18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Bøye: Tips til 28. runde i Ligue 1 d. 11. – 13. marts 2022

Efter to profitable runder i træk var vi tilbage i rødt med vores tips i seneste optakt, men sæsonen er langt fra slut endnu, og vi kæmper videre. De 10 kampe i denne uges runde tæller bl.a. en dyst mellem top og bund når PSG er vært for Bordeaux tidligt søndag eftermiddag. Agterlanternen håber nok at pariserne tager det dårlige spil fra Nice-nederlaget med sig og samtidig er trætte efter onsdagsbrag mod Real. Læs de grundige kampanalyser herunder.

Disclaimer: Optaktens tip, “Bøyes bud” der fremgår nedenunder hver kampanalyse, er skud fra hoften der ikke nødvendigvis holder værdi. Hvis jeg er overbevist om værdien, smider jeg også bettet som eksperttip. Men statistik føres der naturligvis (over Bøyes bud; ikke ciffertippene). Seneste rundeoptakt gav et underskud på 5,03 units, og dermed lyder det samlede resultat på: -10,03. Dette efter 23 rundeoptakter og i alt 233 Bøye-bud til 1 unit per tip. Dvs en tilbagebetaling på 95,5%.

Jens Bøye

Jens Bøye Ligue 1

Jens Bøye

Lille – Saint-Étienne X (2-2)

Mesterhold Lille har to sejre i træk og får forbedret det slidte underlag før kampen, mens bundholdet Saint-Étienne må undvære fans og en erfaren midterforsvarer. Men helgenklubben viser glimrende form og kan meget vel true et Lille-forsvar der langt fra er dirkefrit.

Mesterhold Lille (nr 7) har haft store problemer med spillet i denne sæson, men står lige nu med to gode sejre i træk. 0-1-gevinsten i Lyon var heldig (Les Dogues burde have indkasseret 2-3 mål), men indsatsen i 4-0 over Clermont var overbevisende, selv om det skal med at udeholdet manglede topscorer Bayo og så rødt i 68. ved 1-0.

Det skal også med at Lille bestemt ikke blev hjulpet af banens hybridgræs der er i dårlig stand og besværliggør teknisk spil. Klubben ruller derfor nyt underlag ud i denne uge, før fredag, og håber at det hjælper. Det gjorde det i slutdecember, men ikke ret længe.

Virkelig formstærk lige nu: Midtbane-fremdriver Sanches der mod Clermont som udgangspunkt var placeret på en højrekant, men som gik på rov overalt. Også værd at bemærke: Topscorer David der scorede sit første ligamål siden december.

Fem dage efter kampen mod Saint-Étienne skal Lille spille CL-returkamp mod Chelsea der vandt 2-0 i London 22. februar. Jeg tror dog ikke det får træner Gourvennec til at køre synderlig meget turnover mod helgenklubben.

Saint-Étienne (nr 17) vandt 1-0 over Metz og har dermed fem sejre i seneste syv kampe der kun har givet nederlag hos ligaetter PSG.

Helgenklubben var klart bedst mod messinerne; fortjent sejr. Godt pres og genpres, og giftige kontrastød efter føringen. Godt spil, især, af januartilkommer Thioub på højrekanten.

Bemærk at SE-fans, efter uroligheder under en pokalkamp i januar, er forment adgang til resten af sæsonens udekampe.

SE må undvære den erfarne midterforsvarer Mangala, januartilkommeren der har spillet sig op efter en tung start. Ude er fortsat angriber Hamouma (starter/indskifter) samt nok også venstreback Trauco, højreback Macon, midtbanemand Neyou og midterforsvarsafløser Sow. Disse fire har holdet dog klaret sig glimrende uden.

Angriber Crivelli har døjet med en skade siden han kom til i slutjanuar. Uvist om han bliver klar til denne kamp. Til gengæld bør angriber/topscorer Khazri være startklar. Efter at have misset PSG pga en skade, var han kun indskifter mod Metz.

Bøyes bud: Begge hold scorer til odds 1,94 – SPIL HER >>*

Montpellier – Nice 1 (2-1)

Nice-fans er forment adgang til dette sydkyst-derby, og det gør hjemmeholdets opgave lidt nemmere. Eller mindre svær, for Nice er nr 2 og har lige slået PSG, mens Montpellier viser dårlig form. Savanier & Co snuppede dog en sejr i Nice i efteråret og kan måske også drille nu hvor Nice skal spille anderledes end mod PSG.

Montpellier (nr 11) tabte 2-0 i Nantes og har dermed lidt to fortjente nederlag i træk, inkl forrige rundes 2-4 mod Rennes.

I Nantes forsøgte træner Dall’Oglio sig med et tremandsmidterforsvar uden at det hjalp på soliditeten, og fremme skabte normalt så kreative Savanier & Co stort set ingenting. Nok bl.a. fordi offensiv-midtbanemand Mollet var placeret på en uvant angriberpost i 5-2-1-2-formationen.

Bagefter mente træneren dog ikke at årsagen til det dårlige spil var formationen; snarere spillernes opgivende attitude.

Montpellier må nok fortsat undvære venstrefløj og topscorer Mavididi der har været skadet siden startfebruar. Mere håb om at den erfarne og kropsstærke midterforsvarer Sahko bliver klar efter at have misset seneste to kampe. De to savnes virkelig, især Sakho.

Højreback Souquet (god mod Rennes) er tilbage fra karantæne.

Nice (nr 2) fejrede sidste tirsdags kvalifikation til pokalfinalen (vandt 2-0 over en 4.-divisionsklub) med at slå ligaetter PSG 1-0 lørdag. Anden gang på en måned at Nice gjorde det onde ved pariserstjernerne; i slutfebruar slog de dem ud af pokalen via 0-0 og straffekonk.

I lørdagens kamp stillede Nice, normalt 4-4-2, med en ekstra midtbanemand på bekostning af en fløjspiller og fokuserede på at være kompakt og solid. Kontraløb var der ikke mange af; når bolden blev erobret, blev den først og fremmest kørt sikkert rundt i egne rækker.

Men et par kontraangreb blev det skam til. Som da indskifter Delort fem minutter før tid flot scorede efter et fint fløjløb af indskifter Stengs. Jeg tror Delort (ex-Montpellier) denne gang får startchancen frem for danske Dolberg.

Ukampdygtige er nok fortsat de offensivt dygtige backs, højremand Atal og venstremand Amavi. Afløserne, Lotomba og Bard, er habile, men har ikke samme klasse. Atal var tilbage i træning i går, tirsdag, men har været ude siden startfebruar og er generelt skrøbelig. Nice er nok forsigtig og undlader at bruge ham mod Montpellier.

Bøyes bud: Montpellier +0,25 AH til odds 1,85 – SPIL HER >>*

Troyes – Nantes 2 (1-2)

Begge hold vandt i seneste runde, men Nantes-formen virker mere grundfæstet, og Troyes har en del fravær.

Oprykker Troyes (nr 16) har fået rebet sejlene efter to store udebane-nederlag i midt-februar. Siden er det blevet til fortjent 1-1 mod ligatoer Marseille og senest ditto 0-2-sejr hos agterlanterne Bordeaux.

Det trods en del fravær. Fire startere fra Marseille-kampen missede Bordeaux. Heraf er def-midtbanemand Tardieu klar efter karantæne nu, men der er skadestvivl om de tre øvrige, angriber Touzghar (målskytten mod Marseille), offensiv-midtbanemand Dingomé og midterforsvarer Rami.

Ude er nok stadig angriber/altmuligmandmand Ripart og midterforsvarsafløser El Haijjam. Fortsat langtidsskadet: midterforsvarer Azamoum.

Det gik fint uden alle disse mod Bordeaux, men nu mangler også back/midterforsvarer Biancone (vikar for Rami senest) og back-afløser Koné. Midterforsvaret ser med andre ord tyndt ud. Så tyndt at træner Irles kan må se sig tvunget til at skifte fra sin foretrukne tremands-model til tomands.

Nantes (nr 6) er 7-2-1 i seneste ni kampe (har kun tabt 1-0 til ligeledes formstærke Strasbourg i en tæt affære afgjort af stor forsvarsfejl). Blandt de fortjente skalpe: PSG.

Efter seneste midtuges pokalsemifinaletriumf mod Monaco (2-2 og sejr via straffesparkskonkurrence) var der kræfter i behold til i weekenden at vinde 2-0 over Montpellier. Fuldt fortjent i en kamp hvor bretonerne var farlige fremad og tillod meget lidt i egen ende.

Nantes må fortsat undvære den erfarne back Fabio; der er dog diverse andre at tage af. Tvivl om angrebs-afløsere Coco og Augustin.

Bøyes bud: Nantes +0 AH til odds 1,79 – SPIL HER >>*

PSG – Bordeaux 1 (3-1)

Top mod bund. Trods (eller måske pga) stor føring slingrer PSG en del i ligaen, og turnover i denne kamp er oplagt efter midtuge-dyst i Madrid. Bordeaux-offensiven var bleg i seneste runde, men kan godt bide fra sig.

PSG (nr 1) fik en dårlig optakt til denne onsdags CL-returkamp mod Real (i Madrid) da Messi & co lørdag tabte 1-0 i Nice.

Uden karantæneramte Mbappé var der ikke meget speed i angrebet (Di Maria fik dog en friløber efter god aflevering af Neymar, men brændte fælt), og det meste foregik i et sindigt tempo. Alt for henholdende og fantasiløst.

Det gav kompakte og defensive Nice mulighed for at holde tæt, og fem minutter før tid fik Riviera-drengene endda scoret på en sjælden kontra.

PSG har savnet højreback-hurtigløber Hakimi i seneste kampe, men han er tilbage nu og er nok med mod Real og vel også mod Bordeaux. Spilfordeler Verratti misser Bordeaux pga karantæne, hvilket evt kan give startchancen til Paredes, tilbage efter skade. Nok stadig ukampdygtige: midterforsvarsafløser Ramos, midtbaneafløser Herrera og venstreback-reserve Kurzawa.

Forventet opstilling mod Real: Navas – Hakimi, Marquinhos, Kimpembé, Mendes – Gueye, Danilo, Verratti – Messi, Mbappé, Neymar

Kimpembé, Mendes og Gueye startede på bænken mod Nice, mens Mbappé havde karantæne. Vil træner Pochettino køre turnover efter Real-braget? Kan bestemt ikke afvises. Fx kan forsvarsstyrmand Marquinhos tænkes at få en puster.

Bundholdet Bordeaux (nr 20) tabte senest 0-2 til Troyes.

Det første mål var uheldigt; et straffespark (begået i et ufarligt felthjørne) blev først snuppet af keeper Poussin, så på bizar vis tabt ind over stregen. Men nederlaget var særdeles fortjent.

Skidt indsats af girondinerne. Der dermed blot har fået i alt to point i tre kampe siden Guion overtog trænerposten i februar. De scorede i de to første kampe og har nettet i fire af seks seneste kampe. Men mod Troyes så det godt nok blegt ud.

Alt er ikke tabt for agterlanternen endnu; der er to point op til en playoff-plads, men der skal sejre til. Det får dem dog næppe til at oversatse mod PSG; mon ikke fokus er på at forsvare sig og evt kontrastøde ind i mellem.

Bordeaux har muligvis klassekeeper Costil tilbage efter en god måneds skadespause. Evt også tilbage: venstreback Mangas. Defmidtbanemand Lacoux mangler nok stadig.

Bøyes bud: Begge hold scorer til odds 2,23 – SPIL HER >>*

Odds på Ligue 1

*Reklamelink

Angers – Reims X (2-2)

Angers angriber sandsynligvis fra start; har brug for sejre. Reims vil nok forsvare sig – men samtidig true på kontra (trods fortsat savn af Ekitike) og dødbolde, noget champagnedrengene excellerer i. De to hold er generelt ret målfattige, men odds for Over er for højt.

Angers har tabt 6 i træk og tørster efter sejr; var da også fremme i de offensive sko i seneste hjemmekamp. Reims har fået nogle heldige point på det seneste; savner stadig topscorer Ekitike, men får alligevel scoret på een eller anden måde.

Efter en solid start på året har Angers (nr 14) tabt seks kampe i træk, senest 2-0 i Rennes.

Det er ikke kun resultaterne der har svigtet; indsatserne har også været tunge. Angers startede dog forrige rundes hjemmekamp mod Lens på fin vis, men tabte uheldigt 1-2, og mod Rennes var spillet tilbage i kulkassen.

I det mindste var målmand Petkovic solid efter to kampe i træk med drops.

Nu er den hurtige angriber Cho tilbage fra karantæne. Men en anden hurtigløber, den fremdrivende højre wingback Cabot, er fortsat skadet, og der er tvivl om afløser Pereira der missede Rennes. Her gjorde midtbanemand Ounahi det dog pænt som vikar.

Reims (nr 13) spillede 1-1 mod Strasbourg og fik dermed point for tredje kamp i træk, inkl 1-1 mod Brest og 1-2-sejr i Monaco. ALLE tre gange: Heldigt.

Champagne-drengene var igen spille- og chancemæssigt underlegne, men skal igen have kredit for deres stædighed. Udligning i 84. (efter dødbold), såmænd ved ex-midtjyde Cajuste, tilbage efter skadespause.

Reims må fortsat undvære topscorer Ekitike og midterforsvarer Gravillon, samt sandsynligvis stadig højreback Foket, midtbanemand Berisha og angriber Touré. Angrebsafløser Van Bergen, der missede Strasbourg pga sygdom, er nok tilbage.

Bøyes bud: Over 2 mål til odds 1,90 – SPIL HER >>*

Se også eksperttippet

Clermont – Lorient 2 (0-1)

To hold der begge fik en lussing i seneste runde. Clermont har ellers imponeret mod store klubber, men haft det svært mod mindre hold. Noget solide og kontrafarlige Lorient meget vel kan udnytte – selv om Clermont-topscorer Bayo nok er tilbage. Lorient styrket af forsvarsstyrmand Laporte.

Clermont (nr 15) fik en lussing på 4-0 hos Lille.

Den lille oprykkerklub har ellers været en favoritdræber (og samtidig haft det sværere mod mindre klubber) i år hvor det bl.a. er blevet til sejr hos ligatoer Marseille. Men mod Lille gik den altså ikke.

Det skal med at Clermont så rødt i 68. Da var holdet bagud, men kun med 1-0. Men spillet var nu heller ikke fremragende før udvisningen; defensiven var ikke så velorganiseret og kompakt som normalt. Og højpresset udløste ikke nær så mange interessante omstillinger som mod satsende Marseille. Eller som mod Rennes og Nice, to andre imponerende skalpe Clermont har taget i år.

Nu må Clermont undvære defmidtbanemand Samed pga karantæne. Ude er også angrebsreserve-lejesvenden Hamel (må ikke spille mod Lorient der ejer ham). Og midterforsvarer Ogier må nok stå over igen (missede Lille pga Covid); afløser Seidu er dog glimrende. Men angriber/topscorer Bayo bør være tilbage efter at have misset Lille pga en mindre skade.

Efter fire solide kampe i træk, fik Lorient (18) en 1-4-lussing mod Lyon. Fortjent i et opgør hvor udeholdet var klart bedst. Ville og kunne mest.

Men det skal med at Lorient manglede en vigtig del af defensiven, forsvarsstyrmand Laporte. Han er tilbage fra karantæne nu, og dermed kan soliditeten meget vel igen indfinde sig og danne basis for hurtige kontraløb.

Midtbanemand Abergel har karantæne, men har god erstatning i fx kreative Boisgard. Sygdomstvivl om angriber Moffa der scorede holdets enlige mål mod Lyon (brændte også et par pæne chancer). Han har dog glimrende afløsere i Koné og Soumano.

Offensivafløser Diarra er nok tilbage, mens def-midtbanemand Lemoine stadig er ukampdygtig. Lemoine var starter før sin skade, men ville næppe være det nu hvor januartilkommer Innocente har sat sig på pladsen.

Bøyes bud: Lorient +0 AH til odds 2,38 – SPIL HER >>*

Se også eksperttippet

Metz – Lens X (1-1)

Lens vandt den omvendte kamp med 4-1, men har i 2022 haft svært ved at knække lavtstående hold – som Metz. Der har svært ved at score mål, men defensiven kæmper for sagen.

Med 1-0-tabet i Saint-Étienne fortsatte Metz (nr 19) stimen af indsatser præget af en middelmådig defensiv og en anæmisk offensiv. Det var sjette kamp i træk uden sejr (tre nederlag), og i den periode har messinerne har scoret to mål i alt.

Mod Saint-Étienne havde Mezt en xG på 0.32. Elendigt. Og det med en på papiret pænt offensiv 4-2-3-1-opstilling. Den fungerede ikke, men det virkede heller ikke da offensivfolk Nguette og Boulaya i 54., to minutter at hjemmeholdet fortjent var kommet foran, blev udskiftet til fordel for en wingback og en def-midtbanemand. Det øgede bestemt ikke holdets offensive kunnen, og samtidig tillod Metz endnu flere chancer end i første halvleg.

Metz må fortsat undvære træner Antonetti (om end man må formode at det er ham der træffer de taktiske valg via telefon) og def-midtbanemand Pajot pga karantæne. De får nu selskab af def-midtbanemand Amadou i skammekrogen.

Ukampdygtige er stadig forsvarsafløser Udol og nok også højre wingback Centonze (han savnes). Tvivl om def-midtbanemand Maiga der har misset de seneste to kampe.

Det var stolpe-ud for Lens (nr 10) i hjemmekampen mod Brest: 0-1.

Drevet frem af de mange entusiastiske fans på Estadio Bollaert pressede Lens højt og godt og fremtvang flere farlige omstillinger, men uden at kunne omsætte til mål. Brest fokuserede på forsvaret – femmands – og var bedst uden bolden: Lavt, men intenst pres.

Et pres Lens havde svært ved at spille sig uden om eller igennem, men det blev alligevel til en del chancer, inkl en STOR een af slagsen til Sotoca, cirka en meter fra målstregen. Ud af ingenting var det Brest der i 59. fik scoret via sololøb af Honorat. Skidt forsvar af Lens i situationen.

Lens må håbe at angriber Said er klar efter sin skade, for han savnes. Wingback-afløser Frankowski har karantæne, og offensivafløser Jean er fortsat skadet.

Bøyes bud: X’et til odds 3,55 – SPIL HER >>*

Strasbourg – Monaco X (2-2)

Det ligner en underholdende kamp mellem to formstærke hold – selv om Monaco kommer til at have en torsdagskamp i benene.

Strasbourg (nr 5) spillede 1-1 i Reims. Alsacianerne har kun tabt to ligakampe siden oktober og er velpressende og velspillende, men har kun fået uafgjort i seneste tre runder. Tilspillede sig også flest chancer i Reims og kom fortjent foran, men lod sig presse for meget til sidst og måtte se hjemmeholdet udligne.

Strasbourg har nok kreatør Thomasson tilbage fra skade (der er dog stadig tvivl). Midterforsvarer Le Marchand mangler stadig, men afløser Perrin har gjort det godt.

Monaco (nr 8) har spillet glimrende med den juleansatte Clément ved trænerroret; insisterende offensivt pres og effektivt genpres. Det gode spil til trods har det dog knebet med resultaterne, med den flotte 2-0-sejr over Lyon i startfebruar som undtagelse. Indtil nu.

I seneste uger er monegaskerne løbet ind i to uheldige uafgjorte, et ditto tab hjemme mod Reims samt – i seneste midtuge – elimination i pokalsemifinalen i Nantes efter underholdende 2-2 og straffekonktab. Men i søndags vandt de 0-1 i Marseille.

Monegaskerne stillede uvant defensivt op med kun tre deciderede offensivfolk og kom ikke frem til ret meget, men lukkede godt af og var simpelthen mere effektiv end det mere satsende hjemmehold.

Interessant match der viser at Clément rummer andet og mere end blot offensiv satsning.

Skadestvivl om den erfarne midterforsvarer Maripan, der missede Marseille, men Disasi og tilbagevendte Badiashile gjorde det aldeles glimrende.

Bemærk: Kampen i Strasbourg bliver Monacos femte på blot 15 dage. Denne torsdag gælder det et Europa League-opgør hos portugisiske Braga (med returkamp næstfølgende torsdag).

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 2,10 – SPIL HER >>*

Lyon – Rennes X (1-1)

Lyon har vist glimrende spil i foråret, og storklubben er favorit på eget græs, men Rennes er også i stærk form og har i det hele taget haft en bedre sæson end hjemmeholdet. God chance for bretonsk point i gastronomiens højborg. Bemærk: Begge med midtugekampe.

Lyon (nr 9) rejste sig efter det uheldige 0-1-nederlag mod Lille med 1-4-sejr i Lorient.

Igen var offensiven chanceskabende, men denne gang var effektiviteten også på plads. Stor kamp af januartilkommer Faivre, højrekant med frihed til at gå ind i banen. Han scorede to gange og leverede en assist. Angribere Ekambi (venstrekant) og Dembélé kom også begge på scoringslisten.

Stærkt pres og genpres. Der var en lille tendens til at trække sig efter at være kommet foran 0-2, men efter Lorients reducering til 1-2, skruede Lyon igen op for intensiteten og satte tingene på plads.

I midterforsvaret gjorde midtbanemand Mendes det igen nydeligt, så jeg tror ikke han taber startpladsen til erfarne Denayer selv om belgieren er tilbage efter sin skadespause. Denayer har været ude i tre måneder.

Midtbanemand Ndombele er tilbage efter at have misset Lorient hvor Aouar gjorde det godt som vikar. Højreback Dubois er også tilbage og får vel sin plads tilbage; vikar Gusto gjorde det dårligt mod Lorient. Dubois var dog også ringe før han blev skadet, så højrebacken ligner lige nu et ellers velkørende holds svage punkt.

Midterforsvarsafløser Diomandé er skadet, og der er tvivl om kollega Boateng. Ude er fortsat offensiv-afløser Cherki. Men midtbanemand Adelaide, skadet fra februar 2021 til februar i år, gjorde comeback mod Lorient med indskiftning kort før tid. Han nåede at demonstrere at den fine teknik er i behold.

Bemærk at Lyon skal spille Europa League hos Porto denne onsdag, dvs fire dage før Rennes-kampen. Returkamp mod portugiserne spilles torsdag i næste uge. Rennes skal også spille europæisk i denne uge, torsdag, samt den følgende torsdag, mod Leicester i Conference League.

Opstilling mod Porto: Lopes – Dubois, Mendes, Lukeba, Emerson – Caqueret, Ndombélé – Faivre, Paqueta, Toko-Ekambi – Dembélé

Med 2-0-sejr over Angers bekræftede velkombinerende Rennes (nr 4) den fine form. Ikke langt fra formen i oktober-november hvor bretonerne var ligaens bedste hold. Lige nu har bretonerne tre sejre i træk, inkl 2-4 i Montpellier i seneste udekamp (efter fire udebane-nederlag i træk).

Rennes var klart bedre end Angers, både offensivt og defensivt. Solid og kreativ. Og det selv om bretonerne startede uden de kreative midtbanefolk Majer og Tait. Sidstnævnte blev dog skiftet ind og fik sine første minutter siden en skade sidelinje-parkerede ham i startjanuar.

Måske er Majer tilbage nu efter rygproblemer holdt ham ude mod Angers; det kan i hvert fald ikke afvises. Og så har Rennes virkelig embarras de richesses – selv om fløjindskifter Kamaldeen og forsvarsafløser Badé nok stadig mangler.

Bøyes bud: X’et til odds 3,60 – SPIL HER >>*

Brest – Marseille X (1-1)

Brest vil nok forsvare sig stædigt, mens pt uinspirerede Marseille kan få svært ved at trænge igennem; har desuden torsdagskamp i benene.

Brest (nr 12) snuppede en heldig sejr i Lens: 0-1. Der var fuldt fokus på defensiven med et femmandsforsvar og meget lidt vilje til at søge fremad når man havde bolden. Bretonerne var bedst uden bold.

Defensiven var kompakt og velorganiseret og gav ikke en hel masse væk, men der var immervæk en del chancer til Lens der blot ikke formåede at omsætte dem. Mest halve chancer, men også en STOR. Godt spil af målmand Bizot. Og så scorede Honorat på et flot sololøb. Den hurtige fløjspiller var placeret som wingback, men var mest back; viste sig ikke ret meget offensivt. Men een af de få gange han vovede sig frem, tog fanden altså ved ham.

Heldigt, men også effektivt.

Holder træner Der Zakarian – i denne sæson har han ellers udelukkende spillet 4-4-2 eller 4-2-3-1 – mon fast i tremands-midterforsvaret fra Lens-opgøret? Ja, det tror jeg han gør. Forsvarsstyrmand Chardonnet er stadig i karantæne, og tremands-midterforsvar udfylder det tomrum han efterlader.

Skadestvivl om højreback Pierre-Gabriel der har misset seneste to kampe.

Marseille (nr 3) har problemer. Efter forrige weekends 1-1 hos bundhold Troyes trods tidlig 0-1-føring (efter heldigt straffespark) tabte Les Phocéens 0-1 hjemme mod sydkyst- og storklubskollega Monaco.

I en chancefattig affære var det monegaskerne der var mest effektive. De stillede uvant (og måske overraskende for Marseille-træner Sampaoli) defensivt op. Marseille satsede mest, både før og efter Monacos mål i 58., men kom ikke frem til ret meget ud over en tværbold som angriber Milik var 20 centimeter fra at nå frem til. Med ham og Bakambu i front, og Payet lige bagved i en 4-4-2-formation med midtbanediamant, var der ellers lagt op til både chancekreation og tyngde i feltet, men Monaco stod for solidt, og Marseille var for uinspireret.

To Marseille-angribere, for en sjælden gangs skyld. Men Sampaoli går nok nu tilbage til at bruge 1 eller endda 0 (falsk nier); han nægter at lægge sig fast på en formation selv om lidt kontinuitet måske ville være en god idé.

Højrefløj Ünder missede Monaco (og var savnet). Endnu uvist om han bliver klar til denne torsdags Europa League-opgør mod Basel (returkamp i Schweiz i næste uge), men hvis ikke, bør han kunne være med mod Brest.

Efter længe at have indtaget andenpladsen, er Marseille nu nr 3, to point efter Nice. Og man skal huske at forskellen havde været tre point større uden tilskuerinvasionen i Nice-Marseille som hjemmeholdet blev straffet for via en skrivebordsafgørelse.

Bøyes bud: Under 2,5 mål til odds 1,98 – SPIL HER >>*

Odds på Ligue 1

*Reklamelink

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

2 kommentarer

  1. Metz-Lens (søndag): Metz er endnu mere svækket end ventet. I forvejen manglede hjemmeholdet (hvis træner Antonetti stadig har karantæne) fortsat højreback Centonze samt def-midtbanefolk Pajot og Maiga. Dertil kom nyt fravær i def-midtbanemand Amadou. Men nu er der yderligere fravær: def-midtbanemand Traoré er skadet. Desuden skadestvivl om backen Delaine (indskifter senest, men normalstarter), midterforsvarer Kana-Biyik og angriber Mafouta (de startede begge inde senest).

    Der er reelt ikke fler defmidtbanefolk tilbage i truppen – bortset fra allrounder Sarr der KAN spille på bageste midtbane. Han er dog bedst fremad.

    Alt dette kan meget vel betyde at der er værdi i Lens-sejr hvis odds over 2,0. Også selv om Lens ikke kunne knække den stædige Brest-defensiv senest; Metz kommer nok også til at stå lavt og kompakt.

    Bemærk dog at Lens fortsat må undvære holdets bedste angriber, Said. Nyt fravær: venstreback-afløser Frankowski.

  2. Montpellier-Nice: Nice-backs Atal og Amavi meldes begge klar efter skadespauser. De er nok med i weekendens kamptrup.

Skriv et svar