18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Bøye: Tips til 23. runde i Ligue 1 d. 4. – 6. februar 2022

Frankrig holdt L1-pause i seneste weekend (afviklede pokalkampe), men er klar til at tørne ud igen. Den kommende runde indeholder bl.a. storklubsbragene Monaco-Lyon og Lille-PSG, samt Bretagne-derbyet Rennes-Brest og væskederbyet Reims-Bordeaux (Champagne vs Rødvin). Klæd dig på nedenfor med grundige kampanalyser der også kigger på de handler der skete før transfervinduet smækkede i.

Bemærk: Optaktens tip, “Bøyes bud”, der fremgår neden under hver kampanalyse, er skud fra hoften der ikke nødvendigvis holder værdi. Hvis jeg er overbevist om værdien, smider jeg også bettet som eksperttip. Men statistik føres der naturligvis (over Bøyes bud; ikke ciffertippene). Seneste rundeoptakt gav et underskud på 3,09 units, og dermed lyder det samlede resultat på: -6,10. Dette efter 18 rundeoptakter og i alt 183 Bøye-bud til 1 unit per tip. Dvs en halvsløj tilbagebetaling på 96,5%.

Jens Bøye

Jens Bøye Ligue 1

Jens Bøye

Marseille – Angers X (1-1)

Marseille imponerede mod Lens, men har haft problemer i seneste to kampe og har et hårdt program. Angers så også skidt ud senest, men var træt efter midtugekamp; bør være udhvilet nu. Mod Marseille, hvis backspil er temmelig tvivlsomt, kan Angers` dynamiske wingbacks meget vel komme til deres ret.

Marseille (nr 3) dummede sig fælt i tirsdagens opgør i Lyon (kamp udsat fra november). Tidligt foran og i kontrol i 1H og i begyndelsen af 2. halvleg. Så blev det sydfranske hold for passivt, og et ellers meget mandefaldsramt Lyon-mandskab snuppede sejren via to sene mål.

Ærgerligt for Marseille der imponerede i 0-2-sejren i Lens i forrige ligakamp: Vedvarende pres og stærkt genpres. Det kneb mere i seneste weekends pokalkamp mod Montpellier hvor Marseille kun fik 1-1 mod en mandefaldsramt og meget defensiv modstander. Marseille undlod at højpresse – mærkelig taktik mod et hold der er notorisk usikkert mod pres – men leverede igen godt genpres, dominerede og brændte diverse store chancer både før og efter føringsmålet. Stor forsvarsfejl ved Montpelliers udligning. Marseille vandt dog via straffesparkskonkurrence, og det betyder pokalkvartfinale på onsdag hos lokalrival Nice.

I forhold til opgørene mod Montpellier og Lyon er midtbanemand Gerson tilbage fra landsholdstjeneste i Sydamerika, men det er uvist om han er startklar mod Angers (lander nok først i Frankrig torsdag).

Midtbane-afløser Gueye og angrebs-ditto Dieng er stadig til CAN hvor de har været siden start-januar. Venstrefløj-afløser Konrad er nok stadig skadet.

Januar-tilkommerne var ikke spilleberettigede mod Lyon: Venstreback Kolasinac, der var med i truppen mod Montpellier uden at spille, kan få debut. Angriber/venstrekant Bakambu fik debut (indskiftet) mod Lens og kvitterede med en god scoring. Hans indskiftningsindsats mod Montpellier var derimod svag.

Angers (nr 12) åbnede 2022 med at få 0-0 i Lorient trods i undertal og slå Troyes 2-1 trods grum fraværskrise. Men så blev det 0-1 mod agterlanternen Saint-Étienne i en kamp hvor angevinerne kom frem til meget lidt og ikke formåede at hæve intensiteten trods bagud.

Det skal med at Angers stadig var markant mandefaldsramt, og at SE-kampen blev spillet blot tre dage efter Troyes-opgøret. Træthed var nok en faktor.

Kreatør Fulgini er stadig angeviner. Hans bebudede salg til Gladbach gik i vasken i sidste øjeblik. Næppe befordrende for hans spillehumør der i forvejen virkede i bund i januar; Fulgini ville virkelig gerne afsted. Men kommer han op i omdrejninger igen, er det godt for holdet at han bliver.

To CAN-deltagere er tilbage (deltog i onsdagens træning): midtbanemand Ounahi og den driblestærke angriber Boufal. Afsted er fortsat forsvarer Ebosse og angrebsindskifter Bohaken.

Venstreback Doumbia er klar fra karantæne, midterforsvarer Thomas fra skade, men fortsat tvivl om angriber Cho der har misset 2022-kampene.

Også tvivl om midtbanemand Bentaleb, hyret i start-januar. Han udgik med skade mod Saint-Étienne. Med Ounahi tilbage er hans eventuelle fravær dog til at bære.

I fraværet af Cho, Boufal og Bohaken har fremdrivende Brahimi gjort det glimrende i angrebet, men nu er det 21-årige talent såmænd blevet solgt. Til er til gengæld kommet Dinamo Zagreb-angriber Jakolis. Han kan få debut her – men er skadestvivlsom.

Bøyes bud: Angers +1 AH til odds 2,02 – SPIL HER >>*

Saint-Étienne – Montpellier X (1-1)

Agterlanterne Saint-Étienne kæmper for livet og vandt i Angers, men er stadig mandefaldsramt. Topscorer Khazri dog nok tilbage, og tre nytilkomne får evt debut. Montpellier stadig uden kreatør Savanier, men har vist først god offensiv og så stædig defensiv i seneste to kampe.

Saint-Étienne er i høj grad stadig nedrykningstruet, men nærer håb. I forrige midtuge (udsat kamp fra 9/1) vandt agterlanternen 0-1 i Angers. Fortjent sejr via godt højpres mod et træt hjemmehold.  Første ligasejr siden november: Syv nederlag i træk, inkl seneste rundes skuffende blodfattige 1-0-tab hos lokalrival Lyon.

Helgenklubben ligger stadig sidst og har syv point op til en playoff-plads, men helt håbløst ser det ikke ud. Træner Dupraz, der tog over i december, ser ud til at have givet truppen to gavnlige ting: Glimrende defensiv organisation og offensiv selvtillid (bortset fra Lyon-kampen). Der presses højt, og der er, i hvert fald indtil et stykke hen i anden halvleg, tyngde i omstillingerne. Det har dog knebet med at være slagkraftig foran målet.

Det kneb også i seneste weekends pokal-ottendedelsfinale hos en fjerdedivisionsklub hvor Saint-Étienne, temmelig pinligt, tabte 1-0.

Men nu har helgenklubben angriber/topscorer Khazri tilbage fra CAN. Samme med midterforsvarsafløser Sow der dog er skadestvivlsom. Midterforsvarer Moukoudi og midtbanemand Neyou er stadig afsted.

Def-midtbanemand Camara (ind i mellem højreback-vikar) har karantæne. Skadestvivl om venstreback Silva samt midterforsvarsafløser Bakayoko der begge missede Angers samt pokalkampen. Venstreback Trauco er nok tilbage fra landsholdstjeneste i Sydamerika (lander nok torsdag), men det er tvivlsomt om han er startklar. Måske kan angrebsafløser Hamouma være med efter skadespause, men næppe endnu.

Den nytilkomne midterforsvarer Mangala (ex-Man City) får måske sin debut. Formen er dog næppe i top efter næsten et år uden kampe. To andre debut-muligheder: Angriber Crivelli (Antalyaspor). Fysisk stærk og pågående angriber, men han har ikke scoret siden 2020. Samt højreback Sacko, hentet i portugisisk fodbold.

Efter fem sejre i træk i december og start-januar løb Montpellier ind i et 3-1-tab hos Strasbourg. En god start med højpres og føring blev til passivt spil og fortjent nederlag.

Men i seneste ligarunde kom Montpellier tilbage på sejrshesten med flot 3-2-sejr over Monaco. Ellers umiddelbart et kampforløb der mindede om Strasbourg-opgøret: Montpellier åbnede flot og kom foran 2-0 – hvorefter monegaskerne tog initiativet og udlignede. Men denne gang formåede Les Paillades at slå igen til allersidst og snuppe sejren.

Værd at bemærke: Montpellier der normalt stiller i en 4-2-3-1, overraskede mod Monaco ved at stille i en 4-2-2-2-formation med to angribere og spille mere direkte. Det var effektivt.

I seneste weekend spillede Montpellier pokalkamp i Marseille. Var meget mandefaldsramt og spillede meget defensivt, men fik yderst heldigt 1-1 trods bagud 1-0. Tabte dog så via straffesparkskonkurrence.

I forhold til pokalkampen er venstrefløj Mavididi (to mål mod Monaco) og def-midtbanemand Ferri tilbage fra karantæne. I skammekrogen er fortsat kreatør Savanier der afsoner den sidste af tre karantænedage.

Førstekeeper Omlin får nok sin startplads tilbage – selv om afløser Bertaud leverede diverse flotte redninger mod Marseille. Tilbage, efter en finger-operation, er nok også angriber Germain (starter/indskifter). Venstreback-afløser Oyongo er stadig til CAN, og ukampdygtige er nok fortsat midterforsvarerne Esteve og Mendes. Venstrebenede Cozza (egentlig venstreback eller venstremand i et tremands-midterforsvar) har dog gjort det overraskende godt på pladsen som højremand som makker til erfarne Sakho der spiller til venstre.

Den nytilkomne def-midtbanemand Barès var med i truppen mod Marseille uden at få debut.

Bøyes bud: X’et til odds 3,50 – SPIL HER >>*


Monaco – Lyon 1 (3-2)

Monaco viser god offensivform, mens forsvaret (svækket) er temmelig svagt. Lyon har en del fravær og har en tirsdagskamp i benene, men vandt en god sejr og råder nok nu over kreatør Paqueta plus nogle interessante nyerhvervelser.

Efter en nydelig start (0-0 hos defensive Nantes og 4-0 over oprykker Clermont) løb Monacos (nr 8) nye træner, offensive Clément, i seneste ligarunde ind i et skuffende 3-2-nederlag i Montpellier.

Montpellier åbnede med godt, direkte spil og bragte sig foran 2-0. Hvorefter monegaskerne fik mere styr på tingene, kreerede gode chancer og fortjent fik udlignet via topscorer Ben Yedder og den interessante højregangs-tilgang Vanderson (god debut som indskifter). For så at se hjemmeholdet snuppe sejren til allersidst. Burde Monaco have holdt sig i skindet og undladt at gå efter fuld gevinst? Tjah. Offensiven var velsmurt, men defensiven hullet som en si.

Det var sådan set også tilfældet i seneste weekends pokalkamp i Lens, men her vandt Monaco dog: 2-4. Fremragende start betød 0-3-føring i løbet af de første 24 minuttter. Lens gjorde godt comeback og pressede på for udligningen, men Ben Yedder lukkede og slukkede på kontra kort før tid.

Den sejr betyder at Monaco på tirsdag, tre dage efter Lyon, skal spille pokalkvartfinale mod L2-klubben Amiens.

Angriber Volland og kreatør Golovin vendte tilbage mod Lens efter skadespause. Monaco må fortsat undvære midterforsvarer Badiashile. Kollega Maripan, der missede pokalkampen, er tilbage fra landsholdstjeneste i Sydamerika. Om han er startklar, er en anden sag.

Tvivl om højreback Sidibé (ude siden 9/1) og angrebsafløser Boadu (2/1). Samt om første- og andenmålmand Nübel og Majecki der begge missede Lens. Men mon ikke i hvert fald een af keeperne bliver klar.Lyon (nr 7) har fået en god start på 2022 efter et skuffende efterår: 1-1 mod PSG, 0-1-sejr i Troyes, 1-0-sejr i lokalderbyet mod Saint-Étienne og i tirsdagens Choc des Olympiques mod Marseille (udsat kamp fra november): 2-1-sejr efter tidlig 0-1.

Mandefaldsramte Les Gones lagde defensivt ud og blev domineret af Marseille i 1H, men skiftede med succes spilsystem fra 3-4-3 til 4-4-2/4-3-3 og udnyttede til sidst at udeholdet blev for passivt. Udligning i 76. ved kreative Shaqiri der ellers har haft et skuffende ophold i gastronomiens højborg. Sejrsmålet sat ind i 90. af angriber Dembélé der egentlig var udeladt af kamptruppen, men alligevel nåede med efter negativ Covid-test.

Lyon har virket mere solid i 2022 end i efteråret. Den offensivt indstillede træner Peter Bosz synes at have fundet den balance han ikke kunne finde i første sæsonhalvdel, så der tillades færre modstanderchancer: Tremands-midterforsvar giver mere soliditet, genpresset virker bedre, der løbes bedre med hjem af midtbane, og der begås færre positionsfejl af backs. Det er gået lidt ud over offensiven – lidt mindre mod fremad – men Lyon producerer stadig en del chancer.

Men efter Marseille-kampen må Bosz være fristet af at gå tilbage til firemandsforsvaret og håbe at det forbedrede hjemløb holder fast.

Før gårsdagens kamp mod Marseille solgtes midtbanemand Guimaraes, og kreatør Aouar blev skadet og ventes ude indtil marts. Kreatørkollega Paqueta missede også Marseille, pga brasiliansk landsholdstjeneste, men skulle være tilbage til Monaco-opgøret. Lander nok først torsdag, så er muligvis ikke startklar. Han plejer dog at levere glimrende efter Atlant-flyveture.

Nu fik Shaqiri chancen og greb den mod Marseille, men Aouars skade kan også betyde start og dermed debut til den dygtige Brest-kreatør Faivre (sjovt nok ex-Monaco) som Lyon købte i seneste weekend. Og måske bliver der også spilletid til ligeledes kreative Ndombele der netop er ankommet fra Tottenham. Han er tidligere Lyon-spiller – var her 2017-19 – og nu er han altså tilbage i folden.

Angriber/fløj Ekambi er stadig til CAN. Angrebsafløser Slimani skulle egentlig have været vendt tilbage fra CAN, men er nu draget til Sporting. Midterforsvarer Denayer er fortsat ukampdygtig; det samme med midtbanemand Adelaide (han har været ude siden seneste forår). Men midterforsvarer Da Silva er tilbage efter karantæne i pokalen, og kollega Diomandé, klar efter skade (bænk mod Marseille), er også en mulighed.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 1,81 – SPIL HER >>*

Se også eksperttippet

Lorient – Lens 2 (1-2)

Lorient, normalt femmandsforsvar, har forsøgt sig med en mere offensiv taktik i seneste kampe. Uden at det har givet point, men mod fremadrettede Lens, der virker forsvarssvag pt, kan det meget vel betale sig at trykke på. Det kunne godt lugte af mål.

Med seneste rundes 4-2-tab hos Bretagne-rival Nantes (Nantes var over-effektiv, men sejren fortjent), er Lorient (nr 19) oppe på to klare nederlag i træk og 16 opgør (11 tab) i træk uden sejr, dvs siden september. 32 mål indkasseret i de 16 kampe, heraf syv i de seneste to.

To kampe hvor Lorient har fraveget det normale femmandsforsvar og forsøgt sig med 4-4-2 og 4-3-3. Tør træner Pelissier, med et stadig varmere sæde, holde fast i den offensive formation eller kryber han tilbage til forsøgsvis soliditet (selv om det heller ikke gav mange point)? Tjah, i en træningskamp i lørdags mod Rennes (1-1) spillede Lorient igen 4-4-2.

Opmuntrende: Mod Nantes kom angriber Moffi på scoringslisten for første gang siden september. Og angrebstalentet Soumano scorede for anden kamp i træk som indskifter. Måske en idé at lade ham starte inde ved siden af Moffi. Femmandsforsvar eller ej.

Def-midtbanemand Abergel blev skadet mod Nantes, og han misser Lens. Hans plads kan dog fx udfyldes af erfarne Lemoine, indskiftet mod Nantes efter skadespause. Eller af Malmö-manden Innocent der startede inde i træningskampen mod Rennes og kan få rigtig debut nu. Evt også debut til angriber Koné, nyligt hentet i norske Sarpsborg. Offensivafløser Quattara er stadig til CAN, mens forsvarsafløser Morel stadig er skadet.

Lens (nr 9) åbnede året med tre sejre i træk, men tabte så 0-2 til Marseille. Det normalt så modige, højtpressende og dynamiske hold stod lavt og kunne ikke gennembryde Marseilles gode genpres.

God indsats af Marseille, men også en offday for Lens. Dårlig taktik af træner Haise (indrømmede han bagefter) at fravige det normale højpres, men der burde alligevel have været flere og bedre kontraangreb.

I seneste weekend spillede Lens pokalkamp mod Monaco og var anderledes fremme i skoene fra start og burde have scoret. I stedet var det monegaskerne der slog til på tre hurtige kontraer. Bum: 0-3 efter 24 minutter. Lens gjorde flot comeback (hjulpet af et mål af angriber Kalimuendo, indskiftet efter skadespause) og var tæt på udligningen, men indkasserede endnu et kontramål kort før tid. Det endte 2-4.

I forhold til pokalkampen har Lens nok førstemålmand Farinez tilbage fra landsholdstjeneste i Sydamerika.  Det er dog ikke sikkert at han er startklar (lander nok først torsdag).

Forsvarsafløser Haidara er tilbage fra CAN, mens angrebsafløser Ganago stadig er afsted. Stadig skadet: venstreback-afløser Machado.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 1,96 – SPIL HER >>*

Odds på Ligue 1

*Reklamelink

Nice – Clermont (3-1)

To hold der helst angriber. Det tegner underholdende.

Med seneste ligarundes 0-2-sejr i Metz kørte Nice (nr 2) videre på momentum; sjette sejr i træk. Fuldt fortjent gevinst. Metz var mandefaldsramt, men stadig: Solid indsats af Riviera-drengene der tillod meget lidt og skabte diverse chancer. DK-angriber Dolberg var ok, men blev overstrålet af makker Gouiri.

I mandags spillede Nice pokalkamp hos PSG: Fokuserede på defensiven (Dolberg havde det svært mod det fysiske stærke pariserforsvar), fik 0-0 og vandt så straffesparkskonkurrencen. PSG startsparede dog Mbappé. Sejren betyder at Nice allerede næste onsdag, dvs tre dage efter Clermont, skal spille pokalkvartfinale mod lokalrival Marseille.

Målmand Benitez, der sad over mod PSG, er nok tilbage mellem stængerne nu – selv om afløser Bulka snuppede et par straffespark.

Def-midtbanemand Rosario, der missede PSG pga en skade, har karantæne nu. Midtbanen har dog Lemina, tilbage fra CAN og Covid, erfarne Schneiderlin og ikke mindst stortalentet Thuram der har vist storform i Leminas fravær. Viste også gode ting mod PSG

Fløjafløser Stengs missede pokalkampen og er tvivlsom. Nice, der for nyligt har sendt fløjreserve Da Cunha til netop Clermont, har til gengæld hentet den talentfulde angriber/fløj Brahimi i Angers. Han fik debut mod PSG; fik det sidste kvarter.

Clermont (nr 15) overraskede stort ved at slå stærke Rennes med 2-1. Endda efter at have været bagud 0-1. Det var temmelig heldigt – bretonerne havde chancerne til at vinde – men Clermont skabte mere end i de forrige januar-kampe.

Opmuntrende for oprykkerklubben. Og nu er angriber/topscorer Bayo nok tilbage fra CAN, sammen med offensivmidtbane-afløser Khaoui. Markant forstærkning af holdet. Men det skal med at det nytilkomne fløjtalent da Cunha, der fik en flot debut mod Rennes (blev skiftet ind og scorede sejrsmålet), ikke må spille mod Nice der stadig ejer ham. Men der er mulighed for debut til angriber Kyei, hentet i Servette.

Afløser Hamel er skadestvivlsom, ligesom def-midtbanemand Samed – de pådrog sig skader mod Rennes. Også tvivl om midterforsvarer/anfører Ogier der missede Rennes. Angrebsreserve Tell, der scorede som indskifter mod Rennes, har forladt klubben.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 1,87 – SPIL HER >>*

Se også eksperttippet

Reims – Bordeaux 2 (1-2)

Rødvinen kan meget vel smage bedre end champagnen i denne dyst. Pressede Bordeaux mangler nok stadig klassekeeper Costil, men har tanket selvtillid med flot sejr og stærke transfers. Formsvage Reims har midtbaneproblemer og er nu også svækket i forsvaret.

Reims (nr 14) tabte seneste weekends pokalkamp mod L2-klubben Bastia (1-1 og straffekonk) og har i det hele taget fået en skidt start på året: 0-0 hos Clermont trods C-rødt efter 13 minutter, 0-1-tab mod mandefaldsramte Metz samt seneste rundes 4-0-lussing hos PSG.

Champagnedrengene havde et par gode kontrachancer i Paris, men brændte dem, og forsvaret, der fik dårlig støtte af midtbanen (inkl Cajuste, ex-FCM), blev løbet over ende efter en nogenlunde solid første halvleg.

Nu er angriber Touré og offensiv-midtbaneafløser Doumbia nok tilbage fra CAN, og venstreback Locko er klar efter den karantæne der holdt ham ude af pokalkampen. Pladskonkurrent Konan er også tilbage, fra CAN.

Men midtbanemand Lopy er ny mand i skammekrogen. Og der er en ny mand i lazarettet: midterforsvarer Gravillon. Skadestvivl om højreback Foket (skadet mod PSG) samt midtbanefolk Berisha og Munetsi (begge ude siden december). Fortsat langtidsskadet: venstrefløj Zeneli.

Efter fire nederlag i træk og i dén grad med ryggen mod muren (glohedt sæde under træner Petkovic) fik Bordeaux (nr 17) bremset den fæle déroute med 4-3-sejr i hjemmekampen mod Strasbourg.

Efter at have stået dybt og taget imod slag efter slag i 6-0-tabet i Rennes, var girondinerne anderledes fremme i skoene fra start. 2-0 efter 21 minutter og 3-1 ved pausen. I anden halvleg fik Strasbourg rebet sejlene, men Bordeaux snuppede alligevel sejren. Var truet, men Strasbourg fik først reduceret til 4-3 i 97. minut.

Defensiven var langt fra dirkefri (unge Medioub gjorde det dog flot i midterforsvaret), men offensiven sprudlede. Især angriber Hwang med tre mål.

Bordeaux er nok stadig uden klassekeeper Costil (afløser Poussin var ok mod Strasbourg) og har nyt fravær i def-midtbanemand Lacoux, i karantæne –  men kollega Sissoko er tilbage fra selvsamme skammekrog. Defensiven råder desuden over de nytilkomne Marcelo (midterforsvar; langsom, men veltimet og MEGET hovedstødsstærk) og Guilavogui (def-midtbane). Erfarne folk. Også netop kommet til: midtbanemand Ignatenko fra Dnipro og den 22-årige midterforsvarer Ahmedhodzic fra Malmö.

Venstreback-afløser Mensah er tilbage fra CAN, men midtbanemand Onana er stadig afsted.

Transfervinduet har betydet farvel til def-midtbanemand Otavio og fløjspiller Kalu, men de blev allerede sat af i start-januar. I modsætning til de to andre lykkedes det ikke at finde en anden klub til forsvarsveteran Koscielny, så han er teknisk set stadig i Bordeaux, men han forbliver nok uden for truppen.

Bøyes bud: Bordeaux +0,25 til odds 2,08 – SPIL HER >>*

Se også eksperttippet

Strasbourg – Nantes 1 (2-0)

Sprudlende Strasbourg blev overraskende bremset af Bordeaux, men er nu forstærket på 2-3 pladser. Nantes er pænt kørende og har hurtige Simon tilbage, men har vigtig pokalkamp på torsdag og føler sig svigtet af topscorer Kolo der afviste januarsalg og smutter gratis til sommer.

Strasbourg (nr 4) var flyvende i december og startjanuar hvor seks ligakampe gav fem sejre og en målscore på 15-5. Men i seneste runde blev alsacianerne hevet brutalt ned på jorden da de tabte 4-3 hos ellers kriseramte Bordeaux.

Offensiven var stadig velkørende, men forsvaret var helt væk i første halvleg (3-1). Det blev dog noget bedre efter pause-indskiftningen af jernmand Caci, tilbage fra CAN. Dermed kunne midtbanemand Sissoko flyttes fra sin vikartjans i midterforsvaret.

Den teknisk dygtige midtbanemand Bellegarde, der missede Bordeaux pga en skade, skulle være tilbage. Angriber Diallo (starter/indskifter) er stadig til CAN.

I seneste ligarunde vandt Nantes (nr 10) 4-2 i Bretagne-derbyet mod Lorient. Temmelig overeffektivt, inkl et blokeret skud der boblede over modstanderens målmand, men fortjent sejr. Og dermed oprejsning efter det fraværsprægede 2-1-nederlag i Nice.

I seneste weekend var Nantes i pokalilden og vandt 2-0 mod Brest, en anden Bretagne-rival. To mål af kreatør Blas. Det betyder at Nantes skal spille pokalkvartfinale mod L2-klubben Bastia næste torsdag – noget bretonerne nok går en del op i. Midterplacering i ligaen; der er råd til at fokusere på pokalen.

Tilbage fra CAN er den lynhurtige og målfarlige venstrefløj Simon samt backafløser Traoré og angrebsafløser Coulibaly. Stadig afsted: Midterforsvarer Castelletto, men der er en glimrende erstatning i Girotto der har vist at være lidt af en frisparkskonge: mål i seneste to ligakampe.

Spørgsmålet er om angriber/topscorer Kolo Muani stadig er førstemand i front. Hans kontrakt udløber til sommer, og han har nægtet at forlænge. Det har ikke hidtil kostet ham startpladsen, men det der skete lige før januars transfervindue smækkede i, får måske den koleriske klubejer Kita til at miste tålmodigheden. Kolo sagde efter sigende nej tak til et købstilbud fra Freiburg der ville have givet Nantes en sum penge og mulighed for at leje ham i foråret. I stedet skrev han sommerkontrakt med Eintracht. Bliver i Nantes i foråret, men forlader klubben til sommer. Gratis. Næppe noget der får hverken Kita eller fans til at klappe i hænderne.

Bøyes bud: Strasbourg -1 AH til odds 2,54 – SPIL HER >>*

Troyes – Metz X (2-2)

To trængte klubber der begge tabte i seneste runde. Begge har stadig fravær, men ser styrkede ud med folk tilbage fra skader og CAN, samt interessante transfers.

Oprykker Troyes (nr 16) skiftede træner i juleferien. Den nye mand med ansvaret, L1-uerfarne Bruno Irles, har fået en svingende start med nederlag, sejr og nederlag. Først fortjent 0-1 mod storklubben Lyon, så fortjent 0-1-sejr i Montpellier (hjulpet af rødt til hjemmeholdet, men Troyes spillede glimrende; lukkede godt af) og senest fortjent 2-1-tab hos Angers.

Skuffende, for hjemmeholdet var markant mandefaldsramt. Troyes kom foran, men blev hentet via to straffespark.

Troyes må stadig undvære den korsbåndsskadede midterforsvarer Azamoum og den CAN-deltagende højreback Kaboré (afløser Biancone er generelt habil, men så skidt ud mod Angers), og der er nyt fravær i angriber Rodriguez (karantæne). Desuden skadestvivl om midterforsvarer Rami, venstreback Koné og angriber Ripart der alle missede Angers. Koné har faktisk været ude siden december, men i mellemtiden er venstreback Conté hentet til fra portugisisk fodbold.

Def-midtbanemand Kouamé og angriber Touzghar er tilbage fra CAN. Og der er nye, interessante transfers: Angriber Mothiba fra Strasbourg (han er for nyligt blevet klar efter langvarig skade), offensiv-midtbanemand Ilic (ejet af Man City, senest udlejet til Twente), samt angriber Ugbo, hentet i Genk.

Metz (nr 18) tabte 0-2 mod Nice i seneste runde. Særdeles fortjent i en kamp hvor messinerne kom frem til meget lidt og tillod diverse chancer. Dette trods et forsøg på at gentage forrige rundes succes hvor Metz via stædig defensiv snuppede en 0-1-kontrasejr i Reims.

Nice var simpelthen for stærk. Men det skal med at Metz var særdeles mandefaldsramt. Det ser bedre ud nu – selv om forsvarsafløser Mbengue (starter i seneste kampe) har karantæne.

Træner Antonetti er klar efter karantæne. Kreatør Boulaya vendte tilbage fra CAN kort før Nice-kampen og var med – men nu er han nok i en bedre tilstand. Det samme med førstekeeper Oukidja  der også vendte tilbage kort før Nice og sad på bænken. Tilbage fra CAN (og sandsynligvis klar) er nu også midterforsvarere Bronn og Kouyaté, def-midtbanemand Maiga, samt højrebackreserve Alakouch.

Dermed kan den nytilkomne midtbanemand Amadou, der måtte tilbringe sin Metz-debut som vikar i midterforsvaret, flyttes op på sin egentlige placering. To andre nytilkomne kan få debut nu: venstreback Candé og angriber Mafouta.

Fortsat ude er midterforsvarer Jemerson, midtbanemand Sarr (CAN) og forsvarsafløser Udol, og der er tvivl om tre mand: højreback Centonze, der har misset de seneste tre kampe, angriber De Préville (ude siden 9/1), samt midtbanemand Ndoram, ude siden start-december.

Bøyes bud: X’et til odds 3,50 – SPIL HER >>*

Rennes – Brest X (1-1)

Bretagne-derby. Rennes viser ikke samme styrke som i okt/nov og har ikke fuld trup. Kontrastærke Brest viser heller ikke topform og drager på besøg hos lokalrivalen uden offensivens omdrejningspunkt, kreatør Faivre, og meget muligt uden fans der måske forbydes adgang af politiet. Rennes-støtten bliver dog ikke overvældende; pga Covid lukkes kun 5.000 ind. Og Brest kan kontratrue også uden Faivre.

Rennes (nr 5) var ligaens bedste hold i oktober og november, men siden har det set skidt ud. 2-0-5 i syv ligakampe, og de to sejre (store, bevares) er faldet mod to bundhold, Saint-Étienne og Bordeaux.

I seneste runde, efter 6-0-sejren over Bordeaux, snublede Rennes hos oprykker Clermont der vandt 2-1 trods bagud 0-1. Rennes var uheldig, havde chancerne til at vinde, men stadig: Ikke godt.

Ifølge træner Genesio er problemet primært mentalt (spillerne tør ikke tage chancer, fx), men trupsituationen har heller ikke været ideel.

Nu har Rennes midterforsvarer Aguerd, højreback Traoré og fløjspiller Sulemana tilbage fra CAN, om end førstemålmand Gomis stadig er afsted (afløser Alemdar har gjort det nydeligt). Nyt fravær: Fløjspiller Doku, og der er tvivl om den kreative midtbanemand Tait der har været ukampdygtig siden 9/1.

Brest (nr 13) havde en flot periode fra slut-oktober til start-december med seks ligasejre i træk, afløst af dyb formbølgedal med 0-1-3 i fire ligakampe. I seneste runde kom klubben tilbage på den grønne gren med 2-0 over Lille. Lidt heldigt – Lille havde chancerne, og Brest kom foran på heldigt selvmål – men en god sejr.

Men nu er den dygtige kreatør Faivre blevet solgt. Klubben har i stedet hyret rutinerede og ganske dygtige Belaili (klubløs siden efterårsfarvel til Qatar SC; senest CAN-deltagelse med Algeriet), men sidst han forsøgte sig i Europa, hos franske Angers i 17/18, henslæbte han sin tilværelse på andetholdet. Han bør kunne gøre det bedre denne gang, men her og nu har han kun få dages træning til at finde sammen med sine nye medspillere. Brest har dog hurtige kanter og dygtige angribere, så kan stadig kontratrue.

I seneste weekends pokalkamp hos Nantes havde Brest meget lidt at byde på (det nytilkomne angrebstalent Satriano kæmpede dog fint) og tabte fortjent 2-0. Førstekeeper Bizot og angriber Mounié blev dog sparet.

Def-midtbanemand Agoumé har karantæne, og der er tvivl om kollega Lasne der blev skadet kort før Lille. Men dygtige Belkebla kan danne makkerpar med talentfulde Magnetti.

Bøyes bud: Brest +1 AH til odds 2,03 – SPIL HER >>*

Lille – PSG X (1-1)

Sidste sæsons mester og sølvvinder. Lille tabte (uheldigt og frustrerende) til Brest, men kan spille kontra mod PSG der ikke kunne knække Nice. Pariserne kan dog stille stærkere nu.

Mesterholdet Lille (nr 11) spiller åbenbart i 2022 som i efteråret: Ustabilt. Efter 3-1-sejren over Lorient tabte Les Dogues senest 2-0 i Brest.

Ret uheldigt; Lille havde chancerne og tabte på selvmål samt kontramål til allersidst. Men værd at bemærke var måden holdet håndterede modgangen på: Elendigt. Frustrationerne var tydelige. Lille fik fire-fem advarsler for at protestere, og veteranangriber Yilmaz – skidt form – brokkede sig højlydt da han blev udskiftet.

Det er ikke godt, for angrebskollega David – ligaens topscorer – og angrebsafløser Weah er i landsholdstjeneste i Nordamerika. De spiller onsdag og lander nok først i Lille torsdag. Er de kampklare søndag? Måske. David plejer at gøre det glimrende efter Atlant-flyveture.

Desuden har Lille nyt fravær i venstreback Reinildo, solgt til Atlético. Skadestvivl om def-midtbanemand Xeka (ude siden 19/1; starter/afløser – mest det sidste).

Lidt positivt er der dog: Den nytilkomne veteran-driblekonge Ben Arfa (ex-PSG, bl.a.) fik en interessant debut som indskifter mod Brest hvor han stod for diverse gode aktioner og var vældigt tæt på at score. Dette efter ikke at have spillet kamp i næsten et år. Imponerende. En anden nytilkommer, venstrefløj Zhegrova, får evt debut mod PSG.

Også positivt: Mod PSG kan Lille, i modsætning til Brest-kampen, som udgangspunkt fokusere på at stå kompakt og sende kvikke kontraløb afsted.

PSG (nr 1; på vej mod det mesterskab der glippede i 20/21) viste godt spil i seneste rundes 4-0-sejr over Reims. Det kneb med at få hul igennem i første halvleg, men i længden var der klasseforskel. To mål af den sjældent scorende spilfordeler Verratti.

Men i mandags spillede pariserne pokalkamp hos Nice: Spillede 0-0 og tabte via straffesparkskonkurrence. Meget boldbesiddelse, men småt med klare chancer. Messi, tilbage efter Covid, startede på banen og viste nydelig fremdrift (men deltog som sædvanligt ikke i genpresset). Mbappé blev startsparet; blev skiftet ind i 65. Uden ham, Di Maria og Neymar kneb det med 1-2-støtte til Messi selv om han ofte forsøgte at tage medspillerne i brug.

I forhold til pokalkampen bør PSG råde over målmand Navas, midterforsvarer Marquinhos, midtbanemand Paredes og offensivmand Di Maria – tilbage fra landsholdstjeneste i Syd-/Nordamerika. Dog uvist om de er startklar; de spillede tirsdag og skal så flyve tilbage over Atlanten.

Den lynhurtige højreback Hakimi (væk siden start-januar) er tilbage fra CAN, mens midtbanemand Gueye og forsvarsafløser Diallo stadig er afsted.

Ude pga skader er fortsat venstrefløj Neymar og nok også midtbanemand Wijnaldum. Tvivl om midterforsvarer Ramos der missede pokalkampen.

Bøyes bud: Lille +0,75 til odds 1,75 – SPIL HER >>*

Odds på Ligue 1

*Reklamelink

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

1 kommentar

  1. Vigtig info: De franske myndigheder har hævet Covid-restriktionen der sagde højst 5.000 tilskuere. Stadions kan nu i princippet fyldes til 100 procens kapacitet. I praksis dog noget mindre – social distance skal stadig respekteres – men altså udsigt til en del bedre stemning end i januar.

Skriv et svar