18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Bøye: Tips til 14. runde i Ligue 1 d. 19. – 21. november 2021

Det er lige nu tid til landskampe, men derefter følger en spændende runde i den bedste franske fodboldrække. En runde der bl.a. byder på Monaco-Lille og Lyon-Marseille. Bliv tidligt klædt på og læs analyserne af de to storkampe samt de øvrige otte opgør herunder – og følg med i de løbende opdateringer af trupnyt med mere i kommentartråden forneden.

Bemærk: Optaktens tip, “Bøyes bud”, er skud fra hoften der ikke nødvendigvis holder værdi. Hvis jeg er overbevist om værdien, smider jeg dem også som eksperttip. Men statistik skal der da føres (over Bøyes bud; ikke ciffertippene). Seneste rundeoptakt gav et saftigt overskud på 6,93 units (ikke talt med: to korrekte ciffertip, det ene til odds 20). Dermed lyder det samlede resultat på et smalt overskud: +0,93. Dette efter ni rundeoptakter og i alt 91 Bøye-bud til 1 unit per tip. Tilbagebetaling: 101%.

Jens Bøye

Jens Bøye Ligue 1

Jens Bøye

Monaco – Lille X (1-1)

Storkamp mellem Middelhavs-fyrstedømmet (bronze i 20/21) og det nordfranske mesterhold. Kan offensivt svækkede Lille udnytte Monacos defensive svækkelse?

Monaco slog ikke tilbage efter sin offday i Brest (fortjent 2-0-tab) med en kraftindsats i Reims lige før landskampspausen. 0-0 endte det efter en chancefattig affære.

Som noget ret usædvanligt stillede Kovac kun med een decideret angriber – han fokuserede åbenbart mest på at tætne forsvaret. Temmelig uambitiøst at en storklub som Monaco ikke i højere grad går efter sejren. Det skal med at der få dage inden Reims-opgøret blev spillet EL-kamp mod PSV (også 0-0). Men det kan ikke undskylde den dårlige indsats angriber Ben Yedder samt kreatørerne Golovin og Diop lagde for dagen mod Reims; de tre blev alle startsparet mod PSV.

Monegaskeroffensiven KAN ellers være vældigt god, som 1-2-sejr i Eindhoven og 3-1 over Montpellier demonstrerede i slut-oktober.

Bemærk: En del monegaskere er i landsholdstjeneste, inkl midterforsvarer Maripan der nok vender sent tilbage til Monaco efter kampe for Chile i Sydamerika. Spiller han mod Lille? Det kan han blive nødt til: Kollega Badiashile (holdets bedste mod Reims) har karantæne.

Bemærk også: Begge hold skal spille europæisk i midtugen efter denne dyst, Monaco dog først torsdag i Europa League. Lille spiller Champions League tirsdag mod gruppetter Salzburg.

Lille viste flot form i slut-oktober med uheldigt tab hos PSG og stærk sejr i Sevilla, og mesterklubben åbnede da også hjemmekampen mod Angers i overlegen stil og kom foran. Chancerne for at øge blev imidlertid brændt, og i anden halvleg fik modstanderen lov til at presse og komme frem til muligheder. Det endte med 1-1. Ikke helt retfærdigt hvis man tæller chancer over hele kampen, men Lille gav selv Angers en lillefinger.

Det skal dog med at Lille havde Sevilla-midtugekampen i benene; det kan måske forklare hvorfor det kneb med kræfterne i anden halvleg.

Lille har midtbaneafløser Onana i karantæne og må nok stadig undvære den skadede midterforsvarer Botman. Diverse andre har været i landsholdstjeneste, angriberne David og Wah (starter og afløser) endda på den anden side af Atlanten. De starter næppe inde mod Monaco.

Bøyes bud: X’et til odds 3,35 – SPIL HER >>*


PSG – Nantes X (2-2)

Kan kontrastærke Nantes udfordre det ind i mellem usikre pariserforsvar? PSG får nok nogle forsvarere tilbage, men sparer sandsynligvis diverse andre idealstartere pga landskampstræthed, og Mbappé har nok karantæne.

PSG viste interessante tendenser i de sidste kampe op til landskampspausen: Skidt spil og fabelagtigt held. Pariserne var faktisk dårligste hold på banen i tre kampe i træk, mod Lille, Leipzig og senest Bordeaux – og alligevel blev det til sejr, uafgjort og sejr. Mod Bordeaux: 2-3-udesejr selv om girondinerne var tæt på at fuldende et flot (og totalt fortjent) comeback fra 0-3.

Det er opmuntrende for PSG at Neymar viser stigende form. Men forsvar og midtbane…. Uha.

Nu er midterforsvarer Kimpembé nok klar efter den skade der holdt ham ude mod Bordeaux (efter rystende elendigt spil mod Leipzig), og afløser Diallo nok klar efter COVID-karantæne. Spilfordeler Verratti er nok stadig ukampdygtig. Midterforsvarer Ramos, skadet siden han ankom til Paris i sommer, bliver muligvis klar til at begynde i træning her i landskampspausen, men kampklar er han næppe mod Nantes.

Bliver Messi klar efter den knæskade han pådrog sig før Leipzig-opgøret? Det gør han nok, men han optræder alligevel næppe mod Nantes. Han og den ligeledes skadede midtbanemand Paredes er, til PSGs store utilfredshed, udtaget til det argentinske landshold, men ventes at misse Uruguay 13/11. Det håbes at de er klar til Brasilien-dysten 17/11, men så spares de nok mod Nantes, også pga den lange rejse og den sene ankomst til Paris. Det samme kan gælde Neymar, Marquinhos og Di Maria. Derimod bliver Costa Rica-keeper Navas (god mod Bordeaux) i Paris pga en skade, men det er temmelig tvivlsomt om han når at blive klar til Nantes. I Donnarumma er der dog endnu en klassekeeper.

Ud over sydamerikanerne, der nok spares helt eller delvist (også af hensyn til CL-kampen hos Man City onsdagen efter Nantes) må PSG, så vidt jeg kan tælle mig frem til, undvære Mbappé pga advarsels-akkumulation. Ærgerligt, for hans samarbejde med Neymar var fortrinligt mod Bordeaux.

Nantes reagerede på den tynde indsats i 2-0-tabet i Montpellier med en anderledes gejstfuld indstilling hjemme mod Strasbourg. Men skuffende at det endte 2-2. Nantes var foran 2-1 da alsacianerne fik rødt kort i 51.

Bretonernes offensiv gjorde det godt i første halvleg – dels fordi kreatør Blas var tilbage efter skade, dels fordi der endelig blev stillet i den 4-4-2-formation der virkede så godt i foråret. I anden halvleg kneb det dog med balancen, og defensiven må ærgre sig over at lukke et mål ind i overtal.

Nu har Nantes højreback Corchia klar efter karantæne. Men ny mand i skammekrogen er den erfarne midterforsvarer Pallois: langsom, men fysisk stærk og god til at time sine indgreb. Girotto er en glimrende midterforsvars-vikar, men så mangler han på midtbanen hvor han var stærk mod Strasbourg.

Bøyes bud: Nantes +1,5 til odds 2,38 – SPIL HER >>*


Rennes – Montpellier 1 (3-1)

Rennes stiller nok uden fløje, men det skete også mod Lyon, og her var offensiven alligevel velsmurt. Begge hold er svækket defensivt, og Montpellier har kreatør og frisparksspecialist Savanier tilbage (skal måske spille def-midtbane, men kan stadig bidrage kreativt). Det lugter af mål, selv om Montpellier nok forsøger at stå kompakt.

Rennes var Frankrigs bedste hold i oktober og start-november der bl.a. gav 2-0-sejr over PSG og lige før landskampspausen gevinst mod Lyon der fik tæv med 4-1.

Vildt nok i betragtning af at højrefløj Doku fortsat var ukampdygtig (skadet siden slutaugust), og at venstrefløj Sulemana (flot oktober) startede ude. I stedet for de to hurtige driblere valgte træner Genesio, i sin 4-4-2, at bruge fire midtbanefolk uden ret meget speed, men teknik og overblik. Og evne og vilje til at forsvare såvel som angribe.

Og det selv om balancemand Martin (stærk oktober) manglede; afløser Santamaria gjorde det nydeligt. Nu har Santamaria karantæne, men Martin bør være klar. Karantæne har også Sulemana og midterforsvarer Omari. Han var knaldgod mod Lyon, men har i Badé en glimrende erstatning.

Doku er muligvis indsatsklar efter sin skade, men næppe til start. Det lugter af en gentagelse af midtbanetaktikken fra Lyon-kampen.

Bemærk at flere Rennes-folk er i landsholdstjeneste i denne tid, inkl højreback Traoré (fremragende mod Lyon). Og at bretonerne torsdagen efter Montpellier skal spille Conference League-kamp mod Vitesse. Gruppe-etter Rennes er dog på eget græs mod hollænderne.

Uden kreatør og gejst-fanebærer Savanier havde Montpellier det som forventet svært hos stærke Nice. Forsøgte at stå kompakt, men kunne ikke holde hjemmeholdet fra diverse gode chancer – og samtidig kneb det med at være farlig på kontra. Markant Nice-dominans.

Men målmand Omlin stod en brandkamp, og til sidst lykkedes det faktisk at være effektiv på en omstilling. 0-1-sejr. Heldigt, men det lever de nok med i Montpellier.

Nu er Savanier tilbage. Til gengæld er det den rutinerede def-midtbanemand Ferris tur til at være i karantæne, og det varsler ilde for en i forvejen ret hullet defensiv. Sidst han manglede, tabte Montpellier fortjent 3-1 i Monaco. Uden Ferri består den bageste midtbane umiddelbart af de to unge, Chotard og Leroy, og det er ikke ideelt. Det er dog en mulighed at placere Savanier dernede. Lidt synd for offensiven, selv om kreatør-alternativ Mollet scorede målet mod Nice, og selv om Savanier også kan bidrage fremadrettet fra en plads på den bageste midtbane.

Den unge midterforsvarer Esteve udgik med skade mod Nice, og han har meldt afbud til franske U21-landskampe. Bliver han klar til kamp mod Rennes? Vigtigt spørgsmål, for kollega Mendes er stadig langtidsskadet, og det er ikke sikkert at kollega Thuler, skadet siden september, når at vende tilbage. Pludselig kan Montpellier stå med kun een decideret midterforsvarer: styrmand Sakho.

Bøyes bud: Over 2,75 mål til odds 1,83 – SPIL HER >>*


Brest – Lens X (1-1)

Lens var fremragende i seneste runde mod oprykker Troyes, men får nok sværere ved at knække Brest.

Brest holdt fast i momentum, efter uafgjort hos Lille og sejr over Monaco, med 1-2-sejr hos lokalrival Lorient. Indsatsen var dog slet ikke så stærk som i de forrige kampe. Selv om Lorient var markant mandefaldsramt, kom Brest fortjent bagud, og havde det ikke været for unødvendigt rødt kort til Lorient, tror jeg ikke det var endt med udesejr. Der skulle også et heldigt straffespark til.

Brest var dog også svækket uden sit ideal-midterforsvarer Chardonnet og Hérelle. Nu er førstnævnte klar efter karantæne, og sidstnævnte bør være kommet sig efter sin skade.

Lens var overlegen i 4-0-sejren over Troyes. Oprykkeren forsøgte at stå kompakt, men blev løbet over ende af dynamiske Fofana & Co hvis effektive genpres gjorde det uhyre svært for Troyes at sende brugbare kontraer afsted.

Lens har førstekeeper Leca tilbage fra karantæne. Til gengæld er der tvivl om angriber Said der blev skadet mod Troyes efter en fremragende indsats. Afløser Sotoca er bedre i hovedspillet, men har ikke Saids teknik og fodkvikhed.

Bøyes bud: X’et til odds 3,65 – SPIL HER >>*

Odds på Ligue 1

*Reklamelink


Angers – Lorient X (1-1)

Vestfransk dyst med dynamiske Angers som favorit. Angevinerne er dog bedst på kontra, og det får de ikke umiddelbart lov til at spille mod kompakte Lorient. Hold dog øje med udeholdets trupsituation.

Et defensivt svækket Angers-hold var underlegen i første halvleg hos Lille og ret heldigt med ikke at komme bagud med mere end 1-0. I anden halvleg skiftede magtbalancen, angevinerne pressede på og fik udlignet. Alt i alt et lidt heldigt resultat, men gejsten var god.

Nu er førstekeeper Bernardoni nok klar efter sygdom, en forstærkning selv om afløser Petkovic leverede nogle pragtredninger mod Lille. Forsvarsstyrmand Traoré bør også være klar efter den knæskade der i sidste øjeblik tvang ham til at melde forfald mod Lille. Til gengæld må Angers undvære kreatør Fulgini, men tekniker Ounahi, overraskende god som def-midtbanemand mod Lille (i stedet for den formsvage normalstarter Mendy), er en glimrende 10’er-afløser.

Efter 4-0-lussingen i Strasbourg tabte Lorient 1-2 til lokalrival Brest. Ikke helt uventet i en kamp hvor hjemmeholdet var markant mandefaldsramt, men faktisk åbnede Lorient opgøret på stærk vis og kom fortjent foran. Rødt kort til Hergault (vikar på højreback) i 27. minut gav dog Brest muligheden for at overtage spillet og snuppe sejren.

Nu er forsvarsstyrmand Laporte klar efter karantæne, og een eller flere af de skadede bør også være tilbage: forsvarskollega Jenz, def-midtbanemand Lemoine, angriber Laurienté og angrebsafløser Diarra. Lorient risikerer dog også fortsat at måtte undvære alle fire. Lemoine-afløser Monconduit er også tvivlsom efter at være blevet skadet mod Brest.

Bøyes bud: X’et til odds 3,65 – SPIL HER >>*


Metz – Bordeaux 2 (1-2)

Comeback-Bordeaux bør tage point i dette bundbrag (nr 20 mod nr 18). Metz var solid mod Marseille, men er svækket defensivt nu.

Metz fik 0-0 hos storklubben Marseille. Ret heldigt i en kamp der nok burde være endt 2-1, men godt kæmpet (især fordi Metz var 10 mod 11 i de sidste 35 minutter), og det offensive messiner-spil var bedre end længe – anført af to wingbacks i hopla: Centonze og Delaine (der ramte stolpen to gange).

Da Saint-Étienne samtidig vandt, røg Metz dog ned på ligaens sidsteplads, og der skal altså nogle sejre på bordet.

Men nu må Metz – ud over skadestvivl om def-midtbaneafløser Pajot – undvære tremands-midterforsvarets venstremand Jemerson OG afløser Udol. En midtbanemand eller en back må nok vikariere. Klubløse Kana-Biyik er i disse dage til prøvetræning og tilknyttes måske, men den erfarne midterforsvarer har ikke spillet kamp siden januar.

Diverse spillere fra Metz er i landsholdstjeneste, bl.a. målmand Oukidja (Algeriet), midterforsvarerne Bronn (Tunesien) og Kouyaté (Mali), midtbanefolk Boulaya (Algeriet), Sarr (Senegal) og Maiga (Elfenbenskysten).

Bordeaux var tæt på at gentage miraklet fra den utrolige 3-2-sejr over Reims (der var foran 0-2 indtil 73.) mod PSG. Pariserne kom foran 0-3 før girondinerne iværksatte et flot comeback der bragte dem på 2-3 og nær havde givet uafgjort eller måske endda sejr. Tæller man chancer, burde Bordeaux mindst have fået point.

Med andre ord: Bordeaux viste igen god moral og evne til at rejse sig, og offensiven har altså krummer. Måske især nu hvor den sene transfer Niang er klar; han blev skiftet ind og scorede mod PSG. I flot kombinationsspil med en anden erfaren angrebsindskifter, Briand der også blev skiftet ind mod Reims og viste gode ting.

Defensiven? Lukkede tre mål ind, men det var ret uheldigt. Indsatsen var faktisk bedre end mod Reims. Bortset fra den ellers så stærke keeper Costil der havde en offday, samt højremand i tremandsmidterforsvaret Kwateng, dårlig som sædvanligt.

Bordeaux må nok stadig undvære angriber/topscorer Hwang og kollega Maja, men som ovenfor beskrevet er angrebet sådan set temmelig velassorteret. Nu skal træner Petkovic bare turde starte med Niang og/eller Briand i stedet for med to fløje i front (Ellis var dog god mod PSG). Tvivl om midterforsvarer Mexer: Tilbage eller stadig ude?

Idealstartere i landsholdstjeneste: Ellis (starter næppe efter Honduras-rejse), Costil, midterforsvarer Gregersen og midtbanemand Onana. Keeper Costil skal dog nok blot sidde på bænken for Frankrig.

Bøyes bud: Bordeaux +1 (euro-handicap) til odds 1,65 – SPIL HER >>*

Se også eksperttippet


Strasbourg – Reims X (2-2)

Efter 4-0-hjemmesejren over Lorient spillede Strasbourg 2-2 i Nantes i en underholdende affære. Igen var offensiven i hopla. Midtbane ligeså. Forsvaret (der ellers var solidt i oktober) i havde det sværere, men viste soliditet efter udvisning i 51. minut ved 2-1 til Nantes. Flot at Strasbourg formåede både at holde tæt og selv at score.

Tvivl om angriber Gameiro og midtbanemand Aholou: tilbage eller stadig ukampdygtige? De har ikke været savnet synderligt, men Gameiro kunne godt bruges nu hvor angriber Ajorque har karantæne. Strasbourg håber dog at få annulleret suspensionen, for udvisningen var mildt sagt hård.

I skammekrogen er også venstreback Caci, men han var alligevel holdets ringeste mod Nantes.

Reims skruede ned for sin sædvanlige fremadrettede dynamik, op for fighten, i hjemmekampen mod Monaco lige før landskampspausen: 0-0 i chancefattig affære. Ærgerligt, for monegaskerne var groggy efter elendig indsats i weekenden forinden og havde desuden en torsdagskamp i EL i benene. Men Reims-træner Garcia valgte åbenbart at rebe de defensive sejl efter de uheldige nederlag mod Troyes og Bordeaux.

Det skal også med at kreatør Kebbal startede ude efter skadestvivl. Han bør være klar nu. Spørgsmålet er om det også gælder højreback Foket og midtbanemand Munetsi der begge missede de sidste runder op til landskampspausen.

Begge hold har en del spillere i landsholdstjeneste.

Bøyes bud: X’et til odds 3,50 – SPIL HER >>*


Troyes – Saint-Étienne X (2-2)

Efter heldig sejr i Reims og ditto uafgjort mod formstærke Rennes gik den ikke længere for Troyes der fortjent tabte 4-0 i Lens. Som i de forrige kampe var defensiven hullet, og i modsætning til mod Rennes lykkedes det ikke at sende gode kontraer afsted. Lens-genpresset var for stærkt.

Troyes-truppen kan dog se noget stærkere ude nu. Midterforsvarer Azamoum er stadig ukampdygtig, men chance for at een eller flere af de andre skadede er tilbage: midtbanefolk Dingomé, Tardieu og Metinho (sidstnævnte har slet ikke spillet siden han kom til i sommerferien).

Så lykkedes det for Saint-Étienne! Bundholdet vandt fortjent 3-2 over Clermont og noterede sig dermed for sin første sejr i denne sæson. Træner Puel er stadig upopulær hos klubbens ultras, men han sidder lidt mere sikkert i sit sæde nu. Også fordi hans hold leverede et fremragende comeback mod Clermont; bagud 0-2 indtil 78. minut og to indskifter-mål i overtiden.

Anfører Camara har karantæne nu. Han har vikarieret på højreback, og her bør Macon være helt klar nu efter sin skade, men Camara kunne så godt bruges på midtbanen. Midterforsvarer Moukoudi og midtbanemand Neyou er nok stadig ukampdygtige. Tvivl om venstreback Silva der udgik med skade mod Clermont. Kan blive et problem, for afløser Trauco skal spille for Peru i Sydamerika; bestemt ikke sikkert at han er klar til at starter mod Troyes.

Både Troyes og Saint-Étienne har i det hele taget en del spillere i landsholdstjeneste.

Saint-Étienne er i øvrigt ved at blive solgt. Spørgsmålet er hvem der overtager klubben. Blandt bejlerne er den cambodianske prins Norodom Ravichak, men også en investeringsfond med ex-klassespiller Bodmer som galionsfigur.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 1,92 – SPIL HER >>*


Clermont – Nice X (1-1)

Velspillende (men uheldige) Nice er favorit hos en lille oprykkerklub, men Clermont forstærkes af vigtig midtbanemand, mens Nice er svækket på flere pladser.

Efter den flotte 1-0-sejr over Lille i midtoktober tabte oprykker Clermont de næste tre kampe, alle fortjent. Senest i Saint-Étienne der vandt 3-2 trods Clermont-føring 0-2 indtil 78. minut.

Nu er den vigtige def-midtbanemand Gastien tilbage efter to kampdages karantæne. Markant forstærkning; giver håb om at oprykkerklubben kan genfinde den defensive soliditet.

Nice har været blandt ligaens allerbedst spillende hold i denne sæson, men har ikke helt fået efter fortjent (trods flere flotte comebacks). Der var de tre tabte point i forbindelse med den afbrudte derby mod Marseille hvor Nice førte 1-0 da ultras invaderede banen 10 minutter før tid. Og lige før landskampspausen var der hjemmekampen mod Montpellier.

Her var Nice klart bedst. I hvert fald spilmæssigt. Chanceudnyttelsesmæssigt, not so much. Det endte 0-1.

Nu må Nice undvære forsvarsstyrmand Dante, og der er skadestvivl om den hurtige og målfarlige højreback Atal (afløser Lotomba er dog også fodkvik og god fremad). Til gengæld bør Kasper Dolberg være helt klar. Han missede et par kampe i slutoktober pga personlige årsager (var et smut hjemme i Danmark) og var kun indskifter mod Montpellier. Men landstræner Hjulmand har givet ham lov til at blive i Nice i denne landskampspause, så han kan få trænet sig op igen.

Tvivl om fløjspillere Kluivert og Boudaoui, samt angrebsindskifter Guessand: Tilbage eller fortsat ukampdygtige?

Begge hold har i øvrigt en del spillere i landsholdstjeneste.

Bøyes bud: X’et til odds 3,70 – SPIL HER >>*


Lyon – Marseille 2 (1-2)

Storkamp og Olympique-derby. Marseille med fine muligheder.

Lyon fik tæv med 4-1 i Rennes. Der ganske vist var Frankrigs formstærkeste hold, men alligevel: Pinligt at Les Gones ikke formåede at gøre bedre modstand. De blev blæst ud af banen. Kun målmand Lopes kunne være sin indsats bekendt; han reddede sit hold fra en endnu større ydmygelse.

Den var grum nok i forvejen, og det virkede absurd at Paqueta og Aouar skændtes om hvem der skulle tage det kosmetik-straffespark holdet fik tildelt til sidst (Paquata scorede).

Spørgsmålet er om det ville være gået endnu værre hvis træner Bosz ikke havde valgt at stille ualmindeligt forsigtigt op med tre defensivfolk på midtbanen. Tjah. Det tror jeg faktisk ikke. Midtbanen med Caqueret, Mendes og Guimaraes kunne slet ikke dæmme op, og samtidig fik offensiven ingen hjælp. Så mon ikke Bosz nu vender tilbage til den 4-2-3-1 der normalt producerer mange chancer.

Angrebsindskifter Kadewere har stadig karantæne. Tvivl om angriber Dembélé (truppens bedste centreforward): tilbage eller stadig ukampdygtig? Han savnes.

Marseille fik kun 0-0 hjemme mod bundhold Metz. En del chancer blev produceret – burde også være tilfældet når Metz så rødt i 56. – men de blev også brændt. Samtidig kneb det med at holde Metz fra muligheder i den anden ende.

Det skal dog med at Marseille havde en torsdagskamp i EL i benene.

Nu er træner Sampaoli og midtbanemand Kamara klar efter karantæne. Nu må midterforsvars-afløser Balerdi sætte sig i skammekrogen.

Begge hold har i en del spillere i landsholdstjeneste. Hos Lyon fx målmand Lopes, midterforsvarer Denayer, backs Dubois og Emerson, midtbanemand Caqueret, kreatør Paqueta samt offensivfolk Shaqiri og Ekambi. Hos Marseille fx midterforsvarer Car, højrefløj Ünder, midtbanemand Gerson og angriber Milik.

Lyon-kreatør Paqueta endda spille i Sydamerika; lang rejse og sen hjemkomst til Lyon. Det samme gælder for Marseille-midtbanemand Gerson, men han er ikke fast starter i havnebyen. Fik chancen mod Metz, men overbeviste ikke.

Bøyes bud: Marseille +1 (euro-handicap) til odds 2,16 – SPIL HER >>*

Se også eksperttippet

Odds på Ligue 1

*Reklamelink

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

10 kommentarer

 1. Den danske Nice-angriber Kasper Dolberg har fået konstateret sukkersyge (Type 1). Det skulle ikke være noget der truer karrieren, men han skal lige vænne sig til hvordan sygdommen skal håndteres, meldes det.

 2. PSG-Nantes (lørdag): Nantes-fans truer med at boycotte kampen efter at det parisiske politi har meldt at kun 300 udeholds-fans lukkes ind.

 3. Clermont-Nice (lørdag): Hjemmeholdet må undvære sit forsvars-fyrtårn, Hountondji, der er skadet og nok først er tilbage i begyndelsen af næste år.

 4. PSG-Nantes (lørdag): Jeg må have talt forkert mht Mbappés gule kort, for han er ikke på den seneste liste over karantæneramte. Dvs at den formstærke angriber (fire mål for Frankrig mod Kazakhstan) bør kunne være med mod Nantes. Medmindre han skades i Finland-France der spilles i morgen, tirsdag.

 5. Trupnyt til Monaco-Lille der spilles i aften:

  Bemærk: En del fravær samt nogle markante folk med landsholdstræthed. Diverse aspekter der gør det svært at vurdere værdien i denne kamp.

  Monaco har to mand i karantæne: midterforsvarer Badiashile og kreatør Golovin. SKadede er fortsat midtbane-indskiftere Fabregas og Matazo. Midterforsvarer Maripan er med i truppen, men spillede for Chile på den anden side af Atlanten onsdag, så han starter næppe inde mod Lille. Dvs at det nok er et reserve-midterforsvar bestående af Disasi og Pavlovic.

  Lille har midtbaneafløser Onana i karantæne samt en del skader. Nye fravær: Venstrefløj Bamba, midtbanefremdriver Sanches og venstreback/venstrekants-indskifter Gudmundsson. Stadig ude: midterforsvarer Botman. Men dennes afløser, Djalo, skulle være ok efter skadestvivl. Sanches’ afløser Xeka er meget mere defensiv og mindre kreativ. Hvad Bamba angår er der egl en stærk afløser i formstærke Weah, men han spillede for USA onsdag, så det ventes at Lille i stedet starter med Yazici til venstre. Dygtig dribler, men normalt ligger han til højre eller som hængende angriber.

  Ligesom Weah, har Lille-angriber David været over Atlanten, men han var kun indskifter for Canada tirsdag, så han ventes at starte mod Monaco.

  Forventede opstillinger:

  Monaco: 4-4-2: Nübel – Sidibé, Disasi, Pavlovic, Caio Henrique – Martins, Fofana, Tchouaméni, Diop – Volland, Ben Yedder

  Lille: 4-4-2: Grbic – Celik, Fonte, Djalo, Reinildo – Ikoné, André, Xeka, Yazici – Yilmaz, David

 6. PSG-Nantes (lørdag):

  PSG har Messi, Verratti, Paredes og Diallo tilbage i truppen i forhold til seneste runde. Dog usikkert om Messi og Paredes, der har været i Sydamerika, starter inde. Marquinhos, der også har været over Atlanten, spares helt, og da Kimpembé (og Ramos) stadig er skadet, skal der stilles med et b-midterforsvar. Det kunne være Kehrer og Diallo. Skadestvivl om Neymar, og mon ikke han startspares mhp CL-dysten mod man City. Donnarrumma er syg, så det er nok Navas der vogter stængerne, selv om costaricaneren spillede for sit land onsdag på den anden side af Atlanten.

  Nantes: Desværre for bretonerne må den lynhurtige venstrefløj Simon stå over pga en skade pådraget i kamp for Nigeria. Højrefløj Bukari er tilbage efter skade, men det opvejer ikke tabet. Ude (pga karantæne) er også midterforsvarer Pallois. Spørgsmålet er i øvrigt om Nantes-træner Kombouaré (i øvrigt ex-PSG) stiller med et tremands-midterforsvar i respekt for PSG-offensiven, i givet fald nok med backen Traoré sammen med Girotto og Castelletto, eller bruger den normale formation med tomands-midterforsvar.

 7. Rennes-Montpellier (lørdag): Trupnyt:

  Rennes har tre mand i karantæne: venstrefløj Sulemana (normalstarter, men kun indskifter i seneste runde), midterforsvarer Omari og def-midtbanemand Santamaria. Midtbanekollega Martin er klar efter karantæne og skade og kan tage Santamarias plads. Højrefløj Doku er MÅSKE klar efter skade (ude siden slutaugust).

  Bemærk i øvrigt: Rennes-topscorer Laborde skiftede i sommer fra Montpellier.

  Montpellier: Kreatør Savanier er med i truppen efter karantæne, men der er tvivl om hans indsats efter han onsdag fik et skrub under træning. Ude pga karantæne er def-midtbanemand Ferri. Til gengæld er midterforsvarer Thuler tilbage efter skade.

 8. Trupnyt til søndagskampe uden eksperttip:

  Strasbourg-Reims: Hjemmeholdet har angriber Gameiro tilbage i træning; han kan erstatte karantæneramte Ajorque. Mindre hovedspilsstyrke, mere erfaring. Tvivl om midterforsvarer Le Marchand. Reims har tvivl om midtbanemand Cassama og må stadig undvære højreback Foket og midtbanemand Munetsi.

  Troyes – Saint-Étienne: Troyes har def-midtbanemand Tardieu, men må stadig undvære midterforsvarer Azamoum og midtbanemand Dingomé. Nyt fravær i angriber Baldé. Udeholdet må fortsat undvære midterforsvarer Moukoudi og midtbanemand Neyou. Nye fravær i midtbanemand/højreback Camara og venstreback Silva, og dennes kollega Trauco er tvivlsom. Endnu vigtigere: Angriber Khazri – holdets klart bedste i denne sæson – er også tvivlsom, pga sygdom.

  Clermont-Nice: Clermont må undvære midterforsvarer Hountondji og off-midtbaneafløser Khaoui. Tilbage efter to kampdages karantæne er def-midtbanemand Gastien. Nice må undvære forsvarsstyrmand Dante og højreback Atal. Ude er fortsat fløjspiller Boudaoui og angrebsindskifter Guessand, men de hollandske fløjspillere Kluivert og Stengs er tilbage efter skader. Med i truppen er også DK-angriber Dolberg der fik konstateret sukkersyge kort før landsholdspausen (som han i øvrigt, med landstræner Hjulmands velsignelse, tilbragte i Nice).

Skriv et svar