18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Bøye: Tips til 31. runde i Ligue 1 d. 08. – 10. april 2022

Med otte runder tilbage er det franske mesterskab reelt afgjort (PSG), men der er stadig spænding om de øvrige Europa-billetter og nedrykning. Plus en række bitre rivaliseringer. Den kommende runde byder på to bundbrag. Der er desuden bretonerderby mellem Brest og Nantes samt sydderby mellem Marseille og Montpellier. Læs de grundige kampanalyser herunder og klæd dig på til at vurdere ugens franske spilobjekter.

Disclaimer: Optaktens tip, “Bøyes bud” der fremgår nedenunder hver kampanalyse, er skud fra hoften der ikke nødvendigvis holder værdi. Hvis jeg er overbevist om værdien, smider jeg også bettet som eksperttip. Men statistik fører vi naturligvis (over Bøyes bud; ikke ciffertippene). Seneste rundeoptakt gav et underskud på 3,88 units, og dermed lyder det samlede resultat på: -20,59. Dette efter 26 rundeoptakter og i alt 263 Bøye-bud til 1 unit per tip. Dvs en trist tilbagebetaling på 92%. Lad os se om den franske madame vil være lidt mindre lunefuld i resten af sæsonen.

Jens Bøye

Jens Bøye Ligue 1

Jens Bøye

Lorient – Saint-Étienne 1 (2-1)

Lorient står med gode kort på hånden før denne vigtige bunddyst. Bretonerne er uden sejr i seneste 3 hjemmekampe, men trods lussing i Paris ser formen pæn ud, og vigtige Innocente er tilbage i forhold til seneste runde, mens SE, der tabte klart mod Marseille, er svækket både defensivt og offensivt.

Efter fire point i de sidste to runder før landskampspausen tabte Lorient (nr 16) 5-1 i Paris. Blev udspillet i første halvleg der endte 2-0. Var bedre med i anden halvleg (primært fordi den parisiske motivation slap op) og fik reduceret efter parisisk forsvarsfejl. Men så tog PSG sig påny sammen og satte tingene på plads.

Nu har bretonerne den vigtige balancemand Innocente tilbage efter karantæne. Han  bærer en stor del af æren for at holdet, med få undtagelser, har leveret solide defensive indsatser siden januar. Innocente havde næppe forhindret et nederlag mod PSG, men måske var der gået færre mål ind.

Fortsat ukampdygtig: offensivafløser Diarra.

Saint-Étienne (nr 18) tabte 2-4 hjemme mod Marseille.

Åbnede kampen nydeligt; holdt stand mod Marseilles pres og førte 1-0 (efter stor forsvarsfejl af Marseille) efter første halvleg. Men Marseille kom ud fra pausen med styrket offensiv efter udskiftning, og defensivt arbejde var der ikke ret meget behov for mod et SE-hold der var alt for afventende – før til sidst hvor det var for sent.

Helgenklubben har ellers gjort det glimrende i år (efter et elendigt efterår) og havde kun tabt til PSG i ni kampe op til Marseille. Formen har dog set tungere ud på det seneste end den gjorde i februar.

Kvikfodede Sacko, højremand i tremandsmidterforsvaret, er fortsat skadet. Afløser på pladsen mod Marseille var midtbanemand Camara, og det gik skidt. Et alternativ er midterforsvars-afløser Moukoudi, men som SE-spillet er lagt an, skal det helst være en der er god til at føre bolden fremad. Det er store Moukoudi ikke.

Angriber/topscorer Khazri missede Marseille og går nok også glip af Lorient. Samme med højreback Macon, midtbanemand Neyou og angriber Hamouma (starter/indskifter) der alle har været ude i et stykke tid.

Angriber Crivelli, januartilkommer der missede februar og marts pga en skade, blev skiftet ind og er evt klar til en start nu. Formen er dog næppe til storspil.

Bøyes bud: Lorient -0,25 AH til odds 2,05 – SPIL HER >>*

Se også eksperttippet


Reims – Rennes 2 (0-2)

Reims vandt 0-2 i Rennes i september via solidt kontraspil, men champagnedrengenes form er klart ringere nu, mens bretonerne er blandt rækkens absolut bedst spillende hold. Reims har desuden markante fravær.

Reims (nr 13) tabte 1-0 hos lokalrival Troyes og led dermed sit første nederlag i seneste seks runder.

En periode hvor spillet har været tungt, og en del af pointene har været ret heldige. Men det var nok blevet til uafgjort mod Troyes hvis midtbanemand Matusiwa ikke havde fået to gule kort, det sidste i 54. Dette efter en dødkedelig første halvleg fra begge hold. Derefter forsvarede Reims sig stædigt og havde nær snuppet pointet – men Troyes scorede kort før slutfløjt.

Det skal med at Reims var temmelig mandefaldsramt. Ude var stadig topscorer Ekitike og angrebskollega Touré, midterforsvarer Gravillon samt fløjspiller Zeneli. Det var ellers ventet at i hvert fald tre af disse fire ville vende tilbage mod Troyes.

Desuden havde den stærke midtbanemand Munetsi karantæne. Han er tilbage nu og kan afløse Matusiwa der er ny mand i skammekrogen. Men Ekitike mangler fortsat (et tilbagefald holder ham nok ude til slutapril). Tvivl om Touré, Gravillon og Zeneli. Touré (ude siden 6/2) virker som den med de bedste chancer for at gøre comeback mod Rennes. De andre misser sandsynligvis også denne runde.

Rennes (nr 3) spillede 1-1 i Nice og blev dermed bremset efter fem ligasejre i træk med målscoren 20-6.

En temmelig lige subtopkamp. Rennes kombinerede igen dygtigt, men havde svært ved at komme frem til klare chancer mod et dybtstående og velorganiseret Nice-hold der desuden truede på hurtige kontraløb. De bretonske chancer kom primært når Nice begik dumme forsvarsfejl.

I starten af anden halvleg overraskede Nice ved pludselig at højpresse og satse offensivt, og det udløste en fortjent føring. Heldigvis for Rennes trak Riviera-drengene sig så igen – nu uden at true på kontra – og bretonerne udnyttede det til at udligne (efter en fejl af Nice-keeper Benitez).

Målmand Gomis mangler stadig (misser nok resten af sæsonen), men unge Alemdar er en god vikar der nu har stået i 7 L1-kampe i år. Han var også solid mod Nice.

Skadestvivl om fløjspillerne Doku og Kamaldeen der begge har misset de seneste kampe, men selv om de to speed-driblere er blandt verdens største offensivtalenter, så er de faktisk ikke idealstartere i Rennes der synes at fungere aldeles glimrende uden deciderede fløje. Også stadig ude/evt tilbage: midterforsvarsafløser Badé.

Bøyes bud: 2-tallet til odds 1,95 – SPIL HER >>*


Clermont – PSG 2 (1-4)

Clermont vil nok forsøge at stå kompakt, men er svækket defensivt. PSG har reelt vundet mesterskabet, men i 5-1-sejren over Lorient sås den manglende motivation mest i et sjuskende forsvar; i angrebet spillede Mbappé & Co friskt til. Og mon ikke Marquinhos strammer op i defensiven…

Clermont (nr 17) har tabt fire runder i træk, senest 2-3 mod Nantes. Fortjent nederlag. Hjemmeholdet så rødt i 72., men da var slutcifrene allerede fundet.

Clermont tillod flere chancer mod Nantes end oprykkerklubben har gjort siden 3-1-tabet i Paris i februar. Bekymrende.

Næppe uden sammenhæng med at forsvarsfyrtårn Hountondju var nyt fravær pga en brækket arm der nok holder ham ude til sommer. Men det var ikke bare forsvaret der var hullet (selv om venstreback Nsimba overraskende var tilbage efter fravær pga brækket hånd; han formåede endda at levere en assist). Holdet som sådan begik for mange fejl. Og målmand Djoco (to målkostende fejl i forrige runde) udstråler ikke just ro.

Nu må Clermont også undvære def-midtbanemand Samed der scorede, men også blev udvist. Han manglede også i et par kampe i marts, og her gjorde en midtbane med Gastien som balancemand samt Magnin og Berthomier som boks til boks-folk det nydeligt. Gastien missede Nantes pga sygdom, men kan nok være med nu. Det samme med højrefløj Da Cunha.

Skadestvivl om venstrefløj Rashani og angrebsreserve Hamel der missede Nantes.

PSG (nr 1) vandt 5-1 over Lorient og fik dermed en slags plaster på såret efter det fortjente 3-0-nederlag i Monaco.

Motivationen holdt i første omgang kun til een halvleg hvor pariserne udspillede Lorient og bragte sig foran 2-0. Anden halvleg var i lang tid præget af sjusket spil og grumme fejl af især midterforsvarer Marquinhos og højreback Hakimi. Sidstnævntes brøler kostede et mål. Derefter trådte angriber Mbappé dog lige i karakter igen og satte tingene på plads med et stærkt spark udefra samt flot assist til først Messi og så Neymar.

Med andre ord mange mål, men jeg tvivler på det er nok til varme de frosne hjerter hos klubbens fans der er rasende over CL-eliminationen mod Real Madrid og de mange løse indsatser i Ligue 1 hvor PSG har tabt tre af seneste seks runder (og spillet lunkent i sejrene).

Spilfordeler Verratti blev sparet mod Lorient pga landskampstræthed og er nok klar nu. Skadestvivl om offensiv-afløser Di Maria samt reserverne Herrera, Diallo, Bernat, Draxler og Kurzawa.

Bøyes bud: PSG -1,5 til odds 2,08 – SPIL HER >>*


Bordeaux – Metz X (2-2)

Kun sejr tæller i denne bundgyser. En føring medfører nok busparkering, men som de to defensiver har fungeret (skidt, for at sige det mildt) bør de få svært ved at lukke af.

Agterlanternen Bordeaux (nr 20) fik 0-0 hos Lille trods 10 mod 11 i 70 minutter. Ironisk nok runden efter at have tabt 0-2 mod Montpellier trods 11 mod 9 i 45 minutter.

Endelig et point efter tre nederlag i træk med målscoren 0-7. Godt kæmpet (og tidsudtrukket) om end der skulle en del held til. Lille var uinspireret, men brændte et par store chancer, ud over tre annullerede mål pga offside.

Men det var fjerde kamp i træk uden girondinerscoring, og Bordeaux har fire point op til en playoff-placering. Med otte runder tilbage ser det dystert ud for vinbyens klub. En sejr her kan dog hjælpe gevaldigt.

Den rutinerede klassekeeper Costil, der har været oppe at toppes med klubbens fans, må nok igen se andenmålmand Poussin vogte stængerne. Den 23-årige havde et par gode redninger mod Lille, men begik også en stor fejl der var tæt på at koste mål.

Tilbage fra karantæne er midtbane-balancemand Guilavogui samt midterforsvarerne Marcelo og Ahmedhodzic (Medioub gjorde det dog godt i fraværet), mens højreback Kwateng er ny mand i skammekrogen. Skadestvivl om højreback-alternativ Pembélé der har været ude siden midtmarts. Det kan betyde en højreback-tjans til midterforsvarer Gregersen. Defensivt solid, offensivt elendig.

Metz (nr 19) tabte 1-2 mod Monaco. Indsatsen var bedre, eller mindre dårlig, end i forrige rundes 6-1-ydmygelse i Rennes, men nederlaget var fortjent nok. Og nu er Metz kun foran agterlanterne Bordeaux pga en bedre målscore.

Den nytilkomne angriber Lamkel Zé fik en pæn debut med gode løb (teknikken kneb dog ved afslutningerne), men det kneb med at komme frem til klare chancer, og messinernes mål blev sat ind efter hjørnespark (flot sakespark af Amadou). I den anden ende kunne defensiven ikke stå imod i længden mod kvikke Ben Yedder & Co. Erfarne Kana-Biyik og Jemerson var ganske gode på bolden, men løbeduellerne havde de svært ved at håndtere.

Træner Antonetti er stadig i karantæne, men def-midtbanemand Pajot og midterforsvarer Kouyaté må nu komme ud fra skammekrogen; Pajot efter fire kampe.

Skadestvivl om højreback Centonze samt def-midtbanefolk Maiga og Traoré der alle har været ude i et stykke tid.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 2,15 – SPIL HER >>*

Odds på Ligue 1

*Reklamelink


Angers – Lille 2 (1-2)

Trods tungt midterforsvar har Lille holdt rene lagener i syv kampe i træk, men Angers scorede 2 mål mod Lyon og bør også kunne true et Lille-hold der har brug for sejre i jagten på en Europa-plads.

Angers (nr 14) tabte 3-2 i Lyon og nåede altså ikke at glæde sig ret længe efter 1-0-sejren over Brest der afbrød en serie på syv nederlag i træk.

Men efter den gode indsats mod Brest havde angevinerne faktisk også ære af opgøret i Lyon. Trods fravær holdt defensiven den offensivt stærke storklub nede på ret få klare chancer (Lyon var dog vedholdende og effektiv), og samtidig udnyttede offensiven fint de usikre tendenser i modstanderforsvaret.

Den erfarne midterforsvarer Thomas er tilbage fra karantæne, mens defmidtbanemand Bentaleb må formodes at være klar efter sygdom holdt ham ude mod Lyon. Ude er nok stadig den hurtige og fremdrivende højre wingback Cabot, men afløser Pereira gjorde det ganske godt defensivt mod Lyon (i hvert fald bedre end forsvarskollegaerne) og scorede desuden et godt mål.
 
Med 0-0 hjemme mod Bordeaux er Lille (nr 7) ubesejret i seneste syv ligakampe: 4-3-0 med den bemærkelsesværdige målscore målscore 7-0. Men en nullert mod rækkens agterlanterne giver ikke anledning til glæde i mesterklubben. Især ikke når Lille var i overtal i 70 minutter.

Decideret pinligt. Også af træner Gourvennec. Fair nok at angriber/topscorer David startede ude; han havde spillet landskamp i Nordamerika i midtugen. Og måske også forståeligt at midtbanefremdriver Sanches startede ude; han var tilbage efter skadespause.

Men som kampen forløb, burde Gourvennec havde skiftet ind meget tidligere. Allerede i første halvleg stod det klart at Lille var blottet for inspiration, og at midtbanen ikke formåede/turde bringe bolden frem. I stedet var det overladt til midterforsvarerne Fonte og Djalo – og det gjorde de skidt.

Først i 61. kom David og højrekantsdribler Zhegrova på banen, og først i 78. blev Sanches og driblekonge Ben Arfa skiftet ind. Det gav mange flere udfordringer der skabte farlige situationer, men Lille nåede ikke at omsætte til mål (bortset fra anden halvlegs tre offside-annullerede scoringer). Uheldigt, men også dumt at give sig selv så lidt tid til at være slagkraftig.

Nu må David og Sanches formodes at være startklar. Desuden er def-midtbanemand Xeka og offensiv-afløser Weah tilbage fra karantæne. Og midterforsvarer Botman er nok klar efter skadespause.

Men Ben Arfa starter næppe. Det burde han have gjort mod Bordeaux, og det var måske skuffelsen over bænkpladsen der fik ham til at være sur efter kampen; i hvert fald kom han op at skændes med træner Gourvennec.

Bøyes bud: Over 2 mål til odds 1,76 – SPIL HER >>*


Brest – Nantes X (2-2)

Der kunne godt være mål i dette bretonerderby. Brest-formen er ikke i top, men offensiven rørte på sig i seneste runde. Nantes kan styrkes i offensiven, mens forsvaret nok stadig er svækket.

Brest (nr 12) vandt 1-2 i Montpellier. En velkommen sejr efter to nederlag i træk.

Som i de kampe var spillet dog dårligt. Sejren var decideret heldig. Men værd at bemærke: God indsats af den hurtige offensivmand Honorat. Han var også manden bag den ligeledes heldige 0-1-sejr i Lens for en måned siden. Denne gang fik han dog hjælp af angriber Satriano; januar-tilkommeren der efter en flot start på foråret havde en tung måned i marts.

Tvivl om den skadede højreback Pierre-Gabriel der har misset de seneste fem kampe. Angriber Le Douaron (starter/indskifter) er nok klar efter sygdom. Uvist om det samme gælder kreatør Belaili (starter/indskifter) der missede Montpellier efter at være kommet sent hjem fra landskamp.

Nantes (nr 8) vandt 2-3 i Clermont og genfandt det gode spil der efter en flot start på året var pist væk i de sidste to runder op til landskampspausen (1-0-tab i Troyes og 0-1-tab mod Lille).

Mod Clermont fungerede både offensiv og defensiv (dog var klassekeeper Lafont uvant svag).

Det skal med at hjemmeholdet var fraværsramt, men Nantes var heller ikke i stærkeste uden forsvarsstyrmand Pallois og med venstrefløj Simon.

Pallois mangler nok stadig (ventes at være klar i midtapril), men Simon bør kunne være med. Han blev sparet mod Clermont pga landskampstræthed. Skadestvivl om midtbanemand Moutoussamy der missede Clermont.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 2,15 – SPIL HER >>*


Monaco – Troyes 1 (2-1)

Det ligner en kamp hvor Monaco med formstærke Ben Yedder i front presser på, og Troyes forsvarer sig. Men Champagne-drengene har scoret i seneste syv kampe og bør kunne true på kontra.

Monaco (nr 6) vandt 1-2 i Metz. Spillet var ikke så sprudlende som i forrige rundes 3-0 over PSG, men sejren var særdeles fortjent.

Defensiven tillod få chancer, og messinernes scoring faldt på flot saksespark efter hjørnespark. I den anden ende var kvikke Ben Yedder og indskifter Boadu i hopla.

Nu er angrebskollega Volland nok klar efter sygdom. Stadig ukampdygtige: kantafløser Diatta og midtbaneafløser Fabregas.

Oprykker Troyes (nr 15) har rebet sejlene efter to store udebane-nederlag i midt-februar. Siden er det blevet til tre sejre og to uafgjorte. Alt sammen fortjent. Senest: 1-0 over lokalrival Reims.

Det holdt dog hårdt med at få sejren i hus mod en stædigt forsvarende modstander. Efter en kedelig første halvleg fra begge parter, så Reims rødt i 54., men først i 93. fik Troyes scoret kampens enlige mål, ved indskifter Ripart.

Forsvarsstyrmand Rami blev skadet og er tvivlsom. Fortsat langtidsskadet: kollega Azamoum.

Bøyes bud: Begge Hold Scorer til odds 2,25 – SPIL HER >>*


Lens – Nice 2 (1-2)

Nice har stadig chancen for en CL-billet, mens ellers så dynamiske Lens virker træt og er sunket ned på 10.-pladsen uden reel chance for nå Europa. Riviera-drengene har hang til overdreven forsigtighed, men bør have pæne chancer trods hjemmeholdets stærke fanstøtte i Nordfrankrig.

Lens (nr 10) tabte 1-0 i Strasbourg. Fortjent nederlag i en kamp hvor Les Lensois, der ellers kan være vældigt dynamiske, igen viste at formen ikke er i top. Evt pga træthed hvor sæsonen lakker mod enden.

Det kunne i øvrigt være endt 2-0 i Strasbourg der brændte et straffespark.

Lens-spillet har været temmelig tungt i seneste seks runder, og det er kun blevet til een sejr i seneste fire: 3-1 over Clermont i seneste hjemmekamp. Her fik Lens foræret to mål af modstanderens målmand.

Midterforsvarer Danso og angriber Sotoca er tilbage fra karantæne. Offensivafløser Jean er fortsat skadet.

Nice (nr 5) spillede 1-1 hjemme mod ligatreer Rennes. Ikke helt skidt mod Frankrigs nok formstærkeste hold, men det bør ærgre Riviera-drengene at den ellers så dygtige træner Galtier igen var for forsigtig (som i 2-1-tabet i Marseille i forrige runde).

Opstillingen var på papiret offensiv (tre angribere: Dolberg såvel som Gouiri og Delort), men Nice åbnede kampen med fokus på at stå dybt og forsvare sig – samt true på kontra. I pausen ændrede Galtier taktik til højpres og mere offensiv satsning. Det gav en fortjent føring. Men så trak hjemmeholdet sig igen tilbage (nu uden at kontratrue) og lod Rennes tage initiativet – med fortjent udligning til følge.

Det skal med at den udligning kom efter en udspilsfejl af målmand Benitez (der til gengæld præsterede en flot redning kort før tid). Nice var velorganiseret og kom stort set kun på glatis ved dumme forsvarsfejl.

Godt spil af den angrebsivrige højreback Atal (og man kunne ønske sig at træner Galtier havde givet ham løsere tøjler). Han begik en fejl der næsten kostede mål, men leverede en lækker assist og viste andre gode ting.

Skadestvivl om defensivmidtbane-afløser Schneiderlin der har misset seneste par kampe.

Bøyes bud: Nice +0 AH til odds 2,28 – SPIL HER >>*


Strasbourg – Lyon X (2-2)

Strasbourg har gang i et godt forår og endda klaret klaret sig glimrende uden kreatør Thomasson. Han mangler måske stadig, men alsacianerne styrkes defensivt. Lyon var defensivt usikker i seneste runde, men en stærk offensiv – med debutmål af Tete – bragte sejren i hus. Forsvaret kan forstærkes. Les Gones skal bruge kræfter på EL, men ligner en formidabel modstander.

Strasbourg (nr 4) vandt 1-0 over Lens og er dermed 7-5-1 i år og uden nederlag siden januar.

Sejren var fortjent. Trods fravær både defensivt og offensivt havde alsacianerne pænt styr på Lens (der dog ikke er i den bedste form) og kunne faktisk have vundet større. Bl.a. blev et straffespark brændt.

Det var faktisk Strasbourg-offensivens bedste kamp siden kreatør Thomasson blev skadet; han har misset de seneste fire runder. Endnu uvist om han bliver klar til næste runde. Samme med def-midtbanemand Prsic der missede Lens. Afløser Aholou var holdets svageste (uden at være ringe).

Midterforsvarer Perrin er tilbage fra karantæne og får nok sin startplads tilbage selv om venstreback Caci gjorde det nydeligt som vikar i tremandsmidterforsvaret. Midterforsvarer Le Marchand er tilbage i træning efter lang skadespause, men er næppe kampklar endnu (men forsvaret har gjort det glimrende uden ham).

Lyon (nr 9) vandt 3-2 over Angers i en underholdende affære hvor Les Gones blev indhentet to gange, men sikrede sig sejren kort før tid.

Såmænd på mål, lækkert skruet ind, af indskifter Tete, ankommet blot få dage forinden fra ukrainske Shakhtar. Sikke en debut for offensiv-stortalentet.

I det hele taget var offensiven i hopla – bortset fra venstrefløj Aouar (bedre da han blev rykket ind på midtbanen). Angers stod ganske godt og holdt antallet af klare chancer nede, men Ndombele, Paqueta og Faivre blev ved med at kreere, og angriber Dembélé var effektiv. Højreback Gusto hjalp til med hurtige flankeløb.

Til gengæld var midterforsvaret usikkert (men målmand Lopes stod godt).

Torsdag spiller Lyon Europa League hos West Ham (med returkamp næste torsdag). Stort turnover regner jeg ikke med; Les Gones har fokus på begge turneringer.

Træner Bosz er tilbage på bænken efter karantæne. Venstrefløj Ekambi når muligvis ikke at blive klar til torsdagskampen i London efter sygdom holdt ham ude mod Angers, men så bør han være klar til Strasbourg.

Defensiv-midtbanemand Caqueret missede Angers og går også glip af både West Ham og Strasbourg. Mod Angers blev hans plads udfyldt af kollega Mendes. Det gjorde han ok, men så manglede han i højresiden af midterforsvaret hvor han har vikarieret på glimrende vis de seneste mange runder.

Mod Angers var det Boateng der fik en sjælden start i midterforsvaret, men det tror jeg Bosz fortrød. Den erfarne tysker slår glimrende afleveringer og ved præcist hvornår han skal skubbe i ryggen eller sparke en ankel, men han er tung og kostede et mål mod angevinerne. Bør ikke få genvalg. Men hvad så? Tjah, Bosz kunne satse på dygtige Denayer der var ude med en skade fra december til 20. marts hvor han sad på bænken i 0-0-opgøret i Reims. Men så fik han spilletid i Belgiens to landskampe – 90 minutter og en halvleg  – så hvorfor ikke bruge ham mod Angers? Måske for ikke at risikere noget efter hans lange skadespause, fair nok – men mon ikke han spiller mod West Ham og/eller mod Strasbourg? Et alternativ er rutinerede, men lidet benyttede, Da Silva.

Ukampdygtige er fortsat offensiv-afløser Cherki og midterforsvarsafløser Diomandé; begge nok ude resten af sæsonen.

Bøyes bud: X’et til odds 3,50 – SPIL HER >>*


Marseille – Montpellier 1 (3-2)

Et sydkystderby der lugter pænt af mål. Marseille vil gerne bygge tålmodigt op, men det kan Montpelliers højpres meget vel forstyrre, så der kommer gang i sagerne.

Marseille (nr 2) vandt 2-4 i Saint-Étienne. Tredje sejr i træk til ligatoeren fra Middelhavs-havnebyen.

Mens forrige rundes hjemmesejr over Nice var lidt heldig, var gevinsten i helgenbyen særdeles fortjent. Marseille var bagud 1-0 efter første halvleg trods spilovertag, men i pausen satte træner Sampaoli hurtige og målfarlige Ünder ind i stedet for den svage venstre wingback Kolasinac (offensivt usynlig og, sammen med målmand Lopez, skyld i Saint-Étiennes føringsmål).

Det gav pote. Et mere og mere groggy hjemmehold formåede ikke true ret meget på kontra, så Marseille kunne fokusere på at angribe igen og igen. Især flot kamp af den driblestærke offensivmand Harit.

Den sydlige storklub skal spille Conference League mod PAOK på torsdag (med returopgør næste torsdag). Her vender angriber Milik (12 mål i 18 kampe i år) evt tilbage efter at have misset Saint-Étienne pga en skade, og ellers er han nok klar til Montpellier.

Venstreback Peres er klar efter karantæne. Ude er fortsat midterforsvarsafløser Balerdi samt nok midterforsvarsreserve Alvaro og fløjafløser Konrad.

Montpellier (nr 11) tabte 1-2 hjemme mod Brest og fik dermed ikke fulgt op på den flotte 0-2-sejr i Bordeaux hvor Les Paillades var 9 mod 11 i anden halvleg.

Skuffende. Men også uheldigt. Med en solid indsats og xG-tal på 1,26-0,7 er det hårdt at måtte indkassere to mål.

Nu er forsvarsafløser Cozza tilbage efter karantæne, mens venstreback Ristic stadig er i skammekrogen. Af een eller anden grund valgte træner Dall’Oglio mod Brest at bruge højrekantsafløser Sambia på venstrebacken. Det gik ikke ret godt, så mon ikke pladsen nu går til venstreback Oyongo der gjorde det flot i et par kampe i marts.

Nyt fravær i defmidtbanemand Chotard, men angriber Wahi er nok startklar nu. Han var kun indskifter mod Brest efter at have været skadestvivlsom op til kampen.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 1,78 – SPIL HER >>*

Odds på Ligue 1

*Reklamelink

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.


Se også:

2 kommentarer

  1. Marseille-Montpellier: Rémy Cabella har skrevet kontrakt med Montpellier for resten af sæsonen. Den spinkle kreatør med den fine sparketeknik var klubkløs efter ophævelsen af kontrakt med russiske Krasnodar.

    Cabella var egentlig meldt på vej til Saint-Étienne som han spillede for før han tog til Rusland i 2019, men han endte altså hos en anden af sine tidligere klubber, Montpellier – som han blev fransk mester med i 2012.

    Jeg tvivler dog på at Cabella når med i truppen mod Marseille (som er ENDNU een af hans tidligere klubber). Han har ikke spillet kamp siden november.

  2. Onsdagens Europa-kampe: I Europa League spillede Lyon 1-1 hos West Ham i London. Umiddelbart et ok resultat, men hjemmeholdet så rødt i 45. ved stillingen 0-0. Forståeligt at Lyon-træner Bosz erklærer sin utilfredshed med resultatet. Lyon stillede i øvrigt med samme startellever som i seneste weekend, inkl midterforsvarer Boateng og offensivmand Aouar der var dårlige mod Angers. Gjorde de det bedre i London? Boateng nej, Aouar ja (om end ikke fantastisk). Holdets svageste mod West Ham: offensivfolk Faivre og Paqueta. Bedste: Midtbanefremdriver Ndombele.

    Marseille spillede Conference League mod græske PAOK og vandt 2-1 inkl pragtflugtmål af Payet. Balancemand Kamara og offensivmand Harit blev startsparet. Heller ikke med: angriber Milik, pga skade. Chance for at han bliver klar til weekendens opgør mod Montpellier.

Skriv et svar