18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Nicolai Lisberg: Tips til 18. runde i La Liga d. 20. – 23. januar 2023

Der er blevet spillet spansk pokalfodbold i midtugen, så hvad betyder det forud for 18. spillerunde i La Liga? Spanskboende Nicolai Lisberg ser nærmere på Real Madrids svære udekamp i Bilbao, hvad der ligner en formsag for Barcelona mod Getafe samt alle rundens øvrige kampe.

Foto: Bildbyrån

Mallorca – Celta Vigo 1 (1-0)

Runden indledes med en kamp på Mallorca, hvor Celta Vigo gæster. Og lad det bare være sagt med det samme. Det stinker næsten af få mål. Mallorcas seneste tre kampe er alle endt 1-0, og ser vi bort fra pokalkampen mod segundaholdet Autol, så er der kun en gang i deres seneste 15 kampe scoret over 2,5 mål. Lidt mere underholdende er det at følge Celta Vigo, men heller ikke mere, end at deres seneste fire kampe alle er gået under 2,5 mål.

Et andet argument for, at Mallorca ikke kommer til at score alverden er, at Kang-In Lee sidder ude med karantæne, og dermed må Mallorca undvære ham, der skal iscenesætte Muriqui på toppen. Celta har alle mand klar til kampen, og i Aspas har de da også en mand, der altid kan finde vej til målet, men buddet herfra er uafgjort eller snæver hjemmesejr. 

Lisbergs bud: Under 2,5 mål til odds 1,45 – SPIL HER >>*

Rayo Vallecano – Real Sociedad 2 (1-2)

To af de positive overraskelser i denne sæson. Rayo fordi de ufortrødent kører videre og bliver ved med at hente point, selvom der er trukket store veksler på enkelte spillere. Real Sociedad fordi de lige nu er et af Europas mest spændende hold. Med Oyarzabal tilbage, og endda i rollen som målscorer i derbyet mod Athletic, er det lige før, det begynder at tendere skuffende, hvis ikke de ender i top 4. Der er så meget kvalitet over hele linjen, og i spillere som Silva og Brais har de kreatørerne, mens Sørloth for tiden er brandvarm.

Til dette opgør er de uden Zubimendi, og de møder et Rayo-hold, der vandt ude mod Real Valladolid på en scoring af Izi Palazon, der endda tillod sig at brænde straffe i den kamp.

Modsat mange af de andre hold har de ikke været i aktion i Copa del Rey i midtugen, så det kan have givet nogle af profilerne et tiltrængt hvil, men jeg går alligevel med en udesejr, i hvad der sagtens kunne blive rundens mest seværdige kamp.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,40 – SPIL HER >>*

Espanyol – Real Betis X (1-1)

Så lykkedes det endelig for Espanyol at hente en sejr efter et væld af uafgjorte i træk, og de tog dermed et tigerspring op i tabellen, hvor de nu er nummer 14. Braithwaite noterede sig for en assist i sejren ude mod Getafe, men ellers var det naturligvis Joselu, der var den afgørende profil for Espanyol.

Selvom de gik forbi et par hold i rækken, så er der fortsat kun et enkelt point ned til under stregen, og de tabte også til Athletic onsdag aften i pokalen, i en kamp hvor Braithwaite sad ude med en skade, og hans deltagelse i denne kamp er fortsat tvivlsom.

Tvivlsom er også ordet hos Betis, hvor profiler som keeper Rui Silva og Nabil Fekir er på vippen, mens Luiz Felipe er ude med karantæne. Gæsterne er i min optik små favoritter, men de skal rejse sig efter nederlag på straffe i pokalen, så det kunne sagtens ende med et X.

Lisbergs bud: X til odds 3,05 – SPIL HER >>*

Atlético Madrid – Real Valladolid 1 (2-0)

Det er to meget formsvage hold, der mødes lørdag aften. Atlético kunne heller ikke besejre Almería, selvom de kom foran. Skarpheden manglede igen, og så blev de straffet bagude, da organisationen i denne sæson er langt fra fordums styrke.

For Valladolid er der endnu mindre, der fungerer. Kampen hjemme mod Rayo var det fjerde nederlag i træk i ligaen, og de er på sikker kurs mod bunden.

Atlético fik endelig en sejr i midtugen, da de vandt deres Copa del Rey opgør mod Levante med 2-0, og med Valladolids form in mente, så har jeg svært ved at se, at de ikke også kan vinde her. Det lidt mere frække spil går på få mål eller en Atlético-triumf på præcis et enkelt mål. Træerne vokser trods alt ikke ind i himlen, og de er uden Savic og Reguillon i defensiven, ligesom Gimenez er tvivlsom. Gæsterne må undvære Monchu med karantæne, mens Roque Mesas deltagelse i kampen står hen i det uvisse.

Lisbergs bud: Atlético Madrid -1 (EH) til odds 2,15 – SPIL HER >>*

Sevilla – Cádiz 2 (0-1)

Lidt et langskud her at jagte en Cádiz-sejr, men bookmakerne overvurderer ganske enkelt styrkeforholdet mellem de to klubber. For Cádiz er i bedre form end hjemmeholdet, og de har det rigtig fint med at kunne stå dybt mod et Sampaoli-hold, der fortsat ikke kan skabe chancer og score mål og nu er under stregen, efter de tabte mod Girona, i et opgør hvor de ellers var foran. Et point efter netop Cádiz i tabellen.

Gæsterne kommer til Sevilla for at holde nullet og kunne rejse hjem med et enkelt point, men de vil naturligvis løbe omstillingerne og så satse på de dødbolde, der nok skal komme. 

Alt hvad Sevilla foretager sig for tiden virker ekstremt nervøst, så hvis der står 0-0 et stykke hen i anden halvleg, får hjemmeholdet publikum på nakken, og så kan de godt risikere at blotte sig bagude. Den lidt mere forsigtige går efter et spil med få mål.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 5,04 – SPIL HER >>*

Få op til 500 kr. i freebets hos Cashpoint
18 + | Regler og vilkår gælder | Kun nye spillere | Få op til 500 kr. i freebets i Cashpoint velkomstbonus | Omsæt din indbetaling én gang | Din kupon skal bestå af mindst to kampe med minimum odds 1.50 hver | Tilmelding af nyhedsbrev er påkrævet, da du modtager dit freebet via mail | Du modtager dit freebet den efterfølgende dag kl. 12, efter du har opfyldt omsætningskravet | Du kan maksimalt optjene 500 kr. i freebets | Freebet skal bruges inden for 7 dage. Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Villarreal – Girona 1 (2-0)

Stuani vikarierede succesfuldt for Castellanos, da de slog Sevilla i sidste runde, men han ryger nok igen en tur på bænken, når Girona skal en tur til Estadio de Ceramica. Villarreal har været som forvandlet efter pausen, og Setíen kan efterhånden begyndte at ånde lidt lettet op. Særligt hvis de vinder torsdagens storkamp i pokalen, hvor de nok engang byder Real Madrid indenfor.

Hold øje med, hvordan de kommer ud af den kamp, og om der blevet føjet flere skader til holdet.

En af de positive indslag i de senere uger har været Chukwueze, der endelig begynder at vise det niveau, som han havde før sin lange skade. Girona har et par fravær, og de kommer ikke til at hente point her, selvom de kommer med friske ben, da deres pokaleventyr er slut.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,73 – SPIL HER >>*

Elche – Osasuna 2 (0-1)

Sammen med Cremonese er Elche det eneste hold i Europas top ligaer, der endnu ikke har prøvet at vinde en kamp. Senest fik de dog 1-1 ude mod Cádiz, men der havde de også alle marginaler på deres side i slutfasen. Først fik de udlignet takket være en VAR-brøler, da en offside i det opbyggende spil ikke blev fanget, og i overtiden brændte Cádiz så to store chancer, da Elche havde mere end bare almindeligt svært ved at forsvare indlæg.

Osasuna fik omvendt brudt den mindre stime af kampe uden sejr, da de fik alle tre point mod Mallorca. Onsdag gik de også videre i pokalen efter straffe ude mod Betis, så hvorfor skulle de ikke kunne føje tre nye til samlingen søndag? Osasuna vinder, også selvom Lucas Torró er ude med karantæne.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,15 – SPIL HER >>*

FC Barcelona – Getafe 1 (2-0)

Xavi fik sit første trofæ – Joan Gamper tæller ikke rigtigt – da Barcelona vandt den spanske Super Cup med en finalesejr på 3-1 mod Real Madrid i Saudi-Arabien. Deres omgang med bolden, hvor Real Madrid løb forvirret rundt efter Barça-spillerne som små drenge i skolegården, der jagter de ældre elever, gav minder til dengang, Xavi selv styrede midtbanen.

Så mod et Getafe-hold, der tabte hjemme mod en anden Barcelona klub fra Espanyol senest, så skal det jo give sejr til Barcelona. Spørgsmålet er dog, hvor stor sejren bliver. Både Lewandowski og Torres er ude med karantæne, hvorfor Fati formentlig begynder inde som 9’er.

Jeg tror ikke, de ligefrem går målamok, men defensiven, med AC i en mere og mere ledende rolle for hver kamp, ser igen solid ud, så Getafe kommer ikke frem til alverden.

Barcelona møder torsdag aften Ceuta i pokalen, men det bliver formentlig med et par reserver, så det bør ikke få indflydelse på søndagens opgør mod Getafe, men hold alligevel et halvt øje på den kamp.

Lisbergs bud: Barcelona vinder, og Getafe scorer IKKE til odds 1,66 – SPIL HER >>*

Athletic – Real Madrid 2 (1-2)

Det var ikke det, at de tabte mod Barcelona i finalen i den spanske Super Cup. Det var måden, de tabte på. For 3-1-nederlaget har fået den spanske presse til at stille spørgsmål ved, hvor gode Real Madrid reelt set er. For præstationen kom i kølvandet på nederlag mod Villarreal i ligaen, og som de også skal op i mod torsdag igen i pokalen.

For en uges tid siden skrev Marca, at det kunne blive en historisk sæson for Real Madrid, der jagtede alle titler, men Super Cuppen glippede, og hvis ikke de snart kommer i gang igen, så trækker Barcelona også fra dem i ligaen.

Men hvordan er det nu med Real Madrid? Afskriv dem aldrig! Og Athletic er heller ikke ligefrem flyvende, senest med nederlag i derbyet mod Real Sociedad. De har haft en dags mere hvile efter deres sejr mod Espanyol i pokalen, men buddet herfra er, at Real Madrid og profilerne viser rutinen og tager en sejr på San Mamés.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,45 – SPIL HER >>*

Valencia – Almería 1 (2-0)

Sent nederlag mod Villarreal. Nederlag mod Cádiz hjemme og nederlag på straffe mod Real Madrid i semifinalen i Super Cuppen. Det har mildest talt ikke været en let start på sæsonen igen for Gattuso og hans spillere. Onsdag fik de lidt oprejsning med sejr mod Sporting Gijon i pokalen, hvor Cavani scorede to gange, og hvor de stillede tæt på stærkeste opstilling.

Amería har ikke spillet pokal, men fik uafgjort mod Atlético senest, så de kan naturligvis også godt skabe problemer for Valencia, selvom det særligt er på hjemmebane, at de henter deres point. 

Valencias point kommer lidt i stimer. Starter de en mod Almería? Det kunne de godt, og måske ved at ordne paragrafferne i første halvleg allerede. Hele bagkæden på nær Gayà er tvivlsom til kampen så hold øje med seneste nyt om skader.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,62 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Artiklen er sponsoreret af Cashpoint.

Tips fra La Liga

Skriv et svar