18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Bøye: Tips til 27. runde i Ligue 1 d. 4. – 6. marts 2022

Efter to profitable runder i træk kaster vi os frådende over næste omgang i den bedste fodboldrække i Frankrig – en runde der bl.a. rummer topbraget mellem Nice og PSG samt sydkyst-dramaet mellem Marseille og Monaco (der har Ukraine-krigen hængende over sig). Læs de grundige kampanalyser herunder. Bemærk i øvrigt at pokalsemifinaler spilles i denne midtuge, tirsdag og onsdag.

Disclaimer: Optaktens tip, “Bøyes bud” der fremgår nedenunder hver kampanalyse, er skud fra hoften der ikke nødvendigvis holder værdi. Hvis jeg er overbevist om værdien, smider jeg også bettet som eksperttip. Men statistik føres der naturligvis (over Bøyes bud; ikke ciffertippene som jeg ellers ramte fire af i sidste uge ?). Seneste rundeoptakt gav et overskud på 2,89 units hvormed det samlede resultat lyder på: -5. Dette efter 22 rundeoptakter og i alt 223 Bøye-bud til 1 unit per tip. Dvs en tilbagebetaling på 98%.

Jens Bøye

Jens Bøye Ligue 1

Jens Bøye

Lorient – Lyon X (1-1)

Lorient har løftet sit spil. Det har storklubben Lyon også, men Les Gones bruger lige nu meget energi på at brokke sig over dommeren i det uheldige nederlag mod Lille.

Lorient (nr 16) er 2-1-1 i seneste fire kampe hvor defensiven har været solid, markant hjulpet af januartilkommer Innocente som 6’er. Senest fortjent 0-1-sejr i Brest.

Efter tre kampe med spag Lorient-offensiv, så den klart bedre ud mod lokalrivalen – nok fordi træner Pelissier, efter en forsigtig attitude i 0-1-nederlaget mod Montpellier, startede med en ekstra offensivmand i en 4-1-2-3-formation. En række gode chancer blev skabet (og brændt).

Brest så rødt efter en halv time, men Lorient var også bedst inde da. Offensivafløser Diarra og def-midtbanemand Lemoine er nok stadig ukampdygtige. Lemoine var starter før sin skade, men ville næppe være det nu hvor januartilkommer Innocente har sat sig på pladsen.

Lyon (nr 10) tabte 0-1 til Lille. Pokkers uheldigt i en kamp hvor Lyon var bedst uden at være prangende i første halvleg, men Lille bragte sig foran efter stor foræring af hjemmeholdets forsvar. I anden halvleg blæste Les Gones Les Dogues ud af banen og burde have scoret 2-3 mål. Scorede faktisk i 86., men det blev fejlagtigt annulleret. Mystisk dommer-beslutning.

Lyon har ellers fået en nydelig start på det nye år. Januar bibragte en mere solid defensiv, og februar har set en bedre offensiv efter tilgangen af midtbane-fremdriver Ndombele og højrekantstekniker Faivre.

Nu er midterforsvarer Denayer muligvis tilbage efter skadespause (han savnes, for pt er det midtbanemand Mendes der vikarierer mens erfarne/over-the-hill Boateng og Da Silva holdes ude). Ude er fortsat offensiv-afløser Cherki, og midtbanemand Adelaide, tilbage efter langvarig skadespause, skal først op i omdrejninger via noget andetholdsbold.

Bemærk at Lyon skal spille Europa League hos Porto i næste uge. Dog først torsdag, dvs seks dage efter Lorient-kampen.

Bøyes bud: Lorient +0,75 AH til odds 1,75 – SPIL HER >>*

Lens – Brest 1 (3-1)

Brests form og -trupsituation er klart ringere nu end da det i efteråret blev 4-0 (meget overeffektivt) over Lens. Trods nydelig form overbeviste dynamiske Lens ikke i Angers senest, men hev en heldig sejr hjem, og er et stærkt hjemmehold.

Dynamiske Lens (nr 6) vandt 1-2 i Angers. Efter to gode februar-indsatser i træk kneb det med spillet – Angers var uventet mere dynamisk og målrettet – og Lens kom fortjent bagud. Heldigvis for den nordfranske klub skød angevinerne sig selv i foden ved at blive ramt af rødt og så lukke to mål ind efter målmandsfejl.

Men midtbanefremdriver Fofana var igen god (uden at være så fremragende som han ofte er), og Lens kan forstærke sig på et par pladser. Fx på venstre wingback hvor kedelige Haidara har siddet på pladsen i seneste kampe, men hvor offensivt sjovere og målfarligere Frankowski bør få sin plads tilbage efter Haidaras dårlige indsats mod Angers.

Angriber Said kan desuden meget vel være klar efter skadespause. Ukampdygtig er stadig offensivafløser Jean.

Brest (nr 12) tabte 0-1 til lokalrival Lorient. Fuldt fortjent. Brest blev ramt af rødt efter blot en halv time (nødbremse), men Lorient var også bedst inden da.

I Lens vil bretonerne (et par kvikke offensivfolk, fx i Honorat; angriber Satriano også god) nok forsøge at kontraspille ud fra en kompakt defensiv, men sidstnævnte er markant svækket uden styrmand og anfører Chardonnet. Han har karantæne efter udvisningen mod Lorient.

Skadestvivl om højreback Pierre-Gabriel der missede Lorient.

Bøyes bud: 1-tallet til odds 1,75 – SPIL HER >>*

Se også eksperttippet

Nice – PSG X (1-1)

Pæn chance for at Nice kan udnytte at PSG (Messi og Mbappé i hopla) har et øje rettet mod Real-returkampen. Nice har en midtugepokalkamp i benene, men mod overkommelig modstand, og pokalopgøret kan bruges til at afsone karantæner.

Nice (nr 3) holdt fast i tredjepladsen med 0-0 hos forfølger Strasbourg. Det holdt hårdt mod et veloplagt hjemmehold, især efter rødt kort (to gule) til forsvarsstyrmand Dante lige efter pausen, men det i forvejen fraværsramte Nice-forsvar holdt stand, hjulpet af flotte redninger af målmand Benitez.

Offensiven havde det svært – også før det røde kort. Det hang sammen med at træner Galtier, nok pga forsvarsfraværene, havde valgt at stille defensivt i en 4-3-3 med kompakt midtbane i stedet for den normale 4-4-2.

Nice skal spille pokalsemifinale denne tirsdag, dvs blot fire dage før PSG-dysten, men modstanderen er en fjerdedivisionsklub, dvs sandsynligvis overkommelig, og faktisk betyder pokalkampen at Dante kan afsone sin karantæne og blive klar til PSG. Det samme (medmindre han idømmes to spilledages karantæne) med fløjspiller Kluivert der blev udvist efter at være blevet udskiftet. Ifølge dommeren for obskøn gestik…

Bemærk også at midterforsvarer Todibo og afløser Daniliuc er klar efter den karantæne der holdt dem ude mod Strasbourg. Ukampdygtige er dog nok fortsat de offensivt dygtige backs, højremand Atal og venstremand Amavi. Afløserne, Lotomba og Bard, er habile, men har ikke samme klasse.

PSG (nr 1) vandt 3-1 over Saint-Étienne og rejste sig dermed efter 3-1-nederlaget i Nantes (dårligt pariserforsvar, uheldig offensiv).

Første halvleg mod SE var noget tøvende; pariserne skabte ikke ret meget mod et kompakt forsvar og kom bagud på et kontraløb. Men efter udligning i 42. samt pauseskifte fra 4-3-3 til 4-2-3-1, var offensiven lige så meget i spilhopla som mod Nantes og en del mere effektiv. Samtidig var forsvaret klart mere solidt.

Mbappé markerede sig som sædvanligt, men Messi viste sig også flot frem med gode driblinger og afleveringer (brændte dog også nogle store chancer). Argentineren ydede endda også et større defensivt arbejde end normalt.

PSG manglede ellers vigtige folk i højreback-hurtigløber Hakimi og spilfordeler Verratti. Sidstnævnte er tilbage fra karantæne nu, mens Hakimi er skadestvivlsom. Det samme er midtbanefolk Paredes og Herrera der også missede SE; midtbanen er dog bred og kan godt klare sig uden dem. Ude er nok fortsat midterforsvarer Ramos; pladskonkurrent Kimpembé var dog ikke så ringe mod SE som mod Nantes.

OPDATERING: BEMÆRK: Mbappé har karantæne mod Nice.

Bemærk at PSG skal spille ottendedelsfinale-returkamp i CL hos Real Madrid 9/3, dvs fire dage efter Nice-kampen. Betyder det turnover mod Nice? Kan bestemt ikke afvises.

Bøyes bud: Nice +0,75 AH til odds 1,92 – SPIL HER >>*

Saint-Étienne – Metz 1 (1-0)

Saint-Étienne tabte til PSG, men har formen på sin side i denne bundkamp mod spage Metz.

Efter fem tabsløse kampe i træk (fire sejre plus en uafgjort) gik den ikke længere for Saint-Étienne (nr 19) der tabte 3-1 i Paris. Et nederlag mod en veloplagt ligaetter er dog nok til at leve med.

Helgenklubben gjorde det godt i første halvleg med kompakt forsvar og farlige kontraer; kom endda foran. Men PSG udlignede kort før pausen (fejl af den ellers velspillende SE-keeper Bernardoni) og var overlegen i anden halvleg.

SE må muligvis stadig undvære venstreback Trauco, højreback Macon, midtbanemand Neyou og midterforsvarsafløser Sow. Men man må sige at holdet på det seneste har klaret sig glimrende uden.

Ude er nok fortsat angriber Crivelli der har døjet med en skade siden han kom til i slutjanuar.

Metz (nr 18) spillede igen-igen 0-0 (for tredje gang ud af seneste fire runder), denne gang hjemme mod Nantes. Defensiven var igen pænt solid, offensiven igen tynd.

Selv om Nantes blev ramt af markante afbud kort før kampen, var det alligevel bretonerne der dominerede.

Metz var dog også fraværsramt – og er det stadig. Nyt fravær i def-midtbanemand Pajot der slutter sig til træner Antonetti i karantæne-skammekrogen. Ukampdygtige er stadig def-midtbanemand Ndoram, forsvarsafløser Udol og nok også midterforsvarer Kana-Biyik.

Men midtbanemand Traoré er tilbage fra karantæne, højre wingback Centonze kan meget vel endelig være fri af sin skade, og angriber De Préville, indskiftet mod Nantes efter skadespause, kan være startklar.

Bøyes bud: 1-tallet til odds 2,05 – SPIL HER >>*

Odds på Ligue 1

*Reklamelink

Bordeaux – Troyes 1 (2-1)

Bordeaux kan være markant styrket til denne kamp, mens Troyes må undvære den vigtige balancemand Tardieu.

Bordeaux (nr 20) spillede 1-1 i Clermont, samme resultat som i forrige runde. Som i hjemmekampen mod Monaco startede Bordeaux godt og kom foran, og blev så presset tilbage og måtte se sig indhentet.

Efter den elendige indsats mod Monaco, der var bedst trods 10 mod 11, var spillet dog noget bedre mod Clermont, og uafgjort var ikke et skævt resultat. Den nyansatte Guion er dermed ubesejret i sine første to kampe ved roret. Dog også uden sejre, og sejre skal der til hvis den traditionsrige klub skal væk fra nedrykningszonen.

Bordeaux har muligvis klassekeeper Costil tilbage efter en god måneds skadespause. Evt også tilbage: angriber Elis (savnes), venstreback Mangas og forsvarer Kwateng (starter/afløser).

Oprykker Troyes (nr 17) fik rebet sejlene efter to store udebane-nederlag i træk: Spillede 1-1 hjemme mod ligatoeren, storklubben Marseille.

Marseille kom foran på straffe, tåbeligt begået af angriber Baldé, og pointet, der kom i hus via Touzghar-udligning i overtiden, lunede. Men det må spillet også gøre. Det var nemlig ganske glimrende; faktisk burde Troyes nok have vundet.

Nyt fravær i den solide def-midtbanemand Tardieu; markant tab. Angriber/altmuligmand Ripart er nok stadig ukampdygtig. Fortsat langtidsskadet: midterforsvarer Azamoum.

Bøyes bud: 1-tallet til odds 2,32 – SPIL HER >>*

Nantes – Montpellier X (2-2)

Nantes viser god form, men kommer til at have vigtig onsdagskamp i benene og har muligvis nogle fravær. Montpellier har også fravær og var defensivt hullet mod Rennes, men kampviljen er stærk.

Nantes (nr 7) er 5-1-1 i seneste syv kampe (har kun tabt 1-0 til ligeledes formstærke Strasbourg i en tæt affære afgjort af stor forsvarsfejl). Efter den flotte og fortjente 3-1-sejr over PSG blev det kun 0-0 i Metz, men spillet var igen glimrende: Efter kontrafokus på PSG spildominerede Nantes og burde have vundet i Lorraine.

Det selv om bretonerne blev ramt af markante sene afbud fra træner Kombouaré (Covid) samt midterforsvarer Castelletto, venstre wingback Merlin og venstrefløj/angriber Simon. Simon af personlige årsager, de to andre spillere pga sygdom. Covid? Vides ikke endnu.

De er med andre ord tvivlsomme til Montpellier. Hvor Nantes også fortsat må undvære den erfarne back Fabio; der er dog diverse andre at tage af. Nyt fravær: fløjafløser Coco.

Bemærk: Nantes spiller pokalsemifinale mod Monaco denne onsdag, dvs fire dage før Montpellier-kampen.

Montpellier (nr 11) prøvede, men kunne ikke følge med stærke Rennes: 2-4 endte hjemmekampen. Savanier & Co kæmpede ellers godt efter en tidlig 0-2-føring til udeholdet, og der stod 2-2 ved pausen efter to afsindigt flotte (og temmelig heldige) flugtmål. Men i anden halvleg blev Montpellier igen udspillet af kvikt kombinerende Rennes.

Generelt var Montpellier mere direkte spillende, orkestreret af kreatør Savanier og den øvrige offensiv, dvs Mollet samt angriberne Wahi og Germain, men med god hjælp fra de offensive backs Souquet og Oyongo. Men når boldvarmende Rennes ind i mellem sigtede efter målet, var det svært for Les Paillades at stå imod.

Montpellier manglede dog også nogle vigtige folk. Venstreback Ristic var skadet for anden kamp i træk, men afløser Oyongo har gjort det flot og leverede et pragtmål mod Rennes. Problemet er snarere: Venstrefløj og topscorer Mavididi har været skadet siden startfebruar og må nok undværes til midt-/slutmarts. Og nyt fravær mod Rennes var den erfarne midterforsvarer Sahko. Endnu uvist om han bliver klar til Nantes-opgøret. Afløser mod Rennes var Thuler, og det gik skidt. En mulighed er talentfulde Esteve der netop er blevet klar efter en skade, men efter tre måneder udenfor varer det nok lidt tid før han er helt oppe på dupperne.

Nu må Montpellier i øvrigt undvære højreback Souquet. Normalt ville jeg sige at Sambia er en fuldgod afløser, men Souquet var vældigt god mod Rennes.

Bøyes bud: X’et til odds 3,35 – SPIL HER >>*

Reims – Strasbourg X (2-2)

Reims er mandefaldsramt, men har alligevel formået at komme på scoringstavlen i seneste kampe. Strasbourg blev uheldigt holdt i skak af 10 Nice-spillere, men spilformen er fin, og offensiven farlig.

Reims (nr 13) overraskede alt og alle, nok også sig selv, med 1-2-sejr i Monaco. Flot sejr, i betragning af de mange Reims-fravær og modstanderens klasse, men det var godt nok superheldigt. Endnu heldigere end forrige rundes 1-1 hjemme mod Brest.

Monaco var overlegen med godt pres og effektivt genpres, kom fortjent foran og burde have gjort det til 2-0. I stedet udlignede Reims på et groteskt Monaco-selvmål efter dødbold i 84. Kort efter blev monegaskerne reduceret til 10 mand pga et tåbeligt rødt kort, og i overtiden fik champagnedrengene scoret på kontra. Efter godt arbejde af indskifter-offensivmand Zeneli, tilbage efter otte måneders skadespause.

Som mod Monaco må Reims undvære topscorer Ekitike samt med al sandsynlighed de skadede: midterforsvarer Gravillon, højreback Foket, midtbanemand Cassama og angriber Touré. MÅSKE er midtbanefolk Berisha og Cajuste klar efter skader, men det er bestemt ikke sikkert.

Men midterforsvarer Abdelhamid er tilbage fra to kampdages karantæne, så nu kan Reims enten gå tilbage til den foretrukne formation med tremandsmidterforsvar, eller holde fast i tomands og skubbe dygtige og målfarlige Munetsi, glimrende vikar i midterforsvaret i seneste to kampe, op på midtbanen hvor han hører hjemme.

Strasbourg (nr 5) har kun tabt to ligakampe siden oktober, var flyvende i december og det meste af januar og er det sådan set stadig. Alsacianerne er velspillende. Men efter den underholdende 2-2 hos ligeledes formstærke Saint-Étienne, blev det kun 0-0 hjemme mod Nice selv om Riviera-holdet blev reduceret til 10 mand kort efter pausen.

Strasbourg kunne have pillet tredjepladsen fra Nice med en sejr og viste da også ambitioner med heftigt højpres og effektivt genpres. Det gav diverse gode bolderobringer i farlige områder, og alsacianerne burde have scoret, både før og efter det røde kort til Nice.

Strasbourg har tvivl om venstreback Lienard der missede Nice. Alternativ Caci er hurtigere, men har dårligere sparketeknik og ikke så insisterende offensivt. Midterforsvarer Le Marchand mangler stadig, men afløser Perrin har gjort det godt.

Bøyes bud: Over 2 mål til odds 1,69 – SPIL HER >>*

Rennes – Angers 1 (2-1)

Formstærke Rennes er klar favorit i den vestfranske dyst mod et midterhold der har tabt 5 i træk, men Angers spillede godt mod Lens og kan godt bide fra sig.

Med 2-4-sejr i Montpellier bekræftede Rennes (nr 4) den fine form der om ikke på højde med, så ikke er langt fra, oktober-november hvor bretonerne var ligaens bedste hold. Før Montpellier blev det 2-0 over Brest, uheldigt 1-0-tab i Paris samt 4-1 over Troyes.

Sejren i Montpellier var særdeles velkommen efter fire udebane-nederlag i træk for de velkombinerende bretonere.

En lynføring på 0-2 blev hurtigt (og ret heldigt) udlignet af hjemmeholdet, men Rennes var bedst og satte sig igennem i anden halvleg. En smule over-effektivt, men på den anden side var det uheldigt med to mål imod på to flugtere der vel går ind 1 ud af 10 gange.

Rennes må nok fortsat undvære fløjspiller Kamaldeen (mest indskifter) samt forsvarsafløserne Badé og Assignon, men måske er den kreative midtbanemand Tait tilbage efter skadespause.

Bemærk at Rennes torsdag i næste uge skal spille Conference League hos Leicester.

Efter en solid start på året har Angers (nr 14) tabt fem kampe i træk, senest 1-2 hjemme mod Lens.

Efter en spillemæssig bølgedal så angevinerne (anført af den kvikke angrebsdribler Boufal) ellers overraskende veloplagte ud mod Lens og kom fortjent foran, men de løb så ind i grumt uheld. Først blev angriber Cho udvist for to gule, nr 2 for film. Og så scorede Lens to mål, begge gang efter fejl af målmand Petrovic. Generet af solen, bevares, men han droppede også i forrige runde.

Nu har hurtige Cho karantæne. Startpladsen går nok til afløser Bahoken (ikke nær så fodkvik, men fysisk stærkere og mere rutineret). Den nytilkomne angriber Jakolis fik et par minutter mod Lens, men må nok påny nøjes med en indskifterrolle.

En anden hurtigløber, den fremdrivende højre wingback Cabot missede Lens og er fortsat skadet. En svækkelse selv om afløser Pereira (egl venstrekant) gjorde det nydeligt som vikar mod Lens.

Bøyes bud: BHS til odds 2,01 – SPIL HER >>*

Lille – Clermont X (1-1)

Lille vandt (heldigt) i Lyon, men har spillemæssige problemer. Velorganiserede og kvikt omstillende Clermont elsker at være underdog og kan meget vel drille her.

Mesterhold Lille (nr 8) har stadig problemer med spillet, men efter 0-0 hjemme mod bundholdet Metz samt 2-0-tab hos Chelsea i CL, vandt Les Dogues 0-1 i Lyon. Gejstgivende, og Lille lever nok med at det var grumme heldigt.

I en livlig første halvleg hvor hjemmeholdet havde flest chancer, men ikke var overlegen, kom Lille foran efter en stor foræring i Lyon-forsvaret. Men i anden halvleg blæste Les Gones Lille ud af banen og burde have scoret 2-3 gange. Scorede faktisk i 86. efter drop af målmand Jardim (havde ellers diverse gode redninger), men dommer Turpin annullerede fejlagtigt.

Selv om det kneb med holdets spil som sådan, gjorde Gudmundsson sig positivt bemærket på venstrefløj. Han udnyttede sin hurtighed til at sætte Lyon-back Dubois og leverede et par gode indlæg. Det var også ham der scorede. Mod Clermont kommer han dog op mod en mere kvikfodet back i Zedadka.

Lille har defensivmidtbanemand André tilbage efter karantæne. Tvivl om angriber Yilmaz der missede Lyon, men ikke var synderligt savnet; tyrkeren har haft en skidt sæson.

Efter den flotte 0-2-sejr i Marseille fik Clermont (nr 15) kun 1-1 hjemme mod Bordeaux. Ikke helt uventet var det sværere for oprykkerklubben at leve op til en sjælden status som favorit, og det var en temmelig lige affære der fortjent endte med pointdeling.

Igen var Clermont velorganiseret og kompakt i defensiven, men højpresset udløste ikke så mange interessante omstillinger som mod satsende Marseille. Eller som mod Rennes og Nice, to andre imponerende skalpe Clermont har taget i år.

Clermont har midterforsvarer Seidu tilbage fra karantæne.

Bøyes bud: Clermont +1 AH til odds 1,74 – SPIL HER >>*

Marseille – Monaco X (1-1)

Storklubsbrag på Sydkysten mellem to trængte hold. Marseille spiller skidt, men ligger godt. Monaco spiller fint, men resultaterne er ringe – og Ukraine-krisen kradser.

Marseille
(nr 2) har spillemæssige problemer. Efter forrige weekends fortjente 0-2-hjemmetab mod den lille oprykkerklub Clermont, blev det torsdag til en heldig 1-3-udesejr over Qarabag i Conference League, og søndag blev det så 1-1 hos bundhold Troyes trods tidlig 0-1-føring (efter heldigt straffespark).

Troyes udlignede i overtiden, men mere end det skuffende resultat bør træner Sampaoli bekymre sig over det dårlige spil. Hjemmeholdet spillede bedst og burde nok have vundet.

Sampaoli nægter at lægge sig fast på en formation. Han vakler mellem to og tre mand i forsvaret samt nul (falsk nier), een og to mand i angrebet. Spillermæssigt rystes posen også konstant. Det er fint at være fleksibel, men lidt kontinuitet ville måske være en god idé.

Marseille indtager stadig andenpladsen, men man skal huske at det er pga en skrivebordsafgørelse. Tilskuerinvasionen i Nice-Marseille kostede hjemmeholdet tre point og gav Marseille et point.
 
Skadestvivl om forsvarsafløser Balerdi.

Bemærk at både Marseille og Monaco skal spille Europa League torsdag i næste uge. Marseille mod Basel, Monaco hos Sporting Braga.

Monaco
(nr 9) har spillet glimrende med den juleansatte Clément ved trænerroret; insisterende offensivt pres og effektivt genpres. Men det gode spil til trods kniber det med resultaterne. Siden den flotte 2-0-sejr over Lyon i startfebruar er det blevet til to uafgjorte mod bundhold og senest et 1-2-nederlag hjemme mod Reims.

Super-uheldigt, men det nytter jo ikke så meget. Monaco var overlegen, bragte sig fortjent foran, fortsatte fornuftigt nok presset og burde have øget til 2-0, men i stedet udlignede Reims i 84. på et vanvittigt selvmål af angriber Volland (upresset hovedstød efter dødbold). Kort efter blev midtbanemand Lucas (manden bag en kæmpe afbrænder) udvist for et tåbe-frispark, og i overtiden scorede Reims på kontraløb. Monaco burde nok, 10 mod 11, have undladt at buse fremad.

Nu må monegaskerne så undvære Lucas, men har den vigtigere midtbanekollega Tchouameni og venstreback Caio tilbage fra karantæne. Tvivl om kreatør Golovin (mest indskifter) der missede Reims.

Bemærk: Monaco spiller pokalsemifinale mod Nantes denne onsdag, dvs fire dage braget mod Marseille.

Bemærk også: Der tales i Frankrig om at smide Monaco ud af ligaen pga Ruslands invasion af Ukraine. Monaco ejes nemlig af den russiske rigmand Rybolovlev der er på vældigt god fod med Ruslands diktator Putin.

Bøyes bud: X’et til odds 3,24 – SPIL HER >>*

Odds på Ligue 1

*Reklamelink

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.


Vidste du SpilXperten har en podcast? Lyt med her til den seneste episode

6 kommentarer

 1. Lorient-Lyon (i aften): Hold øje med startopstillingerne! Det kan meget vel være at der er værdi i et Over-spil (pt 1,92 for Over 2,5 hos Bet365).

  Lorient (kun i alt 1 mål imod i seneste 4 kampe) vil nok forsøge at stå kompakt, men forsvaret er svækket uden den karantæneramte styrmand Laporte. Når bretonerne erobrer bolden fra forventeligt offensive Lyon, forsøger de nok at sende hurtige kontraangreb afsted via hurtigløbere som Laurienté og Quattara. Angriber Koné, der scorede som indskifter i seneste runde og bankede på til en start i denne kamp, har været skadestvivlsom i løbet af ugen. Er med i truppen, men ventes at starte ude. Det trækker lidt ned i Over-chancerne. Centreforward-konkurrent Moffi er dog fysisk stærk og kan evt udmatte Lyon-forsvaret, så Koné kan komme ind og hugge til.

  Det er især Lyons startopstilling vi skal holde øje med. 4-2-3-1, nok, men hvem spiller?

  Midterforsvarer Denayer er tilbage i truppen, men efter tre måneders skadespause ventes han at starte på bænken. Da veteranerne Boateng og Da Silva ikke huer træner Bosz pt, ligner det altså en ny start i midterforsvaret til Mendes. Det har han gjort nydeligt (omend han begik en stor, målkostende fejl mod Lille i seneste runde), så det er mere det at han i givet fald ikke bruges på den bageste midtbane der er interessant. Her er spilfordeler Ndombele nemlig blevet skadet under træning (sammen med højreback Dubois der afløses af hurtigere og mere satsende Dubois), og hvis Mendes spiller i forsvaret, ligner det en start på midtbanen til den kreative offensivmand Aouar (mest indskifter). Midtbanen vil med andre ord nok være mindst lige så offensiv som normalt. Og det er offensivt. Og kreativt. Lyon var således vældigt uheldigt at gå målløs fra banen mod Lille. MEGET uheldig.

  Men altså: Hold øje med startopstillingerne. Franske medier forventer Mendes i forsvaret, Aouar på midtbanen – men det kan jo være at Bosz vælger Denayer/Boateng/Da Silva i forsvaret samt Mendes på midtbanen.

  Forventede opstillinger, ifølge franske medier:

  Lorient : 4-1-2-3: Dreyer – Mendes, Jenz, Pétrot, Le Goff – Innocent
  – Monconduit, Abergel – Ouattara, Moffi, Laurienté.

  Lyon: 4-2-3-1: Lopes – Gusto, Mendes, Lukeba, Emerson – Caqueret, Aouar – Faivre, Paqueta, Toko-Ekambi – Dembélé

 2. Nice-PSG: Nice vandt tirsdagens pokalsemifinale mod en fjerdedivisionsklub med 2-0, det ene mål sat ind af danske Kasper Dolberg. Han starter dog nok ude mod PSG – er pt bagved både Delort og Gouiri i angriber-hierakiet.

  Forsvarsstyrmand Dante og fløjspiller Kluivert er tilbage efter at have afsonet karantæne i pokalkampen. Ude er nok stadig de offensivt stærke backs Atal og Amavi.

  PSG må undvære stjerneangriber Mbappé pga karantæne, og hurtigløber-højreback Hakimi er nok stadig ukampdygtig. Men spilfordeler Verratti er tilbage fra karantæne.

 3. Lidt trupnyt før weekenden:

  Rennes må undvære kreative Majer på midtbanen, men har til gengæld kollega Tait tilbage efter skadespause.

  Strasbourg må undvære kreatør Thomasson.

  Tvivl om Lille-førstekeeper Jardim.

  Lens stadig uden angriber Said.

 4. Nice-PSG (i dag): Kan Nice drille pariserstjernerne lige som for en måned siden hvor Riviera-klubben, i pokalturneringen, fik 0-0 i Paris og så vandt straffesparkskonkurrencen?

  Måske nok. Som i pokalkampen (hvor han blev skiftet ind i 64.) starter PSG uden lynhurtige Mbappé. Denne gang er han helt ude; karantæne. Ude er også igen højreback Hakimi. Mens Nice denne gang stiller med førstekeeper Benitez (må dog, i modsætning til pokalkampen, undvære venstreback Amavi).

  Men bemærk at PSG-kreatør Messi (nok falsk nier i dag) virker i klart bedre form nu end i slut-januar. Og at pariserne, i modsætning til dengang, råder over forsvarsstyrmand Marquinhos samt offensivfolk Neymar og Di Maria.

  Forventede opstillinger:

  Nice: 4-4-2: Benitez – Lotomba, Todibo, Dante, Bard – Boudaoui, Schneiderlin, Thuram, Kluivert – Dolberg, Gouiri

  Paris SG: 4-3-3: Navas – Kehrer, Marquinhos, Kimpembe, Mendes – Danilo, Verratti, Gueye – Di Maria, Messi, Neymar

 5. Vigtigste akutte trupnyt før søndagens kampe:

  Saint-Étienne – Metz: Hjemmeholdet har angriber/topscorer Khazri tilbage efter skade. Metz har midterforsvarer Kana-Biyik og defmidtbanemand Ndoram tilbage.

  Nantes-Montpellier: Nantes (spillede pokalsemi onsdag) har fløjspiller Geubbels tilbage.

  Montpellier stadig uden forsvarsstyrmand Sakho og venstrefløj/topscorer Mavididi. Venstreback Ristic er tilbage.

  Bordeaux-Troyes: Hjemmeholdet har angriber Elis og højreback Kwateng tilbage. Angriber/topscorer Hwang med efter skadestvivl. Troyes har nye fravær i angriber Touzghar (scorede holdets mål i seneste runde), defmidtbanemand Tardieu og off-midtbanemand Dingomé.

  Lille-Clermont: Lille har angriber Yilmaz og def-midtbanemand André tilbage. Clermont må undvære angriber/topscorer Bayo.

  Rennes-Angers: Hjemmehold har midtbanemand Tait tilbage, nyt fravær i kollega Majer. Angers mangler stadig højre wingback Cabot, og nyt fravær i dennes vikar Pereira. Karantæne: angriber Cho. Kreatør Fulgini med i trup efter skadestvivl.

  Reims-Strasbourg: Hjemmeholdet har midterforsvarer Abdelhamid tilbage efter karantæne samt midtbanefolk Cajuste og Cassame efter skader. Nyt fravær: angriber Van Bergen. Stadig ude: angriber/topscorer Ekitike, angriber Touré, højreback Foket, midterforsvarer Gravillon. Strasbourg med nyt fravær: Kreatør Thomasson. Tilbage: venstreback Lienard og angrebsindskifter Waris.

  Marseille-Monaco: Marseille uden højrefløj Ünder. Monaco (spillede pokalsemifinale onsdag) må undvære midterforsvarer Maripan, men kollega Badiashile er tilbage, sammen med kreatør Golovin.

 6. Marseille-Monaco (kl 20:45 i aften): Hvis franske medier har ret i de forventede opstillinger, synes jeg det lugter af værdi i Over 2,5 mål til odds cirka 2 (2,04 Marathonbet, 2,03 Bet365), ja nok over 1,9.

  Marseille uden højrefløj Ünder, men ventes at stille i en 4-4-2 med midtbanediamant – med Milik og Bakambu liggende i front. En del afhænger af hvor offensive de to backs, forventeligt Lirola og Peres, tør være, men det ville ligne dem dårligt at holde sig tilbage.

  Monaco (spillede pokalsemifinale mod Nantes onsdag: 2-2 og straffetab) stiller nok i en 4-4-2. Må undvære den erfarne midterforsvarer Maripan. Kollega Badiashile er tilbage efter skade, men har været ude i næsten to måneder, så er muligvis ikke helt oppe på dupperne.

  Bemærk: Midtbanemand Lucas afsonede karantæne mod Nantes og er klar nu. Styrker offensiven.

  Forventede opstillinger:

  Marseille : Lopez – Lirola, Saliba, Caleta-Car, Peres – Guendouzi, Kamara, Gerson – Payet – Bakambu, Milik.

  Monaco : Nübel – Sidibé, Disasi, Badiashile, Caio Henrique – Vanderson, Tchouaméni, Jean Lucas, Diop – Volland, Ben Yedder

Skriv et svar