18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Bøye: Tips til 3. runde i Ligue 1 d. 19. – 21. august 2022

Kun eet hold har maksimumpoint efter de første to runder af den franske L1-sæson: PSG. Men diverse andre hold har vist lovende spil, inkl Lille, den nordfranske klub der søndag aften er vært for netop PSG, dvs en match mellem mestrene fra 2021 og 2022. Runden byder også på Grand Est-derby mellem Strasbourg og Reims, samt en dyst mellem to velspillende hold i Monaco-Lens. Tjek de i alt 10 kampanalyser i denne indgående optakt.

Disclaimer: Optaktens tip, “Bøyes bud” der fremgår under hver kampanalyse, er skud fra hoften der ikke nødvendigvis holder værdi. Hvis jeg er overbevist om værdien, smider jeg også bettet som eksperttip. Men statistik fører vi naturligvis (over Bøyes bud; ikke ciffertippene). Anden rundeoptakt i denne sæson gav et overskud på 3,33 enheder. Det giver en samlet sæsonbalance på +7,55 og en tilbagebetaling på 137,75% for i alt 20 tip. De deciderede eksperttip gav i anden runde overskud på 1,55 for tre tip, men har en noget mere ydmyg samlet tilbagebetaling i denne sæson (inkl et supercup-forslag): Syv tip med balance på -0,4. Tilbagebetaling 94,25%.

Jens Bøye

Jens Bøye Ligue 1

Jens Bøye

Fredag: Lyon – Troyes 1 (3-1)

Aflysningen af Lyons andenrunde-kamp kan betyde mistet momentum efter førsterunde-sejren over Ajaccio, men til gengæld er midtbane-sommertilgang Tolisso nok i bedre kondition efter den ekstra træning. Danske Andreas Bruus har fået en god start i Troyes, men det har holdet som sådan ikke: to nederlag. Det ligner endnu eet af slagsen i Lyon.

Lyon stod over i sidste weekend hvor udekampen mod Lyon blev aflyst pga elendigt græs. I første runde vandt Les Gones 2-1 over Ajaccio via en fremragende kampstart – bl.a. af den hjemvendte klasseangriber Lacazette – og så en usikker fortsættelse pga udvisning af målmand Lopes efter dumt udløb.

Han har karantæne nu, men afløser Riou gjorde det godt da han blev skiftet ind.

Tilbage fra skader: defmidtbanemand Caqueret (unge Lepenant gjorde det flot i rollen mod Ajaccio), midtbaneafløser Adelaide og kreatørafløser Faivre, mens der fortsat er skadestvivl om angrebsafløser Dembélé.

Venstreback Henrique er klar efter karantæne, men nytilkomne Tagliafico gjorde det godt på pladsen mod Ajaccio. Hvor den hjemvendte midtbanemand Tolisso i øvrigt fik de sidste 15 minutter efter at have misset træningskampene pga en skade. Han kan meget vel være klar til at starte inde nu efter to ugers ekstra træning.

Troyes tabte senest 0-3 hjemme i danskerdysten mod Toulouse. Efter det uheldige 3-2-tab i Montpellier i første runde, var nederlaget mod Toulouse fuldt fortjent; oprykkerne spillede bedst (på et skidt græstæppe) og kreerede flest chancer, mens Troyes leverede dårligt forsvarsspil.

Det kunne dog måske være gået anderledes hvis Troyes havde bragt sig foran på kampens første store chance; oplæg ved den danske højreback Andreas Bruus, afbrænder ved Baldé. (Angriberen der scorede et smukt mål mod Montpellier efter dansk assist.)

Sidste sæsons højreback Kaboré er draget væk, men pladsen virker bestemt ikke svækket efter sommerens køb af Bruus i Brøndby.

Ude med skader er nok fortsat midterforsvarer Azamoum (været ude længe) og venstreback Conté (afløser Larouci kan være god, især fremad, men er ustabil). Men den erfarne midterforsvarer Rami og den stærke angriber Ugbo kan være startklare efter indskiftninger mod Toulouse, efter henholdsvis skade og for kort træningstid.

Bøyes bud: Lyon -1,5 AH til odds 1,93 – SPIL HER >>*


Lørdag: Monaco – Lens X (2-2)

Monaco er midtbanesvækket, men odds på Lens er faldet så meget at værdien er tvivlsom. Monegaskerne har spillet godt i sæsonstarten, men været uheldige. Lens har dog også vist nydeligt spil og bør kunne true.

Monaco spillede 1-1 mod Rennes. Ikke det resultat monegaskerne havde håbet på efter den uheldige CL-eliminering mod PSV, men de havde stor  ære af kampen.

Ikke nok med at de havde et hårdt midtuge-opgør i benene; efter 15 minutter blev de reduceret til 10 da midtbanemand Fofana blev vist ud, og angrebstalisman og normaltopscorer Ben Yedder blev ofret i den følgende taktiske udskiftning. I begyndelsen af anden halvleg kom Rennes så foran, og alligevel formåede Monaco at få uafgjort på mål af Embolo, og faktisk havde fyrstedømmets klub fortjent at vinde; havde chancerne til det. Inkl et straffespark der blev brændt – nok fordi Ben Yedder ikke var der til at sparke.

Nu har Fofana karantæne, og Monaco er dermed uden 21/22-sæsonens stærke midtbanepar (makker Tchouameni blev jo solgt til Real tidligere på sommeren). Det ligner en start til Lucas og unge Matazo – medmindre talentfulde Camara, netop hentet i Salzburg, allerede får en start nu. Spilletid er også en mulighed for en anden nytilkommer, midterforsvarer Sarr. Disasi og Maripan har dog gjort det godt (selv om Disasi af mærkværdige årsager blev sat til at sparke straffe mod Rennes og brændte), og talentfulde Badiashile er klar efter skade (indskiftet mod Rennes).

Højreback Aguilar er tvivlsom efter at have misset Rennes-kampen, men Vanderson er en fuldgod erstatning.

Efter den flotte, dynamiske indsats i 3-2-sejren over Brest, kneb det for Lens med at komme frem til ret meget i Ajaccio hvor det defensive oprykkerhold forsvarede sig til 0-0. Dog stærkt hjulpet af et elendigt græstæppe der gjorde det svært for Lens at få gang i flydende angrebsspil.

Lens har fortsat skadestvivl om kreatør Kakuta (i øvrigt nok på vej væk; unge Da Costa gør det godt på pladsen), angriber Buksa (sommertilgang) og målmandsafløser Farinez. Men sommertilgangen på højre wingback (hvor dygtige Clauss er solgt), lynhurtige Cabot, gjorde det vældigt godt da han blev skiftet ind mod Ajaccio; stærk debut. Det ligner en start nu. Dermed kan fleksible Frankowski flyttes over på venstre wingback hvor Machado ikke byder ind med så meget.

Den vigtige midtbanefremdriver Fofana er indtil videre stadig i Lens trods megen salgssnak. Dygtig, men også temmelig dyr.

Bøyes bud: X´et til odds 4,00 – SPIL HER >>*


Marseille – Nantes X (1-1)

Det lidt tunge Nantes-midterforsvar har umiddelbart et svært match-up mod Marseilles klasse-offensiv, men den erfarne Nantes-træner Kombouaré har nok lagt mærke til den effekt Brests højpressing havde på Marseilles u-boldfaste midterforsvar, og bretonerne kan slå farlige kontraer.

Marseille
fik kun 1-1 i Brest. Skuffende efter første rundes 4-1-sejr over Reims. Men måske ikke så sært endda.

Dels kan man vel ikke forvente stor stabilitet efter mange sommerændringer i det sydfranske galehus. Dels havde Brest-træneren luret at Marseille-midterforsvaret (diverse nye, inkl en del tunge og u-boldfaste) kan stresses af intenst højpres. Og når bolden trods alt kom frem til offensivfolkene, var det godt pakket ind af et velorganiseret Brest-forsvar. 1-1 var faktisk lidt heldigt.

Når det er sagt, skal det med at Marseille-træner Tudor virker lige så dumstædig som han er hidsig. Fx undlod han at sætte angriber Suarez på banen selv om han havde scoret to gange mod Reims (som indskifter), og selv om konkurrent Milik var usynlig. Lige som offensivkollegaerne Ünder og Gerson.

Men interessant indskiftning af den nytilkomne offensivstjerne Alexis Sanches. Tydeligt langt fra topkondition, men han viste prøver på de store evner. En anden kapacitet der skal op i tempo efter at have ligget brak i et stykke tid: midtbanemand Veretout, skiftet ind i de første to runder efter sent sommerskifte. Når i form ligner han en markant forbedring af midtbanen hvor Rongier er alt for anonym og en ringe arvtager for Kamara, sommerskifte til Premier League.

Nu har Marseille hentet endnu en ny spiller, højreback Kaboré (ejet af Man City; senest udlejet til Troyes). Han skal dog nok bare være afløser for den dygtige wingback Clauss).

Fortsat skadestvivl om målmand Lopez, men sommertilgang Blanco har gjort det glimrende.

Nantes
spillede 1-1 mod Lille i en ganske velspillet kamp; bretonerne var klart bedre end i første rundes heldige 0-0 i Angers (og end supercup-lussingen mod PSG). Fremragende kamp af målmand Lafont mod de veloplagte Lille-offensivfolk, men det meste af holdet spillede glimrende. Kreatør Blas var dog uvant bleg.

Afløseren på midtbanen for skadede Sissoko, Moutoussamy, begyndte skidt, men spillede sig op. Har ikke Sissokos store erfaring og fysiske tilstedeværelse, men er en dygtig tekniker.

Sissoko er stadig ukampdygtig.

Bøyes bud: Nantes +0,75 AH til odds 2,18 – SPIL HER >>*


Søndag: Strasbourg – Reims 1 (2-1)

Reims har lidt to klare nederlag i træk og kan få svært ved at bremse de stærke Strasbourg-angribere i dette Derby du Grand Est.

Strasbourg spillede 1-1 i Nice i en jævnbyrdig kamp; Nice var bedst i første halvleg, Strasbourg i anden.

Dermed har alsacianerne eet point for to runder (efter det fortjente 1-2-tab hjemme mod stærke Monaco) og har brug for en sejr. De stærke angribere Ajorque, Diallo og Gameiro, der kæmper om to startpladser, har savnet gode oplæg fra den ellers så kreative midtbane; Thomasson og Bellegarde kan gøre det meget bedre end de har lagt ud med i denne sæson.

Strasbourg må nok stadig undvære højreback Dagba og afløser Pierre-Gabriel, men fleksible Delaine (egl venstreback) er glimrende på pladsen. Var dog ikke så godt mod Nice som han var i anden halvleg mod Monaco.

Reims tabte 2-4 hjemme mod Clermont; andet tunge tab i træk, inkl første rundes 4-1-lussing i Marseille.

I modsætning til Marseille-kampen åbnede Reims stærkt mod Clermont og var fortjent foran 2-0 ved pausen, men en nødbremse-udvisning i begyndelsen af anden halvleg ændret totalt kampbilledet. 10 mod 11 blev Reims udspillet.

Midterforsvarer Faes, der vældigt gerne vil væk, var sat af en ukoncentreret indsats mod Marseille, men afløser Agbadou gjorde ikke just forsvaret mere solidt, og det var ham der så rødt.

Fortsat skadestvivl om midtbanefolk Berisha og Cajuste, offensivmand Mbuku, højreback Foket samt angrebsafløserne Donis og Sierhuis. Og kreatør Kebbal kan fortsat være sat af; træner Garcia er nok utilfreds med driblerens arbejdsindsats. Men højrefløj Ito, stærk sommertilgang, bør kunne starte efter indskiftning mod Clermont ovenpå skadestvivl.

Bøyes bud: 1-tallet til odds 1,73 – SPIL HER >>*

Odds på Ligue 1

*Reklamelink


Angers – Brest X (1-1)

Vestfransk dyst der meget vel kan ende med pointdeling. Brest er svækket i angrebet, men viste stærkt presspil mod Marseille. Angers har vist glimrende spil trods mange sommerændringer, men har været uheldig med to uafgjorte.

Efter den uheldige nullert hjemme mod Nantes, spillede Angers en ligeledes uheldig 2-2 hos oprykker Auxerre. Der var chancer til sejr. På den anden side: Ikke helt dumt at få uafgjort efter at have været bagud med 2-0 efter 10 minutter. Flot comeback, delvist hjulpet af Auxerre-rødt til 2-1 i 57., men også før dét spillede angevinerne bedst.

Udligningen kom i stand via godt forarbejde af den indskifte angrebsdribler Boufal, klar efter skade. Boost af offensiven.

Fortsat skadestvivl om kreatør-afløser Abdelli og angrebstalent Sima.

Brest rejste sig mod Marseille efter det fortjente førsterunde-nederlag på 3-2 i Lens. 1-1 mod en stærk modstander (sølvvinder), og faktisk var spillet til mere.

Træner Der Zakarian havde set at Marseille-forsvaret kunne stresses af højpres og blæste sit hold frem for at ødelægge modstanderens opspil. Det virkede vældigt godt, og Brest fik fortjent udlignet Marseilles føring. God indsats.

Bretonerne har dog stadig et problem i angrebet hvor Satriano er draget væk, og Mounié har misset de første to kampe pga en skade; tvivlsom til denne kamp, ligesom højreback Fadiga der missede Marseille. Også tvivl om venstrefløj Pereira der udgik i pausen mod Marseille, men ind kom driblestærke Belaili og leverede en stærk indsats.

Den hurtige offensivkollega Honorat (Brests bedste i 21/22) er pt stadig i klubben trods salgssnak.

Bøyes bud: X’et til odds 3,45 – SPIL HER >>*


Clermont – Nice X (1-1)

Clermont vandt i Reims, men virker defensivt hullet. Meget hullet. Nice har et bedre hold, især med Schmeicel i målet, men kommer til at have en torsdagskamp i benene.

Clermont rejste sig efter 0-5-lussingen mod PSG: vandt 2-4 i Reims.

Clermont åbnede ellers kampen cirka lige så skidt som mod pariserne og var fortjent bagud 2-0 ved pausen. Men Reims-rødt kort inde i anden halvleg ændrede totalt kampbilledet, og pludselig sprudlede Clermont. Godt spil, især, af de offensive sommertilgange, angriber Andric og kreatør Saracevic.

Den erfarne højreback Zeffane er muligvis klar efter den skade der har holdt ham ude siden sommerskiftet til Clermont.

Nice ConfL-kval hos Maccabi Tel Aviv 18. og 25. aug

Nice spillede 1-1 mod Strasbourg – samme resultat som hos oprykker Toulouse i første runde, og igen efter en temmelig jævnbyrdig match. Men med omvendt rækkefølge: Nice spillede skidt i første halvleg mod Toulouse, stærkt i anden. Omvendt mod Strasbourg.

Den erfarne waliser Ramsey var igen kun indskifter – sen ankomst til klubben efter sommerskifte – men må nærme sig en start. Derimod startede en anden sen sommertransfer, DK-keeper Schmeichel, inde – og danskeren kvitterede såmænd ved at være banens bedste. Flot debut. Og hieraki-førstepladsen må være hans selv om unge Bulka, der missede Strasbourg pga en skade, er klar nu.

Det kan dog godt være at Bulka får nogle kampe i pokalen og måske også i Conference League hvor Nice spiller kvalifikation hos Maccabi Tel Aviv denne torsdag, tre dage før Clermont-kampen (returkamp hjemme mod israelerne næste torsdag).

Kasper Dolberg er ikke med i Conference League-truppen, ganske som han har glimret ved sit fravær i truppen til de første to Ligue 1-runder. Den danske angriber er nok på vej væk fra Nice efter en skuffende 21/22-sæson.

Fortsat skadestvivl om midtbane-/kant-afløser Boudaoui..

Bøyes bud: X´et til odds 3,55 – SPIL HER >>*


Montpellier – Auxerre 1 (2-1)

To defensivt usikre hold, men hjemmebanefordelen kan give Montpellier sejren. Over 2,5 mål til odds over 2,0 kunne også være interessant.

Montpellier tabte 5-2 i Paris. Var underlegen mod de veloplagte pariserstjerner, men formåede dog, som det første hold i denne sæson, at nette mod dem.

Som i første rundes 3-2-sejr over Troyes var den nytilkomne forsvarer Sacko dårlig, denne gang som makker til Cozza, mens erfarne Sakho fik en startpuster efter Troyes-kampens problemfyldte indsats sammen med Sacko. Træner Dall´Oglio er nødt til at finde ud af hvad der skal gøres med det midterforsvar.

Tvivl om fløje Mavididi og Nordin der missede PSG.

Efter 4-1-nederlaget i Lille (trods defensiv indstilling) gik det bedre for oprykker Auxerre i hjemmekampen mod Angers: 2-2. Men ovenpå en frisk og flot (plus temmelig heldig; overeffektiv) start der betød 2-0 efter 10 minutter, havde Auxerre det svært og måtte nøjes med uafgjort, bl.a. (men bestemt ikke kun) pga rødt kort i 57. ved 2-1.

Midterforsvarer Pellenard mangler fortsat. Afløser Jeanvier, sommertilgang, havde som mod Lille koordineringsproblemer med makker Jubal, men var klart bedre end i 1. runde. Scorede endda.

Skadestvivl om højreback Pereira der missede Angers. Desuden har højrefløj Sinayoko karantæne.

Bøyes bud: 1-tallet til odds 2,15 – SPIL HER >>*


Toulouse – Lorient 2 (0-1)

Toulouse har vist glimrende spil i sæsonstarten, men den offensive oprykker risikerer at blive kontrastraffet af lurende og omstillingsgiftige Lorient.

Toulouse vandt senest 0-3 i Troyes og leverede, som i 1-1 hjemme mod Nice i første runde, glimrende spil. Fremadrettet og positivt. Og i modsætning til Nice-opgøret formåede La Téfécé denne gang at snøre posen.

Oprykkerholdet kunne være kommet bagud hvis Troyes havde scoret på kampens første store chance, men sejren var fuldt fortjent. Og dermed vandt Toulouse-forsvarerne Desler og Nicolaisen danskerdysten mod Troyes´ Andreas Bruus.

Toulouse må fortsat undvære offensivtalentet Chaibi der havde en flot træningskampssommer og startede inde mod Nice, men den erfarne afløser Dejaegere var god mod Toulouse. Det var den indskiftede angriber Healey i øvrigt også; glimrende mål til 0-3. Dermed er der pres på træner Montanier mht hvem der skal starte mod Lorient: Healey eller sommertilgang Dallinga der scorede mod Nice og også startede mod Troyes.

Lorient fik en dejlig sæsonstart med 0-1-sejren hos lokalrival (og storebror) Rennes. En kompakt defensiv gjorde det svært for den ellers velkombinerende modstander, og slap noget igennem stod sommertilgang Mvogo klar til at levere redninger mellem målstængerne.

Den hurtige venstrekant Laurienté, der har meldt at han vil væk, startede overraskende nok inde og gjorde det nydeligt, men ellers var offensiven bleg, og sejren kom via et heldigt selvmål. Men det lever Lorient nok fint med.

Men måske er rytmen slået i stykker nu: Andenrunde-opgøret hjemme mod Lyon blev aflyst i seneste weekend pga elendigt græs på Stade du Moustoir.

Højreback Silva er nok stadig ukampdygtig, men sommertilgang Kalulu gjorde det flot på pladsen mod Rennes. Ligeledes nytilkomne Talbi var også stærk i midterforsvaret. Og Laurienté? Er indtil videre stadig i Lorient.

Bøyes bud: Lorient +0 AH til odds 3,00 – SPIL HER >>*


Rennes – Ajaccio 1 (3-1)

De korsikanske oprykkere forsøger nok at grave sig ned i Bretagne. Men det kiksede altså i Lyon der spillede dem ud af banen i de første 20 minutter. Korsikanerbussen var meget bedre parkeret hjemme mod Lens, men det var hjulpet af elendigt græstæppe. Rennes har endnu ikke lignet sig selv fra sidste sæsons flotte spil, men her har de teknisk fremragende bretonere en gylden mulighed for at få kombinationerne til at glide igen. Forsvaret ser ikke godt ud, men Ajaccio vover sig nok først for alvor frem hvis bagud.

Rennes spillede 1-1 i Monaco. Et nydeligt resultat mod en storklub efter første rundes pinlige nederlag mod lokalrival og lillebror Lorient. Men spillet var skidt, og resultatet heldigt. Selv om monegaskerne var 10 mod 11 i 75 minutter, spillede de bedst og havde fortjent at vinde. Brændte bl.a. et straffespark.

Pinligt af Rennes der er svær af genkende i forhold til seneste sæsons flotte spil. Offensiven er ikke nær så velsmurt som man så det i 21/22 – mod Monaco var især kreatør Majer bleg. Hurtige Kalimuendo fik debut i angrebet med indskiftning i 52., men skal nok lige bruge lidt til at vænne sig til kombinationerne.

Eet andet problem er midterforsvaret hvor Aguerd er solgt, Omari skadet. De nytilkomne, Theate og Rodin, skal bruge tid til at falde til; var elendige mod Monaco. Nu må Rennes desuden undvære veteran keeper Mandanda der blev skadet mod Monaco (efter diverse flotte redninger). Ind kom unge Alemdar. Han leverede nogle gode kampe i 21/22, men mod Monaco var han usikker. Hvor defmidtbanemand Santamaria til gengæld var stærkt spillende.

Fortsat ukampdygtige er nok back-afløsere Assignon og Meling. Midterforsvarer Omari er ude til september.

Efter 2-1-nederlaget i Lyon valgte den defensive oprykker Ajaccio også at lægge meget afventende ud hjemme mod Lens, og denne gang var bussen meget mere velparkeret end i Lyon hvor korsikanerne var bagud 2-0 efter de første 22 minutter (før en Lyon-udvisning gav luft).

Chancefattig affære hvor ellers så dynamiske Lens blev holdt nede på en xG der sagde 1,03. Ajaccio: 0,71. Det hjalp dog hjemmeholdet at underlaget var svært at spille teknisk på; tørke-humplet græs.

Ajaccio drager til Rennes uden angriber Courtet (holdets næsttopscorer i 21/22 med blot 7 mål) der er skiftet til en L2-klub, men den L1-vante kollega Hamouma, der blev udvist mod Lyon, er klar efter overstået karantæne. Danner nok makkerpar i front med lynhurtige El-Idrissy. Forhåbentligt med målfarlige Spadanuda (hentet i Schweiz) fra start på venstrefløjen efter to indskiftninger.

Bøyes bud: Rennes -1 AH til odds 1,68 – SPIL HER >>*


Lille – PSG 2 (1-3)

Træner Galtier (ex-Lille) har fået en god start med PSG med fremadrettet spil og 3 store sejre (trods Mbappé et stykke fra storform). Men med nytilkomne Fonseca ved trænerroret og ditto Cabella i kreatørrollen har Lille også vist gode takter, især offensivt. Lille lader nok PSG have det meste spil, men jeg tror ikke hjemmeholdet bare graver sig ned. PSG-defensiven kan rystes.


Lille spillede 1-1 i Nantes. Offensiven spillede egentlig lige så godt som i 4-1-sejren over Auxerre – David og Cabella igen i hopla – men var mindre effektiv. Bl.a. pga storspil af Nantes´ målmand.

Samtidg havde defensiven det en del sværere end mod Auxerre; Nantes turde og kunne mere end oprykkerholdet. Især de to Lille-backs Zedadka og Djalo så skidt ud i første halvleg. De blev flået ud i pausen og erstattet med debutanterne, unge Diakité og rutinerede Ismaily. God defensiv indsats af begge, og Ismaily leverede også fremad; scorede endda et flot mål efter en række lækre 1-2-kombinationer.

Djalo har karantæne nu, men det er ingen svækkelse. Ismaily er nok klar til at starte på venstre back.

PSG vandt 5-2 over Montpellier og fortsatte det fine spil fra supercup-sejren på 4-0 over Nantes og første L1-rundes 0-5-gevinst i Clermont. Neymar demonstrerede igen sin storform, og Messi var også pænt med. Derimod skuffede Mbappé, tilbage efter karantæne og skade. Både spillemæssigt og ved at brænde straffe (og ved at vise dårlig attitude, bl.a. i straffe-skænderi med Neymar), men han fik scoret et mål.

Det gjorde debutant Sanches (hentet i Lille) også, som indskifter, og PSG-midtbanen ser altså god ud efterhånden med Verratti, Vitinho og så Sanches.

Bøyes bud: Over 3 mål til odds 1,92 – SPIL HER >>*

Odds på Ligue 1

*Reklamelink

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.


2 kommentarer

  1. Andreas Bruus misser Troyes´ svære udekamp i Lyon denne fredag – ja, faktisk må han se til udefra den næste måneds tid pga en knæskade. Den danske højreback har ellers været blandt lyspunkterne hos Troyes i sæsonstarten.

  2. Torsdagens Conference League-kvalkamp mellem Maccabi Tel Aviv og Nice endte 1-0 til hjemmeholdet trods stor fransk dominans; mange brændte chancer. Den nye Nice-keeper Kasper Schmeichel får en del kritik i franske medier for det israelske mål hvor han lod sig lobbe. SÅ skidt var det dog ikke; bestemt ikke et drop. Han skal jo gå ud når en modspiller er alene igennem; og han kunne dårligt gå ud tidligere i situationen der opstår meget pludseligt (en hovedstødsduel giver en heldig frispilning).

    Schmeichel blev også lobbet ved Strasbourgs mål i seneste weekend – da han debuterede for Nice (1-1 endte det), men i dén kamp leverede han en række gode redninger og blev faktik kåret som banens bedste spiller af flere franske aviser. Mod israelerne havde han næsten ingenting at lave, så modscoringen fylder meget i bedømmelsen af ham.

Skriv et svar