18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Ligue 1 odds

På denne side finder du alle de bedste Ligue 1 odds og Ligue 1 spiltips. Du vil også her kunne se, hvis vi er ude med optakter til enkelte Ligue 1 kampe, eller hvor du kan streame Neymar, Mbappe, Icardi og alle de andre stjerner henne. Find også kampprogrammet til hver kommende runde nedenfor – God fornøjelse.


Ligue 1 odds og spiltips i 2022

I vores ekspertpanel vil du ofte kunne finde spiltips fra Ligue 1, da nogle af vores eksperter er kyndige inden for ligaen og har fulgt den i flere år.


Aktive spilforslag til Ligue 1

Klik dig direkte videre til Ligue 1-spilforslagene fra vores dygtige odds-eksperter.

Du kan se mange flere spiltips til andre ligaer i ekspertpanelet, og du finder også analyser af de franske kampe i vores optakter (se de nyeste herunder).


Ligue 1 tabel og kommende kampe

Få dit overblik over tabellen og de kommende kampe i Ligue 1 her.


Odds på Ligue 1 2022

Herunder kan du se bookmakernes odds på vinderen af Ligue 1. KLIK HER* for at se endnu flere odds.


Hvem vinder Ligue 1?

Løber PSG med endnu et mesterskab i det franske?

Bemærk: Alle links er reklamelinks til den givne bookmaker.

VinderSideOdds
Paris Saint-Germain
1.12
Marseille
15.0
Lyon
15.0
Monaco
21.0
Rennes
26.0
Nice
50.0
Lille
100
Strasbourg
151
Lens
151
Nantes
300
Toulouse
1001
Reims
1001
Montpellier
1001
Brest
1001
Auxerre
1500
Angers
1001
AC Ajaccio
1500
Troyes
2001
Lorient
2001
Clermont Foot
2001
Odds kan ændre sig. Senest opdateret 2. juli 2022 23:03.


Frankrig Ligue 1: Optakt til 2021/2022-sæsonen (Jens Boye)

Skrevet d. 2/8 2021 af Jens Boye

En ny fransk ligasæson er på trapperne: Første runde spilles 6.-8. august. Ligue 1 er presset økonomisk efter sidste sæsons tomme tribuner pga coronavirus-krisen (nu lukkes tilskuere ind, dog i begrænset antal), og efter at Mediapro i december ikke længere kunne betale ligaen for TV-rettighederne. Disse er nu overtaget af Amazon og Canal+, men det indbringer kun klubberne halvdelen af Mediapro-aftalen, og Canal+ truer endda med at trække sig. (I Danmark dækkes Ligue 1 fortsat af Viaplay og TV3.)

Men le spectacle doit continuer, og Neymar og andre stjerner pryder stadig Ligue 1 hvor der spilles teknisk godt og fysisk stærkt fodbold. I sidste sæson snuppede Lille mesterskabet, men selv om Lille også vandt Supercuppen 1. august (mod et reservepræget PSG-hold), er det naturligvis stjernerige PSG der går ind til 21/22 som guldfavorit. Pariserne har styrket truppen, mens Lille er svækket. Monaco, Lyon og Marseille (som Daniel Wass måske er på vej til) satser også på at være med i toppen. Ditto: Ambitiøse Nice med EM-ismand Kasper Dolberg på holdet.

Bemærk at transfervinduet først lukker 31. august, men de nuværende trupsituationer beskrives i nedenstående optakt:

Foto: Bildbyrån

Analyse af de 20 hold i Ligue 1Angers

 • Placeringsbud 21/22: Nr. 16
 • Placering 20/21: Nr. 13
 • Trupstatus: Svækket
 • Ny træner

Den lille vestfranske klub med den fine figterånd fik den sædvanlige placering lige under midten i 20/21, men det kan blive decideret nedrykningskamp dennne gang. Økonomien er så presset at tvangsnedrykning truede denne sommer. (Salget af backtalent Aït-Nouri, udlejet til Wolves i sidste sæson, for 11 mio euro hjalp.) Moulin, manageren fra de seneste 10 år, har forladt skuden. Den cheftræner-uerfarne Lyon-assistent Baticle er ny ansvarlig og skal gøre godt med en svækket trup efter farvel til to markante spillere i kreatør Fulgini (holdets klart bedste; salg ikke officielt endnu, men det sker med stor sandsynlighed) samt defensiv-midtbanefolk Amadou og Coulibaly (afløser). Væk er også angrebsindskifter Diony, men til gengæld er kollega Ninga tilbage fra lejeophold. Til er også kommet forsvarstalent Mendy og midtbane-ditto Ounahi. Bemærk: Målmand Bernardoni var med til OL, men vendte hjem i slut-juli. For Angers taler at holdet har en erfaren og sammenspillet stamme, og hvis driblekonge Boufal kan holde sig skadesfri (kunne han ikke i 20/21), kan han måske udfylde Fulginis rolle. Angrebstalent Cho kan desuden få sit gennembrud efter glimt i 20/21.

Transfers:

Ind: Mendy, Ninga
Ud: Amadou, Diony, Coulibaly, Fulgini (?)

Bordeaux

 • Placeringsbud 21/22: Nr. 10
 • Placering 20/21: Nr. 12
 • Trupstatus: Svækket
 • Ny træner

Traditionsklubben fra det sydvestfranske vindistrikt var tæt på at blive tvangsnedrykket efter investeringsselskabet King Street trak den økonomiske støtte i april, men nu har ambitiøse Gérard Lopez, ex-ejer af Lille (hvor han havde stor succes), købt sig ind, og det bør give pote selv om han denne gang er uden sportsdirektør-fænomenet Campos til at udøve transfer-magi. Den første sæson kan dog blive tung – medmindre der foretages stærke indkøb i august. (Mon ikke der kommer et par stykker?)

Interessant slutjuli/startaugust-skifte på trænerposten: Gamle Gasset, der virkede inspirationsforladt i foråret, er erstattet med Vladimir Petkovic der ved EM førte Schweiz til 1/8-finalesejr over Frankrig. Men væk er erfarne folk som kreatør Ben Arfa, defmidtbanemand Seri (begge dog med skidt 20/21-sæson), højreback Sabaly og offensivmand De Préville. Den markante midtbanemand Basic meldes også på vej ud. Endnu er der ikke købt vægtige afløsere. Dog er den kvikke angriber Maja og def-midtbanemand Pardo tilbage fra lejeophold. Klassekeeper Costil og forsvarsklippe Koscielny har desuden en række fine talenter at spille med, og Koscielny er nok glad for at slippe af med den udisciplinerede driblekonge Ben Arfa. Bemærk: Angriber Hwang (holdtopscorer i 20/21) var med til OL (elimineret 31/7).

Transfers:

Ind: Pardo, Maja
Ud: Sabaly, Ben Arfa, Poundjé, De Préville, Seri, Basic (?)

Brest

 • Placeringsbud 21/22: Nr. 19
 • Placering 20/21: Nr. 17
 • Trupstatus: Svækket
 • Ny træner

Den lille bretonerklub, der klarede skærene med en 17.-plads i 20/21, må nok også belave sig på nedrykningskamp denne gang – selv om erfarne og dygtige Der Zakarian har overtaget trænertøjlerne. Holdets kreatør er stadig den spinkle supertekniker Faivre – ingen i L1 løb mere med bolden end ham i 20/21, og fremme er der stadig hovedstødsstærke Mounié og hurtige Honorat. Men solgt er den offensivt stærke venstreback Perraud (12 mio euro), og afløser Uronen (fint EM for Finland) skal nok lige vænne sig til fransk fodbold efter skiftet fra Genk (hvor han dog også var vant til at deltage i offensiven). Væk er også angrebsræv Charbonnier og den bomstærke defensivmidtbanedynamo Lucas. Desuden åbner kollega Lasne og midterforsvarer Hérelle nok sæsonen på skadesbænken. Til gengæld er målmandsposten styrket: Den erfarne AZ-keeper Bizot blev købt 1. august.

Transfers:

Ind: Uronen, Bizot
Ud: Perraud, Lucas, Charbonnier

Clermont

 • Placeringsbud 21/22: Nr. 20
 • Placering 20/21: Nr. 2 i L2
 • Trupstatus: Styrket (en smule)

Oprykkerklubben, der har hjemme i en af Frankrigs ældste byer, blev stiftet i 1911, men dette er første optræden i den bedste række. Der er gejst i en sammenspillet trup, men det kan blive et kort ophold; der skal i hvert fald kæmpes for sagen. Nr 2 i Ligue 2 i 20/21 med rækkens klart bedste forsvar og 3.-bedste angreb inkl. ligatopscorer Bayo (bejlere har budt 6 mio euro, men Clermont har sagt nej) og den dygtige oplægger Berthomier. 0 nederlag i sommerens træningskampe. Men der er meget lidt L1-erfaring i truppen, der ikke har mistet stamspillere, men heller ikke er forstærket synderligt. Til er kommet den svenske fløj Rashani (ex-BIF) fra Erzurumspors bænk i den tyrkiske liga, venstreback Mendy fra Servette samt en række ungersvende tilbage fra lejeophold i sekundaklubber, inkl tometer-midterforsvarer Cissokho der sammen med en håndfuld andre har været i Lustenau i den østrigske andendivision. Bemærk: defensivmidtbanemand Magnin, der blev skadet i april, er ukampdygtig til slutseptember. Dvs mindre konkurrence på bageste midtbane til 33-årige Johan Gastien. Han er søn af Pascal Gastien, holdets træner, men hans stamspillerstatus siden han kom til i 2018 hænger dog nok mere sammen med hans erfaring (inkl en god håndfuld L1-kampe) end med nepotisme.

Transfers:

Ind: Rashani, Mendy, Cissokho
Ud:

Lens

 • Placeringsbud 21/22: Nr. 8
 • Placering 20/21: Nr. 7
 • Trupstatus: Svækket

Med en syvendeplads og en målsøgende spillestil gjorde den nordfranske klub det flot i 20/21 – og det selv om coronakrisen betød at de mange fans (Lens er i top4 mht fanbase-størrelse; kun PSG, Marseille og Lyon kan følge med) ikke kunne støtte på stadion. Op til den nye sæson er midterforsvaret svækket efter salget af stærke Badé. 19-årige Wooh, hentet i Ligue 2, skal nok bruge tid før han bliver lige så god. Til gengæld er venstreback styrket med Machado, og offensiven har fået teknisk stærke Saïd (farvel til indskifterne Kalimuendo og Mauricio). Kreatørfænomen Kakuta (købt efter leje i 20/21) og fremdriver Fofana er der stadig; og Fofana virker i form, i modsætning til sæsonstarten i 2020. Lens får i øvrigt en bid (1,25 mio euro) af de mange penge Manchester United betaler Real Madrid for verdensstjernen Varane der begyndte sin karriere i Haut-de-France-klubben.

Transfers:

Ind: Machado, Saïd, Wooh
Ud: Badé, Kalimuendo, Sylla, Mauricio

Lille

 • Placeringsbud 21/22: Nr. 5
 • Placering 20/21: Nr. 1
 • Trupstatus: Svækket
 • Ny træner

Mesterholdet har solgt træner Galtier (4 mio euro), klassekeeper Maignan (13 mio euro) og defmidtbanemand Soumaré (20 mio euro). En indbringende åreladning. Lille er vant til at sælge markante folk og alligevel klare sig godt i den følgende sæson, men sidste efterår mistede klubben sportsdirektør Campos, en transfermagiker med øje for potentiale; fremragende til at købe billigt og sælge dyrt. Lille har endnu ikke købt nye spillere denne sommer (vandt alligevel Supercup 1. august, men det mod et reservepræget PSG-hold). Vi må se om det kommer; defmidtbane-stortalentet Onana skulle være på vej fra HSV. Og om den nye træner Gourvennec kan udfylde Galtiers støvler. Spillestilsmæssigt bør det ikke være en revolution; begge er glade for hurtig kontrabold. I målet står indtil videre den tidligere reserve Jardim der i 2020/21 hentede erfaring og spilletid som lejesvend i Boavista. Men Maignan er han ikke, hverken med fødderne eller som shotstopper. Bemærk også at to af sidste sæsons nøglespillere, forsvarssstyrmand Fonte og angriber/topscorer Yilmaz er 37 og 36 år gamle. (Og begge var med til EM i afvigte sommer.) Langt fra sikkert at de gamle ben holder til endnu en sæson på højt niveau.

Transfers:

Ind: Jardim
Ud: Sanches, Maignan

Foto: Bildbyrån

Lorient

 • Placeringsbud 21/22: Nr. 17
 • Placering 20/21: Nr. 16
 • Trupstatus: Svækket

Den bretonske klub undslap nedrykning efter januarskifte til fem mand i forsvaret. Nu er højreback forstærket med kroatiske Igor Silva, men der er sagt farvel til midterforsvarerne Gravillon og Chalobah. Indtil videre udfyldes deres pladser af en oprykket ungdomsspiller samt fleksible backs. Offensiven er derimod intakt (i hvert fald pt; topscorer Moffi kan være på vej væk), inkl. skarpe Moffi samt lynhurtige Wissa og Laurienté. Sidstnævnte har desuden et fabelagtigt skud fra distancen. Wissa blev i startjuli syreangrebet af en sindssyg kvinde, der ville kidnappe hans nyfødte baby, men en operation reddede hans syn, og han var tilbage i træning to uger efter. Bemærk: den kreative midtbanemand Le Fée var med til OL, men vendte hjem i slut-juli.

Transfers:

Ind: Silva
Ud: Chalobah, Gravillon

Lyon

 • Placeringsbud 21/22: Nr. 4
 • Placering 20/21: Nr. 4
 • Trupstatus: Svækket

Lyon missede CL-billetterne for anden sæson i træk, og nu skal der andre boller på suppen. Væk er træner Garcia, der ikke kunne enes med den stærke sportsdirektør Juninho, og til er kommet Peter Bosz der gjorde det godt i Ajax og (langt hen ad vejen) i Leverkusen. Ind i mellem blev han dog fyret i Dortmund, bl.a. pga skrøbelighed mod kontraer.

Lyon kræver mere attraktivt spil og bedre resultater end under Garcia, men det kan godt være Bosz kun kan levere det første. Han må klare sig uden den solgte topscorer og dødboldsskytte Depay. Det positive er at holdet så ikke er tvunget til at spille med (en meget selvisk) falsk nier. Tilbage fra lejeophold i Atlético er, praktisk nok, angriber Dembélé. Vendt hjem er også en række andre lejevende, og så er diverse talenter rykket op fra ungdomsholdet. Blandt de hjemvendte, efter stærkt ophold i Fulham, var DK-midterforsvarer Joakim Andersen, men han er fluks blevet solgt til Crystal Palace. Ellers ville han, ud over Marcelo, Diomandé og Denayer, skulle dyste om en startplads med erfarne Da Silva, hentet i Rennes. Hentet er også Vasco da Gama-venstreback Henrique, enten som erstatning for Cornet, der kan være på vej væk, eller som trupbredde efter farvel til backreserverne Bard og De Sciglio. På vej væk kan også være kreatørstortalentet Aouar. Midtbanemand Mendes skulle være på vej væk, lige som kollega Lucas (udlejet i sidste sæson) netop er blevet solgt. Bemærk: midtbanemand Guimares misser nok første runde pga OL-deltagelse. Lige pludselig kan Lyon stå med meget få midtbanefolk at vælge imellem.

Transfers:

Ind: Henrique, Da Silva, Andersen, Diop, Koné, Adelaide, Dembélé
Ud: Depay, Bard, De Sciglio

Marseille

 • Placeringsbud 21/22: Nr. 3
 • Placering 20/21: Nr. 5
 • Trupstatus: Markant styrket

Den argentinske træner-vulkan Sampaoli bibragte en masse gejst da han i marts indtog trænersædet i det sydfranske galehus, men Marseille nåede ikke en CL-billet. Finansieret af USA-forretningsmand McCourt er Sampaoli og direktør Longoria nu i gang med revolutionere truppen. Væk er højrefløj Thauvin, højreback Sakai samt de erfarne reserver, venstreback Nagatomo og angriber Germain. Til er kommet en række stærke navne: midtbanefolk Gerson (godt venstreben) og Guendouzi, fløjspillere Ünder og de la Fuente (Barca B-talent), midterforsvarere Peres og Saliba samt målmand Lopez. Bortset fra sidstnævnte (Mandanda er nok stadig nr 1), alle folk der bejler til en startplads.

Guendouzi evt i stedet for Kamara hvis den talentfulde balancemand sælges. Venstrefløj Radonjic er i øvrigt tilbage efter lejeophold. Der mangler dog en højre wingback, men det kommer nok. Fx ved at købe/genleje sidste sæsons lejesvend Lirola og/eller hente danske Daniel Wass (der som bekendt kan spille diverse positioner). Spørgsmålet er om Sampaoli vil spille 3-5-1-1 eller 3-4-2-1. Med så fremragende offensive esser håber jeg på det sidste. Kreatør Payet kratter stadig ved, ligesom klasseangriber Milik. Polakken har dog døjet med en knæskade og bliver nok først klar midt-august.

Transfers:

Ind: Gerson, Peres, Ünder, Saliba, Guendouzi, de la Fuente, Lopez, Radonjic
Ud: Thauvin, Sakai, Nagatomo, Germain, Lirola

Metz

 • Placeringsbud 21/22: Nr. 14
 • Placering 20/21: Nr. 10
 • Trupstatus: Svækket

Antonettis solide og kontrastærke tropper tog en nydelig midterplacering i sidste sæson, men jeg tror det bliver tungere denne gang. Den erfarne midterforsvarer John Boye er væk, og kollega Kouyaté kan også være på vej ud. Og den dygtige kreatør Boulaya smutter nok også. Bassi, hentet i Ligue 2, kan næppe bare lige tage over. Midtbanestortalent Sarr kan også være på vej væk, men prisen på 30 mio euro skræmmer nok de fleste købere. Væk er midtbanefolk Angban og Ambrose, samt angriber Iseka, men de var ikke faste startere. Højreback Alakouch er snuppet i nedrykkede Nîmes, angrebstalent Joseph hentet i en sekundaklub, og fløjtalent Sabaly er tilbage fra lejeophold i L2. Ingen af de tre ligner en oplagt starter.

Transfers:

Ind: Joseph, Bassi, Sabaly, Alakouch
Ud: Boye, Ambrose, Angban, Iseka

Monaco

 • Placeringsbud 21/22: Nr. 2
 • Placering 20/21: Nr. 3
 • Trupstatus: –

Sidste sæsons bronzevinder var ikke langt efter Lille og PSG; i store perioder af sæsonen var monegaskerne faktisk ligaens bedste hold. Kovac’ drenge bør også kunne lege med i toppen denne gang. Alle idealstartere er der stadig (pt), inkl klasseangriberne Ben Yedder og Volland. Og der kan meget vel være spændende indkøb på transfer-trapperne i fyrstedømmet. Indtil videre er der ikke sket det store. Væk er draget venstreback-reserve Ballo og angrebsindskifter Jovetic; til er kommet to Bundesliga-folk i målmand Nübel (fra Bayerns bænk) og venstrekant Jakobs (Kölns ditto) samt Brest-midtbanemand Jean Lucas (var ejet af Lyon). Lucas og Jakobs er næppe gode nok til en startplads. Det synes jeg heller ikke Nübel er. Et talent, bestemt – den nye Neuer kaldes han (lidt overdrevet), men Monaco har allerede en stærk keeper i Lecomte. Han missede dog det meste af juli pga en skade, så måske Nübel snupper stængerne i første runde. Det gør han i hvert fald nok i CL-kvalifikationskampen Monaco skal spille mod Sparta Prag denne tirsdag, 3. august (returkamp næste tirsdag).

Transfers:

Ind: Nübel, Jakobs
Ud: Ballo-Touré, Jovetic

Montpellier

 • Placeringsbud 21/22: Nr. 9
 • Placering 20/21: Nr. 8
 • Trupstatus: –

Montpellier, der har skiftet på trænerposten fra Der Zakarian til Dell’Oglio (også han vant til at få temmelig meget ud af ret lidt), har normalt en solid defensiv og en farlig offensiv. Det kneb dog med at holde tæt i forsvaret i sidste sæson, trods en nydelig ottendeplads, nok bl.a. fordi folk som Hilton mildt sagt var ved at være oppe i årene. Nu er der sagt farvel til midterforsvarerne Hilton (43) og Congré (36). Nok fornuftigt nok – hvis de altså erstattes ordentligt. En tredje midterforsvarer, Mendes, er knæskadet til cirka november, og defmidtbanemand/midterforsvarsafløser le Tallec (samt angrebsindskifter Yun) har forladt klubben. Tilbage fra sidste sæsons midterforsvar er dermed kun afløser Cozza (lille og kvik; bedst som venstremand i en tremandskæde). Montpellier har derfor hentet to nye midterforsvarere (foruden midtbanemand Leroy fra Ligue 2): talentfulde Thuler fra Flamengo og erfarne Sakho fra Crystal Palace. De skal dog lige spilles ind, og det skal med at Sakho kun spillede fire PL-kampe i 20/21. Noget tyder på at giftige Delort, Laborde og Mavididi igen skal være flittige i front for at opveje de kasser der indkasseres i den anden ende. Bemærk også: Den skudstærke midtbanemand Savanier var med til OL indtil slutjuli og vendte hjem med en lille skade.

Transfers:

Ind: Sakho, Thuler, Leroy
Ud: Hilton, Congré, Le Tallec, Yun

Nantes

 • Placeringsbud 21/22: Nr. 15
 • Placering 20/21: Nr. 18
 • Trupstatus: Lidt ned

Efter to trænerfyringer (Gourcuff og Domenech) kom Kombouaré til i februar og reddede den hæderkronede bretonerklub fra nedrykning (via playoff mod nr 3 fra L2). Med modigt spil; to angribere og en kreativ midtbane. Truppen er god nok til at nærme sig midten – medmindre der sælges ud. En markant del af midtbanen er solgt: Louza. Men der er hentet en nydelig erstatning i Cyprien der mest sad på bænken i Parma, men som tidligere gjorde det godt for Nice. Han er knapt så teknisk god som Louza, men han har et bedre spark og er mere målfarlig. Hvis målmand Lafont, kreatør Blas samt angriberne Kolo og Simon også smutter (Lafont skulle være på vej væk, de andre måske også; Blas vil i hvert fald prøve noget nyt), kan Nantes dog få problemer. Selv om en ekstra målmand er hentet i Ligue 2, Dechamps. Kolo var i øvrigt med til OL, men vendte hjem i slut-juli.

Transfers:

Ind: Cyprien, Dechamps
Ud: Louza

Nice

 • Placeringsbud 21/22: Nr. 6
 • Placering 20/21: Nr. 9
 • Trupstatus: Styrket
 • Ny træner

Der er ambitioner i Ineos-ejede Nice der blev nr 9 i sidste sæson, men har budgettet til at kravle højere op. Projektet har tiltrukket sidste sæsons mestertræner, Galtier, fra Lille. Truppen har da også masser af talent, inkl den kølige DK-afslutter Kasper Dolberg. Hvis danskeren altså bliver i Riviera-klubben; hans stærke EM-indsats kan få større klubber til at bejle. Men som det ser ud nu er der tale om en stærk Nice-trup – styrket i forhold til sidste sæson – og det bør også tiltale Dolberg. Nice har pt solgt for 20 mio euro, købt for 38. Væk er den dygtige midterforsvarer Saliba, men erfarne Dante er klar efter sin alvorlige knæskade og kan få sin styrmandsrolle tilbage. Væk, ud over midtbaneafløser Lees-Melou og kreatør Adelaide (missede det meste af 20/21 pga en skade), er desuden fløjspiller Lopes, men stærke erstatninger er kommet til på kanten: den unge franskmand Da Cunha samt to hollændere: AZ-stortalent Stengs og den hurtige dribler Justin Kluivert (søn af legendariske Patrick). Kluivert var ikke fast starter i Leipzig i 20/21, men han viste i glimt stor klasse; burde nok have fået flere startchancer. Endelig har Nice, ud over den talentfulde Lyon-venstrebackreserve Bard, hentet to stærke defensiv-midtbanefolk: store Rosario fra PSV samt Lemina, fast starter i Fulham i 20/21. Lemina har diverse års L1-erfaring (bl.a. Marseille) og ligner en markant forstærkning. Flere kan være på vej. Sæsonstarten kan dog blive præget af manglende automatismer.

Transfers:

Ind: Rosario, Lemina, Kluivert, Stengs, Bard
Ud: Saliba, Lopes, Adelaide, Lees-Melou

Foto: Bildbyrån

Paris SG

 • Placeringsbud 21/22: Nr. 1
 • Placering 20/21: Nr. 2
 • Trupstatus: Styrket

PSG har haft langt flere penge end de øvrige franske klubber siden 2011 hvor Qatar begyndte at pumpe olie-milliarder til Paris. Det har kastet 27 pokaler af sig, men ikke den med de store ører: Champions League (trods finale i 2020 og semi i 2021). Og i 10 sæsoner er det faktisk ”kun” blevet til syv franske mesterskaber. I seneste sæson: Sølv. Hvad det også (med mange reserver på holdet) blev til i Supercup-opgøret mod Lille 1. august. Men Pochettino, hentet sidste vinter, er stadig cheftræner, og han går ind til 2021/22 med forstærket trup. Indtil videre er kun een idealstarter draget bort, den kedelige højreback Florenzi, og han er afløst af lynhurtige Hakimi, købt af Inter for 60 mio euro.

Liverpool-profil Wijnaldum er også en klar forstærkning (af en midtbane der, fraset Verratti, har været alt for passiv). Der er mindre behov for to andre (gratis) transferbrag: Den EM-vindende målmandskæmpe Donnarumma fra Milan og den supererfarne forsvarsjernmand Ramos fra Real. PSG har fremragende Navas i målet, og i midterforsvaret er der Marquinhos og Kimpembé. Men Donnarumma har ungdommen og størrelsen (samt nok klubledelsen) på sin side, og Ramos sin enorme sejrsvilje (når han bliver fri af sin skade). Det kan give en del spilletid, især hvis Marquinhos skal bruges på midtbanen. Mange markante spillere vendte sent tilbage til Paris pga ferie efter EM og Copa America – bl.a. Neymar, Marquinhos og Verratti ankom først i denne uge. Men det er en vældigt stærk trup, især når venstreback Bernat, skadet sidste efterår, bliver spilleklar (september, nok). Men ellers kan Theo Hernandez være på vej fra Milan.

Presglade Pochettino har dog stadig et problem: Offensivstjernerne Mbappé (skadestvivlsom før 1. runde) og Neymar er fremragende med bolden, men ikke glade for at tage del i det defensive arbejde, mens kollega Icardi er sløv både offensivt og defensivt. Den kvikkere, men afslutningssvagere, konkurrent Kean er vendt tilbage til Everton. Og så er der naturligvis risikoen for at Mbappé smutter; Real Madrid er ude med snøren. Til gengæld kan det ustabile Manchester United-midtbanegeni Pogba være på vej til Paris.

Transfers:

Ind: Pogba, Donnarumma, Hakimi, Ramos, Wijnaldum
Ud: Bakker, Florenzi, Kean

Reims

 • Placeringsbud 21/22: Nr. 13
 • Placering 20/21: Nr. 14
 • Trupstatus: Svækket
 • Ny træner

Efter to flotte sæsoner med placeringer i den øverste halvdel (nr 8 og 6) blev Reims kun nr 14 i 20/21. Nu sadles der om. Guion – fokus på solid defensiv og hurtige kontraer – har forladt trænersædet, og afløseren er mere offensive Garcia. Han må dog klare sig uden den stærke angriber/topscorer Dia (samt forsvarsreserverne De Smet og Maresic). Salget har indbragt 12 mio euro der endnu ikke er brugt til hente nye folk (den ganske gode midterforsvarer Gravillon er hentet, men på leje), men det kan være det kommer. Målmand Rajkovic er god, forsvaret solidt, midtbanen kompetent, og på fløjene er der dygtige kreatører. Der mangler bare en målæder.

Transfers:

Ind: Gravillon
Ud: DiaRennes

 • Placeringsbud 21/22: Nr. 7
 • Placering 20/21: Nr. 6
 • Trupstatus: Styrket
 • Ny træner

Med en sjetteplads landede den bretonske klub sådan cirka hvor den ”burde” (ud fra trupværdien) i 20/21, men træner Genesio & Co vil gerne kæmpe med om CL-billetterne. Med det for øje har Rennes smidt mange penge på bordet for det opspilsstærke og hurtige midterforsvarsstortalent Badé (der afløser aldrende Da Silva) samt FCN-fløjfænomenet Kamaldeen Sulemana: 17 og 15 mio euro, plus add-ons. Med Kamaldeen og lynhurtige Doku (interessant EM-indsats for Belgien) på hver sin fløj er der basis for fyrværkeri i Bretagne! Der er dog risiko for at midtbanedynamo Camavinga (blot 18 år, men to sæsoner som stamspiller) sælges, og da den erfarne balancemand Nzonzi er taget tilbage til Roma, kan midtbanen pludselig være grumme tynd. (Nok derfor Rennes jagter Cajuste i FCM.) Til gengæld er venstreback-pladsen overdrevent velekviperet. I forvejen var der Maouassa og Truffert (han er dog skadet indtil slut-august), og nu er også den offensivt stærke norske landsholdsspiller Birger Meling kommet til fra nedrykkede Nîmes.

Transfers:

Ind: Kamaldeen, Badé, Meling
Ud: Da Silva, Nzonzi

Saint-Étienne

 • Placeringsbud 21/22: Nr. 11
 • Placering 20/21: Nr. 11
 • Trupstatus: Svækket

Den hæderkronede helgenklub har gjort en allerede temmelig ung trup endnu yngre ved at sige farvel til veteranerne Moulin, Debuchy og Monnet-Paquet. Det var dog kun Debuchy der var fast starter, på højreback, og her er hurtige Macon blevet klar efter den alvorlige skade der ramte ham sidste efterår. Men afskeden med keeper Moulin betyder at truppens målmænd er 21 (førstekeeper Green), 20 og 19 år. Modigt. Væk er også midterforsvars-lejesvend Cissé, og her ser truppen lidt tynd ud med kun Moukoudi, Kolo og talentfulde Sow. I det hele taget er der masser af talent og teknik (fx den fremragende offensivmand Khazri) i truppen, men der bør nok hentes et par solide forstærkninger. Khazri og venstreback Silva er 30, men derudover har SE-truppen kun to over 28 år, Boudebouz (31) og Hamouma (34), og sidstnævnte markante spiller kan være på vej væk.

Transfers:

Ind:
Ud: Moulin, Debuchy, Monnet-Paquet, Cissé

Strasbourg

 • Placeringsbud 21/22: Nr. 12
 • Placering 20/21: Nr. 14
 • Trupstatus: –
 • Ny træner

Interessant udvikling i Alsace hvor Strasbourg har skiftet træner fra Laurey til talentfulde og mere offensive Stéphan. Han kan meget vel forbedre sidste sæsons 15.-plads. Farvel er sagt til højreback Guilbert og midterforsvarer Mitrovic (foruden backreserve Carole og angrebsreserve Zohi), samt naturligvis til forsvarstalent Simakan der indbragte 15 mio euro, men som missede næsten hele foråret pga en skade. På højreback er erstatningen Fila, hentet i Polen, og i midterforsvaret er den ganske kompetente Marseille-indskifter Perrin kommet til. Guilbert og Mitrovic var gode og erfarne, så nok en svækkelse af defensiven, men til gengæld har offensiven fået den gamle målræv Gameiro (der faktisk indledte sin karriere i Strasbourg for 16 år siden). Han er blevet 34 og var kun indskifter i Valencia de seneste par sæsoner, men kan stadig flytte benene, og hans erfaring og målnæse kan nok stadig gøre gavn i Alsace. Glimrende tilføjelse til de kompetencer store Ajorque og kvikke Diallo står for.

Transfers:

Ind: Gameiro, Fila, Perrin
Ud: Guilbert, Mitrovic, Carole, Zohi, Simakan

Troyes

 • Placeringsbud 21/22: Nr. 18
 • Placering 20/21: Nr. 1 i L2
 • Trupstatus: Styrket

Den nordøst-franske elevatorklub er tilbage i den bedste række (vandt L2) og håber at gøre det bedre end sidste gang (oprykning i 2017, ned igen i 2018). Truppen har pæn L1-erfaring, og en pæn blanding af talent og rutine (inkl den 34-årige angriber Touzghar der blev holdtopscorer i 20/21 med 16 mål, 3 straffe, i 36 kampe). Eftersom klubben siden 2020 ejes af olierige City Football Club, der også ejer Man City, er der flere muligheder end før. Abu Dhabi må ikke bare udskrive blankochecks, og umiddelbart går Troyes ind til L1-tilværelsen med rækkens næstbilligste trup, men Man City-højrebacktalentet Kaboré (senest Mechelen) er ny lejesvend. Derudover er der brugt penge (5 mio euro) på det 18-årige brasilianske midtbane-stortalent Metinho fra Fluminense, den stærke Dijon-angriber Baldé (3,5 mio) og universalspiller Ripart fra Nîmes (3 mio). Hentet er også den erfarne målmand Moulin samt tre ungersvende: Liverpool-venstrebacktalent Larouci, angrebstalent Chadli fra Nîmes’ andethold samt angriber Kukharevych fra Ukraine. En række spillere har forladt truppen, men ud over kantspiller Saint-Louis og midterforsvarer Raveloson ingen deciderede idealstartere (om end midtbanemand Barthelme og offensivmand Gory fik meget spilletid). Spørgsmålet er dog hvor meget de nye kan bidrage med. Er de unge modne til at starte inde? Moulin er 35 og skal nok være solid reserve. Hurtige og kropsstærke Baldé samt evigt løbende og målfarlige Ripart ligner dog startere. Det gør Nyamsi også; den kæmpestore Rennes-midterforsvarsafløser er muligvis på vej til Troyes.

Transfers:

Ind: Baldé, Metinho, Ripart, Larouci, Kukharevych, Kaboré, Chadli, Moulin
Ud: Saint-Louis, Raveloson, Barthelme, Gory, Pintor, Bozok, Pires

De bedste bookmakere med odds på Ligue 1

Da Ligue 1 er blandt de største ligaer i verden, så tilbyder alle danske bookmakere naturligvis også odds på ligaen. Du vil ofte også se et bredt udvalgt af markeder. Herunder ser du nogle af de bedste bookmakere når du skal spille på Ligue 1.

*Reklamelink

bet365
*
Marathonbet
*
Mr Green
*

Ligue 1 2022 i TV

Du kan følge de største italienske kampe direkte på TV3 Sport og TV3 MAX. De har rettighederne til Ligue 1 i 2022.

Derudover vil du også kunne streame alle Ligue 1 kampe på bet365. Hvis ikke du har en konto der, kan du se nedenfor hvordan man gør.


Ligue 1 Livestream 2022

Følg denne trin-for-trin og bliv klar til at streame Ligue 1 på få minutter:

1. Gå til bet365.dk – KLIK HER!*

2. Opret konto / log ind

3. Sørg for at have penge på din spillekonto

4. Gå til “Sport”, vælg “Fodbold” og find Ligue 1 i oversigten

5. Vælg kampen og nyd dit direkte signal

OBS. Geo-restriktioner gælder. Ændringer kan forekomme. Du kan spille på og streame sport hos bet365*, hvis du har penge stående på din spilkonto. Der tages forbehold for fejl og ændringer.


Historie: Sådan gik det i Ligue 1 sidste sæson

Efter det overraskende mesterskab til Lille i 2021 kravlede PSG tilbage til tops med et hold, der blev ført an af den forrygende trio Mbappé, Messi og Neymar. Selv om de sjældent for alvor ramte topniveau, var pariserne alt for stærke for Ligue 1, og de vandt guldet med 15 points afstand til forfølgerne Marseille og Monaco.

Kylian Mbappé blev ligatopscorer for 4. sæson i træk med 28 træffere, og PSG scorede mindst 25 mål mere end alle andre hold i rækken på nær Rennes, der i Martin Terrier og Gaetan Laborde havde to af sæsonens flittigste målskytter, som tilsammen lavede 36 mål. 

I bunden havde Bordeaux og Metz en så skidt sæson, at de rykkede direkte ned, mens St. Etienne over 2 kampe mod Auxerre også endte med at tage en billet et trin ned. Nye sammen med Auxerre i den kommende sæson er Toulouse og Ajaccio.


De 10 seneste vindere i Ligue 1

Herunder kan du se, hvordan titlerne har fordelt sig i Ligue 1 de 10 seneste sæsoner.

2021/2022: PSG

2020/2021: Lille

2019/2020: PSG

2018/2019: PSG

2017/2018: PSG

2016/2017: Monaco

2015/2016: PSG

2014/2015: PSG

2013/2014: PSG

2012/2013: PSG