18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Bøye: Tips til 24. runde i Ligue 1 d. 11. – 13. februar 2022

Tidlig optakt til næste runde i den bedste franske fodboldrække – en runde der bl.a. rummer bragene PSG-Rennes (fredag) og Lyon-Nice (lørdag) samt lokalderbyet Clermont-St.Étienne (søndag). Se de omfattende analyser længere nede. Bemærk at der spilles pokalkvartfinaler i denne midtuge; jeg skal nok smide info om disse kampe i kommentartråden.

En midtuge der i det hele taget bliver travl for mit vedkommende. Tænkehatten skal på. Efter et lunkent efterår og en god start på det nye år, er det gået voldsomt ned ad bakke siden midt-januar, for både optaktstip og deciderede eksperttip. Lige nu fire røde eksperttip i træk og ni skæverter ud af seneste 11 tip. Samlet eksperttip-balance: -46,4 units og en tilbagebetaling på 90,4%. Det siger sig selv at negativ varians spiller ind når man ligger under den teoretiske tilbagebetaling, men jeg kan ikke tørre alt af på varians. Måske sætter jeg for eksempel for mange Over-spil… Det skal jeg have set nærmere på. I mellemtiden: Beklager. Vær forvisset om at jeg arbejder hårdt på at forbedre situationen.

Disclaimer: Optaktens tip, “Bøyes bud” der fremgår nedenunder hver kampanalyse, er skud fra hoften der ikke nødvendigvis holder værdi. Hvis jeg er overbevist om værdien, smider jeg også bettet som eksperttip. Men statistik føres der naturligvis (over Bøyes bud; ikke ciffertippene). Seneste rundeoptakt gav et underskud på 5,5 units, og dermed lyder det samlede resultat på: -11,60. Dette efter 19 rundeoptakter og i alt 193 Bøye-bud til 1 unit per tip. Dvs en sløj tilbagebetaling på 94%.

Jens Bøye

Jens Bøye Ligue 1

Jens Bøye

Fredag:

PSG – Rennes X (2-2)

To stærke mandskaber der spillede flot i seneste runde. Rennes vandt seneste indbyrdes kamp, men den stjernerige ligaetter PSG er naturligvis klar favorit i Paris hvor kun lokale fans lukkes ind på stadion. PSG har dog nok et øje rettet mod Real-braget næste tirsdag; vil gerne have momentum, men gambler næppe med småskadede/trætte spillere.

PSG (nr 1) har ellers ikke imponeret spillemæssigt i denne sæson – har været decideret heldig i mange kampe – men i seneste to ligarunder har det set godt ud. 4-0 over Reims og 1-5-sejr hos Lille. I sidstnævnte kamp hjulpet af to målmandsdrop, men der var klasseforskel uanset.

Ind i mellem de to kampe blev det i pokalturneringen kun 0-0 hos Nice der snuppede sejren i straffesparkskonkurrencen, men Hakimi, Marquinhos, Di Maria og Paredes manglede, mens Mbappé blev sparet fra start.

De var alle med og i hopla mod Lille. Det var den ofte anonyme midtbanemand Danilo i øvrigt også; scorede endda to mål. Og Messi leverede en stærk indsats med mange gode afleveringer, et mål og et frispark på overliggeren. Han var placeret mere centralt end normalt, bagved Di Maria og Mbappé.

Nu har Danilo dog karantæne. Men midtbanemand Gueye og forsvarsafløser Diallo er tilbage fra CAN (medmindre de spares pga træthed). Tvivl (er de tilbage eller stadig ukampdygtige?): venstrefløj Neymar, midtbanemand Wijnaldum og midterforsvarer Ramos. Desuden tvivl om Di Maria der udgik med en skade mod Lille. Næppe alvorligt, men måske nok til at blive sparet.

Bemærk at PSG har en vældigt vigtig CL-ottendedelsfinale mod Real Madrid tirsdagen efter Rennes-opgøret. Så hvis der er lidt skadestvivl, spares man måske mod Rennes af hensyn til Real-opgøret.

Rennes (nr 5) var ligaens bedste hold i oktober og november, inkl fortjent 2-0-sejr over PSG via solid defensiv, direkte kontraspil. December og januar, bl.a. pga fravær, var derimod en formbølgedal med dårligt spil og 2-0-5 (kun sejre mod bundholdene Saint-Étienne og Bordeaux), senest nederlag hos oprykker Clermont. Men februar fik bretonerne en god start på: 2-0 over lokalrival Brest.

Med midterforsvarer Omari og højreback Traoré tilbage fra CAN spillede Rennes virkelig godt. Solid defensiv, skarpt angreb. Den stærke midtbane kreerede diverse chancer mod en defensiv modstander og havde styr på Brests kontraangreb.

Nu har Rennes førstemålmand Gomis tilbage fra CAN (hvor han var andenkeeper for guldvinder Senegal); en forstærkning selv om afløser Alemdar har gjort det nydeligt. Fløjspiller Doku er stadig ukampdygtig, og det samme er nok den kreative midtbanemand Tait, ukampdygtig siden 9/1. Kreatørkollega Majer var dog i hopla mod Brest, og balancemand Santamaria ser også ud til have genfundet formen.

Bøyes bud: Rennes +1 AH til odds 2,16 – SPIL HER >>*


Lørdag:

Montpellier – Lille X (1-1)

Spændende dyst mellem Syd og Nord. Begge hold kan gøre det bedre end i seneste weekend.

Efter succes mod Monaco (3-2-sejr) og Marseille (1-1 i pokalen; dog straffetab) med kompakt defensiv og hurtige, direkte kontraangreb med to frontløbere, kiksede det for Montpellier (nr 7) hos agterlanternen Saint-Étienne der vandt 3-1. Fortjent selv om Montpellier var foran 1-0 indtil  82. minut.

Les Paillades blev for passive i anden halvleg.

Nu har de kreatør Savanier tilbage fra tre kampdages karantæne. Spørgsmålet er så om der gås tilbage til den gamle 4-2-3-1-formation, eller om træner Dall’Oglio fortsætter med den mere direkte og frontfarlige 4-4-2 brugt i seneste tre kampe. Jeg tror på det sidste. Savanier er en fighter og kan sagtens spille på en tomandsmidtbane hvor ansvaret er defensivt såvel som offensivt.

Tilbage fra karantæne er også højrekant-afløser Sambia. Som i seneste to kampe må Montpellier dog undvære venstrekant & topscorer Mavididi. Afløser mod Saint-Étienne var unge Gioacchini, dygtig tekniker og kvikfodet, men han har ikke Mavididis giftighed og gennemslagskraft. Ukampdygtige er nok også fortsat midterforsvarerne Esteve og Mendes. Venstrebenede Cozza (egentlig venstreback eller venstremand i et tremands-midterforsvar) har dog gjort det overraskende godt på pladsen som højremand som makker til erfarne Sakho der spiller til venstre.

Endelig er der tvivl om førstekeeper Omlin der udgik mod Saint-Étienne. Afløser Bertaud er dog også god og kunne ikke lastes for de tre mål til sidst.

Det kniber stadig for mesterholdet Lille (nr 11). Efter det lidt uheldige 2-0-tab i Brest, vankede der en lussing mod PSG der vandt 1-5 i en livlig affære.

Positivt: Endnu en god indsats af den januar-hyrede kreatør Ben Arfa der fik lov at starte efter debut med indskiftning mod Brest hvor han var vældigt tæt på at score. Mod PSG (een af hans mange ex-klubber) leverede han en superlækker assist.

Negativt: Først og fremmest målmand Grbic der leverede to store drop til 0-1 og 1-2 og heller ikke så godt ud ved 1-4. Forsvaret som sådan havde også en dårlig dag.

Spørgsmålet er om veteranangriber Yilmaz er klar efter den skade der holdt ham ude mod PSG – og om han i givet fald får sin startplads tilbage. Ikke nødvendigvis; Ben Arfa har bestemt ikke spillet sig af.

To andre offensivfolk er nok mere oppe på dupperne denne gang, Weah og topscorer David der startede mod PSG, men var trætte efter landsholdstjeneste i Nordamerika. Tvivl om midtbanedynamo Sanches der missede PSG.

Bøyes bud: X’et til odds 3,60 – SPIL HER >>*

Lyon – Nice 1 (2-1)

Lyon så skidt ud mod Monaco, men taktikken var for defensiv. Offensiven bør være klart bedre nu, også pga positivt trupnyt. Nice har haft en bedre sæson, men skuffede også i seneste runde og skal bruge kræfter på et midtuge-lokalderby.

Efter et skuffende efterår fik Lyon (nr 8) en god start på 2022 med 10 point i 4 kampe, inkl 1-1 mod PSG og 2-1 over Marseille. Men i seneste weekend tabte Les Gones fortjent 2-0 i Monaco.

Monaco lagde flot ud og førte 2-0 efter 21 minutter. Kunne have ført 4-0 ved pausen; Lyon-keeper Lopes med et par fantomredninger. En hæsblæsende første halvleg med mange omstillinger til begge hold, men med monegaskerne som klart bedst mod et for defensivt Lyon-hold (tynd offensiv). I pausen foretog Lyon tre offensive indskiftninger, inkl de nytilkomne Ndombele og Faivre, og gik fra 3-4-2-1 til 4-2-3-1 med Ndombele som fremdrivende spilfordeler på den bageste midtbane (det gjorde han nydeligt), men uden at komme frem til ret mange klare chancer. Monaco fokuserede på defensiven, men havde et par farlige kontramuligheder.

Spørgsmålet er om træner Bosz fremover vil spille med to eller tre midterforsvarere. Der synes at være mere glid i offensiven med to, men mere solid defensiv med tre. Det sidste dog ikke mod Monaco.

Offensivmand Aouar er fortsat skadet, men angriber/fløj Ekambi er tilbage fra CAN (og forhåbentligt ikke alt for træt). Han har manglet på venstrekanten. Midterforsvarer Denayer er nok fortsat ukampdygtig; og kollega Da Silva er tvivlsom efter at have misset de seneste to kampe. Lyon kan dog stille et glimrende midterforsvar med rutinerede Boateng og stortalent Lukeba. Tvivl om offensiv-afløser Cherki, men kreatør Paqueta er nok mere veloplagt end mod Monaco hvor han virkede træt efter landsholdstjeneste i Sydamerika.

Med momentum på hele seks sejre i træk, var det ikke just ventet at Nice (nr 3) i seneste weekend ville snuble hjemme mod den lille oprykkerklub Clermont. Men det skete: 0-1.

Nice viste nydeligt kantspil, men kunne ikke knække Clermonts gode central-organisation og skabte for få chancer – indtil de sidste 25 minutter hvor kampen åbnede sig, og der opstod chancer på stribe i begge ender. Men altså brændt af Nice, mens Clermont puttede en enkelt ind.

Bemærk: Denne onsdag spiller Nice pokalkvartfinale mod lokalrival Marseille. Det bør koste kræfter.

Uvist om førstekeeper Benitez (afløser Bulka viste usikkerhed mod Clermont) og angriber Dolberg er klar efter Covid holdt dem ude mod Clermont (og vel også Marseille). Og om def-midtbanemand Rosario er blevet klar efter sin skade. Ude er nok den hurtige og angrebsdygtige højreback Atal der blev skulderskadet mod Clermont.

Bøyes bud: 1-tallet til odds 2,00 – SPIL HER >>*


Søndag:

Monaco – Lorient X (2-2)

Monaco udspillede Lyon og er, trods pokalkamp tirsdag, klar favorit hjemme mod bundholdet Lorient – men bretonerne spillede, med nyt system, godt i seneste weekend og kan meget vel udgøre en trussel her.

Efter en svingende start på året gjorde Monaco (nr 6) det virkelig godt i seneste weekends hjemmekamp mod Lyon: 2-0-sejr. Stærk offensiv i første halvleg og 2-0-føring der kunne have været 4-0. I anden halvleg kompakt og solid defensiv (det hjalp at have midterforsvarer Maripan tilbage fra Sydamerika) krydret med giftige kontraer.

Denne tirsdag gælder det pokalkvartfinalen mod L2-klubben Amiens. Undgås skader, bør der være tid til at restituere så nogenlunde til søndagens ligakamp.

Monaco må fortsat undvære midterforsvarer Badiashile, kantafløser Diatta og midtbaneafløser Fabregas. Tvivl om angrebsafløser Boadu (ude siden 2/1) og om kreatør Golovin der missede Lyon pga Covid.

Lorient (nr 17) vandt 2-0 over Lens. En gevinst der faldt på et tørt sted efter 16 kampe i træk uden sejr. Ekstra godt: Spillet var også stærkt. Solidt og kontragiftigt.

Træner Pelissier, der det meste af sæsonen har spillet med femmandsforsvar, men i seneste par kampe forsøgt sig med 4-4-2 og 4-3-3, valgte en 4-1-4-1-formation med debutant Innocente som midtbaneoprydder – en rolle han udfyldte fortrinligt – og den kreative tekniker Boisgard foran ham i en central rolle (ofte gemmes han væk på kanten hvor han ikke kommer til sin ret). På kanten sæsonens første start til Soumano efter to indskifter-scoringer i træk, og han kvitterede såmænd med endnu et mål. Også på scoringslisten: den indskiftede Koné, netop kommet til fra norske Sarpsborg. God debut.

Def-midtbanefolk Abergel og Lemoine missede Lens pga skader (men var ikke savnet) og mangler stadig. Forsvarsafløser Morel er også stadig skadet, mens der er nyt fravær i offensivafløser Diarra. Offensivafløser Quattara bør til gengæld være klar efter CAN-deltagelse.

Bøyes bud: Lorient +1 AH til odds 2,30 – SPIL HER >>*

Odds på Ligue 1

*Reklamelink

Angers – Strasbourg X (2-2)

Vest mod Øst. Strasbourg-formen er bedst, men seneste udekamp blev tabt, og Angers kan stille stærkere end i lussingen i Marseille. Dog også positivt trupnyt for alsacianerne.

Efter en solid start på året har Angers (nr 12) tabt to kampe i træk, senest 5-2 i Marseille.

Her åbnede angevinerne ellers med 0-2-føring i løbet af 11 minutter. Offensiven – markant forstærket med Boufal og Ounahi tilbage fra CAN – pressede højt og udnyttede forvirring i Marseilles nykonstruerede defensiv. Men så begyndte det at knibe mod Marseilles stærke pres og genpres, og på en dag hvor forsvar og målmand Petkovic (een god redning, flere dårlige aktioner) gjorde det skidt, gik det altså helt galt.

Nu kan defensiven dog se en del stærkere ud. Forsvarer Thomas bør være startklar (bænk mod Marseille efter 1 måneds skadespause), og kollega Ebosse er tilbage fra CAN. Offensiven også styrket, i hvert fald i bredden, med Bohaken tilbage fra CAN, og Cho nok klar efter skade. Desuden kan den nytilkomne Dinamo Zagreb-angriber Jakolis evt få debut. Det kræver dog at han når at komme sig over den skade der holdt ham ude af truppen mod Marseille.

Strasbourg (nr 4), der var flyvende i december og januar, kom hurtigt tilbage på sejrshesten efter 4-3-nederlaget hos ellers kriseramte Bordeaux: Vandt 1-0 hjemme over Nantes.

Med jernmand Djiku tilbage fra CAN (han blev skiftet ind mod Bordeaux og var med til at sikre en god anden halvleg efter en katastrofal første) var forsvaret temmelig solidt; afgav få store chancer. Dog en del halve.

Det kneb mere med den ellers så sprælske offensiv; der skulle en stor Nantes-fejl til før Lienard kunne smække bolden i kassen. Offensiven har dog flere strenge at spille på mod Angers. Angriber Diallo er tilbage fra CAN, og kollega Gameiro (samt midtbanemand Aholou) evt tilbage fra skadespause. Dertil kommer at midtbanetekniker Bellegarde, kun indskifter mod Nantes efter en skade, nok er startklar.

Midterforsvarer Le Marchand mangler stadig.

Bøyes bud: X’et til odds 3,45 – SPIL HER >>*

Brest – Troyes X (0-0)

Brest-offensiven er markant svækket efter salget af Faivre. Troyes vover næppe det helt store. Det lugter af få mål, måske endda slet ingen.

Efter den solide, men lidt heldige, 2-0-kontrasejr over Lille havde Brest (nr 13) håbet på point hos lokalrival Rennes, men det blev til et fortjent 2-0-nederlag.

Brest stod for dybt og afventende (uden af den grund at kunne bremse de dygtige Rennes-teknikere i at kreere chancer) og var ikke farlige nok på kontra. Bl.a. pga det nylige salg af kreatør Faivre. Til er kommet ganske dygtige Belail, men hans debut mod Rennes var anonym, og han skal nok lige have tid til at falde til.

Def-midtbanemand Agoumé er tilbage fra karantæne, men kollega Lasne er nok stadig ukampdygtig. Brest har andre habile def-midtbanefolk som Belkebla og Magnetti; de magtede dog ikke at dæmme op for Rennes.

Oprykker Troyes (nr 16) måtte nøjes med 0-0 hjemme mod Metz i en chancefattig affære hvor ingen af holdene vovede det helt store.

Nu har Champagne-klubben nok højreback Kaboré tilbage (han har været savnet) efter CAN-deltagelse, og angriber Rodriguez  er klar efter karantæne. Men der er tvivl om angriber Ripart der har misset de seneste kampe, samt om kollega Touzghar der startede, men udgik, mod Metz. Ind kom den nytilkomne lejesvend Mothiba, men han var skadet hele efteråret, så formen mangler en del. Angriber Ugbo, hentet i Genk, får evt debut. Fortsat langtidsskadet: midterforsvarer Azamoum.

Bøyes bud: 0-0 til odds 10,00 – SPIL HER >>*

Clermont – Saint-Étienne X (2-2)

Lokalderby mellem to højpressende hold. Det lugter af mange omstillinger og en del chancer. Saint-Étienne ligger sidst, men har momentum med to sejre i træk. Clermont har dog også selvtillid efter sejren over tophold Nice.

Efter en skidt start på året står Clermont (nr 15) nu med to flotte sejre i træk. Først (lidt heldigt) 2-1 over Rennes der ellers var foran 1-0. Og senest 0-1-sejr hos Nice, ligaens nr 2.

Fortjent sejr. Clermont højpressede godt, fremtvang fejl og kunne have scoret flere mål. I defensiven kneb det på kanterne, men central-organisationen var stærk, og målmand Djoco (som jeg ellers har kritiseret meget) stod godt. De sidste 25 minutter var dog ren frem- og tilbage-slagudveksling, og ret utroligt at kun Clermont kom på scoringslisten.

Midterforsvarer/anfører Ogier var på bænken mod Nice efter skadespause og er et startbud nu. Det samme er januarlejesvend Da Cunha, fløjspilleren der ikke måtte spille mod Nice, klubben der ejer ham. Jeg forventer i hvert fald at Clermont stiller lidt mere offensivt end mod Nice; nok 4-2-3-1 i stedet for 4-3-3. Evt med kreatør Berthomier fra start.

Saint-Étienne (nr 20) vandt for anden runde i træk (blot anden gang det er sket i denne sæson). Efter 0-1-sejren i Angers snuppede bundholdet en 3-1-gevinst hjemme mod Montpellier. Fuldt fortjent. Dermed er der nu kun to point op til en playoff-plads.

Helgenklubben lagde et nydeligt pres fra start, men Montpellier kom foran på et tidligt kontraangreb, og selv om SE derefter sad på spillet, højpressede og også genpressede godt, kneb det med at blive rigtigt farlig. For få udfordringer på fløjen, og for lidt slagkraft i front. Topscorer Khazri kæmpede, men forgæves. Det hjalp da Nordin og Hamouma (tilbage efter skadespause) kom ind i den sidste halve time, og da kreative Aouchiche kom ind i det sidste kvarter, fik spillet et ekstra skub. Mål i 82., 90., og 93. Fantastisk afslutning.

I tremands-midterforsvaret fik Sacko og erfarne Mangala en glimrende debut ved siden af unge (og stærke) Nadé. Det kneb ind i mellem over for den hurtige Montpellier-angriber Wahi, men generelt solidt. Det svage punkt var venstre wingback Kolo, svag både defensivt og offensivt, men i næste runde råder SE nok over Trauco og/eller Silva til dén position.

Midterforsvaret får nok Moukoudi tilbage (en start er dog ikke garanteret), midtbanen Camara og Neyou. Nytilkomne Crivelli er en mulighed i angrebet.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 2,08 – SPIL HER >>*

Nantes – Reims X (2-2)

Nantes vil nok spille mere offensivt nu end i udekampen mod Strasbourg. Reims smækkede fem kasser ind mod Bordeaux og bør have selvtillid til at gå efter endnu en sejr.

Efter 4-2-sejr over Lorient og 2-0 over Brest i pokalen gik den ikke længere for Nantes (nr 10) der tabte 1-0 i Strasbourg i en kamp hvor bretonerne havde godt styr på defensiven indtil højreback Corchia (vrøvl: Fabio) begik en dum fejl.

Offensiven kom frem til en del halve chancer, hjulpet af den hurtige venstrefløj Simon, tilbage fra CAN, men de blev brændt.

Denne torsdag spiller Nantes pokalkvartfinale mod L2-klubben Bastia. Det kan trække tænder ud.

Midterforsvarer Castelletto er tilbage fra CAN og sandsynligvis klar (hvis ikke for træt), ligesom angrebsafløser Coulibaly og backafløser Traoré (de to sidstnævnte vendte faktisk tilbage før Strasbourg, men blev udeladt af truppen, nok pga træthed). Midtbanemand Cyprien er muligvis klar efter Covid.

Efter en skidt start på året viste Reims (nr 14) endelig godt spil i seneste weekends hjemmekamp mod Bordeaux. 5-0-sejr. Og det selv om de i forvejen mandefaldsramte champagne-drenge blev ramt af yderligere to skader i første halvleg.

Her måtte angriber Touré og midtbanemand Cassama udgå (de er tvivlsomme nu). Men afløseren for førstnævnte, van Bergen, gjorde det nydeligt, og afløseren for Cassama, Munetsi (tilbage efter to måneders skadespause)? Han scorede såmænd to mål.

Nu er midtbanemand Lopy tilbage fra karantæne. Midterforsvarer Gravillon er muligvis tilbage fra skade, og hvis ikke, gjorde højreback Foket det faktisk glimrende som afløser mod Bordeaux (med januartilkommer Busi på backpladsen).

Ude er nok stadig midtbanemand Berisha. Fortsat langtidsskadet: venstrefløj Zeneli.

Bøyes bud: Over 2 mål til odds 1,75 – SPIL HER >>*

Lens – Bordeaux X (1-1)

Dynamiske Lens er i en formbølgedal, mens pressede Bordeaux har fyret træner Petkovic efter lussingen i Reims.

Lens (nr 9) åbnede året med tre sejre i træk, men har siden tabt tre i træk. 0-2 mod Marseille i en kamp hvor træner Haise stillede usædvanligt defensivt (han beklagede bagefter), 2-4 mod Monaco der var super-effektiv, samt senest 2-0 i Lorient.

Her var det normalt så dynamiske Lens-hold helt ved siden af sig selv, bl.a. fordi hjemmeholdet stod godt og bremsede midtbane-fremdriver Fofanas landvindinger. Det hjalp lidt da Haise i 63. skiftede en midterforsvarer ud for en offensivmand, men det var ikke nok.

Lens burde have scoret, men nederlaget var fortjent.

Nu er førstemålmand Farinez nok startklar (han blev sparet mod Lorient efter landsholdstjeneste i Sydamerika), og angrebsafløser Ganago er nok klar efter CAN-deltagelse. Men den fremdrivende midterforsvarer Gradit bliver næppe klar; blev skadet og udgik mod Lorient. Defensivmidtbane-reserve Cahuzac har karantæne.

Det var ikke længe Bordeaux (nr 19) fik lov til at glæde sig over den flotte 4-3-sejr over Strasbourg – en gevinst der kom efter fire nederlag i træk. I seneste weekend var girondinerne tilbage i uføret med 5-0-tab i Reims. Det kostede træner Petkovic jobbet. Interim-ansvarlig er Petkovic’ assistent Manicone.

Indsatsen var elendig mod en ellers formsvag og mandefaldsramt modstander der endda blev ramt af yderligere to skader i 1. halvleg. Trods alt dette kom Bordeaux frem til meget lidt (også Hwang, tremålsskytten mod Strasbourg), mens forsvaret var pivåbent.

Midterforsvarstalentet Ahmadhodzic, hentet i Sverige, og den erfarne midterforsvarer Guilavogui fik debut fra start. Begge havde det svært, men ikke så svært som en tredje nytilkommer, midtbanemand Ignatenko der så rødt i 77., blot ni minutter efter at være blevet skiftet. Ved stillingen 4-0, så ikke udslagsgivende, men ikke just en hjælp.

Ignatenko har karantæne nu. Bordeaux må desuden fortsat undvære klassekeeper Costil (afløser Poussin har ikke været elendig, men altså lukket otte mål ind i to kampe). Def-midtbanemand Lacoux er tilbage fra karantæne, kollega Onana fra CAN, og een af de to bør få en startplads i stedet for dårlige Fransergio. Evt debut til den erfarne midterforsvarer Marcelo, januartilkommer.

Bøyes bud: X’et til odds 4,80 – SPIL HER >>*

Metz – Marseille X (1-1)

Med diverse folk tilbage så Metz-forsvaret solidt ud mod Troyes. Marseille er en klart farligere modstander, men har et midtuge-lokalderby i benene.

Metz
(nr 18) fik 0-0 i Troyes i en chancefattig affære hvor ingen af holdene vovede ret meget. Messiner-offensiven cirka lige så ringe som i 0-2-tabet mod Nice i forrige runde, men defensiven mere solid (dog også en klart svagere modstander denne gang). Den var dog også forstærket markant med diverse folk tilbage fra skader og CAN.

Nu er der flere tilbage: midtbanemand Sarr fra CAN, forsvarsafløser Mbengue fra karantæne.

Tvivl om angriber De Préville og højreback Centonze: Tilbage eller stadig ukampdygtige? Ude er stadig def-midtbanemand Ndoram og forsvarsafløser Udol.

Tre dage efter midtuge-nederlaget i Lyon – hvor Marseille (nr 2) startede godt, men sluttede passivt – revolutionerede træner Sampaoli sin startopstilling. Fra 3-2-4-1 (ofte 3-2-5-0) til 4-4-2 med midtbanediamant. To angribere, inkl første start til januar-tilkommer Bakambu. Desuden debut til Kolasinac på venstreback (god offensiv indsats), og sjældent brugte Balerdi i midterforsvaret i stedet for Car.

Det gav en dejlig kamp – åben slagudveksling mellem to hold der pressede højt og blæste fremad når de fik bolden. Marseille åbnede med defensiv forvirring og var bagud 0-2 efter 11 minutter, men fik rebet forsvarssejlene så nogenlunde (Angers blev ved med at have farlige kontraer) og fik gang i en stærk offensiv. 2-2 efter 21 minutter, og det sluttede 5-2. Tre mål af angriber Milik der havde scoret EET mål i 12 kampe. Forløsning.

Denne onsdag gælder det pokalkvartfinalen hos lokalrival Nice. En kamp der meget vel kan koste kræfter.

Marseille har midtbane-afløser Gueye og angrebs-afløser Dieng tilbage fra CAN. Samt måske venstrefløj-afløser Konrad klar efter skade.

Bøyes bud: Metz +1 AH til odds 1,75 – SPIL HER >>*

Odds på Ligue 1

*Reklamelink

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

7 kommentarer

 1. Monaco ventes at stille temmelig reservepræget (men dog med topscorer Ben Yedder) til dagens pokalkvartfinale mod L2-klubben Amiens:

  Mannone – Sidibé, Disasi, Matsima, Caio Henrique – Matazo – Vanderson, Fofana, Volland, Jakobs – Ben Yedder

  Dvs med andenkeeper Mannone samt afløserne Matsima, Matazo, Vanderson, Fofana og Jakobs. Talentfulde folk, dog.

 2. Monaco vandt ret nemt 2-0. Opstilling ikke helt så reservepræget som ventet (sådan cirka fem reserver). Således fik midtbanemand Matazo og kantspiller Vanderson ikke lov at starte; det gjorde normalstarterne Tchouameni og Martins. Men topscorer Ben Yedder blev startsparet, og offensivstortalent Akliouche fik sin allerførste førsteholdsstart på venstre fløj. Med succes; han var banens bedste sammen med Tchouameni.

 3. Trupnyt før aftenens pokalkvartfinale mellem Nice og Marseille:

  Bemærk i øvrigt: Marseille-fans er forment adgang. Hvad Nice-fans angår (det var jo dem der kastede ting efter Payet i august): Der opstilles nok net ved hjørnerne.

  Trupnyt:
  Nice må som i seneste ligarunde undvære førstekeeper Benitez og angriber Dolberg. Ude er også stadig venstreback Amavi. Nyt fravær: højreback Atal og højrefløj Boudaoui. Def-midtbanemand Rosario er tilbage.
  Marseille har nyt fravær i den vigtige midtbane-balancemand Kamara. Væk er stadig midtbaneafløser Gueye og offensivafløser Dieng. Tilbage: venstrefløj-afløser Konrad. Det meldes at andenmålmand Mandanda (erfaren) får lov at starte.

  Forventede opstillinger:
  Nice: 4-4-2: Bulka – Lotomba, Todibo, Dante, Bard – Stengs, Rosario, Lemina, Kluivert – Delort, Gouiri

  Marseille: 4-1-2-2-1: Mandanda – Lirola, Balerdi, Saliba, Peres – Rongier – Guendouzi, Gerson – Ünder, Payet – Milik

 4. Uha Marseille. Nice vandt 4-1. Fortjent udradering af lokalrivalen. Efter succes med 4-1-2-1-2 i weekenden åbnede Marseille mærkeligt nok med en 4-3-3-formation. Kom foran i 3. på Nice-selvmål, men Nice var i hopla og førte fortjent 2-1 ved pausen. Hvor Marseille så gik over til 4-1-2-1-2, men det hjalp ikke mod det velspillende Nice-hold.

  Bemærkelsesværdigt at Nice var så meget bedre i dag end i weekendens pinlige 0-1-tab mod Clermont. Det var ikke fordi der var mere plads, det var der sådan set ikke (før anden halvleg hvor Marseille satsede); det var snarere fordi driblestærke folk som Kluivert og Gouiri pludselig lykkedes med deres udfordringer. Nåja, og så ramte de stort set også med stort set alt. Lidt heldigt.

 5. Mht aftenens kamp PSG-Rennes:

  PSG, der spiller CL mod Real Madrid på tirsdag, mangler stadig Neymar, Herrera og Ramos (bliver måske klar til Real), men Wijnaldum er tilbage efter skade, mens Di Maria og Paredes, der har været tvivlsomme, også meldes klar. Spørgsmålet er om de starter inde. De franske medier er temmelig uenige om hvordan PSG stiller i aften.

  Rennes mangler stadig midtbanemand Tait. Førstekeeper Gomis er tilbage fra CAN, men var først tilbage i træning i går, og det er meget muligt at træner Genesio vælger at stille med afløser Alemdar der har gjort det glimrende.

  Forventede opstillinger:

  PSG: 4-3-3: Navas – Hakimi/Dagba, Marquinhos, Kimpembe/Kehrer, Bernat – Paredes/Ebimbe, Verratti, Draxler/Wijnaldum/Simons – Di Maria/Draxler/Messi, Messi/Icardi, Mbappé.

  Rennes: 4-3-3: Alemdar – Traoré, Omari, Aguerd, Meling – Majer, Martin, Santamaria – Bourigeaud, Laborde, Terrier

 6. Metz-Marseille søndag: Marseille fik tæv af Nice onsdag. Bør dog kunne gøre det en del bedre, bl.a. fordi den vigtige balancemand Kamara er klar efter karantæne (afløser Rongier var elendig), og fordi venstreback Kolasinac nok er med (sparet mod Nice efter god debut mod Angers). Desuden nok tilbage til spilsystemet, der blev brugt mod Angers.

  Ud over eventuel træthed taler dette mod Marseille: Udeholdsfans er forment adgang på station. Taler for: Nordøst-Frankrig er faktisk ikke SÅ kold for tiden. Søndag aften er der nok syv grader. Ikke så slemt – dvs noget sydfranske Marseille kan overleve. Desuden: Nylagt græs på Metz’ bane; godt for Marseille-teknikerne.

 7. Trupnyt og forventede opstillinger til dagens to kampe: Montpellier-Lille og Lyon-Nice.

  Montpellier-Lille kl 17:

  Jeg har det tilsyneladende med at sætte for mange Over-spil, men… Odds på Over 2,5 mål er steget og fås lige nu til 1,97 hos Marathonbet (1,89 tidligere i dag). Jeg synes ikke helt der er dækning for sådan en stigning. Montpellier vil nok spille forsvar/kontra, men med kreatør Savanier tilbage i en forventet direkte spillende 4-4-2 bør der være basis for chancer. I den anden ende bør Lille være en del mere i hopla end nederlaget mod PSG. Ikke så meget fordi angriber Yilmaz er tilbage, men fordi makker David (ligaens topscorer) denne gang IKKE lige er vendt tilbage fra landsholdstur i Nordamerika.

  Trupnyt:

  Montpellier har kreatør Savanier tilbage fra tre kampdages karantæne. Han har været tvivlsom i ugens løb pga en mindre skade, men skulle være kampklar. Midterforsvarer Cozza har også døjet lidt, men skulle ligeledes være klar. Endelig er førstekeeper Omlin nok klar efter at være udgået i seneste runde pga skade. Ude er fortsat venstrefløj/topscorer Mavididi samt midterforsvarere Esteve og Mendes (de to sidstnævnte været ude længe). Spørgsmålet er træner Dall’Oglio vælger 4-2-3-1 (bruges normalt når Savanier er klar) eller det mere direkte spillende 4-4-2 som med pæn succes har været brugt på det seneste. Franske medier er uenige, men de fleste forventer 4-4-2 med Savanier og Mollet som indadsøgende kanter bagved to angribere, erfarne Germain og hurtige Wahi. Alternativt ligger Wahi på venstrekanten i en 4-2-3-1, men han er klart bedre som frontløber.

  Lille har angriber Yilmaz tilbage, og tyrkeren ventes at starte inde selv om afløser Ben Arfa leverede en lækker assist mod PSG. Væk er fortsat midtbanedynamo Sanches. Tvivl om træner Gourvennec holder fast i målmand Grbic efter hans to store drop (plus et mindre drop) mod PSG.

  Forventede opstillinger:
  Montpellier: 4-4-2: Omlin – Souquet, Cozza, Sakho, Ristic – Ferri, Chotard – Mollet, Savanier – Germain, Wahi
  Lille : 4-4-2: Jardim/Grbic – Celik, Fonte, Botman, Gudmundsson – Weah, André, Onana, Bamba – David, Yilmaz

  Lyon-Nice:

  Et Over-spil ser interessant ud: Værdi i Over 2,5; nok ned til odds 1,68. Lyon nok noget mere offensivt fra start end i seneste kampe, og Nice har ganske vist en onsdagskamp i benene, men den blev på sprudlende vis vundet 4-1 over lokalrival Marseille.

  Trupnyt:

  Lyon har offensivfolk Aouar og Ekambi tilbage fra henholdsvis skade og CAN; det er nok sidstnævnte der starter inde på venstrekanten med Paqueta som 10’er og nytilkomne Faivre som højrekant (efter indskiftning senest). Nok også start, på midtbanen, til ligeledes nytilkomne Ndombele (også efter indskiftning senest). Dejligt fremadrettet og kreativ (og satset) spiller. I midterforsvaret mangler Denayer fortsat, og makker Boateng er nyt fravær. Sat af for at have kritiseret træner Bosz’ taktik mod Monaco. En kritik Bosz ikke gad høre på fra en højtlønnet veteranforsvarer der har skuffet spillemæssigt og motivationsmæssigt (har skændtes med sine medspillere snarere end støttet dem). Tilbage fra skade er dog rutinerede Da Silva, og han kan tage Boatengs højreplads. Venstrepladsen udfyldes nok af stortalentet Lukeba. Han har været tvivlsom i ugens løb, men ventes klar. Og hvad så med den tredje plads i tremandsmidterforsvaret? Bosz ventes at skifte til tomands – i erkendelse af at det simpelthen var for defensivt i første halvleg mod Marseille og Monaco. Med andre ord nok cirka hvad Boateng har sagt til ham…

  Nice har højrefløj Boudaoui tilbage i forhold til onsdagens flotte pokalsejr over Marseille. Tilbage, efter Covid, er nok også førstekeeper Benitez. Ude er fortsat højreback Atal og venstreback Amavi.

  Forventede opstillinger:
  Lyon: 4-2-3-1: Lopes – Dubois, Da Silva, Lukeba, Emerson – Caqueret, Ndombele – Faivre, Paqueta, Toko Ekambi – Dembélé
  Nice: 4-4-2: Benitez – Lotomba, Todibo, Dante, Bard – Boudaoui, Lemina, Thuram, Kluivert – Delort, Gouiri

Skriv et svar