18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Bøye: Tips til 20. runde i Ligue 1 d. 7. – 9. januar 2022

Vi skal have gang i et nyt år i Frankrig. Dvs, faktisk er det allerede begyndt – med en pokalrunde. Samt masser af COVID-kaos, fravær pga CAN (De Afrikanske Mesterskaber), et par transfers (der kommer flere til) og såmænd også et par trænerfyringer. Bemærk i øvrigt at COVID-situationen, foruden en tilskuergrænse på 5.000 per stadion, betyder at Angers – Saint-Étienne er aflyst pga for mange virusramte spillere, og Bordeaux-Marseille risikerer samme skæbne. Men der er otte-ni kampe, inkl Lyon-PSG, der skal spilles. Og kan spilles på. Klæd dig på med følgende grundige optakt.

Jens Bøye

Jens Bøye Ligue 1

Jens Bøye

Bemærk: Optaktens tip, “Bøyes bud” der fremgår nedenunder hver kampanalyse, er skud fra hoften der ikke nødvendigvis holder værdi. Hvis jeg er overbevist om værdien, smider jeg også bettet som eksperttip. Men statistik føres der naturligvis (over Bøyes bud; ikke ciffertippene). Seneste rundeoptakt gav et flot overskud på 7,27 units, og dermed lyder det samlede resultat på: -4,74. Dette efter 15 rundeoptakter og i alt 151 Bøye-bud til 1 unit per tip.

Bordeaux – Marseille 2 (1-3)

Det kan meget vel være denne kamp udsættes, men hvis ikke, er hjemmeholdet nok markant svækket af Covid. Det bør Marseille kunne udnytte – om end spillet bestemt ikke overbeviste i efteråret. 2tals-oddset er dog faldet drastisk. Umiddelbart er Bordeaux mest svækket i defensiven, så evt et målspil.

Bordeaux (nr 17) havde en svingdørssommer med ny ejer, ny træner og mange nye i spillertruppen. Det kostede på efterårets stabilitetskonto. Offensiven viste tænder, men ofte for sent i kampene, og forsvaret (ofte skadesramt) var ligaens ringeste.

I december var der optimisme efter uafgjort mod Lyon og sejr i Troyes, men årets sidste runde gav et 2-3-tab hjemme mod Lille – trods 1-0 og 2-1 til Bordeaux.

2021 havde flere hadegaver i posen til Bordeaux hvis trup i dagene mellem Jul og Nytår blev ramt af ikke færre end 21 Covid-tilfælde. Med kun 7 raske proffer måtte træner Petkovic stille med et delvist ungdomshold i 2. januar-pokalkampen mod Brest. Det kostede et 3-0-tab. Girondinerne stillede med fem proffer: Pembele, Elis, Dilrosun, Briand, Hwang.

Da ligaforeningen bruger andre Covid-regler end pokalturneringens arrangør (det franske fodboldforbund) KAN det være at opgøret mod Marseille må udsættes. Kommer an på hvor mange der er kampklar. Der skal være mindst 20 proffer, inkl 1 målmand. KORREKTION: Aflysning sker hvis en spillertrup er ramt af mindst 11 Covid-tilfælde.

Mod Marseille råder Petkovic over fem mand der forlader deres isolation i denne uge, inkl midterforsvarer Gregersen, midtbanemand Sissokho samt offensivfolk Oudin og Mara. Der er desuden en lille chance for at højreback Kwateng, midterforsvarer Mexer og midtbanemand Lacoux når at blive sygdomsfri, isolationsfri og klar. Men en del vil nok fortsat være ukampdygtige. Inkl målmand Costil, venstreback Mangas og kreatør Adli.

Der er desuden skadestvivl om forsvarsstyrmand Koscielny. Endelig snupper CAN to mand: midtbanemand Onana (vigtig) og venstrebackreserve Mensah. Onana er i øvrigt skadet, hvilket KAN forhindre hans CAN-afgang, men det afholder ham så også fra at spille for Bordeaux.

Marseille (nr 3) havde overordnet et nydeligt efterår. Ikke i Europa League (gruppe-tredjeplads), men i Ligue 1.

Der skulle dog en del held til, for Sampaolis skæve opstilling, tremandsforsvar uden fast højreback, var bestemt ikke solid. Lukkede kun 15 mål ind i 18 kampe, færrest i L1, men ser man på antal tilladte chancer, var Marseille-defensiven kun rækkens ottendebedste. Offensiven var kun niendebedst.

Marseille lukkede 2021 på nydelig vis med (heldig) sejr i Strasbourg og uafgjort hjemme mod Reims. Umiddelbart skuffende, men der stod 0-1 indtil 98. minut hvor Payet fortjent fik udlignet på straffe – og det mens Marseille var 10 mod 11 (efter rødt i 85.).

2. januar spillede Marseille pokalkamp hos en amatørklub. Stillede i cirka stærkeste og vandt nemt.

Mod Bordeaux må klubben fra den sydfranske havneby undvære CAN-udtagne Gueye (midtbane-afløser) og Dieng (angrebsindskifter), samt nok også Covid-ramte Lirola (højrekant) og Konrad (venstrefløj – starter/indskifter). Skadestvivl om def-midtbanemand Rongier der missede pokalkampen, ligesom de fire førnævnte.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 1,74 – SPIL HER >>*

Lille – Lorient X (0-0)

Lille er naturligvis favorit mod et bundhold, men er svækket uden bl.a. topscorer David og har en pokalkamp i benene.

Lille (nr 8) indtager en ydmyg placering i betragtning af at klubben er forsvarende mester, men der er blot fem point op til andenpladsen efter en god efterårsslutspurt oven på en elendig sæsonstart.

Det nordfranske hold sluttede faktisk 2021 med 11 tabsløse kampe i træk – inkl pokalturnering (1 kamp) og CL (3 kampe) hvor Lille vandt sin gruppe. I Ligue 1 var Lille 3-1-0 i december og lukkede med at vinde 2-3 i Bordeaux trods to føringer til hjemmeholdet.

Lille fik desuden skiftet græstæppe efter efterårets sidste hjemmekamp, så det er friskt og klart til 2022.

4. januar, dvs blot fire dage før Lorient-opgøret, skal Lille spille pokalkamp hos lokalrival Lens. Her afsoner angriber Yilmaz karantæne.

Fire mand er i Covid-isolation og går glip af pokalkamp og nok også Lorient-opgøret: angriber/topscorer David, fløjafløser Lihadji, venstrebackreserve Bradaric og enten (ikke meldt ud) def-midtbanemand Xeka eller venstreback-afløser Gudmundsson. Dertil kommer at angrebsafløser Weah fortsat er skadet. Endelig er højrefløj Ikoné blevet solgt. (Til er kommet et venstrefløjstalent fra en fodboldskole i Burkina Faso: 18-årige Bazie.)

Til gengæld har Lille ingen afsted til CAN.

Lorient (nr 19) lukkede et ellers tungt efterår med et flot resultat: 1-1 mod PSG. Bretonerne ærgrede sig ganske vist, for der stod 1-0 indtil overtiden hvor PSG fik udlignet trods rødt kort i 86. Men spillet var glimrende, og efter seks nederlag i træk (syv inkl en pokalkamp 19/12) var det rart at undgå tab.

Pointet hjalp dog ikke ret meget i bunden hvor bretonerne ligger næstsidst. Femmandsforsvaret lækkede fælt det meste af efteråret, og den ellers giftige kontrafase var bleg.

Heldigvis for Lorient har klubben kun een spiller til CAN: offensivmand Quattara (starter/indskifter). Lige nu døjer bretonerne med COVID – seks spillere er i isolation. Men kun een idealstarter, midtbanemand Le Fée. Desuden midtbanemand Monconduit og angriber Grbic, begge afløsere, foruden nogle reserver.

Dertil kommer dog de skadede der næppe når at blive klar: def-midtbanemand Lemoine, forsvarsafløser Morel og offensivafløser Diarra. Men venstreback Le Goff er klar efter skade.

Bøyes bud: Under 2,5 mål til odds 1,95 – SPIL HER >>*

Lens – Rennes 1 (2-1)

Rennes mangler halvdelen af førsteholdet og må bl.a. stille med tredjekeeperen. Presstærke Lens spiller pokalkamp mod lokalrival blot fire dage før dette opgør (og må undvære mange fans), men bør alligevel stå bedst i dysten mellem to stærke hold der begge gik ned i kadence til sidst i 2021. Det lugter i øvrigt af pænt mange mål…

Dynamiske Lens (nr 9) havde langt hen ad vejen et flot efterår, men sluttede skidt af med 0-3-3 i sidste seks ligakampe. Sidste: 2-1-tab i Nice.

Her var det nordfranske hold dog decideret uheldigt; producerede de bedste chancer og burde have vundet.

Som optakt til Rennes-opgøret skal Lens spille pokalkamp 4. januar mod lokalrival Lille. Men hvis klubben undgår skader i dét opgør (hvor midterforsvarer Gradit har karantæne), ser det trupmæssigt godt ud. De vigtige offensivfolk Kakuta og Said (de var savnet i december) er nemlig klar efter skader.

Væk, pga CAN, er angrebsafløser Ganago og forsvarsafløser Haidara. Ude med skade er fortsat venstreback-afløser Machado.

Lens har i øvrigt styrket trupbredden ved at hente Patrick Berg i Bodø. Nordmanden skal forsøge at tilkæmpe sig en plads på midtbanen. Fofana slår han ikke af, men måske Doucouré?

Rennes (nr 4) spillede guddommeligt fra slut-september til slut-november (vandt desuden sin Conference League-gruppe). Var bedste L1-hold i den periode med kreativt og effektivt spil. Men bretonerne tabte tre af fire ligakampe i december, inkl de sidste to mod top/subtop-konkurrenter: 1-2 mod Nice og 2-1 i Monaco.

Rennes var ellers foran i Monaco, efter flot kombination af angriberne Terrier og Laborde, men blev fortjent overhalet af hjemmeholdet. Bl.a. fordi midtbanemand Majer – en kreativ hovedperson i den flotte periode tidligere på efteråret – spillede skidt. Formbølgedal.

Det skal også med at midterforsvarer Aguerd manglede. Og sagen er: Det gør han også nu. Han er til CAN sammen med førstekeeper Gomis, højreback Traoré og venstrefløj Sulemana. De sidste to kan undværes; Traoré har en stærk afløser i unge Assignon, og Sulemana er ikke fast starter (den hurtige dribler er ustabil). Men Aguerd og Gomis er tunge fravær.

Især når holdet også er ramt af Covid der holder diverse ude mod Lens, inkl angriber Terrier, højrekant Bourigeaud, midterforsvarer Omari og andenkeeper Salin. Endelig er venstreback-afløser Meling fortsat skadet.

Rennes spillede pokalkamp 2. januar hos Nancy (bundhold i L2): Blev elimineret via straffesparkskonkurrende efter 1-1 (Rennes brændte straffe ved 0-0).

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 1,90 – SPIL HER >>*

Se også eksperttippene: Over 2,5 mål og Lens/AH0

Brest – Nice X (1-1)

Tophold Nice er favorit her, men mangler to idealstartere. Direkte spillende Brest har fundet melodien efter en tung sæsonstart og er en farlig modstander.

Brest (nr 12) flirtede med nedrykningszonen i en tung sæsonstart, men i oktober tog Fanden ved det bretonske hold der sluttede 2021 med 6-3-1 i de sidste 10 ligakampe. Træner Der Zakarian ændrede 4-2-3-1 til 4-4-2 og gjorde spillet mere direkte. Det gavnede det kontrastærke hold.

2021 sluttede lidt tungt med 0-4 mod Montpellier (vilde cifre; det burde være endt 1-2) og 1-1 i Troyes, men 2022 åbnede 2. januar med 3-0 over Bordeaux i pokalen. Bordeaux stillede med et halvt ungdomshold, men arbejdet skulle jo gøres af Brest, og det blev det.

Brest må undvære defmidtbanemand Belkebla, der er draget til CAN, men til gengæld er kollega Lasne blevet klar efter en langvarig skade. Han gjorde forsigtigt comeback i december, men var decideret fremragende i pokalkampen mod Bordeaux.

Nice indtager rækkens andenplads efter et flot efterår. Kadencen gik ned i november efter en sprudlende sæsonstart, men Riviera-drengene ruskede op i sig selv og sluttede året med to fine sejre, 1-2 hos Rennes og 2-1 over Lens.

Sidstnævnte sejr var heldig, men demonstrerede god opportunisme (og moral: Lens var foran). Når Nice-spillet kører, er det kvikt, flydende og chanceskabende.

Nu må Nice dog undvære to dygtige folk pga CAN: den målfarlige højreback Atal og den erfarne defensiv-midtbanemand Lemina. Der er habile afløsere, men alligevel en svækkelse.

Bøyes bud: X’et til odds 3,60 – SPIL HER >>*

Odds på Ligue 1

*Reklamelink

Clermont – Reims 2 (0-2)

Clermont mangler topscorer Bayou og sandsynligvis også diverse andre idealstartere. Reims er også svækket, men næppe i samme grad og har en bredere trup.

Clermont (nr 16) ligger ikke til nedrykning, og det er i sig selv en succeshistorie for den lille oprykkerklub. Der er kun eet point ned til stregen i en tæt befolket bund, men Clermont har en kamp i hånden efter 22/12-kampen mod Strasbourg blev udsat, og jeg tror ikke træner Gastien fraviger sin fremadrettede spillestil selv om den koster en del blottelser og modstanderchancer.

Seneste ligakamp, i midtdecember, gav en 0-1-sejr i Angers. Temmelig heldigt, men det skal der også være plads til.

Nu må Clermont dog, pga CAN, undvære angriber & topscorer Bayo – et tungt tab – samt fløjafløser Allevinah og offensivafløser Khaoui. Solgt er desuden en anden offensivafløser, Iglesias.

Venstrefløj Rashani er tilbage efter skade, men der er stærk tvivl om defmidtbanemand Samed, midterforsvarerne Hountondji og Ogier (plus afløser Billong) samt kreatør Berthomier. Disse har været ude pga skader siden start-/midtdecember (for Hountondjis vedkommende siden november) og missede også 2. januar-pokalkampen hos L2-klubben Bastia der vandt 2-0.

Med Garcia ved trænerroret kan Reims (nr 14) være grumme svær at slå; stærkt pres, solid defensiv og giftig kontrafase. Tabelplaceringen imponerer ikke, men efter en tung sæsonstart (nok præget af at holdet skulle vænne sig til Garcias spillestil) lukkede Reims godt ned for efteråret: Kun eet nederlag i nov-dec og tre sejre i de sidste fem runder.

Seneste runde gav 1-1 hos storklubben Marseille; pænt resultat. Champagnedrengene ærgrede sig dog, for de førte 0-1 indtil 98. minut hvor hjemmeholdet fik udlignet trods i undertal efter rødt i 85.

2. januar spillede Reims pokalkamp hos en amatørklub og vandt 0-1. Målet faldt dog først til allersidst.

Midterforsvarer Gravillon kan være med efter karantæne i pokalen. Reims råder også over midterforsvarer Faes og kantafløser Flips der missede Marseille pga Covid.

To nye Covid-tilfælde dukkede dog op 30/12: offensiv-afløser Van Bergen og midtbane-afløser Matusiwa. Væk er også de CAN-udtagne: venstreback Konan, angriber Touré, midtbanemand Cassama og midtbane-reserve Doumbia. Ude med skader er fortsat midtbanemand Munetsi og venstrefløj Zeneli (han har været ude siden sommer).

Reims har i øvrigt købt den talentfulde højreback Busi i Parma. Han kan dog få svært ved at slå Foket af.

Bøyes bud: Reims +0 AH til odds 2,28 – SPIL HER >>*

Se også eksperttippet

Metz – Strasbourg 2 (1-2)

Strasbourg går ind til dette Alsace-Lorraine-derby med de fleste esser på hånden. Træner Stéphan har Covid, og midterforsvaret er svækket, men Metz må undvære seks idealstartere.

Metz (nr 18) fik 1-1 hos Lyon i sidste spillerunde i 2021. Superheldigt i en kamp hvor messinerne næsten ingenting skabte, mens Les Gones producerede diverse gode chancer. Men godt point.

Dermed sluttede året på fin vis (bortset fra pokal-elimination mod en amatørklub); i forrige runde vandt Metz nemlig 4-1 over bundholdskollega Lorient. Over-effektivt, men en god sejr.

Men generelt var efteråret tungt (for sjældent at den ellers farlige kontrafase viste karakter), og foråret tegner heller ikke godt. Def-midtbanemand Pajot er klar efter karantæne, men Metz må undvære seks idealstartere pga CAN: målmand Oukidja, midterforsvarere Bronn og Kouyaté, midtbanefolk Sarr og Maiga, samt kreatør Boulaya. Dertil kommer højrebackreserve Alakouch.

Desuden er def-midtbanemand Ndoram (ellers oplagt afløser for Maiga) og forsvarsafløser Udol stadig ude med skader.

Metz ventes at skrive forårskontrakt med den klubløse midterforsvarer Kana-Biyik der har prøve-trænet med klubben de sidste par måneder. Men den erfarne forsvarer har ikke spillet kamp i næsten et år, så formen er næppe i top.

Strasbourg (nr 10) sluttede 2021 på stærk vis. Tre sejre og eet tab i december (inkl en gevinst i pokalen). Seneste ligakamp bibragte et nederlag på 0-2 mod Marseille, men det var uheldigt. De hjemmestærke alsacianere spillede bedst og havde fortjent mindst uafgjort.

Det kneb mere på udebane i efteråret, men Strasbourg sluttede faktisk året med 2-2-0 på fremmed græs. Jep, træner Stéphan har gang i noget godt i Alsace. Med tremandsmidterforsvar og direkte angreb.

Han går dog glip af optakten til derbyet – og måske også af selve kampen: Covid-isolation siden 29/12. Det samme med def-midtbaneafløser Aholou. Der er desuden tvivl om midterforsvarer Nyamsi, venstreback Caci og angrebs-indskifter Waris der missede 2. januar-pokalkampen i Montpellier. De to første pga skader, Waris pga sygdom (ikke Covid).

Pokalkampen blev i øvrigt tabt 1-0 efter en tæt dyst.

Mod Metz må Strasbourg desuden undvære jernmands-midterforsvarer Djiku og angriber Diallo (starter/indskifter), pga CAN. Og midterforsvarer Le Marchand (ude siden november) er fortsat ukampdygtig.

Bøyes bud: 2-tallet til odds 2,08 – SPIL HER >>*

Se også eksperttippet

Montpellier – Troyes 1 (2-0)

Montpellier fandt melodien i december og ser stærk ud. Troyes har fået ny træner, men han må undvære en række spillere pga CAN og COVID.

Efter et tungt efterår med enkelte positive kampe fandt Montpellier melodien i december hvor klubben vandt fire kampe i træk (fem inkl en pokalkamp), inkl 0-4 hos på det tidspunkt formstærke Brest. Sidste runde i 2021: 4-1 over Angers. Der var fraværsramt, og Montpellier var over-effektiv, men stadig en flot sejr.

Det har helt klart hjulpet at træner Dell’Oglio i startdecember besluttede sig for at bruge unge Wahi som centreforward i stedet for erfarne Germain. Mere speed og mere inspiration. Desuden fandt kreatør Savanier humøret og storformen efter et efterår præget af karantæner.

Montpellier begyndte også 2022 på positiv vis med 2. januar-pokalsejren over Strasbourg: 1-0.

Midterforsvarerne Esteve og Mendes er stadig ukampdygtige, men venstrebenede Cozza (egentlig back) har gjort det overraskende godt på pladsen som højremand som makker til erfarne Sakho der spiller til venstre. Fløjspiller Mavididi missede pokalkampen pga sygdom, men bliver nok klar til Troyes.

Troyes er nr 15 (kun eet point ned til stregeni en tætbefolket bund) – ikke helt skidt for en oprykkerklub. Men fire nederlag i de sidste seks ligarunder i 2021 (1-1 mod Brest i sidste runde) og pokalelimination mod en L2-bundklub kostede træner Battles jobbet i julepausen.

Ny mand med ansvaret: Bruno Irles. Hans første L1-tjans. Indtil nu har han, fraset en kort og kikset periode i moldaviske Sheriff i 2016, kun trænet anden- og tredjedivisionsklubber.

Han får det ikke nødvendigvis nemt i Troyes. Den næste måneds tid må han således klare sig uden fire mand der er taget til CAN: højreback Kaboré, def-midtbanemand Kouamé samt angriberne Touzghar og Baldé.

Samme dag som Irles blev hyret, anden januar, blev Troyes desuden ramt af Covid: Fire spillere, endnu unavngivne, er sendt i isolation og går glip af Montpellier-opgøret.

Bøyes bud: 1-tallet til odds 1,91 – SPIL HER >>*

Se også eksperttippet

Nantes – Monaco X (1-1)

To hold der sluttede 2021 stærkt og også vandt i pokalrunden i begyndelsen af 2022. Men Nantes er svækket af CAN, Monaco (med ny træner ved roret) af COVID.

Nantes (nr 7) sluttede 2021 med tre ligasejre i træk og indtager en glimrende subtop-placering. Ikke dårligt for et hold der i foråret måtte ud i playoff-kampe for at bevare sin L1-plads.

Seneste spillerundes 0-1-sejr hos bundprop Saint-Étienne (der netop havde skiftet træner og kæmpede bravt) var temmelig heldig, men Nantes trak det længste strå via et mål af topscorer Kolo.

Netop Kolo er skadestvivlsom. Han missede 2. januar-pokalkampen mod et amatørhold (Nantes vandt 2-0). Det samme – men pga COVID – gjorde fløjafløsere Coco og Bukari. Disse to misser nok også Monaco.

Væk er helt sikkert venstrefløj Simon (vigtig!), midterforsvarer Castelletto, backafløser Traoré og angrebsafløser Coulibaly. De er nemlig til CAN.

Til gengæld kan kreatør Blas være med; han havde karantæne mod Saint-Étienne (og var tydeligt savnet).

Monaco (nr 6) fik en elendig sæsonstart, men der var klar formfremgang i november og december hvor holdet kun tabte een kamp (hos ligaetter PSG). Inkl EL hvor monegaskerne vandt deres gruppe.

Monegaskerne lukkede 2021 med tre sejre i fire ligakampe afsluttende med en flot 2-1-gevinst over stærke Rennes. Der åbnede godt og kom foran, men siden blev udspillet af Monaco der fortjent gjorde comeback.

Alligevel blev træner Kovac fyret i julepausen. En sjetteplads er simpelthen ikke god nok for Monaco (selv om der blot er fire point op til andenpladsen). Ny mand i det varme sæde er den belgiske mestertræner Philippe Clément (mester med Genk og, to gange, Club Brügge).

Han sad på tribunen under Monacos pokalsejr (1-3) hos L2-klubben Quevilly 2. januar, så Nantes bliver første kamp hvor han har ansvaret.

Her må han dog undvære en række spillere pga Covid, inkl offensivmand Diop (stærkt efterår), midterforsvarere Badiashile og Disasi (afløser), samt midtbane-folk Fofana og Lucas (afløser). Der er desuden tvivl om midtbanemand Tchouameni, højreback Sidibé og kreatør Golovin der missede pokalopgøret pga skader. Men midterforsvarer Maripan er klar efter karantæne i pokalen.

Monaco har i øvrigt købt højreback-stortalentet Vanderson i Gremio. Han skal tage kampen op med erfarne Sidibé og Aguilar.

Bøyes bud: X’et til odds 3,25 – SPIL HER >>*

Lyon – PSG 2 (0-1)

Storkampen er desværre præget af COVID. Især hos Lyon, men hos PSG er Messi ramt. Mbappé er der dog, og han fører vel pariserne til sejr.

Lyon (nr 13) indtager en elendig placering; pinligt for storklubben fra Frankrigs gastronomiske hovedstad. Træner Bosz blev hyret i sommer for at få holdet til at spille mere offensivt og samtidig være effektivt både fremad og i forsvaret. Det er ikke lykkedes. Lyon spiller skam offensivt og har skabt pænt med chancer, men har været ineffektiv i afslutningerne, og manglende balance plus dårlige tilbageløb har medført alt for mange kontrachancer til modstanderne.

2021 sluttede med FEM kampe i træk uden sejr. Til sidst en heldig 0-0 hos Lille og en uheldig 1-1 hjemme mod bundholdet Metz.

Mod PSG må Lyon undvære de CAN-udtagne angribere Ekambi (starter), Slimani og Kadewere. Ude med skader er desuden fortsat midterforsvarerne Denayer (starter) og Diomandé.

Og så er der Covid-tilfældene… Syv styk, mindst, meldtes det 29. december. Unavngivne, bortset fra kreatør Paqueta, pt i isolation i Dubai. Det er muligt at han og de andre når at blive klar til PSG-kampen efter isolation (mindst syv dage), men forberedelsen er bestemt ikke ideel.

PSG fører ligaen suverænt med 13 point ned til nr 2. Men spillet har ikke overbevist. I mange kampe har pariserne kun fået point pga held og/eller individuelle præstationer.

Sidstnævnte er hvad der kan ske når man har folk som Mbappé og Messi, men træner Pochettino ville nok foretrække godt HOLDspil med genistreger som krydderi. Desværre har han ikke formået at organisere eller motivere de store offensivstjerner til at foretage pres og genpres. Messi har desuden, trods stærke glimt, været langt fra topformen – måske fordi han ankom til Paris utrænet og i dårligt humør efter en kaotisk sidste tid i Barcelona.

Efterårets sidste kamp, 1-1 hos bundholdet Lorient, var symptomatisk for PSG der længe var bagud (fortjent), men fik hevet uafgjort i land med et mål i overtiden. Fint at pariserne fik etableret et godt pres til sidst, endda efter rødt til Ramos i 86., men overordnet var det en skidt kamp.

PSG manglede dog Mbappé og spilfordeler Verratti pga karantæne. De kan være med nu, ligesom venstreback Mendes, klar efter skade. Midterforsvarer Ramos må også spille; afsoner nemlig sin karantæne i 3. januar-pokalkampen mod en 4.-divisionsklub. Hvor truppens sydamerikanere i øvrigt nok spares efter sen tilbagekomst (2/1) efter jul og nytår.

Ukampdygtige er fortsat kreatør Neymar og venstreback-afløser Bernat. Desuden mangler højreback Hakimi og def-midtbanemand Gueye skal spille CAN. Det samme skal forsvarsafløser Diallo der desuden nærmer sig et salg. Offensivafløser Draxler er tilbage efter skade.

Bemærk: 1. januar meldte PSG om fire Covid-tilfælde: tre reserver samt Messi; sidstnævnte i isolation i Argentina. Men Messi blev efter sigende ramt af virussen mellem jul og nytår, så der er en chance for at han kan kan færdiggøre isolationen i tide og nå frem til Lyon-kampen.

Bøyes bud: 2-tallet til odds 2,03 – SPIL HER >>*

Odds på Ligue 1

*Reklamelink

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

10 kommentarer

 1. Mht 4/1-pokalkampen mellem de nordfranske lokalrivaler Lens og Lille: Lille er blevet ramt af tre nye Covid-tilfælde: Def-midtbanefolk André og Xeka samt en endnu unavngiven spiller. I forvejen var fire spillere i isolation: angriber David samt fløjafløser Lihadji plus backafløserne Bradaric og Gudmundsson.

  Da Lille også må undvære højreback Celik (skadet) og angriber Yilmaz (karantæne) – og da angrebsafløser Weah fortsat er ukampdygtig – må holdet siges at være markant svækket.

  Oddsene på Lens er da også faldet drastisk.

 2. Lille-Lorient: 2 nye Covid-tilfælde i Lorient.

  Lyon-PSG: PSG-keeper Donnarumma ramt af Covid. Lyon-kreatør Paqueta tilbage i madbyen efter Covid-isolation i Dubai; han kan være med mod pariserne.

  PSG vandt i øvrigt pokalkampen hos Vannes i går: 0-4. Tre mål af Mbappé.

 3. Messi er ikke længere Covid-positiv, er ude af sin isolation i Argentina og vender tilbage til Paris i dag. Kan i princippet træne med fra i morgen og kan MÅSKE spille mod Lyon.

 4. Nice lejer Amavi i Marseille (hvor det kniber med spilletiden i et system uden backs). Dermed vender den offensivt stærke venstreback (27 år) tilbage til klubben hvor han slog igennem for cirka otte år siden. Nice har allerede talentfulde Bard på pladsen, så det siger noget om ambitionerne i Riviera-klubben.

 5. Lille-Lorient udsættes. Årsag: Mange Covid-tilfælde i begge trupper.

 6. Bordeaux-Marseille: Kampen er ikke aflyst – endnu. Ifølge ligaens Covid-regler sker aflysning kun hvis der er mindst 11 tilfælde i en spillertrup. Pt har Bordeaux “kun” otte. Dertil kommer en række skader, men det er ikke Covid-relateret.

  Nu er Marseille dog også blevet ramt af en mindre Covid-lavine: Fem spillere er ramt. Der skulle være tale om midterforsvarer Alvaro (starter/afløser), midtbanefolk Rongier og Gerson, angriber Milik samt andenmålmand Mandanda.

 7. Den fysisk stærke og gennembrudsfarlige fløjspiller Thioub er skiftet fra Angers til Saint-Étienne. Dog tvivlsomt om han kan forstærke bundholdet her og nu; ud over 13 minutters indskiftning i en pokalkamp i december har han ikke spillet kamp siden oktober hvor han fik nogle andetholdskampe for Angers.

  Han passede ikke ind i spilsystemet i Angers hvor der bruges wingbacks. Men er han en glimrende fløj som bør kunne gøre det godt i Saint-Étienne – når han lige har fundet konditionen og formen.

  Hov, og Saint-Étienne har også snuppet målmand Bernardoni i Saint-Étienne. Dygtig keeper der bibringer noget rutine (helgenklubbens tre hidtidige målmænd var alle yngre end 22). Han mistede sin startplads i Angers da han blev syg i november, og afløser Petkovic storspillede.

 8. Efter farvel til Bernardoni og Thioub har Angers til gengæld sagt velkommen til Bentaleb. Den 27-årige midtbanemand har senest (han har ikke været i aktion siden februar sidste år) spillet for Schalke. Han begyndte sin prof-karriere i Tottenham, men var i franske Lille i ungdomstiden.

 9. Messi-afbud til Lyon-PSG. Hvor det lokale politi i øvrigt melder adgang forbudt for PSG-fans.

 10. Nantes-Monaco: Monaco-topscorer Ben Yedder misser opgøret pga positiv Covid-test.

Skriv et svar