18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Nicolai Lisberg: Tips til 16. runde i La Liga d. 6. – 9. januar 2023

Julen er forbi, men i Spanien deles der først pakker ud i disse dage,  og der venter lidt af en gave for alle fodboldelskere, når Atlético Madrid og FC Barcelona mødes i 16. rundes største kamp. Andetsteds skal Real Madrid op mod Villarreal, mens stakkels Elche måske endelig kan drømme om en sejr. Nicolai Lisberg har allieret sig med de hellige tre konger og deler gaver ud i form af spiltips til 16. spillerunde i La Liga.

Foto: Bildbyrån

Elche – Celta Vigo 1 (1-0)

Celta har et problem. At en fodboldkamp varer 90 minutter. For igen mod Sevilla var de velspillende i første halvleg, mens de mistede grebet om kampen og blev for passive i anden halvleg. Det kostede den sejr, som de ikke har hentet siden syvende spillerunde. Men så er det jo godt, at det er Elche, der gæster, da de ej heller i runde 15 kunne få tre point. 

Elche spillede faktisk hæderligt mod Atlético Madrid, men et tåbeligt rødt kort af anfører Verdu, der trak nødbremsen på Morata, kostede dem i det opgør. Han er i karantæne her, ligesom Quina er det, og når de samtidig må undvære Mercau, Lirola og Josan, så er der grund til at være bekymret. Vi er ikke engang halvvejs igennem sæsonen, men med Celta lige over stregen er det lige før, jeg vil svinge mig op til at kalde dette for en vind eller forsvind kamp.

Jeg synes som nævnt, at præstationen mod Atlético indtil det røde kort var fin, og med Pablo Machin på sidelinjen har de fået en træner, der kan bygge en organisation op. Måske et langskud, skaderne, formen og karantænerne taget i betragtning, men jeg jagter Elche point i rundens første kamp.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 3,90 – SPIL HER >>*

Valencia – Cádiz 1 (2-0)

Det lykkedes lige akkurat for Cádiz at få sikret uafgjort mod Almería i deres seneste kamp, og dermed fik de som resten af de nederste fem, på nær elendige Elche, et enkelt point ud af anstrengelserne i den forgangne weekend.

Det var Valencia også på vej til at få, men Cavanis føringsmål stod ikke ubesvaret tilbage, og så tabte de egentlig fortjent med 2-1 mod Villarreal nytårsaftensdag. Valencia svinger, og de har blot vundet en enkelt af de seneste seks kampe i ligaen, men jeg fastholder, at Cádiz ikke har meget at byde på, og at Valencias spillestil ikke nødvendigvis støder på problemer, når de møder de mindre hold, ligesom de har vundet fire af otte hjemmekampe. Den femte kommer fredag aften.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,60 – SPIL HER >>*

Villarreal – Real Madrid 2 (1-2)

Den gule ubåd var tilbage på eget stadion, og det med en flot kulisse til følge, der kunne glæde sig over Foyths sene scoring, der gav dem tre point i derbyet. Det var på mange måder en rigtig Setien kamp, hvor Villarreal havde bolden meget og også skabte store chancer, men hvor de så lidt sårbare bagude. Og så skal der da også lige falde en kommentar til Gerard Moreno, der var tilbage. Ikke som målscorer men i stedet som ophavsmand til den største brændte chance i denne sæson.

Den uskarphed er der ikke råd til, når de møder Real Madrid. De forsvarende spanske mestre fik en sejr på 2-0 mod Real Valladolid, der på fin vis opsummerede deres 2022. Spillet var så som så, men Courtois diskede op med et par mesterlige redninger, mens en ellers ikke særligt velspillende Benzema nettede to gange i kampens slutning. Med til historien om Real Madrids lidt pauvre indsats hører, at spillere som Modric og Tchouaméni begyndte på bænken, og de forventes begge med her fra start.

Hos Villarreal må de i øvrigt se bort fra Coquelin og Lo Celso, ligesom matchwinner Foyth er tvivlsom. Real Madrid tager sejren, selvom Serien tidligere har taget fusen på storklubben med Betis, men bliver det uden at indkassere?

Lisbergs bud: BTS i første halvleg til odds 3,80 – SPIL HER >>*

Real Mallorca – Real Valladolid X (1-1)

To hold der begge tabte deres sidste kamp i 2022, men hvor særligt Valladolid imponerede med en helstøbt indsats mod Real Madrid. Ikke mindst Aguado, der var en nydelse at følge. Det var dog en dyrt købt indsats, for flere spillere blev skadet hen mod kampens slutning, hvorfor Roque Mesa er tvivlsom, ligesom Sergio León blev udvist og røg i karantæne.

Mallorca havde ikke alverden at skyde med mod Getafe i en ukarakteristisk bleg indsats, men de har tæt på alle mand klar, så lykkes det endelig at give deres hjemmepublikum en af ellers meget få sejre? Mallorca har en af ligaens bedste defensiver, men også en af de mest tamme offensiver, så mod et Valladolid-hold uden et par profiler, så lugter det ikke just af målfest.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,40 – SPIL HER >>*

Espanyol – Girona 2 (0-1)

Det blev fejret som en sejr, da Espanyol fik uafgjort på Camp Nou, og det er der da heller ikke noget at sige til, for det er efterhånden længe siden, at los pericos har vundet en kamp. Og ærlig talt, så havde de udover en stor kampgejst også mange marginaler med sig mod Barcelona. En kamp hvor de var utilfredse med omstødelsen af Lewandowskis karantæne, samt at deres fans ikke måtte have klubbens farver på til kampen, hvorfor ledelsen i klubben valgte at blive væk sammen med flere fans.

Formålet med den opsummering at understrege, at motivationen og vreden var i top mod Barcelona, men den har de ikke at gøre brug af mod Girona, der ligeledes indledte genstarten på sæsonen med et enkelt point.

Kampen mod Barcelona kostede karantæner til Gomez og Souza, mens Girona er uden Romeu. Det kan være svært for Espanyol at opildne sig selv igen efter den kamp på Camp Nou, så jeg vover at påstå, at Girona har fine muligheder for at tage de tre point.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 3,25 – SPIL HER >>*

Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder hos bet365.
SpilXperten anbefaler
  • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Min. indbetaling 50 kr. Væddemålskreditter kan bruges efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling. Undtagelser for min. odds/væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinster er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Tidsbegrænsninger og regler gælder. Alle regler og vilkår

Almería – Real Sociedad 1 (2-1)

Måske her vi finder et godt bud på rundens fidus. Nummer tre mod nummer 13, og med Real Sociedad med en fin præstation i derbyet mod Osasuna, så ville det være oplagt igen at se gæsternes vej. Ville. Men det er altså værd at notere sig, at Almería har vundet hele fem af sine syv hjemmekampe indtil videre, og det ene af disse nederlag kom i premieren mod Real Madrid, hvor de ellers bragte sig foran.

Oprykkerne er med andre ord klart bedst på eget græs, og selvom Real Sociedads evne til at kompensere for skader er imponerende, så kan det ikke blive ved med at gå godt. Til denne kamp er de så desuden uden kreatør Brais Mendez på midten til at støbe kuglerne, så jeg synes, at markedet undervurderer Almerías chancer for point her.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 4,50 – SPIL HER >>*

Rayo Vallecano – Real Betis X (1-1)

Vi nærmer os tre måneder siden Rayo Vallecano sidst tabte en ligakamp. Og nu kan de så måske endda råde over R.D.T, der som bekendt er kommet til klubben, men som er langt fra kampform og til dette opgør døjer md knæproblemer, hvorfor hans bidrag i bedste grad bliver minimalt .

Jeg har flere gange forudsagt, at Rayo går ned i anden halvdel af sæsonen, men det behøver ikke nødvendigvis ske mod Betis. Pellegrinis mandskab kunne ikke besejre Athletic, i et opgør hvor Luiz Felipe blev udvist i de døende sekunder, så han glipper denne duel. Betis har haft svært ved at finde formen de sidste par kampe, så måske det er derfor bookmakerne holder dem som favoritter, men jeg ser nu opgøret være helt lige og synes, det stinker af et X. 

Lisbergs bud: X’et til odds 3,30 – SPIL HER >>*

Sevilla – Getafe X (0-0)

Sampaoli og hans mandskab skal være glad for, at Celta trådte på bremsen mod Sevilla, så de kunne komme tilbage i det opgør og få 1-1 i den vigtige bundkamp. Sevilla der måtte se Carmona tilslutte sig en lange liste af fravær, da han fik rødt kort hen mod kampens afslutning.

Sampaoli har sammen med Monchi brugt VM-pausen på at rydde lidt op i truppen, hvor flere salg kan være på vej, så det ligner en kaotisk januar, hvor der kan ske store udskiftninger i truppen. 

Hos Getafe er truppen på plads, og de var gode i den vigtige kamp mod Mallorca, så de henter point igen, i hvad der dog mest af alt ligner en kamp, hvor vi ikke skal forvente alverdens mål.

Lisbergs bud: Under 2,5 mål til odds 1,58 – SPIL HER >>*

Atlético Madrid – FC Barcelona X (1-1)

Mens Atléticos argentinske verdensmestre blev hyldet inden kampen, hvor de alle sad ude, måtte Griezmann i aktion fra start. Og det var en god idé, da han stod bag assisten til begge Atléticos to scoringer. I øvrigt med en ny hårpragt, der var mere speciel, end den var køn. Men nok om det. For kampens store oplevelse i det opgør var Joao Felix. Portugiseren er ellers blevet meldt på vej væk, men han var med fra start, og han var yderst velspillende, så mon ikke han får genvalg her, mens Simone ser ud til at benytte Griezmann på den plads, hvor han også spillede med stor succes under Deschamps.

Og eller skal der også lige falde en rosende bemærkning til debutant Barrios, der som Marca så fint skrev efter kampen, ikke nødvendigvis er en mand for fremtiden, men nutiden i Atlético.

Sejren mod Elche sendte Atlético op på en fjerdeplads, og selvom det ikke var sprudlende, så virkede det mere sammenhængende end tidligere, også selvom Hermoso fik en tåbelig udvisning i anden halvleg, hvorfor han glipper kampen her.

Hos Barcelona ved ingen, hvor vidt Lewandowski er med eller ej. I halvanden måned havde det været fastlagt, at han var i karantæne mod Espanyol, men 24 timer før det opgør blev fløjtet i gang, udskød man afgørelsen, så han alligevel kunne spille derbyet mens sagen ruller. Så lad os se, hvad de finder ud af denne gang, de kære spaniere.

En der i hvert fald ikke spiller (må vi da gå ud fra) er Jordi Alba, der var en af mange til at ryge i Mahoz’ lange sorte bog i derbyet mod Espanyol, der stak fuldstændig af de sidste 20 minutter. Barcelona var klart bedst og havde et væld af chancer, men netop Lewandowski var ikke videre skarp, og så måtte de nøjes med uafgjort. Atlético har fortsat visse udfordringer, men mod Barcelona kan de gå tilbage til velkendte dyder, og det kunne godt ligne en pointdeling på Wanda Metropolitano.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,70 – SPIL HER >>*

Athletic – Osasuna 1 (2-0)

Osasuna har fået noget af en start på forårssæsonen med to lokalopgør på udebane mod først Real Sociedad og nu Athletic. Og desværre for dem forudser jeg samme udkom som i kampen mod La Real, et nederlag.

Athletic har fortsat Iñigo Martínez ude, men ellers er alle mand klar, mens Osasuna er uden Nacho Vidal, ligesom Unai García er i karantæne. Under Ernesto Valverde virker Athletic til at have knækket en gammel kode i forhold til at score mål, så selvom Osasuna normalvis er godt organiseret, så tror jeg ikke på, de kan holde hjemmeholdet stangen i 90 minutter.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,70 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Tips fra La Liga

Skriv et svar