18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Nicolai Lisberg: Tips til 17. runde i La Liga d. 13. – 16. januar 2023

Real Madrid og Barcelona spiller spansk Super Cup, men der er stadig masser af god fodbold på programmet i Spanien i denne weekend. Ikke mindst baskerderbyet mellem Real Sociedad og Athletic, ligesom Martin Braithwaite og Espanyol jagter point i bundkampen mod Getafe. Nicolai Lisberg er klar med sin dom over 17. spillerunde.

Foto: Bildbyrån

Celta Vigo – Villarreal  X (1-1)

To hold, der begge fik sejre i seneste runde. Villarreal måske mest imponerede, da de vandt slaget mod Real Madrid med 2-1 i en yderst velspillet og tempofyldt kamp mellem to mandskaber der søgte afslutningen i hvert eneste angreb. To gange 2-1 er det nu blevet til for Villarreal i de første par kampe efter pausen, så tør vi tro på, at de endelig har fundet stabiliteten? 

Jeg kan godt have min tvivl mod hold, der gerne vil stå dybt og som kan straffe et offensivt orienteret mandskab som Villarreal. Sådan et hold er Celta Vigo ikke nødvendigvis, men de kan godt finde ud af at organisere sig selv. Galicerne fik en vigtig sejr mod Elche, der gav lidt luft, eller i hvert fald et åndedrag, til bunden, og de har alle mand klar til kampen her. 

Sejren mod Real Madrid blev dyr for Villarreal, da Albiol røg i karantæne for et professionelt frispark, ligesom Baena også er ude grundet for mange advarsler. Desuden er Pedraza meldt ude indtil februar.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,30 – SPIL HER >>*

Real Valladolid – Rayo Vallecano X (1-1)

Ronaldos mandskab kunne ikke følge op på de fine takter fra Real Madrid-kampen, da de tabte dybt inde i overtiden i udekampen mod Mallorca. Dermed nåede de op på tre nederlag i træk. Så skal vi være bekymret på deres vegne?

Til dette opgør er de fortsat uden Sergio León, der blev udvist mod Real Madrid, og ham kommer de igen til at mangle i offensiven.

Rayo tabte med 2-1 mod Betis i en meget lige affære, hvor de fik et mål annulleret for VAR. Ligesom Valladolid er de nu uden sejr i tre kampe i træk, så er det luften, der er ved at gå ballonen? En djævelsk svær kamp at kloge sig på, men hvor jeg tror, at Rayo nok skal sikre sig point, og hvor X’et ligner mest oplagte udfald.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,20 – SPIL HER >>*

Girona – Sevilla X (1-1)

Sampaoli og hans mandskab lykkedes endelig med at hente tre point, da de hjemme mod Getafe fik fuldt udbytte med en 2-1-sejr. Et opgør de havde ganske godt styr på i store dele af kampen, så kan de følge op på det ude mod Girona?

Katalanerne er i fin form og er faktisk ubesejret i seks kampe i træk, så de er måske endda smalle favoritter her. Fire af deres seneste seks kampe er dog endt uafgjort, og til opgøret her må de undvære Castellanos, der er ude med karantæne. 

X’et er velbetalt og overvejende sandsynligt.

Lisbergs bud: X2 til odds 1,51 – SPIL HER >>*

Osasuna – Mallorca 1 (1-0)

De måtte vente til det 94. minut, men så fik de også sejren de kære øboere fra Mallorca, der vandt 1-0 hjemme mod Real Valladolid. Mallorca er faktisk lige gode ud og hjemme med identisk pointhøst og noget nær identisk målscore. Osasuna er omvendt klart bedst foran egne fans, så det er hjemmeholdet, der er favorit her.

Kun fire hold i ligaen har en bedre defensiv end de to duellanter, så få mål virker som det oplagte spil. Gæsterne har alle mand klar, mens Rubén Peña og Nacho Vidal er ukampdygtige hos hjemmeholdet.

En spinkel sejr til Osasuna eller en deler i porten er buddet herfra.

Lisbergs bud: Under 1,5 mål til odds 2,47 – SPIL HER >>*

Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet
18 + | Regler og vilkår gælder | Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet | Kun det første væddemål på mindst 100 kr.tæIler med i kampagnen. | Spilkuponen skal være på samlet min. odds 1,80 for at tælle med i kampagnen.Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet er kun tilgængelig på kundekontoen inden for 24 timer, efter den tilsvarende kupon, der udløser freebet, er blevet afgjort. Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet skal bruges inden for 30 dage. | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Real Sociedad – Athletic 1 (1-0)

Rundens absolut største kamp. Og det er faktisk meget fint, at hverken Real Madrid eller Barcelona spiller ligafodbold i denne runde, for så får baskerderbyet den omtale, det fortjener.

Athletic er den største af de to klubber i regionen, og for mange baskere også den mest ædle med sin historie og udelukkende brug af spillere med baskisk ophav. Men det er Real Sociedad, der de seneste år har haft mest at juble over. Blandt andet med pokalsejren mod netop Athletic for knap to år siden.

I ligaen ligger de aktuelt nummer tre, og selvom de ikke kommer til at blande sig i kampen om mesterskabet, så er de et godt bud på en Champions League deltager næste år. Det er Athletic dog også. De har kun to point op til Betis på fjerdepladsen, og de kunne være gået forbi dem, havde de ikke måtte nøjes med 0-0 i seneste runde mod Osasuna hjemme. Sidst de to tørnede sammen, blev det dog til en sejr på hele 4-0 til Athletic, da de gik målamok i kampens sidste 20 minutter.

Det plejer ellers at være nogle tætte opgør, og Athletic har blot vundet en enkelt gang hos rivalerne siden 2011. Real Sociedads enorme skadeskvaler gennem hele sæsonen ser ud til næsten at være forbi, så de får point. Enten i form af en snæver sejr eller en uafgjort.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,45 – SPIL HER >>*

Getafe – Espanyol 1 (2-0)

Martin Braithwaite og holdkammeraterne har fået point i fem af de seneste seks kampe. Men da ingen af disse er vundet, er de dalet ned under stregen. Mod Girona i sidste weekend smed de nok engang en føring over styr, og det har lidt været historien for Espanyol i denne sæson.

Offensivt leverer de egentlig ganske fint med særligt Joselu som afslutter, men defensivt kniber det gevaldigt. Det er generelt ikke mange point, de henter på udebane, og de skal søndag op mod et Getafe-mandskab, der godt nok tabte til Sevilla, men som har spillet sig over stregen. Hjemmeholdet er favorit, men det kunne også ende med en af mange potentielle X’er i denne runde. 

Espanyol er uden Brian Oliván, der har samlet for mange advarsler sammen, mens Keidi Bare fortsat er ukampdygtig.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,50 – SPIL HER >>*

Almería – Atlético Madrid 2 (0-1)

Der har været lidt rumsteren i den spanske presse om et muligt Diego Simeone farvel til sommer. Primært fra et tv-program, der ikke skal tages seriøst, men derfor kan vi godt tillade os at konkludere, at det ikke går Atléticos vej for tiden. Senest tabte de 1-0 i storkampen mod Barcelona, hvor Savic og Ferran Torres endte i en brydekamp, der kostede begge spillere to dages karantæne. Ellers har Simeone alle mand klar til kamp. Altså alle på nær Joao Felix, der er blevet sendt på leje til Chelsea for resten af sæsonen. Det ellers på et tidspunkt, hvor han virkede til at begynde at blomstre i rollen som anden angriber med Griezmann bag sig.

Nu rykkes Griezmann så nok formentlig frem igen ved siden af Morata, hvilket skaber en mere kompakt, men knap så kreativ midtbane bagude.

Kan Almería lukrere på dette, eller er deres sløje start på anden halvdel af sæsonen en indikation af, at de er ved at miste momentum?

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 1,72 – SPIL HER >>*

Cádiz – Elche 1 (1-0)

Elche kunne heller ikke besejre Celta Vigo, og deres dage ser ud til at være talte. Og da især hvis de heller ikke får noget ud af turen til Cádiz. Og hvorfor skulle de gøre det? Cádiz er tumlingen, der bliver ved med at rejse sig, når man afskriver dem, og senest hentede de en 1-0-sejr på Mestalla mod Valencia.

Verdu er tilbage for gæsterne efter overstået karantæne, mens Bigas i seneste runde var ny mand til at hive det efterhånden obligatoriske røde kort for Elche.

Jeg synes, det er La Ligas to dårligste hold, der her mødes, og udover det så kan give en dårlig kamp, så dufter det heller ikke ligefrem af mål, i et opgør hvor hjemmeholdet skal jagte sejren, men hvor de måske må tage til takke med en uafgjort.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,93 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af La Liga sponsoreres af Cashpoint.

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Tips fra La Liga

Skriv første kommentar

Skriv et svar