Ukampdygtig er også fortsat offensiv-afløser Cherki.

Bordeaux (nr 19) vandt 3-1 over Metz. Kom bagud, men viste moral og vendte det til meget fortjent sejr. Trods to udskiftninger pga skader.

En moral girondinerne ellers ikke har vist ret meget i denne sæson, men det kan hænge sammen med den gejst-indsprøjtning de fik i forrige runde hvor de kæmpede sig til 0-0 hos Lille trods 10 mod 11 i 70 minutter.

Sejren over Metz betyder at de to hold byttede plads i tabellen, og Bordeaux er dermed ikke længere agterlanterne. Dårlig målscore, men der er tre point ned til Metz og eet point op til nr 18.

Den rutinerede klassekeeper Costil, der har været oppe at toppes med klubbens fans, må nok fortsat se andenmålmand Poussin vogte stængerne. Det er problematisk, for Poussin er bestemt ikke sikkerheden selv.

Ukampdygtig er stadig offensivmand Elis, og han har nu fået selskab i alvorlig knæskade-afdelingen af højre wingback Pembélé. Den fleksible defensiv-midtbanemand Lacoux gjorde det defensivt solidt som indskifter på posten mod Metz, men offensivt har han mindre at byde ind med. Der er også Kwateng der er tilbage fra karantæne; han har bare gjort det ret skidt i denne sæson.

Ny mand i karantæne er midtbanemand Ignatenko.

Skadestvivl om midterforsvarer Gregersen der udgik mod Metz, samt om midterforsvarer Marcelo og offensivmand Oudin der begge missede kampen.

Bøyes bud: Over 3 mål til odds 1,75 – SPIL HER >>*

PSG – Marseille X (2-2)

Med 12 point ned til ligatoer Marseille har PSG reelt sikret sig mesterskabet, men arvefjendedysten Le Classique motiverer som regel uanset tabelsituation. Hos pariserne er den magiske trio i front endelig i hopla, men der er problemer i forsvaret. Marseille spiller kvartfinale i Europa denne torsdag, men har nok også energi til dyst mod hademodstanderen i Paris, og Payet & Co er formstærke. Det er forsvaret sådan set også, men der er skadesproblemer.

PSG (nr 1) vandt 6-1 over Clermont – anden storsejr i træk. Billig baggrund – fraværsramt oprykker – men man må sige at Mbappé, Messi og Neymar har fundet hinanden og den offensive form (defensivt hjælper de stadig ikke ret meget). Spilfordeler Verratti var også god.

Pariserstjernerne har sådan set kun æren at spille for – mesterskabet er reelt i hus, og de er ude af CL – men efter en periode med lav gejst og dårlige resultater, ser det ud til at målene motiverer. En match mod ærkerivalen bør også kunne sætte dem op.

Det kneb mere i forsvaret hvor Ramos, tilbage efter skadespause, så skidt ud ved Clermonts mål og havde en del farlige boldtab i satsede fremløb. Nu er normalstarter Marquinhos nok tilbage efter at have misset Clermont pga en mindre skade, men brasilianerens form var skrækindjagende ringe før han blev skadet.

Tvivl om målmand Navas (starter/afløser), offensivmand Di Maria (afløser) og en række reserver.

Marseille (nr 2) vandt 2-0 over Montpellier, fjerde sejr i træk til ligatoeren fra Middelhavs-havnebyen.

Det var en overlegen indsats hvor modstanderen blev udspillet tidligt, og derefter cruisede Marseille sejren i hus. Der var endda råd til at startspare den formstærke kreatør Payet.

Han starter nok inde i torsdagens Conference League-kvartfinalereturkamp hos græske PAOK (2-1-hjemmesejr til Marseille sidste torsdag; assist og mål af Payet).

Angriber Milik er næppe med mod PAOK. Den polske angriber (stærkt forår) var ventet tilbage mod Montpellier efter to kampes skadespause, men han nåede ikke at blive klar. (I stedet startede og scorede angrebsafløser Dieng; han burde dog have nettet yderligere.) Milik var stadig ikke i træning onsdag, så han går nok også glip af Grækenland. Men måske bliver han klar til derbyet mod PSG.

Skadestvivl om midterforsvarer Car der blev skadet kort før Montpellier-opgøret. Her gik midtbanemand Kamara så ned i forsvaret, mens afløser Gueye tog midtbanepladsen. Begge gjorde det flot.

Offensivmidtbanemand Gerson – god i seneste kampe – har karantæne mod PAOK. Det samme har def-midtbanemand Kamara og angriber Dieng.

Ude er fortsat midterforsvarsafløser Balerdi samt nok midterforsvarsreserve Alvaro og fløjafløser Konrad.

Bemærk i øvrigt at erfarne Mandanda ser ud til at have generobret sin startplads fra Lopez der ellers har været brugt i denne sæson pga sine bedre evner til at deltage i spillet; Sampaoli vil gerne have målmanden langt fremme i opspillet. Mandanda har stået i seneste to kampe og gjort det godt; såmænd også med fødderne.

Bøyes bud: Begge Hold Scorer til odds 1,70 – SPIL HER >>*

Odds på Ligue 1

*Reklamelink

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Se også:

4 kommentarer

 1. Midtbanefolkene Ndombele og Aouar, der begge blev skadet mod Strasbourg søndag, er overraskende med i Lyons kamptrup til torsdagens EL-kvartfinalereturkamp mod West Ham. Ude er derimod målmand Lopes og kreatør Paqueta. Samt den fortsat skadede defmidtbanemand Caqueret.

 2. Marseille drager til Grækenland (kvartfinalereturkamp i Conference League mod PAOK torsdag) uden de karantæneramte Kamara, Gerson og Dieng. Fortsat ude pga skader er angriber Milik, fløjafløser Konrad og forsvarsafløser Balerdi. Men midterforsvarer Car er tilbage efter at have misset weekendens kamp.

 3. Disciplinærkomitéen har uddelt domme for tilskuerurolighederne under Montpellier-Brest 3/4 og Nantes-Brest 10/4:

  Montpellier skal lukke nedre del af en tribune under denne weekends hjemmekamp mod Reims.

  Nantes skal lukke en tribune (dvs også i weekendens hjemmekamp mod Angers). Desuden må Nantes-fans ikke komme med til udekampene. Nantes-dommen er foreløbig; den endelige afgørelse falder 27/4.

 4. PAOK-Marseille endte 0-1. Målet sat ind af Payet. Holdets bedste: målmand Mandanda.

  Marseille møder hollandske Feyenoord i Conference League-semifinalen 28. april og 5. maj.

  Lyon tabte 0-3 hjemme mod West Ham. Kun to spillede ok: Ekambi og Mendes. Ndombele startede inde, men var tydeligt hæmmet af sin lårskade og blev udskiftet i pausen. Ind kom Paqueta der ellers var meldt ude pga sygdom.

Skriv et svar