18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold

Bøye: Tips til 25. runde i Ligue 1 d. 18. – 20. februar 2022

Blandt diverse interessante spilobjekter i den kommende runde i den bedste franske fodboldrække er der Lens-Lyon (lørdag), en dyst mellem to stærke offensiver. Læs optaktens 10 indgående kampanalyser – og husk at der først er europæiske kampe: PSG spiller Champions League-brag mod Real Madrid denne tirsdag, Marseille skal spille Conference League torsdag.

Disclaimer: Optaktens tip, “Bøyes bud” der fremgår nedenunder hver kampanalyse, er skud fra hoften der ikke nødvendigvis holder værdi. Hvis jeg er overbevist om værdien, smider jeg også bettet som eksperttip. Men statistik føres der naturligvis (over Bøyes bud; ikke ciffertippene). Seneste rundeoptakt gav et underskud på 1,62 units, og dermed lyder det samlede resultat på: -13,22. Dette efter 20 rundeoptakter og i alt 203 Bøye-bud til 1 unit per tip. Dvs en sløj tilbagebetaling på 93,5%.

Jens Bøye

Jens Bøye Ligue 1

Jens Bøye

Fredag:

Lille – Metz X (1-1)

Lille spiller skidt for tiden, og bundholdet Metz, der nær havde fået point mod Marseille, kan meget vel drille. Også fordi Lille måske har et øje rettet mod Chelsea.

Mesterhold Lille (nr 10) har store problemer med spillet. Efter to nederlag i træk, inkl 1-5 mod PSG, vandt Les Dogues 0-1 i Montpellier, men det var drønheldigt – hjemmeholdet var klart bedst, og sejrsmålet var mildt sagt tilfældigt.

Bekymrende for Lille at det i dén grad kneb med at modstå Montpelliers pres – og at det blev til så få farlige kontraer. Men positivt at andenmålmand Jardim, der fik startchancen efter Grbic’ katastrofale kamp mod PSG, ydede en solid indsats.

Nu må Lille undvære højreback Celik. Har dog en ok afløser i Djalo. Denne var venstreback mod Montpellier, men den plads kan så udfyldes af hurtige Gudmundsson. For svenskeren skal næppe igen spille venstrefløj; det gjorde han godt nok skidt mod Montpellier. Mens den normale venstrefløj Bamba var rykket over som højrefløj (hvor han var helt og aldeles anonym).

Spørgsmålet er om midtbanedynamo Sanches, der har misset de seneste to runder, er klar nu. Det kan meget vel være at han spares til CL-ottendedelsfinalen i London mod Chelsea tirsdag d. 22., fire dage efter Metz.

Metz (nr 19) tabte 1-2 mod Marseille. Som i forrige rundes 0-0 i Troyes havde messinerne fokus på defensiven, men var her oppe mod en bedre offensiv.

Den nytilkomne angriber Mafouta gjorde det nydeligt i sin første start for Metz, og kreatør Boulaya viste gode ting, men de var meget alene i første halvleg. Det var bedre i anden halvleg hvor Metz scorede et godt mål i en situation hvor wingbacks og midtbane var med fremme. Der var mere Metz-mod derefter, men Marseille snuppede sejren til sidst.

Messinerne savner midterforsvarer Kana-Biyik (6/2-), angriber De Préville og den offensivt dygtige højrewing-back Centonze: Endnu uvist om de stadig er ukampdygtige. Ude er stadig def-midtbanemand Ndoram og forsvarsafløser Udol.

Bøyes bud: Metz +1,25 AH til odds 2,02 – SPIL HER >>*


Lørdag:

Lens – Lyon X (2-2)

To hold der er bedst når de spiller offensivt. Det ved trænerne også godt (ind i mellem glemmer de det bare).

Lens (nr 8) åbnede året med tre sejre i træk. Tabte så tre i træk, men kom senest tilbage på sejrshesten med 3-2 hjemme over Bordeaux.

Nøglespillere som midtbane-fremdriver Fofana, kreatør Kakuta og højre wingback Clauss var i hopla (efter formbølgedal), men det elendige Bordeaux-forsvarsspil hjalp også til.

Lidt skidt at Lens efter tidlig 3-0-føring ikke holdt fast i intensiteten og blev ved med at blæse Bordeaux bagud, men faktisk var tæt på at blive indhentet (fejl af målmand Farinez i overtiden tæt på at koste mål). Men kampstarten var positiv: Lens var tilbage i den normale dynamiske, målsøgende stil.

Spørgsmålet er nu om Lens vil holde fast i dynamikken og modet, eller om det, som mod Marseille og Monaco (og i anden halvleg mod Bordeaux), bliver for henholdende.

Lens må fortsat undvære midterforsvarer Gradit (en meget bedre opspiller end afløser Wooh) og angriber Said. Defensivmidtbane-reserve Cahuzac er klar efter karantæne.

Lyon (nr 7) har fået en god start på det nye år. Efter 10 point i 4 kampe tabte Les Gones ganske vist fortjent 2-0 i Monaco, men taktikken var simpelthen forkert; for defensiv.

Det var ændret til seneste rundes hjemmekamp mod Nice; offensivt fokus (bl.a. via nytilkommer Ndombele; dygtig midtbane-fremdriver), og vupti: Stærkt spil og 2-0-sejr.

Det svageste punkt var Mendes, midterforsvareren der pga fravær vikarierede i midterforsvaret, men brasilianerens usikkerhed til trods gav Lyon få chancer væk. Skabte derimod selv diverse. Virkelig godt offensivt spil (inkl effektivt genpres) med bageste midtbane-spilfordeler Ndombele (januartilkommer) og offensiv-spilfordeler Paqueta som dobbelt-krumtap i en effektiv 4-2-3-1-formation. Det hjalp også at have CAN-deltager Ekambi tilbage på venstrefløjen.

Nu har angriber Dembélé dog karantæne, men Ekambi kan indtage centreforward-posten, og venstrekanten kan gå til Aouar, indskifter mod Nice efter skadespause.

Forsvaret kan se stærkere ud. Midterforsvarer Denayer er nok klar efter sin skadespause, og hvis ikke, er kollega Da Silva (på bænken mod Nice efter skade) nok startklar nu. En mulighed er også Boateng hvis den tyske veteran har vist passende ydmyghed. Han blev sat af før Nice-kampen efter at have irriteret træner Bosz. Efter sigende brokkede Boateng sig over to ting: Bosz’ taktik og kollegaernes ”slappe” indstilling (en del spillere kom vist for sent til træning efter Monaco-kampen). Hvis det var det han brokkede sig over, havde Boateng måske en pointe, men Bosz gad åbenbart ikke høre på den slags fra en spiller der ikke helt har levet op til sin høje løn og sit flotte CV.

Ude er fortsat offensiv-afløser Cherki, og det varer nok et par uger før midtbanemand Adelaide, for nyligt tilbage efter langvarig skadespause, er klar til at tørne ud for førsteholdet.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 1,87 – SPIL HER >>*

Nantes – PSG 2 (1-2)

Nantes vil forsøge at stå kompakt, men kan næppe holde PSG fra fadet. I den anden ende har bretonerne hurtige offensivfolk med evnerne til at kontratrue et pariserhold med en CL-kamp i benene.

Nantes (nr 9) er 4-0-1 i seneste fem kampe (har kun tabt 1-0 til ligeledes formstærke Strasbourg i en tæt affære afgjort af stor forsvarsfejl). Senest blev det 1-0 over Reims.

Udeholdet fik en udvisning allerede i 14. minut, og Nantes fulgte op tre minutter senere med kampens enlige scoring. Resten af opgøret var præget af at Reims ikke turde satse ret meget, og Nantes kunne køre sejren hjem stille og roligt.

Bretagne-klubben må undvære den erfarne back Fabio der blev skadet mod Reims. Der er dog diverse andre habile backs i truppen.

PSG (nr 1) møder med fire ligasejre i træk – og spillet har set klart bedre ud end det gjorde i efteråret. Efter tre klare sejre kneb det i fredags hjemme mod Rennes der forsvarede sig godt og først måtte bøje sig i overtiden hvor Mbappé (naturligvis) udnyttede en omstillingschance.

Det skal med at PSG eksperimenterede en del med Draxler på midtbanen og det purunge talent
Simons på højrekant.

Nu er midtbanemand Danilo klar fra karantæne, og offensivmand Di Maria er startklar (indskifter mod Rennes). Tvivl om offensivmand Neymar, midterforsvarer Ramos og midtbanemand Herrera – er de klar eller stadig ukampdygtige? Ramos når næppe at blive klar, men Herrera gør nok, og Neymar måske.

Bemærk at PSG tirsdag i denne uge, dvs fire dage før Nantes, har en vældigt vigtig CL-ottendedelsfinale mod Real Madrid. En kamp der kan koste træthed og evt skader.

Her er den forventede opstilling mod Real: Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Mendes – Danilo, Verratti, Gueye – Di Maria, Messi, Mbappé

Bøyes bud: Begge hold scorer til odds 1,79 – SPIL HER >>*


Søndag:

Nice – Angers 1 (2-0)

Ustabile Nice har tabt terræn i toppen, men topniveauet er højt, og mod den langsomme Angers-centraldefensiv bør lynhurtige Kluivert & Co have gode chancer.

I en ellers stærk sæson har Nice (nr 3) tabt de seneste to ligarunder. Ind i mellem var der den flotte 4-1-sejr over Marseille i pokalturneringen; et godt plaster på såret efter det skuffende (og ret uheldige) 0-1-nederlag mod oprykker Clermont. Men Nice formåede slet ikke at gentage det flotte pokalspil mod Lyon der vandt 2-0.

Bortset fra en god start hvor højpres bragte Lyon i problemer, var Nice på hælene mod Les Gones’ stærke offensiv; tillod diverse chancer og skabte selv meget lidt.

Bevares, Lyon spillede godt, og Nice var måske en smule træt efter midtugens Marseille-kamp, men jeg kan ikke lade være med at føle at træner Galtier dummede sig ved at ændre taktikken og formationen efter Marseille-kampen. Noget han næppe gjorde pga træthed, men i et forsøg på at dæmme op for Lyons offensiv. Normalt spiller Nice 4-4-2 med to deciderede fløje, men mod Lyon startede Galtier med en ekstra def-midtbanemand på bekostning af een af fløjspillerne. Ekstra dumt: At den formstærke midtbane-fremdriver Thuram blev skubbet ud på en kant.

Med andre ord kan offensiven gøre det meget bedre end man så mod Lyon. Nice må dog stadig (de har manglet i seneste kampe) undvære de offensive backs, højremand Atal og venstremand Amavi.

Efter en solid start på året har Angers (nr 13) tabt tre kampe i træk, senest 0-1 mod Strasborg.

Forsvaret gav meget færre chancer væk end i 5-2-nederlaget i Marseille, men det nyttede ikke så meget i en kamp hvor angevinerne kom bagud allerede efter 11 minutter og, trods 80 minutter at gøre godt med, stort set ikke formåede at kreere chancer til at udligne. Skidt.

Uvist om januar-tilgangen, Dinamo Zagreb-angriber Jakolis, får debut nu. En skade har hidtil holdt ham ude af kamptruppen.

Bøyes bud: Nice -1 AH til odds 2,30 – SPIL HER >>*

Odds på Ligue 1

*Reklamelink

Lorient – Montpellier 2 (0-1)

Bundhold Lorient har hævet sit spil, men Montpellier har basalt set et bedre hold og var uheldig mod Lille.

Lorient (nr 17) fik 0-0 i Monaco. Efter den fine 2-0-sejr over Lens valgte bretonerne, der spillede med femmandsforsvar i et tungt efterår, at holde fast i den temmelig offensivt udseende 4-1-4-1-formation med to hurtige og målfarlige fløje og en kreatør på midtbanen. Men da modstanderen var den formstærke og offensivt giftige storklub Monaco, havde træner Pellisier givet sine spillere klare dessiner: Stram defensiv!

Det gav 0-0.

Lavtstående, kompakt forsvar, og når man erobrede bolden, afleverede man til siden eller bagud snarere end at forsøge et hurtigt kontrangreb. Derfor havde Lorient stort set intet at byde på fremad, men forsvaret var solidt (trods afbud kort før kampen fra midterforsvarer Jenz) og tillod få klare chancer trods tungt Monaco-pres og -genpres. Når Monaco trodt alt kom tæt på, stod keeper Dreyer klar med gode redninger.

Def-midtbanefolk Abergel og Lemoine, der har misset de seneste kampe, er muligvis kampklare nu, men de har ikke været synderligt savnet – især ikke gamle Lemoine; nytilkommer Innocente har overtaget 6’er-rollen på fin vis. Dynamiske Abergel er dog en mulighed i stedet for Monconduit der fik et skrub mod Monaco.

Tvivl om midterforsvarer Jenz der missede Monaco pga positiv Covid-test (afløser Petrot var solid). Samt om forsvarsafløser Morel og offensivafløser Diarra; tilbage eller stadig ukampdygtige?

Montpellier (nr 11) ærgrer sig efter 0-1-tabet mod Lille, for anført af den tilbagevendte kreatør Savanier spillede hjemmeholdet klart bedst og burde have vundet. Godt pres og genpres – dårlig chanceudnyttelse.

Montpellier må stadig undvære venstrekant & topscorer Mavididi. Midterforsvarerne Esteve og Mendes er måske ved at være kampklare efter deres langvarige skader; venstrebenede Cozza (egentlig venstreback eller venstremand i et tremands-midterforsvar) har dog gjort det overraskende godt på pladsen som højremand som makker til erfarne Sakho der spiller til venstre.

Men problemet for Montpellier synes at være: Savanier fungerer bedst som centralkreatør i en 4-2-3-1-formation – men holdet har mere fronttyngde i en 4-4-2.

Bøyes bud: Montpellier +0,25 AH til odds 1,91 – SPIL HER >>*

Reims – Brest 2 (1-2)

Mandefaldsramte Reims kan få det svært mod kontrastærke Brest.

Reims (nr 14) har fået en skidt start på året. Det blev ganske vist 5-0 over kriseramte Bordeaux i seneste hjemmekamp (når offensiven kører, er den letfodet og giftig), men 2022-statistikken siger 1-2-3, og i seneste weekend tabte champagnedrengene 1-0 i Nantes.

Allerede efter 11 minutter blev Reims reduceret til 10. Tre minutter senere scorede Nantes, og derefter var opgøret præget af at ingen af holdene vovede ret meget.

Nu må det i forvejen mandefaldsramte Reims-hold undvære den karantæneramte midterforsvarer Abdelhamid. Ude er fortsat kollega Gravillon, højreback Foket, midtbanemand Cassama og angriber Touré. Fortsat langtidsskadet: venstrefløj Zeneli. MÅSKE er midtbanefolk Berisha og Cajuste klar efter skader, men det er bestemt ikke sikkert.

Det varede ikke længe for Brest (nr 12) at genfinde den offensive giftighed efter salget af den vigtige kreatør Faivre. Nytilkommer Belaili fik en forkølet debut i det fortjente 2-0-tab hos lokalrival Rennes, men i seneste weekend spillede han godt og var med til at vinde 5-1 over Troyes.

Dette efter en taktisk ændring af Der Zakarian. I efteråret havde han succes med at ændre 4-2-3-1 til en mere direkte 4-4-2-formation, med Faivre på en fri højrekant. Det var også 4-4-2 der blev forsøgt mod Rennes. Men mod Troyes var det 4-2-3-1 med Belaili som central kreatør og en anden nytilkommer, angriber Satriano, som centreforward. De to leverede henholdsvis en assist og to mål.

Mon ikke det også hedder 4-2-3-1 mod Reims.

Bøyes bud: Brest +0,25 AH til odds 1,85 – SPIL HER >>*

Se også eksperttippet

Rennes – Troyes 1 (2-0)

Rennes-formen er opadgående, mens Troyes virker groggy.

Rennes (nr 5) var ligaens bedste hold i oktober og november, men siden har L1-resultaterne været magre: 3-0-6 og kun sejre mod hold fra den nedre halvdel af tabellen. Senest tabte bretonerne 1-0 i Paris.

Indsatsen var dog ikke dårlig mod PSG. Rennes var ikke så kontragiftig som holdet kan være, men defensiven var kompakt og solid, og pariserne havde få klare chancer. Indtil Rennes blev overmodig i overtiden, satsede og gav PSG en omstilling som Mbappé udnyttede.

Dumt. Men altså: Stærk defensiv. Når dertil lægges at det offensive spil kørte ganske glimrende i seneste hjemmekamp (2-0 over lokalrival Brest), så står det vist ikke helt skidt til i Rennes.

Nu har Rennes nok førstemålmand Gomis helt klar efter CAN-deltagelse (han nåede egentlig tilbage før Paris-kampen, men træner Genesio placerede ham på bænken). Den 19-årige afløser Alemdar har gjort det godt trods status af TREDJEkeeper (andenmålmand Salin har været syg og skadet), men tårnhøje Gomis har rutinen og karismaen og får nok sin startplads tilbage.

Fløjspiller Doku er stadig ukampdygtig, men den kreative midtbanemand Tait, ukampdygtig siden 9/1, er muligvis tilbage. Det må man i hvert fald håbe, for midtbanemand Martin har karantæne. Hvis Tait fortsat mangler, kan den defensivt arbejdsomme kantspiller Bourigeaud bruges på midtbanen, og den hurtige & driblestærke fløjindskifter Kamaldeen bruges fra start. Det vil være en mere satset opstilling – flere fløjudfordringer.

Oprykker Troyes (nr 16) er 1-1-3 i 2022. Senest tre: tab, uafgjort, tab. Efter en chancefattig 0-0 hjemme mod Metz blev det senest til 5-1-nederlag i Brest. Av.

Træner Irles (han tog over i juleferien) skød sig selv i foden ved at starte med midterforsvarer Salmier på højreback, og back Biancone som højrekant. Sidstnævnte blev flået ud i 37. ved 2-0, til fordel for en midtbanemand. Det hjalp ikke det store. Derudover kneb det med automatismerne i angrebet hvor januartilkommerne Mothiba og Ugbo begge fik deres første start.

Nu bør højreback Kaboré starte inde; han var indskifter mod Brest efter CAN-deltagelse. Men angriber/altmuligmand Ripart mangler nok stadig. Fortsat langtidsskadet: midterforsvarer Azamoum.

Bøyes bud: Rennes -1 AH til odds 1,71 – SPIL HER >>*

Saint-Étienne – Strasbourg X (1-1)

To formstærke hold. Saint-Étienne er endelig over den direkte nedrykningsstreg og kan godt leve med uafgjort. Strasbourg kan sprudle, men gør det mest på hjemmebane.

Saint-Étienne (nr 18) ligger ikke længere sidst! 1-2-sejren hos lokalrival Clermont var helgenklubbens tredje sejr i træk.

Begge hold højpressede, og især Saint-Étienne var dygtig til at fremprovokere fejl og burde have scoret på de opståede chancer. Men samtidig var begge hold forsigtige i det basale opspil; mange side- og bagud-afleveringer. Clermont kom foran efter hjørnespark og var generelt velorganiseret (når SE ikke lige lykkedes med højpres) – men i anden halvleg blev hjemmeholdet for afventende, SE øgede intensiteten, og det gav en fortjent comeback-sejr.

Nu har SE nok flere spillere til rådighed: Venstreback Trauco, midterforsvarer Moukoudi og midtbanemand Neyou bør være klar efter landsholdstjeneste. I så fald har alle tre en god chance for en startplads. Erfarne Mangala var, pga langsomhed og dårlig timing, svageste punkt i midterforsvaret; hans plads kan tages af Moukoudi eller Kolo der har vikarieret på venstreback.

Spørgsmålet er om nytilkomne Crivelli får debut; han har døjet med en skade siden han kom til i slutjanuar.

Strasbourg (nr 4) var flyvende i december og det meste af januar og er det fortsat. Efter 4-3-nederlaget i Bordeaux har alsacianerne vundet 1-0 hjemme over Nantes og 0-1 i Angers.

Chancefattig affære. Offensiven var ikke så flydende som i de forrige kampe (måske fordi midtbanetekniker Bellegarde missede opgøret), men defensiven var vældigt solid. Det har virkelig hjulpet at få jernmand Djiku hjem fra CAN. (Han vendte hjem kort før Bordeaux-kampen og startede ude; kom ind i 2. halvleg hvor 3-1 blev til 4-3.)

Tvivl om Bellegarde: Mangler han fortsat, eller er han klar? Midterforsvarer Le Marchand mangler stadig, men afløser Perrin har gjort det glimrende.

Bøyes bud: X’et til odds 3,55 – SPIL HER >>*

Bordeaux – Monaco 2 (1-3)

Formstærke Monaco snublede mod Lorient, men bør slå kriseramte Bordeaux. Der netop har fået ny træner, men han har kun haft en lille uge til at reparere det hullede forsvar.

Bordeaux fik ikke umiddelbar gevinst ud af fyringen af træner Petkovic efter 5-0-tabet i Reims. Ingen saltvandsindsprøjtning af gejst. I udekampen mod Lens bragte frygteligt (og lidt uheldigt) forsvarsspil holdet bagud med 3-0 i de første 26 minutter. Derefter fik girondinerne lov til at reducere to gange – ret heldigt – og var endda tæt på udligningen til allersidst efter en Lens-målmandsfejl, men nederlaget var særdeles fortjent.

Nu er den nye træner, Guion der fik temmelig meget ud af ret lidt i sin Reims-tid i 2017-21, så kommet til (interim-ansvarlig mod Lens var assistenttræner Plasil), og det hjælper måske på den defensive organisation.

Guion har nok set Lens-kampen og set at forsvaret blev klart mere solidt da midtbanemand Guilavogui gik ned som ekstra midterforsvarer.

Januartilkommer Ignatenko (midtbane) er klar efter karantæne, men Bordeaux må fortsat undvære klassekeeper Costil (afløser Poussin har ikke været elendig, men altså lukket 11 mål ind i tre kampe).

Oven på en svingende start på året (med den juleansatte træner Clément ved trænerroret) har Monaco (nr ) fundet en god spilrytme. Oven på 2-0-sejren over Lyon kneb det med at komme frem til klare chancer mod et stædigt forsvarende Lorient-hold, men spillet var igen godt: Stærkt pres og -genpres.

Genpresset var så godt, og Tchouamenis oprydning på den defensive midtbane så effektiv, at Lorients kontraangreb blev ædt stort set med det samme, før de kunne udvikle sig til løbedueller med det tunge monegasker-centralforsvar. Monaco var så overlegen at de to backs i 4-4-2-formationen reelt spillede fløje – mens de nominelle fløje trak ind i banen og var med til at loade feltet.

Monaco burde måske have afsluttet mere udefra mod et dybtstående forsvar, men ellers var det svært at sætte fingre på indsatsen. Trods de få klare chancer. Det blev trods alt til nogle, og afslutningerne var faktisk glimrende; Lorient-målmand Dreyer leverede stærke redninger.

I øvrigt var kreatør Golovin interessant da han blev skiftet ind (efter en skades- og sygdomsperiode). Han har meget vel flere minutter i sig i næste kamp.

Monaco må fortsat undvære midterforsvarer Badiashile samt nok også stadig kantafløser Diatta og midtbaneafløser Fabregas. Tvivl om angrebsafløser Boadu (ude siden 2/1).

Bøyes bud: Monaco -1 AH til odds 2,13 – SPIL HER >>*

Marseille – Clermont X (2-2)

Marseille har stærke (men egoistiske) offensivfolk, men en tvivlsom defensiv-organisation. Clermont højpresser godt og er samtidig velorganiseret defensivt. Dog ikke mod højpres, men Marseille skifter hele tiden opstilling, og det er svært at finde frem til automatismer, også pres-automatismer. Hjemmeholdet har desuden en midtugekamp i benene.

Marseille (nr 2) vandt 2-1 i nordfranske Metz i seneste weekend og kom dermed tilbage på sejrshesten efter midtugens 4-1-nederlag hos lokalrival Nice i pokalturneringen.

Trods de mange indkasserede mål i februar (2-1-tab i Lyon, 5-2 over Angers og så Nice-massakren) stillede træner Sampaoli offensivt med en 4-1-2-1-2-formation med to meget fremadrettede backs; til venstre offensivmidtbanemand Gerson.

Offensiven gjorde det da også ganske godt; producerede diverse chancer. De to frontløbere Dieng og Bakambi var giftige, men var desværre begge egoistiske. De burde have scoret flere end det mål Bakambu satte ind efter hjørnespark. Men ind kom i stedet Milik, og han leverede en lækker sejrskasse 10 min før tid.

Det kneb igen-igen i Marseille-forsvaret. Og det selv om Metz-offensiven er noget mindre imponerende end hvad fx Lyon og Nice kan byde på.

Tvivl om venstrefløj-afløser Konrad der har været ukampdygtig siden sidste år. Bemærk i øvrigt at Marseille torsdagen inden Clermont skal spille Conference League-kamp mod Qarabag. Det kan medføre tunge ben.

Efter en skidt start på året vandt Clermont (nr 15) to kampe i træk mod gode modstandere, Rennes og Nice. Men da det gjaldt lokalopgøret mod agterlanterne Saint-Étienne (der også mødte med to sejre i træk) gik den ikke længere for oprykkerklubben.

Clermont var heldig med ikke at komme bagud; flere farlige boldtab mod Saint-Étiennes højpres – men kom foran efter hjørnespark og så umiddelbart ud til at have pænt styr på tingene via god organisation (når de farlige boldtab blev undgået). Men hjemmeholdet blev for passivt og måtte se Saint-Étienne snuppe en fortjent comeback-sejr.

Bøyes bud: Clermont +1,25 til odds 1,92 – SPIL HER >>*

Odds på Ligue 1

*Reklamelink

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

2 kommentarer

 1. Marseilles forventede opstilling i aftenens Conference League-kamp mod Qarabag: Mandanda (c) – Lirola, Gonzalez, Balerdi, Peres – Guendouzi, Gueye, Gerson – Ünder, Milik, de la Fuente

  Bemærk: Marseille ventes at startspare kreatør Payet, balancemand Kamara, midterforsvarere Saliba og Car, samt målmand Lopez. Midtbanemand Rongier (starter/afløser) har karantæne. Midterforsvarer/venstreback Peres er klar efter skade.

 2. Lille-Metz (i aften): Hjemmeholdet har midtbanefremdriver Sanches tilbage efter skade, men han starter nok ude. Højreback Celik i karantæne. Metz mangler stadig midterforsvarer Kana-Biyik, højreback Centonze og angriber De Préville (samt den langtidsskadede midtbanemand Ndoram) – men januar-tilkommere er faldet nydeligt til.

  I øvrigt værd at bemærke at i begge klubber er førstemålmanden blevet detroniseret af andenkeeperen. Hos Lille har Jardim snuppets Grbic’ plads, hos Metz er det Caillard der har skubbet Oukidja til side.

  Forventede opstillinger:
  Lille : Jardim – Djalo, Fonte, Botman, Gudmundsson – Weah, André, Xeka, Bamba – David, Yilmaz

  Metz : Caillard – Bronn, Kouyaté, Amadou – Delaine, Pajot, Traoré, Candé – Boulaya – Mafouta, Nguette

Skriv et svar