18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Bøye: Tips til 12. runde i Ligue 1 d. 29. – 31. oktober 2021

12. runde byder bl.a. på storkamp mellem Lille og PSG og en rødvin kontra champagne-dyst i Bordeaux, men først skal vi lige runde den udsatte kamp mellem Nice og Marseille der spilles denne onsdag. Som bonus giver jeg opgøret en indgående analyse her i optakten.

Husk at optaktens tip (“Bøyes bud”) er skud fra hoften der ikke nødvendigvis holder værdi. Hvis jeg er overbevist om værdien, smider jeg dem også som eksperttip. Men statistik skal der da føres (over Bøyes bud; ikke ciffertippene). Efter et underskud på 2,18 units i seneste rundeoptakt, lyder det samlede resultat på: +2,2. Dette efter syv rundeoptakter og i alt 70 Bøye-bud til 1 unit per tip. Tilbagebetaling: 103%.

Jens Bøye

Jens Bøye Ligue 1

Jens Bøye

Omkamp onsdag: Nice – Marseille 2 (1-2)

Dette Middelhavsderby spilles i nordøst-franske Troyes. Der er nemlig tale om en omkamp efter det oprindelige møde i august blev afbrudt 10 minutter før tid pga tilskuerinvasion: Nice-fans der var sure over at Marseille-kreatør Payet smed en flaske tilbage efter at være blevet ramt i ryggen. Blandt diverse sanktioner til begge hold (Nice fik fx fratrukket et point) var der denne: Omkamp på neutral bane uden tilskuere. Så mindre stemning, men nok også mindre drama.

Nice førte 1-0 da augustkampen blev afblæst, men nu startes påny fra 0-0. Begge hold kommer med pæn selvtillid efter gode resultater i weekenden. Hvor begge – normalt fremadrettede – i øvrigt greb det ret forsigtigt an, indledningsvist.

Dette er Marseilles tredje kamp på blot seks dage. Til gengæld er Marseilles form nok en tand bedre, og holdet råder over en angriber der var skadet i august: Milik. Desuden er midterforsvarer Car i form; i august var han sat af. Dog må man undvære højrekant Lirola. Nice må undvære angriber Delort.

En uge efter en dårlig indsats i 1-0-nederlaget i Troyes, var Nice længe underlegen mod Lyon og kom fortjent bagud 0-2. Men gode indskiftninger samt et par tåbelige Lyon-dispositioner åbnede vejen for en fremragende comeback-sejr. Nice-træner Galtier skal have ros for de snu indskiftninger, men ris for at være startet for afventende. For lidt fokus på at spille bolden fremad, for meget initiativ-afgivning. Synd, for dette Nice-hold er vældigt dygtigt fremad. Der var et par afslutninger af Delort og Dolberg, men ellers var 1H-indsatsen impotent.

Men da offensive Atal afløste defensive Daniliuc på højreback, skete der noget. Hurtige Atal udnyttede at Lyon oversatsede, fik en god kantaflevering i medløb, sprintede, fintede og reducerede flot i 80. minut. Et par minutter senere begik Lyon-angriber Kadewere et vanvidsfrispark, helt unødvendigt, og blev vist ud. Så lugtede Nice for alvor blod, og det kastede to yderligere mål af sig, i 89. og 92. minut. Førstnævnte på straffe, fremprovokeret af Atal. Sidstnævnte en scoring ved Guessant, indskifter for danske Dolberg (ikke i hopla; svært mod fysisk stærke Boateng). Assist: Indskiftede Claude-Maurice (efter forarbejde af Atal).

Fløjspiller Kluivert er stadig ukampdygtig, men Nice har diverse andre dygtige kantfolk. Det kan dog godt være at Boudaoui, der gjorde det skidt som højrefløj mod Lyon, skal have en pause. Evt til fordel for Atal. Kan blive et vigtigt element mod Marseille der hidtil har spillet uden decideret venstreback.

Marseille spillede 0-0 mod PSG søndag aften i et opgør fyldt med hårdt spil, hårfine offside-kendelser (to annullerede mål, eet til hver) og afstumpet opførsel fra en masse Marseille-ultras der bombarderede Neymar & Co med flasker og andet kasteskyts. (Jep, ironisk i betragtning af hvordan Payet & Co blev behandlet af Nice-ultras i august). Mht spillet: Marseille er normalt fremadrettet og dynamisk, men forsøgte her at sænke tempoet.

Det lykkedes ikke helt; pariserne satte sig igennem og kom frem til gode muligheder, men målmand Lopez og midterforsvaret var på dupperne mod Mbappé og Messi. Det blev ikke til ret meget i den anden ende, men dog et par gode dødboldschancer og kontraditto, og een af dem medførte rødt kort til PSG for nødbremse i 57. Derefter havde Marseille naturligvis mere af spillet, men det lykkedes ikke at score sejrsmålet. Til tilskuernes frustration, og det er værd at bemærke at Marseille også spillede 0-0 mod Lazio i midtugen inden PSG – og at 4-1-sejren over Lorient i forrige weekend var alt for stor; der var ikke chancer til så mange mål.

Bøyes bud: 2-tallet til odds 2,65 – SPIL HER >>*


PSG – Lille 1 (3-1)

Storkamp mellem sidste sæsons sølv- og guld-vindere. Begge med akutte problemer – om end PSG har langt flere point – og begge må undvære et par vigtige spillere.

PSG var bedst og burde have bragt sig foran mod Marseille der forgæves forsøgte at sænke tempoet, men til gengæld gjorde det godt i midterforsvaret og holdt Messi, Mbappé & Co fra fadet. Få Marseille-kontraer, men de var farlige og i 57. minut så Hakimi (lynhurtig, men positionstvivlsom og formsvag) rødt for sidstemands-nødbremse. Derefter var det parisernes tur til at forsvare sig. Det lykkedes. 0-0. Alt i mens Neymar & Co konstant blev bombarderet med flasker og andet kasteskyts når de sparkede hjørnespark.

Dermed har PSG tabt point i seneste to runder, inkl nederlag i Rennes, men fører stadig ligaen suverænt. Men Lille, sidste sæsons overraskende mesterhold der har haft en tung 21/22-sæsonstart, har håneretten efter to sejre i træk over pariserne: 0-1-gevinsten i april der reelt afgjorde mesterskabet; Lille landede eet point foran PSG. Samt 1-0-sejren i Supercuppen i august. Det var dog før Messi kom til.

PSG må undvære højreback Hakimi og spilfordeler Verratti, der begge har karantæne, og midtbanemand Paredes – den mest oplagte Verratti-afløser – er stadig skadet. Sommertilgangen i midterforsvaret, supererfarne Ramos, er endelig på vej til at kunne træne normalt efter sin skade, men det virker meget usandsynligt at han skulle være klar til denne kamp.

Pariserne har CL-kamp i næste midtuge – hos Leipzig – men først onsdag. Lille skal til Sevilla; tirsdag.

Ligesom PSG har Lille tabt point i seneste to ligarunder (forskellen er at PSG havde maksimumpoint før det). Efter den elendige indsats i Clermont, hvor holdet var offensivt svækket, så angrebsspillet bedre ud mod Brest, men det blev 1-1.

Bl.a. fordi angriber Yilmaz fortsat virker langt fra topformen. Men der var også problemer i forsvaret, og den kæmpestore midterforsvarer Botman er stadig ukampdygtig, mens den stærke def-midtbanemand André er nyt fravær.

Bøyes bud: 1-tallet med -1,5 til odds 1,89 – SPIL HER >>*


Metz – Saint-Étienne X (2-2)

To hold med sejrsbehov og usikre forsvar.

Trods diverse comebacks fra karantæner eller skader løb Metz ind i endnu et nederlag: 4-1 i Lens. Dermed har messinerne indkasseret 26 mål i alt, 10 i seneste tre kampe.

Mens forsvaret, igen-igen, var svagt, var der dog lyspunkter. Venstre wingback Delaine, tilbage efter skade, gjorde det nydeligt. Midtbane-stortalent Sarr – på bizar vis bænket fra start (det samme med offensivmand Nguette; mærkelig træner-dispostion) – imponerede da han blev skiftet ind, og i offensiven viste kreatør Boulaya tegn på stigende form, og angriber De Préville viste målnæse.

Metz har tvivl om midterforsvarer Kouyaté og angriber Niane: tilbage eller stadig ukampdygtige? Begge savnes, især Kouyaté.

Saint-Étienne spillede seneste 2-2 mod Angers og er dermed stadig uden sejr i denne sæson. Men indsatsen og forløbet har givet gejst hos ligaens agterlanterne. Helgenklubben spillede nemlig virkelig godt med intenst pres og genpres og var uheldig (dog også usikker i forsvaret) med at komme bagud 0-2 før et flot comeback inkl udligning i 94.

Nu er midtbanemand Youssouf tilbage efter karantæne, og klar efter skader er sandsynligvis førstekeeper Green og den erfarne forsvarer Kolo (de savnes).  Men Saint-Étienne må drage til Metz uden fans; adgang forbudt for dem efter uroligheder under Angers-kampen.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 2,00 – SPIL HER >>*


Lyon – Lens X (2-2)

Det tegner underholdende mellem to stærke offensiver og hold der gerne vil frem over stepperne. En uge efter den flotte indsats i 2-0 over Monaco, var Lyon overlegen i Nice og fortjent foran 0-2 indtil 80. minut. Men gode Nice-indskiftninger samt et par tåbelige Lyon-dispositioner åbnede vejen for en chokerende comeback-hjemmesejr. Træthed har måske også spillet en rolle (torsdagskamp i benene), men det virkede egentlig ikke sådan. Først scorede Nice efter en Lyon-oversatning blottede Emersons venstreback-side, og et par minutter efter blev angriber Kadewere udvist for en aldeles unødvendig tofodstackling. Så lugtede Nice for alvor blod, og det kastede to yderligere mål af sig, i 89. og 92. minut.

Nu har Kadewere karantæne, men kollega Slimani bør være tilbage efter skadespause (han vendte tilbage til træning kort før Nice, men blev sparet). En tredje angriber, Dembélé (nok truppens bedste), er nok stadig ukampdygtig.

Torsdag efter Lens-opgøret skal Lyon spille EL mod Sparta Prag, og weekenden efter venter formstærke Rennes.

Ligatoer Lens kom hurtigt tilbage på sejrshesten efter den halvdårlige indsats og 1-0-tabet i Montpellier: 4-1 over Metz. Sejren var lidt større end den ”burde” have været, men flot indsats af det dynamiske, fremdrivende hold.

Kreatør Kakuta var tilbage efter skadespause, men han startede på bænken; i stedet fik sommertilgang Said sin første start som 10’er – en opgave han løste til UG med to mål og stærkt spil. Den nordfranske trup har efterhånden banket en virkelig god trup sammen.

Bøyes bud: Over 3 mål til odds 1,93 – SPIL HER >>*

Se også eksperttippet

Odds på Ligue 1

*Reklamelink


Angers – Nice X (1-1)

Efter det uheldige 2-1-nederlag i Paris spillede Angers 2-2 hos agterlanterne Saint-Étienne. Umiddelbart en skuffelse eftersom angevinerne var foran 0-2, men ser man på spil og chancer var de faktisk heldige. Angers havde det svært mod hjemmeholdets intense pres og genpres. Det vestfranske hold har speed på wingbacks og i angrebet, men midterforsvar og midtbane er temmelig tunge.

Højre wingback Cabot – flot sæsonstart; dygtig både defensivt og offensivt – er skadestvivlsom.

Nice viste god moral da holdet i seneste weekend vendte 0-2 mod Lyon til 3-2 i de sidste 10 minutter plus tillægstid. Anført af en sprudlende Atal, indskiftet i 68. Men bemærk: Nice har en onsdagskamp i benene når det går løs mod Angers: omkamp mod lokalrival Marseille efter det oprindelige møde i august blev blæst af pga tilskuerinvasion. Angriber Delort må ikke spille onsdag, så han har friske ben mod Angers.

Bøyes bud: X’et til odds 3,35 – SPIL HER >>*


Bordeaux – Reims X (1-1)

Dyst mellem rødvinsbyen Bordeaux og champagnestaden Reims.

For anden runde i træk (og for fjerde gang ud af seneste fem kampe) fik Bordeaux en heldig uafgjort, denne gang via 1-1 hos Lorient. Den norske midterforsvarer Gregersen kæmpede bravt, men det kniber stadig for girondinerne med at mønstre en solid defensiv (til gengæld er Costil notorisk en klassekeeper) og en farlig offensiv.

Bordeaux var dog også markant svækket i angrebet mod Lorient uden centreforwards Hwang, Maja og Niang. Nu er topscorer Hwang sandsynligvis tilbage, og Niang – den sene, klubløse transfer der har skullet genfinde sin kondition – er nok klar til en indskiftning. Maja måske også. Til gengæld er den defensive midtbane svækket: Otavio har karantæne. OPDATERING: Midtbanekollega Onana har også karantæne.

Reims var uheldig med at tabte 1-2 i Champagnederbyet mod lokalrival Troyes der stort set ikke kom frem til noget – ud over hvad ellers solide Reims kom til at forære væk med dumme forsvarsfejl. Generelt virkede presset og genpresset fortrinligt (dog mest i første halvleg) – men der manglede effektivitet foran mål.

Nu er angriber & topscorer Ekitike tilbage fra to kampdages karantæne. Til gengæld er den kropsstærke midterforsvarer Gravillon ny mand i skammekrogen – men han er trods alt den i tremands-midterforsvaret der nemmest kan undværes; Faes og Abdelhamid er meget mindre undværlige. Tvivl om højreback Foket, midtbanemand Munetsi og offensivmand Cafaro; er de tilbage eller stadig ukampdygtige? Holdet har dog spillet glimrende uden.

Bøyes bud: X’et til odds 3,30 – SPIL HER >>*


Montpellier – Nantes X (1-1)

Efter den fine 1-0-sejr over Lens kom Montpellier ned på jorden igen med 3-1-tabet i Monaco. Det burde nok være endt 2-1, men stadig: Fortjent nederlag. Kreatør Savanier og forsvarsstyrmand Sakho bekræftede igen deres fine form, men de fleste af holdkammeraterne var ikke på dupperne.

Dermed er Montpellier 0-2-3 på udebane. Hjemme ser det bedre ud: 3-2-1.

Den rutinerede defensiv-midtbanemand Ferri er tilbage fra karantæne – en klar forstærkning. Men der er skadestvivl om den dynamiske højreback Sambia. Ude er nok stadig midterforsvarer Thuler. Unge Esteve har generelt vikarieret på glimrende vis, men mod Monaco så han skidt ud.

Nantes vandt 2-1 over Clermont i en chancefattig kamp hvor hjemmeholdet var en tand bedre. God indsats, især, af offensivfolk Blas og Simon, selv om de ikke skabte mange store muligheder.

Begge hold så rødt i første halvleg, og nu har højreback Corchia karantæne. Det samme har venstreback Fabio (akkumulation af gule). Appiah og Traoré er dog habile erstatninger; især sidstnævnte der faktisk er bedre end Fabio – hvilket dog ikke siger ret meget.

Tvivl om fløjspillere Bukari (hyppig starter) og Geubbels (indskifter): Er de tilbage eller stadig ukampdygtige?

Bøyes bud: X’et til odds 3,55 – SPIL HER >>*


Strasbourg – Lorient X (1-1)

Solide Lorient kan meget vel drille i Alsace.

Strasbourg forsøgte at gøre det samme i Rennes som i de seneste udekampe; forsvare og kontraspille sig til mindst eet point. Men det lykkedes ikke. Bretonerne snuppede en fortjent 1-0-sejr.

Nu er alsacianerne hjemme på eget græs hvor det senest blev 5-1 (dog over-effektivt) over Saint-Étienne. Men Strasbourg må undvære den erfarne angriber Gameiro og midterforsvarer Le Marchand.

Lorient var uheldig med 1-1 hjemme mod Bordeaux. Dominansen burde have givet en 2-1-gevinst. Dermed er bretonerne uden sejr i seneste fire kampe der dog kun har givet eet nederlag (i seneste udekamp hvor over-effektive Marseille vandt 4-1).

Lorient må fortsat undvære den hurtige og skudstærke angriber Laurienté samt nok også stadig midterforsvarer Morel. Jenz har dog været en nydelig erstatning for sidstnævnte, og afløser Diarra – lige så hurtig som Laurienté – har gjort det flot. Han fremprovokerede straffe mod Marseille (hvor han vikarierede for Moffi), og han ramte overliggeren mod Bordeaux.

Bøyes bud: X’et til odds 3,65 – SPIL HER >>*


Troyes – Rennes 1 (0-2)

Formstærke Rennes har våbnene til at straffe hjemmeholdet.

Troyes var ualmindeligt heldig i Champagnederbyet hos lokalrival Reims. Reims pressede og genpressede Troyes og tillod meget få kontraløb. Det burde ikke være endt med 1-2-udesejr – men det gjorde det.

Dermed har oprykkerne vundet to kampe i træk, fortjent mod Nice og ufortjent mod Reims. Det kan de nok godt leve med… Men de håber nok at venstreback Koné, der var savnet mod Reims, er tilbage nu. Det er der tvivl om – ligesom der er om def-midtbanemand Tardieu der har været ude siden september. Ude er i hvert fald stadig midterforsvarer Azamoum.

Troyes skal have styr på de bageste rækker. Den sene transfer, rutinerede Rami, gjorde det godt i sin debut mod Nice, men mod Reims var det tydeligt at han stadig er langt fra kamprytmen. Den tunge forsvarer blev generet af det intense pres og havde mange fejlafleveringer. Han var ikke den eneste, men den værste.

Rennes kan også levere et sådant pres; har et løbestærkt hold med fodkvikke angribere. Bretonerne viser flot form med fem sejre i træk (inkl to i Conference League). Senest 1-0 hjemme over Strasbourg der forsøgte at forsvare og kontraspille sig til point, men fortjent kom til kort. Seneste udekamp: 0-3-sejr i Metz.

Rennes må stadig undvære højrefløj Doku, men har gjort det godt uden den hurtige belgier. Bourigeaud er ikke nær så hurtig (slet ikke), men har mere rutine samt bedre overblik og sparketeknik. Speed er der på den anden fløj (Sulemana) samt i angrebet.

Rennes har Conference League-kamp torsdagen efter Troyes-opgøret, men en hjemmekamp mod svage Mura fra Slovenien bekymrer næppe.

Bøyes bud: 2-tallet til odds 2,00 – SPIL HER >>*


Brest – Monaco 2 (1-2)

Brest er stadig uden sejr, men har dog fået point i seneste to kampe, 1-1 mod Reims og hos Lille. Begge gange var bretonerne ret heldige, bl.a. ved at score på et afrettet frispark mod Lille, men pointene luner.

To ting der er værd at bemærke: I løbet af kampen mod Lille, efter at være kommet bagud, ændrede træner der Zakarian 4-2-3-1-formationen til 4-4-2, og det hjalp på spillet. Desuden: Midterforsvarer Hérelle fik et nydeligt comeback efter syv måneders skadespause. Dog gik han, meget naturligt, ned i kadence mod slutningen af kampen.

Midtbane-afløser Mbock har karantæne, og fløj-afløser Del Castillo er tvivlsom.

Få dage efter at have slået PSV i Holland spillede Monaco godt og vandt 3-1 over Montpellier. Formen peger opad. Og det kan såmænd blive bedre endnu: Højreback Sidibé og kreatør Golovin (hans afløser Diop gør det dog godt) var efter skader med i truppen mod Montpellier, men forblev på bænken. Nu har de en ekstra uge til at komme op i omdrejninger.

Monaco har EL-hjemmekamp mod PSV torsdagen efter Brest, men ligaen er vigtigst.

Bøyes bud: 2-tallet til odds 1,79 – SPIL HER >>*


Clermont – Marseille 2 (0-2)

Efter den flotte 1-0-sejr over Lille tabte oprykker Clermont 2-1 i Nantes i en chancefattig kamp præget af to rødt kort i første halvleg, eet til hvert hold. Clermonts mål – naturligvis – scoret af angriber/topscorer Bayo.

Bayo dummede sig desværre fælt søndag aften: Han kørte spritkørsel, forårsagede et sammenstød (to personer i den anden bil kom lettere til skade) og forsøgte at stikke af bagefter. Han blev arresteret og tilbragte natten i fængsel. Blev løsladt mandag, men skal for retten næste sommer, og straffen bliver næppe helt lille: I 2019 kørte han også spritkørsel og fik en relativt mild dom. Denne gang falder hammeren nok.

Får han lov at spille for Clermont mod Marseille? Tjah, det vil vise sig. Klubben har ikke meldt ud endnu. Han får næppe intern karantæne indtil næste sommer, men det kan godt være han lige skal køle lidt af her og nu.

Hjemmeholdet må i hvert fald undvære den karantæneramte midtbanemand Gastien – også en vigtig spiller. Kollega Magnin er netop vendt tilbage efter en lang skadespause, men er næppe klar til L1-bold endnu.

Marseille spillede 0-0 mod ligaetter og ærkerival PSG i seneste weekends Le Classique. Stærkt resultat, selv om Marseille var 11 mod 10 i den sidste halve time. Men bemærk: Den sydfranske klub har en onsdagskamp i benene når det går løs mod Clermont: omkamp mod lokalrival Nice efter det oprindelige møde i august blev blæst af pga tilskuerinvasion.

Højrekant Lirola må ikke spille onsdag, så han har friske ben mod Clermont. Det samme med midterforsvars-reserve Balerdi og offensiv-reserve Harit.

Marseille skal desuden spille Europa League torsdagen efter Clermont-opgøret.

Bøyes bud: 2-tal med asian handicap 0 til odds 1,80 – SPIL HER >>*

Se også eksperttippet

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

4 kommentarer

 1. Onsdagens kamp mellem Nice og Marseille endte 1-1 trods klar Nice-dominans.

  Det skal med at Marseille manglede Lirola og desuden startsparede Peres, Kamara og Ünder.

  Nice var heller ikke i stærkeste: Angriber Delort måtte ikke spille, og kollega Dolberg var heller ikke med. Han fløj til Danmark kort før kampen af “personlige årsager”. Træner Galtier håber at danskeren når tilbage før Angers-opgøret i weekenden.

  I stedet var det Gouri og reserven Guessand der startede i front mod Marseille, men det gik faktisk glimrende; god kamp af Guessand. Indtil han blev skadet…

 2. PSG-Lille (i aften):

  PSG må undvære Mbappé (syg) samt de karantæneramte Hakimi og Verratti. Desuden er Paredes og Ramos stadig ukampdygtige. Til gengæld skulle Messi, der har været tvivlsom pga en muskelgene, være startklar.

  Lille uden karantæneramte André på midtbanen samt fortsat uden skadede Botman i midterforsvaret.

  Forventede opstillinger:

  Paris SG: 4-3-3: Donnarumma – Kehrer, Marquinhos, Kimpembe, Mendes – Gueye, Pereira, Wijnaldum – Di Maria, Messi, Neymar

  Lille: 4-4-2: Grbic – Celik, Fonte, Djalo, Reinildo – Weah, Sanches, Onana, Bamba – David, Yilmaz

Skriv et svar