18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Bøye: Tips til 1. runde i Ligue 1 d. 5. – 7. august 2022

Messi & PSG udspillede Nantes i Supercuppen i går, søndag, men det var blot en hors d’oeuvre. Nu kan vi fokusere på hovedretten i sæson 2022/23: Ligue 1. Første runde åbner på fredag med dysten mellem storklub Lyon og den korsikanske oprykker Ajaccio, to kampe spilles lørdag, og søndag afvikles de resterende syv opgør, inkl danskerklubberne Toulouse og Troyes der møder henholdsvis Nice og Montpellier. Klæd dig bettingmæssigt på ved at læse de 10 indgående kampanalyser i nedenstående rundeoptakt og supplér evt ved at læse sæsonoptakten her.

Disclaimer: Optaktens tip, “Bøyes bud” der fremgår under hver kampanalyse, er skud fra hoften der ikke nødvendigvis holder værdi. Hvis jeg er overbevist om værdien, smider jeg også bettet som eksperttip. Men statistik fører vi naturligvis (over Bøyes bud; ikke ciffertippene). Seneste sæsons rundeoptakter genererede en samlet tilbagebetaling på 98,7%. (Trods alt bedre end mine deciderede eksperttip der landede på katastrofale 88,9%). Lad os se om vi kan gøre det bedre i denne sæson.

Fredag: Lyon – Ajaccio 1 (2-1)

Hjemmesejren er ret så sandsynlig når en storklub med sommerstyrket hold er vært for en lille oprykkerklub. Men oddset er også ret så lavt, og pas på, for Ajaccio har et rutineret mandskab der nok fokuserer på at lukke af, men som også kan true på kontra.

Lyon skuffede i sidste sæson, men har skiftet ejer denne sommer, og den nye mand ved magten, USA-rigmanden John Textor har hældt 86 mio euro ekstra i klubkassen. Nogle af pengene (men faktisk kun fire plus fire mio) er brugt til at hente den dygtige venstreback Tagliafico og defmidtbanetalent Lepenant, mens de tidligere Lyon-personligheder, angriber Lacazette og midtbanemand Tolisso, er vendt hjem på fri transfer (men til høj løn).

Tolisso går dog nok glip af første runde; døjer med en skade der har holdt ham ude af træningskampene, men Lacazette har spillet de seneste to kampe og vist sin målnæse med en scoring i både 0-2-sejren i Feyenoord og 2-2-kampen mod Serie A-storklubben Inter i Italien. Her fik Tagliafico debut. Han starter nok også mod Ajaccio; pladskonkurrent Henrique har karantæne. Så selv om der er klasse og stort potentiale i Lyons venstre forsvarsside, med den argentinske venstreback og den unge midterforsvarer Lukeba (god 21/22-sæson), så kniber det måske med organisationen. De er næppe spillet helt sammen endnu.

Oprykker Ajaccio havde fokus på defensiven i L2 og har det nok også her i klubbens første kamp i den bedste række i otte år – også selv om de kreative teknikere Mangani og Hamouma har sluttet sig til korsikanerne. De to 35-årige betyder at den korsikanske idealopstilling nok tæller syv mand der har rundet de 33. Holdet må dog muligvis undvære den 33-årige angriber Courtet (holdets næsttopscorer i sidste sæson; dog kun med syv mål) der missede sommerens sidste træningskamp (1-1 mod Lorient). Men den målfarlige fløjspiller Spadanuda, 25-år gammel og kommet til fra Schweiz, sænker holdets gennemsnitsalder og gør det muligvis også en del giftigere.

Bøyes bud: Lyon vinder med præcis eet mål (X med handicap -1) til odds 3,75 – SPIL HER >>*


Lørdag: Strasbourg – Monaco 1 (2-1)

Strasbourg gjorde det godt i sommerens træningskampe. Har nok nogle fravær, men afløserne er også gode. Storklubben Monaco har en bredere trup, men har svækket midtbanen markant med salget af Tchoameni og drager til Alsace med en CL-tirsdagskamp i benene.

Strasbourg gjorde det flot i 21/22 med en sjetteplads og fulgte op efter ferien med 3-1-1 i julis træningskampe (tabte kun til Cagliari; 1-2) og sluttede med 0-3-sejr på Anfield mod Liverpool. Det skal med at Reds stillede med A-truppens reserver (inkl folk som Konaté, Gomez, Carvalho, Elliott og Milner), men stadig en god sejr på et berømt stadion.

Alsacianerne har tvivl om den erfarne angriber Gameiro der missede Liverpool, men afløser Diallo kvitterede for sin start med to mål. Ude er sandsynligvis sommertilkommerne på backpladserne, Dagba og Delaine der døjede med skader da de ankom og endnu ikke er klar, men også her er der gode afløsere. Til venstre erfarne Lienard, til højre unge Senaya der leverede to assists på Anfield. Endelig er midterforsvarer Djiku på vej væk, og han tog ikke del i træningskampene, men rutinerede Le Marchand gør det godt på pladsen.

Storklubben Monaco, bronze i 21/22, vandt kun to af seks træningskampe i slut-juni og juli (fik dog 2-2 hos Inter) og tabte de sidste to, 2-1 hos Porto og 3-1 hos Southampton. Men holdet har altså også fået mistet en meget vigtig spiller i midtbanemand Tchouameni (nok holdets vigtigste, bortset fra topscorer Ben Yedder). Til gengæld er offensivens potentiale styrket markant med tilgang af Minamino og Embolo, men det varer nok lidt før de to er spillet helt ind.

Bemærk at Monaco spiller CL-kvalifikation mod farlige PSV Eindhoven denne tirsdag (indledende opgør; returkamp er næste tirsdag), dvs blot fire dage før første Ligue 1-runde. CL-kampen bør betyde at monegaskerne er oppe i tempo, men det kan også medføre træthed og småskader. Dvs een eller anden form for turnover lørdag. To spillere mangler i hvert fald mod Strasbourg – offensivfolk Golovin og Volland der begge har karantæne. Men det kan så betyde Ligue1 -start til Minamino og Embolo. Skadestvivl om midterforsvarer Badiashile.

Bøyes bud: Strasbourg med asian handicap +0 til odds 2,00 – SPIL HER >>*


Clermont – PSG 2 (0-3)

PSG har skiftet træner og taktik, og en ny mand er ved at blive spillet ind på midtbanen, men spillet var glimrende i supercup-sejren over Nantes, og især Messi var i hopla. Clermont har ændret på en del pladser, men virker stadig pænt slagkraftig. Niveauet hos den lille klub rakte dog ikke mod pariserne i sidste sæson og gør det næppe heller denne gang.

PSG vandt mesterskabet i sidste sæson, men spillet skuffede. Nu er træner Pochettino skiftet ud med Galtier, og den snedige franskmand ser ud til at kunne få mere ud af det fremragende spillermateriale i Paris. Galtier (normalt en 4-4-2-mand) har valgt 3-4-1-2 med meget aktive wingbacks og med det nytilkomne midtbanetalent Vitinha ved siden af spilfordeler Verratti på midtbanen. Messi virker i langt bedre form end sidste efterår, og det er allerede et klart plus (ditto med Ramos i midterforsvaret).

Messi åbnede scoringen og var foregangsmand da PSG vandt supercup-dysten mod pokalvinder Nantes i søndags: 4-0. Neymar og Mbappé er også stadig i den franske hovedstad; Neymar nettede to, frispark og straffe, mod Nantes, mens Mbappé havde karantæne og nok er sulten efter komme i gang.

Clermont overlevede sin første sæson i Ligue 1 trods (eller på grund af) en frisk spillestil med højpres og omstillinger med mange mand. Det blev dog til to store nederlag mod PSG: 4-0 i Paris og 1-6 hjemme. Nu er topscorer Bayo væk (sammen med tre andre idealstartere), men erstatning Andric, hentet på Dinamo Zagrebs bænk, har vist overraskende fin målnæse i træningskampene. Så fin at jeg så småt fortryder at have erklæret at Clermont er svækket i forhold til sidste sæson. Andric fik dog et slag over knæet i den sidste af slagsen (hvor Clermont slog Toulouse 1-0) og er tvivlsom til PSG-opgøret.

Men Clermont stiller nok med andre nye rekrutter, inkl målmand Diaw (klart bedre end sidste sæsons usikre Djoco), den erfarne def-midtbanemand Gonalons og offensivtalent Saracevic. Sidstnævnte passer med aggressivt pres fint ind på Clermonts hold. Gonalons kommer nok også til at gøre det glimrende, men træningskampene tyder på at han lige skal finde sammen med makker Gastien.

Bøyes bud: PSG med asian handicap -2 til odds 2,38 – SPIL HER >>*

PSG-spillerne fejrer sæsonens første titel. Foto: Jack Guez/AFP/Ritzau Scanpix
PSG-spillerne fejrer sæsonens første titel. Foto: Jack Guez/AFP/Ritzau Scanpix


Søndag: Toulouse – Nice 2 (1-2)

Der er godt og vel 400 km mellem Toulouse og Nice, og et decideret derby er det ikke, men et sydfransk opgør er det. Så en del Nice-fans tager nok turen, og de kan meget vel se deres hold åbne sæsonen med en sejr mod et talentfuldt, men L1-uerfarent hold fra Toulouse. Oprykkerklubbens to danskere, Desler og Nicolaisen kommer næppe i denne kamp til at møde Kasper Dolberg som nok forlader Nice, men Rivieraklubben har andre dygtige folk. Og en kompetent træner der nok har lagt mærke til at offensive Toulouse havde problemer mod højpres i træningskampsnederlaget mod Clermont.

Teknisk stærke og velkombinerende Nice var tæt på at tage en CL-billet i sidste sæson, men uheld og en dårlig sæsonafslutning kom i vejen. Der var kurrer på tråden i foråret mellem træner Galtier og spillerne, men nu er han væk og erstattet af Favre der før har gjort underværker i Nice. Schweizeren står for velovervejet opspil og hurtige omstillinger. Desuden som oftest højpres og genpres. Målmand Benitez er også væk (erstattes MÅSKE af Schmeichel), men unge Bulka gjorde det flot i pokalen i 21/22 og har også vist gode ting i sommerens træningskampe, inkl den sidste: 1-0 over Torino.

DK-angriber Dolberg har ikke været med i træningskampene og er nok på vej ud, men var alligevel ikke idealstarter i foråret. Det var derimod Andy Delort. Efter en skade spillede han kun een halvleg mod Torino, men ventes klar mod Toulouse. Det samme gør højreback Atal der blev sparet mod Torino. En række talenter har i øvrigt forstærket bredden.

Toulouse vandt Ligue 2 og scorede masser af mål med en offensiv indstilling. Det er også blevet til mange scoringer i sommerens træningskampe der dog, efter en række gode resultater, endte med 1-0-tab i Clermont hvis højpres det sydfranske oprykkerhold havde svært ved at håndtere. Toulouse har et talentfuldt hold der bl.a. tæller de danske forsvarere Desler og Nicolaisen (begge bød ind med mål og assists i 21/22), og som har fået ekstra offensivpotentiale via angrebstalent fløjspiller Dallinga, men der er få med L1-erfaring. Bemærk: Sidste sæsons Bedste Spiller i Ligue 2, midtbanemand van den Boomen (21 assists), var i dopingkarantæne (tog forkert medicin) fra 10. juni til 10. juli, men deltog i sommerens sidste træningskampe og skulle være klar til sæsonstart.

Bøyes bud: Nice med asian handicap +0 til odds 1,82 – SPIL HER >>*


Lille – Auxerre X (2-2)

Lille har fået en offensiv træner efter den overforsigtige 21/22-sæson og møder her Auxerre der rykkede op med en offensiv indstilling. Det KAN være at oprykkerklubben skruer lidt ned for fremadrettetheden i sit comeback til den bedste række, men midterforsvaret er svækket. Det samme er Lilles forsvar og midtbane, mens angrebet er styrket.

Lille fulgte op på 2021-mesterskabet med en ydmygende 10.-plads i seneste sæson. Men nu er den overforsigtige 21/22-træner Gourvennec blevet erstattet med ambitiøse og offensive Fonseca. Desuden er over the hill-frontløber Yilmaz remplaceret af unge Bayo der blev topscorer for Clermont i 21/22. Også udskiftninger i forsvaret hvor højreback Celik og midterforsvarer Botman er væk, Zedadka og Alexsandro kommet til, sidstnævnte talentfuld, men ung og uprøvet. Et hul på midtbanen hvor Sanches samt afløserne Onana og Xeka alle er væk eller på vej væk (Sanches og Onana ikke solgt endnu, men de er næppe med her) er kun til dels fyldt ud af erfarne Martin, og han er tvivlsom pga en skade. Venstreback Gudmundsson har karantæne og afløses nok af habile Djalo.

Auxerre rykkede op fra Ligue 2 med en offensiv 4-1-4-1-formation og ser spændende ud. Har styrket både målmandsposten med erfarne Costil og offensiven med kreative og målfarlige M’Changama. Samt kreatørtalent Ruiz. Auxerre må dog nok undvære midterforsvarer Pellenard der blev knæskadet i seneste træningskamp. Hentet i sommerens løb er erfarne midterforsvarere i Bain og Jeanvier, men det er ikke meget de har spillet de sidste par sæsoner.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 1,99 – SPIL HER >>*

Få op til 500 kr. i odds bonus
18+ | Kun nye kunder | Regler og vilkår gælder | Min indbetaling 100 kr. | Maks bonus 500 kr. | Min odds 1.8 | Eksempel: Indbetal 500 kr., få 500 kr. i bonus = 1000 kr. Gennemspilseksempel: 5 x 500 (indbetaling ) + 5 x 5000 (bonus) | 60 dage til gennemspilning | Selvudelukkelse via ROFUS | Besøg StopSpillet. (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår


Angers – Nantes 2 (0-2)

Nantes står umiddelbart bedst før dette vestfranske derby. Holdet fra den gamle bretonske hovedstad har mistet sin topscorer og fik tæv af PSG i supercuppen, men sidstnævnte betyder at Nantes er oppe i tempo, og pokalvinder-holdet er stadig glimrende. Angers vil gerne drille storebror, men har haft gang i svingdøren i ekstrem grad og skal sammenspille et nyt hold i forhold til sidste sæson; tingene hænger næppe sammen endnu.

Angers har ændret sig voldsomt i forhold til sidste sæson. Sådan cirka otte idealstartere – plus en række marginalfolk – har forladt klubben. Mange interessante nye er kommet til, men det bør tage tid for træner Baticle at banke et stabilt leverende mandskab sammen. Oven i købet må han undvære endnu een fra sidste sæsons idealopstilling, nemlig defmidtbanemand Bentaleb der har karantæne.

Og Baticle risikerer at skulle klare sig uden yderligere een: Den driblestærke angriber Boufal har misset alle træningskampene efter en skade han pådrog sig i april. Vendte tilbage på træningsbanen 20. juli, men der var tale om specialtræning. Det kan godt være han når at blive nogenlunde kampklar til første runde, men han når næppe at komme i særligt god form. Endelig skal det med at sommertilkommer Hountondji (tårnhøj midterforsvar) også har været ude med en langvarig skade. I modsætning til Boufal nåede han at deltage i sidste træningskamp og spillede faktisk 90 min, men han er næppe helt oppe på dupperne endnu.

Nantes har mistet topscorer Kolo, mens en række andre nøglespillere – målmand Lafont, kreatør Blas og venstrefløj Simon – også meldes på vej væk. Pt er de tre dog stadig i Bretagne og er nok også med mod Angers. I så fald har sidste sæsons nr 9 og pokalvinder et glimrende mandskab. Velorganiseret og farligt. Nantes kunne ikke stille ret meget op mod et veloplagt PSG-hold i supercup-kampen i søndags, men det er der næppe ret mange hold i verden der kan.

Bøyes bud: Nantes med asian handicap +0 til odds 2,12 – SPIL HER >>*


Montpellier – Troyes 1 (2-0)

Montpellier har tabt fem af fem træningskampe, men har folk tilbage fra skader, og bør have gode chancer for at omsætte hjemmebanefordel til sejr mod Troyes. Champagne-klubben giver nok Ligue 1-debut til danske Andreas Bruus, men har også haft en tung sommer og har diverse fravær.

Montpellier havde en tung sæson i 21/22, men bør kunne gøre det bedre i 22/23 med en trup styrket af transfers og folk tilbage fra skader. Nye folk er bl.a. højreback Sacko samt offensivfolk Khazri og Nordin. Sæsonstarten bliver dog ikke nødvendigvis nem, for Les Paillades indkasserede mange mål og tabte alle fem træningskampe i sommerens løb. Især de sidste to, 4-5 mod Toulouse og 4-2-tab hos Crystal Palace, gjorde ondt i forsvaret – mens offensiven viste nydelige takter.

Men i forhold til de de to kampe er forsvaret nok styrket nu, med rutinerede Sakho sandsynligvis klar efter skade. Ditto for en anden erfaren forsvarer, Mendes og den hurtige angriber Wahi. Den nytilkomne offensivmand Nordin udgik med skade med Crystal Palace, men bør også have god chance for at blive klar. Midtbanedynamo, kreatør og frisparksspecialist Savanier gjorde comeback mod Palace efter skade og gjorde det glimrende i en mere tilbagetrukket rolle end normalt. Han ligger nok også på den defensive midtbane mod Troyes hvor Ferri har karantæne.

Troyes, der nok igen havner i den tunge halvdel, har også haft en skidt træningssommer. Den åbnede med tre nederlag i fire kampe, inkl 0-1 mod Auxerre 23. juli i en kamp hvor indsatsen var så ringe at træner Irles bagefter åbent meldte ud: ”Vi er ikke klar til sæsonstart”. Til alt held for Troyes var der yderligere en træningskamp at gøre godt med, og den blev vundet 5-4 over Nancy – glimrende comeback efter at have været bagud 0-3. Man kan dog diskutere hvor stærkt det er at lukke fire mål ind mod et hold fra den tredjebedste række.

Brøndby-højreback Andreas Bruus, der skiftede til Troyes i midt-juli, startede inde mod både Auxerre og Nancy, og danskeren starter nok også mod Montpellier; pladskonkurrent Kaboré har karantæne. Den erfarne midterforsvarer Rami, skadet til træning før Nancy, er med al sandsynlighed stadig ukampdygtig.

Klubben fra Champagne-distriktet viste nydelige kontraevner i foråret, men ud over forsvarsfraværene er der et angrebsproblem før første runde. Holdets bedste angriber i foråret, lejesvend Ugbo, er væk (der arbejdes på at hente ham tilbage, men det nås næppe før sæsonstart), det samme er afløsere Mothiba og Suk, og kollega Baldé er skadestvivlsom. 35-årige Touzghar har mig bekendt ikke spillet en rolle i træningskampene; er nok på vej væk. U19-angriber Dong scorede to gange mod Nancy, men er næppe løsningen i en L1-kamp.

Bøyes bud: 1-tallet til odds 2,25 – SPIL HER >>*


Lens – Brest 1 (1-0)

Det lugter pænt af få mål. Lens er normalt et dynamisk, fremadrettet hold, men transfers og skader har umiddelbart gjort offensiven mindre sprudlende, mens defensiven fortsat er solid. Brest kan være kontrafarlig, men er svækket i angrebet.

Lens har haft en god træningssommer med fire sejre og nul nederlag i seks kampe (kun eet mål imod). Senest 1-0 over Inter og 0-0 mod West Ham. Solidt. Det trods en del ændringer på holdet efter farvel til tre stamspillere, højre-wingback Clauss, defmidtbanemand Doucouré og angriber Kalimuendo, og nye folk hentet til pladserne (Cabot, Samed, Buksa og Openda). Også ny mand i målet hvor nytilkomne Samba ser ud til at have erobret startpladsen.

Sidste sæsons bedste spiller, midtbanefremdriver Fofana, er til salg, men prisskiltet er markant – cirka 35 mio euro – så et salg er ikke nødvendigvis lige på trapperne, selv om klubber som Chelsea snuser. I mellemtiden spiller han, og selv om han gerne vil tage et skridt opad, er han glad for Lens, så han yder en god indsats.

Midterforsvarer Gradit missede West Ham og er tvivlsom til Brest (men defensiven gjorde det nydeligt uden ham). Også tvivl om kreatør Kakuta og den nytilkomne angriber Buksa der begge missede både Inter og West Ham. Kakuta har dog en stærk afløser i Pereira, og i angrebet er der den ligeledes sommerindkøbte Openda (en Kalimuendo-type; dvs lille og kvik). Offensiven ser dog indtil videre ud til at have mistet noget oomph med salget af dynamiske Clauss på højre wingback.

Brest har også haft en nydelig sommer med blot eet nederlag i fem kampe (tre sejre) hvor bretonerne kun indkasserede eet mål i alt, og alle kampe gik under 2,5 mål. Senest 0-0 mod Real Valladolid.

Brest har sagt farvel til sin bedste angriber, lejesvenden Satriano, og den næstbedste angriber, hovedstødsstærke Mounié, går nok glip af første runde pga en skade. Højrebacks Pierre-Gabriel og Faussurier er også rejst, men Fadiga, hentet i hollandsk fodbold, ligner en nydelig erstatning.

Bøyes bud: Under 3 mål til odds 1,76 – SPIL HER >>*


Rennes – Lorient X (1-1)

Rennes bør vinde dette Bretagne-derby mod lillebror Lorient, men oddset er også derefter. Svært at se værdi i odds cirka 1,35 for hjemmesejren. Lorient havner nok i den tunge ende, men har skiftet træner og fornyet holdet. Kan måske godt drille Rennes der skal spille en ny midterforsvarer ind på holdet (han ser dog lovende ud).

Rennes, der spillede en flot 21/22-sæson, har også vist lovende spil i sommerens træningskampe. Senest (efter 0-1 mod Freiburg samt sejre over L2-klub Caen og Nantes) 1-2-nederlag mod Aston Villa, men Rennes leverede flotte kombinationer, især i første halvleg. Hvor midterforsvarer Theate, hentet i stedet for solgte Aguerd, i øvrigt fik en god debut og stod for føringsmålet. Han blev udskiftet i pausen.

Veteranmålmand Mandanda, hentet i Marseille, så skidt ud ved englændernes udligning, men har ellers gjort det godt denne sommer og ligner en ok erstatning for Gomis der er på vej væk efter en skuffende sæson. Med Mandanda og stortalent Alemdar er Rennes pænt klædt på mellem stængerne.

Ud over et trænerskifte har Lorient hentet en del nye spillere, og tre af dem ser ud til at have erobret startpladser; målmand Mvogo (reserve i PSV), midterforsvarer Talbi og højreback Kalulu. Men den lynhurtige offensivmand og frisparkskanon Laurienté vil væk og har ikke deltaget i sommerens træningskampe.

I træningskampene lagde Lorient skidt ud med tab mod to andre L1-bretonerklubber, Brest og Nantes; vandt så over en L2-klub før det til sidst blev 1-1 mod den korsikanske oprykker Ajaccio. Det kan meget vel fortælle historien om Lorients niveau: Den tunge ende af tabellen.

Bøyes bud: X’et til odds 5,50 – SPIL HER >>*


Marseille – Reims X (2-2)

Jeg er fristet af spil på Reims, for Marseille er ved at indspille et nyt forsvar (inkl målmand), og træningskampene har givet nederlag på stribe. Men mod stærke modstandere, og sidste sæsons giftige offensiv består (forstærket af den knalddygtige landsholds-wingback Clauss). Reims har også nye defensivfolk der skal spilles ind. Det lugter af mål.

Storklubben Marseille, sølvvinder i seneste sæson, har skiftet træner fra hidsige Sampaoli til Tudor. Temperamentsmæssigt er det vist cirka det samme – den kroatiske træner har allerede været oppe at toppes med to spillere – men taktikken er anderledes. Tudor er mere modig/satset i sit opspil. Det gav dog ikke ret mange mål i sommerens træningskampe – faktisk kun eet i de seneste fire (tre nederlag), samtidig med at otte blev lukket ind. Senest 0-2 mod Milan.

Modstanderne har dog også været af en høj kaliber. Og Marseille har altså erhvervet sig et helt nyt forsvar (samt afhændet sin klart bedste defmidtbanemand, Kamara). Logisk at det tager tid før det klikker selv om de nytilkomne spillere, inkl den dynamiske højre wingback Clauss, er dygtige. Den sydfranske klub må i øvrigt, pga karantæne, undvære defmidtbane-afløser Gueye samt midterforsvarsafløserne Car og nok også Touré (sidstnævntes karantæne er ikke bekræftet endnu) og har skadestvivl om sidste sæsons førstekeeper Lopez. Sommertilgang Blanco er også en glimrende keeper, men ja – som mange andre i truppen er han ny i klubben; har kun et par træningskampe under bæltet.

Reims gjorde det nydeligt i klubbens træningskampe: to sejre og eet nederlag (0-1 mod Villarreal) i fire opgør, senest 2-2 mod Sassuolo. Her fik den nytilkomne højrefløj Ito en god debut med en assist. Reims-angrebet er svækket efter salget af topscorer Ekitike (talenfulde Balogun er hentet, men han når næppe med i første runde), men kreationsfasen er styrket. I forsvaret er målmand Rajkovic og midterforsvarer Faes (han er ikke væk endnu, men salg skulle være på trapperne, og han var ikke med i sidste træningskamp) – nøglespillere i 21/22 – byttet ud med nytilkomne Pentz og Agbadou. Også glimrende folk, men det kan tage tid før holdet vænner sig til de nye ansigter.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 1,85 – SPIL HER >>*

Odds på Ligue 1

*Reklamelink

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.


3 Kommentarer

Skriv et svar

 1. Jens Bøye

  Angers-Nantes: Nantes-midterforsvarer Castelletto har karantæne efter sin udvisning i Supercup-opgøret mod PSG.

 2. Jens Bøye

  Strasbourg-Monaco (lørdag): Monaco spillede 1-1 hjemme mod PSV i tirsdagens CL-kvalifikation (returkamp på tirsdag). Kom bagud i 38., men fik fortjent udlignet i 80.

  Midterforsvarer Badiashile missede kampen og er tvivlsom til lørdag. Også tvivl om venstreback Caio der var i truppen, men ikke figurerede på bane eller bænk. Endelig er angrebsindskifter Boadu nok stadig ukampdygtig.

 3. Jens Bøye

  Nice hyrer to erfarne klassespillere, midtbanemand Aaron Ramsey og (danskeren skal dog lige bestå lægetjek) og DK-målmand Kasper Schmeichel. De når dog næppe med i truppen til førsterunde-kampen mod Toulouse.