18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Bøye: Tips til 26. runde i Ligue 1 d. 25. – 27. februar 2022

Efter en glimrende omgang i seneste weekend skal vi kigge på den nye runde i Frankrig. Oddsene ser interessante ud, med værdi flere steder – fx i søndagens storklubsdyst Lyon-Lille. Lille der i dag spiller Champions League i London.

Disclaimer: Optaktens tip, “Bøyes bud” der fremgår under hver kampanalyse, er skud fra hoften der ikke nødvendigvis holder værdi. Hvis jeg er overbevist om værdien, smider jeg også bettet som eksperttip. Men statistik føres der naturligvis (over Bøyes bud; ikke ciffertippene). Seneste rundeoptakt gav et nydeligt overskud på 5,33 units, og dermed lyder det samlede resultat på: -7,89. Dette efter 21 rundeoptakter og i alt 213 Bøye-bud til 1 unit per tip. Dvs en tilbagebetaling på 96%.

Fredag:

Montpellier – Rennes X (1-1)

I en dyst mellem to hold med en del fravær, er Rennes med det høje topniveau favorit, men bretonerne har tabt fire udekampe i træk. Savanier & Co kan meget vel drille.

Efter to nederlag i træk vandt Montpellier (nr 9) 0-1 i Lorient i en chancefattig affære. Som i det uheldige 0-1-tab mod Lille i forrige runde var spillet glimrende, og denne gang med lykkelig udgang efter flot mål af Savanier der også var tæt på med et par langskud.

Montpellier har mere fronttyngde i en 4-4-2, men Savanier fungerer bedst som centralkreatør i en 4-2-3-1-formation, så sidstnævnte er den foretrukne når han er klar.

Venstreback Ristic missede Lorient og er tvivlsom nu; afløser Oyongo gjorde det dog fint. Den sydfranske klub må stadig undvære venstrefløj & topscorer Mavididi. Midterforsvarerne Esteve og Mendes er næppe helt kampklare endnu efter deres langvarige skader, men venstrebenede Cozza (egentlig venstreback eller venstremand i et tremands-midterforsvar) har gjort det overraskende godt på pladsen som højremand som makker til erfarne Sakho der spiller til venstre.

Rennes (nr 5) var ligaens bedste hold i oktober og november. Siden har L1-resultaterne været mere magre: 4-0-6 og kun sejre mod hold fra den nedre halvdel af tabellen.

Spørgsmålet er derfor om den fortjente 4-1-sejr over Troyes skal ses om et tegn på reel formstyrke. Jeg er ikke sikker, men jeg tror det. Indsatsen var nemlig også ganske glimrende i det uheldige 1-0-nederlag hos ligaetter PSG i forrige runde. Samt i 2-0 over Brest i runden forinden.

Det er dog værd at bemærke at Rennes har tabt de seneste fire L1-udekampe (dertil kommer en pokalelimination hos en L2-klub).

Fløjspillerne Doku og Kamaldeen (startere/afløsere) samt den kreative midtbanemand Tait (han har været ude siden startjanuar) missede alle Troyes sammen med forsvarsafløsere Badé og Assignon. Uvist om de når at blive klar til den kommende runde.

Men midtbanemand Martin er klar efter karantæne, og det skal blive interessant hvordan træner Genesio griber det an nu. Går han tilbage til 4-3-3 eller kører han 4-4-2 som mod Troyes? Med 4-3-3 er der plads til Martin på midtbanen, og topscorer Terrier, venstrefløj mod Troyes, kan flyttes op i angrebet hvor han normalt slår sine folder. Men det ville være synd for angrebsafløser Guirassy der scorede to mål mod Troyes… Den norske venstreback Meling, der kæmper med talentet Truffert, om en startplads, leverede to assists og får nok genvalg.

Bøyes bud: Montpellier +0,5 til odds 1,91 – SPIL HER >>*


Lørdag:

Strasbourg – Nice X (2-2)

Subtop-dyst mellem nordøstfranske Strasbourg og sydfranske Nice. De formstærke alsacianere kan snuppe tredjepladsen fra Riviera-drengene med en sejr, og det går de nok efter. Nice så godt ud i seneste runde efter et par svipsere og graver sig næppe ned (det gik galt da det forsøgtes mod Lyon).

Strasbourg (nr 4), der kun har tabt to ligakampe siden oktober, var flyvende i december og det meste af januar og er det sådan set stadig. Senest, efter to sejre i træk, blev det kun til uafgjort hos Saint-Étienne, men helgenklubben er også formstærk, og det var en livlig, underholdende affære. Og endte 2-2.

Det åbnede med to store fejl. Først en dårlig tilbagelægning af Strasbourg-forsvaret (Nyamsi der har begået nogle bommerter i seneste runder) og så en fejl af SE-målmand Bernardoni. Vupti: 1-1 efter 21 minutter. Der stod 2-2 efter 34. Anden halvleg var også præget af målrettethed, men med mindre effektivitet.

Værd at bemærke: Strasbourg scorede på to dødbolde.

Strasbourg må undvære venstreback Lienard. Alternativ Caci er hurtigere, men har dårligere sparketeknik og ikke så insisterende offensivt. Midterforsvarer Le Marchand mangler stadig, men afløser Perrin har gjort det godt og scorede endda et flot helflugtermål (efter dødbold) mod Saint-Étienne.

Efter to liga-nederlag i træk kom Nice (nr 3) tilbage på sejrssporet med 1-0 over Angers. Spillede ikke fantastisk, men ville og kunne mest. Fortjent sejr. Målet sat ind af den formstærke fløjspiller Kluivert.

Som forventet var Nice tilbage i den normale 4-4-2-formation efter mod Lyon (2-0-tab) at have forsøgt sig med en mere defensiv opstilling. Jeg tror der holdes fast i 4-4-2 i Alsace selv om Strasbourg kontrasejrede sig til 0-3-sejr i Nice i efteråret.

Riviera-klubben må undvære midterforsvarer Todibo pga karantæne. Afløser er nok Daniliuc, habil, men knapt så hurtig. Ukampdygtige er fortsat de offensivt dygtige backs, højremand Atal og venstremand Amavi. Begge afløsere, Lotomba og Bard, gjorde det dog nydeligt mod Angers.

Bemærk: Nice spiller pokalsemifinale næste tirsdag, dvs blot tre dage efter ligakampen. Jeg forventer dog ingen turnover mod Strasbourg; ligasucces er vigtig. Desuden er pokalmodstanderen en fjerdedivisionsklub der har haft en relativt nem vej til semifinalen.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 2,12 – SPIL HER >>*

PSG – Saint-Étienne 1 (3-1)

PSG-forsvaret spiller næppe så skidt som mod Nantes, men Saint-Étienne er formstærk og målfarlig. 0 udeholds-fans på lægterne, men helgenklubben ville nok have stadion imod sig uanset i Paris.

PSG (nr 1) havde vundet fire ligakampe i træk med gode indsatser samt spillet Real ud af Parc des Princes (sejrede dog kun 1-0), men netop pga sidstnævnte CL-midtugekamp kørte Pochettino i seneste weekend turnover på backs og midtbanen hos Nantes. Det skulle han ikke have gjort. Kehrer og Bernat på backs, samt Gueye og Wijnaldum på midtbanen var helt væk.

Nantes udnyttede de parisiske svagheder og vandt 3-1 med effektivt højpres og lynhurtige omstillinger. PSG-offensivstjerner Messi og Mbappé (og til dels Neymar, første start efter skadespause) var i hopla, så det blev til en del pariserchancer, men Nantes-keeper Lafont stod fremragende og snuppede sågar et svagt Neymar-straffespark i 59.

PSG brokkede sig over dommeren, men defensiven var elendig, og chancen for at reducere til 3-1 med en halv time tilbage blev forspildt. Nederlaget var selvforskyldt.

Nu stiller PSG nok med hurtige Hakimi og Mendes på backs, og på midtbanen bør formstærke Danilo få sin startplads tilbage.

PSG har dog tvivl om midtbanemand Paredes der missede Nantes-kampen. Midterforsvarer Ramos er nok stadig ukampdygtig, og pladskonkurrent Kimpembé så ikke god ud mod bretonerne. OPDATERING: Spilfordeler Verratti har karantæne.

Saint-Étienne (nr 16) fik ikke en fjerde sejr i træk, men 2-2 hjemme mod Strasbourg var såmænd ok mod en ligeledes formstærk modstander. Også fordi pointet bragte helgenklubben, der længe lå sidst, væk fra den umiddelbare nedrykningszone.

Det var en livlig dyst, og begge hold viste gode ting. Det åbnede dog med to store fejl. Først en dårlig tilbagelægning af Strasbourg-forsvaret og så en fejl af SE-målmand Bernardoni. Vupti: 1-1 efter 21 minutter. Der stod 2-2 efter 34. Anden halvleg var også præget af målrettethed, men med mindre effektivitet.

Værd at bemærke: SE indkasserede på to dødbolde.

Bemærk også: Adgang forbudt for SE-fans i forårets udekampe efter ballade ved en pokalkamp i begyndelsen af 2022.

Spørgsmålet er om SE stadig må undvære venstreback Trauco, højreback Macon, midterforsvarer Moukoudi, midtbanemand Neyou og offensivmand Sako, eller om de er tilbage. Men man må sige at holdet på det seneste har klaret sig glimrende uden. Fx har januartilkommer Thioub, egentlig fløj, gjort det godt som højre wingback.

Ude er fortsat angriber Crivelli der har døjet med en skade siden han kom til i slutjanuar.

Bøyes bud: Begge hold scorer til odds 2,18 – SPIL HER >>*


Søndag:

Monaco – Reims 1 (2-0)

Monaco er uden sejr i seneste to kampe, men har spillet glimrende. Monegaskerne må undvære vigtige Tchouameni, men Reims er meget mandefaldsramt, senest blev topscorer Ekitike skadet, og champagnedrengene bør få det svært her.

Oven på en svingende start på året (med den juleansatte træner Clément ved trænerroret) har Monaco (nr 6) fundet en god spilrytme. Efter 2-0-sejren over Lyon er det kun blevet til to uafgjorte mod bundhold, men monegaskerne viste stærkt pres og genpres i 0-0-kampen mod stædigt forsvarende Lorient, og senest var de uheldige i 1-1-opgøret hos Bordeaux.

Monaco var ikke overbevisende fra start, men burde være kommet foran; stor chance til Vanderson. I stedet kom Bordeaux foran i 22. efter fejl af venstreback Caio, og i 34. blev den fremragende balancemand Tchouameni udvist for to gule (det første forkert, det andet hårdt dømt). Men så overtog monegaskerne, trods undertal, kampen og, og de fik udlignet i anden halvleg. Heldigt mål (selvmål), men fortjent nok.

Nu må vi se om Tchouameni evt får annulleret det røde og dermed karantænen, men det sker næppe. Et markant tab, men som indsatsen mod Bordeaux viste, kan Monaco godt spille uden ham. I hvert fald hvis modstanderen trækker sig og afgiver initiativet…

Karantæne har også venstreback Caio; afløser Jacobs gør det dog normalt nydeligt. Monaco må desuden fortsat undvære midterforsvarer Badiashile samt nok også stadig kantafløser Diatta, angrebsafløser Boadu og midtbaneafløser Fabregas.

Bemærk: Monaco spiller pokalsemifinale mod Nantes næste onsdag, dvs blot tre dage efter ligakampen. Jeg forventer dog ingen turnover mod Reims; ligasucces er vigtig.

Reims (nr 14) spillede 1-1 hjemme mod Brest. Trods mange fravær åbnede champagnedrengene opgøret stærkt, kom foran efter dødbold og kunne have øget til 2-0 på kontra. Men efter et lille kvarter (begivenhedsrigt) blev den farligste Reims-trussel, angriber Ekitike skadet, og derefter kneb det.

I sidste endte var Reims heldig med at få uafgjort. Brest brændte straffe i anden halvleg samt ramte både overligger og indersiden af stolpen.

Nu må Reims undvære topscorer Ekitike. Ude er fortsat den karantæneramte midterforsvarer Abdelhamid, samt med al sandsynlighed de skadede: kollega Gravillon, højreback Foket, midtbanemand Cassama og angriber Touré. Også stadig ude: venstrefløj Zeneli (så småt i gang med andetholdsbold efter langtidsskade). MÅSKE er midtbanefolk Berisha og Cajuste klar efter skader, men det er bestemt ikke sikkert.

Spørgsmålet er hvordan Reims-træner Garcia stiller op. Normalt bruges et tremands-midterforsvar, men mod Brest var det en 4-2-3-1-formation med midtbanemand Munetsi som vikar i midterforsvaret ved siden af solide Faes. Det gjorde Munetsi på fin vis, men han savnedes på midtbanen. Mod stærke Monaco kan Garcia være fristet af et tremandsmidterforsvar (femmands, reelt), men så må han ty til en backreserve, fx.

Bøyes bud: Monaco -1 AH til odds 1,90 – SPIL HER >>*

Se også eksperttippet

Odds på Ligue 1

*Reklamelink

Angers – Lens 2 (1-2)

Lens viser pæn form, mens Angers har mistet sin dynamik.

Efter en solid start på året har Angers (nr 13) tabt fire kampe i træk, senest 1-0 i Nice.

Hjemmeholdet ville og kunne mest, mens angevinerne, selv efter at være kommet bagud (i øvrigt efter en grum fejl af målmand Petkovic), virkede frygtsomme og ikke havde meget fremad bortset fra driblestærke Boufal. Skidt at fx den lynhurtige angriber Cho ikke i højere grad forsøgte at udfordre Nices langsomme forsvarsstyrmand Dante.

Højre wingback Cabot – en nøglespiller med sin speed og vilje til fremdrift – er tvivlsom efter at være blevet skadet mod Nice. Uvist om januar-tilgangen, Dinamo Zagreb-angriber Jakolis, får debut nu. En skade har hidtil holdt ham ude af kamptruppen. Det kunne ellers være fint med en konkurrent til at bide Cho og alternativ Bahoken i hælene.

Efter syv kampe med sejre og nederlag (senest 3-2 over Bordeaux) løb dynamiske Lens (nr 10) ind i en uafgjort – mod den formstærke storklub Lyon. 1-1. Livlig affære mellem to fremadrettede hold, men forsvarene stod godt, og der var få klare chancer.

Lens må fortsat undvære midterforsvarer Gradit (en bedre opspiller end afløser Wooh der til gengæld er fysisk stærkere og mere hovedstødsstærk) og angriber Said. Tvivl om offensivafløser Jean der missede Lyon.

Bøyes bud: Lens +0 AH til odds 1,84 – SPIL HER >>*

Se også eksperttippet

Brest – Lorient 2 (1-2)

Begge hold tabte i seneste runde, men jeg synes Lorient virker bedre organiseret for tiden. God chance for point til udeholdet i dette Bretagne-derby.

Brest (nr 12) spillede 1-1 i Reims. Efter 5-1-sejren over Troyes forventede jeg en del af bretonerne mod et mandefaldsramt hjemmehold, men det kneb alvorligt fra start hvor Reims kom foran efter 4 minutter (hjørnespark/hovedstød) og derefter truede gevaldigt på hurtige kontraløb. Brest virkede groggy og kunne ikke få spillet til at hænge sammen.

Heldigvis for Brest blev den kvikke Reims-angriber Ekitike, sit holds klart største trussel, skadet og udgik efter et lille kvarter, og derefter var halvlegen mere jævnbyrdig. I anden halvleg var Reims tæt på med annulleret mål pga en hårfin offside-kendelse, men Brest burde have vundet – brændte straffe samt ramte både overligger og en stolpe-inderside.

Mystisk, i øvrigt, at det var den nytilkomne offensivmand Belaili (erstatning for den solgte nøglespiller Faivre) der fik lov at sparke straffe i sin kun tredje kamp for Brest. Han havde ikke gang i en god kamp, tabte mange bolde og begik dumme frispark. Til gengæld var den nytilkomne angriber Satriano god og scorede for anden kamp i træk.

Brest har tvivl om højre midterforsvarer og anfører Chardonnet der missede Reims (og var stærkt savnet), samt om højreback Pierre-Gabriel der blev skadet mod Reims.

Efter to gode kampe og resultater tabte Lorient (nr 18) 0-1 til Montpellier i en chancefattig affære, præget af langskud. Som mod Lens (2-0-sejr) og Monaco (0-0) var forsvaret solidt, men som mod Monaco, var der ikke meget bid i offensiven.

I forhold til Monaco-kampen hvor Lorient-opstillingen på papiret var offensiv, men i praksis meget defensiv, havde træner Pelissier udskiftet en offensivmand med en ekstra defensivmand på midtbanen. Dermed var der tre. For mange. Nu gås nok tilbage til den mere afbalancerede 4-1-4-1.

Midterforsvarer Jenz der missede Monaco pga Covid, var tilbage, men forblev på bænken. Han bør være startklar nu. Forsvarsafløser Morel er nok kampklar efter længere skadespause, mens offensivafløser Diarra og def-midtbanemand Lemoine (var starter før sin skade; er det næppe nu hvor januartilkommer Innocente har sat sig på pladsen) nok stadig er ukampdygtige.

Bøyes bud: Lorient +0,25 AH til odds 2,08 – SPIL HER >>*

Clermont – Bordeaux X (1-1)

Formstærke Clermont er favorit mod bundhold Bordeaux, men oprykkerklubben har det bedst som underhund. Begge hold med tendens til at trække sig for meget ved føring. Det kan blive noget rod.

Clermont (nr 15) vandt 0-2 i Marseille. Flot indsats. Højpres der via super-løbearbejde lynhurtigt transformerede sig til velorganiseret, kompakt defensiv. Samt farlige omstillinger. Som i de flotte sejre over Rennes og Nice i slutjanuar og startfebruar.

I modsætning til forrige rundes 1-2-nederlag mod Saint-Étienne, hvor Clermont var foran, men afgav for meget initiativ i anden halvleg, sørgede oprykkerklubben for at blive ved med at true på kontra efter 0-1-føringen. Det gav pote.

Nu må Clermont undvære midterforsvarer Seidu (lille og kvik) pga karantæne, men har en glimrende afløser i anfører Ogier der mistede startpladsen pga en skadesperiode; skulle være klar nu.

Bordeaux (nr 20) spillede 1-1 mod storklubben Monaco. Umiddelbart et nydeligt resultat for ligaens agterlanterne og dermed en ok start for den nyansatte træner Guion.

Jeg tror nu ikke hverken han eller spillerne er tilfredse. De bør snarere skamme sig efter en kujon-indsats.

Spillet var glimrende fra start, med mod fremad, selv om en stor chance til Monaco og en fejl af målmand Poussin var tæt på at bringe Bordeaux bagud. I 22. kom girondinerne heldigt foran efter en Monaco-fejl, og i 34. blev monegaskerne reduceret til 10 (to forkerte gule). En hel masse Bordeaux-held, med andre ord, men hvordan reagerede Guions hold? Ved at trille bolden rundt og forsøge at trække tiden. I stedet for at blive ved med at presse på og udnytte overtallet. Det udnyttede Monaco til fortjent udligning i 67. Selv efter dét undlod Bordeaux at gå helhjertet efter sejren. Trist at se på. Guion siger da også at hans hold trak sig for meget.

Positive ting: Det temmelig tunge tremandsmidterforsvar med den erfarne januartilkommer Marcelo (uheldigt selvmål, men ellers ok) som ankermand så nogenlunde solidt ud, venstre wingback Mensah viste gode ting, og på midtbanen var Onana meget markant. Men ellers…

Bordeaux må fortsat undvære klassekeeper Costil (afløser Poussin virker usikker). Fortsat ude er nok også angriber Elis og forsvarer Kwateng (starter/afløser) der begge missede Monaco. Midtbaneafløser Fransergio bør være tilbage efter sin skade, men han har spillet en dårlig sæson.

Bøyes bud: X’et til odds 3,75 – SPIL HER >>*

Metz – Nantes 2 (0-1)

Man ser ind i mellem at hold har svært ved at få armene ned efter sejr over PSG, men Nantes er generelt i flot form, så bretonerne bør have fine chancer for at sætte sig igennem mod det offensivt svage bundhold Metz.

Metz (nr 19) fik 0-0 hos Lille. Som i 0-0 i Troyes og det sene 1-2-tab mod Marseille var fokus på defensiven, og den var denne gang mere solid, mens offensiven igen var tynd. Skal blive spændende at se om der vil være mere mod fremad i denne hjemmekamp.

Metz må dog undvære træner Antonetti der har karantæne, ligesom midtbanemand Traoré. Det sidste giver evt en startplads til stortalent Sarr (skifter til Spurs til sommer) der har været bænkevarmer og sen indskifter siden han vendte tilbage fra CAN.

Messinerne har manglet midterforsvarer Kana-Biyik (6/2-), angriber De Préville og den offensivt dygtige højrewing-back Centonze i seneste kampe: Centonze er evt tilbage nu; de andre næppe. Ude er stadig def-midtbanemand Ndoram og forsvarsafløser Udol.

Nantes (nr 7) er 5-0-1 i seneste seks kampe (har kun tabt 1-0 til ligeledes formstærke Strasbourg i en tæt affære afgjort af stor forsvarsfejl). Senest en imponerende skalp: 3-1 over PSG. Fortjent.

Det var svært at holde kreative Messi, Neymar og Mbappé fra chancefadet; heldigvis for Nantes stod målmand Lafont fremragende, inkl da han nemt pillede Neymars svage straffespark). Og ret beset burde forsvarer Appiah have været udvist efter en time. Men bretonerne fortjente alligevel sejren via flot højpres og lynhurtige omstillinger.

Nantes må fortsat undvære den erfarne back Fabio, men har diverse andre at tage af. Inkl, åbenbart, fløjspiller Bukari der mod PSG overraskende var placeret som højre wingback og løste opgaven aldeles glimrende.

Bemærk: Nantes spiller pokalsemifinale mod Monaco næste onsdag, dvs blot tre dage efter ligakampen. Jeg forventer dog ingen turnover mod Metz; ligasucces er vigtig.

Bøyes bud: Nantes +0 AH til odds 1,86 – SPIL HER >>*

Se også eksperttippet

Troyes – Marseille X (1-1)

Troyes har fået to lussinger i træk, men begge på udebane. Hjemme ser det bedre ud, og den hovedstødsstærke ex-Marseille-spiller Rami vil nyde at drille sin gamle klub der døjer med spillet og har lang flyrejse i benene.

Oprykker Troyes (nr 17) er 1-1-4 i 2022 og har lidt to store nederlag i træk. Efter 5-1-tab i Brest blev det til endnu en lussing i Bretagne hvor Rennes vandt 4-1. Særdeles fortjent.

Træner Irles, som Champagnedistriktsbyens klub hyrede i juleferien, forsøgte sig med et kompakt tremandsmidterforsvar og med wingbacks der i princippet skulle levere støtte til offensiven. Det første lykkedes til dels, i hvert fald i åbent spil – Rennes scorede primært i forbindelse med dødbolde. Det sidste lykkedes slet ikke.

Dog værd at bemærke at Troyes har gjort det en del bedre på eget græs. Har kun tabt een hjemmekamp i 2022, og det var 0-1 mod Lyon.

Angriber Rodrigues er nok fortsat sat af pga disciplinproblemer. Angriber/altmuligmand Ripart er nok stadig ukampdygtig. Fortsat langtidsskadet: midterforsvarer Azamoum.

Marseille (nr 2) tabte 0-2 til den lille oprykkerklub Clermont. Elendig indsats og fortjent nederlag. Det sydfranske hold formåede ikke at tilspille sig ret mange chancer mod den velorganiserede modstander og var samtidig skrøbelig over for kontraangreb.

Målmand Lopez går langt med frem i opspillet, men det synes ikke at virke. Giver blot en ekstra station i de evindelige side-afleveringer i forsvaret.

Træner Sampaoli havde ændret på syv pladser i forhold til torsdagens Europa Conference-sejr over Qarabag, og det virkede da heller ikke som om træthed prægede indsatsen. Den var bare uinspireret. Den formstærke angriber Milik (indskifter-mål i forrige weekends sejr i Metz og 2 mål mod Qarabag) startede i begge kampe, men fik ikke noget at arbejde med.

Nu håber Marseille at kunne genfinde det nydelige spil fra sejren i Metz. Men først er der lige returkampen mod Qarabag i Aserbaijdsjan. Hvor der nok igen køres turnover, men der er også en flyrejse på to gange små 5.000 kilometer.

Der er også et problem i at Sampaoli nægter at lægge sig fast på en formation. Han vakler mellem to og tre mand i forsvaret samt een og to mand i angrebet. Spillermæssigt rystes posen også konstant. Det er fint at være fleksibel, men lidt kontinuitet ville måske være en god idé.

Marseille indtager stadig andenpladsen, men man skal huske at det er pga en skrivebordsafgørelse. Tilskuerinvasionen i Nice-Marseille kostede hjemmeholdet tre point og gav Marseille et point. Stillingen siger 46 og 45, men burde sige 48 til Nice, 45 til Marseille.
 
Skadestvivl om venstrefløj-afløser Konrad og offensiv-afløser Harit.

Bøyes bud: Troyes +0,5 til odds 2,04 – SPIL HER >>*

Lyon – Lille 1 (2-1)

Formen peger klart på Lyon. Lille har liga-næsttopscorer David, men han er uden ligamål siden december, og holdet som sådan har det svært. Desuden: Chelsea-kamp i benene.

Lyon (nr 8) har fået en nydelig start på det nye år. Ikke så meget pga 14 point i 7 kampe, mere pga spillet der virker klart bedre end i det dårlige efterår. Januar bibragte en mere solid defensiv, og februar har set en bedre offensiv efter tilgangen af midtbane-fremdriver Ndombele og højrekantstekniker Faivre.

Senest blev det 1-1 hos farlige Lens i en livlig kamp hvor begge hold var målrettede når de erobrede bolden, men forsvarene samtidig var påpasselige, og det kneb med klare chancer.

Midtbanemand Mendes spillede igen i midterforsvaret og var mere solid end han var i forrige runde. Genvalg er bestemt ikke umuligt selv om der er pladserfaren konkurrence fra Da Silva, Boateng (hvis ikke stadig sat af pga uenighed med træner Bosz) og Denayer (nok klar efter skade).

Angriber Dembélé er tilbage fra karantæne, men han er ikke sikker på en startplads. Afløser Kadewere gjorde det godt med mål og næsten-assist.

Ude er fortsat offensiv-afløser Cherki, og det varer nok et par uger før midtbanemand Adelaide, for nyligt tilbage efter langvarig skadespause, er klar til at tørne ud for førsteholdet.

Mesterhold Lille (nr 11) har problemer med spillet såvel som resultaterne. Efter to nederlag i træk, inkl 1-5 mod PSG, vandt Les Dogues heldigt 0-1 i Montpellier (de var i dén grad på hælene mod hjemmeholdets stærke pres), men måtte så nøjes med 0-0 hjemme mod bundholdet Metz.

Lille ville mest mod en defensiv modstander, men kreerede få klare chancer. Topscorer David bragte sig med nogle fremragende træk, men i stedet for selv at afslutte, forsøgte han at spille angrebskollega Yilmaz. Den tyrkiske veteran er imidltertid langt over-the-hill – er langt fra seneste sæsons stærke niveau – og nåede ikke frem til bolden.

Helt forgæves var kampen dog ikke; den hurtige svensker Gudmundsson spillede en god kamp på venstre back.

Nu må Lille undvære defensivmidtbanemand André og offensiv-indskifter Zhegrova pga karantæne- Tilbage fra samme er højreback Celik, og midtbanedynamo Sanches, der var indskifter mod Metz efter at have misset de forrige to runder, er nok startklar. Men lad os se hvordan Lille stiller i CL-ottendedelsfinalen hos Chelsea denne tirsdag.

Bøyes bud: Lyon -0,5 til odds 1,85 – SPIL HER >>*

Se også eksperttippet

Odds på Ligue 1

*Reklamelink

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

4 kommentarer

 1. Montpellier-Rennes (fredag): Montpellier virker markant svækket (se mere længere nede). Værdi i Rennes? Måske, men odds er ret lave. Bretonerne er også fraværsramte (får dog midtbanemand Martin tilbage) og har tabt fire udekampe i træk.

  Montpellier, der fortsat må undvære venstreback Ristic og venstrefløj/topscorer Mavididi, har nyt fravær i den erfarne midterforsvarer Sakho. Makker Esteve er muligvis tilbage i truppen, men efter tre måneders skadespause, starter han nok højst på bænken. Det ligner en start til reserven Thuler der kun har fået fire indskiftninger siden han i november vendte tilbage efter to måneders skadespause. Samt til Cozza der har vikarieret for Esteve. Men nu kan venstrebenede nok i det mindste spille til venstre; han har spillet til højre fordi ligeledes venstrebenede Sakho har siddet på venstre-pladsen.

 2. Montpellier-Rennes (i aften): Rennes mangler stadig kreatør Tait og fløjspiller Kamaldeen. Har fløjspiller Doku tilbage efter skadespause (tidligere end forventet), men han starter nok på bænken. Derimod ventes midtbanemand Martin, klar efter karantæne, at starte inde. Hvem ofres? Sandsynligvis angriber Guirassy selv om han nettede to gange i seneste runde. Hos Montpellier (uden midterforsvarer Sakho, venstreback Ristic og fløj Mavididi) bliver det interessant at se om der spilles 4-2-3-1 eller en mere direkte 4-2-2-2 med både Wahi og Germain i front.

  Forventede opstillinger:

  Montpellier: 4-2-3-1/4-2-2-2: Omlin – Souquet, Thuler, Cozza, Oyongo – Ferri, Chotard – Mollet, Savanier, Wahi – Germain

  Rennes: 4-3-3: Gomis – Traoré, Omari, Aguerd, Meling – Majer, Santamaria, Martin – Bourigeaud, Laborde, Terrier

 3. Strasbourg-Nice (lørdag): Nice har nyt fravær i ikke bare midterforsvarer Todibo, men også afløser Daniliuc, og da backs Atal og Amavi stadig er ukampdygtige, er forsvaret temmelig tyndt til denne kamp. På backpladserne er Lotomba og Bard habile afløsere, men hvem skal være makker til forsvarsstyrmand Dante i centralforsvaret? Der er ikke flere midterforsvarere i truppen, så tjansen går nok til en midtbanemand. Et bud er Danilo der var udlejet til Palmieras i efteråret. Han har prøvet forsvarsposten før. Han har dog ikke spillet siden november, så pladsen kan gå enten Lemina eller Rosario der er hyppige startere på midtbanen. Her sidder det formstærke talent Thuram nok på den ene plads, så der er sådan set plads til at sende Lemina eller Rosario ned i forsvaret.

 4. PSG – Saint-Étienne (lørdag): PSG-spilfordeler Verratti har karantæne. Forventet opstilling: Navas – Hakimi, Marquinhos, Diallo, Mendes – Danilo, Gueye, Wijnaldum – Messi, Mbappé, Neymar

Skriv et svar