18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

La Liga: Skader og karantæner

Se alle skader og karantæner for La Liga-klubberne her. Komplet liste, der opdateres automatisk hver eneste dag.

Typiske skader i La Liga

Forskning i skader i den bedste spanske række har tidligere vist, at op mod halvdelen af alle skader er muskulære. Og at de fleste af de skader faktisk opstår uden direkte kontakt med en modspiller. 

Det kan pege i retning af to ting: At der er ekstremt fokus på hastighed og højintense løb, og at der formentlig ganske ofte er tale om spillere, der er overbelastede. Det passer fint sammen med, at det mest er midtbanespillere, der bliver ramt af de muskulære skader, for de løber flest meter gennem en kamp og er dermed også i størst fare for træthed mod slutningen af kampene. 

Karantæneregler i La Liga

I Spanien opererer de også med reglen om, at når du har samlet fem gule kort sammen, udløser det en karantænedag. 

De slår særligt hårdt ned på spillere, der gør sig umage for at få en advarsel mere, så de selv kan bestemme, hvornår de får karantæne. Det kan for eksempel være, fordi de mener, der venter en let kamp i næste opgør, mens de nødigt vil have karantæne i en særligt vigtig kamp for klubben. 

Men både dommere og fodboldforbund forsøger at slå hårdt ned på disse fremtvungne advarsler, og det kan i grelle tilfælde simpelthen udløse en ekstra karantænedag.  

Rødt kort udløser et sted mellem en og tre karantænedage, og i særligt grove tilfælde vil karantænens længde være baseret på en vurdering fra sag til sag.