18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Bøye: Tips til 17. runde i Ligue 1 d. 4. – 5. december 2021

Onsdagens runde er slut, og vi ser frem mod weekenden hvor de franske klubber skal i aktion igen. Et hårdt program der kan medføre turnover, fx i det interessante opgør mellem dynamiske Lens og ligaetter PSG. Få styr på trupnyt og form i optaktens 10 grundige kampanalyser – og kom gerne med kommentarer og spørgsmål.

Bemærk: Optaktens tip, “Bøyes bud”, er skud fra hoften der ikke nødvendigvis holder værdi. Hvis jeg er overbevist om værdien, smider jeg også bettet som eksperttip. Men statistik skal der da føres (over Bøyes bud; ikke ciffertippene). Seneste rundeoptakt gav et underskud på -3,51 units (fordi et X til odds 5 gik galt i 93. minut). Det samlede resultat lyder på selvsamme: -3,51. Dette efter 12 rundeoptakter og i alt 121 Bøye-bud til 1 unit per tip.

Jens Bøye

Jens Bøye Ligue 1

Jens Bøye

Marseille – Brest X (1-1)

I mødet mellem to formstærke hold er storklubben Marseille naturligvis favorit på eget græs, men solide og kontrafarlige Brest kan blive en svær hurdle.

Marseille fik ret hurtigt sat sig på onsdagens udekamp mod ellers godt kæmpende Nantes: mål i 30. og Nantes-rødt i 32. minut. Derefter var der styr på opgøret, og sejren blev spillet sikkert i land, men det blev ved 0-1. Samme cifre som i seneste weekends hjemmesejr over Troyes. Hvor fans var forment adgang; det er de ikke denne gang.

Centreforward Milik og højrekant Lirola blev startsparet og er sandsynligvis med fra start mod Brest. Højrefløj Ünder (savnes) er nok stadig ukampdygtig, ligesom angrebsindskifter Dieng.

Midtbanemand Gerson spillede endelig en god kamp, inkl scoring, og bør få genvalg. Men efter at have spillet ret centralt mod Nantes (hvor normalkreatør Payet var angriber/falsk nier fordi Milik var på bænken), flyttes han nok ud på venstrekanten i stedet for Konrad, hurtig, men formsvag.

Med onsdagens 1-0-sejr over Saint-Étienne er Brest oppe på fem sejre i træk (og syv runder i træk uden tab).  Og spillet er virkelig stærkt.

Det formstærke bundhold Saint-Étienne tog initiativet fra start, men det passede de omstillingsstærke bretonere fint. Trods boldbesiddelse formåede helgenklubben ikke at producere gode chancer mod det solide Brest-forsvar (bortset fra et overligger-hovedstød kort før tid), mens hjemmeholdet var farligt via kontraer og dødbolde.

Bøyes bud: Brest +1 asian handicap til odds 1,95 – SPIL HER >>*


Lille – Troyes X (1-1)

Lille så godt ud mod formstærke Rennes, men Troyes kan muligvis drille. Oprykkeren ændrede med succes taktik i onsdagens runde.

Lille havde dummet sig (afgivet føring og tabt point) i fem ligarunder i træk op til onsdagens udekamp mod Rennes, men nu blev det endelig til ikke blot føring, men også til sejr: 1-2. Lidt heldigt/over-effektivt i en chancefattig affære, men Lille var bedste hold på banen mod formstærke, men midtbanesvækkede, Rennes.

Især midtbanedynamo Sanches var god, placeret i en rolle som højrekant, dvs med mere offensiv frihed end normalt.

En god sejr for mesterholdet der efter en tung sæsonstart kun er nr 12 i tabellen.

Veteranangriber Yilmaz blev startsparet mod Rennes og starter nok på banen mod Troyes, men ikke nødvendigvis i stedet for afløser Weah der spillede en stærk kamp onsdag. Det KAN blive topscorer David – pt i en lille formbølgedal – der ofres. Tilbage fra karantæne: højreback Celik. Afløser Djalo var dog vældigt god mod Rennes-dribler Sulemana.

Efter at være gået fra banen uden at score i tre nederlag i træk, vandt Troyes onsdag 2-0 over Lorient via to tidlige scoringer. Opmuntrende endelig at komme på scoringstavlen, og samtidig var forsvaret solidt.

Det skal med at Lorient var mandefaldsramt og ligeledes formsvagt, men alligevel: Troyes bør overveje at holde fast i den 4-4-2-formation (med diamant) som holdet benyttede onsdag – efter ellers at have spillet med tremandsmidterforsvar hele efteråret. God var især offensiv-midtbanemand Dingomé.

Formationsvalget var nok efter devisen: Nød lærer nøgen kvinde at spinde. Midterforsvarerne Azamoum og Rami manglede nemlig. Men det gør de nok stadig (langtidsskadede Azamoum helt sikkert), så hvorfor ikke fortsætte?

Bøyes bud: Troyes +1 asian handicap til odds 2,17 – SPIL HER >>*


Lens – PSG X (1-1)

Få klubber kan flytte bolden så hurtigt og effektivt som disse to hold. Lens skruer nok lidt ned for vovemodet mod den suveræne ligaetter, men bør stadig komme til chancer. PSG så skidt ud offensivt onsdag. Hvad nu – turnover?

I onsdagens rodede udekamp mod oprykker Clermont, sad Lens (nr 5) på tingene i første halvleg og kom fortjent foran 1-0, men ud af ingenting fik hjemmeholdet udlignet kort før pausen. I anden halvleg løftede Clermont spilkvaliteten (mens Lens sænkede kadencen), og i sidste ende var 2-2 egentlig lidt heldigt for Lens. Trods rødt kort til Clermont 5 minutter før slutfløjt.

Kreatør Kakuta blev startsparet. Fofana overtog pladsen og sørgede for to mål, men han var savnet på den bageste midtbane. I det hele taget en svag indsats af Lens – bortset fra Fofana. Offensiven var ikke så dynamisk som sædvanligt, mens forsvaret igen var hullet.

I angrebet savnedes teknisk dygtige Said, og spørgsmålet er om han når at blive klar til weekenden. Tvivlsomt. Men en start til Kakuta bør hjælpe.

PSG fører stadig rækken suverænt, men fik kun 0-0 hjemme mod Nice (nr 4). Pariserne havde flest chancer, men ikke helt så mange som de plejer. Til gengæld var defensiven usædvanligt solid. Nok hjulpet af at Nice-angriberne pt mangler form.

Lørdag kan midtbanen være væsentligt mere kreativ (og presstærk). Spilfordeler Verratti og midtbanekollega Paredes var kun indskiftere mod Nice efter skader, men kan meget vel starte nu. Men i angrebet er venstrefløj Neymar fortsat skadet (afløser Di Maria gjorde det dog godt mod Nice, var offensivens klart bedste), og spørgsmålet er om Messi og/eller Mbappé skal have en startpuster i det tætte program. Begge var blege mod Nice. Og begge viste sig igen-igen uvillige/ude af stand til at gennemføre det pres- og genpres-spil som træner Pochettino excellerede med i Premier League.

Hvis der køres turnover mod Lens, sker det dog næppe for at spare folk til tirsdagens ligegyldige CL-hjemmekamp mod Club Brügge. PSG kan ikke flytte sig fra gruppens andenplads.

I midterforsvaret – hvor Kimpembé er skadestvivlsom – er Ramos en mulighed. Han fik en fin debut for PSG i seneste weekend og blev så – af forsigtighedshensyn efter den lange skadespause – sparet mod Nice. Midtbanefolk Herrera og Wijnaldum (og offensivafløser Draxler) er nok fortsat ukampdygtige.

Bøyes bud: Lens +1 asian handicap til odds 1,84 – SPIL HER >>*


Saint-Étienne – Rennes X (1-1)

To hold der begge snublede onsdag efter sejre i seneste runder. Rennes (nr 3 efter fremragende oktober og november) har et helt andet udgangspunkt end bundholdet Saint-Étienne, men er nok stadig midtbanesvækket, mens SE styrkes.

Med to sejre i træk til at booste selvtilliden tog Saint-Étienne initiativet fra start i udekampen mod Brest, men uden at producere ret mange gode chancer (havde dog et hovedstød på overliggeren). Formstærke Brest var farlig via kontraer og dødbolde og fortjente sejren.

Nu har helgenklubben førstekeeper Green, midterforsvarer Kolo og midtbane-afløser Youssouf tilbage fra karantæne. Stadig ude er nok midtbanemand Neyou og offensiv-indskifter Nordin. Ude er helt sikkert stadig langtidsskadede Hamouma, angrebs-indskifter.

Kolos tilstedeværelse bør betyde at spilfordeler Boudebouz ikke, som mod Brest, spiller en pudsig rolle som centralmand i midterforsvaret hvorfra han som en meget dybtliggende Pirlo leverede en række fine, kædebrydende afleveringer. Problemet var at han forblev nede i den bageste række og dermed manglede i offensiven hvor der var for få til at bruge hans stikninger. Samtidig var han ikke meget bevendt som bolderobrer.

Så gik den ikke længere for Rennes (nr 3). Efter fremragende spil og ni runder i træk uden nederlag (seks sejre), tabte bretonerne 1-2 mod Lille. Lidt uheldigt i en chancefattig affære, men Rennes- indsatsen var bleg. Det kostede at starte uden to vigtige, kreative midtbanefolk, Tait (skadet) og Majer (træt og derfor startsparet).

Nu starter Majer nok på banen, men tvivlsomt om Tait når at blive klar. Til gengæld kunne det være interessant at se Doku fra start. Efter skadespause har den hurtige højrefløj kun været indskifter i de seneste kampe, men han har set bedre og bedre ud – inkl et godt indhop mod Lille.

Bøyes bud: Saint-Étienne +0,5 til odds 2,05 – SPIL HER >>*

Odds på Ligue 1

*Reklamelink


Lorient – Nantes 2 (0-1)

De to bretonerklubber tabte begge onsdag, men form- og trupnytmæssigt er Nantes bedre end Lorient.

Med onsdagens 2-0-tab i Troyes er Lorient (nr 16) oppe på fem nederlag i træk med samlet målscore 1-11. Første halvleg var decideret elendig – også af det ellers basalt solide forsvar. Anden halvleg bedre – efter skifte fra femmands- til firemands-forsvar – men mandefaldsramte Lorient kom ikke frem til ret meget.

Lorient må nok fortsat undvære midterforsvarer Jenz, venstreback Le Goff, midterforsvars-afløser/back-afløser Morel samt def-midtbanemand Lemoine og angrebs-indskifter Diarra. Det kan ikke afvises at 1 eller 2 når at blive klar, men det er tvivlsomt, og spørgsmålet er om det rækker til at gøre en forskel på formsvage hold.

Efter det lidt heldige 1-1-resultat i Lille var det op ad bakke for Nantes (nr 13) i onsdagens hjemmekamp mod Marseille. Bagud efter 30 minutter, og rødt til forsvarsstyrmand Pallois i 32. Bretonerne kæmpede bravt, og målmand Lafont stod flot, og de holdt Marseille fra yderligere scoringer, men nederlaget kunne ikke undgås: 0-1.

Nu er Pallois i karantæne, mens midtbanemand Chirivella er tilbage fra samme – hvormed den fleksible def-midtbanemand Girotto kan vikariere for Pallois i forsvaret; det gør han typisk solidt. Højreback Corchia er nok stadig ukampdygtig, men kollega Fabio er klar efter karantæne. Måske en start til venstreback Traoré der sad på bænken mod Marseille efter at have misset nogle runder pga sygdom. Den unge afløser Merlin har generelt gjort det nydeligt, men han havde problemer onsdag.

Bøyes bud: Nantes +0 asian handicap til odds 1,87 – SPIL HER >>*


Monaco – Metz 1 (3-1)

Monaco viser nydelig form (og sparede spillere onsdag), mens bundholdet Metz så skidt ud onsdag og er svækket på den defensive midtbane.

Efter en tung sæsonstart er Monaco uden nederlag siden oktober, og spillet har set glimrende ud på det seneste. Inkl en ret uheldigt uafgjort hjemme mod Strasbourg i seneste weekend og onsdagens 1-3-sejr hos Angers.

Her tillod Monaco sig at startspare idealstarterne Ben Yedder (topscorer), Caio, Fofana og Golovin, men var alligevel klart bedst i første halvleg og førte 0-2 ved pausen. I anden halvleg handlede det om at køre sejren hjem. Angers fik reduceret, men en monegaskerkontra dræbte kampen.

Nu må de førnævnte sparede spillere formodes at starte inde (trods den flotte indsats af reserverne). Men midterforsvarer Badiashile er nok stadig ukampdygtig.

Metz formåede ikke at følge op på seneste weekends fine 0-1-sejr i Nice. Onsdag tabte klubben 1-3 hjemme mod Montpellier. Der var lidt over-effektiv/heldig, men alligevel en fortjent sejr. Og en dårlig indsats af messinerne. Med venstre wingback Delaine samt angribere De Preville og Nguette som hæderlige undtagelser.

Nu er kreatør Boulaya tilbage efter to kampdages karantæne. Men def-midtbanemand Maiga der blev skadet kort før Nice-opgøret (hvor afløser Pajot var ok; han var til gengæld ringe mod Montpellier), er nok stadig ukampdygtig, og kollega NDoram er nyt fravær.

Bøyes bud: Monaco -1,25 asian handicap til odds 1,89 – SPIL HER >>*


Montpellier – Clermont 1 (3-1)

Det lugter af mål mellem to hold med defensive problemer.

Montpellier rejste sig efter to nederlag uden at score: Onsdag blev det til 1-3-sejr i Metz. Lidt over-effektivt, men generelt en god indsats. Især af kreatør og dødboldsspecialist Savanier, tilbage efter karantæne.

Også værd at bemærke: Unge Wahi fik chancen som centreforward i stedet for formsvage Germain og kvitterede med et mål og en assist.

I midterforsvaret mangler Esteve sandsynligvis stadig, og kollega Thuler er åbenbart ikke i brugbar form: Han har siddet på bænken i seneste tre kampe efter at være vendt tilbage efter skadespause. I seneste to kampe har det været Cozza (egl venstreback) der har udfyldt højre-midterforsvarsplads ved siden af styrmand Sakho. Ikke ideelt. Cozza er fodkvik, men er ikke god i luften og placeringsevnen er ikke just fantastisk på den fremmede position.

I onsdagens rodede hjemmekamp mod Lens blev den højtpressende oprykker Clermont (nr 17) udspillet i 1H, og Lens kom fortjent foran 1-0, men ud af ingenting fik hjemmeholdet udlignet kort før pausen. I anden halvleg løftede Clermont spilkvaliteten (mens Lens sænkede kadencen), og i sidste ende var 2-2 egentlig lidt uheldigt. Trods rødt kort 5 minutter før slutfløjt.

Men altså: Point efter fem nederlag i træk. Og en scoring af den ellers formsvage angriber/topscorer Bayo. Dårlig kamp, men et mål. Kan evt give ham det puf der skal til for at genfinde formen.

Clermont må nok stadig undvære venstrefløj Rashani, og afløser Allevinah var dårlig mod Lens. Ude er fortsat forsvarsfyrtårn Hountondji. Han savnes; afløser Billong så skidt ud mod Lens.

Kreatør Berthomier – glimrende sæsonstart, men har vist træthed på det seneste – blev sparet mod Lens. Afløser var Magnin i dennes første start efter et halvt års skadespause. Spillet var da også temmelig rustent, men han scorede, så ganske godt comeback.

Bemærk også: Førstekeeper Desmas blev sat af for en måned siden efter en skidt indsats (og generelt en tung sæsonstart). Siden har andenmålmand Djoco stået i nu tre kampe i træk. Med diverse drops til følge. Mod Lens kostede han i det mindste ikke mål, men sikker virkede han bestemt ikke.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 1,75 – SPIL HER >>*


Reims – Angers 1 (2-1)

Hjemmeholdet viser bedre form end Angers der har tabt kadence efter stærk sæsonstart.

Reims var lidt heldig med at vinde 1-2 i Lyon onsdag: Havde reelt kun chancer til een scoring, og sejrsmålet faldt i 93. minut. Men champagnedrengene stod ganske solidt og var dygtige til at kontra-udnytte hjemmeholdets dårlige organisation.

Dermed er Reims oppe på to sejre i træk efter en tung periode i oktober og november. Næppe tilfældigt at det falder sammen med at holdet i den nævnte periode, pga skader, typisk var nødt til at spille med firemandsforsvar. I seneste to kampe (med Foket tilbage efter skade) har man kunnet vende tilbage til yndlingssystemet med tremandsmidterforsvar og wingbacks.

Reims fik endda sejren over Lyon i hus trods fraværet af træner Garcia (Covid). Han misser også weekendens runde. Til gengæld er midtbanemand Matusiwa tilbage fra karantæne, så nu er der virkelig konkurrence om pladserne på midten hvor Berisha i sin første start siden september spillede en stærk kamp mod Lyon, mens Munetsi var indskifter efter skadespause. Dog tvivl om kollega Cassama, udskiftet i pausen efter en god første halvleg. Topscorer Ekitike blev i øvrigt startsparet (efter tynd indsats i seneste weekend), men kom ind og scorede sejrsmålet.

Efter tre kampe uden nederlag (kun een sejr, men uafgjort hos stærke Lille og Lens), uprangende, men gode point, skuffede Angers onsdag mod et turnover-præget Monaco-hold der trods diverse reserver var klart bedst i 1H (0-2-føring) og kørte den hjem i 2H. Angers fik reduceret  til 1-2, men en monegaskerkontra dræbte kampen.

Angeviner-dynamikken har tabt en del oomph efter den flotte sæsonstart.

Venstreback Doumbia er tilbage fra karantæne. Førstekeeper Bernardoni er muligvis startklar efter at have misset de seneste fire kampe pga sygdom, men afløser Petkovic har stået fint. Han var også god mod Monaco.

Bøyes bud: Reims +0 asian handicap til odds 1,77 – SPIL HER >>*


Nice – Strasbourg X (1-1)

Nice fik uafgjort mod PSG, men offensiven virker langt fra topformen. Strasbourg har derimod godt gang i offensiven, men er en del svagere ude end hjemme.

Efter to dårlige indsatser i træk – heldig 1-2-sejr i Clermont samt 0-1-nederlag mod Metz – fik Nice (nr 4) 0-0 i Paris hos den suveræne ligaetter PSG. Lidt heldigt, i og med, at pariserne havde chancerne til at vinde, men generelt en virkelig god defensiv indsats af Nice. Der også sendte en del gode angreb afsted. Desværre viste angriberne Dolberg (dog hovedstød på træværket) og Delort igen at de er et stykke fra topformen pt.

Holdets farligste angriber pt, Gouiri, blev startsparet. Mon ikke han er med fra start nu. Det kan den målfarlige højreback Atal også være; han var på bænken mod PSG efter skadespause. Tilbage fra karantæne er def-midtbanemand Rosario, men en startplads er ikke garanteret. Hollænderen har vist skidt form i seneste runder.

Strasbourg (nr 6) vandt 5-2 over Bordeaux i onsdagens hjemmekamp. Kom bagud i 2. minut, men fik fortjent vendt det og førte 3-1 ved pausen.

Det var femte runde i træk uden nederlag for alsacianerne, inkl uafgjort hos Nantes og Monaco. Begge gange dog lidt heldigt. Hjemmebane er klart bedre for Strasbourg end fremmed græs.

Den erfarne midterforsvarer Le Marchand mangler nok stadig (afløser Perrin har dog gjort det nydeligt). Angriber Diallo blev startsparet mod Bordeaux, men afløser Gameiro gjorde det fortrinligt, så der er god konkurrence om pladserne.

Bøyes bud: X’et til odds 3,80 – SPIL HER >>*


Bordeaux – Lyon 2 (1-3)

To formsvage hold, men Lyon har klart højere topniveau og bør have gode chancer for at straffe hjemmeholdets elendige defensiv.

Bordeaux fortsatte dérouten med onsdagens 5-2-nederlag i Strasbourg hvor girondinerne kom foran i 2. minut, men derefter blev udspillet. Kun angriber Hwang kan siges at have gjort det ok – og det primært fordi han, trods tydeligt langt fra topformen efter sin skadespause, trods alt fik scoret.

Det var Bordeaux’ andet nederlag i træk og tredje i seneste fire kampe der kun har givet eet point og en pinlig målscore på 8-13. Offensiven kan godt bide fra sig, men defensiven er hamrende elendig.

Defensiv-midtbanemand Otavio blev dog startsparet, sammen med venstreback Mangas. De kan måske hjælpe en smule – men Bordeaux tabte jo også med dem i startopstillingen. Spørgsmålet er om den savnede forsvarsstyrmand Koscielny (eller afløser Medioub) kan spille efter at have misset de seneste tre kampe. Det virker tvivlsomt.

Lyon tabte 1-2 til Reims i onsdagens hjemmekamp. Som i seneste weekends 0-1-sejr i Montpellier, vaklede centraldefensiven; denne gang var Les Gones bare oppe mod en bedre kontrafase. Samtidig var målmand Lopes mindre fremragende end normalt.

Det til trods havde Lyon sådan set chancerne til at vinde, men Paqueta & Co havde generelt en dårlig dag på kontoret (måske til dels pga det tomme stadion; straf efter flaskekast mod Marseille). Eneste der ydede en stærk indsats: Højreback Gusto. Både offensivt og defensivt demonstrerede ungersvenden  påny at den skadede anfører Dubois kan undværes.

På centreforward-pladsen var Slimani decideret ringe, og det kan godt være det er tid til en startplads til Dembélé, tilbage efter skadespause og indskifter i seneste par runder (startede dog inde mod Brøndby) i forrige midtuge).

Bøyes bud: Lyon -1 asian handicap til odds 2,25 – SPIL HER >>*

Odds på Ligue 1

*Reklamelink

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

1 kommentar

  1. Mht lørdagens kampe:

    Marseille (Brest) har højrefløj Ünder tilbage i truppen efter skadespause. Kreatør Payet har været tvivlsom, men er også med.

    Lille (Troyes) må undvære angriber Weah der spillede en flot kamp onsdag hvor han var vikar for Yilmaz der blev sparet.

    Troyes mangler stadig midterforsvarer Rami.

    Lens har tvivl om kreatør Kakuta, men han er med i truppen mod PSG.

Skriv et svar