18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Letland – Norge: Odds og optakt den 4. september 2021

Foto: Bildbyrån

De norske svende skal på togt i Baltikum, når de lørdag aften besøger Letland. Letterne indledte VM-kvalifikationen med to nederlag, men siden er det blevet til uafgjort mod Tyrkiet og sejr over Gibraltar. Slår de nordmændene, er de på pointhøjde med gæsterne i den tætte pulje. Men Norge vil tabe afgørende momentum i kampen om VM-billetter, hvis de ikke vinder denne kamp. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Letland – Norge. Der er kampstart lørdag d. 4. september 2021 kl. 20:45. Se kampen på Eurosport 2 eller på Discovery+. 

GÅ TIL


Letland – Norge: Dommer, stadion og vejr

Dommer: David Fuxman, Israel
Stadion: Daugavas Stadions, Riga, Letland
Vejret: 13°, sol og let vind

Bemærk: Alle odds er reklamelinks til den givne bookmaker.

Odds er desværre ikke tilgængelige.
Odds kan ændre sig. Senest opdateret 25. november 2021 21:21.


Optakt til Letland – Norge: Skader, karantæner og startopstillinger

Det er ikke ubetinget en fornøjelse at være lettisk fodboldfan, for holdet har ikke mange imponerende resultater at vise frem. De var med ved EM-slutrunden i 2004, hvor de endda spillede 0:0 med Tyskland, men med nederlag til Tjekkiet og Holland blev det til lettisk exit. I Nations League sidder Letland fast på niveau D, og ringere bliver det jo ikke, så det var da heller ingen overraskelse, da de indledte VM-kvalifikationen med nederlag til Montenegro og Holland. Så var det faktisk mere overraskende, at de formåede at hente et point i Tyrkiet via 3:3 i Istanbul efter at have været bagud med to scoringer to gange undervejs. 

Onsdagens forholdsvist hårdt tilkæmpede 3:1 sejr mod Gibraltar – scoringerne til 2:1 og 3:1 faldt i 85. og 89. minut for letterne – var nationens 20. sejr i deres 76 kvalifikationskampe til VM siden 1994. Det er blevet til 41 nederlag, og de har kun i korte sekvenser flirtet med muligheden for ligefrem at kvalificere sig til slutrunden. 

Norge er sådan set heller ikke en hyppig gæst ved VM-slutrunderne. De spillede en enkelt kamp ved slutrunden i 1938, men derefter har de forsøgt at kvalificere sig ved alle kvalifikationsturneringer siden 1952, og de er kun sluppet gennem nåleøjet to gange. Det var i Drillo-tiden i 1994 og 1998. I sidstnævnte slutrunde slog de Brasilien og nåede endda til knockoutkampene, hvor de blev sendt ud af Italien. Nu forsøger de igen, og med det evige flow at stærke unge navne bør Norge blive et bedre og bedre bud. 

Wonderboy Haaland skal overføre sine mål fra klubbold til landsholdet, så kan han blive en af norsk fodbolds allerstørste, mens Martin Ødegaard godt nok ikke længere er et supertalent, men til gengæld har udviklet sig til en begavet og på mange måder moden og moderne playmaker. Læg dertil de to andre unge, Jens Hauge på midtbanen og Kristoffer Ajer i forsvaret, og så begynder det at ligne en solid stamme at bygge på for træner Ståle Solbakken. De skal i hvert fald hente alle tre point her for at holde trit med toppen i den tætte gruppe, hvor blot ét point skiller de fire øverste hold efter fire runder. 

Letland:

  • Ingen kendte fravær

Norge:

  • Rune Jarstein (Mål, Fast) – COVID-19

Letland forventet startopstilling: Steinbors; Savalnieks, Oss, Cernomordijs, Jurkovskis; Tobers, Zjusins,; Savalnieks, Uldrikis, Ikaunieks; Gutkovskis.

Norge forventet startopstilling: Hansen; Pedersen, Strandberg, Ajer, Meling; Ødegaard, Thorsby, Berg, Hauge; Haaland, Sørloth.


Odds på Letland – Norge

Bookmakernes odds viser, de er helt sikre på, Norge vinder denne duel.

Bemærk: Alle odds er reklamelinks til den givne bookmaker.

Odds-forslag: Norge har ikke råd til fejltrin

Letterne kan måske nok hævde, at de nu har hentet fire point i de to seneste kampe, men en hjemmesejr over Gibraltar narrer altså ingen. Færøerne, Ungarn, Portugal, Schweiz og Montenegro har i de seneste syv lettiske hjemmekampen hentet sejren i Baltikum, mens de kun mod Gibraltar og Andorra har været i stand til at vinde. Norge er vel et sted i midten af den kvintet, der har vundet. Bedre end Færøerne og vel også både Ungarn og Montenegro, men måske knap så stærke som Schweiz og Portugal. 

Nordmændene kan allerede nu forvente, at det bliver tæt hele vejen til puljens afsluttende kampe om billetterne til VM, for Holland er ikke helt så overbevisende som ventet, og tyrkernes himmelflugt er standset eftertrykkeligt med sommerens elendige EM-slutrunde. Så det kan sagtens blive de to og Montenegro, Norge skal kæmpe med hele vejen.

Derfor er der ikke plads til dumme pointtab undervejs, og dét er et af de opgør, der simpelthen bare skal vindes. Træner Solbakken har efterhånden haft så lang tid i spidsen for Norge, at det for filen da snart må smitte af på mandskabet, så de får en øget soliditet og måske endda kan profitere af de trods alt prominente offensive navne, der er i truppen. 

Derfor er anbefalingen også overbevist om, at det her ikke bare bliver til norsk sejr, men endda en ganske overbevisende en af slagsen på mindst to overskydende mål. Norge har vundet tre af deres seneste ni udekampe med mindst to overskydende mål, mens de er ubesejrede i de seneste tre i rap på fremmed græs. 

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
bet365
1,96
Norge vinder med mindst 2 overskydende mål
Gå til Bet365 *


Letland – Norge: Statistik, topscorer og H2H

  • Letland er nummer fem af seks hold i VM-kvalifikationsgruppe G med 4 point for de første 4 kampe. 

  • Letlands statistik er indtil videre 1-1-2 med scoren 7:8.

  • Norge er én position bedre på 4. pladsen med 7 point for de første 4 runder.

  • Tallene for Norge siger 2-1-1, og deres målscore lyder på 5:4.

  • Vladislas Gutkovskis er Letlands topscorer med foreløbig 2 scoringer.

  • Hos Norge er det Alexander Sørloth, som er topscorer med 2 mål.


Expected Goals: Letland vs. Norge – de seneste tre kampe

LetlandResultatxGNorgeResultatxG
Letland – Gibraltar(3-1)3,09 – 0,84Norge – Holland(1-1)  1,09 – 2,53
Tyskland – Letland(7-1)4,35 – 0,06 Norge – Grækenland(1-2)0,89 – 0,68
Tyrkiet – Letland(3-3)1,99 – 1,76Norge – Luxembourg(1-0)1,11 – 0,42
Expected Goal-statistikker i dette preview er fra WyScout.com.

Skriv et svar