18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Bøye: Tips til 21. runde i Ligue 1 d. 14. – 16. januar 2022

Storklubsdyst mellem Marseille og Lille er blandt godbidderne i den kommende runde i Frankrig. Seneste runde havde tre COVID-aflyste kampe, men denne omgang ventes at indeholde de programsatte 10 styk. Læs de grundige kampanalyser og få overblik over COVID, CAN-fravær (De Afrikanske Mesterskaber) og transfers.

Bemærk: Optaktens tip, “Bøyes bud” der fremgår nedenunder hver kampanalyse, er skud fra hoften der ikke nødvendigvis holder værdi. Hvis jeg er overbevist om værdien, smider jeg også bettet som eksperttip. Men statistik føres der naturligvis (over Bøyes bud; ikke ciffertippene). Seneste rundeoptakt gav et smalt underskud på 0,67 units, og dermed lyder det samlede resultat på: -5,41. Dette efter 16 rundeoptakter og i alt 160 Bøye-bud til 1 unit per tip. Dvs en tilbagebetaling på 96,5%.

Jens Bøye

Jens Bøye Ligue 1

Jens Bøye

Nice – Nantes X (1-1)

Nantes har nok fokus på defensiven. Nice (også godt forsvar) har stærke angribere, men har været over-effektiv. Det lugter af få mål.

Nice (nr 2) åbnede 2022 som klubben lukkede 2021: Lidt heldigt og vældigt effektivt.

0-3-sejren i Brest indeholdt mål fra holdets tre stjerneangribere, Dolberg (godt spark efter flot fløjløb af Kluivert), Delort (indskiftet) og Gouri, men også solidt forsvarsspil plus gode redninger af målmand Benitez. Dolbergs tidlige mål blev fulgt af (hårdt dømt) udvisning af midtbanemand Schneiderlin, men Nice holdt fast trods undertal i 70 minutter. Scorede endda to sene kontramål.

Nu har Schneiderlin karantæne, og da kollega Lemina fortsat er til CAN (sammen med højreback Atal), er midtbanen trukket tynd. Rosario, der har genfundet sin form, kan dog danne makkerpar med talentfulde Thuram, og den fleksible kanttekniker Boudaoui er også en mulighed. Han udfyldte faktisk Schneiderlins rolle efter udvisningen mod Brest.

Tvivl om fløjafløser Stengs samt venstrebacks Bard og (nytilkomne) Amavi der alle COVID-missede Brest. Her gjorde reserven Daniliuc, egentlig højreback/midterforsvar, det overraskende godt på venstre back (defensivt; offensivt bød han ikke ind) mod et hold der er kendt for kvikt fløjspil, men et par gange var hans positionering problematisk.

Nantes (nr 9) sluttede 2021 med tre ligasejre i træk og fik en fornuftig start på 2022. Først pokalsejr over en sekundaklub og så 0-0 hjemme mod storklubben Monaco.

Her havde bretonerne fokus på defensiven (solid) og havde ikke meget fremad bortset fra et par Kolo-kontraløb. Monaco var ikke i stærkeste, så det kunne måske have været fint med lidt mere mod fra Blas & Co, men på den anden side var Nantes bestemt heller ikke i stærkeste.

Det er bretonerne heller ikke nu. Væk pga CAN er fortsat den lynhurtige og målfarlige venstrefløj Simon og midterforsvarer Castelletto (samt backafløser Traoré og angrebsafløser Coulibaly). Midtbanemand Cyprien er fortsat skadet, og der er tvivl om midterforsvarer Pallois. Men angriber Augustin er endelig tilbage i trupvarmen efter at have været henvist til andetholdet hele efteråret.

Bøyes bud: Under 2,5 mål til odds 1,81 – SPIL HER >>*

Saint-Étienne – Lens 2 (0-2)

Stærke Lens har en dårlig udestatistik, men har været uheldig. Agterlanterne Saint-Étienne har hentet nogle interessante folk, men må undvære fire idealstartere.

Saint-Étienne (nr 20) åbnede 2022 med en nem pokalsejr over en sekundaklub og stod så over i årets første ligarunde pga COVID-lavine i Angers.

Nu skal træner Dupraz forsøge at gafle sin første ligasejr med sin nye klub. Han SE-debuterede i december med en pokalsejr fulgt af et uheldigt 0-1-nederlag i en chancefattig kamp mod Nantes.

Saint-Étienne ligger sidst, men der er altså kun fire point op til en playoff-placering, så håbet er bestemt ikke ude for den traditionsrige helgenklub. Men Dupraz må undvære vigtige folk pga CAN: angriber/topscorer Khazri, angriber Bouanga, midtbanemand Neyou og midterforsvarer Moukoudi (+ midterforsvarsafløser Sow). Dertil kommer at angrebsindskifter Hamouma og målmand Green nok fortsat er skadede.

Til gengæld har Saint-Étienne hentet nye folk til. Den dygtige målmand Bernardoni og den krops- og driblestærke fløj Thioub er lejet i Angers, og der er desuden skrevet kontrakt med to klubløse kapaciteter, venstrefløj Sako og midterforsvarer Gnagnon. De to sidstnævnte er dog næppe i form endnu; det er længe siden de har været i kamp. Thioub spillede også meget lidt i efteråret. Bernardoni åbnede foråret som starter i Angers; mistede sin plads i slutoktober pga sygdom, men nåede at spille årets sidste kamp 22. december.

Lens (nr 6) åbnede året på stærk vis med comeback-pokalsejr over lokalrival Lille og så 1-0-gevinsten mod Rennes, begge på eget græs.

Indsatsen mod Rennes var virkelig god – igen med den fremragende midtbanefremdriver Fofana som foregangsmand – men der manglede noget fremme for at knække en defensiv modstander. Det gjorde sultne Said (indskifter efter skadespause) noget ved; flot mål kort før tid.

Burnley har i øvrigt netop budt 17 mio euro på Fofana, men PL-klubben skal lægge en del mere før Lens siger ja.

Lens er 0-1-5 i seneste seks ligakampe på fremmed græs, men har været uheldig, fx i 2-1-tabet i Nice 22. december. Det nordfranske mandskab er faktisk et godt udehold, med mod og evne til at presse og stresse.

Lens er fortsat uden angrebsafløser Ganago, forsvarsafløser Haidara samt backafløser Machado, men bør kunne stille i stærkeste – inkl Said der nok får lov at starte på banen nu. Måske det norske nyindkøb Berg også får chancen på midtbanen. Han fik debut som indskifter mod Rennes; fik de sidste 30 minutter og var med til at fastholde presset der gav sejr til sidst.

Bøyes bud: 2-tallet til odds 2,20 – SPIL HER >>*

Se også eksperttippet

PSG – Brest 1 (2-1)

Forventet kampforløb, selv efter eventuel PSG-føring: PSG-pres, Brest-kontraløb. Det lugter af mål i begge ender.

PSG (nr 1) spillede 1-1 i Lyon. Kom tidligt bagud og havde det langt hen ad vejen svært – pga fravær, og fordi spilfordeler Verratti var fejlplaceret som venstreskæv 10’er – men leverede det sædvanlige slutpres og fik den fortjente udligning.

Et slutpres der blev hjulpet af interessante indskiftninger af de 18-årige offensivmidtbane-stortalenterne Michut og Simons.

Nu bør PSG råde over målmand Donnarumma (der kæmper med Navas om startpladsen) samt offensiv-kapaciteterne Messi og Di Maria, klar efter COVID. Messi er nok stadig ikke i topform (og nægter nok stadig at presse), men kan alligevel give holdet noget kreativt.

Ude er fortsat venstrefløj Neymar og højreback Hakimi (samt nogle reserver). Sidstnævnte var mod Lyon erstattet af unge Dagba. Mildt sagt uden succes. Det gik bedre da Kehrer blev skiftet ind. Tyskeren er ikke meget bevendt offensivt (selv om han såmænd scorede det udlignende mål), men er mere solid i defensiven.

Brest (nr 13) åbnede 2022 med 3-0-pokalsejr over et meget fraværsramt Bordeaux-hold, men ligakampen mod Nice blev tabt med samme cifre. Trods overtal i 70 minutter.

Et tidligt Nice-mål ødelagde Brests normale kontrataktik og tvang bretonerne til at skabe kampen. Boldbesiddelse var da også masser af, især efter Nice-udvisningen, men det kneb med at producere klare chancer mod den lavtstående modstander. De chancer, der blev skabt, blev brændt. Og til sidst lukkede Brest to kontramål ind. Ærgerligt for holdet der ellers selv har en giftig kontrafase.

Brest må fortsat undvære den dygtige defensivmidtbanemand Belkebla (CAN). Kreatør Faivre og angrebsindskifter Cardona blev sparet under tirsdagens træning, men bliver nok klar til kamp.

Bøyes bud: Begge hold scorer til odds 1,84 – SPIL HER >>*

Rennes – Bordeaux 1 (3-1)

Rennes er fraværsramt, men reserverne er gode. Bordeaux er kriseramt.

Rennes (nr 4), der var Frankrigs bedste hold i oktober og november, åbnede 2022 som klubben lukkede 2021: Skidt. Fortjent 1-0-tab i Lens.

Rennes var fraværsramt, men reserverne gjorde det faktisk godt – den 19-årige tredjekeeper Alemdar, højreback Assignon og midterforsvarer Badé (begge 21 år). Det var især midtbanen der svigtede: Martin og Santamaria.

Mon ikke een af disse to tager plads på bænken nu – til fordel for kreative Tait (indskifter mod Lens). Desuden kan man nok forvente bedre spil denne gang fra midterforsvarer Omari, kantspiller Bourigeaud og fløj/angriber Terrier. Pga COVID-isolation nåede de tre ikke at træne ret meget op til Lens-opgøret.

Rennes må fortsat undvære førstekeeper Gomis, midterforsvarer Aguerd, højreback Traoré og venstrefløj-indskifter Sulemana. Andenkeeper Salin bør være klar efter COVID, men Alemdar har bestemt ikke spillet sig af.

Bordeaux (nr 17) tabte 3-0 i Brest i pokalen 2. januar. Ikke uventet i en kamp hvor det meste af prof-truppen var i COVID-isolation. I liga-hjemmekampen mod Marseille var næsten alle mand tilbage, men det blev alligevel til 0-1-tab.

Fortjent efter en forkølet indsats hvor girondinerne forsøgte at parkere bussen og ikke turde ret meget fremad. Dermed er Bordeaux 1-2-5 i seneste 8 ligakampe. Krisen kradser.

Nu bør venstreback Mangas være klar efter COVID, og kreatør Adli bør være startklar efter indskiftning mod Marseille. Samme med forsvarsstyrmand Koscielny, men klubben er utilfreds med den superfarne jernmand. Bordeaux føler han får for meget i løn i forhold til hvad han leverer på banen. Der håbes vist på et salg.

Klubben er også træt af en række andre spillere der nu er blevet sat uden for truppen: angribere Maja og Kalu, midtbanefolk Otavio og Zerkane, samt midterforsvarer Baysse. Af disse fem var det kun Otavio der var at regne som idealstarter, men Kalu har ydet nogle fine joker-indsatser.

Derudover må Bordeaux fortsat undvære midtbanemand Onana og venstreback-afløser Mensah; de er til CAN.

Bøyes bud: Rennes -1 AH til odds 1,63 – SPIL HER >>*

Odds på Ligue 1

*Reklamelink

Lorient – Angers X (0-0)

To fraværsramte hold åbner deres 2022-konto i denne vestfranske dyst. Det kan blive tungt.

Lorient (nr 18) lukkede et ellers tungt efterår med et flot resultat 22/12: 1-1 mod PSG. Der stod 1-0 indtil overtiden hvor PSG fik udlignet trods rødt kort i 86. Men Lorients spil var glimrende, og efter seks nederlag i træk (syv inkl en pokalkamp 19/12) var det rart at undgå tab.

Femmandsforsvaret lækkede fælt det meste af efteråret, og den ellers giftige kontrafase var bleg.

Nu gælder det holdets første kamp i 2022 efter COVID-lavine (hos begge klubber) betød udsættelse af seneste weekends opgør mod Lille. Et opgør der i stedet skal spilles onsdag d. 19., dvs blot tre dage efter Angers-mødet.

De fleste COVID-ramte er tilbage på træningsbanen. Isolerede er stadig højreback Silva samt målmændene Nardi og Dreyer, men keeperne ventes at nå tilbage før Angers-opgøret.

Væk er fortsat de skadede, def-midtbanemand Lemoine, forsvarsafløser Morel og offensivafløser Diarra. Samt offensivmand Quattara (starter/indskifter) der er til CAN.

Angers (nr 12) sluttede et ellers glimrende efterår med at blive pokalelimineret af en amatørklub og tabe to ligakampe i træk, inkl 4-1 i Montpellier.

Som Lorient missede angevinerne første ligarunde i 2022; kampen mod Saint-Étienne blev udsat pga COVID-lavine (den spilles 26/1 i stedet for).

De COVID-ramte er tilbage, men Angers må undvære de CAN-rejsende: midtbanemand Ounani, forsvarer Ebosse samt angriberne Boufal og Bohaken (indskifter). Der er desuden tvivl om midterforsvarer Thomas og angriber Cho, begge med rygproblemer.

Angers har i øvrigt sendt en håndfuld spillere afsted på lejemål, mest reserver, men også målmand Bernardoni der var førstemand indtil sygdom slog ham ud af kurs i slutoktober. Afløser Petkovic har gjort det så godt at han nu er nr 1 i hierakiet.

Til er kommet midtbanemand Bentaleb. Interessant tilgang, men han skal nok lige op i omdrejninger. Han har ikke spillet siden februar sidste år (Schalke).

Bøyes bud: X’et til odds 3,35 – SPIL HER >>*

Monaco – Clermont 1 (2-1)

Monaco har fået en offensiv træner, mens Clermont generelt er offensivt indstillet. Det kan blive en topscorerløs kamp, men det lugter alligevel pænt af mål.

Monaco (nr 7) fik ikke en fantastisk start på tilværelsen med offensivt indstillede Clément som ny mand ved trænerroret (efter julefyringen af Kovac). Det blev 0-0 hos Nantes i en chancefattig affære. Monegaskerne ville og kunne mest, men blev aldrig rigtigt farlige.

Nok bl.a. fordi topscorer Ben Yedder var i COVID-isolation lige som midtbanemand Fofana og midterforsvarsafløser Disasi. Spørgsmålet er om de når at blive klar til Clermont-opgøret. Også tvivl om kreatør Golovin der missede Nantes pga en skade.

Monaco må i hvert fald undvære midterforsvarer Badiashile, ude indtil marts efter at være blevet skadet mod Nantes. En skade der i øvrigt kan stille sig i vejen for et salg til Newcastle som har været ivrig efter at købe forsvarstalentet.

Clermont (nr 15) var overraskende velspillende trods diverse fravær mod Reims, en kamp der endte 0-0, men som det offensive oprykkerhold burde have vundet.

Det selv om Clermont så rødt efter blot 13 minutter. Selv 10 mod 11 var hjemmeholdet klart bedst; havde bolden mest og skabte flere chancer. Imponerende.

Pga CAN må Clermont fortsat undvære angriber/topscorer Bayo (stort savn) samt offensivafløsere Allevinah og Khaoui. Desuden skadestvivl om defmidtbanemand Samed og midterforsvarsafløser Billong. Nyt fravær er midterforsvarsafløser Seidu (karantæne).

Men midterforsvarsfyrtårn Hountondji (skadet siden november) kan meget vel være tilbage.

Bemærk: Clermont skal spille onsdag, blot tre dage efter Monaco-opgøret. En udsat kamp fra december mod Strasbourg.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 1,76 – SPIL HER >>*

Reims – Metz X (0-0)

To fraværsramte mandskaber.

Efter 0-0 i Clermont er Reims (nr 14) oppe på fem kampe i træk (inkl to pokalopgør) uden nederlag, og champagneklubben har kun tabt 1 af seneste 10 kampe.

Men nullerten i seneste weekend var decideret pinlig. Clermont var fraværsramt OG så rødt efter blot 13 minutter. Alligevel var oprykkerklubben klart bedst, både før og efter udvisningen. Havde bolden mest og kreerede flest chancer.

Reims var midtbanesvækket og uden topscorer Ekitike i angrebet, men alligevel: Tsk, tsk, tsk.

Nu har Reims styrket truppen med netop en midtbanespiller – FCMs Cajuste (mens reserven Cafaro er sendt til Belgien). Interessant tilgang. Men den talentfulde svensker spillede ikke ret meget for midtjyderne i efteråret, så formen er næppe i top. Han skal vel også lige spilles ind. Alt i alt tager det nok lidt tid før han kan gøre en positiv forskel.

Skadestvivl om midtbanefolkene Berisha, Munetsi og Matusiwa der alle missede Clermont. Kollega Cassama er fortsat til CAN lige som venstreback Konan, angriber Touré og offensivafløser Doumbia. Endelig har angriber Ekitike stadig karantæne (han kan i øvrigt være på vej til at blive solgt; Newcastle er ude med snøren), og venstrefløj Zeneli er fortsat langtidsskadet.

Det bekymrer også at træner Garcia mod Clermont startede med kreatør Kebbal på bænken. Det er helt åbenlyst at spillet flyder meget bedre med ham på banen.

Metz (nr 19) tabte Derby du Grand Est mod Strasbourg med 0-2. Uden at spille synderligt godt var alsacianerne dominerende; messinerne havde meget lidt at byde på. Holdets bedste (uden at være prangende) var keeper Caillard.

Nu har Metz, som Reims, forstærket sig med en ny defensivmidtbanemand, erfarne Amadou. Men han har ikke spillet kamp siden maj sidste år (for Angers), så kondition og form er næppe i top.

Nyt fravær er midterforsvarer Jemerson der blev skadet mod Strasbourg og nok er ukampdygtig de næste tre uger. Ude pga CAN-deltagelse er fortsat målmand Oukidja, midterforsvarere Bronn og Kouyaté, midtbanefolk Sarr og Maiga, samt kreatør Boulaya. Dertil kommer højrebackreserve Alakouch. Midtbanemand Ndoram er fortsat skadet.

Der er håb om at højre-wingback Centonze er tilbage efter at have misset Strasbourg, men stadig et meget svækket hold. Især midterforsvaret hvor træner Antonetti ynder at spille med tre mand. Erfarne Kana-Biyik, klubløs det seneste års tid, fik debut mod Strasbourg og kæmpede bravt, men var naturligvis langt fra topformen.

Bøyes bud: X til odds 3,44 – SPIL HER >>*

Strasbourg – Montpellier 2 (1-2)

De to hold mødtes 2. januar i pokalen – med Montpellier som sejrherre. Nu er Strasbourg på eget græs, men er svækket i forsvaret.

Strasbourg (nr 8) åbnede 2022 med 1-0-pokaltab i netop Montpellier, men vandt seneste weekends Derby du Grand Est hos Metz med 0-2. Spillet imponerede ikke særligt – fraset midterforsvarer Nyamsi og den veloplagte angriber Ajorque – men det var rigeligt til at dominere mod det fraværsramte hjemmehold.

Bemærk at Strasbourg skal spille onsdagskamp (hos Clermont, et opgør udsat fra december).

Alsacianerne må nok fortsat undvære den COVID-ramte målmand Sels. Væk er fortsat midterforsvarerne Le Marchand og Djiku, samt angriber Diallo (starter/indskifter). Målmandsafløser Kawashima er rutineret, men har ikke Sels feltpersonlighed. I midterforsvaret har Perrin været en glimrende afløser for skadede Le Marchand, men afløser for Djiku mod Metz var midtbanemand Sissoko. Det gik ok, men baggrunden var ret billig.

Efter et tungt efterår med enkelte positive kampe fandt Montpellier (nr 5) melodien i december hvor klubben vandt fire kampe i træk (fem inkl en pokalkamp), inkl 0-4 hos på det tidspunkt formstærke Brest. Sidste runde i 2021: 4-1 over Angers. Der var fraværsramt, og Montpellier var over-effektiv, men stadig en flot sejr.

Det hjalp helt klart at træner Dell’Oglio i startdecember besluttede sig for at bruge unge Wahi som centreforward i stedet for erfarne Germain. Mere speed og mere inspiration (og Germain er en god indskifter). Desuden fandt kreatør Savanier humøret og storformen efter et efterår præget af karantæner.

Montpellier begyndte også 2022 på positiv vis med 2. januar-pokalsejren over Strasbourg: 1-0.

9/1-opgøret mod Troyes blev udsat (pga COVID-lavine i Troyes-truppen). Ny spilledato er 19. januar, dvs på onsdag.

Midterforsvarerne Esteve og Mendes er nok stadig ukampdygtige, men venstrebenede Cozza (egentlig back) har gjort det overraskende godt på pladsen som højremand som makker til erfarne Sakho der spiller til venstre. Fløjspiller Mavididi missede pokalkampen pga sygdom, men er klar nu.

Bøyes bud: Montpellier +0,5 til odds 1,97 – SPIL HER >>*

Se også eksperttippet

Troyes – Lyon X (1-1)

Bundholdet Troyes har skiftet træner. Lyon fik godt point mod PSG, men har ikke vundet siden november og er stadig fraværsramt.

Troyes er nr 16 (kun eet point ned til stregen i en tætbefolket bund). Ikke helt skidt for en oprykkerklub. Men fire nederlag i de sidste seks ligarunder i 2021 (1-1 mod Brest i sidste runde) og pokalelimination mod en L2-bundklub kostede træner Battles jobbet i julepausen.

Ny mand med ansvaret: Bruno Irles. Hans første L1-tjans. Indtil nu har han, fraset en kort og kikset periode i moldaviske Sheriff i 2016, kun trænet anden- og tredjedivisionsklubber.

Lyon bliver hans første modstander ved Troyes-roret efter at udekampen mod Montpellier, programsat til 9/1, blev COVID-udsat til onsdag 19/1, dvs tre dage efter Lyon-opgøret.

Irles får det ikke nødvendigvis nemt i Troyes. Her i januar og muligvis også ind i februar må han således klare sig uden fire mand der er taget til CAN: højreback Kaboré, def-midtbanemand Kouamé samt angriberne Touzghar og Baldé.

13 mand har desuden været ramt af COVID i januar. De bør alle kunne være med mod Lyon, men nogle af dem har ikke fået ret mange dages træning i benene efter deres isolationsperiode. Ude er fortsat den korsbåndsskadede midterforsvarer Azamoum.

Troyes har hentet venstreback Conté i portugisiske Moreirense. Han ankom mandag og er muligvis med mod Lyon.

Lyon (nr 11) havde et skidt efterår, men fik en opmuntrende begyndelse på 2022 med 1-1 mod PSG. Les Gones kom tidligt foran og fokuserede derefter på at forsvare sig – hvilket langt hen ad vejen lykkedes på solid vis. Til sidst kom de dog til at stå for dybt, og pariserne fik udlignet.

Nu skal Lyon – oppe på seks kampe i træk uden sejr – så vise at holdet også kan sætte sig igennem mod en modstander der pakker sig.

Væk er fortsat de CAN-deltagende angribere Ekambi (starter), Slimani og Kadewere (afløsere). Samt de skadede midterforsvarere Denayer og Diomandé. Sidstnævnte, skadet i november, påbegyndte mandag individuel træning, men er næppe kampklar endnu. Det samme med midtbanemand Adelaide der netop har sluttet sig til holdtræning efter næsten et års skadespause.

Men midtbanen bør råde over Mendes, klar efter COVID.

Bøyes bud: X’et til odds 4,00 – SPIL HER >>*

Marseille – Lille X (1-1)

To gode hold der kan byde hinanden op til dans.

Marseille (nr 3) har åbnet 2022 med nem pokalsejr over en amatørklub og seneste weekends 0-1-sejr i Bordeaux.

Her var Olympique-mandskabet klart bedst, sad på spillet og gjorde kort proces med hjemmeholdets kontraer. Jeg kunne dog godt savne lidt mere fremdrift og målsøgenhed efter føringsmålet i 37. minut (flot sat ind af højrefløj Ünder). For mange alibi-afleveringer.

Nu råder Marseille nok over angriber Milik, offensivmidtbanemand Gerson og midterforsvarer Alvaro; de missede Bordeaux pga COVID. Tvivl om midtbanemand Rongier der missede kampen pga en skade.

Spørgsmålet er om en startplads vanker for Milik. Træner Sampaoli synes mest tiltrukket af at spille med falsk nier. Det kan angriber Bakambu, der netop har skrevet kontrakt med Marseille, måske ændre på – men den rutinerede frontløber er kun lige kommet til, og formen er næppe i top. Hans seneste klubkamp (for Beijing Guoan) var i august. Siden har han spillet landskampe for Congo, men ikke siden november.

Lille (nr 10) fik en elendig sæsonstart og indtager en ydmyg placering i betragtning af at klubben er forsvarende mester, men efter en god efterårsslutspurt er der blot tre point og en kamp i hånden op til femtepladsen.

Det nordfranske hold sluttede faktisk 2021 med 11 tabsløse kampe i træk – inkl pokalturnering (1 kamp) og CL (3 kampe) hvor Lille vandt sin gruppe.

4. januar tabte Lille dog en pokalkamp hos lokalrival Lens. Førte 0-2, men blev fortjent indhentet og overhalet af det dynamiske hjemmehold. Derefter blev 8/1-ligakampen mod Lorient udsat pga COVID-lavine hos begge klubber. Dette opgør skal nu spilles onsdag 19. januar, dvs tre dage efter Marseille-dysten.

I forhold til pokalkampen er angriber Yilmaz ude af karantæne. Spørgsmålet er så om han når at komme ud af isolation; i mellemtiden er han nemlig blevet ramt af COVID.

Diverse andre burde dog være klar efter COVID, inkl angriber/ligatopscorer David og defmidtbanemand André. Og højreback Celik skulle være klar efter skade. Men højrefløj Ikoné, solgt før pokalkampen, mangler naturligvis stadig.

Bøyes bud: X’et til odds 3,46 – SPIL HER >>*

Odds på Ligue 1

*Reklamelink

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

5 kommentarer

 1. Nice-Nantes: Odds på hjemmesejr er faldet – nok fordi Nantes har nye fravær i højreback Appiah og midterforsvarer Pallois. I forvejen mangler bl.a. midterforsvarer Castelletto og venstrefløj Simon.

  Nice har venstrebacks Bard og Amavi med; de missede Brest-kampen i seneste weekend. Ude er dog fortsat midtbanemand Lemina og højreback Atal, og midtbanemand Schneiderlin er nyt fravær.

 2. PSG-Brest: Messi misser også denne kamp; er ikke helt klar efter at have haft Covid.

 3. Reims-Metz: Metz, der i forvejen var mandefaldsramt pga CAN, har nye fravær i midterforsvarer Jemerson og angriber De Préville (offensivens bedste i denne sæson). Højre wingback Centonze er desuden fortsat skadet.

  Reims er dog fortsat uden angriber/topscorer Ekitike og er desuden stadig markant svækket på midtbanen: Berisha, Matusiwa, Munetsi er stadig ukampdygtige (Cassama etc stadig til CAN). Nytilkomne Cajuste meldes klar til at spille, men ikke i 90 min.

 4. Marseille-Lille:

  Drama i Marseille som har fået et FIFA-forbud mod at hente spillere i de næste to transfervinduer (fra og med sommer). Årsag: Da klubben i 2020 snuppede midtbanetalent Gueye der allerede havde skrevet kontrakt med Watford. Marseille har dog tænkt sig at appellere – hvilket nok fryser sanktionen i et halvt år. Gueye har i øvrigt fået fire måneders karantæne (men var alligevel draget til CAN, så var ikke til rådighed uanset).

  Lille: Har hentet en erstatning for den solgte højrefløj Ikoné: 22-årige Zhegrova fra Basel. Jeg tror dog ikke han når med i truppen mod Marseille.

  Lille pønser i øvrigt også på at hyre den gamle driblekonge Ben Arfa. Han har været klubløs siden opholdet i Bordeaux sluttede efter 20/21-sæsonen.

 5. PSG-keeper Navas med positiv Covid-test. Donnarumma er dog tilbage og kan vogte målet mod Brest i dag.

Skriv et svar