18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Nicolai Lisberg: Tips til 20. runde i La Liga d. 3. – 6. februar 2023

Barcelona og Real Madrid fortsætter kapløbet i toppen af tabellen, mens Atlético Madrid måske endelig er ved at sætte en stime sammen. Nicolai Lisberg guider dig igennem 20. runde i La Liga, hvor det måske kan ende med en trænerfyring i Getafe.

Foto: Bildbyrån

Athletic – Cádiz 1 (1-0)

[Fredag d. 3. februar kl. 21.00]

Så gik den ikke længere. Efter 251 kampe ophørte stimen. I seneste spillerunde glippede Iñaki Williams nemlig for første gang i knap syv år en fodboldkamp i La Liga for Athletic. Uden klublegenden blev det til et 1-0-nederlag ude mod Celta Vigo, og dermed fortsætter de dårlige takter for Valverdes tropper i 2023. Præstationen var ikke god, og flere af de profiler der leverede så eminent i efteråret virker til at være dalet i kadence efter pausen. 

Nu gælder det La Ligas badeand fra Cádiz, der konsekvent kommer op til overfladen, selvom vi ser dem synke mod bunden. Nuvel, de ligger fortsat under stregen, men de vandt i weekenden med 2-0 mod Mallorca, og der er kun tre point fra dem på 18. pladsen og til Almería på 11. pladsen i en tæt bundstrid.

På et tidspunkt kommer Athletic igen til at vinde, selvom de er oppe på fem kampe på stribe uden sejr. Gæsterne fra Cádiz har potentielt otte mand på skadeslisten foruden Rúben Alcaraz, der er i karantæne. Det skal give en hjemmesejr, men målfest bliver det nok ikke.

Lisbergs bud: Under 2,5 mål til odds 1,79 – SPIL HER >>*

Espanyol – Osasuna X (1-1)

[Lørdag d. 4. februar kl. 14.00]

Selvom Osasuna solgte kampen mod Atlético og sparede flere profiler, så ydede de fin modstand. Det endte dog med nederlag, og dermed missede de et skridt i kampen om de europæiske pladser. De kan dog fortsat gøre sæsonen mindeværdig,  de da de skal møde Athletic i semifinalen i pokalturneringen, og spørgsmålet er, om de kampe begynder at fylde en del allerede nu?

Der er dog fortsat en lille måneds tid til, så jeg forventer at se et Osasuna hold i stærkeste opstilling ude mod Espanyol. Hjemmeholdet skuffede i kampen mod Almería i en runde, hvor flere af deres rivaler i bunden fik point. De skal på tavlen igen, og med otte uafgjorte indtil videre i sæsonen, så kunne det sagtens ende med en deler i porten.

Hjemmeholdet må undvære Óscar Gil og Vinicius Souza grundet karantæne.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,05 – SPIL HER >>*

Elche – Villarreal 2 (0-3)

[Lørdag d. 4. februar kl. 16:15]

Elche gør det ikke nemt for sig selv. I den vigtige bundkamp mod Sevilla var de bagud 3-0 og en mand i undertal efter de første 45 minutter, og så er det svært at vinde kampe. Det blev derfor også til et nyt nederlag til stakkels Elche, der godt kan indstille sig på, at de i næste sæson spiller i den næstbedste spanske fodboldrække. Nu skal de så forsøge at få point hjemme mod Villarreal.

Den gule ubåd gjorde det bestemt heller ikke nemt for sig selv, da de hjemme mod Rayo Vallecano mandag aften tabte med 1-0. I den kamp fik danske Filip Jørgensen sin Ligadebut for Villarreal, men det blev en debut til glemmebogen. Den danske målmand var således stærkt involveret i gæsternes scoring. Han kan derfor meget vel ryge en tur på bænken til den kommende runde. 

Villarreal  spillede faktisk en rigtig fin kamp mod Elche, men de manglede skarpheden. Mod ligaens bundprop skal de ganske enkelt kunne tage en sejr, der holder dem inde i kampen om Champions League-pladserne. Bigas er ude med karantæne for Elche efter sit røde kort, mens Foyth er tvivlsom for Villarreal, efter han beskadigede sin skulder mod Rayo.

Lisbergs bud: Villarreal -1 (EH) til odds 2,82 – SPIL HER >>*

Atlético Madrid – Getafe 1 (2-0)

[Lørdag d. 4. februar kl. 18:30]

I mange år blev Getafe anset som et mini Atlético. Det var under Bordalas, hvor stilen var tydelig. Men under Quique Sanchez Flores er stilen en anden, og resultaterne knap så gode som i de gyldne Bordalas dage. Derfor råbes der fra Getafes fans side nu også på hans afsked efter fire nederlag i træk. Senest på en sen indkasseret scoring mod Betis.

Man kan argumentere for, at Getafe har været uheldige i et par kampe, men når uheld sker over en længere periode, er det måske ikke bare uheld. 

Hos Atlético peger pilen til gengæld endelig den rette vej. To sejre i træk og tilbage på den fjerdeplads der er mindstemålet. Senest med udesejr ude mod Osasuna, men det var et amputeret Osasuna-hold, og det var ikke meget, de kunne eller ville skabe i den kamp. Mere sprudlende er de trods alt heller ikke.

Mod et såret Getafe-hold og med alle mand klar, så forventer jeg dog, at Simeone finder en start 11’er, der tager en nogenlunde komfortable sejr.

Lisbergs bud: Atlético Madrid -1 (EH) til odds 2,25 – SPIL HER >>*

Real Betis – Celta Vigo 1 (2-0)

[Lørdag d. 4. februar kl. 21:00]

Iago Aspas var som så mange gange før manden, der gav Celta Vigo en ekstrem vigtig sejr, da de vandt med 1-0 mod Athletic i seneste runde. De havde faktisk allerede bolden i mål efter et halvt minut, men Carles Pérez’ mål blev underkendt for hånd på bolden.

Pérez var i den kamp rigtig godt spillende og meget energisk, og ham skal Celta håbe på, de kan få i konstant form, så ikke alt hænger på Aspa rent offensivt.

Hos Real Betis blev det til triumf i Getafe, da Borja Iglesias afgjorde sagerne fra bænken i slutminutterne i en ganske jævnbyrdig og intens affære. Onsdag aften tabte de så den udsatte kamp mod Barcelona med 2-1, i et opgør hvor de var næstbedst i store del af kampen.

Betis er ikke lige så overbevisende som tidligere på sæsonen, men med alle mand klar mod udesvage Celta bliver det til en sejr.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,20 – SPIL HER >>*

Få op til 500 kr. i freebets hos Cashpoint
18 + | Regler og vilkår gælder | Kun nye spillere | Få op til 500 kr. i freebets i Cashpoint velkomstbonus | Omsæt din indbetaling én gang | Din kupon skal bestå af mindst to kampe med minimum odds 1.50 hver | Tilmelding af nyhedsbrev er påkrævet, da du modtager dit freebet via mail | Du modtager dit freebet den efterfølgende dag kl. 12, efter du har opfyldt omsætningskravet | Du kan maksimalt optjene 500 kr. i freebets | Freebet skal bruges inden for 7 dage. Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Mallorca – Real Madrid 2 (0-2)

[Søndag d. 5. februar kl. 14:00]

Da transfervinduet tirsdag nat smækkede i, rådede Mallorca fortsat over Kang-In Lee, selvom han gjorde, hvad han kunne for at komme væk. Der er i spansk presse blevet meldt om et ikke helt gnidningsfrit forhold mellem ham og klubben, så kan det påvirke både ham og Mallorca i den resterende del af sæsonen? For uden Kang-In Lee så mister Mallorcas offensiv en del.

Real Madrid spillede i weekenden blot 0-0 mod et skadesplaget Real Sociedad-mandskab, men hvad der på overfladen var en skuffelse og to tabte point var i virkeligheden noget nær Real Madrids bedste kamp i sæsonen. Camavinga er lige p.t. Real Madrids bedste venstre back og gav noget tiltrængt fart og gennembrudsstyrke, som de har manglet med Mendy på pladsen. 

Mod Real Sociedad var Vinicius flyvende som iscenesætter og kreatør, og hvis bare han og angrebskollegaerne er en smule mere effektive, så sejrer de også her.

Hold dog øje med hvordan de kommer ud af kampen mod Valencia torsdag aften for at se, om der skulle komme nye spillere til den skadesliste, der i skrivende stund tæller Alaba, Vazquez og Mendy.

Copete er i øvrigt ukampdygtig for hjemmeholdet grundet karantæne, men ellers har Mallorca alle mand klar.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 1,72 – SPIL HER >>*

Girona – Valencia X (2-2)

[Søndag d. 5. februar kl. 16:15]

Gattuso røg på porten efter nederlaget mod Real Valladolid, og så fandt Valencia nummeret frem på Voro, der nu for ottende gang skal forsøge at slukke de mange flammer i ildebranden Valencia. Han har torsdag sæsondebuteret på Bernabéu mod Real Madrid, og her gælder det særligt om at holde øje med, hvordan Valencias udtryk er. Voros store styrke er normalt, at han kan skabe en enhed på kort tid, og det skal han så gøre igen i en lidt splittet trup.

Hos Girona har man nu tabt to i træk, men de kunne og burde måske også have fået noget ud af hjemmekampen mod Barcelona, hvor dårlige beslutninger i begge ender af banen kostede dem point. En svær kamp at spå om allerede nu, da Valencias kamp på Bernabéu formentlig giver en tydeligere indikation af, hvor de er på vej hen.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,30 – SPIL HER >>*

Real Sociedad – Real Valladolid 1 (2-0)

[Søndag d. 5. februar kl. 18:30]

Det kniber efterhånden med at stille hold for Real Sociedad, men det kniber til gengæld ikke med at skrabe point sammen. Søndag aften drog de til Madrid og fik 0-0 på Bernabéu, i en kamp hvor de grundet skader måtte sadle om flere gange rent taktisk. Men baskerne bliver ved med at finde løsninger på deres store skadesproblemer. Nu gælder det så Real Valladolid, der fik lidt oprejsning efter en svær periode med sejr mod Valencia.

De er dog ikke særligt godt spillende for tiden, og Real Sociedad, selv uden hvad der potentielt er 11 førsteholdsspillere, tager de tre point. Gæsterne har i øvrigt også en del skader, ligesom Roque Mesa er i karantæne.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,45 – SPIL HER >>*

Barcelona – Sevilla 1 (3-0)

[Søndag d. 5. februar kl. 21:00]

Nu danskerløse Sevilla fik en sejr mod Elche i sidste runde, og det var den anden på stribe for Sampaolis mandskab. Men det var netop Elche, endda med en mand mindre, så det skal vi ikke lægge for meget i. Truppen er blevet slanket i januar, og det virker til at have skabt bedre harmoni i Sevilla, men der skal altså andet og mere til, før de kan hente point mod Barcelona.

Catalanerne var onsdag i aktion i deres udsatte kamp mod Real Betis, og her blev det til en 2-1-sejr. Præstationen var bedre rent offensivt end i de foregående kampe mod Getafe og Girona, og de blev ikke på samme måde presset tilbage i slutfasen denne gang, selvom et selvmål af Koundé skabte spænding til sidst.

Robert Lewandowski havde ikke sin allerbedste kamp, men polakken var alligevel, hvor han skulle være, da han reelt set afgjorde kampen ti minutter før tid, og med ham tilbage på holdet er Barcelona garanteret mål.

Sevilla kommer ikke i nærheden af point på Camp Nou.

Lisbergs bud: Barcelona fører ved pausen til odds 1,73 – SPIL HER >>*

Rayo Vallecano – Almería 1 (2-0)

[Mandag d. 6. februar kl. 21:00]

Runden lukkes ned mandag med to hold, der begge vandt i weekenden. Rayo på udebane mod Villarreal, hvor de nød godt af Filip Jørgensens placeringsvanskeligheder, mens Alméria fortsatte den gode hjemmebanestatistik, da de hentede en 3-1-sejr mod Espanyol.

Og netop hjemme er nøgleordet her. For Alméria har det ikke godt, når de skal væk fra eget hjem. Sølle tre point er det blevet til på fremmed græs, og den elendighed kan kun Elche matche.

Rayo tager sejren og fortsætter rejsen mod toppen.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,75 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af La Liga sponsoreres af Cashpoint.

Tips fra La Liga

Skriv et svar