18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Bøye: Tips til 30. runde i Ligue 1 d. 2. – 3. april 2022

Efter en pause pga landskampe (de sidste spilles i denne midtuge) ruller det franske ligatog videre i den kommende weekend med en interessant omgang hvor der bl.a. er subtopkamp mellem Nice og Rennes samt Champagne-derby mellem Troyes og Rennes. Og hvad med PSG – fortsætter den umotiverede ligaetter, nu med trætte sydamerikanere, den pinlige deroute mod Lorient?

Disclaimer: Optaktens tip, “Bøyes bud” der fremgår nedenunder hver kampanalyse, er skud fra hoften der ikke nødvendigvis holder værdi. Hvis jeg er overbevist om værdien, smider jeg også bettet som eksperttip. Men statistik fører vi naturligvis (over Bøyes bud; ikke ciffertippene). Seneste rundeoptakt gav et underskud på 4,04 units, og dermed lyder det samlede resultat på: -16,71. Dette efter 25 rundeoptakter og i alt 253 Bøye-bud til 1 unit per tip. Dvs en tilbagebetaling på 93,5%.

Jens Bøye

Jens Bøye Ligue 1

Jens Bøye

Nice – Rennes 1 (2-1)

Formstærke Rennes går ind til denne subtopkamp som favorit, men Nice styrkes i forhold til det ret uheldige nederlag i Marseille. Riviera-drengene vandt i Rennes i december og bør også have gode chancer på eget græs.

Nice
(nr 4) tabte lokalderbyet hos rivalen Marseille med 2-1 og tabte dermed et markant skridt i kampen om andenpladsen; måtte endda se Rennes snuppe tredjepladsen.

Tæller man chancer, burde det være endt uafgjort, og Nice burde have fået straffe ved 1-0. Men træner Galtier bærer en markant del af skylden, for hans hold åbnede kampen alt for passivt. Først i anden halvleg virkede Riviera-drengene anderledes målrettede og farlige. Mystisk, for Nice var meget mere fremme i skoene fra start mod PSG for et par uger siden – og dét mod gav pote med fortjent 1-0-sejr.

I forhold til Marseille-kampen er Nice-forsvarsstyrmand Dante klar efter karantæne. Og på de to backpositioner kan det meget vel blive til startpladser til angrebssdygtige Atal og Amavi. De blev skadet i start-februar, vendte tilbage i midtmarts med trupplads uden at spille og var så indskiftere mod Marseille.

Med 6-1-sejr over Metz bekræftede velkombinerende Rennes (nr 3) den fine form. A la formen i oktober-november hvor bretonerne var ligaens bedste hold. Lige nu har de fem L1-sejre i træk, med målscoren 20-6.

Tre af målene mod Metz blev sat ind af Guirassy, angrebsindskifteren der fik lov til at starte mens normalstarter Laborde fik en puster. De tre mål til trods må Guirassy nok tage til takke med en indskiftningstjans mod Nice.

Målmand Gomis blev skadet før Metz og mangler også nu (misser nok resten af sæsonen), men unge Alemdar er en god vikar der nu har stået i 6 L1-kampe i år. Han var også solid mod Metz.

Skadestvivl om fløjspillerne Doku og Kamaldeen der begge missede Metz (Kamaldeen været ukampdygtig siden 11/2), men selv om de to speed-driblere er blandt verdens største offensivtalenter, så er de faktisk ikke idealstartere i Rennes der synes at fungere aldeles glimrende uden deciderede fløje. Også stadig ude/evt tilbage: midterforsvarsafløser Badé.

Bøyes bud: Nice +0,25 til odds 1,89 – SPIL HER >>*


Lille – Bordeaux 1 (2-0)

Lille viste god form op til landskampspausen og bør tage fat igen her – selv om topscorer David nok er træt efter Amerikarejse. Et par markante folk er nok klar efter skader. Agterlanterne Bordeaux har ryggen mod muren, men formår alligevel at bakke. Senest pinligt nederlag mod Montpellier trods 11 mod 9. Og nu må girondinerne undvære 3-4 idealstartere.

Lille (nr 6) vandt 0-1 i Nantes og er dermed 4-2-0 i seneste seks ligakampe. Med den bemærkelsesværdige målscore 7-0.

Fortjent sejr, og Les Dogues producerede flere chancer end i den skuffende 0-0-hjemmekamp mod Saint-Étienne i forrige runde. Forsvaret var igen solidt – det har det været siden den heldige 0-1-sejr i Lyon 27. februar, dvs i seneste tre kampe.

Defensiven var solid mod Nantes selv om midterforsvarer Botman og højreback Celik manglede pga skader, og selv om offensivmand Weah blev udvist i 64. minut.

Nu har Lille nok Botman, Celik og midtbanedynamo Sanches tilbage efter skadespause. Weah samt defmidtbanemand Xeka (midterforsvar mod Nantes) har karantæne, men de er ikke at regne som idealstartere. Dog værd at bemærke: Angriber/topscorer David kan være træt efter landsholdstjeneste på den anden side af Atlanten.

Bundholdet Bordeaux (nr 20) tabte 0-2 mod Montpellier og har nu fem point op til en playoff-placering.

Det var girondinernes tredje nederlag i træk med samlet målscore på 0-7, men værre: Nederlaget skete selv om Bordeaux var 11 mod 9 i hele anden halvleg. De busede naturligvis på og kom da også frem til en del chancer – men det var forkrampet og i sidste ende ineffektivt. Pinligt.

Skal med at Bordeaux fik straffe i 39. (ved Montpelliers første udvisning). Elis brændte chancen.

I øvrigt kom målmand Costil – netop tilbage efter to måneders skadespause – op at toppes, først med midterforsvarer Ahmedhodzic og så med klubbens egne fans der kastede med ting efter ham pg beskyldte ham for racisme.

Det kan meget vel give startpladsen tilbage til afløser Poussin der afsonede karantæne mod Montpellier, men som havde vogtet stængerne mens Costil var skadet. Uden at gøre det ret godt, men i det mindste uden at komme op at skændes med fans.

Tilbage fra karantæne er også kantspiller Oudin. Men nye i skammekrogen er to erfarne defensivfolk, midterforsvarer Marcelo og midtbane-balancemand Guilavogui, samt den unge midterforsvarer Ahmedhodzic der, lige som de to rutinerede, har været fast starter siden han kom til i slutjanuar.

Ude med skader er nok stadig midtbaneafløser Lacoux og angrebsindskifter Briand.

Bøyes bud: Lille -1 AH til odds 1,87 – SPIL HER >>*


Saint-Étienne – Marseille X (1-1)

Bund mod top, og Marseille slog senest lokalrival Nice, men Saint-Étienne har gjort det godt de seneste måneder og har klar hjemmebanefordel her hvor Marseille-fans er forment adgang, og der meldes fuldt hus. Dvs et stadion fyldt med SE-fans. Udeholdet desuden uden formstærke Milik i angrebet.

Saint-Étienne (nr 18) spillede 1-1 mod Troyes har dermed kun tabt til ligaetter PSG i seneste ni kampe der har givet fem sejre og bragt klubben fra en suveræn sidsteplads til en placering som tredjesidst (playoff mod en klub fra L2), med fire point ned til direkte nedrykning og med tæt kontakt til de foranliggende hold.

Helgenklubben havde det svært i første halvleg hvor Troyes sendte farlige kontraer afsted og kom foran, men i anden halvleg fik Saint-Étienne bedre fat og fik fortjent udlignet.

Kvikfodede Sacko, højremand i tremandsmidterforsvaret, blev desværre alvorligt skadet, og spørgsmålet er hvordan hans fravær skal håndteres. Mod Troyes blev han erstattet med Moukoudi, der er en helt anden spillertype: Stor og stærk, men tung og teknisk tvivlsom.

Angriber/topscorer Khazri blev også skadet og er tvivlsom til Marseille.

Tvivl om højreback Macon, midtbanemand Neyou og angriber Hamouma (starter/indskifter): Tilbage eller stadig ukampdygtige? De har dog ikke været synderligt savnet. Angriber Crivelli har døjet med en skade siden han kom til i slutjanuar. Uvist om han bliver klar til denne kamp.

Kuriosum: Den 32-årige kreatør Cabella, klubløs efter at have fået kontrakten med russiske Krasnodar ophævet, har udtrykt ønske om at spille for Saint-Étienne (hvor han gjorde det nydeligt i 2018/19) i resten af denne sæson. Spændende at se om SE-ledelsen tager imod tilbuddet. Cabella er en dygtig tekniker med et godt frispark og ditto blik for medspillerne, men har ikke spillet siden midtnovember.

Marseille (nr 2) tog et markant skridt i kampen om andenpladsen ved at slå lokalrival Nice med 2-1.

I første halvleg var Nice underligt passiv og lavtstående, så Marseille kunne uantastet spille sit spil – dvs tålmodigt opspil og, når Sampaolis tropper ind i mellem satsede med offensive udfordringer, intenst genpres der afholdt Nice fra at slå kontra. I anden halvleg var Nice anderledes fremme i skoene, og Marseille var heldig i en situation hvor Saliba begik et straffe der ikke blev dømt.

Gode takter i Marseille-offensiven hvor sammenspillet mellem Gerson og Payet bliver stadigt smukkere. Men defensiven viste igen at den har usikkerhedstendenser under pres.

Den formstærke angriber Milik (12 i 18 kampe i år; scoring i seneste to ligarunder, inkl på straffe mod Nice) blev skadet under Skotland-Polen 24/3 og går glip af denne kamp. Han bliver muligvis klar til Marseilles EL-kamp mod PAOK torsdag, fem dage efter SE-kampen.

Træner Sampaoli er klar efter karantæne. I skammekrogen er derimod nu venstreback Peres, men i Kolasinac er der et glimrende alternativ.

Bøyes bud: 1X til odds 1,77 – SPIL HER >>*


Strasbourg – Lens X (1-1)

Strasbourg er svækket både offensivt og defensivt, men taber sjældent. Lens-spillet var ikke i top i marts, men det blev senest til sejr over Clermont, og trupnyt ser positivt ud trods et par fravær.

Strasbourg (nr 5) spillede 0-0 i Lorient. Åbnede ellers kampen godt og burde have bragt sig foran i en stærk første halvleg. Men i anden halvleg mistede alsacianerne pusten og kunne faktisk have tabt til sidst.

Strasbourg er 6-5-1 i år og er uden nederlag siden januar, men offensiven har helt klart lidt under fraværet af den skadede kreatør Thomasson i seneste tre kampe. Holdet har været solidt i forsvaret, men skabt relativt få chancer. Men immervæk vundet over Monaco og burde som nævnt have scoret og nok også vundet mod Lorient.

Thomasson mangler nok stadig, dvs stadig et kreativitetsproblem i offensiven. Den solide defensiv kan også have et problem. Midterforsvarer Le Marchand mangler stadig. Afløser Perrin har gjort det godt, men har nu karantæne. Den purunge reserve Doucouré er skadestvivlsom. Det er dog en mulighed at lade venstreback-afløser Caci være venstremand i tremandsmidterforsvaret. Det har han gjort på habil vis før.

Skadestvivl om defmidtbanemand Prcic.

Lens (nr 8) vandt 3-1 over Clermont og kom dermed tilbage på sejrshesten efter tynde indsatser i 0-1 mod Brest og 0-0 i Metz.

Spillet var dog ikke ret meget bedre end i de to kampe. Lens producerede færre chancer end modstanderen og havde næppe vundet hvis Clermont-målmanden ikke havde foræret to mål væk.

Midterforsvarer Medina er tilbage efter karantæne og kan afløse kollega Danso der er ny mand i skammekrogen. Angriber Sotoca (scorede et snedigt mål mod Clermont) har også karantæne, men kan afløses af den mere tekniske og driblestærke Said. Denne var sen indskifter mod Clermont efter skadespause og bør være startklar nu. Det samme med kreatør Kakuta der fik en startpuster i seneste runde.

Offensivafløser Jean er fortsat skadet.

Bøyes bud: X’et til odds 3,40 – SPIL HER >>*

Odds på Ligue 1

*Reklamelink


Clermont – Nantes 2 (1-2)

Den ellers så kvikke Nantes-offensiv har kreeret få chancer i seneste kampe, men mod højpressende Clermont kan bretonerne se sig tvunget ud i en målrettet affære. Begge hold er desuden svækket defensivt, og det bør give muligheder i begge ender.

Clermont (nr 17) har tabt tre runder i træk, senest 3-1 i Lens.

Det var dog temmelig uheldigt. Trods nogle fravær var Clermont velorganiseret, forsvarede sig godt og kom foran på et glimrende kontraangreb. Men kort før pausen fik Lens udlignet via tilfældig nedfaldsbold efter hjørne samt bragt sig foran efter kæmpefejl af Clermont-keeper Djoco. Han så også skidt ud da Lens slog sidste søm i ligkisten i anden halvleg; elendigr forsøg på at bokse bolden væk.

Faktisk producerede Clermont flere chancer end Lens.

Nu må oprykkerklubben desværre undvære forsvarsfyrtårn Hountondji der nok går glip af resten af sæsonen pga en brækket arm. Det er et markant problem. Der er en habil midterforsvarsafløser i Seidou (om end han langt fra har Hountondjis styrke i luftspillet), men han var mod Lens placeret på venstreback (og gjorde det godt) hvor N’Simba manglede pga en brækket hånd der nok også koster ham resten af sæsonen.

Derudover er der tvivl om def-midtbanemand Samed der har misset de seneste par kampe. Mod Lens fungerede midtbanen dog ret godt, med Gastien som balancemand samt Magnin og Berthomier som boks til boks-folk. Venstrefløj-afløser Allevinah er nok klar efter Covid.

Efter en flot start på året, inkl fortjent 3-1-sejr over PSG, har Nantes (nr 9) set skidt ud i seneste to kampe og tabt fortjent, 1-0 i Troyes samt 0-1 mod Lille.

Det kan ikke afvises at midterholdet Nantes bevidst eller ubevidst har fokus på pokalfinalen mod Nice i maj.

Den ellers så kvikke offensiv skabte meget lidt mod Lille, og den normalt så solide defensiv tillod alt for meget.

Skuffende af offensiven, især fordi den hurtige fløjspiller Bukari var placeret som højre wingback for anden gang i denne sæson. Først gang var mod PSG, og her gik det fantastisk. Mod Lille manglede offensiven mod og vilje. Selv efter Lille-rødt i 64. kneb det med at producere chancer. Nantes havde dog en afslutning der ramte indersiden af begge stolper.

Defensivens manglende soliditet hang nok sammen med at forsvarsgeneral Pallois manglede efter at være blevet skadet tidligt i kampen mod Troyes. Han er nok stadig ukampdygtig.

Der er desuden tvivl om midtbanemand Moutoussamy og venstre wingback Merlin.

Bøyes bud: Over 2 mål til odds 1,73 – SPIL HER >>*


Metz – Monaco 2 (0-3)

Bundhold Metz har brug for sejre, men vil nok forsøge sig med kompakt forsvar mod stærke Monaco. Det kan dog komme til at knibe for messinerdefensiven uden et par vigtige folk.

Metz (nr 19) tabte 6-1 i Rennes. Den gode nyhed er at messinerne endelig fik scoret efter fire kampe i træk uden at komme på tavlen. Den dårlige: Efter en periode med soliditet (kun 1 indkasseret mål i fire kampe) var der åbent hus mod de kombinationsstærke bretonere der gjorde hvad de havde lyst til. Ah ja, og Metz’ mål? Faldt til sidst ved stillingen 6-0. Ren kosmetik.

Stadig i karantæne: træner Antonetti (om end man må formode at det er ham der træffer de taktiske valg via telefon) og def-midtbanemand Pajot. De får nu selskab af midterforsvarer Kouyaté.

Højreback Centonze er muligvis tilbage efter skadespause. Ditto: venstreback Delaine (ikke fast starter efter han har meldt sin sommerafgang til lokalrival Strasbourg), midterforsvarer Kana-Biyik samt def-midtbanefolk Maiga og Traoré. Dog meget muligt at een eller flere stadig er ude af stand til at spille.

Evt debut til den 25-årige angriber Lamkel Zé som Metz har hyret efter hans kontrakt med en russisk klub blev ophævet.

Monaco (nr 7) vandt 3-0 over PSG. Særdeles fortjent – og temmelig overraskende.

Monegaskerne havde et tætpakket program – PSG-opgøret var nr syv på blot 22 dage – og formen så tung ud efter 0-1-tab mod Strasbourg samt EL-elimination mod Braga. Desuden havde den ellers offensive træner Clément stillet ret defensivt op mod Strasbourg samt i runden forinden mod Marseille (0-1-sejr).

Mod PSG så opstillingen også forsigtig ud med kun tre deciderede offensivfolk, men Monaco overraskede med masser af mod til at presse højt, drive bolden fremad og tage offensive chancer. Det gav pote mod et umotiveret samt mere og mere groggy parisermandskab.

Højrekantsmand Vanderson er nok tilbage efter Covid.

Bøyes bud: Monaco -1 AH til odds 2,00 – SPIL HER >>*


Montpellier – Brest 1 (1-0)

Sidst de to hold mødtes, gav Montpellier-træner Dall’Oglio sin tidligere klub (der trænes af ex-Montpellier-træner Der Zakarian) en syngende 0-4-lussing. Og det var da Brest var formstærk. Det er bretonerne bestemt ikke nu.

Montpellier (nr 11) vandt 0-2 i Bordeaux. God sejr. Ikke bare fordi det var første sejr i fire runder, men fordi Les Paillades var 9 mod 11 i hele anden halvleg. I øvrigt to tvivlsomme røde kort.

Heldigt, men også imponerende godt kæmpet. Og fremragende stået af keeper Omlin der var fyldt med selvtillid efter at have pillet et straffespark i første halvleg.

Nu har midterforsvarer Cozza (egentlig afløser, men fast starter i år pga fravær) og venstreback Ristic karantæne, men der er glimrende folk der kan tage over. Målfarlige Oyongo står klar på backpladsen, og i midterforsvaret bør den erfarne styrmand Sakho være klar efter skadespause.

I offensiven bør fløj/angriber Mavividi, holdets topscorer, være startklar. Han var indskifter mod Bordeaux efter skadespause.

Brest (nr 13) tabte 1-0 i Angers og har dermed tabt to i træk, inkl 1-4 mod Marseille. Før det: Heldig 0-1-sejr i Lens.

Nederlaget i Angers var fortjent efter en dårlig indsats. Skuffende , for Brest burde have gjort det bedre mod et mandefaldsramt hjemmehold der havde tabt syv runder i træk. Mens bretonerne var styrket defensivt efter at have spillet med fire vikarer i forsvaret mod Marseille.

Forsvaret var da også bedre end mod Marseille, men det tillod stadig flere chancer end offensiven producerede i den anden ende.

Træner Der Zakarian forsøgte ellers at ruske op i tingene ved at skifte på tre af fire offensivpladser i forhold til Marseille-kampen, men det virkede ikke.

Tvivl om den skadede højreback Pierre-Gabriel der har misset de seneste fire kampe; når han at blive klar? Også tvivl om offensivmand Del Castillo (mest indskifter, men starter mod Angers).

Bøyes bud: 1-tallet til odds 2,15 – SPIL HER >>*


Troyes – Reims 2 (1-2)

Troyes viser nydelig form, men Reims har basalt et bedre hold og styrkes nok med diverse tilbage efter skadespause. Troyes snuppede sejren i omvendte kamp, men det var grumme heldigt. Lokalrivalen spillede bedst og gør det nok også i dette Champagne-derby. Også selv om Reims-fans er forment adgang.

Oprykker Troyes (nr 15) har rebet sejlene efter to store udebane-nederlag i midt-februar. Siden er det blevet til to sejre og to uafgjorte. Alt sammen fortjent.

Senest 1-1 hos Saint-Étienne. Troyes var bedst i første halvleg med solidt forsvar og farlige kontraer, men kunne ikke holde distancen i anden halvleg hvor hjemmeholdet satte sig på tingene.

Tvivl om højreback Kaboré der missede Saint-Étienne. Her gjorde afløser El Hajjam det glimrende defensivt. Offensivt var det mere skævt; diverse dårlige afleveringer.

Fortsat langtidsskadet: midterforsvarer Azamoum.

Reims (nr 12) fik 0-0 mod farlige Lyon og fik dermed point for femte kamp i træk; to sejre. Som i de forrige fire kampe var held i høj grad med i spillet; Lyon havde chancerne til sejr.

Reim-offensiven skabte ikke ret meget, men det bør blive bedre nu hvor topscorer Ekitike og angrebskollega Touré nok er klar efter skadespause på små to måneder. Samme med midterforsvarer Gravillon. Tilbage bør også være fløjspiller Zeneli. Han missede Lyon efter at have vist stærkt spil siden startmarts (hvor han vendte tilbage efter lang skadespause). Tilbage er muligvis også def-midtbanemand Cajuste (ex-FCM) der har misset de seneste to kampe.

Angrebsafløser Donis er tilbage fra karantæne, mens den stærke midtbanemand Munetsi er ny mand i skammekrogen.

Bøyes bud: Reims +0 AH til odds 2,08 – SPIL HER >>*


Lyon – Angers X (0-0)

Lyon virker svækket offensivt med kreatør Paqueta træt efter Sydamerika-rejse og kollega Faivre skadestvivlsom. Angers vil nok pakke sig og kan meget vel få held med det.

Lyon (nr 10) måtte senest nøjes med 0-0 i Reims. Lidt uheldigt, for der var chancer til sejr, men offensiven var bestemt ikke i top. Måske fordi højrekantsmand Faivre var skadet, og spilfordeler Ndombele (træt efter EL-kamp mod Porto) blev holdt på bænken. Skidt indsats af afløserne Kadewere og Aouar, især sidstnævnte.

Til gengæld var forsvaret solidt. En trøst efter 2-4-nederlaget mod Rennes. Især Mendes (egl midtbane) gjorde det flot i midterforsvaret. Han var også god mod Porto. Den unge makker Lukaba ditto. Det kan gøre det svært for Denayer (bænk mod Porto og Reims efter skadespause) at generobre sin startplads.

Ukampdygtig er fortsat offensiv-afløser Cherki og midterforsvarsafløser Diomandé. Tvivl om midterforsvarsafløser Boateng.

Bemærk at kreatør Paqueta er i brasiliansk landsholdstjeneste lige nu; Brasilien spiller i Bolivia natten mellem tirsdag og onsdag. Derefter skal han flyve tilbage over Atlanten.

Desuden tvivl om kollega Faivre: Når han at blive skadesfri?

Lyon har desuden nok et øje rettet mod torsdagens EL-kamp hos West Ham, fire dager efter Angers-kampen.

Angers (nr 14) vandt 1-0 over Brest. ENDELIG – efter syv nederlag i træk.

Nederlagsstimen og en række fravær til trods spillede Angers godt og vandt fortjent. Nok hjulpet af at træner Baticles havde taget konsekvensen af en række drop og sat målmand Petkovic af. Afløser Mandrea gjorde det godt.

Tilbage fra karantæne er angrebsreserve Ninga og forsvarer Manceau. Sidstnævnte kan erstatte Thomas der er ny mand i skammekrogen. Manceau har ikke Thomas’ tacklefysik eller luftspilsstyrke , men er kvikkere på fødderne og stærkere i opspillet. Der er lidt tvivl om midterforsvarskollega Traoré, men han ventes at blive klar.

Spørgsmålet er om kreatør Fulgini og/eller afløser Ounahi er tilbage efter skade, men reserven Capelle gjorde det flot mod Brest; var faktisk banens bedste. Fulgini ventes dog at blive klar.

Ude er nok stadig den hurtige og fremdrivende højre wingback Cabot. Afløser Pereira var holdets svageste mod Brest, sammen med defmidtbanemand Bentaleb.

Bøyes bud: Under 2,5 mål til odds 2,20 – SPIL HER >>*


PSG – Lorient 1 (2-1)

PSG er suveræn ligaetter og har store spillemæssige problemer. Et paradoks eller en naturlig følge? Hvorom alting er, er pariserne nok svækkede til denne kamp, både defensivt og offensivt. Lorient kan meget vel udnytte det første, men uden balancemand Innocente kan det blive svært at udnytte det sidste mod Mbappé & Co.

PSG
(nr 1) tabte 3-0 i Monaco og er dermed oppe på tre nederlag i seneste fem ligakampe. Det har knebet med motivationen. Pointmæssigt er der råd til det (12 point ned til nr 2 nu), men Pochettino har det bestemt ikke komfortabelt i trænersædet efter den pinlige CL-elimination mod Real Madrid.

Fans er rasende. De piftede ad holdet under seneste hjemmekamp – selv om den blev vundet med 3-0 over bundhold Bordeaux.

Internt i truppen er humøret også i bund. Eksempelvis skulle Hakimi være utilfreds og interesseret i at komme væk.

I forhold til Monaco-kampen hvor de var skadede/syge, råder PSG nu i princippet over offensivfolk Messi og Di Maria samt målmand Navas. De er dog lige nu i landsholdstjeneste på den anden side af Atlanten og kan være trætte når de vender tilbage til Paris. Argentinerne (inkl midtbanemand Paredes) skal spille natten til onsdag, samme med midterforsvarer Marquinhos og Brasilien; Navas spiller for Costa Rica natten til torsdag. Di Maria og Messi scorede i øvrigt begge da Argentina slog Venezuela forleden, og Navas var med til at slå højtflyvende Canada.

Men venstrefløj/kreatør Neymar skulle være udhvilet. Han har karantæne i Brasiliens kamp natten til onsdag og vender derfor tidligere end planlagt tilbage til Paris. Det samme gælder i øvrigt spilfordeler Verratti. Han har ikke været over Atlanten, men landskampe for Italien kan også trække tænder ud – især når landet slås ud af VM-kvalifikationen. Efter fadæsen mod Nordmakedonien meldes han udmattet, og han har fået lov til at stå over Italiens onsdags-venskabskamp mod Tyrkiet.

Midterforsvarsafløser Ramos er muligvis endelig klar efter sin skade.

Lorient (nr 16) spillede 0-0 mod Strasbourg.

Bretonerne havde det svært i første halvleg hvor alsacianerne pressede på og burde have bragt sig foran, men Lorient var bedre med i anden halvleg; pressede faktisk på til sidst. Dette efter indskiftning af midtbanemand Le Fée der brillerede på venstrekanten. Han var ellers tvivlsom op til kampen pga sygdom.

Nu må Lorient undvære den vigtige balancemand Innocente, der bærer en stor del af æren for at holdet, med få undtagelser, har leveret solide defensive indsatser siden januar. Det erfarne alternativ Lemoine er nok spilleklar efter skadespause, men er næppe i topform efter cirka fire måneders fravær.

Bøyes bud: Begge Hold Scorer til odds 1,95 – SPIL HER >>*

Odds på Ligue 1

*Reklamelink

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.


Se også: SpilXpoden med spiltips til weekenden

2 kommentarer

 1. Trupnyt for lørdagens kampe:

  Nice – Rennes:
  Nice har forsvarsstyrmand Dante og fløjspiller Boudaoui tilbage fra karantæne. Nye fravær: defmidtbane-afløser Schneiderlin og offmidtbane-reserve Claude-Maurice.

  Rennes stadig uden fløjspillere Doku og Kamaldeen (mest indskiftere) og forsvarsafløser Badé. Samt førstekeeper Gomis. Den erfarne reservemålmand Salin er klar efter skade, men tager nok plads på bænken; unge Alemdar har været en glimrende vikar for Gomis.

  Lille – Bordeaux:
  Lille har midtbanedynamo Sanches tilbage efter skade. Midterforsvarer Botman er stadig ukampdygtig, og andenkeeper Grbic er nyt islæt på lazarettet. Defmidtbane-afløser Xeka og angrebsafløser Weah har karantæne. Angriber/topscorer David vendte tilbage fra Nordamerika-rejse i dag; han spillede 90 mins for Canada natten til torsdag, men tempoet har nok været lavt i 1-0-tabet i Panama eftersom canadierne kvalificerede sig til VM via 4-0 over Jamaica i seneste weekend.

  Bordeaux har overraskende målmand Costil med i truppen efter han i seneste runde kom op at skændes med klubbens fans der beskylder ham for racisme. Dog meget muligt at startpladsen går til andenkeeper Poussin der er klar efter karantæne, lige som kantspiller Oudin. Nye i skammekrogen er defmidtbanemand Guilavogui samt midterforsvarere Marcelo og Ahmedhodzic. Fortsat ude: Højreback Pembelé (afløser).

  Saint-Étienne – Marseille:
  Bemærk: Kampen risikerer af blive aflyst pga snevejr. Men hvis den spilles: Der er udsolgt, og da Marseille-fans er forment adgang, må alle cirka 40.000 tilskuere formodes at være tilhængere af hjemmeholdet.

  Saint-Étienne har nye fravær i højremand i tremandsmidterforsvaret Sacko og angriber/topscorer Khazri. Til gengæld er angriber Crivelli endelig kommet sig over den skade der har holdt ham ude siden han kom til i slut-januar. Ude er fortsat højreback Macon, venstreback Trauvo, defmidtbanemand Neyou og angrebsindskifter Hamouma.

  Marseille må undvære centreforward Milik. Ny mand i karantæne: venstreback Peres (starter/afløser). Tilbage fra karantæne: træner Sampaoli. Der i øvrigt udtrykker bekymring mht landsholdstræthed for disse spillere: midterforsvarer Saliba, midtbanemand Guendouzi, fløjspiller Ünder, venstreback Kolasinac, midtbaneafløser Gueye og angrebsreserve Dieng.

 2. Snevejr i Saint-Étienne betyder at lørdagens kamp mod Marseille spilles søndag.

Skriv et svar