18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Bøye: Tips til 16. runde i Ligue 1 d. 1. december 2021

Le cheval er i stald efter weekendens kampe, men kun for en stund. Midtugerunde denne onsdag, så lad os klæde os på med grundige analyser af alle 10 opgør, inkl PSG mod danskerklubben Nice samt højtflyvende Rennes mod mesterhold Lille.

Husk: Optaktens tip, “Bøyes bud”, er skud fra hoften der ikke nødvendigvis holder værdi. Hvis jeg er overbevist om værdien, smider jeg også bettet som eksperttip. Men statistik skal der da føres (over Bøyes bud; ikke ciffertippene). Seneste rundeoptakt gav et lille underskud på 0,43 units. Dermed lyder det samlede resultat på et rundt NUL; hverken over- eller underskud. Dette efter 11 rundeoptakter og i alt 111 Bøye-bud til 1 unit per tip.

Jens Bøye

Jens Bøye Ligue 1

Jens Bøye

Angers – Monaco X (1-1)

To hold med hang til uafgjort. Monaco med højere topniveau (om end angevinerne ikke skal undervurderes), men monegaskerne virker trætte i det tætte program.

Angers spillede 2-2 i Lens. Førte 0-1 efter en god første halvleg hvor det farlige hjemmehold blev holdt fra fadet (xG 0,05), og angevinerne var farlige på kontra. Men Lens kom blæsende ud til anden halvleg og  scorede to hurtige mål. Begge gange via gennembrud i Angers’ højre forsvarsside hvor den hurtige wingback Cabot, ellers god, på mystisk vis pludselig var usynlig. Midterforsvaret så heller ikke godt ud. Angers var ellers solid hos Lille (1-1) og mod Lorient (1-0-sejr) i forrige to runder, men ok – Lens er ikke nem at holde styr på.

Men så trak Lens sig lidt tilbage, og Angers fik lov til at tage mere initiativ. Som de (fraset en god kontrachance til Lens) udnyttede fornuftigt til at udligne efter dødbold. Derefter forsøgte hjemmeholdet at presse på, men kunne ikke genfinde det rasende tempo fra midtvejs i kampen.

Førstekeeper Bernardoni er muligvis startklar efter at have misset de seneste tre kampe pga sygdom, men afløser Petkovic har stået fortrinligt.

Med søndagens 1-1 (to straffespark) hjemme mod Strasbourg er Monaco uden sejr i seneste fire ligarunder (de seneste tre dog uden tab). Første halvleg var glimrende og gav 1-0-føring. Monegaskerne havde momentum efter det flotte comeback fra 0-2 til 2-2 mod Lille og midtugens fine 2-1-sejr over stærke Real Sociedad. Men selvsamme EL-kamp betød at det kneb med kræfterne i anden halvleg mod Strasbourg.

Nu gælder det så en onsdagskamp; opgør nr fire på blot 13 dage. Men Monaco kan nok starte med den vigtige midtbanespiller Tchouameni der missede EL-kampen og af forsigtighedshensyn kun var indskifter mod Strasbourg. Ude er fortsat fløjafløser Diatta samt nok midtbaneafløser Fabregas. Tvivl om midterforsvarer Badiashile der missede Strasbourg, men kollega Pavlovic (afløser) er tilbage fra karantæne.

Bøyes bud: X’et til odds 3,45 – SPIL HER >>*


Brest – Saint-Étienne 1 (2-1)

Begge viser god form, men Brest får mest ud af anstrengelserne og har klart plus på trupnyt-siden.

Med 1-2-sejren i Bordeaux er Brest oppe på 13 point i seneste fem runder (efter taktiskskifte fra een til to angribere, fra 4-2-3-1 til 4-4-2), fire sejre i træk. Vinbyens hold kom foran, men bretonerne fik fuldt fortjent vendt rundt på tingene. Begge mål sat ind af den formstærke angriber Le Douaron der også strålede i forrige weekends 4-0-hjemmesejr over Lens.

Saint-Étienne ligger næstsidst, men formen er glimrende. November sluttede med to sejre i træk (dog over med-bundhold Clermont og Troyes) og så søndagens langt hen ad vejen gode indsats hjemme mod PSG. Her var SE – med højreback Macon på en venstre-midtbaneplads (det gik glimrende) – foran 1-0 indtil rødt kort før pausen. PSG udlignede straks efter, men skulle hen til 79. og 93. før det blev 1-2 og 1-3.

Nu har den erfarne midterforsvarer Kolo karantæne. Heldigvis for SE er kollega Moukoudi tilbage; efter en måneds skadespause var han indskifter mod PSG. Men ude er nok stadig def-midtbanemand Neyou (samt offensiv-indskifter Hamouma). Desuden er der nye fravær i førstekeeper Green (gode redninger mod PSG) og midtbane-afløser Youssouf; de har karantæne.

Bøyes bud: 1-tallet til odds 2,26 – SPIL HER >>*


Metz – Montpellier X (1-1)

Metz er ikke længere agterlanterne efter den overraskende 0-1-sejr i Nice – eet af ligaens bedste hold i denne sæson (nr 2 indtil lørdagens tab).

Det var en ret heldig sejr; Nice-angriber Delort havde en kæmpechance og var et par centimeter fra at få tildelt straffespark. Men messiner-forsvaret var mere solidt end i forrige rundes vanvittige 3-3 mod Bordeaux. Og mere solidt end i forrige udekamps 0-0 i Marseille.

Offensiven var til gengæld bleg – bortset fra De Preville samt wingbacks Centonze og Delaine. Men Metz er nu oppe på fire runder i træk uden nederlag, og efter tre uafgjorte var det særdeles velkomment med en sejr.

Kreatør Boulaya har karantæne for anden kamp i træk. Tvivl om def-midtbanemand Maiga der blev skadet kort før Nice-opgøret (afløser Pajot var generelt god, men var tæt på at begå straffe).

Montpellier tabte 0-1 til Lyon i en tæt kamp som godt kunne være gået den anden vej; Mollet havde et spark på overliggeren ved 0-0, og Lyon-keeper Lopes havde diverse gode redninger. Det havde Montpellier-målmand Omlin dog også.

Nu er kreatør, dynamo og frisparksspecialist Savanier tilbage fra karantæne: En markant forstærkning. Midterforsvarer Esteve mangler dog stadig, og kollega Thuler er åbenbart ikke i brugbar form: Han har siddet på bænken i seneste to kampe efter at være vendt tilbage efter skadespause. Mod Lyon var det Cozza (egl venstreback) der havde højre-midterforsvarsplads ved siden af styrmand Sakho. Ikke ideelt.

Montpelliers primære problem synes dog at være centreforward-pladsen. Germain åbnede sæsonen på nydelig vis, men har ikke scoret i seneste otte runder. Han er intelligent og teknisk ganske god (hovedspillet er også godt, via næse og timing), men mangler speed og fysik.

Bøyes bud: X’et til odds 3,58 – SPIL HER >>*


Strasbourg – Bordeaux 1 (2-0)

Strasbourg er oppe på fire runder i træk uden nederlag. Efter 4-0-hjemmesejren over Lorient er det blevet til tre uafgjorte, men søndagens lidt heldige 1-1 (to straffespark) hos storklubben Monaco er alsacianerne godt tilfredse med.

Nu er de hjemme på eget græs i Nordøstfrankrig hvor de generelt er stærke og i seneste tre kampe har vundet 5-1 over Saint-Étienne, 4-0 over Lorient og spillet en uheldig 1-1 hjemme mod Reims. Dvs: Heldig i den forstand at der stod 0-1 indtil 96. minut, men uheldig fordi Strasbourg havde fortjent bedre end kryds.

Tvivl om midterforsvarer Le Marchand der har misset seneste tre runder.

Efter den heldige 3-3 i Metz, tabte Bordeaux 1-2 hjemme mod Brest. Girondinerne førte 1-0, men bretonerne fik fuldt fortjent vendt opgøret. Hvilket fik Bordeaux-sportschef Lopes til at sige at spillerne simpelthen ikke er gode nok pt. Derimod bakker han træner Petkovic op.

Petkovic har da heller ikke været synderligt heldig med skader. Spørgsmålet er om den savnede forsvarsstyrmand Koscielny (eller afløser Medioub) kan spille efter at have misset de seneste to kampe; der var håb om at Koscielny kunne være med mod Brest, men man valgte at vente. Og om angriber/topscorer Hwang er startklar; han var indskifter mod Brest efter to måneders skadespause.

Bøyes bud: Strasbourg asian handicap -1 til odds 2,44 – SPIL HER >>*

Odds på Ligue 1

*Reklamelink


Troyes – Lorient X (2-2)

To bundhold med dårlig form og skadesproblemer. To femmandsforsvar, men sejrsbehovet bør overstige forsigtighedstrangen og sætte fut i wingbacks.

Oprykker og bundhold Troyes er gået målløs fra banen i seneste tre runder, alle tabt: 4-0 i Lens, 0-1 hjemme mod Saint-Étienne og i søndags 1-0-nederlag for tomme tribuner i Marseille. Hvor Troyes kæmpede bravt med kompakt femmandsforsvar og da også lykkedes med at holde hjemmeholdets chancetal pænt nede, men nederlaget var fortjent nok. Målmand Gallon måtte hive nogle flotte redninger ud af ærmet.

Angriber Baldé var med mod Marseille efter skadespause, men nu har Troyes skadetvivl om midterforsvarerne Rami og Salmier (især førstnævnte). Problematisk, for i forvejen er kollega Azamoum langtidsskadet.

Lorient (to point foran Troyes) led sit fjerde nederlag i træk med 0-2 i lokalderbyet mod Rennes. Det er næppe en trøst at indsatsen mod storebror sådan set var pænt solid (bortset fra midterforsvarer Mendes), og at 1-1 ville have været et mere rimeligt resultat. Skulle der være en sejrherre, var det dog fair nok at det blev Rennes.

Bretonerne må nok fortsat undvære midterforsvarer Jenz, venstreback Le Goff, midterforsvars-afløser/back-afløser Morel, def-midtbanemand Lemoine og angrebs-indskifter Diarra. Uerfarne Petrot og Loric gør det dog pænt som vikarer i forsvaret.

Angriber Moffi fik i øvrigt en puster fra start mod Rennes; mon ikke han er tilbage i startopstillingen mod Troyes.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 2,11 – SPIL HER >>*


Clermont – Lens 2 (1-2)

To højpresglade hold. Det bør give mange omstillinger og forhåbentligt en del chancer – selv om den ellers kvikke Clermont-offensiv pt virker et stykke fra topformen.

Clermont tabte 1-0 i Reims. Oprykkerklubben var bedst i første halvleg – godt højpres fremtvang mange tidlige boldtab med markant boldbesiddelse til følge (60%) – men trods en del omstillinger med fint potentiale var det småt med klare chancer. De sidste afleveringer manglede klasse. I anden halvleg sad Reims, efter gode indskiftninger, på tingene.

Det var Clermonts femte nederlag i træk. Og man må virkelig sige at holdet har et målmandsproblem. I modsætning til forrige rundes 1-2-tab mod Nice kostede Djoco ikke et mål denne gang, men det kunne han lige så godt have gjort. Diverse drops. Måske er det tid til at genindsætte den normale førstekeeper Desmas – selv om han jo blev bænket af en årsag…

Forsvarsfyrtårn Hountondji er fortsat skadet. Tvivl om venstrefløj Rashani der missede Reims.

Efter 4-0-choknederlaget i Brest var Lens tilbage til sit sædvanlige dynamiske og (trods angrebssvækket) målfarlige jeg hjemme mod Angers, men forsvaret var igen temmelig hullet, og det endte 2-2.

Angers førte 0-1 efter en god første halvleg hvor Lens blev holdt fra fadet (xG 0,05), og angevinerne var farlige på kontra. Men Lens kom blæsende ud til anden halvleg – efter offensiv pause-indskiftning af Haidara for midterforsvarer Medina – pressede Angers i bund og  scorede to hurtige mål.

Så trak Lens sig lidt tilbage, og Angers fik lov til at tage mere initiativ. Som de udnyttede fint til udligning (Lens havde dog en god kontrachance til at gøre det til 3-1). Derefter forsøgte hjemmeholdet at presse på, men kunne ikke genfinde det rasende tempo fra midtvejs i kampen.

I angrebet manglede idealstarterne Said og Kalimuendo. Afløserne Sotoca og Ganago var meget blege i første halvleg og var det sådan set også i anden, men Sotoca vågnede i et vigtigt moment og scorede til 2-1. Nu er Kalimuendo klar efter karantæne. Said er tvivlsom.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 1,79 – SPIL HER >>*


Lyon – Reims X (2-2)

Reims er vendt tilbage til sit yndlingssystem og kan meget vel, trods svækket midtbane, drille storklubben Lyon.

Få dage efter at have vundet 1-3 i Brøndby i Europa League (stort set med et reservehold), vandt Lyon søndag 0-1 i Montpellier i en kamp der godt kunne være gået den anden vej; Lyon-keeper Lopes havde diverse gode redninger. Men bortset fra at centralforsvaret ikke var helt stabilt, var spillet pænt.

Midtbane og offensiv gjorde det godt (bortset fra Aouar). Inkl centreforward Slimani der ligner idealstarteren i front lige nu. Dembélé er tilbage fra skade, men er endnu ikke i topform og var kun indskifter søndag. God var også den unge højreback Gusto – i en grad så man faktisk ikke savner den fortsat skadede anfører Dubois.

Reims vandt 1-0 over Clermont. Var ellers på hælene i første halvleg hvor oprykkerens høje pres fremtvang mange tidlige boldtab, men det førte ikke til de store chancer, og i pausen foretog træner Garcia to gode indskiftninger: Kreatør Kebbal og højre wingback Foket. Sejrsmålet faldt i overtiden, men var fortjent nok.

Foket (klar efter næsten en måneds skadespause) betød skifte fra tomands- til tremandsmidterforsvar og wingbacks (fra 4-3-3 til 3-4-3) – det system Reims har det bedst med.

Nu har midtbanemand Matusiwa karantæne, og da kollega Munetsi nok stadig er ukampdygtig, er midtbaneudbuddet lidt tyndt, men dynamiske Cassama er der stadig, og han kan danne makkerpar med Lopy der blev indskiftet mod Clermont og var med til at gøre en forskel til sidst. Lopy er kun 19 år, men har vist gode ting i denne sæson.

Bøyes bud: X’et til odds 5,00 – SPIL HER >>*


Nantes – Marseille X (1-1)

Efter ganske gode indsatser i 2-2 i Strasbourg og det uheldige 3-1-tab hos PSG, fik Nantes 1-1 i Lille.

Et temmelig heldigt resultat; bretonerne kom bagud og fik kun udlignet fordi en Lille-forsvarer snublede. Siden brændte Lille straffe (snuppet af den fremragende Nantes-keeper Lafont), og i det sidste kvarter var Nantes 10 mod 11 efter rødt kort til backen Fabio.

Fabio kan dog undværes – også selv om ideal-starteren på højreback Corchia nok stadig er ukampdygtig; så er der nemlig habile Appiah. Højreback-fraværene til trods kan forsvaret se en del bedre ud mod Marseille. Midterforsvarer Castelletto og venstreback Traoré, der missede Lille pga sygdom, kan meget vel være tilbage.

Til gengæld er midtbanemand Chirivella ude pga karantæne, men hans plads kan nok indtages af Girotto; midterforsvars-vikar mod Lille.

For tomme tribuner var Marseille (få dage efter EL-nederlag på 4-2 hos Galatasaray) tæt på at måtte nøjes med 0-0 mod Troyes, men det blev til 1-0-sejr. Fortjent trods middelmådig indsats; bundholdet Troyes kom frem til meget lidt. Marseille til en del mere, bl.a. pga kreatør Payet, klar efter karantæne i EL (og efter forrige weekends fan-flaskekast i Lyon-Marseille).

På den defensive midtbane savnedes stærke Kamara. Han var med i truppen, men forblev på bænken i hele kampen. Syndebuk for nederlaget i Istanbul? Måske – selv om han langt fra var den ringeste i dén kamp. Sagen er at han har afvist at forlænge sin kontrakt, så tålmodigheden med ham ligger nok på et ret lille sted. Desværre, for han er altså vigtig for holdet.

Det er højrefløj Ünder også, men tyrkeren har misset de seneste kampe pga en skade. Uvist om han når at blive klar til onsdagens runde.

Bemærk: Marseilles fans er forment adgang til stadion i Nantes.

Bøyes bud: X’et til odds 3,55 – SPIL HER >>*


PSG – Nice 1 (2-0)

Formen er tung for ellers så sprælske Nice, og selv om pariserne ikke spiller supergodt (og er midtbanesvækkede), er de hamrende heldige og vinder kamp efter kamp.

PSG, der fører ligaen suverænt, bliver ved med at vinde – og med at være super-heldig. I udekampen mod Saint-Étienne kneb det igen med spilkvaliteten, og pariserne var bagud indtil kort før pausen hvor hjemmeholdet så rødt. Det endte med PSG-sejr på 1-3.

Det var især den svækkede midtbane (og venstreback Bernat) der gjorde det skidt. I offensiven var Messi og Mbappé i hopla, og i forsvaret fik den længe ventede Ramos, skadet siden sit sommerskifte fra Real Madrid, en stærk debut i det parisiske midterforsvar. Det ville dog ikke undre mig hvis han spares ondag; ingen grund til at løbe en risiko med en spiller der just er vendt tilbage efter langvarig skade.

PSG har nyt fravær i Neymar (nok ude for resten af året); offensivens svageste søndag, men generelt en vigtig spiller. Centreforward Icardi er tvivlsom, men  starter nok alligevel kun hvis Mbappé skal have en puster. Midtbanen må nok stadig undvære Verratti (vigtig), Wijnaldum og Herrera. Målmand Navas er klar efter karantæne og får nok startpladsen fra Donnarumma der ikke så godt ud ved Saint-Étiennes scoring.

Nice har været blandt ligaens allerbedst spillende hold i denne sæson, men det har ikke været til at se i seneste to runder: heldig 1-2-sejr i Clermont samt 0-1-nederlag mod Metz. I sidstnævnte kamp, der kostede et fald fra anden- til tredjepladsen, var det reelt kun midterforsvarer Todibo samt fløjene Stengs og Kluivert der kunne være deres indsats bekendt. Angriber Delort var blandt de blegeste, og han brændte en kæmpechance der må have givet ham mareridt.

Skidt for Nice, for kollega Dolberg (indskifter mod Metz efter dårlig kamp mod Clermont) er heller ikke just i topform for tiden. Kollega Gouri scorede to mål mod Clermont, men var også bleg mod Metz.

Nu må vi se om den målfarlige højreback Atal, ude med skade de seneste to runder, er tilbage. Og om træner Galtier kan give sit hold et spark i røvetten. Sæsonstartens dynamik og effektivitet synes pist borte. Forvent at han ryster posen godt og grundigt mht startopstillingen onsdag.

Een ændring er sikker: Def-midtbanemand Rosario har karantæne. Hollænderens form er dog så ringe at fx erfarne Schneiderlin (eller unge Thuram) næsten kun kan gøre det bedre.

Bøyes bud: PSG asian handicap -1 til odds 1,60 – SPIL HER >>*


Rennes – Lille X (1-1)

Rennes er nu oppe på ni ligarunder i træk uden nederlag, heraf syv sejre. Spillet har generelt været fremragende. Det var det dog ikke helt i søndagens 0-2-sejr hos lokalrival Lorient; en kamp med få chancer. Men det kendetegner et tophold (Rennes indtager nu ligaens andenplads) at det også er effektivt på dage hvor spillet ikke lige glider.

Ud over at der nok var noget træthed fra torsdagens Conference League, hang spiltungheden måske sammen med at træner Genesio kort før startfløjt, fordi midtbanemand Tait blev skadet, var nødt til at ændre formation og taktik. Venstrefløj Sulemana fik chancen og gjorde det egentlig ok (manglede dog noget slutprodukt), men holdet savnede Taits spilintelligens.

Tait er tvivlsom til Lille-opgøret. Til gengæld er det værd at bemærke at Sulemanas højrekollega Doku er ved at genfinde formen. Han er gået glip af det meste af foråret pga en skade, men blev skiftet ind mod Lorient og scorede et nydeligt mål.

Lille har dummet sig i seneste fem L1-runder; dvs tilladt modstander-comebacks efter føring. I seneste weekend var det nordfranske mesterhold foran 1-0 mod Nantes og fortsatte fornuftigt nok med at presse på. Men så snublede midterforsvarer Djalo i en duel, og så fik bretonerne, ud af ingenting, udlignet.

Lille burde stadig have vundet, men den ellers dygtige angriber David brændte et straffespark i 79., kort efter Nantes var blevet reduceret til 10 mand. Men altså: Spillet var nydeligt; en fortsættelse af indsatsen i midtugens stærke CL-sejr over Salzburg.

Den nordfranske klub må nok stadig undvære den skadede midterforsvarer Botman. Afløser Djalo har generelt været god, men mod Nantes kiksede han altså. Derudover er højreback Celik nyt fravær pga karantæne. Afløser plejer at være Djalo, men da han er andetsteds optaget, er det nok lidet benyttede Pied der starter på backen. Det gør han dog som regel ok – når han altså får chancen.

I øvrigt fik midtbanedynamo Sanches en startpuster mod Nantes; mon ikke han er med fra start nu.

Bøyes bud: X’et til odds 3,66 – SPIL HER >>*

Odds på Ligue 1

*Reklamelink

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

4 kommentarer

 1. Rennes-Lille: Lille-midterforsvarer Botman er tilbage i truppen efter halvanden måneds skadespause, og det ventes at han starter inde – så afløser Djalo kan flyttes til højreback hvor Celik har karantæne. Tilbage efter skade er også venstreback-afløser Gudmundsson, men Reinildo holder nok fast i sin startplads.

 2. PSG-Nice: PSG har tvivl om Messi pga sygdom. Spilfordeler Verratti er overraskende tilbage efter skade, mens Ramos (PSG-debut i seneste weekend) mangler i truppen.

  Nice har højreback Atal tilbage i truppen efter skade.

  Strasbourg-Bordeaux: Bordeaux må fortsat undvære forsvarsstyrmand Koscielny.

 3. Lyon-Reims: Midtbanemand Munetsi er tilbage efter skade og ventes at starte inde for Reims der har kollega Matusiwa i karantæne. Hos Lyon ventes Dembélé, for nyligt tilbage efter skadespause, at starte inde i angrebet. Desuden får Shaqiri nok chancen i offensiven i stedet for Aouar der var ringe i weekenden. Forventede opstillinger:

  Lyon : Lopes – Gusto, Boateng, Denayer, Emerson – Caqueret, Guimaraes – Shaqiri, Paqueta, Toko Ekambi – Dembélé

  Reims : Rajkovic – Foket, Gravillon, Faes, Abdelhamid (c), Konan – Cassama, Munetsi – Kebbal – Mbuku, Ekitike

Skriv et svar